分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型湖北武汉市2016高考英语阅读理解基础训练(5)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564755
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:60.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 基础训练 答案
    资源描述:

    1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解基础训练(5)及答案【2015高考复习】阅读理解 Walk down the drinks section at the supermarket.Look in the drink cooler in your local convenience store.A new drink is taking up more and more space on the shelves,and that drink is water.Bottled water sales in the US rose to 1.7 billion gallons in 2010 for

    2、 plastic bottles alone,compared to total sales of only 700 million gallons in 1990.Whereas bottled water was once associated only with the rich and the privileged (特权阶层),it is now regularly drunk by people at all income levels despite the fact that the price of bottled water can be between 240 and 1

    3、0,000 times higher per gallon than tap water.What accounts for this surprising increase in demand?Traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.The practice of “taking the waters” originated with the Romans,who believed that a person developed a healthy mind by building a healthy

    4、body.Across Europe,drinking or bathing in mineral water has been associated with the power to cure various diseases.Health spas at Evian in France and Pellegrino in Italy began bottling water so that their consumers could continue their treatments at home.The consumers in the 21st century are also c

    5、oncerned about health.However,in America,where the habit of drinking bottled water is relatively new,the concern is often more related to the purity or sterilization (消毒) of the water than to its mineral contents.Americans are often worried about the effects of the chemical pollution and other conta

    6、minants on the water supply.Many Americans view bottled water as a safe alternative to tap water.Further reasons for drinking bottled water are its usefulness as an aid to digestion,as a complement to a good meal in a restaurant,and for taste.City tap water is often treated with chlorine (氯) to guar

    7、d against harmful microorganisms.Chlorine,as well as metals from pipes and tanks used to distribute and store tap water,can leave behind an unpleasant taste.【语篇解读】本文从两个方面分析了瓶装水销量提高的原因。1Which of the following statements is true?ABottled water was once drunk both by the rich and the poor.BBottled wate

    8、r sales have risen,for its cheaper than tap water.CEuropeans believed in the power of treatment of mineral water.DAmericans have had the habit of drinking bottled water for long.解析正误判断题。由文章第二段的第三句可知,在整个欧洲,饮用或用矿泉水洗澡已经与治愈各种疾病的能力联系起来。答案C2People prefer bottled water because_.Ait does good to their healt

    9、hBit has chlorine to make it taste goodCit contains no mineral pollution at allDits a practice originated with the Romans解析细节理解题。由文章第二段的第一句“Traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.”可知答案。答案A3The underlined word “contaminants” most probably means_.Apollutants BmicroorganismsCc

    10、hemicals Dminerals解析词义猜测题。由“the chemical pollution and other”可知画线词与pollutants同义。答案A4Which of the following could be the best title for the passage?AHow Bottled Water OriginatedB“Taking the Waters” Has Been Practiced for LongCWhats the Safe Alternative to Tap Water DWhy Bottled Water Sales Increase解析

    11、主旨大意题。文章第一段的最后一句“What accounts for this surprising increase in demand?”是一个承上启下的句子,下面两段都在讲瓶装水销量上涨的原因。答案D【2015高考复习】阅读理解For anyone who is determined to be a fashion designer,it is not enough to have succeeded in college.The real test is whether they can survive,and become established during their early

    12、 20s,making a name for themselves in the real world where business skills can be as important as talent and creativity.Fashion is a hard business.There is a continuous amount of stress because work is at a constant and extremely fast speed to prepare for the next seasons collections.It is extremely

    13、competitive and there is the constant need to make attractive advertisements of the latest fashion in newspapers and magazines.It also requires continual freshness because the appetite for new ideas is hard to satisfy.“We try to warn people before they come to us about how tough it is.” says Lydia K

    14、emeny,Head of Fashion at St.Martins School of Art in London.“And we point out that drive and determination are absolutely necessary.”This may seem far removed from the popular opinions of fashionable young people spending their time designing pretty dresses.That may well be what they do in their fir

    15、st year of study but a good college wont be slow in introducing students to commercial realities,“We dont walk our foot on the blossoming flower of creativity but in the second year we start introducing the restrictions of price,producing ability,marketing and so on.”Almost all fashion design is don

    16、e to a brief.It is not a form of selfexpression as such,although there is certainly room for imagination and creativity.Most young designers are going to end up as employees of a producer or a fashion house and they still need to be able to work within the characteristic style of their employer.Even

