2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案 2020 2021 学年 高中 牛津 译林版 英语 必修 同步 练习 第二 单元 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:I think Ill wear my red shoes and skirt to the party tonight.M:Cant you wear your blue ones?I like them very much.1.What does the man mean?
2、A.He hates red shoes.B.He doesnt like them as well as the blue ones.C.He likes the blue ones better.答案CM:What do you think of Chinese food?W:Its my favorite.M:Well,lets get some.2.What does the man suggest?A.Learning Chinese food.B.Making Chinese food.C.Eating Chinese food.答案CM:Do you really want to
3、 go to Egypt?W:Yes,I really want to go there!Im looking forward to seeing the Pyramids and the Nile.3.Where does the woman want very much to go?A.The Nile.B.The Pyramids.C.Egypt.答案CW:Have you been here long?M:No,I have been here just two days.W:And how long are you staying?M:Another three days.4.How
4、 many days does the man stay altogether?A.Four days.B.Five days.C.Six days.答案BW:I saw Carl at the hospital today.I wonder if his wife is ill.M:No,she is fine.His daughter just had a baby and he was visiting her.5.Why was Carl at the hospital?A.He was sick.B.His wife was sick.C.He was visiting his da
5、ughter.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Are you new in town?M:Yes,I did just move in.W:How do you like it here so far?M:I think its great.W:Where did you move from?M:I w
6、as living in Brazil.W:Why did you decide to move?M:I figured I could have a better life here.W:Is life hard there?M:There arent many opportunities for people.W:Was it hard for you to move?M:It was hard,but I know my life will be better here.6.Where does the man come from?A.Britain. B.Boston.C.Brazil
7、.答案C7.Why does the man move here?A.To meet his girl friend.B.To study at a university.C.To have a better life.答案C听第7段材料,回答第8至10题。M:Who put the heavy box there anyway?W:I dont know.Was it there yesterday?M:I dont remember seeing it.W:Is it in the way?M:Yes,itll have to be moved.W:I dont think we can
8、move the box by ourselves.M:I doubt it.W:Why not call Tony?He is not doing anything right now.M:Okay.While you are doing that,Ill take these papers upstairs.8.Who put the heavy box there?A.Tony.B.We dont know.C.The man.答案B9.Why dont they carry away the heavy box?A.They are not willing to move it the
9、mselves.B.It appears that they are not strong enough to carry away the box.C.Its better for it to stay in its place.答案B10.How will they manage to move the box?A.They have to move it away by themselves.B.One of them will carry it away.C.They will have Tony help them do that.答案C听第8段材料,回答第11至13题。W:Im f
10、ree this afternoon.Shall we go to the cinema?M:OK.But I hate love stories.Any films about war on today?W:Im afraid not.How about the theatre?M:Well,most plays are badly written,though theyre not expensive.W.Lets go to a concert.You like music very much,dont you?M:Yes,light music.But now you can only
11、 hear noisy music,American songs or songs where you cant understand a single word.W:What are you going to do then?M:Why not go to the library to borrow some books?You like reading as much as I do,dont you?W:OK,lets go.11.Why doesnt the man like watching plays?A.Because they are expensive.B.Because t
12、heyre not well-written.C.Because the theatre is too far away.答案B12.What kind of music does the man like most?A.Light music.B.English songs.C.American songs.答案A13.What will the two speakers do in the afternoon?A.Go to the library.B.Go to a concert.C.Go to see a war film.答案A听第9段材料,回答第14至16题。W:Tom,you
13、are very busy these days,arent you?M:Yes,Judy,Im looking for a job.W:Have you got one?M:Not yet.Actually,I havent made up my mind about what to do.Whats your idea about it?W:Everyone wants to have a highly paid job,but this sort of job is not easy to find.Besides,it may not suit everyone.M:Thats tru
14、e.W:You have to consider your own character and your interest before making a decision.Thats what really counts.M:Yes.Maybe its good for me to be a teacher or a secretary.W:In my opinion,teaching is more suitable for a person like you.M:Thats just what my parents say.Thank you.14.According to the wo
15、man,what should you do before making a decision in finding a job?A.You should consider your parents opinion.B.You should consider your teachers opinion.C.You should consider your character and interest.答案C15.What do the mans parents want him to be?A.A teacher.B.An engineer.C.A clerk.答案A16.What are t
16、he two speakers talking about?A.Job hunting.B.Teaching.C.Personal interest.答案A听第10段材料,回答第17至20题。M:Tony and I are good friends.We tried to walk across the United States of America.I just want to test myself to see if we could face the challenges an adventure like this would present.When I was a teena
