分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型江苏省连云港市2020-2021学年高二英语下学期期末调研考试试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:565441
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:251KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 连云港市 2020 2021 学年 英语 学期 期末 调研 考试 试题 解析
    资源描述:

    1、江苏省连云港市2020-2021学年高二英语下学期期末调研考试试题(含解析)说明:1.本试卷共10页,满分150分,考试时间120分钟。2.请将所有答案按照题号填涂或填写在答题卡相应的答题处,否则不得分。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。l. What does the woman want to be now?A. A model. B. An engineer. C.

    2、A secretary.2. What does the woman think of sharing a room with others?A. Enjoyable. B. Uncomfortable. C. Troublesome.3. How much will the man pay?A. $120. B. $100, C. $80.4. Why cant the woman reach Kevin?A. He is having lunch.B. He is out of the office.C. He is talking on the phone.5. What is the

    3、man making?A. Bread. B. Cake. C. Salad.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三 个选项中选出最佳选项;听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒 钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why does the man call the restaurant?A. To look for his suit and tie.B. To make a dinner reservation.C. To ch

    4、eck the booking information.7. When does the restaurant open for dinner?A. At 4:30 pm. B. At 6:00 pm. C. At 7:00 pm.听第7段材料,回答第8至10题。 8. What are the speakers talking about?A. A big sale of books.B. A book signing event.C. The opening of a bookstore.9. When is Peter Robbins expected to arrive at the

    5、store?A. At 2:15 pm. B. At 1:45 pm. C. At 3:30pm.10 What the man plan to do tomorrow afternoon?A. Avoid the traffic jams. B. Attend an appointment. C. Go to the bookstore early.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the man want to do first?A. Do science experiments. B. Buy Christmas gifts. C. Take the Star

    6、 Ferry.12. Which place does the man show little interest in?A. Ocean Park. B. The museum. C. Temple Street Night Market.13. What might be woman think of taking the Star Ferry?A. Exciting. B. Boring. C. Silly.听第9段材料,回答第14至16题。14. What do storm hunters do?A. They follow tornadoes and study them.B. The

    7、y save people in stormy weather.C. They collect pictures about tornadoes.15. What does Dr. Roberts usually do?A. Read magazines about tornadoes.B. Measure tornadoes closely in his car.C. Invent instruments to forecast tornadoes.16. What does Dr. Roberts intend to publish in a magazine in the future?

    8、A. His study plans. B. His adventure stories. C. Pictures of tornadoes.听第10段材料,回答第17至20题。17. How often is the quiz show for children broadcast?A. Daily. B. Weekly. C. Monthly.18. What are the questions about?A. Science. B. Sports. C. Entertainment.19. What will the winners get next week?A. A camera.

    9、 B. A computer. C. A mobile phone.20. What should children do to join the show?A. Fill in an application form.B. Send a photo to the TV station.C. Provide their personal information.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AYouth Travel Ambassadors(YTA)YTA teams

    10、research and develop campaigns to change peoples behaviour. They focus on walking and cycling, road safety and improving passengers experiences. They are supported by TfL(Transport for London), the local government and school staff.How it worksSchools usually select between 6 and 12 YTA students who

    11、 deliver behaviour change campaigns to their schoolmates over the course of the academic year. Campaigns can include themed assemblies, walking and Campaigns can include themed assemblies, walking and cycling competitions, creative workshops, films and community events.We have programme options(选项)t

    12、o suit all schools and students which include: speeches delivered by specialist TfL staff 250 funding to deliver a YTA campaign options to attend Campaign Junction and end of year Expo events training for students to become YTA Student Leaders to train their schoolmatesOur programmeThe YTA programme

    13、 for 2020 is linked to curriculum subjects. It includes 2 major events when students can meet each other share ideas and get professional feedback.Click here to check out a YTA taster session.Get your school involvedTo discuss a programme that suits your school or to explore delivering the programme

    14、 independently, please email us.1. What can YTA students benefit from the programme?A. They can get skills to solve transport problems.B. They can improve their academic performances.C. They can get scholarships from the local government.D. They can win in the walking and cycling competitions.2. Whi

    15、ch option does the YTA programme offer?A. Formal talks on transport.B. A grand prize in cash.C. Training courses in driving.D. A monthly entry into Expo.3. Where is this text most likely from?A. A magazine.B. A website.C. A newspaper.D. A brochure.【答案】1. A 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。介绍Youth Travel Amb

