2019_2020学年高中英语第20单元检测A北师大版选修7.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 20 单元 检测 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、第二十单元检测(A)(时间:120 分钟 满分:150 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Thank you,Anna,for inviting us to such a great dinner.You must have spent all day cooking.W:Oh,my pleasure.But it rea
2、lly only took an hour.1.Whats the probable relationship between the speakers?A.Husband and wife.B.Good friends.C.Waitress and customer.答案:B M:Im going for pizza after class,wanna join me?W:Id love to,but I promised to help my roommate with her science project.Maybe next time.2.Why wont the woman go
3、for pizza?A.She has to finish her science project.B.She has to help somebody.C.She has to take classes.答案:B W:I still cant believe it!Ive never won anything before!M:Im so jealousfront row seats!And you dont even really like her that much.3.What did the woman probably win?A.A CD.B.Plane tickets.C.Co
4、ncert tickets.答案:C M:Hey,what are you doing?Thats my.oh,my bad.Sorry,it looks just like mine.W:Dont tell me you chose pink?M:No,its my moms.She let me drive it today because its raining.4.What are the speakers talking about?A.A car.B.Clothes.C.The weather.答案:A M:I cant wait till next Friday!W:Why?It
5、s just like every other Fridayfour hours of special math and English classes after school.5.What do the speakers do on Fridays after school?A.Have extra classes.B.Offer help at special schools.C.Talk with their math teacher.答案:A 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C
6、 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。W:Did you see what Jennys brought back from Hong Kong?M:I sure did.She forgot to turn it off before physics.I thought Mr Smith was going to take it from her and throw it out of the window!W:Her
7、mom would have been so angry if shed lost it on the first day.M:Nah,her mom has so much money;shed just have bought her another one.W:Probably,but I dont think her mom would make a special trip to Hong Kong just to buy her a new one.Its still not available in Beijing.6.What happened in the physics c
8、lass?A.Jenny forgot to hand in her homework.B.Jennys new phone rang.C.Jenny threw something out of the window.答案:B 7.Which of the following is true about Jennys mother?A.She is rich.B.She will be mad at Jenny.C.She is going to Hong Kong.答案:A 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。M:Hey,Ann!Can you believe its alread
9、y Thanksgiving?W:Yeah,Bill,I know!Where did the year go?M:So,what are you doing for Thanksgiving?Youre from back east,arent you?Are you going home?W:Well,I was going to go home.My family is all in Connecticut.Unfortunately,I didnt buy my ticket before the prices went up;now,I cant afford to.So,I gue
10、ss Ill just find a restaurant thats open and serving turkey.M:Dont do that!Come to our place.Weve got plenty of food.Plus,my wife and I really want you to meet her younger brother.W:Younger brother?Hmm,whats he like?M:Tall,dark,and handsome,naturally!No,really,hes a year younger than my wife,finishi
11、ng up medical school,and a truly great guylots of fun.Im sure youll like him.W:Well,I guess it would be all right.I do like your wife,so her brother cant be too bad.Okay,yes,thanks.Ill come.What time and what can I bring?M:Were eating at 4:00 p.m.,but feel free to come any time after 1:00 p.m.Well b
12、e watching the game.Oh,and dont bring anything.We have more than enough already!See you Thursday!W:Right,see you Thursday!8.What did the woman plan to do for Thanksgiving?A.Go to a famous restaurant.B.Get together with her family.C.Make a big meal with her friends.答案:B 9.Why does the man invite the
13、woman to his house?A.He doesnt want her to be alone on the holiday.B.His brother wants to meet her.C.His wife is missing her.答案:A 10.What will the man be doing before dinner?A.Hell be preparing gifts.B.Hell be watching a game.C.Hell be cooking a turkey.答案:B 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。W:I think Ill get a
14、 cat.M:What?A cat?Why a cat?Dogs are much better.W:No way.Dogs are nice,but you have to get up early to walk them,then walk them some more when you get home from work,and then walk them yet again before bed.Plus,you have to carry plastic bags and scoop up the poop!Ugh!M:Okay,but with cats you still
15、have the litter box to clean.And they dont always come when you call them.In fact,they usually go the other way!W:Not Siamese.They are a little like dogs.They come when you call them,usually.And they like to play fetch.Some have even been trained to use the toilet.M:No way!Really?Well,it sounds like
16、 youve made up your mind and you almost have me convinced to get one,too!11.Why doesnt the woman want a dog?A.She is scared of dogs.B.She thinks its tiring to have dogs.C.She thinks dogs always get dirty.答案:B 12.What is special about the cats the woman talked about?A.They like sleeping on beds.B.The
