江苏省连云港市2021届高三考前模拟英语试题(一)(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省连云港市2021届高三考前模拟英语试题一含听力 WORD版含解析 江苏省 连云港市 2021 届高三 考前 模拟 英语试题 听力 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年英语考前模拟试卷(一)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much did the man pay for the car?A. $540.B. $590.C. $600.【答案】A【解析】【原文】W: They wanted you to pay 600 for such an old car? Ridiculous
2、!M: Yes. But finally they agreed to cut down 10%. So I bought it.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How did the woman learn to make the cake?A. She learned it from the mans wife.B. She learned it in a cooking school.C. She learned it from a cookbook.【答案】C【解析】【原文】M: Oh, the cake is so delicious. Where did you buy
3、it?W: I made it myself. I have bought a cookbook. I learned from it.M: How wonderful! Maybe I can buy one for my wife.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who is the man talking to?A. His doctor.B. His classmate.C. His teacher.【答案】C【解析】【原文】W: Why didnt you hand in your report, David?M: I was totally confused about
4、the experiment.W: Didnt you come to the lab yesterday?M: Yeah, but I had to see my doctor and missed part of your class.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. In a restaurant.B. On a plane.C. In a cafe.【答案】B【解析】【原文】M: Excuse me. Can I have a glass of juice?W: Theres
5、no juice now. Would you like some coffee or water instead?M: Well. A cup of coffee would be OK.W: Here you are. And please fasten your seat belt.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. A dream.B. The mans health.C. An article.【答案】A【解析】【原文】W: I had the strangest dream last night.
6、I dreamt my teeth were all falling out.M: I read an article about dreams recently. It said if you dream youre losing your teeth it means youre under too much stress.第二节(共15小题; 每小题1.5分, 共22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听
7、下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What did the man do at the weekend?A. He went shopping.B. He visited his grandma.C. He looked after his baby brother.7. Why is the mans mother going to town again this weekend?A. To buy a pair of shoes.B. To change a sweater.C. To get a sweater.【答案】6. A 7. C【解析】【
8、原文】W: Hi, Bob. Did you have a good weekend?M: Well, my mum and I went to the town center. My grandma stayed at home and looked after my baby brother.W: Did you buy anything?M: I tried on a pair of shoes, but they were far too small! After a bit more shopping, we went home. I was pleased to get back.
9、 Mum says shes going again this weekend to take back a sweater she ordered.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What are the speakers discussing?A. Developing new products.B. Scheduling an interview.C. Attending a meeting.9. What will happen on Wednesday?A. The man will go to Madrid.B. The managers
10、 will meet together.C. The company will hire new workers.【答案】8. B 9. A【解析】【原文】W: Mr. Wood, when will you be available for the interview appointment?M: Ill be in the office until I leave for the meeting in Madrid to discuss the new product this Wednesday. I think I can do the interview on Tuesday.W:
11、Oh, I have to participate in the monthly managers meeting all day on Tuesday, so that wont work for me. Why dont we plan the interview for Monday? Itll be good to hire someone as soon as possible.M: OK听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the womans opinion about Spanish?A. It is a useful l
12、anguage.B. It is difficult to pronounce.C. Its grammar is easy to learn.11. Where was the womans grandmother born?A. In China.B. In Russia.C. In England.12. What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates.B. Father and daughter.C. Teacher and student.【答案】10. A 11. C 12. B【解析】【原文
13、】M: Have you decided which language youre going to do at college?W: Spanish.M: Mmm Spanish grammar is the easiest to learn.W: Well thats not the reason I want to study it. Spanish is an important world language, and Id like to work in South America one day.M: I see. What about the other language? Yo
14、ure going to do two, arent you? Have you thought about Russian? Your grandmother would be delightedW: I know she would. Her parents were born in St. Petersburg, werent they?M: Yes, but they came to England just before your grandmother was bornW: Well, anyway, I dont think Im going to do Russian. Id
15、like to do Chinese. Ill have the chance to spend six months actually studying the language in China.M: Your mother and I will worry about you being thousands of kilometers from home.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. When will the woman give a presentation?A. On September 7th.B. On September 8th