    16、assadors,及这个团队的研究项目,欢迎各学校学生参与。【1题详解】细节理解题。根据图片内容文字部分“YTA provides young people with the skills and confidence to address transport issues affecting their school community.( 青年交通大使为年轻人提供技能和信心,解决影响他们学校社区的交通问题)”可知,加入YTA的学生可以学到解决交通问题的技能。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据“We have programme options(选项)to suit all school

    17、s and students which include: speeches delivered by specialist TfL staff(我们有适合所有学校和学生的课程选择,包括:伦敦交通局专业工作人员演讲)”部分可知,该活动提供正式的讲座。故选A项。【3题详解】推理判断题。根据文中Click here to check out a YTA taster session.(点击这里查看YTA的体验部分)尤其click一词可知,这是一篇网站上的通告。故选B项。BNo one was bigger.The Stones were bolder. The Who was louder. Bu

    18、t the Beatles simply ruled the music industry, from their first single until their breakup. Everyone knew them, or thought they did. However, to understand them, you must push past the news, the myths and the lies to dig deep.It was July 6, 1957, when the Beatles began. John Lennon, nearly 17, was p

    19、erforming at a school event. Paul McCartney, just 15, watched nervously. Afterward, McCartney worked up the nerve to introduce himself! He played a few songs. He was as good as me, Lennon was impressed. Id have to keep him in line. He also looked like Elvis.Just like that, McCartney was in the band.

    20、 Soon, he brought along a friend, George Harrison, 14. By 1960, they had added a drummer, Pete Best. Calling themselves the Beatles, they turned professional.By the spring of 1963, the Beatles first album had gone to No. 1 in Britain, with several singles hitting the Top Ten. By the next year, when

    21、they reached America, they were already legends (传奇).The Beatles were here, and so was Beatlemania. Their success opened the charts, and the world, for other British bands;As the years went on, the Beatles popularity held firm. But they changed and, after they quit touring in 1966, began going after

    22、 separate interests.After one more album “Abbey Road was recorded while the tapes for “Let It Be sat on a dusty shelf, the band split in 1969. Lennon wanted to leave earlier, privately telling McCartney. But it was McCartney who went public six months later. He also did it via a press release, using

    23、 it to promote his new solo album. Both characters were then firmly on different paths, and the legendary Lennon and McCartney partnership was done.But their songs would outlast everything.4. What does the underlined word “ruled in Paragraph 2 probably mean?A. Took control of.B. Took the lead in.C.

    24、Set restrictions on.D. Set standards for.5. Why did Lennon include Paul McCartney in the band?A. Because he was a good drummer.B. Because he could bring along friends.C. Because he was talented and handsome.D. Because he was brave to introduce himself.6. What can we learn about the Beatles from the

    25、passage?A. All their albums and singles are big hits.B. They helped other British bands develop.C. Lennon announced their separation publicly.D. The band split as soon as they quit touring.7. Which can be a suitable title of the text?A John Lennon: a legendary musician.B. Paul McCartney: the perfect

    26、 partner.C. Beatlemania: a unique phenomenon.D. The Beatles: the most popular band.【答案】4. B 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了最受欢迎的乐队甲壳虫乐队从他们的首支单曲到解散的发展历史。【4题详解】词句猜测题。根据第一段第四句“Everyone knew them, or thought they did.”(每个人都认识他们,或者认为他们认识。)可知,此处是指甲壳虫乐队从他们的首支单曲到解散,一直在音乐产业领先。所以ruled意为“领先”。故选B。【5题详解】细节理解

    27、题。根据第三段倒第三句中的“He was as good as me”(他和我一样好)和最后一句“He also looked like Elvis.”(他看起来也像猫王。)可知,列侬吸收了保罗麦卡特尼进入乐队是因为他有才华又英俊。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第五段最后一句“Their success opened the charts, and the world, for other British bands”(他们的成功为其他英国乐队打开了排行榜和世界的大门)可知,甲壳虫乐队帮助了其他英国乐队的发展。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据第二段第三句“But the Beatle

    28、s simply ruled the music industry, from their first single until their breakup.”(但甲壳虫乐队从他们的首支单曲到解散,一直在音乐产业领先。)和最后一段“But their songs would outlast everything.”(但他们的歌声会比一切都长久。)可知,文章主要是介绍最受欢迎的乐队甲壳虫乐队。故选D。CSuper Earths are super cool, and you should really know about them. In short, they are planets sli

    29、ghtly bigger than the Earth. And the cool part? They might be a home for life, and theyre much easier to study than regular Earths.Its kind of amazing to realize that in the past couple decades we have confirmed detections of over 4,000 exoplanets (系外行星),or planets orbiting other stars. As soon as a

