江苏省连云港市2021届高三考前模拟英语试题(二)(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省连云港市2021届高三考前模拟英语试题二含听力 WORD版含解析 江苏省 连云港市 2021 届高三 考前 模拟 英语试题 听力 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年英语考前模拟试卷(二)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the mans name?A. Peter.B. Charles.C. Ian.【答案】A【解析】【原文】W: Hi, Charles, nice to meet you at last.M: Sorry, Charles is just parkin
2、g the car. Im Peter, his brother.W: Oh, Im sorry. I have a brother called Peter as well and another called Ian.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What time does it probably get dark in summer according to the man?A. At 5:00 p.m.B. At 6:00 p.m.C. At 7:00 p.m.【答案】C【解析】【原文】W: I love the long days of summer far bette
3、r than winter when it goes dark at 5:00 p.m.M: I agree with you. Look at this 6:00 p.m. and the sun is shining. I bet it wont be dark for another hour.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable relationship between Terry and Maria?A. Friends.B. Co-workers.C. Salesman and customer.【答案】B【解析】原文】M: Hi, t
4、here! Im Terry from the sales department. Youre new around here, huh?W: Yes. Im the new secretary to Mr. Black. My name is Maria. I just started a couple of weeks ago.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When is the history exam?A. On Monday.B. On Tuesday.C. On Wednesday.【答案】C【解析】【原文】M: Sorry, I cant come out tonig
5、ht.W: But we always go to the cinema on Monday night. Its a tradition.M: I have an English exam tomorrow and history the day after.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. The long working hours.B. An accident near the bridge.C. Traffic problems caused by construction.【答案】C【解析】【原文
6、】W: Construction on the bridge has really slowed down the traffic.M: I know. Since they started working, the time it takes me to get to work has doubled.第二节 (共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回
7、答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the man complaining?A. There is too much noise.B. His homework is difficult.C. He didnt get enough sleep.7. How does the woman feel?A. Angry.B. Indifferent.C. Apologetic.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: How can I do my homework? My brother is playing loud music, the TV is o
8、n and somebody is drilling the road outside.W: Is the work hard?M: I dont know How can I concentrate on it? Do I have to wait until you have all gone to sleep?W: Im sorry. Ill turn off the TV and Im sure your brother will be happy to do the same with his music.M: Thanks. Its really important that I
9、get this work done and for that I need peace and quiet.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What would the woman like to do?A. Live on the Silk Road.B. Read about the Silk Road.C. Travel along the Silk Road.9. Where would the woman like to go?A. To India.B. To Iran.C. To Afghanistan.10. What does t
10、he woman probably like about India?A. The art.B. The climate.C. The history.【答案】8. C 9. B 10. A【解析】【原文】W: I am attracted by the ancient Silk Road. I have read lots of books about it.M: Yes, its an interesting subject. China had a connection to the West all those years ago.W: They should make it into
11、 a tourist route organize trips along the whole length. I would book a ticket.M: But it goes through different countries besides China India, Afghanistan, Iranplaces like that.W: Oh, I would love to visit Iran.M: It is very hot there, apparently. But some of the buildings look splendid.W: The art is
12、 amazing. It is in India as well.M: There were a few Silk Road routes but they would all be interesting to see.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Why does the woman make the call?A. To make an appointment.B. To put off an appointment.C. To call off an appointment.12. Whats wrong with the woman?A
13、. She hurt her head.B. She caught the flu.C. She got a stomachache.13. What does the woman have to do next?A. Pay for the charge.B. Give Mr. Brown a call.C. Go to the office in advance.【答案】11. C 12. B 13. A【解析】【原文】M: Hello, Dr. Browns office. How can I help you?W: Hi, this is Susan Smith. Im calling
