2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案 2020 2021 学年 高中 牛津 译林版 英语 选修 同步 练习 综合 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、综合测评二(时间:120分钟总分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Mr Brown is not in at the moment.Can I take a message?W:OK.Hes booked Flight No.BA1279.It leaves at 10.30 a.m. tomorrow.But he must be there at least o
2、ne hour before checking in.1.When will Mr Brown have to be at the airport?A.By 8.30.B.By 9.30.C.By 10.30.答案:BW:Which part of the country are you from?M:Im from the northeast.My home is in Boston and I lived in New York for a while.I lived in Los Angeles for two years before moving here.2.Where is th
3、e man originally from?A.Boston.B.New York.C.Los Angeles.答案:AW:Well,you said you didnt care very much for your job.Have you ever thought of giving it up?M:Not really.You see I have a lot of friends in the office.Im part of the family.3.What do we know about the man?A.He likes his job.B.He wont give u
4、p his job.C.He has a large family to support.答案:BM:For such a small room,I have to pay you 300 a month.Dont you think its a little expensive?W:Well.but its a nice room with modern furniture.And the rent includes electricity.M:I see.Anyway it costs too much.4.What are the speakers doing?A.Checking th
5、e modern furniture.B.Bargaining about the rent of the room.C.Talking about the expense of electricity.答案:BW:Oh,Richard,they look wonderful.M:Er,hang on,theyre not for you.Theyre for my girlfriends mother.Yeah,Im going to stay for the weekend.This is my sort of coming-to-stay present.5.What are the s
6、peakers talking about?A.A present.B.A person.C.A plan.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Hello,Lily,hows your life?W:Not too bad,thanks.And you?M:Pretty good,thank you.Its nice and
7、hot today,isnt it?W:Yes.Unfortunately,Ive got an exam today.The weather always turns far too hot at the beginning of the exam period,doesnt it?M:Yes,it does.But never mind.Im sure itll go well.How are your parents these days?W:Oh,theyre fine.Still very active and enjoying their retirement.M:Oh,good.
8、Well,I really cant stay any longer.Lily,Ive got to attend a lecture in half an hour.Good luck with the exam!W:Thanks.See you.M:Bye!6.What is the weather like now?A.Its cool.B.Its rainy.C.Its hot.答案:C7.What is the man supposed to do today?A.Attend a lecture.B.Take an exam.C.Visit the womans parents.答
9、案:A8.What do we know about the womans parents?A.They are not very old.B.They have already retired.C.They have nothing to do.答案:B听第7段材料,回答第9至11题。W:Excuse me,but arent you Mr Robert Brown from England?M:Yes,I am Robert Brown.W:Im Wang Yan from Capital Normal University.Im here to meet you.How do you d
10、o?M:How do you do?I would like to introduce you to my family.This is Catherine,my wife.She is a doctor.This is Henry,my son,eleven years old.And this is Linda,my daughter,six years old.W:Hello,everyone! Welcome to China.Did you have a pleasant journey?M:Yes,we did.But we feel a little tired after th
11、e seven-hour flight.W:Dont worry.Ill take you to your hotel.This way,please! The car is waiting over there.9.Where does the conversation most probably take place?A.In a hotel.B.At the airport.C.At the railway station.答案:B10.What is Mr Browns wife?A.A guide.B.A doctor.C.A teacher.答案:B11.How long did
12、Mr Browns flight last?A.7 hours.B.70 hours.C.17 hours.答案:A听第8段材料,回答第12至14题。W:Excuse me,sir.M:Yes?W:I was wondering if you could help me.M:Well,Ill try.W:I need to find out where the town centre is.M:You turn to the right and then go straight on.W:All right,thanks.Er.I wonder if you could tell me som
13、ething about the castle in the town.like.where it is.M:Um,well,its actually very far from here.Go along the High Street and then you cross over the bridge and its on the other side of the river.W:I see.Could you tell me a bit more about it?Is it interesting?Is it old?M:Im not really sure.Ive never a
14、ctually been there myself.I think its quite old,about 500 years old.And its one of the famous tourist attractions of the town.W:I see.Do you happen to know when its open?M:Im not sure actually.W:Well,thank you.M:Youre welcome.12.Where is the woman going?A.To the High Street.B.To the town centre.C.To
15、 the town hospital.答案:B13.Whats the relationship between the two speakers?A.Friends.B.Student and teacher.C.Strangers.答案:C14.What does the woman want to know?A.The information about an old castle.B.The length of the bridge.C.The history of the town.答案:A听第9段材料,回答第15至17题。M:Good Lord! Whats the matter?
