江苏省扬州市江都区2020-2021学年高一下学期期中测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省扬州市江都区2020-2021学年高一下学期期中测试英语试题 WORD版含解析 江苏省 扬州市 江都 2020 2021 学年 一下 学期 期中 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省扬州市江都区2020-2021学年高一下学期期中测试英语试题(本试卷满分150分,考试时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where do you think this conversation takes place?A. In the police station.B. In the street.C. In a
2、 university.【答案】C【解析】【原文】M: What can I do for you, Madam?W: Im going to the university to see my daughter, but I dont know the way now.M: Oh, go across the street and take a No. 9 bus. It will take you right there.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How did the man feel when the woman guessed it?A. Nervous.B. Shoc
3、ked.C. Disappointed.【答案】B【解析】【原文】M: Can you guess who wins the Best Actress award at the 30th Hong Kong Film Awards?W: Carina Lau?M: Youve hit it. Amazing! How did you manage that?W: Ive read the news.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why didnt the boy attend Jennys birthday party?A. Because he had to go and see
4、 his friend.B. Because he had to stay with his friend.C. Because he had to go home.【答案】B【解析】【原文】W: Why didnt you attend Jennys birthday last Saturday?M: I feel really sorry, but a friend of mine came from my hometown to see me.W: So, you had to stay with him.M: Yes. And I phoned her and explained it
5、 to her.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the mans opinion?A. Most websites are safe.B. Most websites steal money.C. More and more people shop online.【答案】A【解析】【原文】W: Bob, I want to buy something online, but Im a bit worried. Do you really think its safe?M: For the most part, its safe. There are people wh
6、o try to steal money, but most of the sites are safe.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How old is the mans son?A. 11.B. 13.C. 15.【答案】A【解析】【原文】M: Your daughter has won the first prize in the contest? How old is she, Mary?W: Just 13.M: Really? Two years older than my son.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独
7、白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What are the two speakers talking about?A. Childrens noise.B. Rubbish.C. Cinemas situation.7. Why didnt the speakers enjoy the film?A. The film was very boring.B. Children
8、made them upset.C. Childrens parents were irresponsible.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】W: Did you go to the film yesterday evening?M: Yes, but it was too noisy, so I didnt finish watching it.W: Neither did I. I was always wondering why the children were so excited that they were talking loudly from the beginn
9、ing to the end.M: What was worse, they ate snacks and threw rubbish everywhere.W: Im afraid that their parents should be blamed.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What kind of people are Prince William and his new wife looking for?A. Some designers for their new apartment.B. Some secretaries from
10、 famous universities.C. Some servants to help them with daily life.9. How many princes are there in Britain now?A. Three.B. Two.C. One.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】W: Aha, what a good job waiting for me!M: Are you smiling to yourself? You have found the right job?W: Sure, Prince William and his new wife Kat
11、e are advertising for servants.M: To help them with their housework, right?W: Right, their day-to-day life, including everything.M: They only need one servant?W: God, we have just one Prince William in Britain.M: And there are only three princes in Britain now, I know that.W: You know they have so m
12、any important things to do every day.M: You mean they will find a team of servants?W: At least four to help them when they are staying at their new London apartment!M: You will have a try?W: Absolutely, you know I love Kate better than myself.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What do you think
13、Jim is?A. A journalist.B. A basketball player.C. A coach.11. What do they often do after breakfast?A. Practise basketball.B. Have some lessons.C. Receive interview.12. What subject does Jim not mention?A. History.B. English.C. Geography.【答案】10. B 11. B 12. C【解析】【原文】W: Hello, Jim. Im a journalist fro
14、m the youth. Id like to have a talk with you. OK?M: With pleasure. What shall we talk about?W: OK. You look over 2 meters tall, dont you?M: No, Im 1.98 meters tall. Im the third tallest in my team.W: When did you begin to play basketball for the National Team?M: Two years ago when I was playing in t