    30、stronomers started finding exoplanets, they realized what a wonderful zoo we live in. Planets orbiting dead remains of stars. Planets bigger than Jupiter. Purple planets. Super Earths orbiting within the Habitable Zones of their parent stars - the place where liquid water can potentially exist and w

    31、here life like our own has the best shot of surviving.Heres the thing. Astronomers are searching for Earth 2.0 a copy of our own system somewhere out there in the universe. We havent found one yet, but we have found a bunch of Super Earths. So, if we want to play the “look for life” game, weve got t

    32、o play with the hand that weve been dealt.Heres how we play that game. Astronomers detect distant exoplanets through something called the transit method. When a planets orbit just so happens to line up just right, it will periodically cross the face of its parent star from our point of view.When the

    33、 exoplanet crosses in front of the star, the light from that star dims(变暗淡)just a little bit. By staring at lots and lots of stars, we can look for this telltale dimming and spot an exoplanet. This method is much better at finding bigger planets than smaller ones, because the bigger planets make mor

    34、e dimming. So, we tend to find more Super Earths than normal Earths.8. Why might Super Earths be a home for life?.A. Because they are much easier to study.B. Because they live in the wonderful zoo.C. Because they orbit within the Habitable Zones.D. Because they are slightly bigger than the Earth.9.

    35、What does the underlined part probably mean in Paragraph 3?A. We have already found an Earth 2.0.B. We should make full use of what we have.C. We have discovered life signs on Super Earths.D. We should play the game with our own hands.10. What can we expect of the “transit method in the future ?A. I

    36、t will help a planet line up with its parent star.B. It will help exoplanets cross in front of the starts.C. It will help the parent star become much dimmer.D. It will help astronomers find more Super Earths.11. Whafs the purpose of this text?A. To introduce an interesting game.B. To recommend a det

    37、ecting method.C. To report the finding of Earth 2.0.D. To share the knowledge of astronomy.【答案】8. C 9. B 10. D 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。主要文章讲述了天文学家探测系外行星,发现很多有生命生存机会的超级星球,并讲述了一些相关信息。【8题详解】细节理解题。根据第二段“Super Earths orbiting within the Habitable Zones of their parent stars - the place where liquid water ca

    38、n potentially exist and where life like our own has the best shot of surviving.”(超级地球在其母恒星的可居住区内运行在这里液态水最有可能存在,以及像我们这样的生命有最好的生存机会)可知,超级地球之所以可能是生命的家园是因为它们在可居住区域内运行。故选C。【9题详解】词句猜测题。根据第三段“Astronomers are searching for Earth 2.0, a copy of our own system somewhere out there in the universe. We havent fo

    39、und one yet, but we have found a bunch of Super Earths. So, if we want to play the “look for life” game, weve got to play with the hand that weve been dealt.”(天文学家一直在寻找地球2.0,一个我们自己系统的副本,就在宇宙的某个地方。我们到现在还没有找到一个,但是我们发现了一堆超级地球。所以,如果我们想要玩“寻找生命”的游戏,weve got to play with the hand that weve been dealt.”)可知,

    40、虽然我们没有找到地球2.0,但是我们找到了很多超级地球,所以我们一定要充分利用我们现在所拥有的东西。故选B。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Astronomers detect distant exoplanets through something called the transit method.”(天文学家通过凌日法探测遥远的系外行星)可知,“transit method”可以帮助天文学家探测更多的超级星球。故选D。【11题详解】推理判断题。根据全文可知,文章讲述了天文学家探测系外行星,发现很多适合生命存在的超级星球,并讲述了一些相关信息,可知作者写这篇文章的目的是分享天文学

    41、知识。故选D。DThe human body cant handle overheating. The processes that keep us alive work best within a certain temperature between about 36 C and 37 C, depending on the person.If someones body temperature goes higher, the bodys primary response to heat is to try and get rid of it. To get rid of the ove

    42、rheat, blood vessels(血管) expand. At the same time, the heart begins beating faster. That pushes blood flow to the skin. There, the blood can release heat to cool down. Meanwhile, sweating kicks in to cool the skin.But there is a limit to how much the body can adjust. That limit depends on an individ

    43、uals health, as well as the temperature and humidity(湿度) outside. If the outside temps are hotter than the body, blood at the skin wont release heat. And where humidity is high, sweating wont cool the skin. Thats because the sweat cant evaporate(蒸发). In 2008, two scientists suggested that humans can

