2019_2020学年高中英语Unit24Society单元检测A北师大版选修820191217120.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 Unit24Society 单元 检测 北师大 选修 820191217120
- 资源描述:
-
1、第二十四单元检测(A)(时间:120 分钟 满分:150 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:After Ive finished reading this book,I can lend it to you if you are interested.W:If Im interested?Ive been trying t
2、o borrow it everywhere.1What does the woman mean?A.She has no interest in the book.B.She can get the book everywhere.C.She wants to read the book very much.答案:C W:I still havent received my score on the final test.Maybe I should call to check on it.M:Dont worry.It takes two weeks to receive your sco
3、re.2Whats the woman anxious to know?A.Her test time.B.Her score.C.Her telephone call.答案:B M:I want to buy two tickets for tomorrows fashion show.W:Where would you like to sit,in the front or back of the hall?3Where does the conversation probably take place?A.In the hall.B.At the fashion show.C.In th
4、e booking office.答案:C M:We need a fourth player for tennis this morning.Do you want to join us?W:Ive got a class at 9 a.m.But Carol is free and she is really good at tennis.4Who will be a fourth player?A.Carol.B.The man.C.The woman.答案:A M:Have Thomas and Lily set a date for leaving?W:No,they havent.
5、But Thomas said theyd like to leave next Monday or Tuesday.M:Id like to see them off at the airport.Will you go with me?W:Sure.5What will the two speakers do?A.Set a date for their appointment.B.Go and see their friends off.C.Leave for a new place.答案:B 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段
6、对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。M:Hello.W:Hello.Have you found a house for me?M:Yes,I have a big house to show you.Its only$200,000.W:Oh.Thats too expensive for me.M:Well,I have another one on Bank St
7、reet.W:How much is it?M:Its only$86,000.But it has only one bedroom.W:Oh.Thats not big enough.I need a house with two bedrooms.M:Ill come some other time.W:Thanks anyway.6What did the woman ask the man to do for her?A.Look for a house.B.Rent a house.C.Sell a house.答案:A 7What does the woman think of
8、the first house?A.Too expensive.B.Too big.C.Too small.答案:A 8Why does the woman dislike the second house?A.Its too faraway.B.Its too expensive.C.Its not big enough.答案:C 听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。W:Excuse me,are you in a hurry?M:Well.There is a performance in about ten minutes and Im late.I usually walk b
9、ut its raining,so I have to take a taxi.W:What did you do before you became a clown?M:I taught music in a middle school.W:Do you like your job?M:Yes,very much.I like to see people laugh.W:What do you have to do to make people laugh?M:I have to think of all sorts of funny actions and expressions but
10、Im good at doing that and people,especially children like me.W:I know that.I wish you success tonight.9What are the two speakers talking about?A.The mans job.B.The womans job.C.The weather.答案:A 10Why is the man in such a hurry?A.To see a performance.B.To have a performance.C.To have a music class.答案
11、:B 11How does the man make people laugh?A.Using actions and expressions.B.Using words.C.Using instruments.答案:A 听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。M:Anna?Anna?W:Peter?Is that you?M:Yeah.What a surprise!W:Its been a long time.M:I know.Its been.What?Five years?W:Five years.Oh my gosh.I cant believe it!M:I know.Its
12、 incredible.What do you do now?W:Well,I just got a job at a publishing company.M:Great.What do you do?W:Im an assistant editor.Im working on three book projects.Its so great.M:Wow.Sounds busy.W:Yeah.Can you remember me in high school?I didnt like to be busy,just liked to have a lot of free time,and
13、be with my friends.But now I sort of like being busy.M:Wow,thats a change.So are you shopping?Spending a lot of money?W:No,Im just looking around.I dont spend a lot of money on clothes.M:I know what you mean.I dont either.Im so glad to see you again.Well,take care,Anna.W:Wait.Im just about to have l
14、unch.Want to come along?M:Sure.That would be great.12How long havent they seen each other?A.Five months.B.Five years.C.Four years.答案:B 13Where does the woman work?A.In a bookstore.B.In a clothing shop.C.At a publishing company.答案:C 14What will they do?A.Have lunch.B.Go to work.C.Go shopping.答案:A 听第
15、9 段材料,回答第 15 至 17 题。W:Hi,Bill,can you tell me how it happened?M:Sure.I was climbing a mountain in New Hampshire last year.Suddenly the weather became really bad.There was a lot of snow and we couldnt see anything.We got lost.Well,we spent four days on the mountain.The temperature was 20 degrees belo