16、.C. On September 9th.14. What did Rachel and Sam ask about?A. The time of the meeting.B. The information on the hotel.C. The change of the schedule.15. How will the man get everyone to know the meeting arrangement?A. By phone.B. By e-mail.C. By letter.16. What will the woman do in the morning?A. Mee
17、t Rachel and Sam.B. Write several reports.C. Prepare her lunch.【答案】13. C 14. B 15. C 16. B【解析】【原文】W: Hi. Mark. Can you give me some information about the meeting next month?M: OK. Ill help if I can.W: Well, firstly, according to the schedule, when am I presenting?M: Your presentation is on Tuesday 8
18、th September at 10 a.m. Is that OK?W: Wednesday at 10: 00 would be better for me.M: Fine. Ill change your time to Wednesday.W: Thanks. What about the hotel?M: Everyone is staying in the Manor.W: Ill tell Rachel and Sam. They asked me this morning.M: Im going to post everybody an information paper wi
19、th the meeting arrangement, probably at the end of next week. Please tell Rachel and Sam.W: OK. Ill let them know. In fact, were meeting later today at 4: 00 so I can tell them then.M: Right. So any plans for the rest of the morning?W: Not really. Im just going to finish a few reports and then its l
20、unch.M: Sounds good. Thanks for your call. You can get further information by e-mail.W: OK. Thanks. Bye.M: Bye.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What was the speaker most satisfied with in the forest?A. The meals.B. The living place.C. The weather.18. What did the speaker enjoy doing?A. Guiding t
21、ourist.B. Clearing the path in the forest.C. Collecting information for a map.19. What sound made the speaker surprised in the morning?A. The birds singing.B. The rabbits running around.C. The winds blowing through the grass.20. What does one need to prepare for the trip?A. A tent.B. Special boots.C
22、. The flight fare.【答案】17. A 18. C 19. B 20. C【解析】【原文】M: Ive always wanted to go to New Zealand. So, when I saw an advertisement asking for people to work in a forest near Auckland, I applied. I was accepted and flew out to New Zealand in January. Eventually, theres going to be a really big tourist c
23、enter where we were in the forest. I thought Id be staying in a wooden cottage, but in fact I was staying in a tent, which I shared with four other boys. It was summer, so I was a bit disappointed that the weather was rather wet and windy. The only thing I liked was the professional cook who made us
24、 great food. Thats important when youre working outside all day.Our main job was creating a path in the forest. Theyll need it when the tourist center opens to groups. I enjoyed getting the information to make a map of the forest area. That was a good experience for me. Ill always remember how quiet
25、 the forest was early in the morning. The birds were singing as you expected but I couldnt believe I could actually hear the rabbits. They ran around in the long grass early in the morning.If you like nature, and you want a taste of life outside a city, try this trip. You have to find the money for
26、your own flight, but everything else, including special boots, is provided.第二部分 阅读 (共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。ACOMING TO AMERICA (1988)This movie continues to be a classic. Watching it as a kid, I thought all the characters that Eddie Murphy and Arsenio H
27、all played in the movie were extremely funny. But even more than the comedy, I loved the scale of this film the size of the wedding and the scope of the ceremony with the African dancers. It never feels like a small, cheap movie.BRIDESMAIDS (2011)I remember watching it in the theater and thinking th
28、at this will forever change the face of comedy. Not only was it about women, but they werent all gorgeous women. Bridesmaids tells a story about five bridesmaids all experiencing different struggles in life. But due to the wedding, they became friends and faced the challenges in life.WHEN HARRY MET
29、SALLY (1989)I fell in love with Nora Ephron after watching this movie. I always go back to it when I write dialogues between two characters who are madly in love with each other, because youre hard-pressed to find dialogues as sharp as this. Its basically a master class. Its still my favorite romant
30、ic comedy.BIG (1988)Tom Hanks is incredible, and there are so many funny, lovely moments in it. My favorite scene is when Tom Hanks and Robert Loggia play “Chopsticks” with their feet using the giant piano at FAO Schwarz. Its really well-written with lots of laughs, but a lot of heart.21. What do we
31、 know about the film COMING TO AMERICA?A. The characters were boring.B. It was adapted from a classic.C. The scale of the film was small.D. It was made on a low budget.22. Whats the best choice for appreciating conversations between lovers?A. COMING TO AMERICA.B. BRIDESMAIDS.C. WHEN HARRY MET SALLY.