    44、t cool off if they spend extended time at a temperature over 35 C.No one is resistant to heat. But it hits some groups harder than others. The elderly are considered the weakest. One reason: They have fewer sweat glands(汗腺). But their bodies also respond more slowly to rising temperatures. Children

    45、too, are at risk because they havent fully developed the ability to regulate heat. People with certain diseases such as diabetes and heart disease also can have trouble cooling their bodies. And people living in poverty often lack air conditioning and other resources to help them beat the heat.Many

    46、people see heat as more of an annoyance than a threat. But climate change, extreme heat and human health are all connected. As Earths temperatures climb, extreme heat waves will probably become more common, endangering more people.12. What pushes blood flow to the skin according to Paragraph 2?A. Bl

    47、ood vessels expand.B. Blood releases the heat.C. The heart beats faster.D. Sweating cools the skin.13. What is the third paragraph mainly about?A. The hidden dangers of extreme heat.B. The findings of a study in 2008.C. The influences of heat on the body.D. The limits of the bodys adjustments.14. Wh

    48、o is most likely to be the victim of overheating?A. The old.B. The young.C. The sick.D. The poor.15. What can we infer from the last paragraph?A. People havent realized the danger of overheat.B. The rising temperatures have claimed many lives.C. Improper human activities cause climate change.D. The

    49、Earth is unsuitable to live on in the future.【答案】12. C 13. D 14. A 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。本文讲述了人体通过自身机能调节在一定程度上可以应对气温过高,但是人的调节能力是有限的,尤其是年老、体弱等人群。随着地球温度的上升,极端热浪可能会变得更加常见,危及更多的人。人们应该意识到气候变化、极端高温对人类健康的影响。12题详解】推理判断题。根据第二段“At the same time, the heart begins beating faster. That pushes blood flow to the sk

    50、in.( 与此同时,心脏开始加速跳动。推动血液流向皮肤)”可知,心跳加快推动血液流向皮肤。故选C。【13题详解】主旨大意题。根据第三段第一句“But there is a limit to how much the body can adjust. That limit depends on an individuals health, as well as the temperature and humidity(湿度) outside. (但身体的调节能力是有限的。这个限度取决于个人的健康状况,以及外界的温度和湿度。)”可知,该段主要讲述了身体调节的局限性,故选D。【14题详解】细节理解题

    51、。根据第四段“No one is resistant to heat. But it hits some groups harder than others. The elderly are considered the weakest.( 没有人耐热。但它对某些群体的打击比其他群体更大。老年人被认为是最虚弱的。)”可知,老年人最有可能成为温度过热的受害者,故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“Many people see heat as more of an annoyance than a threat. (许多人认为温度过高带来的更多的是一种烦恼而不是威胁。)”可推断,人们还

    52、没有意识到温度过高的危险。故选A。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Whether you are an actor or a film fan, writing film reviews can help improve your ability to think critically and watch movies with a response that goes deeper than “That movie was awesome! _16_ Here are some tips o

    53、n how to write a film review that people will want to read._17_Once is necessary and twice is preferable. Taking notes is also a good idea and will help the writing process by making it easy to refer to your in the moment thoughts and reactions.Support your criticism.Professional reviewers also have

    54、 watched a lot of movies, and can express why and how they came to their criticism. _18_. For example, a disappointing performance, a ridiculous plot, difficult material that leaves you thinking.Consider your audience.Are you writing for a fen site, a national news outlet, or a Teen Magazine? Knowin

    55、g who your readers are can help you decide what elements of the movie to highlight._19_Find your voice._20_ This does not happen overnight, so take every opportunity to write as an opportunity to develop your own style and voice that will grab readers attention and keep them coming back for more.A.

    56、Study the professionals.B. Watch the film at least once.C. Be sure to back up your thoughts with specifics.D. The best reviewers have a distinct personality in their writing.E. You should also adjust your writing style to fit the target audience.F. As with all writing efforts, the more you read the

    57、better you will be.G. And for you future film reviewers out there, its never too soon to start.【答案】16. G 17. B 18. C 19. E 20. D【解析】【分析】本文是说明文。文章主要介绍了如何写好一篇好的影评。【16题详解】上文“Whether you are an actor or a film fan, writing film reviews can help improve your ability to think critically and watch movies w

    58、ith a response that goes deeper than “That movie was awesome!( 无论你是演员还是影迷,写影评都可以帮助你提高批判性思考的能力,让你看电影的反应比“那部电影太棒了!”要深入的多)说明写影评的益处,下文“Here are some tips on how to write a film review that people will want to read.( 这里有一些关于如何写一篇人们会想读的电影评论的建议。)”阐述了一些写好影评的建议,因此推断空格处承上启下,结合所给选项,G项“对于未来的影评人来说,现在开始永远不会为时过早”鼓