16、W:I am having some trouble with a customer.Hes really upset and keeps shouting at me.M:Do you have any idea what he might be so unhappy about?W:Well,he says hes lost his patience because his pizza takes too long.Its only been in the oven for ten minutes.M:All right! Ill have to ask him to calm down
17、at once.W:Hope itll be a great help.He is making all the other customers feel uneasy and nervous.M:OK.Just make sure that we get him his food as soon as possible.W:Im very sorry about the trouble.15.Whats the possible relationship between the two speakers?A.Salesman and customer.B.Teacher and studen
18、t.C.Boss and employee.答案:C16.What happened to the woman?A.She was fired by her boss.B.She made a big mistake.C.A customer was rude to her.答案:C17.What does the man plan to do?A.Call the police.B.Talk to the customer.C.Argue with the customer.答案:B听第10段材料,回答第18至20题。Email is an amazing communication too
19、l,but if used wrongly,it can waste time and leave the receiver puzzled.Here are some tips for effectively managing the email messages you send and receive.Firstly,ask yourself why you are sending this email.Is it the best way to communicate?And if you decide to use email,make your subject clear enou
20、gh so that your readers know exactly what your message is about.The best way to do this is to use a subject heading that summarizes your message.For example,“Meeting with the big boss on Monday” is unclear,while“Meeting with President Obama on Monday” is better because it gives the receiver a clear
21、idea of your message at one glance.Secondly,make sure your email doesnt have more than two pages.Use A-B-C to break the body of your email message into parts to ensure its simple.Lastly,when you are angry with someone,wait for a whole day before sending the email.The chances are you would have coole
22、d down by then and would replace your angry email with a more professional one.18.What should the subject heading of your email be like?A.It should be clear.B.It should be general.C.It should be interesting.答案:A19.How can you keep your email simple?A.By writing more than two pages.B.By glancing at i
23、t once more.C.By breaking it into parts with marks.答案:C20.What should you do with the email when you are angry?A.Wait until your anger disappears.B.Send it out immediately.C.Write a common email.答案:A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAn elderly carpenter was
24、ready to retire.He told his employer,a contractor,of his plans to leave the house-building business and live a more leisurely life with his wife enjoying his extended family.He would miss the paycheck,but he needed to retire.They could get by.The contractor was sorry to see his good worker go and as
25、ked if he could build just one more house as a personal favor.The carpenter said yes,but with time it was easy to see that his heart was not in his work.He resorted to shoddy workmanship and used inferior materials.It was an unfortunate way to end his career.When the carpenter finished his work and
26、the contractor came to inspect the house,he handed the front-door key to the carpenter.“This is your house,” he said,“my gift to you.” What a shock!What a shame!If he had only known he was building his own house,he would have done it all so differently.Now he had to live in the home he had built non
27、e too well.So it is with us.We build our lives in a distracted way,reacting rather than acting,willing to put up less than the best.At important points we do not give the job our best effort.Then with a shock we look at the situation we have created and find that we are now living in the house we ha
28、ve built.If we had realized that we would have done it differently.Think of yourself as the carpenter.Think about your house.Each day you hammer a nail,place a board,or erect a wall,build wisely.It is the only life you will ever build.Even if you live it for only one more day,that day deserves to be
29、 lived graciously and with dignity.The plaque on the wall says,“Life is a do-it-yourself project.” Your life tomorrow will be the result of your attitudes and the choices you make today.21.What did the carpenter plan to do after retirement?A.Enjoy family happiness.B.Switch to another field.C.Start h
30、is own business.D.Build a house of his own.答案:A解析:细节理解题。根据第一段中“He told his employer,a contractor,of his plans to leave the house-building business and live a more leisurely life with his wife enjoying his extended family.”可知答案。22.How did the contractor plan to deal with the house he asked the carpen
31、ter to build?A.He planned to sell it to one of his customers.B.He planned to send it to the carpenter as a gift.C.He planned to fill it with his favorites.D.He planned to send it to his partner.答案:B解析:推理判断题。根据第三段中“This is your house.my gift to you.”可知答案。23.What can we know about the last house the c
