2021_2022学年新教材高中英语UNIT1TEENAGELIFE单元测评练习含解析新人教版必修第一册20210629285.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 新教材 高中英语 UNIT1TEENAGELIFE 单元 测评 练习 解析 新人 必修 一册 20210629285
- 资源描述:
-
1、UNIT1单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:What would you like?Pizza,sandwich,hot dog,fried rice.We do everything.W:Take-away fried rice sounds good.M:OK,fried.W:No,on second thought,Ill have
2、 a tomato sandwich.1.What will the woman have?A.Fried rice.B.A sandwich.C.Pizza.答案BM:I want to buy a car this year.W:But how do you pay for it?Asking your parents for money again?M:No,Im going to work during my holidays.2.How is the man going to pay for the car?A.By earning money on holidays.B.By as
3、king his parents for money.C.By borrowing money from the woman.答案AM:Oh,this is funny.Watch what happens to the guys car!W:That is a pretty funny ad.M:I know.I guess the message is that those cars are very safe,even if they crash.3.What are the speakers mainly discussing?A.A car crash.B.A funny guy.C
4、.A car advertisement.答案CM:Im getting off at the next stop.W:Lucky you.I have ten more.This traffic is horrible.M:Why not get off with me and go home after the rush hour?4.Where are the speakers?A.At a bus stop.B.On a bus.C.In the mans home.答案BM:Do you want to go to the movies this afternoon?W:OK.Wha
5、t time?M:If we go to the 3:15 show then well be able to meet Tony for an early dinner.W:3:15 is fine.Thatll give me time to finish typing these reports first.5.What will the speakers do after watching a movie?A.Have dinner.B.Type the reports.C.Help Tony with his work.答案A第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5
6、段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Betty,whats the matter?W:Well,at the end of the day at work,my neck really hurts.M:I see.Do you do a lot of computer work?W:Well,yes,I spend all day at the computer,but I take regu
7、lar breaks.M:OK,thats good,but,do you relax your arms?W:Sorry?M:Well,every half hour,you should relax your arms to reduce the pressure on your neck.W:I see.I can do that I guess.6.What part of the womans body hurts?A.Her neck.B.Her back.C.Her arms.答案A7.What does the man suggest the woman do?A.Take r
8、egular breaks.B.Spend less time on the computer.C.Relax her arms every half hour.答案C听第7段材料,回答第8、9题。W:Hi,David.How was your day?M:Dont ask!It was terrible!W:You poor thing!What on earth happened?M:Well,at about eleven oclock this morning,I was skateboarding in the park.W:Oh yes?Did you see Tony there
9、?M:No.Luckily,I didnt see anyone I know.W:What do you mean “luckily”?M:To start with,I wasnt looking where I was going and I fell off my skateboard.I landed in a pool.I was really dirty!W:Oh no!What did you do?M:Well,I was getting on the bus to come home when the driver shouted at me.He didnt let me
10、 on the bus because I was wet and dirty.And I didnt have any money for a taxi.I walked all the way home!W:Oh dear!8.What happened to the man?A.He lost his money.B.He fell into a pool.C.He was hit by a bus.答案B9.How did the man get home?A.By bus.B.By taxi.C.On foot.答案C听第8段材料,回答第10至12题。M:Hi.This is the
11、 Friends of the Environment office,isnt it?W:Yes,it is.M:Oh,good.My name is Ben.Im doing a project at school about the environment,and my teacher said this would be a good place to get some information.W:Well,Id be glad to help however I can.Whats your project about exactly?M:Well,I havent quite fig
12、ured that out yet.Thats why Im here,actually.W:I see.Um,do you know much about the greenhouse effect?M:Yeah,but I think a lot of people are already doing that topic.W:Well,how about water pollution?M:Yes,Ive heard that it is a serious problem.Do you have any information about it?W:I think we have se