32、D. BIG.23 What do these four films have in common?A. They are all thrillers.B. They are all starred by Tom Hanks.C. They are all comedies.D. They are all set in Western America.【答案】21. D 22. C 23. C【解析】【分析】这是一篇应用文。作者介绍了自己看过的四部喜剧电影,以及对这四部电影的看法。【21题详解】细节理解题。根据COMING TO AMERICA (1988)中最后一句“It never fee
33、ls like a small, cheap movie.( 它从来都不像是一部廉价的小电影。)可知,COMING TO AMERICA是一部制作成本很低的电影。故选D。【22题详解】细节理解题。根据WHEN HARRY MET SALLY (1989)中第二句“ I always go back to it when I write dialogues between two characters who are madly in love with each other, because youre hard-pressed to find dialogues as sharp as th
34、is. (当我写两个疯狂相爱的角色之间的对话时,我总是会回到它,因为你很难找到像这样尖锐的对话。)”可知,如果想要欣赏相爱的人之间的对话,可以选择电影WHEN HARRY MET SALLY。故选C。【23题详解】细节理解题。根据COMING TO AMERICA (1988)中“But even more than the comedy(但甚至不只是一部喜剧);BRIDESMAIDS (2011)中“I remember watching it in the theater and thinking that this will forever change the face of come
35、dy. (我记得在剧院看这部电影时,我想这将永远改变喜剧的面貌。);WHEN HARRY MET SALLY (1989)中最后一句“Its still my favorite romantic comedy.( 它仍然是我最喜欢的浪漫喜剧。)”和BIG (1988)中“Tom Hanks is incredible, and there are so many funny, lovely moments in it.( 汤姆汉克斯(Tom Hanks)太棒了,里面有很多有趣、可爱的时刻。)”可知,这四部电影都是喜剧片。故选C。BAlthough itll take weeks to harv
36、est all of their cabbage, farmers in a town in Pingdu, Shandong province, have started preparing to sell the vegetables to overseas markets.Li Wenbin, who runs a vegetable trading business in the town of Renzhao, said his fresh vegetable sales to overseas markets mainly in Japan, South Korea and Mal
37、aysia doubled to 20,000 metric tons last year due to high demand for kimchi, a dietary staple in South Korea.South Korea suffered from an abnormally long rainy season and three typhoons last year that damaged large amounts of Chinese cabbage, the major ingredient(原料) for kimchi, creating high demand
38、 for the vegetable.“Based on the current performance of vegetable exports in parts of southern China, such as in Fujian province, we predict this years business wont be sad,” said Li, adding that he is confident because vegetables from Renzhao are competitive in terms of quality and price.Around 120
39、 kilometers west of Pingdu, vegetable traders in Shouguang, Weifang, one of the countrys major vegetable production bases, have started exporting this years carrots. Pei Shengji, manager of Zhonglong Food, headquartered in Shouguang, said the harvesting of the companys 65-hectare carrot growing base
40、 in Fujian is in full swing. All of the carrots will be processed and shipped to overseas markets.Whats more, Shandong province is developing seeds to meet diverse needs for quality crops, which helps to support the agricultural sector. “The seed developed domestically brings rich harvests. The Chin
41、ese cabbage tastes good and is good for being preserved,” he said. Besides, its much cheaper than foreign seeds.Unlike Li, who can choose quality Chinese cabbage seeds developed in China, Pei has to spend more buying foreign seeds because there are no domestically developed carrot seeds available. A
42、ccording to Weifangs five-year plan, the seeds of medium-and high-end vegetables such as bell peppers, broccoli and carrots will be researched and developed.24. Why did the fresh vegetable sales to markets in South Korea double last year?A. Chinese cabbage tastes better than others.B. Kimchi is a fa
