2021秋五年级英语上册 阅读专项突破卷 冀教版(三起).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021秋五年级英语上册 阅读专项突破卷 冀教版三起 2021 年级 英语 上册 阅读 专项 突破 冀教版
- 资源描述:
-
1、阅读专项突破卷 时间:60分钟满分:100分题号一二三四五六七八总分得分一、阅读短文,判断正(T)误(F)。(10分)My uncle and aunt invite us to Beijing to have a trip. So my family will go to Beijing tomorrow. Its about 500 kilometres from my city to Beijing. Its very far. We are going there by train at 7:00 in the morning. We need some clothes and som
2、e food. We will stay with my uncle and aunt for five days. We are going to visit Tiananmen Square, the Palace Museum and the Great Wall. I think we will have a nice trip. ()1. My family lives in Beijing. ()2. Beijing is far from my city. ()3. We will take a plane to Beijing. ()4. We will stay in Bei
3、jing for five days. ()5. We will go to visit the Great Wall. 二、阅读短文,判断正(T)误(F)。(10分)Jack lives in Washington, D. C. One day Jack tells his friends, “Im going on a trip to China for a holiday. But I cant speak Chinese. So I am going to have evening classes and have Chinese lessons for a month. ” Soon
4、 the holiday comes and he goes to China happily. After he comes back, his friends ask him, “Do you have any trouble(困难)with your Chinese friends when you are in Beijing?” “No, I dont,” answers Jack, “But my Chinese friends have. ”()1. Jack is from the U. S. ()2. Jack will go to Beijing for a holiday
5、. ()3. Jack has Chinese classes for twenty days. ()4. Jack can speak Chinese very well. ()5. His Chinese friends can understand (明白)him very well. 三、阅读短文,选择正确答案。(10分)The story of the Dragon Boat Festival is about a Chinese poet(诗人)Qu Yuan. He failed to help his country and drowned himself in the riv
6、er. People looked for his body. They made zongzi for the fish, so the fish couldnt eat the poet. Now people usually make and eat zongzi. They also wear a sachet(香袋) for good luck. People watch the dragon boat races. A person on the team plays the drums(敲鼓) and the other people row the beautiful boat
7、. People cheer for(为加油)their favourite team. ()1. The story of the Dragon Boat Festival is about _. A. dragonsB. sachetsC. a Chinese poet()2. The word “drown” means _. A. 淹死 B. 游泳 C. 钓鱼()3. Why did Qu Yuan drown himself in the river?A. He wanted to eat fish, but there were no fish to eat. B. He felt
8、 bad because he failed to help his country. C. His team didnt win the dragon race. ()4. On the Dragon Boat Festival, people make and eat _. A. B. C. ()5. People can watch _ on the Dragon Boat Festival. A. B. C. 四、阅读短文,选择正确答案。(10分)Mr. Green lives in a nice house in a small town with his wife Mrs. Gre
9、en. From Monday to Friday he works in a school near his house. He is free on Saturday and Sunday. He has a nice garden behind his house. He likes to plant flowers and he often works in the garden on Saturdays and Sundays. The flowers are very beautiful and Mrs. Green likes them very much. She often
10、helps Mr. Green. ()1. Mr. Green lives in _ with his wife. A. a city B. a small town C. a big town()2. Where does Mr. Green work?A. In a school. B. In a shop. C. In a hospital. ()3. Mr. Green works _ days a week. A. five B. four C. seven()4. Mr. Green likes to _ on weekends. A. watch films B. read bo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