14、 to cancel my appointment with Dr. Brown at 3:30 this afternoon.M: Would you like to reschedule?W: Im not sure yet. I got the flu, so I need to see when Ill recover first.M: OK. You need to pay 10 dollars for your cancellation.W: Nobody told me about that before.M: Im sorry if you have never been in
15、formed about this policy. But its always been there for last-minute cancellations. For future reference, please try to cancel your appointments 48 hours in advance.W: I see. Thats OK. Ill pay.M: Thanks for your understanding. I hope youll get better soon.W: Thank you. Bye.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频
16、,请去附件查看】14. Where are the speakers probably?A. In a store.B. In a garden.C. In a temple.15. Who was this area built for?A. The citizens.B. The emperor.C. The tourists.16. What color are most of the fish?A. Gold.B. Black.C. Purple.17. What will the speakers do next?A. Walk around the pool.B. Go to th
17、e building.C. See the waterfalls.【答案】14. B 15. B 16. A 17. B【解析】【原文】W: Oh, I love this place. It is so peaceful, even though it is near the center of Beijing.M: Yes, you can see why the emperor must have loved it so much.W: And now the tourists love it. Look at all the fish in the pool. Lets go onto
18、 the bridge. Thats the best place to see them.M: Which fish do you like most?W: Well, theyre all gold, so its hard to choose among them.M: No, look. There are a few black ones and theres a purple one.W: I suppose I like him the most, because hes all on his own.M: I wonder if these fish are related t
19、o the emperors original ones.W: Well never know. The garden is hundreds of years old.M: Lets go to the building over there, opposite the big rocks.W: OK. It looks interesting. I think the emperors big chair is in there.M: I want to see the waterfalls as well.W: Well look at that afterwards.听下面一段独白,回
20、答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. Who are the volunteers probably?A. Teachers from middle schools.B. People from all over the country.C. Students from several local high schools.19. When is the volunteers next trip to the beach?A. This Saturday.B. Next Saturday.C. Next Sunday.20. What do the volunteers ne
21、ed from other citizens?A. Their support.B. A few facts.C. Some films.【答案】18. C 19. A 20. A【解析】【原文】For years, Stanley Beach has been known as the dirtiest beach in the country. But thats about to be changed. Volunteers from a number of local high schools have set out to clean it up. As a matter of fa
22、ct, they went on their first cleaning trip last Sunday, spending four hours picking up trash along the coast. In the end, they went away with five hundred kilograms of plastic waste! Now, their next trip has been scheduled for the coming Saturday. Meanwhile, they have also put out a call to invite m
23、ore citizens to join their efforts. If you wish to help, please be at the Sea Caf at 8 a.m. on Saturday. Over there, gloves and garbage bags will be provided. What all the volunteers need is your kind support! Several news stations will also be there to film the event. So please be prepared to see y
24、ourselves on TV soon!第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AHonors ProgramThe honors program is for students who have enjoyed their experience in research with a guide teacher and are looking for a highlight experience during their final year. The program has s
25、pecific requirements for our majors described below.ApplicationStudents participate in the honors program during their final year. Students who expect to have a 3.5 accumulative GPA by fall of senior year should have identified a guide teacher and applied for NBB honors by May 1st of their third yea
26、r. Applications are brief and include basic infomation such as guide teacher name, project title, and current GPA.CourseworkDuring senior year, honors students take two research-experience courses. Participation in these courses includes at least 12 hours of work on the research project each week as
27、 well as weekly meetings with other researchers to develop professional skills.EssayThe majority of our majors work with guide teachers in research experiences, and many students co-author manuscripts (手稿) published in leading journals. However, only honors students are guided and helped through the
