江苏省扬州市第一中学2020-2021学年高一上学期教学质量调研评估(1)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省扬州市第一中学2020-2021学年高一上学期教学质量调研评估1英语试题 WORD版含解析 江苏省 扬州市 第一 中学 2020 2021 学年 上学 教学质量 调研 评估 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、江苏省扬州市第一中学2020至2021学年度第一学期高一教学质量调研评估(1)高一英语第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题; 每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。1. How much is the green one? A. 20. B. 30. C. 15.2. Why does the woman read a magazine? A. She has nothing else to d
2、o.B. She wants to improve her English.C. She likes it.3. Who runs the fastest?A. Jackie. B. Henry. C. Mike.4. Where is the man?A. At home. B. In the bookshop. C. In the library.5. How far is it from the third stop to the hospital?A. About five minutes ride. B. About five minutes walk. C. About ten m
3、inutes walk.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。 6. How old is the girl? A. Sixteen years old. B. Twenty years old. C. Twenty-six years old.7. What does the girl enjoy most? A.
4、Speaking. B. Writing. C. Listening.听第7段材料,回答第8至10题。 8. Where do the speakers probably live? A. In Venezuela. B. In the United States. C. In Australia. 9. Whats the best thing to buy in Venezuela?A. Clothes. B. Books . C. Gold.10. What do the two speakers likely want to do? A. Talk to the Browns. B.
5、Learn English. C. Go to Venezuela for a trip.听第8段材料,回答第11至13题。 11. What are they talking about? A. The womans meeting.B. The mans trip to New York.C. The womans trip to New York.12. What did the woman see in New York? A. The New York Library. B. The Statue of Liberty. C. The New York City Park.13. W
6、hat advice did the woman give the man? A. Visit New York in summer. B. Visit the Statue of Liberty.C. Visit New York in spring or autumn. 听第9段材料,回答第14至16题。 14. What was the womans main purpose in going to New York? A. To visit an American family. B. To learn English. C. To go sightseeing.15. When di
7、d the woman come back from America? A. On June 5th. B. On August 25th. C. On July 5th.16. What did the woman like most about the American classes? A. The students were quite free.B The teachers were serious. C. Listening, reading, speaking and writing were all taught.听第10段材料,回答第17至20题。 17. What has
8、just happened to Sarah? A. She has just made some good friends. B. She has moved to a new place.C. She has finished her middle school.18. What is Sarah like according to the writer?A. She is shy. B. She is pretty. C. She is smart.19. What is Sarahs problem?A. She has difficulty in developing skills.
9、B. She has difficulty in making friends.C. She has difficulty in finding her school.20. What does the writer suggest that parents should do?A. Let their children know their shortcomings(缺点).B. Set good examples in their life to their children. C. Always be with their children.第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节
10、(共16小题;每小题2.5分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATrip 1 One Week In The MountainsBring your strong shoes and warm clothes for this walk in a beautiful area of the Green Mountains. You may go hiking or have a try of rock climbing. This is also a protection area for wild animals. You
11、 can find many kinds of animals living in this area.Time: May 8-May 14;Tel: 64639818;Adult: $110.00;Child: $55.00Trip 2 Three Days In The CountryThere are many beautiful gardens. Take your camera and enjoy the wonderful sight in Hunter Valley. It is a good place for fishing and horse riding. You can
12、 also find different kinds of flowers here. This is also a great walk for bird-lovers.Time: May 20-May 22;Tel: 63986432;Adult: $50.00;Child: $25.00Trip 3 Flashlight AdventurePut on your warm clothes, bring a flashlight, and come for a night walk along the Dungog Valley. It is a trip full of adventur
13、e. A guide will lead the tour. Many of the plants you will see on this trip can only be seen at night.Time: May 16-May 18;Tel: 63875629;Adult: $30.00;Not for childrenTrip 4 Five Day By The SeaWear your sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening. Our hotel is next to th
