2020-2021学年高二英语外研版必修5模块整合训练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高二英语外研版必修5模块整合训练 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 外研版 必修 模块 整合 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块整合训练.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AProtecting animals that are in danger is not a big priority for young people,according to a recent survey.Compiled(汇编) by the aircraft maker Airbus,the survey was announced at London Zoo on 16 May,a week ahead of the UNs International Day of Biodiversity(生物多样性)on 22 Ma
2、y.Forty percent of the 10,000 5-to 18yearolds who participated ranked watching TV or playing computer games higher than saving the environment.School reporters from Mayfield School and College in Barking,London,commented on the possible future effect of the surveys results.Fardus,16,said,“I do care
3、about animals becoming extinct,as each animal is involved in a circle of life.Without each animal the world would lose its function.”He added,“We are the future generation and we need to live on the resources that animals give us.”Sophie,16,said,“Animals are basically like us.Theyve got to live.They
4、ve got to eat.And its important to look after them as well as they look after us.”She believed one reason for young childrens lack of awareness(意识) was their addiction to computer games and other electrical products.Naila,16,said,“No matter how big or small they are,animals play a really important p
5、art in the earth.”She added,“If all the animals are extinct,the future generation of children wont have anything left,and it will be the adults fault because theyre not thinking about the childrens future.”“You cant blame young people for not caring,”she said,“Because the generation are already here
6、 to teach us not to care by hurting animals and causing environmental damage.”【语篇解读】英国一项针对青少年进行的调查显示,大部分青少年对于野生动物保护还不够重视,这种意识还有待加强。1What does the underlined word “priority” in Para.1 most probably mean?ASomething useful.BSomething popular.CSomething important.DSomething interesting.C词义猜测题。根据下文可知,当今青
7、少年对于保护动物这件事情不够重视,因此判断这里的priority一词意为“优先之事,重要之事”。2What do we learn about the survey?AIt was aimed at teenagers.BIt was conducted by London Zoo.CIt was announced on May 22nd.DHalf of the participants were from middle schools.A细节理解题。根据第三段“.10,000 5 to 18yearolds who participated.”可知这项调查是针对青少年进行的,故A项正确。
8、该调查的结果是在5月22日(国际生物多样性日)之前在伦敦动物园发布的,但并不是伦敦动物园发起的,因此B、C两项错误,D项无依据。3Which would be the best title for the passage?AYoung people pay less attention to protecting animalsBYoung people spend much time on TV and computersCWild animals are in great dangerDWild animals are part of the earthA标题判断题。本文是一篇新闻报道,它
9、主要告诉读者一项调查的结果,并希望引起读者的反思,这项针对青少年的调查表明,现在青少年对环境问题以及野生动物的保护关心不够。BAmerican and British people use different greetings.In the USA the commonest greeting is “Hi!”In Britain it is “ Hello !” or“How are you?”“Hi!”is creeping (不知不觉地进入) into British English,too.When they are introduced to someone,the America
10、ns say,“Glad to know you.”The British say,“How do you do?”or “Pleased to meet you.”When Americans say “Goodbye”,they nearly always add “Have a good day.”or “Have a good trip.”to friends and strangers alike.Britons are already beginning to use“Have a good day.” The British usually use “got” in the se
11、nse of “have”The Americans hardly ever do.American English:Do you have a car,room,etc.? Yes,I do.British English:Have you got a car,room,etc.?Yes,I have.Many American words ending in “or”,e.g.honor,labor are spelt in British English with an “our”,e.g.honour,labour.Many verbs in American English with
12、 “ize”or “izing”forms,e.g.organize,realizing are spelt in British English with “ise”or“ising”,e.g.organise,realising.In American English,“practice”is used both for the verb and noun.In British English,the verb is spelt“practise”,and the noun “practice”In American English,one writes“traveler”,while i
13、n British English,one writes “traveller”It was once predicted that British and American English would become separate languages finally.But the opposite has happened.The links between the two countries are so strong that linguistically (语言上地),and probably culturally too,they are closer together than
14、 ever.【语篇解读】本文主要介绍了英式和美式英语之间的差异,最后预测最终两种语言将变成不同的语言或越来越接近。4The Americans hardly say“ ”AGoodbye.Have a good day!BGlad to know you!CHi!DHave you got a car?D细节理解题。根据第二段所举例子可知英国人常使用have got,而美国人常使用have可知。5What does the third paragraph talk about?AThere are lots of differences in spelling between American
15、 English and British English.BThe reasons why the Americans and the British use different spellings.CThere are few differences in spelling between American English and British English.DThe different usages of words in American English and British English.A段落大意题。根据第三段所举例子可知英式和美式英语在拼写上有很多差别。6Which of
16、the following is TRUE?AThe two languages must become separate languages.BAmerican English will be used more and more.CThe two languages may be closer and closer.DBritish English will be used more and more.C推理判断题。根据文章最后一句可推知C项正确。7The underlined word “predicted”means “ ”A解释B预测C考虑 D证实B词义猜测题。本文主要介绍了英式和美