15、he Gold Cattle Team, I was asked to join the National Team.W: Is it very tiring to practice basketball every day?M: Oh, no. We dont play all day long. Generally speaking, we practice before breakfast and then we will have some lessons in the morning. In the afternoon, we will practice playing basket
16、ball.W: What subjects do you have in the morning?M: Chinese, English, math, politics and history. Life in here is very interesting.W: OK. So much for our talking this time. See you later.听下面一段较长对话,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Who does the man choose Christmas gifts for now?A. The staff of his company
17、.B. His relatives and friends.C. His customers of his company.14. Why does the man specially come to the store?A. His friends think highly of it.B His customers advise him to do so.C. His company has ever done business with it.15. Why does the man choose gifts instead of Mr. Blake?A. Mr. Blake has r
18、esigned.B. The man is superior to Mr. Blake.C. Mr. Blake has been sent to the headquarter.16. What does the woman ask the man to take as many as possible?A. The gifts he has chosen.B. The booklets of the gifts.C. The samples he prefers.【答案】13. A 14. C 15. C 16. B【解析】【原文】W: Sir, can I help you at all
19、?M: I hope so. Im shopping around for Christmas gifts for the staff of our company.W: May I ask you who are buying for?M: CBA company. There are so many choices that I cant decide.W: CBA company. Weve done quite a lot of business with your company in the past, I believe.M: Thats right. That is why I
20、 come to your store first.W: Excuse me. Mr. Blake has resigned?M: No. He has been sent to the headquarter. So I take over his position and I am in charge of choosing gifts this year.W: I see. Glad to meet you. Would you like to step up here for a close watch? Weve made great improvement since we las
21、t did business with you.M: Later on, perhaps. Right now Id like to have a good look at your booklet.W: Certainly. Take as many as you need. Come back any time youre ready.M: Thanks.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Whats the purpose of the speaker?A. To know her class.B. To make friends.C. To get
22、 supported.18. What do people think of taking care of others money?A. Easier.B. More difficult.C. More casual.19. How often does the speaker plan to show her class bill?A. Every two months.B. Every month.C. Every term.20. Why does the speaker think she can do this well?A. She is responsible and good
23、 at math.B. She will ask questions and give advice.C. She has earned trust from her classmates.【答案】17. C 18. B 19. B 20. A【解析】【原文】Hello, I am Oasis. This year, I am running for treasurer of our class. Twelfth grade will be our last year at this school. I believe none of us wants to end the year with
24、 no fun! As a result, I want to do something different in our class than in other years. Please vote for me because of the following reasons: First of all, I have great quality to be the treasurer! People think it is easier to take care of your own money than others. And yes, it is true. But I am ca
25、pable of this challenge, I am organized, responsible, and . good at math. You can definitely trust me with our class money. I will keep treasury clear, make sure every income and withdraw beneficial for our class. This is my duty for being a treasurer and I will take it seriously. I will set up a do
26、cument that shows our class bill monthly. In that way, everyone can ask questions and give advice. You will know how our class donation is doing and how every spending is used, and actually be a part of it. Lastly, I want you all to trust me that I will do what I said today. Please think more before
27、 you vote, and give your twelfth grade year a good treasurer and an Oasis. Vote for me. Thank you.第二部分 阅读理解(共三节,满分55分)第一节 单项选择(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AWorship Music Leader First Presbyterian Church (FPC) in Napa is looking for someone who will select songs and use med
28、ia for church services on Sundays. And working hours are flexible and the pay is about $18 an hour. Detailed job information will be posted on the Payroll Offices window. If interested, send your cover letter and resume to David Stoker at davidfpcnapa.org.Catering Company Oak Avenue is a most succes