    17、 those students who are most modern in their own taste of clothes may need to adapt to produce designs which are right for the mainstream of the market.They also have to be able to work at both the expensive and the cheap end of the market and the challenge to produce good design inexpensively may w

    18、ell be demanding.【语篇解读】成为时尚设计师并不是件容易的事。仅仅在大学校园里获取学业的成功是不够的,时尚在不断变化,商业技巧和天赋、创造性同样重要。 5Which of the following is mainly discussed in the passage?ATalent in fashion.BGood marks at college.CAbility to create new designs.DBusiness skills in fashion industry.解析主旨大意题。第一段是文章的主题段,通读全文可知整篇文章介绍的是在时尚业应该掌握怎样的商业技

    19、巧才能立足。答案D6What can we learn from the second paragraph?AFashion designers are highly motivated and really detemined.BGood preparations for the next season can reduce stress.CConsumers appetite for new ideas keeps changing.DAdvertisement business is very competitive.解析细节理解题。从第二段中的“It also requires con

    20、tinual freshness because the appetite for new ideas is hard to satisfy.”可知消费者对时尚的追求是不断变化的。 答案C7What does the underlined word “This” in Paragraph 3 refer to?ALydia Kemenys opinion.BThe competitive business world.CThe warning to the young designers.DThe real situation in fashion industry.解析代词指代题。通过阅读第

    21、二、三段可知,This指代的是第二段讲到的内容,即时尚界的真实情况。 答案D8Which of the following is TRUE according to the passage?ASt.Martins School of Art encourages the new students to design dresses they like.BSt.Martins School of Art requires students to develop their creativity in their designing.CSt.Martins School of Art demand

    22、s students to make pretty dresses for companies.DSt.Martins School of Art focuses on teaching students commercial realities. 解析正误判断题。根据第三段的第二句和第三句可知该校重视教学生有关商业方面的知识。答案D阅读理解。 It was Saturday. As always, it was a busy one, for “Six days shall you labor and do all your work” was taken seriously back th

    23、en. Outside, Father and Mr. Patrick next door were busy chopping firewood. Inside their own houses, Mother and Mrs. Patrick were engaged in spring cleaning. Somehow the boys had slipped away to the back lot with their kites. Now, even at the risk of having Brother caught to beat carpets , they had s

    24、ent him to the kitchen for string(线). It seemed there was no limit to the heights to which kites would fly today. My mother looked at the sitting room, its furniture disordered for a thorough sweeping, A gun she cast a look toward the window. “Come on, girls! Lets take string to the boys and watch t

    25、hem On the way we met Mrs. Patrick, laughing guiltily as if she were doing something wrong, together with her girls. There never was such a day for flying kited! We played all our fresh string into the boys kites and they went up higher and higher .We could hardly distinguish the orange-colored spot

    26、s of the kites. Now and then we slowly pulled one kite back, watching it dancing up and down it the wind, and finally bringing it down to earth, just for the joy of sending it up again. Even our fathers dropped their tools and joined us. Our mothers took their turn, laughing like schoolgirls. I thin

    27、k we were all beside ourselves. Parents forgot their duty and their dignity; children forgot their everyday fights and little jealousies. “Perhaps its like this in the kingdom of heaven,” I thought confusedly. It was growing dark before we all walked sleepily back to house. I suppose we had some sor

    28、t of supper. I suppose there must have been a surface tidying-up, for the house on Sunday looked clean and orderly enough. The strange thing was, we didnt mention that day afterward. I felt a little embarrassed .Surely none of the others had been as excited as I. I locked the memory up in that deepe

    29、st part of me where we keep “the things that cannot be and yet they are.” The years went on, then one day I was hurrying about my kitchen in a city apartment, trying to get some work out of the way while my three-year-old insistently cried her desire to “go park ,see duck.” “I cant go!” I said. “I h

    30、ave this and this to do, and when Im through Ill be too tired to walk that for.” My mother , who was visiting us , looked up from the peas she was shelling ,“Its a wonderful day,” she offered,“Really warm , yet theres a fine breezy . Do you remember that day we flew kites?” I stopped in my dash betw

