江苏省郑集高级中学2020-2021学年高二上学期周练(六)英语试卷 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省郑集高级中学2020-2021学年高二上学期周练六英语试卷 WORD版含答案 江苏省 高级中学 2020 2021 学年 上学 期周练 英语 试卷 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、英语(考试时间:120分钟;试卷满分:150分)本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分二节(单词拼写,书面表达)为非选择题。一卷 选择题 (85分)I. 听力:(共20题,每题1.5分,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the weather be like according to the rad
2、io?A. Sunny.B. Rainy.C. Windy.2. Who will pay the bill?A. The boss.B. Tom.C. The woman.3. How did the woman feel?A. Nervous. B. Excited. C. Upset. 4. What can we learn about the man?A. He did well in spelling.B. He couldnt spell the words.C. He was satisfied with the result.5. How much should the ma
3、n pay for his room?A.150 pounds.B.110 pounds.C.100 pounds.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6和第7两个小题。6. What time was the plane originally scheduled to leave?A. At 3:00.B. At 4:0
4、0.C. At 5:00.7. Why is the woman worried?A. The weather is bad. B. The report is not finished. C. An appointment will be delayed.听第7段材料,回答第8和第9两个小题。8. What happened to the man? A. He broke a machine. B. The machine owed him 25 cents. C. The machine owner refused to help him.9. What does the woman su
5、ggest the man do? A. Call the police. B. Rock the machine. C. Call the number on the machine. 听第8段材料,回答第10至第12题。10. How is Teds homework this time?A. Very poor.B. Well done. C. So-so.11. Where is Ted going now?A. The gym.B. The library. C. The bookstore.12. What does Ted think of his teacher?A. Poli
6、te. B. Generous. C. Helpful.听第9段材料,回答第13至第16题。13. What are the speakers mainly talking about?A. What abilities to possess.B. Which professor to follow.C. What job to do in the future. 14. What subject does the man probably prefer?A. History. . Politics. C. Art.15. What do the womans parents expect h
7、er to be?A. A restaurant manager. B. A politician. C. A teacher.16. What is the woman good at doing?A. Dealing with people. B. Working with kids. C. Painting pictures. 听第10段材料,回答第17至第20题。17. What is to be hosted on Wednesday evening?A. A bake sale. B. A parent book club.C. An event to honor an artis
8、t.18. When does the book fair end?A. On Thursday. B. On Wednesday. C. On Monday.19. Where will the money from the bake sale go?A. A computer lab. B. The sports teams. C. The art department.20. What happens to the computer lab?A. It will be repaired.B. It will be closed forever.C. It will be put up f
9、or sale.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共11小题:每小题2.5分,满分27.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhen I was a boy,our extended,immigrant family would sometimes gather at my aunts tiny house over the summer.Relatives from all over the country would come to visit.The adults would crowd together in
10、 the living room to talk and catch up on each other s lives.And the kids would be sent out into the front yard to play when dinner was slowly cooked for all of us.Those were the days before video games,smart phones,and motorized toys,so we often ended up playing an old game.I remember one of those m
11、oments especially.As I was the youngest and smallest of all the kids there,I got caught first and couldnt catch anyone else.My brothers and cousins were all too fast for me,and I grew more and more frustrated.Finally my face fell first into the dirt.I got up with tears forming in my eyes.Then I saw
12、one of my female cousins Susan standing there.She started to run but was going much slower than before.I easily caught up and seized her.Then she turned to me,smiled,and said,Im it!Youd better run!I ran off laughing with joy while she turned and started to chase others.Now I see how her act of kindn
13、ess that day saved me from sadness and made my joy return.It didnt matter that we hardly ever saw each other.I know we are family and she loves me.In her wonderful book Box of Butterflies,Roma Downey writes,We are all one,we all belong to each other,and we are one big,beautiful family.Perhaps it is
14、time we all started to treat each other that way.Perhaps it is time we shared our love,our kindness,our laughter,and our joy with everyone without fear.Perhaps it is time to finally and forever bring this world together in one big family reunion.21.The author was able to catch Susan because_.A.the o
15、thers ran too fastB.the author was good at runningC.Susan gave her a chanceD.Susan wanted to chase others22.What can be inferred from the passage?A.The author is grateful for what Susan did to her.B.The author cant meet Susan any more.C.The author urges others to love their family.D.The author belie
16、ves the world will become a big family.23.What could be the best title of the passage?A.A Memory of My ChildhoodB.Sharing of Goodness Unites UsC.Kindness Brightens Our LifeD.A Good Deed Is Invaluable 25.C;26.A;27.B解析:本文主要讲述了一个移民大家庭中爱与善的分享使全家团结一致的温馨故事。 25C 解析:推理判断题。根据第二段的内容,尤其是“She started to run but