29、sful catering company searching for enthusiastic people to join their talented team of chefs and service professionals. Students part-time positions are available for ambitious chefs, bakers, service helpers, and captains. Please send a brief cover letter and resume to Maritza or call 707-963-9278 f
30、or more information.Caregiver Position Looking for a caregiver to help with a 91-year-old woman who lives in Calistoga. She speaks both English and Spanish, but Spanish is her preference. She sleeps quite a bit during the day so there is time to do housework. She cannot be left alone because she has
31、 a fall risk. She walks with a walker on her own. Please call 925-785-8500 if interested.Housekeeping Services A responsible, professional, and experienced housekeeper is needed to take care of all cleaning details of a local business in Angwin. This person will be needed 2 or 3 times per week for a
32、bout 8 hours per day. Please send an email for additional information and be ready to provide resume and work history. Drivers license is required. Pay will be $20-$25 per hour. To contact them, email recruitingangwin. Which is the email address or contact number for those who want to become great b
33、akers?A. davidfpcnapa.org.B. recruitingangwin.C. 925-785-8500.D. 707-963-9278.22. What is required to work as a housekeeper?A. Flexibility in working hours.B. Speaking Spanish fluently.C. Being able to drive.D. Being a local in Angwin.23. Where does this text probably come from?A. A hotel advertisem
34、ent.B. A job advertisement.C. A household guide.D. A tourist guide.【答案】. D 22. C 23. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章以广告的形式,发布了几则招聘启事。【题详解】细节理解题。由第二段中的“Students part-time positions are available for ambitious chefs, bakers, service helpers, and captains. Please send a brief cover letter and resume to Maritza or
35、call 707-963-9278 for more information.”(学生的兼职职位可供雄心勃勃的厨师、面包师、服务助手和船长使用。请发一封简短的求职信和简历到Maritza或致电707-963-9278了解更多信息。)可知,想成为伟大的面包师的人可以通过Maritza或电话707-963-9278 联系。故选D项。【22题详解】细节理解题。由第四段中的“Drivers license is required.”(需要驾驶执照。)可知做一个管家需要会开车。故选C项。【23题详解】推理判断题。由第一段尾句“If interested, send your cover letter a
36、nd resume to David Stoker at davidfpcnapa.org.”(如果有兴趣,请将你的求职信和简历发送给大卫斯托克的邮箱davidfpcnapa.org。),第二段尾句“Please send a brief cover letter and resume to Maritza or call 707-963-9278 for more information.”(请发一封简短的求职信和简历到Maritza或致电707-963-9278了解更多信息。),第三段尾句“Please call 925-785-8500 if interested.”(如有兴趣,请致电9
37、25-785-8500。)和第四段中的“Please and an email for additional information and be ready to provide resume and work history.”(请发电子邮件了解更多信息,并准备好提供简历和工作经历。)及其尾句“To contact them, email recruitingangwin.”(联系他们,发邮件到recruitingangwin 。)可知四则消息都是招聘启事,由此推知文章可能出自招聘广告。故选B项。BThe morning had been a disaster. My tooth was
38、aching, and Id been in an argument with a friend. Her words still hurt: “The trouble with you is that you wont put yourself in my place. Cant you see things from my point of view?” I shook my head stubbornlyand felt the ache in my tooth. Id thought I could hold out till my dentist came back from hol
39、iday, but the pain was really unbearable. I started calling the dentists in the phone book, but no one could see me immediately. Finally, at about lunch time, I got lucky.“If you come by right now” the receptionist said, “the dentist will fit you in.”I took my purse and keys and rushed to my car. Bu
40、t suddenly I began to doubt about the dentist. What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice? Why wasnt he as busy as the others?In the dentists office, I sat down and looked around. I saw nothing but the bare walls and I became even more worried. The assistant noticed
41、 my nervousness and placed her warm hand over my ice-cold one.When I told her my fears, she laughed and said, “Dont worry. The dentist is very good.”“How long do I have to wait for him?” I asked impatiently.“Come on, he is coming. Just lie down and relax. And enjoy the artwork,” the assistant said.“
42、The artwork?” I was puzzled.The chair went back, suddenly I smiled. There was a beautiful picture, right where I could enjoy it on the ceiling. How considerate the dentist was! At that moment, I began to understand what my friend meant by her words.What a relief!24. Which of the following best descr
43、ibes the authors feeling that morning?A. Cheerful.B. Unhappy.C. Nervous.D. Satisfied.25. What made the author begin to doubt about the dentist?A. The dentists agreeing to treat her at very short notice.B. The dentists being as busy as the other dentists.C. The surroundings of the dentists office.D.