16、w zero.We didnt have any equipment or food.W:So what happened?I guess someone found you,right?M:Yes,but we were very sick.I couldnt move my legs because of the cold.I spent two months in the hospital.The doctors removed my legs.W:So you lost your legs,but you want to try your best to stay active.M:T
17、hats right.In fact,I decided to make some new legs for myself.I realize that no one has to be physically disabled.We can use modern technology to help us.W:And you built these great new legs.Can you go mountain climbing again?M:Yes,I can.In fact,these are better than climbing shoes.The spring design
18、 means they are much more powerful.15What happened when the man was climbing a mountain?A.He got trapped in a cave.B.He lost his equipment and food.C.He got lost in bad weather.答案:C 16What caused the loss of the mans legs?A.A bad fall in the mountain.B.Low temperature.C.An unsuccessful operation.答案:
19、B 17What did the man decide to do after losing his legs?A.Use technology to fight his disability.B.Set up a club for the disabled.C.Design new climbing shoes.答案:A 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。Im honored to be a judge for the English Speech Competition.As a judge and college teacher,Id like to share with
20、you some tips on how to be successful in the competition,which will help in preparing for the competition.First,its better to use familiar words.Many competitors hold the belief that complicated words sound impressive.In fact they usually destroy understanding.Also,learning when and how to pause is
21、not only a major challenge,but also important as one gains more confidence during these moments of silence.One thing I want to mention is that during these pauses,do not fill the silence with“uh”“er”or“um”.They are annoying.Next,remember to strike the right balance between good pronunciation and flu
22、ency.Pronunciation is more important.Remember,personal appearance plays an important role in making a speech.Judges always see the competitors before they begin to speak.My main advice is simple:Be yourself.My last advice for you is that practice makes perfect.In conclusion,I wish every one of you s
23、uccess in the competition.18What does the passage mainly talk about?A.Advice before the speech competition.B.Advice after the speech competition.C.Advice during the speech competition.答案:A 19What is the speaker?A.A judge and organizer.B.A college teacher and judge.C.A college teacher and competitor.
24、答案:B 20What is the wrong belief of many competitors?A.Familiar words destroy understanding.B.Complicated words destroy understanding.C.Complicated words sound impressive.答案:C 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。A There have been great changes in the
25、 lives of women.During the twentieth century there was an unusual shortening of the time of a womans life spent in caring for children.A woman getting married at the end of the 19th century would probably have been in her middle twenties,and would be likely to have seven or eight children,of whom fo
26、ur or five lived till they were five years old.By the time the youngest was fifteen,the mother would have been in her early fifties and would expect to live a further twenty years,during which custom,chance and health made it unusual for her to get paid work.Today women marry younger and have fewer
27、children.Usually a womans youngest child will be fifteen when she is forty-five and is likely to take paid work until retirement at sixty.Even while she has to look after children,her work is lightened by household appliances(家用电器)and convenience foods.This important change in womens way of life has
28、 only recently begun to have its full effect on womens economic position.Even a few years ago most girls left school at the first opportunity and most of them took a full-time job.However,when they married,they usually left work at once and never returned to it.Today the school-leaving age is sixtee
29、n;many girls stay at school after that age,and though women tend to marry younger,more married women stay at work at least until shortly before their first child is born.Many more afterwards,return to full or part-time work.Such changes have led to a new relationship in marriage,with both husband an
30、d wife accepting a greater share of the duties and satisfaction of family life,and with both husband and wife sharing more equally in providing the money and running the home,according to the abilities and interest of them.21According to the passage,around the year 1890 most women married .A.at abou