17、y look like dogs.C.They can use the toilet.答案:C 13.What do we know about the man at last?A.He will go to get a dog.B.He thinks the woman is ridiculous.C.He is interested in the womans idea.答案:C 听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。M:So,tell me Marci,when did you first want to become an astronaut?W:Well,Dan,I thin
18、k I fell in love with the stars during my first camping trip.I was about four.My parents decided that wed go camping for our vacation that year.They bought a big family tent,a small tent for my older brothers,a cook stove,everything for a great adventure.Then,we headed off to the coast.My folks chos
19、e a beautiful campground at the ocean.After we set up camp,my brothers and I ran up and down the beach flying kites,built sand castles,and jumped the waves.We had so much fun,but what I loved more than anything else was when it got dark and the sky would slowly fill with hundreds and thousands of ti
20、ny sparkling lights.They looked like diamonds!I wanted to get close to them,to touch them.And now I finally am,well,getting closer to them anyway.M:Yes,you certainly are.Well,we all wish you a successful flight and will watch you as you lift off next week.Youll have to come back and tell us what it
21、was like when you return.W:Thank you,Dan.Id be happy to.14.How old was Marci when she first wanted to be an astronaut?A.About 4 years old.B.About 7 years old.C.About 10 years old.答案:A 15.Where did Marci go for her first camping trip?A.The beach.B.The mountains.C.The forest.答案:A 16.What did Marci lik
22、e best about the camping trip?A.Flying kites.B.Jumping the waves.C.Looking at the stars.答案:C 17.When will Marci take her first flight?A.Tomorrow.B.Next week.C.Next month.答案:B 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。Of course,your trip to Beijing wont be complete if you dont bring home some tea.The best place to buy
23、 tea and experience Chinese tea culture,is to take a taxi or bus to MaLianDao street or Tea Street.Buses 46,414,and 609 stop near the south end of the street.Although normally tea can only be purchased in the region in which it is grown.For example,Dragon Well Tea is grown and sold in Hangzhou.Howev
24、er,on Tea Street the best tea from every corner of China is available.Here you will find many small family-run tea stalls and several large buildings filled with tea shops.Every one of the shops will invite you to sit down and slowly sample their teas.They will explain the similarities and differenc
25、es,why and when a particular tea is meant to be drunk,how many times you can use the leaves,what temperature the water should beeverything you need to know in order to enjoy a good cup of tea.Some shops will specialize in teas from just one region;others will carry only one kind of teagreen,black,wh
26、ite,or Puer Teafrom all regions;while others still will carry just the top quality of all teas.You can buy every type of tea accessory,teacup,and teapot here,too.You could spend an entire day just visiting one or two shops!18.Where is Tea Street?A.It is in Hangzhou.B.It is in Xian.C.It is in Beijing
27、.答案:C 19.Why do people go to Tea Street?A.To buy ancient teapots.B.To enjoy tea ceremonies.C.To experience tea culture and buy tea.答案:C 20.What does the speaker say about the shops on Tea Street?A.The shop owners are very friendly.B.They are all small family-run stalls(摊位).C.You can visit all of the
28、m in one day.答案:A 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。A Everyone looks forward to progress,whether in ones personal life or in the general society.Progress indicates a persons ability to change the way he is living at the moment.Progress must lead t
29、o a better life and a better way of doing things.All these,however,remain true only in so far as people want to accept technology and move forward by finding new and more efficient ways of doing things.However,at the back of the minds of many people,especially those who miss the“good old days”,effic
30、iency comes with a price.When communication becomes more efficient,people are able to contact one another no matter where they are and at whatever time they wish to.The click of a button allows people miles apart to talk or see each other without even leaving their homes.With the communication gadge
31、ts,such as mobile phones and ipads,people often do not take the effort to visit one another personally.A personal visit carries with it the additional feature of having to be in the persons presence for as long as the visit lasts.We cannot unnecessarily excuse ourselves or turn the other person off.
