湖北武汉市2016高考英语阅读理解基础训练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 基础训练 答案
- 资源描述:
-
1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解基础训练(5)及答案【2015高考复习】阅读理解 Walk down the drinks section at the supermarket.Look in the drink cooler in your local convenience store.A new drink is taking up more and more space on the shelves,and that drink is water.Bottled water sales in the US rose to 1.7 billion gallons in 2010 for
2、 plastic bottles alone,compared to total sales of only 700 million gallons in 1990.Whereas bottled water was once associated only with the rich and the privileged (特权阶层),it is now regularly drunk by people at all income levels despite the fact that the price of bottled water can be between 240 and 1
3、0,000 times higher per gallon than tap water.What accounts for this surprising increase in demand?Traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.The practice of “taking the waters” originated with the Romans,who believed that a person developed a healthy mind by building a healthy
4、body.Across Europe,drinking or bathing in mineral water has been associated with the power to cure various diseases.Health spas at Evian in France and Pellegrino in Italy began bottling water so that their consumers could continue their treatments at home.The consumers in the 21st century are also c
5、oncerned about health.However,in America,where the habit of drinking bottled water is relatively new,the concern is often more related to the purity or sterilization (消毒) of the water than to its mineral contents.Americans are often worried about the effects of the chemical pollution and other conta
6、minants on the water supply.Many Americans view bottled water as a safe alternative to tap water.Further reasons for drinking bottled water are its usefulness as an aid to digestion,as a complement to a good meal in a restaurant,and for taste.City tap water is often treated with chlorine (氯) to guar
7、d against harmful microorganisms.Chlorine,as well as metals from pipes and tanks used to distribute and store tap water,can leave behind an unpleasant taste.【语篇解读】本文从两个方面分析了瓶装水销量提高的原因。1Which of the following statements is true?ABottled water was once drunk both by the rich and the poor.BBottled wate
8、r sales have risen,for its cheaper than tap water.CEuropeans believed in the power of treatment of mineral water.DAmericans have had the habit of drinking bottled water for long.解析正误判断题。由文章第二段的第三句可知,在整个欧洲,饮用或用矿泉水洗澡已经与治愈各种疾病的能力联系起来。答案C2People prefer bottled water because_.Ait does good to their healt
9、hBit has chlorine to make it taste goodCit contains no mineral pollution at allDits a practice originated with the Romans解析细节理解题。由文章第二段的第一句“Traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.”可知答案。答案A3The underlined word “contaminants” most probably means_.Apollutants BmicroorganismsCc
10、hemicals Dminerals解析词义猜测题。由“the chemical pollution and other”可知画线词与pollutants同义。答案A4Which of the following could be the best title for the passage?AHow Bottled Water OriginatedB“Taking the Waters” Has Been Practiced for LongCWhats the Safe Alternative to Tap Water DWhy Bottled Water Sales Increase解析
11、主旨大意题。文章第一段的最后一句“What accounts for this surprising increase in demand?”是一个承上启下的句子,下面两段都在讲瓶装水销量上涨的原因。答案D【2015高考复习】阅读理解For anyone who is determined to be a fashion designer,it is not enough to have succeeded in college.The real test is whether they can survive,and become established during their early
12、 20s,making a name for themselves in the real world where business skills can be as important as talent and creativity.Fashion is a hard business.There is a continuous amount of stress because work is at a constant and extremely fast speed to prepare for the next seasons collections.It is extremely
13、competitive and there is the constant need to make attractive advertisements of the latest fashion in newspapers and magazines.It also requires continual freshness because the appetite for new ideas is hard to satisfy.“We try to warn people before they come to us about how tough it is.” says Lydia K
14、emeny,Head of Fashion at St.Martins School of Art in London.“And we point out that drive and determination are absolutely necessary.”This may seem far removed from the popular opinions of fashionable young people spending their time designing pretty dresses.That may well be what they do in their fir
15、st year of study but a good college wont be slow in introducing students to commercial realities,“We dont walk our foot on the blossoming flower of creativity but in the second year we start introducing the restrictions of price,producing ability,marketing and so on.”Almost all fashion design is don
16、e to a brief.It is not a form of selfexpression as such,although there is certainly room for imagination and creativity.Most young designers are going to end up as employees of a producer or a fashion house and they still need to be able to work within the characteristic style of their employer.Even
17、 those students who are most modern in their own taste of clothes may need to adapt to produce designs which are right for the mainstream of the market.They also have to be able to work at both the expensive and the cheap end of the market and the challenge to produce good design inexpensively may w
18、ell be demanding.【语篇解读】成为时尚设计师并不是件容易的事。仅仅在大学校园里获取学业的成功是不够的,时尚在不断变化,商业技巧和天赋、创造性同样重要。 5Which of the following is mainly discussed in the passage?ATalent in fashion.BGood marks at college.CAbility to create new designs.DBusiness skills in fashion industry.解析主旨大意题。第一段是文章的主题段,通读全文可知整篇文章介绍的是在时尚业应该掌握怎样的商业技
19、巧才能立足。答案D6What can we learn from the second paragraph?AFashion designers are highly motivated and really detemined.BGood preparations for the next season can reduce stress.CConsumers appetite for new ideas keeps changing.DAdvertisement business is very competitive.解析细节理解题。从第二段中的“It also requires con
20、tinual freshness because the appetite for new ideas is hard to satisfy.”可知消费者对时尚的追求是不断变化的。 答案C7What does the underlined word “This” in Paragraph 3 refer to?ALydia Kemenys opinion.BThe competitive business world.CThe warning to the young designers.DThe real situation in fashion industry.解析代词指代题。通过阅读第
21、二、三段可知,This指代的是第二段讲到的内容,即时尚界的真实情况。 答案D8Which of the following is TRUE according to the passage?ASt.Martins School of Art encourages the new students to design dresses they like.BSt.Martins School of Art requires students to develop their creativity in their designing.CSt.Martins School of Art demand
22、s students to make pretty dresses for companies.DSt.Martins School of Art focuses on teaching students commercial realities. 解析正误判断题。根据第三段的第二句和第三句可知该校重视教学生有关商业方面的知识。答案D阅读理解。 It was Saturday. As always, it was a busy one, for “Six days shall you labor and do all your work” was taken seriously back th
23、en. Outside, Father and Mr. Patrick next door were busy chopping firewood. Inside their own houses, Mother and Mrs. Patrick were engaged in spring cleaning. Somehow the boys had slipped away to the back lot with their kites. Now, even at the risk of having Brother caught to beat carpets , they had s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