17、 was going much slower than before. I easily caught up and seized her.”可推知,Susan 看到作者哭了,给了作者一个机会,让作者能够抓住她,故选C。26A 解析:推理判断题。根据第三段的内容,尤其是第一句可推知,作者很感激 Susan为她做的事,故选A。27B 解析:标题归纳题。根据最后一段并结合文章其他内容可知,本文主要讲述了作者通过童年时和兄弟姐妹做游戏的一次经历得出分享善意使我们团结的结论。故 B 项最适合作本文的标题。BBy the end of the century, if not sooner, the wo
18、rlds oceans will be bluer and greener thanks to a warming climate, according to a new study.At the heart of the phenomenon lie tiny marine microorganisms(海洋微生物) called phytoplankton. Because of the way light reflects off the organisms, these phytoplankton create colourful patterns at the ocean surfa
19、ce. Ocean colour varies from green to blue, depending on the type and concentration of phytoplankton. Climate change will fuel the growth of phytoplankton in some areas, while reducing it in other spots, leading to changes in the oceans appearance.Phytoplankton live at the ocean surface, where they
20、pull carbon dioxide(二氧化碳) into the ocean while giving off oxygen. When these organisms die, they bury carbon in the deep ocean, an important process that helps to regulate the global climate. But phytoplankton are vulnerable to the oceans warming trend. Warming changes key characteristics of the oce
21、an and can affect phytoplankton growth, since they need not only sunlight and carbon dioxide to grow, but also nutrients.Stephanie Dutkiewicz, a scientist in MITs Center for Global Change Science, built a climate model that projects changes to the oceans throughout the century. In a world that warms
22、 up by 3, it found that multiple changes to the colour of the oceans would occur. The model projects that currently blue areas with little phytoplankton could become even bluer. But in some waters, such as those of the Arctic, a warming will make conditions riper for phytoplankton, and these areas w
23、ill turn greener. “Not only are the quantities of phytoplankton in the ocean changing. ” she said, “but the type of phytoplankton is changing.”And why does that matter? Phytoplankton are the base of the food web. If certain kinds begin to disappear from the ocean, Dutkiewicz said, “it will change th
24、e type of fish that will be able to survive.” Those kinds of changes could affect the food chain.Whatever colour changes the ocean experiences in the coming decades will probably be too gradual and unnoticeable, but they could mean significant changes. “Itll be a while before we can statistically sh
25、ow that the changes are happening because of climate change,” Dutkiewicz said, “but the change in the colour of the ocean will be one of the early warning signals that we really have changed our planet.”47. What are the first two paragraphs mainly about?A. The various patterns at the ocean surface.B
26、. The cause of the changes in ocean colour.C. The way light reflects off marine organisms.D. The efforts to fuel the growth of phytoplankton.48. What does the underlined word “vulnerable” in Paragraph 3 probably mean?A. Sensitive.B. Beneficial.C. Significant.D. Unnoticeable.49. What can we learn fro
27、m the passage?A. Phytoplankton play a declining role in the marine ecosystem.B. Dutkiewiczs model aims to project phytoplankton changes.C. Phytoplankton have been used to control global climate.D. Oceans with more phytoplankton may appear greener.50. What is the main purpose of the passage?A. To ass
28、ess the consequences of ocean colour changes.B. To analyse the composition of the ocean food chain.C. To explain the effects of climate change on oceans.D. To introduce a new method to study phytoplankton.【答案】47. B 48. A 49. D 50. C【解析】本文为一篇说明文。一项最新研究表明,由于气候变暖,世界海洋将会变得更蓝、更绿。这一现象的原因是因为一种叫做浮游植物的微小海洋微生
29、物,因为光线反射的作用,它们在海洋表面形成了五颜六色的图案,现在浮游植物受到海洋变暖趋势的影响,让浮游植物的生长更加旺盛,所以海洋相应会变得更蓝、更绿。【47题详解】主旨大意题。根据第一段By the end of the century, if not sooner, the worlds oceans will be bluer and greener thanks to a warming climate, according to a new study.可知,一项新的研究表明,到本世纪末,由于气候变暖,如果不尽快的话,世界上的海洋将会变得更蓝、更绿。结合第二段At the heart
30、 of the phenomenon lie tiny marine microorganisms(海洋微生物) called phytoplankton. Because of the way light reflects off the organisms, these phytoplankton create colourful patterns at the ocean surface. Ocean colour varies from green to blue, depending on the type and concentration of phytoplankton.可知,
31、这种现象的核心是一种叫做浮游植物的微小海洋微生物,在光线的作用下在海洋表面形成了五颜六色的图案。海洋的颜色从绿色到蓝色不等,这取决于海洋的类型和浮游植物浓度。由此可推断出这两段主要叙述了海洋生物是海洋颜色变化的原因。故选B。【48题详解】猜测词义题。根据划线词后的Warming changes key characteristics of the ocean and can affect phytoplankton growth, since they need not only sunlight and carbon dioxide to grow, but also nutrients.可
32、知,气候变暖会改变海洋的主要特征,并会影响浮游植物的生长。由此可判断,浮游植物很容易受到海洋变暖趋势的影响,也就是很敏感。故A项正确。【49题详解】推理判断题。根据第四段The model projects that currently blue areas with little phytoplankton could become even bluer. But in some waters, such as those of the Arctic, a warming will make conditions riper for phytoplankton, and these area
33、s will turn greener.可知,Dutkiewicz的模型预测,目前只有少量浮游植物的蓝色区域可能会变得更蓝。但是在一些水域,比如北极,气候变暖会使浮游植物的生长条件更加成熟,而这些水域会变得更绿了。由此可推断,浮游植物的生长条件更加成熟,浮游动植物就更多了,这些水域会变得更绿了。故D项正确。【50题详解】主旨大意题。第一段提出文章的主旨By the end of the century, if not sooner, the worlds oceans will be bluer and greener thanks to a warming climate, accordin