13、veral books over there.M:Thanks a lot.10.Where is the man?A.At the womans office.B.At a factory.C.At school.答案A11.Why does the man dislike the womans first suggestion?A.That topic isnt a serious problem.B.Too many people are doing that topic.C.There is little information on that topic.答案B12.What wil
14、l the mans project be about probably?A.Greenhouse effect.B.Noise pollution.C.Water pollution.答案C听第9段材料,回答第13至16题。W:Andre,hello.Its Lora.Im at Kuala Lumpur Airport.M:Welcome to Malaysia!I sent my driver to pick you up.Is he there?W:No,he isnt.M:Im sorry about that.There has been a mix-up.W:You got my
15、 e-mail about the change in the arrival time,didnt you?M:Yes,and I asked my workmate to tell my driver.But my driver got the wrong information and went to the airport this morning.W:Oh,no.M:When you didnt arrive,he came back.I told him to go out to the airport again.Maybe hes on his way now.W:OK.Ill
16、 wait for him.M:Right.Shall we have dinner together this evening?Ill meet you at your hotel at about 8 oclock if thats OK.W:That sounds good.But I am rather tired after a long flight.So I want to have a sleep first.M:OK.See you later.13.Who will meet the woman?A.The man.B.The mans driver.C.The mans
17、workmate.答案B14.Why did the woman fail to be picked up?A.The driver got the wrong arrival time.B.The man forgot the time change.C.She didnt e-mail the man about the change in time.答案A15.Where does the man want to meet the woman?A.At the hotel.B.At an airport.C.At the mans office.答案A16.What will the w
18、oman do next?A.Go to meet the man.B.Have a good sleep.C.Have dinner with the driver.答案B听第10段材料,回答第17至20题。W:Good afternoon,everyone.Star Books UK is the largest bookstore of health,medicine,education and human life sciences.Many of you must have bought books from it.Now heres a piece of good news fro
19、m Star Books for you.It has published a new English dictionary recently to help young students study English.And it decided to hold a half-price sale from Monday,March 7th through Friday here.And Im sorry to say that it cant be bought in bookstores at this price,because Im a direct seller of this co
20、mpany.The newly-published English dictionary covers all the words and phrases secondary school students need to know.It also provides clear meaning of the words together with helpful explanations and good examples.The price will be cut by fifty percent for these five days.If you want to buy one,you
21、can either tell your teachers or directly buy one in front of the main teaching building.Were looking forward to seeing you.17.What is the talk mainly about?A.An English dictionary.B.A bookstore.C.A grammar book.答案A18.When will the sale end?A.On 5th.B.On 7th.C.On 11th.答案C19.Where is the talk given?A
22、.At a company.B.At a school.C.At an exhibition.答案B20.What is the speaker?A.A bookstore owner.B.An English teacher.C.A bookseller.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVacationCampsLakeIdahoCampWhen:2 weeks in JulyJoin our fun-filled camp on the banks of lake
23、Idaho!You can take part in exciting water sports,including canoeing and swimming.All equipment is provided.Our highly qualified instructors lead groups for all levels,including beginners.In the evenings,we organize campfire activities for children with singing,drama,and storytelling,while adults can
24、 explore the nearby town of St.Albans.Cost:$400,including all your delicious healthy meals.EverwellForestCampWhen:1 week in AugustTeachers Mat and Alice Branson run our camp in the Everwell Forest.Open to children 8-12 years of age,the camp also offers participants the chance to try various arts and
25、 crafts,including painting,pottery,and woodwork.Places are limited to 20,so early booking is advised.Cost:$150,including all meals.HappyShellsCampWhen:3 weeks in AugustHappy Shells volunteer organization is looking for young people aged 15-20 to join our camp on the Florida coast.Participants will h