14、e sea. We have our own boats too. You can swim in the sea or in the swimming pool. Every day our boat will take you to different places for swimming.Time: May 23-May 27;Tel: 67538293;Adult: $80.00;Child: $40.001. What number may you call if you and your friends want to enjoy the sunshine at the seas
15、ide?A. 67538293.B. 63986432.C. 64639818.D. 63875629.2. Sam wants to stay in Hunter Valley with his wife, his five-year-old daughter and his seven-year-old son. How much will it cost?A. $25.B. $50.C. $100.D. $150.3. David loves sports. He will take his holiday from May 7 to May 15. What activity will
16、 he probably take part in?A. Hiking in the mountains.B. Fishing in the country.C. Watching plants at night.D. Swimming in the sea.4. Lucy is a college student. She is quite interested in science. She wants to know something about the life of plants at night. Which trip will she choose?A. Trip 1.B. T
17、rip 2.C. Trip 4.D. Trip 3.【答案】1. A 2. D 3. A 4. D【解析】【分析】本文是一篇应用文,主要讲了山脉一周游、乡村三日游、手电筒冒险之旅和海洋五日游四段旅程的注意事项及时间、电话、价格等。【详解】1.细节理解题。根据题干关键词“enjoy the sunshine at the seaside”可以定位到“Trip 4 Five Day By The Sea”中的“Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening.”(戴上你的太阳帽,从
18、早到晚享受美妙的阳光)及“Tel: 67538293”(电话“”67538293)可知,在Five Day By the Sea这个旅程中可以享受海边的阳光,这里的电话是67538293,故选A。2.细节理解题。根据题干关键词“ Hunter Valley”定位到“Trip 2 Three Days In The Country”中“Adult: $50.00;Child: $25.00”(成人票:$50,儿童票:$25)可知,去Hunter Valley的票价成人每人$50,,孩子每人$25,所以Sam一家两个成年人,两个孩子一共是$150,故选D。3.细节理解题。根据文章可知每个旅程的时间
19、分别为:May 8-May 14,May 20-May 22,May 16-May 18,May 23-May 27。而David的假期是May7-May15,符合第一个旅程,同时根据第一部分中“You may go hiking or have a try of rock climbing. ”(你可以去徒步旅行或者攀岩。),选项A与文意相符,故选A。4.细节理解题。根据题干关键词“science”及“ about the life of plants at night”定位到“Trip 3 Flashlight Adventure”中“Many of the plants you will
20、 see on this trip can only be seen at night.”(你们在这次旅行中看到的许多植物,只有在晚上才能看到。)可知,在Trip 3 Flashlight Adventure的行程中,能够了解到只有在晚上才能看到的植物。故选D。BVeenas teacher had told her to collect the notebooks in the classroom and bring them to the office. Veena collected the homework notebooks and rushed into the office wi
21、thout knocking on the door. The teacher said, “Veena, you have no manners; you have entered the office without knocking on the door.” Veena was a top student but was too proud of herself. Without saying sorry, she came out of the office. In the evening, she complained to her father about what happen
22、ed to her. Veenas father decided to teach her what good manners mean. He asked her to go with him. Before leaving, he told Veenas mother where he was going and asked whether she wanted something from the market. After coming out of the house, Veenas father softly closed the door behind him. Then bot
23、h of them went to the reservation(预订) office. Veenas father was to collect the ticket that he had reserved. He stopped in front of the door of the office and asked if he could come inside. Before entering the office, he wiped his feet on the mat. Then he politely asked the clerk, “Can I have my tick
24、et, please?” The clerk smiled and gave him the ticket at once. After taking the ticket, Veenas father thanked the clerk and then they went to the market. It was very crowded there. Her father waited for his turn to buy vegetables. When an old man came, he allowed him to pick up the vegetables first.
25、 After taking the vegetables, they came to a bus stop. They took their place in the queue. On the bus they each got a seat. But when an old woman got on, the father gave her his seat. After entering the house, her father talked nicely to her mother. Then they sat down to have dinner. After that, Vee
26、na understood what good manners mean.5. After leaving the teachers office, Veena most probably_.A. felt angry at what the teacher had said to herB. felt terribly sorry for her behaviorC. thought the teacher was rightD. decided to make a change6. Veenas father taught her what good manners mean by_.A.