    59、励写影评,与上文是并列关系,引出下文的建议。故选G。【17题详解】空格处是段落标题。根据下文“Once is necessary and twice is preferable. Taking notes is also a good idea and will help the writing process by making it easy to refer to your in the moment thoughts and reactions.( 一次是必要的,两次更好。记笔记也是个好主意,通过轻松地参考你在当下的想法和反应来有益于写作过程)”可知,本段建议至少看一次这部电影,这样可

    60、以记笔记来帮助写影评。故选B。【18题详解】根据段落标题“Support your criticism.(支持你的评论)”说明本段建议要对你的评论给出支持,下文“For example, a disappointing performance, a ridiculous plot, difficult material that leaves you thinking(例如,一个令人失望的表演,一个荒谬的情节,让你思考的难以理解的材料,”说明了一些具体的细节,C项中的“back up”与“support”一致,“specifics”与下文的细节描述相符,因此推断C项“一定要用一些细节来支持你的

    61、想法。”符合语境。故选C。【19题详解】根据段落标题“Consider your audience.( 考虑一下你的受众)”说明本段建议要考虑受众,E项中的“the target audience”与之相符,空格上文“Knowing who your readers are can help you decide what elements of the movie to highlight.( 知道你的读者是谁可以帮助你决定突出哪些元素。)”,E项中的“your writing style”与上文的“your writing style”相符,因此推断E项“你还应该调整你的写作风格,以适应目

    62、标受众”符合语境。故选E。【20题详解】根据段落标题“Find your voice.(找到自己观点)”可知,本段讲述要找到自己的独特的观点。下文“take every opportunity to write as an opportunity to develop your own style and voice that will grab readers attention (抓住每一个写作的机会作为一个发展自己的风格和观点的机会,这将吸引读者的注意力)”说明要有自己的独特的风格,吸引读者的注意力,D项中的“have a distinct personality”一致,因此推断D项“最

    63、好的评论家在写作中都有独特的个性。”符合语境。故选D。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白 处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。Whats the difference between having the dream and living the dream? Hard work and perseverance.Wanda Smith always wanted to be a school teacher but sometimes meeting lifes dem

    64、anding realities can mean a dream _21_. A mother of three, Smith also _22_ her mom. Obviously, _23_ her family responsibilities, she took a job as bus monitor for Brenham Independent School District.The time was tight, but rather than let her dream _24_, at age 37, she added night classes to her _25

    65、_ . Nine years on, she _26_ graduated with a bachelors degree. She was a teacher with a(n) _27_ at last.Smiths story came full circle when she was hired as a teacher back at Brenham Elementary School. When I stand in front of my classroom, I am _28_ my dream, Smith said. _29_. her mom didn5t live to

    66、 see her accomplishment, but she knew she would have been proud of her.During the pandemic, as some of her students _30_ to meet the demands of distance learning, Smith stepped up to the challenge, _31_ packets of schoolwork to them at home. Its _32_ Smiths kids adore her. In a special surprise cere

    67、mony, they shouted their praise and held up big colorful signs _33_ their appreciation.Smiths life is an example as well as a(n) _34_ . With a _35_ heart, she graduated from cleaning classrooms to leading classrooms and that certainly puts her on our honor roll.21. A. livedB. grabbedC. delayedD. int

    68、ended22. A. cared forB. complained aboutC. corresponded withD. connected with23. A. knowingB. shoulderingC. abandoningD. overlooking24. A. continueB. lastC. growD. die25. A. taskB. scheduleC. jobD. dream26. A. finallyB. slowlyC. graduallyD. suddenly27. A. assumptionB. applicationC. qualificationD. r

    69、eservation28. A. realizingB. recognizingC. completingD. meeting29. A. UnfortunatelyB. ThankfullyC. SignificantlyD. Accidentally30. A. expectedB. preferredC. struggledD. managed31. A. presentingB. exposingC. deliveringD. addressing32. A. no useB. no wonderC. no needD. no way33. A. declaringB. evaluat

    70、ingC. relayingD. withdrawing34. A. promotionB. exceptionC. inspirationD. attraction35. A. brokenB. contentC. gratefulD. willing【答案】21. C 22. A 23. B 24. D 25. B 26. A 27. C 28. A 29. A 30. C 31. C 32. B 33. A 34. C 35. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Wanda Smith凭借自己的勤奋和毅力,从打扫教室的人变成了一名老师的故事。【21题详解】考查动词词义辨析。句