32、With efficiency also comes mass production.Such is the nature of factories and the success of industrialization today.Factories have improved efficiency.Unskillful tasks are left to machines and products are better made and produced with greater accuracy than any human hand could ever have done.Howe
33、ver,with the improvements in efficiency also comes the loss of the personal touch when making these products.For example,many handicrafts(手工艺品)are now produced in a factory.Although this means that supply is better able to increase demand,now that the supply is quick and efficient,the demand might f
34、all because mass production lowers the quality of the handicraft and it is difficult to find unique designs on each item.Nevertheless,we must not commit the mistake of analyzing progress only from one point of view.In fact,progress has allowed tradition to keep up.It is only with progress and the in
35、vention of new technology that many old products can be brought back to their old state.New technology is required for old products to stay old.It is peoples attitude towards progress that causes the type of influence that technology has on society.Technology is flexible.There is no fixed way of mak
36、ing use of it.Everything depends on peoples attitude.The worst effects of progress will fall on those who are unable to rethink their attitudes and views of society.When we accept progress and adapt it to suit our needs,a new“past”is created.21.According to Paragraph 1,progress can benefit people wh
37、en they are willing to .A.live a better life B.look for better methods C.change ways of living D.accept technology and advance steadily 解析:从第一段最后一句可知,然而只有在人们接受技术并且找到新的、更有效的做事方法而不断前进的时候,“进步”才使人们真正地获益,故选 D 项。答案:D 22.The underlined word“gadgets”in Paragraph 2 is closest in meaning to .A.tools B.message
38、s C.barriers D.skills 解析:根据该词后“suchasmobilephonesandipads”可知 gadgets 指的是工具,故选 A 项。答案:A 23.The author explains“efficiency comes with a price”by .A.describing a process B.using examples C.following the time order D.making classification 解析:根据第二段第二句的“.peopleareabletocontactoneanothernomatterwheretheyar
39、eandatwhatevertime.”及第三句“Theclickofabuttonallowspeoplemilesaparttotalkorseeeachother.”可知作者运用举例子的方法来解释说明“efficiencycomeswithaprice”的含义,故选 B 项。答案:B 24.Compared with home-made handicrafts,machine-made products .A.lack great accuracy B.lack the personal touch C.are of high value D.are quite welcome 解析:根
40、据第三段第五句“However,withtheimprovementsinefficiencyalsocomesthelossofthepersonaltouchwhenmakingtheseproducts.”可知与手工艺品相比,机器制品缺少个人的碰触,故选 B 项。答案:B B What the school of the future will be like is unknown,but most educators and observers agree that the future school will go electronic.“This century,schools a
41、s we know them will no longer exist,”says a feature(特辑)in TheAge publication,based in Melbourne,Australia.“In their place will be community-style centers operating seven days a week,24 hours a day.”Computers will become a necessary part for an effective school of the future.Students,TheAge says,will
42、 see and hear teachers on computers,with“remote learning”,the trend of tomorrow.Accessing“classrooms”on their home computers,students will learn at the time most convenient for them.Yet some attendance at an actual school will be required to help students develop right social skills.At Seashore Prim
43、ary School,an imaginary school of the future created by the Education Department of Australia,technology is the thing that holds classes together.At the imaginary Seashore school:All teachers and students have laptop computers.Teachers check voicemails and return students calls on a special telephon
44、e system.Students use telephones to find information or speak to experts in subject areas they are studying.All lessons are multidisciplinary.All students have individual learning plans created by teachers.Seashores acting headmaster says,“A laptop computer is the students library,homework,data stor
45、age,and connection to the wider world.Technology has changed the emphasis(重点)to the learning of kids rather than the teaching of kids.”25.will be very popular in the future.A.Classroom learning B.Internet learning C.Telephone learning D.Remote learning 解析:由原文第三段中的“Students,TheAgesays,willseeandheart
46、eachersoncomputers,withremotelearning,thetrendoftomorrow.”可知远程学习将成为将来的流行趋势。答案:D 26.In the future,students should go to school sometimes to .A.hand in their homework B.have an examination C.develop right social skills D.discuss problems with their teachers 解析:即使将来学生们可以在家学习,但有时还必须去现实生活中的学校去接受正确的社交技能的培
47、养。这从原文第三段末的“Yetsomeattendanceatanactualschoolwillberequiredtohelpstudentsdeveloprightsocialskills.”可知答案为 C 项。答案:C 27.By saying“students will learn at the time most convenient for them”,the author means that .A.students can learn whenever they like best B.students can learn only when their teachers a
48、re free C.students have no right to choose when to learn D.the teachers will begin their classes when the students are not busy 解析:要正确理解此句,首先要知道 them 指的是前面的 students,而不是 teachers。另外,此句中的 mostconvenientforthem 作定语修饰 time。此句意为“学生们将会在他们最方便的时间学习”,故 A 项正确。答案:A 28.From the passage we can learn that .A.Sea
49、shore Primary School is a famous school situated in Melbourne B.students will do their homework on the computers in the future C.students have the same learning plans made by their teachers D.students will have lessons from Monday to Friday 解析:根据原文最后一段中的“Alaptopcomputeristhestudentslibrary,homework,
50、datastorage,andconnectiontothewiderworld.”可知“笔记本电脑是学生们的图书馆、家庭作业、数据存储器以及与更广阔世界的联系(纽带)”,因此 B 项正确。根据原文第四段开头可知 SeashorePrimarySchool 是一所imaginaryschool(虚拟学校),故 A 项不正确。根据“Allstudentshaveindividuallearningplanscreatedbyteachers.”可知学生们均有老师为他们制订的个人计划,故 C 项不正确。虽然未来的学校是全日制的,但由于学生们可以在他们最方便的时间学习,所以他们就不必天天上课了,故
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
