《高优指导》2017英语牛津译林版一轮考点规范练24(模块八 UNIT 1) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高优指导 高优指导2017英语牛津译林版一轮考点规范练24模块八UNIT 1 WORD版含解析 指导 2017 英语 牛津 译林版 一轮 考点 规范 24 模块 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、考点规范练24(模块八Unit 1)考点规范练第48页.阅读理解Music can make us feel happy or peaceful,energize us to dance,or move us to tears.As an orchestra conductor,Amy Andersson allows people to experience the many feelings that music can inspire.Andersson fell in love with music as a child.She sang in school choirs and mu
2、sicals starting in first grade,began studying piano at age seven,and started composing at age nine.Although her school district had no orchestra,she says,“I bought many recordings of the worlds great orchestras and conductors and listened to them for hours on end.”During a concert,the audience sees
3、the back of a conductor and the arm movements she or he uses to lead the orchestra.What audiences do not see is all the work the conductor has done beforehand to prepare for the performancefirst alone,and then in rehearsals(排练) with the orchestra.Months before a concert,Andersson studies a piece of
4、music by playing it on the piano.She decides how she wants each section to sound.Should it be fast or slow?Loud or soft?She listens to recordings,reads about the composers life,and reviews historical events that would have influenced the composer.Her goal is to recreate the music as the composer int
5、ended.Each instrument contributes unique sounds to a musical performance.Although it is not necessary for conductors to know how to play all of the instruments,they must be familiar with the range and sound of each instrument in the orchestra.To help young musicians understand how to play the music,
6、Andersson might tell them to imagine a ship being tossed(颠簸) by waves.Andersson is happy knowing that she and the musicians have changed lives for the better,uplifted spirits,and brought joy into ordinary days.【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了乐队指挥Andersson把音乐带入生活的故事。1.As a child,Andersson learned about orchestras
7、from .A.studying pianoB.school teachersC.some musiciansD.listening to recordings答案:D解析:细节理解题。由第二段末的“I bought many recordings of the worlds great orchestras and conductors and listened to them for hours on end.”可知答案为D项。2.An orchestra conductor .A.usually enjoys being aloneB.spends a little time rehea
8、rsingC.needs to do a lot of preparatory workD.has a few days to prepare for a concert答案:C解析:推理判断题。由第三段中的“What audiences do not see is all the work.with the orchestra.”可推断,乐队指挥在正式表演前需要做很多的准备工作。3.Andersson reads about composers lives .A.because she admires themB.to better recreate their musicC.because
9、 they are very famousD.to introduce them to the audience答案:B解析:推理判断题。由第四段中的“reads about the composers life.Her goal is to recreate the music as the composer intended.”可推断,Andersson之所以了解作曲家们的生活是为了更好地再现他们的音乐。4.Why is a ship tossed by waves mentioned in Paragraph 6?A.To describe the beauty of orchestra
10、l music.B.To tell an adventure story about Andersson.C.To make young musicians more imaginative.D.To show how Andersson teaches young musicians.答案:D解析:细节理解题。由倒数第二段中的“To help young musicians understand how to play the music,Andersson might tell them to.”可知答案为D项。.完形填空(2015云南师大附中适应性考试)Visitors to the d
11、ry,hot Sonoran Desert of the southern Arizona and northern Mexico are amazed at the many-armed giants.They are the saguaro cacti(树形仙人掌),a giant which gives the landscape its1appearance.In the dry desert the saguaro cacti can live for more than 200 years,grow to a 2of 60 feet,and have as many as 50 a
12、rms.More3,the saguaro cacti still persist despite the unbearable desert climate.Those that have grown to old age have4droughts,freezes,flash floods,and bush fires as well as the 5caused by groups of rats that eat their seedlings(秧苗).Like all other desert6,these leafless giants can store water for us
13、e during the deserts long dry seasons by7 water through their long roots.Naturally,the great saguaro cacti are a(n)8part of the desert life.Actually the giants may be9 to many animals,including woodpeckers,owls,doves,bats and insects.In addition,after a saguaro cacti10the age of 50 or so,cold-resist
14、ant flowers11at the top of the plants once a year.These flowers 12birds,bats and bees,which come for the honey and for the tasty flowers with their black seeds.13 the splendid saguaro cacti are plentiful in the Southwest,they are unfortunately 14.These giant saguaro cacti have great value in landsca
15、pe gardening,and the thieves can earn thousands of dollars by uprooting and 15 them to nurseries(苗圃).To protect these southwestern 16,agents for the Arizona Department of Agriculture go around and 17the desert.Its a most important job though a hard one.But without the saguaro cacti,many desert anima
16、ls would suffer a lack of 18 and loss of nesting sites.The Southwest,too,would19something of unique importance,since these desert giants have become a 20of the dry region.【语篇导读】本文是一篇环境类的说明文。文章从奇特的形状、生活特性、经济价值等方面介绍了Sonoran Desert(索诺兰沙漠)的标志性植物树形仙人掌。1.A.generalB.basicC.uniqueD.lovely答案:C解析:根据下文可知,树形仙人掌
17、有多达50个手形分支,所以形状“独特”,故选unique“独特的”。general“普通的”;basic“基本的”;lovely“可爱的”。2.A.lengthB.heightC.sizeD.width答案:B解析:根据前面的“giant”及后面的“60 feet”可知,此处表示的是“高度”,因此选height。length“长度”;size“尺寸”;width“宽度”。3.A.pleasinglyB.inspiringlyC.interestinglyD.amazingly答案:D解析:根据上文可知,游客对树形仙人掌的形状惊讶不已,现在更令人惊讶的是它们的适应能力,因此选amazingly。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564092.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