28、 process of writing an essay. All students essays are published online through the university library and, after the data being forbidden to be included in other articles, the essays are available to search.21. Which of the following is the requirement of the honors program?A. Students should take t
29、wo relevant courses.B. Students should spend 12 hours researching.C. Students should finish their essays on their own.D. Students should apply by May 1st in the fourth year.22. What privilege do honors students have?A. Access to leading journals.B. Guidance in writing an essay.C. Including the data
30、in other articles.D. Publishing essays through the library.23. Who is the passage intended for?A. Guide teachers.B. Researchers.C. College Students.D. Professors.【答案】21. A 22. B 23. C【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍“荣誉项目(honors program)”及其要求。【21题详解】细节理解题。由文章第三段“During senior year, honors students take two resea
31、rch-experience courses. Participation in these courses includes at least 12 hours of work on the research project each week as well as weekly meetings with other researchers to develop professional skills.(大四期间,优等生要学习两门研究经验课程。 参与这些课程包括每周至少12小时的研究项目工作,以及每周与其他研究人员的会议,以发展专业技能)”可知,荣誉课程的要求是应该上两门相应的课程。故选A
32、项。【22题详解】推理判断题。由文章最后一段“However, only honors students are guided and helped through the process of writing an essay.(然而,只有优秀学生在写作过程中得到指导和帮助)”可知,只有优秀学生才能得到论文指导,由此得知这是他们的特权。故选B项。【23题详解】推理判断题。由文章第一段“The honors program is for students who have enjoyed their experience in research with a guide teacher and
33、 are looking for a highlight experience during their final year. The program has specific requirements for our majors described below.(这个荣誉项目是为那些在指导老师的指导下享受过研究经验的,希望在最后一年能有一次精彩的研究经历的学生设立的。这个项目对我们的专业有特殊要求,如下所述)”以及下文“majors”“essays”等词可知,这篇文章是为大学生准备的。故选C项。BA short cooking video posted by a netizen on T
34、iktok has recently become a popular hit on the site. Bearing the tag “Chinese food”, the video not only showed off the chiefs superb skills in making Chinese dishes, but it also got netizens abroad wanting to get a taste of Chinas unique food culture.Although the video was nothing master-level, just
35、 a rather standard homemade fried potato dish, it received more than 200,000 likes after only three days of posting. In addition to praising the chef, commenters wondered why such a simple Chinese dish could look like a fancy cuisine that had been made through tons of effort. “Even the most basic Ch
36、inese dish needs to have three elements: color, smell and taste. For example, color not only requires a chef to have sharp eyes, but also valuable experience,” said Wang, an experienced Chinese chef in Guangzhou.Chinese cooking is not the only type of content covered by the tag. Other popular videos
37、 under the tag include “odd food” challenges, traditional Chinese dishes and Chinese snack tasting, the latter of which has become particularly popular among young omnivore vloggers (video bloggers) living in a world of continually expanding cultural globalization.“I have been a fan of Chinese food
38、ever since my Chinese friend cooked me di san xian at university. I was surprised by the dishs taste and its look, which was very different from my home food, but felt it was very familiar to me because I noticed we share similar cooking skills,” said Bianca, an Italian Asian food fan.“I started my
39、channel by recording my roommate tasting my cooking. These videos got likes and comments gradually. Seeing some people commenting in German or English and saying I want to try it, I felt these videos can narrow the gap between the two cultures,” said Mr. Bear, a vlogger on Bilibili who promotes Chin
40、ese cooking.24. What does the underlined word “omnivore” in Paragraph 3 refer to?A. People eating meat.B. People eating vegetables.C. People eating diverse food.D. People eating Chinese food.25. What does Bianca think of Chinese food?A. Common and dear.B. Special and familiar.C. Weird and delicious.
41、D. Similar and disconnected.26. What does Mr. Bear mean in the last paragraph?A. The majority of his fans tasted the food he cooked.B. His roommate encouraged him to cook Chinese food.C. He is an expert determined to become a Chinese chef.D. His videos make a difference to cultural communication.27.