17、ger,I often daydreamed that I was going to walk across the United States after I graduated from high school.However,I didnt do that.Before I knew it,I was in my thirties,married and had a job,yet I still had this idea in my mind with each passing year.I figured I was too old and my opportunity had p
18、assed.Then,a few years ago,I met Tony,who was in his thirties and quit his job as a civil engineer in New York City to walk across the United States.He wasnt doing it for a cause or as part of an organization.He was doing it simply because he loved to walk and discover.The idea was back and I no lon
19、ger had an excuse.We planned on average 20 miles a day and took some days off to rest,so we expected the walk to take about 6 months.We were in no hurry.The total distance would have been about 3,100 miles.17.Why does the speaker plan to walk across America?A.To make more friends.B.To look after Ton
20、y during the trip.C.To test his ability and bravery.答案C18.How old is the speaker?A.In his fifties.B.In his forties.C.In his thirties.答案C19.What was Tony before he made the decision?A.A guide in an agency.B.A student in a high school.C.A civil engineer in New York City.答案C20.How long will the speaker
21、 and Tonys travel last?A.About 20 weeks.B.About 3 months.C.About 6 months.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIf you go to Ethiopia,youll find a strange palm-like structure,which is called Warka Water.It gathers water from fog and condensation(水珠)and is inv
22、ented by an Italian firm.When Italian designer Arturo Vittori and Swiss architect Andreas Vogler first visited Ethiopia in 2012,they were shocked to see women and children forced to walk miles to access what,for them,had always been within easy reach,water.Only 34 percent of Ethiopians have access t
23、o a reliable water supply.Some travel for up to six hours a day to fetch some or,even worse,have to use pond water polluted by human waste,subject to the spread of disease.Worldwide,about 768 million peopletwo and a half times the U.S.populationdont have access to safe drinking water.So just imagine
24、 if we could just pull water out of thin air?Thats what Vittori and Vogler asked once they saw the severe problem and promised to take action.Their firm,Architecture and Vision,has since come up with Warka Water,a grand palm-like structure that may look like something youd see in a modern art museum
25、,but its been designed to harvest water from the air.Warka Water,which is named after an Ethiopian fig tree,is composed of a 30-foot bamboo frame containing a fog-harvesting nylon net that can catch water easily,can be easily lowered for repairs and allow communities to measure the water level.Colle
26、cting water through condensation is hardly a new technique,but the creators of Warka Water say their tree-inspired design is more effective,maximizing surface and perfecting every angle to produce up to 26 gallons of drinkable water a dayenough for a family of seven.Western organizations have been w
27、orking to provide clean water access in Africa for decades,so Warka Water joins a very long list of earlier attempts.So far,high-tech solutions,like the once promising Playpump,have failed,mostly due to high costs and maintenance issues.This is where Warka Water stands aparta lower-tech solution tha
28、t is easy to repair and far more affordable than digging wells in the rocky Ethiopian plateau.21.What does the underlined phrase “subject to” in the third paragraph most probably mean?A.owing toB.opposite toC.sensitive toD.giving rise to答案D解析词义猜测题。前文说人们不得不使用被污染的池塘水,那么根据常识,这只能增加疾病的传播,故选D项。22.Warka Wa
29、ter is designed mainly to .A.gather clean water efficientlyB.reduce water supply costsC.simplify maintenanceD.preserve water supplies答案A解析细节理解题。根据第四段最后一句“Their firm,Architecture and Vision,has since come up with Warka Water,a grand palm-like structure that may look like something youd see in a moder
30、n art museum,but its been designed to harvest water from the air.”可知,答案选A项。23.According to the sixth paragraph,what caused Playpump to fail?A.Lack of advanced technologyB.Unsuccessful designsC.Lack of money and maintenance issuesD.Unreasonable structures答案C解析细节理解题。根据第六段最后一句“.Playpump,have failed,mos
31、tly due to high costs and maintenance issues.”可知,答案选C项。BChildren who read for pleasure at the age of 10 have far higher vocabulary scores by the age of 42.Researchers at the Institute of Education(IOE)have found that the most crazy childhood readers score far higher on vocabulary tests 30 years late
32、r.The new study suggests that children who read for pleasure carry the intellectual(智力的)benefits with them far into adulthood.“The long-term influence of reading for pleasure on vocabulary that we have identified may be because the frequent childhood readers continued to read throughout their twenti