32、arpenter built?A.It was of low quality.B.It did not satisfy the contractor.C.It was perfect in workmanship and materials.D.It was the best of all the houses he had built.答案:A解析:推理判断题。根据第二段中“He resorted to shoddy workmanship and used inferior materials.”可知答案。24.What does the story intend to tell us?A
33、.We should focus on the future life.B.We should react to life rather than act.C.We should build our houses in life.D.We should always do our best.答案:D解析:主旨大意题。根据本文的故事可知,这个木匠一生都干活很认真,在退休前的最后一次却偷工减料,但这却是老板送给他的退休礼物。这说明了一个人必须一直尽力做事,活好每一天。BAfter having more than a few acquaintances (相识的人) online,it might
34、 come a blow to keen social networkers like Barack Obama,or even Facebook founder Mark Zuckerberg himself.According to a research,the average person has in fact twice as many online friends as physical ones.Users of social-networking sites have on average 121 online friends as compared with physical
35、 ones.The study also claims that people tend to be more open,confident and honest with their virtual friends than their “real” ones.“For most people,the Internet is a way of keeping in touch with loved ones and friends,but for people who are isolated(隔离的) due to illness,it plays a more vital role,an
36、d can often act as a lifeline,” says Helen Oxley,a psychologist at Wythenshawe hospital.“People with illnesses often rely on the Internet to facilitate(促进) friendships,since they blog and use networking sites as a way of dealing with their illness.It can foster(培养) a sense of social connection for t
37、hose who frequently feel isolated,which is important to psychological well-being.”In wider society,the ways in which friendships are formed are changing,with people recognizing that they can develop deep and meaningful connections with others that theyve never met,and may never meet.About 1 in 10 pe
38、ople have either met their best friends online,or believe they can make lifelong friends on the Web.The findings highlight how social introductions are also changing.Only five percent would ask for someones phone number,while 23 percent are now likely to ask for an email address or a full name with
39、the intention of adding the person to their social network.At the same time,however,a questionnaire completed by 4,427 suggests that 20 percent of parents believe their childrens education is affected by surfing the Net.They think their children are doing poorly at the school due to the amount of ti
40、me they spend on non-educational websites.25.The underlined word “it” in Para. 1 most probably refers to .A.people spending too much time surfing the NetB.people relying on the Internet to connect with friendC.people having more online friends than real onesD.people making meaningful connections wit
41、h strangers答案:C解析:代词指代题。根据第一段的“After having more than a few acquaintances (相识的人) online”可知此处应是指虚拟的朋友比真正的朋友还多这件事。26.We can infer from the text that.A.sick people can recover more quickly by surfing the NetB.students get important information onlineC.students who surf the net always perform not so wel
42、lD.people tend to trust their virtual friends more than their real ones答案:D解析:推理判断题。通读全文,并根据文章的第五、第六段和第二段的关键句“The study also claims that people tend to be more open,confident and honest with their virtual friends than their real ones”可判断应选D项。27.What percentage of parents believe that the Internet ha
43、s a bad effect on their children?A.About 5 percent.B.About 10 percent.C.About 20 percent. D.About 23 percent.答案:C解析:细节理解题。根据文章最后一段的“At the same time,however,a questionnaire completed by 4,427 suggests that 20 percent of parents believe their childrens education is affected by surfing the Net”可知应选C项。
44、28.In the next part,the author will probably discuss .A.how children make use of the Internet to studyB.how children learn about the world through the NetC.how parents feel about their childrens studiesD.how much time children spend on the Internet答案:D解析:推理判断题。文章的最后一段主要介绍父母们不同意孩子们接触网络,和孩子的功课会受网络影响,由
45、此推断文章往下应继续讨论孩子的教育与网络的问题。CThe meaning of silence varies among cultural groups.Silences may be thoughtful,or they may be empty when a person has nothing to say.A silence in a conversation may also show stubbornness,uneasiness,or worry.Silence may be viewed by some cultural groups as extremely uncomfor
46、table;therefore attempts may be made to fill every gap (间隙) with conversation.Persons in other cultural groups value silence and view it as necessary for understanding a persons needs.Many Native Americans value silence and feel it is a basic part of communicating among people,just as some tradition
47、al Chinese and Thai persons do.Therefore,when a person from one of these cultures is speaking and suddenly stops,what may be implied (暗示) is that the person wants the listener to consider what has been said before continuing.In these cultures,silence is a call for reflection.Other cultures may use s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-582441.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022九年级英语下册 Unit 10 Get Ready for the Future词句梳理 Lesson 58课件(新版)冀教版.ppt