26、elp to build protective fences around the nests of sea turtles which come to the beaches during the summer to lay their eggs.At the end of the camp,participants receive a certificate(证书) that can be used for credit on high school and a college course.Cost:$120 per week to cover food and hotel.Powerh
27、ouseBootCampWhen:2 weeks in July or AugustThe name of the event could give some people the wrong idea.Participants actually stay in a hotel,not an outdoor camp.But it definitely is an intensive (集中的) course of physical training.If you want to get into shape fast,Powerhouse Boot Camp is for you.Cost:
28、$520 for two weeks.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个度假训练营及其时间、具体的事项、费用等信息。21.Which camp provides a good chance to learn arts?A.Lake Idaho Camp.B.Everwell Forest Camp.C.Happy Shells Camp.D.Powerhouse Boot Camp.答案B解析细节理解题。根据第二个小标题下的“Opentochildren8-12yearsofage,thecampalsooffersparticipantsthechancetotryvariou
29、sartsandcrafts,includingpainting,pottery,andwoodwork.”可知,该夏令营对812岁的儿童开放,还为参与者提供了尝试各种艺术和手工艺的机会,包括绘画、陶器和木制品。故选B项。22.How much will participants pay if they go to protect sea turtles?A.$150.B.$260.C.$360.D.$400.答案C解析细节理解题。根据第三个小标题下的“When:3weeksinAugust”,“Participantswillhelptobuildprotectivefencesaround
30、thenestsofseaturtleswhichcometothebeachesduringthesummertolaytheireggs.”,“Cost:$120perweektocoverfoodandhotel”可知,参加者去保护海龟的周期是三个星期,每个星期花费120美元,所以三个星期总共花费360美元。故选C项。23.What can campers do in Powerhouse Boot Camp?A.Camp outside the city.B.Take exercise in a hotel.C.Sail and swim in the lake.D.Enjoy the
31、 sun on the beach.答案B解析推理判断题。根据最后一个小标题下的“Participantsactuallystayinahotel,notanoutdoorcamp.Butitdefinitelyisanintensive(集中的)courseofphysicaltraining.Ifyouwanttogetintoshapefast,PowerhouseBootCampisforyou.”可知,参与者实际上住在酒店,而不是户外营地。但这绝对是一个密集的体育训练课程。如果你想快速强身健体,PowerhouseBoot训练营是为你准备的。由此可推知,在PowerhouseBoot
32、训练营参与者在酒店里锻炼身体。故选B项。BWhen I went off to college in the fall of 1991,I was an 18-year-old man whose favorite letters were the ones on the sports sweater.Four years later,I was crazy about the letters of the poet Keats,but one authors penned letters stood out above the rest.You see,my father wrote me
33、one letter per week from the time I left home.In an age before email,these letters seemed too ordinary.But they arrived.Each week.One after another.Again and again.In snowstorms.On holidays.From foreign countries.They detailed what Dad referred to as “the week that was”a day-by-day description of my
34、 fathers life.In 1995,I graduated from college,like many 22-year olds,with plenty of uncertainty.Some of my questions were pretty typical:What was I going to do?Where was I going to live?When was I going to apply for graduate school?But one question was more vital than any other thing.What would hap
35、pen to the weekly letters?Would they continue?To my surprise,the letters kept coming,more heartfelt and emotional than before and always on time.I mean the guy never missed.As much as I enjoyed my fathers weekly letters,I didnt fully appreciate them all those years when they arrived like clockwork.A
36、nd I never fully understood why my dad would always ask if Id received the letter when we spoke.But now,as I pen my first official letters to my own sons Jackson and Cassius,it all seems clear.Although our boys have yet to leave for college,I have to accept that day will soon come.Just the idea of t
37、heir leaving from our home makes me ache with sadness only a parent can know.I am writing about “the week that was” with my daily details.With a box of over 500 of Dads letters nearby and his pen in hand,I write a letter,fighting back the tears I make it to the end and sign it just as he did.Allmylo
38、ve,Dad.【语篇导读】这是一篇记叙文。文章主要记叙了作者父亲在作者上大学后每周都会给作者写一封信,信里说的都是日常的一些琐事,甚至作者大学毕业后,这些信也没有中断过。一开始作者不理解父亲的行为,直到作者自己成为一名父亲,开始给自己的儿子们写信,才开始感受到只有父母才能体会到的心痛,开始欣赏起父亲的信。24.What were the letters from the authors father mainly about?A.Daily details.B.Keats poems.C.College and family.D.Weather and holidays.答案A解析细节理解题。