    71、意:旺达史密斯一直想成为一名教师,但有时面对生活的严酷现实可能意味着梦想被推迟。A. lived居住;B. grabbed抓起;C. delayed延迟;D. intended打算。根据上文“sometimes meeting lifes demanding realities can mean a dream”可知,生活的严酷现实意味着梦想被推迟,故选C。【22题详解】考查动词短语辨析。句意:作为三个孩子的母亲,史密斯还照顾着她的母亲。A. cared for照顾;B. complained about抱怨;C. corresponded with符合;D. connected with连接

    72、。根据后文“her mom”可知,此处指照顾母亲,应用care for。故选A。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:显然,出于家庭责任的考虑,她担任了布伦汉独立学区的公交班长。A. knowing知道;B. shouldering肩负;C. abandoning抛弃;D. overlooking忽视。根据后文“her family responsibilities”可知,史密斯肩负着家庭的重任。故选B。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:时间紧迫,但为了不让梦想破灭,她在37岁的时候,在日程表上增加了夜校。A. continue继续;B. last持续;C. grow成长;D. die破灭

    73、。根据后文“she added night classes to her”可知,史密斯选择去上夜校是为了不让梦想破灭。故选D。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:时间紧迫,但为了不让梦想破灭,她在37岁的时候,在日程表上增加了夜校。A. task任务;B. schedule计划表;C. job工作;D. dream梦想。根据上文“she added night classes to her”可知,此处指将上夜校增加到日程表安排中,schedule符合语境。故选B。【26题详解】考查副词词义辨析。句意:九年过去了,她终于获得了学士学位。A. finally终于;B. slowly缓慢地;C.

    74、gradually逐渐地;D. suddenly突然。根据后文“graduated with a bachelors degree”可知,此处指她终于获得了学士学位,故选A。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:她终于成为了一名合格的教师。A. assumption假定;B. application申请;C. qualification资格;D. reservation预约。根据上文“with a bachelors degree. She was a teacher with a”可知,他获得了学士学位,所以是合格的教师。故选C。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:“当我站在我的教室前面,

    75、我正在实现我的梦想,”史密斯说。A. realizing实现;B. recognizing认识;C. completing完成;D. meeting遇到。根据后文“my dream”可知,此处指实现梦想。故选A。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:不幸的是,她的妈妈没能活着看到她的成就,但她知道她会为她感到骄傲的。A. Unfortunately不幸地;B. Thankfully感谢地;C. Significantly显著地;D. Accidentally意外地。根据后文“her mom didnt live to see her accomplishment”可知,不幸地是她的妈妈没能活着

    76、看到她的成就,故选A。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:在疫情期间,当她的一些学生努力满足远程学习的要求时,史密斯勇敢地接受了挑战,在他们家里为他们递送成包的作业。A. expected期待;B. preferred偏爱;C. struggled挣扎;D. managed管理。根据后文“to meet the demands of distance learning”可知,此处指努力满足远程学习的要求,故选C。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:在疫情期间,当她的一些学生努力满足远程学习的要求时,史密斯勇敢地接受了挑战,在他们家里为他们递送成包的作业。A. presenting赠送;B.

    77、 exposing暴露;C. delivering递送;D. addressing发言。根据后文“packets of schoolwork to them at home”可知,此处指递送作业包裹,应用deliver。故选C。【32题详解】考查固定短语辨析。句意:难怪史密斯的孩子们喜欢她。A. no use没用;B. no wonder难怪;C. no need不需要;D. no way决不。结合上文可知,史密斯为了孩子们尽心尽力,所以难怪孩子们喜欢她。故选B。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:在一个特别的惊喜仪式上,他们高喊着他们的赞美,并举着巨大的彩色标语表示他们的感激。A. dec

    78、laring宣告;B. evaluating评估;C. relaying中转;D. withdrawing撤退。根据后文“their appreciation.”可知,彩色标语表示了他们的感激。故选A。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:史密斯的一生是一个榜样,也是一个激励。 A. promotion提升;B. exception例外;C. inspiration激励;D. attraction吸引。根据后文“she graduated from cleaning classrooms to leading classrooms and that certainly puts her on