44、The laughing assistant of the dentist.26. Why did the author suddenly smile?A. Because the dentist came at last.B. Because the assistant kept comforting her.C. Because she could relax in the chair.D. Because she saw a picture on the ceiling.27. What did the author lean from her experience most proba
45、bly?A. Strike while the iron is hot.B. Have a good word for ones friend.C. Put oneself in others shoes.D. A friend in need is a friend indeed.【答案】24. B 25. A 26. D 27. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者一次看牙的经历,通过这次经历,作者领悟到生活中应该学会换位思考,为别人着想。【24题详解】推理判断题。根据第一段关键句“The morning had been a disaster. My tooth was
46、aching, and Id been in an argument with a friend.”(那天早上真是一场灾难。我的牙齿很痛,而且我和一个朋友吵架了。)可知,那天早晨对作者来说是一场灾难,因为他的牙痛并且和朋友吵架了,由此可推断出,作者那天早上感觉不开心。故选B项。【25题详解】细节理解题。根据第三段关键句“But suddenly I began to doubt about the dentist. What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice? Why wasnt he
47、 as busy as the others?”(但突然我开始怀疑牙医。什么样的牙医会如此渴望在没有事先预约的情况下去治疗一个人?他为什么不像其他人那么忙?)可知,作者开始怀疑牙医是因为他突然想到,为什么这个牙医会如此渴望在没有事先预约的情况下去治疗一个人?为什么他不像其他牙医那么忙?由此可知,是“牙医同意在没有事先预约的情况下给她治疗”这件事使作者开始怀疑牙医。故选A项。【26题详解】细节理解题。根据倒数第二段关键句“The chair went back, suddenly I smiled. There was a beautiful picture, right where I cou
48、ld enjoy it on the ceiling. How considerate the dentist was!”(椅子往后退,我突然笑了。天花板上有一幅美丽的图画,我可以欣赏它。牙医真体贴!)可知,作者突然笑了是因为她看到天花板上有一幅美丽的图画,当她躺在椅子上等待治疗时可以欣赏这幅画,由此可知,作者突然笑了是因为她看到天花板上有一幅画。故选D项。【27题详解】推理判断题。根据第一段关键句“Her words still hurt: “The trouble with you is that you wont put yourself in my place. Cant you se
49、e things from my point of view?”(她的话仍然很伤人:“你的问题是你不愿意把自己放在我的位置上。你就不能从我的角度看问题吗?”)可知,作者的朋友和她争吵是因为她认为作者不会站在别人的角度看问题。再根据倒数第二段关键句“At that moment, I began to understand what my friend meant by her words.”(在那一刻,我开始明白我朋友的话是什么意思。)可知,通过看牙的经历作者明白,他认为牙医不可靠,但实际并非如此,牙医贴心的在天花板上放了美丽的图画供病人欣赏,只是作者没有站在牙医的角度看问题而已,由此可知,作
50、者最有可能从这次经历中学到,生活中应该学会换位思考,为别人着想。故选C项。CGlobal warming is the increase of the earths average surface temperature due to the effect of greenhouse gases, for example, carbon dioxide, which trap heat that would otherwise escape from the earth. After the trees are cut down and more greenhouse gases are re
51、leased, the “blanket” around the earth called the ozone layer (臭氧层), will get thicker. This catches more heat and makes the earth hotter. Luckily, there are many things that every citizen of the earth can do to help reduce the effects of global warming, and its never too late or too early for childr
52、en to take action.The children should learn what a carbon footprint is. A carbon footprint is the amount of carbon and greenhouse gases people make as they lead the daily life and go about the normal activities. In other words, the carbon footprint is a measure of the environmental impact (冲击) the l
53、ife has. To live an environmentally friendly life that doesnt contribute to global warming, people want to have the smallest carbon footprint possible.Almost everything people do contributes to global warming and is related to fossil fuel consumption. These can be direct uses of fossil fuels, like r
54、iding in a gasoline-powered car, or indirect contributions to greenhouse gases, such as eating fruits or vegetables that have to be shipped from far way to reach their tables.If a child wants to make a contribution to reducing global warming, he should ride a bicycle to the near park, school, his fr
55、iends house, or anywhere else instead of taking the car. Or he may try to walk or jog, which is also helpful. In addition, although trains and buses often run on fossil fuels, on average, each person uses less energy and produces less pollution to run. Next time if children with their parents have t
56、o get around town or its too far to walk or bike, take the bus or other public transportation instead of asking for a ride.28. What is the first paragraph mainly about?A. a brief description of carbon footprint.B. The causes of global warming.C. The protection of ozone layer.D. The serious water pol
57、lution.29. Which of the following can describe the carbon footprint?A. Useless.B. Attractive.C. Expensive.D. Useful30. What can kids do if they want to help reduce global warming?A. Go to the near park by bike.B. Avoid taking the car or cycling.C. Eating fruits from far away.D. Go around the town wi