42、 What can we learn from the passage?A. Chinese culture has aroused peoples interest overseas.B. The video is more master-level than a standard homemade.C. Basic Chinese dish has three elements: color, smell and taste.D. Chinese cooking has become popular among young vloggers.【答案】24. C 25. B 26. D 27
43、. D【解析】【分析】这是一篇说明文,文章主要讲述了中国烹饪在年轻的博主中很受欢迎,中国饮食文化成为了全球化的一个组成部分。【24题详解】词义猜测题。分析划线词所在句子“Other popular videos under the tag include “odd food” challenges, traditional Chinese dishes and Chinese snack tasting, the latter of which has become particularly popular among youngomnivorevloggers (video bloggers
44、)living in a world of continually expanding cultural globalization.”可知,该句子中包含一个定语从句,the latter of which指代的是“Chinese snack tasting”,但中国小吃不只包含蔬菜和肉类,因此A项(吃肉的人)和B项(吃蔬菜的人)都不能解释划线词,而“vloggers”的后置定语是“living in a world of continually expanding cultural globalization(生活在一个不断扩展的文化全球化世界中)”,因此博主也不能仅限于吃中国食物的人们,因
45、此C项(吃各种各样食物的人们)可以解释划线词。故选C。【25题详解】细节理解题。根据第四段的“I have been a fan of Chinese food ever since my Chinese friend cooked medi san xianat university. I was surprised by the dishs taste and its look, which was very different from my home food, but felt it was very familiar to me because I noticed we share
46、 similar cooking skills,” said Bianca, an Italian Asian food fan.”可知,意大利亚洲美食迷Bianca说“从我的中国朋友在大学里给我做地三鲜以来,我一直是中国菜的爱好者。这道菜的味道和外观与我的家常食物有很大不同,这令我感到惊讶,但我又觉得我对它非常熟悉,因为我注意到我们使用类似的烹饪技能”。由此可知,Bianca认为中餐很特别并且又对它有熟悉的感觉。故选B。【26题详解】推理判断题。根据最后一段的“I started my channel by recording my roommate tasting my cooking.
47、These videos got likes and comments gradually. Seeing some people commenting in German or English and saying I want to try it, I felt these videos can narrow the gap between the two cultures,” said Mr. Bear”可知,Mr. Bear说“我通过录制室友品尝我的烹饪作品来开办我的频道。这些视频逐渐受到人们的喜欢和评论。看到有人用德语或英语发表评论并说我想尝试时,我觉得这些视频可以缩小两种文化之间的
48、差距。由此可知,Mr. Bear的视频对文化传播产生了影响。故选D。【27题详解】推理判断题。根据第一段的“A short cooking video posted by a netizen on Tiktok has recently become a popular hit on the site. Bearing the tag “Chinese food”, the video not only showed off the chiefs superb skills in making Chinese dishes, but it also got netizens abroad wa
49、nting to get a taste of Chinas unique food culture.”可知,网友在Tiktok上发布的简短烹饪视频最近在该网站上很受欢迎。带有“中国菜”标签的视频不仅展示了厨师烹饪中国菜的精湛技巧,而且还吸引了国外的网民,他们想感受一下中国独特的饮食文化。根据第三段的“Chinese cooking is not the only type of content covered by the tag. Other popular videos under the tag include “odd food” challenges, traditional Ch
50、inese dishes and Chinese snack tasting, the latter of which has become particularly popular among youngomnivorevloggers (video bloggers)living in a world of continually expanding cultural globalization.”可知,中国烹饪不是该标签涵盖的唯一内容类型。标签下其他受欢迎的视频包括“奇特的食物”挑战,传统的中式菜肴和中式小吃品尝,在一个不断扩展的文化全球化世界中,后者在年轻杂食视频博主中尤为流行。由此可
51、知,中国烹饪在年轻的博主中很受欢迎。故选D。CSince 1998, when NASA kicked off the biggest search for near-Earth asteroids (小行星), scientists have detected more than 25,000 of them. 2020 turned out to be a record year for discoveries. Despite the COVID-19 pandemic interrupting many of the surveys, astronomers recorded 2,95
52、8 previously unknown near-Earth asteroids over the year.A large number came from the Catalina Sky Survey, which uses three telescopes in Arizona to hunt for threatening space rocks. Operations closed briefly last spring because of the pandemic. A wildfire in June caused a longer closure, yet the Cat
53、alina survey still discovered 1,548 near-Earth objects.These included a rare mini-moon named 2020 CD3, a tiny asteroid less than 3 metres in diameter (直径) that had been temporarily captured by Earths gravity. The mini-moon broke away from Earths pull last April.Other discoveries last year, 1,152 cam
54、e from the Pan-STARRS survey telescopes in Hawaii. The finds included an object named 2020 SO, which turned out to be not an asteroid, but a leftover rocket booster that had been circling around in space since it helped to launch a NASA mission to the Moon in 1966.Some of the asteroids discovered la
55、st year came close to Earth. At least 107 of them passed the planet at a distance less than that of the Moon. Last years narrow escapes included the tiny asteroid 2020 QG, which skimmed just 2,950 kilometres above the Indian Ocean in August. That made it the closest known approach, a record broken j
56、ust three months later by another small object, 2020 VT4. That one passed less than 400 kilometres from the planet, and wasnt spotted until 15 hours after it had zipped by. Had it hit, it would probably have broken apart in Earths atmosphere.All of these discoveries are making astronomers more consc
57、ious of the ball objects of the Solar System, where plenty of asteroids spin around in the space near Earth.28. How many near-Earth asteroids might have flown past Earth in 2020?A. More than 2,958.B. 1,152.C. More than 25,000.D. 1,548.29. What is 2020 SO in the fourth paragraph?A. Its an asteroid.B.