43、vourite food in South Korea.C. China has a vegetable trade with South Korea.D. Vegetables there experienced climatic disasters.25 What is Li Wenbins attitude to Chinese vegetable trading business?A. Indifferent.B. Doubtful.C. Optimistic.D. Pessimistic.26. What does the underlined part “in full swing
44、” in Paragraph 6 mean?A. In ruins.B. Under way.C. In the dark.D. On the scene.27. What can be inferred from the last two paragraphs?A. Pei bought foreign carrot seeds at a lower price.B. Overseas markets are fond of Chinese vegetables.C. More seeds in high quality will appear in the future.D. All th
45、e seeds developed in Shandong are not productive.【答案】24. D 25. C 26. B 27. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了山东省的蔬菜远销海外。此外,山东省正在开发种子,以满足对优质作物的各种需求,这有助于支持农业。【24题详解】细节理解题。根据文章第三段内容“South Korea suffered from an abnormally long rainy season and three typhoons last year that damaged large amounts of Chinese cabbag
46、e, the major ingredient(原料) for kimchi, creating high demand for the vegetable. (韩国去年遭受了异常漫长的雨季和三场台风的袭击,大量白菜受损,从而创造了对泡菜的高需求。白菜是泡菜的主要原料)”可知,韩国去年遭受了异常气候导致白菜需求增大。故选D项。【25题详解】推理判断题。根据文章第四段内容“Based on the current performance of vegetable exports in parts of southern China, such as in Fujian province, we
47、predict this years business wont be sad,” said Li, adding that he is confident because vegetables from Renzhao are competitive in terms of quality and price. (根据目前中国南方部分地区蔬菜出口的表现,比如福建省,我们预计今年的生意不会很糟糕,”李说,并补充说他很有信心,因为仁照的蔬菜在质量和价格上都很有竞争力。)”可知,李文斌中国蔬菜贸易持乐观态度。故选C项。【26题详解】词义猜测题。根据文章第五段最后一句内容“All of the ca
48、rrots will be processed and shipped to overseas markets. (所有的胡萝卜都将被加工并运往海外市场。)”可知,65公顷的胡萝卜正常收获,即将被加工运往海外市场;in full swing与under way同义,意为“正在进行之中”。故选B项。【27题详解】推理判断题。根据文章第六段第一句内容“Whats more, Shandong province is developing seeds to meet diverse needs for quality crops, which helps to support the agricul
49、tural sector. (此外,山东省正在开发种子,以满足对优质作物各种需求,这有助于支持农业。)”以及第七段最后一句“According to Weifangs five-year plan, the seeds of medium-and high-end vegetables such as bell peppers, broccoli and carrots will be researched and developed.(根据潍坊市的五年规划,将研发青椒、西兰花、胡萝卜等中高端蔬菜种子。)”可知,在未来将会出现更多的优质种子。故选C项。CThe common cuttlefis
50、h is just as smart as a human child when it comes to a certain cognitive test, according to a new research.When given the sweet test, which tests a persons ability to understand delayed satisfaction, cuttlefish passed with flying colors. In the classic psychological experiment, a child is given a sw
51、eet with the instructions that if they can resist eating the sweet treat for 15 minutes, theyll be given another and allowed to eat both.“Cuttlefish in the present study were all able to wait for the better reward and tolerated delays for up to 50-130 seconds, which is comparable to what we see in s
52、ome clever animals such as monkeys, crows and parrots,” said lead author Alexandra Schnell.The researchers found the cuttlefish that delayed satisfaction for longer had better learning performance.Six common cuttlefish were placed in a tank with two clear boxes. One had a live grass shrimp their fav
53、orite food and the other had a less appetizing shrimp. Researchers painted symbols on the doors. Triangle is for a delayed opening, and circle is for opening straight away. When presented with their favourite food behind the triangle door, all the cuttlefish chose to wait.The study also tested the c
54、uttlefishs ability to learn, by switching the symbols on the doors and what they meant. The cuttlefish that learnt to adapt to the changes fastest also scored the longest delayed satisfaction scores. While researchers dont know the exact reasons for their intelligence, they suspect its something to