58、th parents by car.31. What can be a suitable title for the text?A. What Can People Do To Use Less Energy?B. Why Global Warming Affects Humans Life?C. How Can Kids Help Reduce Global Warming?D. How Does Carbon Footprints Measure Pollution?【答案】28. B 29. D 30. A 31. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了全球变暖的原因以及讲述了
59、孩子在哪些方面可以帮助减少全球变暖。【28题详解】主旨大意题。根据第一段中“Global warming is the increase of the earths average surface temperature due to the effect of greenhouse gases, for example, carbon dioxide, which trap heat that would otherwise escape from the earth. After the trees are cut down and more greenhouse gases are re
60、leased, the “blanket” around the earth called the ozone layer (臭氧层), will get thicker. This catches more heat and makes the earth hotter. (全球变暖是由于温室气体(例如二氧化碳)的影响,地球表面平均温度的上升,二氧化碳捕获了原本会从地球逃逸的热量。在树木被砍伐和更多的温室气体被释放后,地球周围的“毯子”被称为臭氧层,将变得更厚。这会吸收更多的热量,使地球更热)”可知,第一段主要讲了全球变暖的原因。故选B项。【29题详解】推理判断题。根据第二段中“In oth
61、er words, the carbon footprint is a measure of the environmental impact (冲击) the life has. (换句话说,碳足迹是衡量生活对环境冲击的一个指标)”可知,碳足迹是有帮助的。故选D项。【30题详解】细节理解题。根据最后一段中“If a child wants to make a contribution to reducing global warming, he should ride a bicycle to the near park, school, his friends house, or anyw
62、here else instead of taking the car. (如果一个孩子想为减少全球变暖做出贡献,他应该骑自行车去附近的公园,学校,他的朋友家,或任何其他地方,而不是开车)”可知,如果孩子们想帮助减少全球变暖,他们可以骑自行车去附近的公园。故选A项。【31题详解】主旨大意题。根据第一段中“Luckily, there are many things that every citizen of the earth can do to help reduce the effects of global warming, and its never too late or too e
63、arly for children to take action. (幸运的是,每个地球公民都可以做很多事情来帮助减少全球变暖的影响,对孩子们来说,采取行动永远不会太晚或太早)”和最后一段中“If a child wants to make a contribution to reducing global warming, he should ride a bicycle to the near park, school, his friends house, or anywhere else instead of taking the car. Or he may try to walk
64、or jog, which is also helpful. (如果一个孩子想为减少全球变暖做出贡献,他应该骑自行车去附近的公园,学校,他的朋友家,或任何其他地方,而不是开车。或者他可能会尝试散步或慢跑,这也是有帮助的)”可知,本文主要说明了全球变暖的原因以及讲述了孩子在哪些方面可以帮助减少全球变暖,因此本文的最佳标题选项C“孩子如何帮助减少全球变暖?”符合题意。故选C项。DBeijing resident Hou Lixin started eating meal replacement products in February when she wanted to lose weight.
65、 She bought various meal replacement products online and ate them for more than a month.“Most of them dont taste good, but at least they have low calories and are convenient to buy, store and cook,” she said, adding the product she consumed gave a strong sense of fullness.Hou is by no means alone. M
66、eal replacement products, or substitutes for regular meals that can fill you up with low-calorie intakes, appear as a potential big market in China, driven by Chinese consumer demand for products that can help in weight control and offer convenience, experts said.The most common meal replacement pro
67、ducts include powders, liquids, shakes, porridges and energy bars containing fiber, protein, vitamin, minerals and other nutritious content.The meal replacement market is at the early stage of competition and there is big room for future development, like in the United States and Japan. Euromonitor
68、International, a market research company, said sales revenue of meal replacement products in China hit 57.17 billion yuan in 2017 and is expected to reach 120 billion yuan by 2022. More fast-moving consumer goods giants are partaking in the market action. PepsiCos oat brand Quaker released a new sha
69、ke product in June. A major Chinese snack brand Bestore released 27 meal replacement products in August.Jia Jianbin, secretary general at Chinese Cereals and Oils Association, told CCTV reporter that despite its possible effectiveness that many people believe, this way of weight loss may bring great
70、er harm as it breaks the balance of nutrition and food. As a result, it can only be a temporary move, not a long-term use.“Cereal meal replacement powder, for example, is mainly composed of carbohydrates (碳水化合物), which have enough calories,but the vitamins and minerals are not enough. Instead, it is
71、 better to soak oatmeal (燕麦片) in milk, which may be more nutritious and more economical,” said Gu Zhongyi, a dietitian of the Beijing Dietetic Association. “Meal replacements can be an alternative for busy workers, but they are no substitute for a balanced diet, and try not to eat more than one meal
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564111.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
科普版英语六年级下册:lesson12教学课件.ppt