27、 teaching her a good lesson at homeB. behaving well in front of herC. asking her to follow her teachers adviceD. asking her to watch other peoples manners7. What did Veenas fathers actions tell us?A. Not everyone can behave as well as he does.B. One should always have good manners.C. People with goo
28、d manners are more popular.D. It is not easy to have good manners sometimes.8. After coming back with her father, Veena_.A. knew how to behave well in the futureB. found she had been behaving well all the timeC. had a better understanding of the people around herD. didnt think her teacher knew what
29、good manners really mean【答案】5. A 6. B 7. B 8. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了Veena的父亲用自己的行为告诉Veena什么是礼貌。【5题详解】推理判断题。根据第一段最后一句“Without saying sorry, she came out of the office.”(没有道歉,她就走出了办公室);第二段中“In the evening, she complained to her father about what happened to her.”(晚上,她向父亲抱怨自己的遭遇)可知,Veena对老师的批评很生气。选项A. “
30、felt angry at what the teacher had said to her”(对老师和她说的话感到生气)与文意相符,故选A。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“Before leaving, he told Veenas mother where he was going and asked whether she wanted something from the market. After coming out of the house, Veenas father softly closed the door behind him.”(在离开之前,他告诉 Veena
31、的母亲他要去哪里,并问她是否需要从市场上买些东西。走出家门后,Veena 的父亲轻轻地关上了身后的门);“Before entering the office, he wiped his feet on the mat. Then he politely asked the clerk, “Can I have my ticket, please?” The clerk smiled and gave him the ticket at once.”(进办公室之前,他在垫子上擦了擦脚。然后他礼貌地问店员,“请把我的票给我好吗? ”店员笑了笑,立刻把票给了他);第四段中“After taking
32、 the ticket, Veenas father thanked the clerk and then they went to the market. ”(拿到票后 Veena 的父亲感谢店员,然后他们去了市场);“Her father waited for his turn to buy vegetables. When an old man came, he allowed him to pick up the vegetables first. After taking the vegetables, they came to a bus stop. They took their
33、 place in the queue.”(她父亲等着轮到他买菜。当一个老人来的时候,他让他先去挑菜。买完菜后,他们来到一个公共汽车站。他们在队伍中站好自己的位置)以及第五段“On the bus they each got a seat. But when an old woman got on, the father gave her his seat. After entering the house, her father talked nicely to her mother. Then they sat down to have dinner.”(在公交车上,他们每人都有一个座位。
34、但是当一个老妇人上车后,父亲把座位让给了她。进屋后,她父亲和她母亲好好谈了谈。然后他们坐下来吃晚饭)可知,Veena的父亲用自己的行为告诉 Veena什么是礼貌。选项B. “behaving well in front of her”(在她面前的行为很得当)与文意相符,故选B。【7题详解】推理判断题。通读全文可知,本文通过描述Veena的父亲用自己的言行告诉Veena什么是礼貌,由此可知,Veena的父亲的行为告诉我们应该礼貌待人。选项B. “One should always have good manners.”(一个人应该有礼貌)与文意相符,故选B。【8题详解】细节理解题。根据文章最后一
35、句“After that, Veena understood what good manners mean”(在那之后Veena明白了礼貌的意义)可知,父亲的行为举止让Veena明白了如何礼貌。选项A. “knew how to behave well in the future”(知道如何在未来表现良好)与文意相符,故选A。CPhysical education, or PE, isnt required for all high school students. In some schools, it isnt offered for some different reasons. But
36、 should high school students have physical education? The answer is certainly “yes”.Today many people dont do sports. But as is known to all, doing sports is very important for an adult. Teaching teens the importance of a healthy lifestyle and making fitness plans now can help teens put exercise in
37、the first place as an adult.High school isnt that easy. Many students are under a lot of stress. Stress can be harmful to a students studies and life. Doing sports can help them deal with stress better, helping them live a happier life at school.The American Heart Association says that 10 million ki
38、ds and teens suffer from obesity (肥胖症). Teens should get 60 minutes of physical activity per day to control their weight and to help their bones get stronger. The increase in activities that dont get teens to move around, such as video games and computer activities, means many teens dont get their r
39、equired exercise. PE classes act as a public health measure to encourage physical activities and help teens have healthy weights.Not doing sports increases teens risk of developing many diseases. An active lifestyle offers a good way of protection from these health problems. As much as 75 percent of
40、 health-care spending goes toward treating medical conditions that can be hindered by lifestyle changes, according to the American College of Sports Medicine.According to the Presidents Council on Fitness, Sports and Nutrition (PCFSN), students who performed five hours of physical activity each week