33、es and thirties,”says lead author Professor Alice Sullivan at the IOE.Researchers followed 9,400 British people from the age of 10 up to 42.Their vocabulary was tested using a simple quiz which asked participants to match up words to the most similar meaning.Those who had regularly read for pleasure
34、 at 10 scored 67 percent at the age of 42,while infrequent childhood readers scored only 51 percent.The IOE study also found that what people chose to read as adults mattered as much as how often they read.The greatest improvements between ages 16 and 42 were made by readers of elegant fictions such
35、 as Booker Prize winning novels.And they found that readers of quality newspapers,including online versions,made more progress in vocabulary throughout their lives than those who read tabloids.In addition,generally speaking,the adult readers who especially read broadsheets(宽幅印刷品)scored 76 percent on
36、 the assessment compared to 57 percent amongst those who didnt.24.Why did frequent childhood readers have higher vocabulary scores?A.Because they are born intelligent.B.Because they formed the consistent reading habit.C.Because they were crazy about pleasure.D.Because they had a comfortable childhoo
37、d.答案B解析推理判断题。通读全文,并根据第三段研究人员的话“The long-term influence of reading for pleasure on vocabulary that we have identified may be because the frequent childhood readers continued to read throughout their twenties and thirties”可知选B项。25.What may not affect the adult readers vocabulary scores?A.The contents
38、of reading.B.The design of the page.C.Versions online or not.D.The frequency of reading.答案C解析推理判断题。通读全文可知A、B、D三项在文中均有提及,而C项是否网上阅读在文中没有提到。故选C项。26.What does the underlined word“tabloids”mean in the text?A.Newspapers of low quality.B.Newspapers of high quality.C.Elegant fictions.D.Large vocabulary.答案A解
39、析词义猜测题。tabloid指的是质量比较低的读物。tabloid“小报”。故选A项。27.What does the text mainly tell us?A.Intelligence has a great influence on vocabulary.B.Reading materials matter much for children.C.Broadsheet newspapers are best for boosting vocabulary.D.Children who read for pleasure have larger vocabulary when they g
40、row up.答案D解析主旨大意题。根据文章的前两段可概括出本文主要讲述的就是因为兴趣而阅读的孩子成人后会有更大的词汇量。CAsk someone what they have done to help the environment recently and they will almost certainly mention recycling.Recycling in the home is very important of course.However,being forced to recycle often means we already have more material
41、than we need.We are dealing with the results of that overconsumption in the greenest way,but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place.The total amount of packaging increased by 12% between 1999 and 2005.It now makes up a third of a typical household
42、s waste in the UK.In many supermarkets nowadays food items are packaged twice with plastic and cardboard.Too much packaging is doing serious damage to the environment.The UK,for example,is running out of it for carrying this unnecessary waste.If such packaging is burnt,it gives off greenhouse gases
43、which go on to cause the greenhouse effect.Recycling helps,but the process itself uses energy.The solution is not to produce such items in the first place.Food waste is a serious problem,too.Too many supermarkets encourage customers to buy more than they need.However,a few of them are coming round t
44、o the idea that this cannot continue and encouraging customers to reuse their plastic bags.But this is not just about supermarkets.It is about all of us.We have learned to associate packaging with quality.We have learned to think that something unpackaged is of poor quality.This is especially true o
45、f food.But it also applies to a wide range of consumer products,which often have far more packaging than necessary.There are signs of hope.As more of us recycle,we are beginning to realize just how much unnecessary material we are collecting.We need to face the wastefulness of our consumer culture,b
46、ut we have a mountain to climb.28.The author uses figures in Paragraph 2 to show .A.the tendency of cutting household wasteB.the increase of packaging recyclingC.the rapid growth of supermarketsD.the fact of packaging overuse答案D解析本段主要用数字讲述了过度包装这样一个事实的存在。只有D项是有关“过度包装”。29.According to the text,recycli
47、ng.A.helps control the greenhouse effectB.means burning packaging for energyC.is the solution to gas shortageD.leads to a waste of land答案A解析由第三段“If such packaging is burnt,it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effect.Recycling helps,but the process itself uses energy.”这一信
48、息可知,A项正确。30.What can be inferred from Paragraph 4?A.Unpackaged products are of bad quality.B.Supermarkets care more about packaging.C.It is improper to judge quality by packaging.D.Other products are better packaged than food.答案C解析由第四段“We have learned to associate packaging with quality.But it also
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-582431.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