55、do with the way of gathering food.“Cuttlefish spend most of their time hiding, sitting and waiting, having short dining time. They dont hide when they dine, so they are exposed to their enemies. We assume that delayed satisfaction may have evolved as a byproduct of this, so the cuttlefish can benefi
56、t by waiting to choose better quality food.” said Schnell.28. Why is the classic psychological experiment mentioned in Paragraph 2?A. To show childrens ability to tolerate.B. To attach importance to the researchers.C. To state children prefer to have sweets.D. To prove cuttlefish are highly intellig
57、ent.29. What does Paragraph 5 mainly talk about?A. Why the researchers design the test.B. How the experiment is carried out.C. How the cuttlefish recognize shapes.D. What the cuttlefishs favorite food is.30. The cuttlefishs intelligence may be a result of .A. the walls having ears.B. letting the cat
58、 out of the bag.C. the survival of the fittest.D. putting the cart before the horse.31. Where is the passage most likely from?A. A newspaper on science.B. A website on table manners.C. A brochure on education.D. A magazine on fashion design.【答案】28. D 29. B 30. C 31. A【解析】【分析】这是一篇说明文。一项最新研究显示,在某些认知测试
59、中,普通的墨鱼和人类儿童一样聪明。文章主要介绍了这项研究开展的过程以及分析墨鱼之所以聪明的原因可能是适者生存的结果。【28题详解】推理判断题。根据第一段“The common cuttlefish is just as smart as a human child when it comes to a certain cognitive test, according to a new research. (一项最新研究显示,在某些认知测试中,普通墨鱼和人类儿童一样聪明)”以及第二段“When given the sweet test, which tests a persons abilit
60、y to understand delayed satisfaction, cuttlefish passed with flying colors. In the classic psychological experiment, a child is given a sweet with the instructions that if they can resist eating the sweet treat for 15 minutes, theyll be given another and allowed to eat both.(在接受糖果测试时,测试的是一个人理解延迟满足的能
61、力,墨鱼以出色的成绩通过了测试。在一个经典的心理学实验中,给一个孩子一个糖果,并说明如果他们能在15分钟内抗拒吃甜食,就会再给他们一个,并允许他们两种都吃)”可知,第二段提到了经典的心理学实验是为了证明墨鱼是非常聪明的。故选D。【29题详解】主旨大意题。根据第五段“Six common cuttlefish were placed in a tank with two clear boxes. One had a live grass shrimp their favorite food and the other had a less appetizing shrimp. Researche
62、rs painted symbols on the doors. Triangle is for a delayed opening, and circle is for opening straight away. When presented with their favourite food behind the triangle door, all the cuttlefish chose to wait.(六条普通的墨鱼被放在一个有两个透明盒子的水箱里。 一只吃了一只活的草虾,这是他们最喜欢的食物,另一只吃了一只不那么开胃的虾。研究人员在门上画了一些符号。三角形表示延迟开口,圆形表示
63、直接开口。当在三角形的门后出现它们最喜欢的食物时,所有的墨鱼都选择了等待)”可知,第五段主要讲了实验是如何进行的。故选B。【30题详解】细节理解题。根据最后一段中“Cuttlefish spend most of their time hiding, sitting and waiting, having short dining time. They dont hide when they dine, so they are exposed to their enemies. We assume that delayed satisfaction may have evolved as a
64、byproduct of this, so the cuttlefish can benefit by waiting to choose better quality food.(墨鱼大部分时间都在躲藏、坐着和等待,它们的用餐时间很短。他们吃饭的时候不会藏起来,所以他们暴露在敌人面前。我们认为延迟的满足感可能是这一过程的副产品,所以墨鱼可以通过等待选择质量更好的食物来获益)”可知,墨鱼的智力可能是适者生存的结果。故选C。【31题详解】推理判断题。根据第一段“The common cuttlefish is just as smart as a human child when it come
65、s to a certain cognitive test, according to a new research. (一项最新研究显示,在某些认知测试中,普通的墨鱼和人类儿童一样聪明)”结合文章主要介绍了这项研究开展的过程以及分析墨鱼之所以聪明的原因可能是适者生存的结果。可推知,文章属于科学研究类,最有可能来自一份关于科学的报纸。故选A。DMusic brings out the best in people, especially in the morning. If you usually wake up feeling sleepy, turn on your music playl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565460.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