39、根据第二段中的“TheydetailedwhatDadreferredtoastheweekthatwasaday-by-daydescriptionofmyfatherslife.”可知,作者父亲的信主要讲了日常的细节。故选A项。25.What does the underlined word “vital” in Paragraph 3 refer to?A.Professional.B.Interesting.C.Difficult.D.Important.答案D解析词义猜测题。根据画线词前的内容“Someofmyquestionswereprettytypical:WhatwasIgo
40、ingtodo?WherewasIgoingtolive?WhenwasIgoingtoapplyforgraduateschool?Butonequestionwasmore”以及后文“Whatwouldhappentotheweeklyletters?Wouldtheycontinue?”可知作者有一些问题是关于自己要做什么?要住在哪里?打算什么时候申请研究生?但有一个问题比其他任何事情都重要,那就是每周的信件会怎么样呢?他们会继续吗?故画线词意思为“重要的”。故选D项。26.What leads the author to fully understand his fathers let
41、ters?A.Entering college.B.Writing to his own sons.C.Graduating from college.D.Sending his sons to college.答案B解析细节理解题。根据第四段中的“AndIneverfullyunderstoodwhymydadwouldalwaysaskifIdreceivedtheletterwhenwespoke.”以及倒数第二段中的“Butnow,asIpenmyfirstofficialletterstomyownsonsJacksonandCassius,itallseemsclear.”可知,作
42、者给自己的儿子们写信,才让作者完全理解了他父亲的书信。故选B项。27.Which of the following can be the best title for the text?A.What We Can Learn from Graduate SchoolB.How I Communicated with My Sons by LetterC.How I Came to Appreciate My Fathers LettersD.What We Know About Kids After Being Parents答案C解析主旨大意题。根据倒数第二段中的“Althoughourbo
43、yshaveyettoleaveforcollege,Ihavetoacceptthatdaywillsooncome.Justtheideaoftheirleavingfromourhomemakesmeachewithsadnessonlyaparentcanknow.”结合文章主要记叙了作者父亲在作者上大学后每周都会给作者写一封信,信里说的都是日常的一些琐事。甚至作者大学毕业后,这些信也没有中断过,一开始作者不理解父亲的行为,直到作者自己成为一名父亲,开始给自己的儿子们写信,才开始感受到只有父母才能体会到的心痛,开始欣赏起父亲的信。故C项“我是如何开始欣赏父亲的来信的”最符合文章标题。故
44、选C项。CGovernors,lawyers and business leaders have to deal with scientists,and every educated person finds his views affected by science.Yet our science teaching of non-scientists,in school and college,has built up mistaken ideas,dislikes,and the common boast,“I never did understand science.” Even tho
45、se students who arrive at college with plans to become scientists usually bring a mistaken picture of science:some have a collection of unorganized facts about science,and some regard the study of science as a game which includes getting the right answer.The first of these attitudes seems to come fr
46、om a kind of course which provides various kinds of information;the second,from a training course on how to pass examinations that do not ask about the students understanding but simply require him to put the numbers in the right formulas(公式).Neither type of courses (in school or college) seems to g
47、ive students an understanding of science as we find it among scientists.Neither shows students how real scientists work and think,how the facts are gathered,how discoveries are made,and what they mean.Young people need good teaching of science,not so much a great wealth of knowledge as a healthy und
48、erstanding of the nature of science.They need an understanding of knowledge leading to sympathy with science and an eagerness of the way scientists work.Given these,it is easy to encourage later reading and learning.【语篇导读】本文是一篇议论文。文章主要讲述的是学校中的良好的科学教学应向学生展示科学家是如何工作和思考的,事实是如何收集的,发现是如何产生的,以及它们的意思。好的科学教
49、学的需求迫在眉睫。28.One of the reasons that cause mistaken ideas of science is due to .A.a mistaken picture in students mindB.the unscientific way of teaching of scienceC.the fact that students fail to see the influence of scienceD.the fact that students have a collection of unrelated facts about science答案B
50、解析细节理解题。根据文章第一段的内容可知,造成错误的科学观念的原因之一是不科学的科学教学方法。故选B项。29.According to the passage,we can safely say that the subject of the passage is .A.need for good science teachingB.every person,including governors,lawyers and business leaders should study scienceC.young people should form a correct attitude to s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-606767.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