34、g to a new study.可知,一项新的研究表明,到本世纪末,由于气候变暖,如果不尽快的话,世界上的海洋将会变得更蓝、更绿,接下来详细讲述了原因。故C项正确。DHow does an ecosystem (生态系统) work? What makes the population of different species the way they are? Why are there so many flies and so few wolves? To find an answer, scientists have built mathematical, models of food
35、 webs, noting who eats whom and how much each one eats.With such models, scientists have found out some key principles operating in food webs. Most food webs, for instance, consist of many weak links rather than a few strong ones. When a predator(掠食动物) always eats huge numbers of a single prey(猎物),
36、the two species are strongly linked;when a predator lives on various species, they are weakly linked. Food webs may be dominated by many weak links because that arrangement is more stable over the long term. If a predator can eat several species, it can survive the extinction(灭绝)of one of them. And
37、if a predator can move on to another species that is easier to find when a prey species becomes rare, the switch allows to original prey to recover. The weak links may thus keep species from driving one another to extinction.Mathematical models have also revealed that food webs may be unstable, wher
38、e small changes of top predators can lead to big effects throughout entire ecosystems. In the 1960s, scientists proposed that predators at the top of a food web had a surprising amount of control over the size of populations of other species-including species they did not directly attack.And unplann
39、ed human activities have proved the idea of top-down control by top predators to be true. In the ocean, we fished for top predators such as cod on an industrial scale, while on land, we killed off large predators such as wolves. These actions have greatly affected the ecological balance.Scientists h
40、ave built an early-warning system based on mathematical models. Ideally, the system would tell us when to adapt human activities that are pushing an ecosystem toward a breakdown or would even allow us to pull an ecosystem back from the borderline. Prevention is key, scientists say, because once ecos
41、ystems pass their tipping point(临界点), it is remarkably difficult for them to return.31. What have scientists discovered with the help of mathematical of food webs?A. The living habits of species in food webs.B. The rules governing food webs of the ecosystems.C. The approaches to studying the species
42、 in the ecosystems.D. The differences between weak and strong links in food webs.32. A strong link is found between two species when a predator_.A. has a wide food choice.B. can easily find new prey.C. sticks to one prey speciesD. can quickly move to another place33. What will happen if the populati
43、ons of top predators in a food web greatly decline?A. The prey species they directly attack will die out.B. The species they indirectly attack will turn into top predators.C. The living environment of other species will remain unchanged.D. The population of other species will experience unexpected c
44、hanges.34. What conclusion can be drawn from the examples in Paragraph 4?A. Uncontrolled human activities greatly upset ecosystems.B. Rapid economic development threatens animal habitats.C. Species of commercial value dominate other species.D. Industrial activities help keep food webs stable.35. How
45、 does an early-warning system help us maintain the ecological balance?A. By getting illegal practices under control.B. By stopping us from killing large predators.C. By bringing the broken-down ecosystems back to normal.D. By signaling the urgent need for taking preventive action. D篇:31-35 BCDAD第二节(
46、共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。A headache is a pain in the head which almost everyone feels at one time or another.Almost half of all people have a headache at least once a year.Most headaches are not dangerous but they get in the way of your work and disturb your life. 36
47、. Tension(紧张)headaches usually cause a slight to strong pain in the head.Many people describe such headaches as a tightening feeling.Some headaches cause a dull pain that can last for hours. They appear anywhere from the front to the back of your head.About 20%of all headaches are migraines,which ar
48、e strong headaches that can cause extreme pain.37 You will have a feeling of sickness in the stomach,and sometimes you may see flashes of light shortly before migraines attack.Causes of headaches38 Even though the exact causes of a headache are not clear,most of them are caused by the widening of bl
49、ood vessels(血管)combined with chemicals that are set free around them. Nerves send pain messages to your brain.There are many factors that can lead to a headache,such as lack of sleep,stress,smoking or watching TV for a long time.39.How to fight off headachesPain relievers(止痛剂)and other drugs are oft
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565929.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