41、 improved their academic (学业的) performance. Students from programs with no physical activity, who used the extra time for classroom study, did not perform better on tests than those who gave up some study time in support of physical education.9. According to Paragraph 2, what does physical education
42、 in high school mean?A. Making teens attach importance to exercise later.B. Removing the stress faced by teens at school.C. Getting teens to encourage adults to exercise.D. Helping teens learn to make good plans.10. What does the underlined word “hindered” in Paragraph 5 mean?A. measured.B. prevente
43、d.C. shown.D. caused.11. According to the PCFSN, doing sports .A. means making students choose between sports and studiesB. helps students make good use of all their timeC. means students adjust to their studies betterD. helps students do better in their studies12. What is the text mainly about?A. W
44、hy high school students should receive physical education.B. Why some schools consider physical education important.C How schools can help students love doing sports.D. How high school students can live a better life.【答案】9. A 10. B 11. D 12. A【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要讲了为什么高中生应该接受体育教育。【9题详解】细节理解题。根据第二段Tea
45、ching teens the importance of a healthy lifestyle and making fitness plans now can help teens put exercise in the first place as an adult.(现在教导青少年健康生活方式的重要性,制定健身计划,可以帮助青少年成年后,把锻炼放在首位。)由此可知,根据第二段,高中体育教育意味着让青少年重视以后的锻炼。故选A。【10题详解】词义猜测题。根据上文Not doing sports increases teens risk of developing many diseas
46、es. An active lifestyle offers a good way of protection from these health problems.(不运动会增加青少年患多种疾病的风险。积极的生活方式是预防这些健康问题的好方法。)由此可知,As much as 75 percent of health-care spending goes toward treating medical conditions that can be hindered by lifestyle changes的意思是多达75%的医疗支出用于治疗可能因生活方式改变而受阻的疾病。“hindered”
47、的意思是受阻,故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段Students from programs with no physical activity, who used the extra time for classroom study, did not perform better on tests than those who gave up some study time in support of physical education.(不参加体育活动的学生,把额外的时间用于课堂学习,在考试中的表现并不比那些为了支持体育而放弃一些学习时间的学生好。)由此推断出,根据PCFSN
48、,做运动帮助学生在学习上做得更好。故选D。【12题详解】主旨大意题。第一段But should high school students have physical education? The answer is certainly “yes”.(但是中学生应该接受体育教育吗?答案当然是肯定的)是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了为什么高中生应该接受体育教育。故选A。DA new study, conducted by British company Mindlab International, has found that listening to music at work
49、 increases accuracy and speed, The Telegraph reported. Perhaps, some parents disagree with this idea, saying, Switch off the music and concentrate! Well, if thats the case with your parents, you might now be able to convince them that you have science on your side.The company gave 26 participants a
50、series of different tasks for five days in a row, including spell checking, mathematical word problems, data entry, and abstract reasoning. The participants completed these tasks while listening to music or no music at all.The results showed that while music was playing, 88% of participants produced
51、 their most accurate test results and 81% completed their fastest work. David Lewis, chairman of Mindlab International, told The Telegraph, Music is a very powerful management tool if you want to increase not only the efficiency of your workforce but also their emotional state. they are going to bec
52、ome more positive about the work.However, you may have a list of your favorite songs, but not all kinds of music match all homework. For maths or other subjects involving numbers or attention to detail, you should listen to classical music, the study found. In the study, pop music enabled participan
53、ts to complete their tasks 58% faster than when listening to no music at all. If you are reviewing your English writing, pop music is the best choice, as it is the best kind for spell checking. It cut mistakes by 14%, compared to listening to no music. After finishing your homework, do you often tak
54、e time to check your answers? Maybe, some dance music is suitable for you.13. Which of the following can be the best title for the passage?A. Music helps us to learnB. We cannot live without musicC. Different music, different livesD. Music in the classroom.14. What did the participants have to do in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564300.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年投资合作协议合同书范本.pdf