    79、our honor roll.”可知,史密斯的故事对读者来说是一种激励。故选C。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:凭着一颗心甘情愿的心,她从打扫教室变成了领导教室这当然使她进入了我们的光荣榜。A. broken破碎的;B. content满意的;C. grateful感谢的;D. willing愿意的。根据后文“she graduated from cleaning classrooms to leading classrooms-and that certainly puts her on our honor roll.”可知,史密斯凭借自己的努力,凭着一颗心甘情愿的心,她从打扫教室变

    80、成了老师。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。We can achieve almost anything online - with access _36_ the Internet come some truly life-changing advantages.One of the _37_ (great) advantages lies in the huge amount of information. In the time it takes _38_ (find) one book in the

    81、library, with the click of a mouse, _39_ is possible to find out almost anything we care to know. No wonder the Internet has now become the first place _40_the majority of people find information.Since it _41_ (invent), the Internet has made our lives unbelievably convenient, with all sorts of goods

    82、 and services provided by e-commerce. You can have food delivered to you _42_(use) food delivery apps and sites. You can pay for almost everything on your smartphone.However, _43_ the Internet brings many valuable advantages, being connected has its problems. As with any great invention, we must be

    83、aware of these problems and be careful to use the Internet _44_ (proper). Only in this way can the Internet be a place of _45_(discover), wonder and inspiration for everyone. It is truly a world without frontiers.【答案】36. to 37. greatest 38. to find 39. it 40. where 41. was invented 42. using 43. whi

    84、le/ though / although 44. properly 45. discovery【解析】【分析】本文是议论文,主要谈论互联网给人们带来的好处和问题。【36题详解】考查介词。句意:我们几乎可以在网上完成任何事情通过接入互联网来获得一些真正改变生活的优势。access to表示“的通道”,符合句意,故填to。【37题详解】考查最高级。句意:最大的优势之一是信息量巨大。根据搭配one of the+最高级+名词复数,表示“最的之一”,此处应填最高级,故填greatest。【38题详解】考查不定式。句意:在图书馆里找到一本书所花的时间里,只需点击一下鼠标,就可能找到几乎所有我们想知道的

    85、东西。it takes time to do sth,表示“花费时间做某事”,此处应用不定式形式,故填to find。【39题详解】考查形式主语。句意:在图书馆里找到一本书所花的时间里,只需点击一下鼠标,就可能找到几乎所有我们想知道的东西。本句是不定式做主语,根据句式it is+形容词+to do sth,句子开头应用it作形式主语,故填it。【40题详解】考查定语从句。句意:难怪互联网现在已经成为大多数人找到信息的第一个地方。本句是定语从句,从句修饰先行词the first place,先行词在从句中做地点状语,应用关系词where,故填where。【41题详解】考查时态和语态。句意:自从发

    86、明以来,互联网已经使我们的生活变得难以置信的方便,电子商务提供了各种各样的商品和服务。本句主语是it,谓语动词是invent,主谓之间是被动关系,应用被动语态,根据since,此处表示过去发生的事情,since引导的从句用过去时,故用一般过去时的被动语态,故填was invented。【42题详解】考查现在分词。句意:你可以通过外卖应用和网站让外卖送到你身边。本句主语是you,谓语动词是have,句子中无连词连接,所以use是非谓语动词,use和主语you之间是主动关系,应用现在分词形式,故填using。【43题详解】考查连词。句意:然而,尽管互联网带来了许多有价值的优点,但网络连接也有它的问

    87、题。结合句意,前文说互联网有优点,后文说有问题,所以此处表示转折,应用连词while/ though / although,表示“虽然,尽管”,故填while/ though / although。【44题详解】考查副词。句意:正如任何伟大的发明一样,我们必须意识到这些问题,小心正确地使用互联网。此处应用副词修饰动词use,故填properly。【45题详解】考查名词。句意:只有这样,互联网才能成为每个人发现、惊奇和灵感的地方。这真是一个没有国界的世界。a place of+名词,表示的地方,此处应用名词形式,故填discovery。第四部分 写作(共两节,满分40分) 第一节(满分15分)4

    88、6. 上周五学校组织同学们参观了一场中国画展。请你为校英语报写一篇报道,内容包括:1. 时间地点;2. 参观内容;3. 参观感受。注意:1. 词数80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。A Chinese Painting Exhibition_【答案】One possible version:A Chinese Painting ExhibitionTo raise students awareness of Chinese art, students in our school went to a Chinese painting exhibition last Friday

    89、in the Art Gallery.At the exhibition, not only did we enjoy excellent works of various styles, but we had a chance to communicate with some famous artists face to face. Moreover, we experienced the process of creating Chinese painting, which was quite unforgettable.This activity was really educative