58、 Its space junk.C. Its a mini-moon.D. Its a NASA mission.30. What may the discoveries of asteroids bring about?A. Launching a new rocket.B. Setting up a new space station.C. Destroying the near-Earth asteroids.D. Raising concern about the space.31. What is the passage mainly about?A. The discovery w
59、as suspended due to the wildfire in June.B. The scientists of NASA began the biggest search for asteroids.C. The discoveries of the near-Earth asteroids hit a record high.D. The astronomers renamed 2,958 newly-found near-Earth asteroids.【答案】28. A 29. B 30. D 31. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了近地小行星的发现情况。尽管受
60、到新冠肺炎疫情的影响,天文学家还是发现了超过2958个小行星。大部分小行星是通过卡特林那巡天系统和泛星系统发现的。同时,天文学家也发现了部分小行星距离地球很近。所有这些发现都让天文学家对太阳系的球状物体有了更多的认识。【28题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“Despite the COVID-19 pandemic interrupting many of the surveys, astronomers recorded 2,958 previously unknown near-Earth asteroids over the year.”(尽管COVID-19大流行中断了许多调查,
61、但是天文学家在这一年中记录了2958颗以前未知的近地小行星。)可知,2020年被发现的近地小行星个数超过2958,因此2020年飞过地球的近地小行星数量也是超过2958个的。故选A项。【29题详解】细节理解题。根据第四段第二句“The finds included an object named 2020 SO, which turned out to be not an asteroid, but a leftover rocket booster that had been circling around in space since it helped to launch a NASA
62、mission to the Moon in 1966.”(这些发现中包括一个被命名为2020 SO的物体,它后来被证明不是一颗小行星,而是一枚残存的火箭助推器,自从它在1966年帮助美国宇航局完成登月任务以后就一直在太空中盘旋。)可知,2020 SO是太空垃圾。故选B项。【30题详解】推理判断题。根据最后一段“All of these discoveries are making astronomers more conscious of the ball objects of the Solar System, where plenty of asteroids spin around i
63、n the space near Earth. ”(所有这些发现都让天文学家对太阳系的球状物体有了更多的认识,那里有大量的小行星在地球附近的太空中旋转。)可知,地球附近的太空中很多小行星。根据倒数第二段可知一些小行星距离地球很近,如果小行星被击中,它可能会在地球大气层中解体。由此推知,小行星的发现会引起人们对太空的关注。故选D项。【31题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其第一段最后两句“2020 turned out to be a record year for discoveries. Despite the COVID-19 pandemic interrupting many
64、of the surveys, astronomers recorded 2,958 previously unknown near-Earth asteroids over the year.”(2020年是新发现最多的一年。尽管COVID-19大流行中断了许多调查,但是天文学家在一年中记录了2958颗以前未知的近地小行星。)可知,本文主要介绍了近地小行星的发现创历史新高,2958颗近地小行星是被发现了。故选C项。DWhen I was younger, I thought science would make good things for everybody. It was obviou
65、sly useful; it was good. But then during the war I worked on the atomic bomb. This result of science was obviously very serious it represented the destruction of people and put our future at risk. I had to ask myself, “Is some evil involved in science?” I thought long and hard about this question, a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565461.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