31、t twenty-five B.in their early fifties C.as soon as possible after they were fifteen D.at any age from fifteen to forty-five 解析:根据第一段第三句“Awomangettingmarriedattheendofthe19thcenturywouldprobablyhavebeeninhermiddletwenties.”可知答案:为 A 项。答案:A 22We are told that in an average family in 1890 .A.many child
32、ren died before they were five B.the youngest child would be fifteen C.seven or eight children lived to be more than five D.four or five children died when they were five 解析:根据第一段第三句“.ofwhomfourorfivelivedtilltheywerefiveyearsold.”可推知答案:为 D 项。答案:D 23When she was over fifty,the late 19th century moth
33、er .A.would expect to work until she died B.was usually expected to take up paid employment C.would be healthy enough to take up paid employment D.was unlikely to find a job like the mother nowadays 解析:根据第一段中的“.themotherwouldhavebeeninherearlyfiftiesand.madeitunusualforhertogetpaidwork.Today.whenshe
34、isforty-fiveandislikelytotakepaidworkuntilretirementatsixty.”可知答案:为 D 项。答案:D 24Many girls,the passage says,are now likely to .A.marry so that they can get a job B.leave school as soon as they can C.give up their jobs for good after they are married D.continue working until they are going to have a b
35、aby 解析:根据第二段中的“.Todaytheschool-leavingageissixteen.moremarriedwomenstayatworkatleastuntilshortlybeforetheirfirstchildisborn.”可知答案:为 D 项。答案:D B Happiness is contagious,researchers reported on Thursday.People with the most social connectionsspouses,friends,neighbours and relativeswere also the happies
36、t,the data showed.“Each additional happy person makes you happier,”Christakis said.“Imagine that I am connected to you and you are connected to others and others are connected to still others.It is this fabric of humanity,like an American patch quilt.”Each person sits on a different coloured patch.“
37、Imagine that these patches are happy and unhappy patches.Your happiness depends on what is going on in the patch around you,”Christakis said.“It is not just happy people connecting with happy people,which they do.Above and beyond,there is this contagious process going on.”And happiness is more conta
38、gious than unhappiness,they discovered.“If a social contact is happy,it increases the likelihood that you are happy by 15 percent,”Fowler said.“A friend of a friend,or the friend of a spouse or a sibling(兄弟姐妹),if they are happy,increases your chances by 10 percent,”he added.A happy third degree frie
39、ndthe friend of a friend of a friendincreases a persons chances of being happy by 6 percent.“But every extra unhappy friend increases the likelihood that youll be unhappy by 7 percent,”Fowler said.The finding is interesting and it is useful,too,Fowler said.“Among other benefits,happiness has been sh
40、own to have an important effect on reduced mortality(死亡率),pain reduction,and improved cardiac(心脏的)function.So better understanding of how happiness spreads can help us learn how to promote a healthier society,”he said.The study also fits in with other data suggested in 1984 that having$5,000 extra i
41、ncreased a persons chances of becoming happier by about 2 percent.“A happy friend is worth about$20,000,”Christakis said.25According to the research,your happiness .A.has nothing to do with your workmates or schoolmates B.has something to do with anyone who has a close relationship with you C.depend
42、s on those who are in favour of you or are against you D.has little to do with what social connections you have 解析:推理判断题。根据第二段、第三段内容可知,快乐感会不断传递和扩散,你的配偶、朋友、邻居、亲戚等的快乐指数会直接影响你的快乐程度,故选 B 项。答案:B 26The underlined word“contagious”in the first paragraph means“”.A.infectious B.beautiful C.effective D.prior 解
43、析:词义猜测题。第一句是全文的主题句。由文章第二、三、四三段可知,快乐感可以在人们之间传播,故 contagious 的意思是“有感染力的,有传染性的”。答案:A 27It can be inferred that .A.happiness spreads as fast and widely as unhappiness B.unhappiness spreads faster and more widely than happiness C.happiness spreads faster and more widely than unhappiness D.the spread of u
44、nhappiness has not been studied by researchers 解析:推理判断题。根据第六段“Andhappinessismorecontagiousthanunhappiness,theydiscovered.”一句可推知选 C 项。答案:C 28What does Christakis mean by saying“A happy friend is worth about$20,000”?A.A happy friend can help you bring in a wealth of$20,000.B.A happy friend is a wealth
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-568984.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
部编四下语文第五单元交流平台与习作例文教学课件.pptx