    31、een stove and sink. The looked door flew open and with it a rush of memories. “Come on.” I told my little girl. “Youre right, its too good a day to miss.”Another decade passed. We were in the aftermath (余波)of a great war. Allevening we had been asking our returned soldier, the youngest Patrick Boy,

    32、about his experiences as a prisoner of war. He had talked freely, but now for a long time he had been silent. What was he thinking of what dark and horrible things? “Say!” A smile slipped out from his lips. “Do you remember - no, of course you wouldnt. It probably didnt make the impression on you as

    33、 it did on me.” I hardly dared speak. “Remember what?” “I used to think of that day a lot in POW camp(战俘营), when things werent too good. Do you remember the day we flew the kites?”( ) 1. Mrs. Patrick was laughing guiltily because she thought A. she was too old to fly kites B. her husband would make

    34、fun of herC. she should have been doing her housework thenD. her girls werent supposed to play the boys game( ) 2. By” we were all beside ourselves”, the writer means that they all . A. felt confused B. went wild with joy C. looked on D. forgot their fights ( ) 3. What did the writer think after the

    35、 kite-flying?A. The boys must have had more fun than the girls.B. They should have finished their work before playing.C. Her parents should spend more time with them.D. All the others must have forgotten that day.( ) 4. Why did the writer finally agree to take her little girl for an outing?A. She su

    36、ddenly remembered her duty as a mother.B. She was reminded of the day they flew kites.C. She had finished her work in the kitchen.D. She thought it was a great day to play outside.( ) 5. The youngest Patrick Boy is mentioned to show that _ .A. the writer was not alone in treasuring her fond memories

    37、B. his experience in POW camp threw a shadow over his lifeC. childhood friendship means so much to the writerD. people like him really changed a lot after the war【参考答案】1-5、CBDBA2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Suleman DawoodSchool of Business Become a part of the community dedicated

    38、 to excellence and knowledge creation. Lahore University of Management Science is a premier institution known for its academy excellence. It offers a diverse range of undergraduate, graduate and doctoral programs in the areas of management, computer science, computer engineering, economics, law and

    39、social science. Suleman Dawood School of Business (SDSB) of the University is recognized as one of the most prestigious (有声望的) business schools in the region. SDSB offers programs at the graduate (MBA, EMBA) and the undergraduate (BSc Accounting and Finance) levels and also offers executive educatio

    40、n(执行教育). The school is now ready to launch a world-class PhD programme. Faculty (全体员工)Positions With a record major sponsorship, SDSB is embarking on (着手) a major expansion and is looking for highly competent faculty members committed to student development and research. Both permanent and visiting

    41、faculty positions are available at the Professor, Associate Professor and Assistant Professor levels. Candidates with a PhD from a reputed university and a track record of academic excellence will be preferred. Subject AreasAccounting Information Systems and E-business Finance Strategy Markegy Marke

    42、ting Supply Chain Management Production and Operations Why Join LUMS Opportunity for professional growth and development State-of-the-art teaching and research facilities Connections with other centers of academic excellence abroad Opportunity to help shape the future of education and research in th

    43、e region High quality student intake An institute committed to merit and excellence Faculty recruited(征募) from the finest universities of the world Culture of openness Competitive remuneration (报酬) package Excellence on-campus housing facilities for faculty members Applicants should forward their le

    44、tter of interest and detailed curriculum vitae (个人简历) with a passport size photograph to the following address;Convenor, SDSB Faculty Search Committee Suleman Dawood School of Business Lahore University of Management Science, Opposite Sector U, D.H.A. Lahore, Pakistan Email: sdsbfacultyiobslums.edu.

    45、pk URL: www. lums. edu. pk 1. From the text, we can learn that_ . A. SDSB is known for its academic excellence B. SDSB is one of the schools in LUMS C. LUMS is one of the most famous business schools in the region D. SDSB offers a diverse range of programs in the areas of management 2. Why does SDSB

    46、 need faculty members? A. The school needs permanent and visiting faculty positions B. The faculty is recruited from the finest universities of the world C. The school needs state-of-the-art teaching and research facilities D. The school is making an expansion thanks to some major sponsorship 3. If you joined LUMS, you would_ A. study Supply Chain Management B. have high quality teacher intake C. have the opportunity for professional growth and development D. get a PhD from a reputed university 参考答案13、BDC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北武汉市2016高考英语阅读理解基础训练(5)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564755.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1