17、式英语之间的差异,最后预测最终两种语言将变成不同的语言。故predict应为“预测”。C I am a long distance runner.When I was thirtyone,I was in a serious car accident.The doctor told me that they would try to get me to walk “normally” but I would never run again terrible news for someone who views running as the oxygen she breathes.The doc
18、tors were right.For the next nine and a half years,I was unable to run more than twentyfive feet.In 2006,I began selftraining to take part in a 60mile walk.Three months into preparing,I realized that walking 4 5 hours a day was too long.If only I could jog part of it that would cost me less time.I s
19、tarted jogging without my knees aching.Slowly,I increased the distance.The doctors were proved wrong it only took nine and a half years to do so.While practicing,I suffered a loss a dear friend suddenly died.His work had been to help women to accept themselves and reach their fullest potential.He be
20、lieved that people should let nothing hold them back from achieving their goals.Soon after his death,a crazy thought entered my mind:what if I could run the LA Marathon?I knew that if I didnt train to my fullest,the doctors would win.So I trained seven days a week.And I succeeded in crossing the fin
21、ish lines of many marathons all over the United States to the astonishment of my doctors.They never believed I would achieve that.The aches and pains I experience while training and racing are nothing compared to the suffering people whom I respect must accept.【语篇解读】作者酷爱长跑,一场事故几乎使她丧失了跑步的能力,在朋友的鼓励下,经
22、过自己的努力,作者又出现在长跑的运动场上。8What can we learn about the author from Paragraph 1?AShe loved running very much.BShe lost heart after the accident.CShe often felt it was hard to breathe.DShe didnt believe what the doctors said.A推理判断题。根据第一段的“I am a long distance runner.”和“.terrible news for someone who views
23、running as the oxygen she breathes.”可知作者热爱跑步。9The author tried jogging because she wanted to .Aprotect her feetBget more practiceCsave some time Dcatch up with othersC细节理解题。根据第二段的第三句“If only I could jog part of it that would cost me less time.”可知作者当时试着慢跑是为了节约时间。10Why did the author decide to join in
24、 the marathon?ABecause she wanted to make more friends.BBecause she was so sorry for the loss of a friend.CBecause she wanted to prove the doctors were wrong.DBecause she was encouraged by her dead friends words.D推理判断题。根据第三段的第三句“He believed that people should let nothing hold them back from achievin
25、g their goals.”可知,作者的这位朋友认为人不应该让任何事情来阻止自己追求梦想。正是受到这位朋友所说的话的鼓励,作者决定参加马拉松比赛。11The writers story tells us .Awhere there is a will,there is a wayBa friend in need is a friend indeedCby falling we learn to go safelyDa good medicine tastes bitterA主旨大意题。作者通过自己不懈奋斗重新跑起来的事迹告诉我们有志者,事竟成。DThere are a number of
26、special days of the year that are celebrated in different countries.The origins of most of the days are unknown.They were certainly not created by individual people.Other days,however,especially those celebrated in western countries,often owe their origins to a particular person.One of the most popu
27、lar of these,even though it is fairly recent,is Mothers Day.Mothers have always been highly regarded in all cultures.The ancient Romans had a festival known as Hilario,during which children took presents to the temple of the “Mother of the Gods”The Christian Church adopted this idea and called it Mo
28、thering Sunday.However,over the years this custom was gradually forgotten and almost disappeared by the end of the 19th century. Born in 1864 in Virginia,USA,Anna Jarvis was a school teacher and believed children should show gratitude to their mothers for all their love and care.Encouraged by a frie
29、nd,she wrote to thousands of important peoplepoliticians,churchmen,doctors,city officialsand asked them to support her idea:a special day of the year for thanking mothers.In 1910 the Governor of West Virginia introduced Mothers Day into the state.The date chosen was May 10 the second Sunday in May,w
30、hich is still observed in America today.This date was chosen because May 10 was the date on which in 1908 Anna Jarviss mother died.In 1914 President Woodrow Wilson made May 10 the official date for Mothers Day throughout the United States.Soon there was a Mothers Day International Association and th
31、e custom began to be adopted in many countries of the world.Anna Jarvis,a sad and disillusioned (失望的) woman,died in 1948.The custom she had worked so hard to establish and which had become almost universal had lost its original purpose.It had been taken over by business.As with Christmas,the giving
32、of presents and the sending of cards had become a multimilliondollar industry.【语篇解读】本文主要介绍了母亲节的由来。12The story is about .AMothering Sunday for ChristmasBthe origin of a special day for mothersCPresident Woodrow Wilson and Anna JarvisDhow people celebrate Mothers DayB主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了母亲节的由来,而不是如何庆祝
33、母亲节。13Anna Jarvis wanted to .Athank her mother for her careBintroduce a celebration for mothersCmeet thousands of important peopleDmake her pupils celebrate her on Mothers DayB细节理解题。从第二段“to support her idea:a special day of the year for thanking mothers”可知。14May 10 became the date for Mothers Day be
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新教材)2021-2022学年人教版英语必修第一册作业课件:UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD 高效作业30 PERIODⅤ LISTENINGANDTALKING.ppt