    90、 and eye-opening. I was impressed with the charm of the wonderful works.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生为校英语报写一篇报道,介绍上周五学校组织同学们参观中国画展的活动。【详解】1.词汇积累优秀的:good/wonderfulexcellent各种各样的:variousa variety of/varieties of机会:chanceopportunity难忘的:memorableunforgettable2.句式拓展简单句变复合句原句:This activity was really educative

    91、 and eye-opening.拓展句:This activity was so educative and eye-opening that we all had a good time.【点睛】高分句型1 To raise students awareness of Chinese art, students in our school went to a Chinese painting exhibition last Friday in the Art Gallery. (运用了动词不定式作目的状语)高分句型2 Moreover, we experienced the process

    92、 of creating Chinese painting, which was quite unforgettable. (运用了which引导的非限制性定语从句)第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一个完整的短文。Aaron Wylie, a bus driver, lived in Halifax, Nova Scotia. His mom, Sandra, who had liver disease, lived with his dad a four-hour drive away in Saint John, New Brunswi

    93、ck. He hadnt seen them for a long time because of coronavirus.Extremely shocked when he learned Sandras disease was terminal, all Wylie wanted to do was find a way to see her while there was still time. But with pandemic travel restrictions and budget limits , it looked as if the visit might be pret

    94、ty much impossible.Then he got an idea.Wylie had a Class-1 license, which allowed him to drive a truck. Since truck drivers are classed as necessary workers, he thought if he could get a chance to deliver necessary medicines to New Brunswick, he might just be able to make the trip happen after all.H

    95、oping for a miracle, he placed an ad on the popular network Facebook.“I know this is a bit of an odd request but Im looking for a class-1 position, he wrote. I am looking for a route that will run Halifax to Saint John. I am willing to drive for free!”He went on to explain the details of his moms di

    96、sease and said he needed to find a way to Saint John, both legally and as soon as possible.Wylie admitted he wasnt expecting a lot of feedback on his post, but almost at once, offers of trucking jobs, financial help and even someone willing to test as a live liver donor for his mom-began streaming i

    97、n.The request got more than 5,000 shares on Facebook. A medicine company offered him a chance to drive trucks from Halifax to Saint John, delivering necessary medicines regularly. They said they would provide him with a pass but he was to get vaccinated and tested for COVID-19 before and after makin

    98、g the trip. He was more than happy to accept it.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。With all the necessary preparations made, Wylie set off._About four hours later, Wylie arrived at the hospital in Saint John._【答案】One possible version:With all the necessary preparations made, Wylie set off. On his

    99、truck, there were oxygen tanks and boxes of medicines. There were much fewer vehicles on the road due to the pandemic. He had to show his pass and have his temperature checked every time he went to the highway service area for a rest. But Wylie was glad that he could help transfer the medical suppli

    100、es. Whats more, he was coming nearer and nearer to his hometown, and his mom. About four hours later, Wylie arrived at the hospital in Saint John. With the truck unloaded and paperwork done, Wylie applied to visit his mom. Of course, there were a lot of checks before he was admitted in. But it was w

    101、orth all the trouble. Eventually he could hug his mom, before it was too late. Tears rolled down his cheeks. He could not save his mom from her disease, but he felt lucky for being able to manage this trip and accompany her during her last days.【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了主人公Aaron Wylie的母亲患了严重的肝病,Aaron Wy

    102、lie因为新冠疫情无法去圣约翰看望母亲,后来他想到了一个办法,因为他是卡车司机,他在网上发了帖子寻找去母亲所在城里的司机的工作,出乎意料的是,他得到了许多人的帮助的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“做好了一切必要的准备工作后,Wylie出发了。”可知,第一段可描写Wylie开车去Saint John的经过。由第二段首句内容“大约四个小时后,Wylie到达了圣约翰的医院。”可知,第二段可描写Wylie与母亲会面以及他的感受。2.续写线索:开车去圣约翰路上的遭遇见到母亲内心的感受3.词汇激活行为类出示:show/exhibit检查:check/examine陪伴:accompany/k

    103、eep sb company情绪类.高兴:glad/please/cheerful.幸运的:lucky/fortunate【点睛】高分句型1. He had to show his pass and have his temperature checked every time he went to the highway service area for a rest.(every time引导时间状语从句)高分句型2. He could not save his mom from her disease, but he felt lucky for being able to manage this trip and accompany her during her last days.(but连接并列句和动名词作宾语) 24

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省连云港市2020-2021学年高二英语下学期期末调研考试试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565441.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1