分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021年新教材高中英语 UNIT 2 TRAVELLING AROUND Section Ⅱ Reading and Thinking检测(含解析)新人教版必修第一册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:619080
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:15.48KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021年新教材高中英语 UNIT TRAVELLING AROUND Section Reading and Thinking检测含解析新人教版必修第一册
    资源描述:

    1、SectionReadingandThinking课后训练提升一、根据句意及首字母提示写出单词1.The door is so n for us to move the big sofa into the living room.答案narrow2.They rented a f in the centre of the city to live in.答案flat3.Zhu Yuanzhang is one of the e in the Ming Dynasty.答案emperors4.The film actor often wears sunglasses to avoid being

    2、 r.答案recognised5.Everyones finger prints are u.答案unique6.The Chinese people usually a the moon,enjoyingmooncakes on the Mid-Autumn Festival.答案admire7.English is one of the o languages used in India.答案official8.The Internet helps us stay in c with our friends.答案contact9.The sun is the major s of ener

    3、gy for our planet.答案source10.He has to write by hand,for he hasnt learnt to t on the computer.答案type二、单句语法填空1.Russia is a large (power) country in the world.答案powerful2.It is said that Mr Green has unique way of making his class interesting and lively.答案a3.His works show a deep understanding of mode

    4、rn (architect).答案architecture4.The book is recognisedone of the greatest works of this century.答案as5.The college is not an (official) recognised language school.答案officially三、完成句子1.悉尼是一座位于太平洋沿岸的城市。Sydney is a city .答案on the Pacific coast2.就是因为下雨他才没有来的。because of the rain he failed to come.答案It was;t

    5、hat3.每天我通常花半个小时锻炼。I usually every day.答案spend half an hour taking exercise4.这种植物仅这个国家有。This kind of plant .答案is unique to this country5.随着岁月的流逝,我的大学同学已经变得认不出来了。With time passing by,my university classmate has changed .答案beyond recognition6.除了坐船,你无法去那里。You cant get there .答案other than by boat/ship7.只

    6、有你才能掌控自己的生活。Only you can your own life.答案take control of四、阅读理解Travelling alone can be frightening.I have travelled by myself many times but there was always someone to meet me at the other end of the train or plane journey.This time was different.Last week I had a holiday from work,but none of my fr

    7、iends had the same week off.But I still booked a train ride to Toronto and a bed in a hostel(招待所) for one week.One week by myself! Would I be lonely? Quite the opposite! In fact,there were many benefits.Firstly,I was able to do whatever I wanted.I spent hours in museums that would have seemed boring

    8、 to some of my friends.I walked all around the city,which some people may have found too tiring.Secondly,I discovered my independence and developed map-reading skills.Finally,being in the safe environment of a hostel with travellers also gave a great chance to meet new people from all over the world

    9、.However,there were some disadvantages of travelling alone.I missed having someone to talk to.Eating in a restaurant or cooking in the hostel was less fun on my own.Besides,without a travel partner,I wont be able to laugh about and remember my Toronto adventure with friends in years to come.I am ver

    10、y proud of myself for travelling alone and I had a fantastic time in Toronto.However,in the future,I think I will always prefer to travel with another person or in a small group.Though,maybe it depends on whom I travel withI would rather be by myself than with someone who is lazy and difficult!1.Why

    11、 did the author travel alone in Toronto?A.Because she was asked to do so.B.Because she had no friends to go with her.C.Because she wanted to know something different.D.Because she didnt like to travel with someone else.答案B解析细节理解题。根据文章第一段中的“LastweekIhadaholidayfromwork,butnoneofmyfriendshadthesamewee

    12、koff.”可知,作者有一周的假期,而作者的朋友们都不在同一周休假,所以没有人陪作者去旅行。故选B项。2.What does the author tell us in paragraph 2?A.The costs of travelling alone.B.The danger of travelling alone.C.The advantages of travelling alone.D.The tiredness of travelling alone.答案C解析细节理解题。根据文章第二段中的“WouldIbelonely?Quitetheopposite!Infact,there

    13、weremanybenefits.Firstly,.Secondly,.Finally,.”可知,第二段主要介绍了独自旅行的三条优点。故选C项。3.What can we learn about the author from paragraph 3?A.She missed her family very much.B.She didnt need to cook by herself.C.She couldnt do whatever she wanted.D.She had nobody to share the experience with.答案D解析细节理解题。根据文章第三段最后一

    14、句“Besides,withoutatravelpartner,IwontbeabletolaughaboutandremembermyTorontoadventurewithfriendsinyearstocome.”可知,没有旅伴,作者不能在将来的岁月里跟朋友分享自己在多伦多的旅行。故选D项。4.What can we infer from the last paragraph?A.The author is afraid of travelling alone.B.The author enjoys travelling with her family.C.The author pref

    15、ers to travel with proper partners.D.The author is interested in travelling in a large group.答案C解析推理判断题。根据文章最后一段中的“However,inthefuture,IthinkIwillalwaysprefertotravelwithanotherpersonorinasmallgroup.Though.whoislazyanddifficult!”可知,在未来,作者将选择和合适的旅伴一起去旅行。故选C项。五、完形填空One rainy afternoon I was sitting at

    16、 home feeling so bored.Instead of feeling sorry for myself,I wanted to meet people and have 1 experiences so I decided to start volunteering.I found a website where I could 2 on a farm in France.Volunteering could provide so many opportunities to have 3 and share great stories.Working on a 4 was a n

    17、ew experience for me.It was basically a 5 holiday as food and accommodation were provided.6,it was not your typical holiday as I had to look after fifteen horses!I soon discovered that I was a 7 farmer but it did not 8 because I made some great friends and also improved my French.However,you do not

    18、need to go abroad to volunteer.I have had plenty of volunteer experiences at home.Forexample,I love 9,so I enjoyed myself waving my arms to conduct my local choir(合唱团).At university,Iorganised a concert for charity.It was really fun finding bands and 10 money for a cause.It is true that volunteering

    19、 can give me a lot of fun and great stories to share,and there are also other advantages.I once volunteered as a steward(男服务员) at a charity sports event where the organisers11 me many cupcakes from an expensive London bakery to thank me for my 12.I also volunteered in a clothes shop so I found loads

    20、 of cheap but 13 clothes to update my wardrobe(衣橱).Volunteering is fun,and my 14 aspect of volunteering is creating and 15 funny stories.My terrible attempt at farming has given me funny stories to tell!1.A.interestingB.specialC.newD.lucky答案C解析联系第二段第二句中的“anewexperience”可知,作者在家闲得无聊,想结交新朋友,有新的经历。2.A.a

    21、ppearB.liveC.helpD.volunteer答案D解析根据上一句可知,作者决定投身于志愿工作,所以作者找到了一个可以在法国农场当志愿者的网站,故D项正确。3.A.dutyB.funC.effectD.trouble答案B解析根据最后一段可知,作者认为参加志愿活动非常有趣。havefun“玩得愉快”。4.A.farmB.plantC.factoryD.garden答案A解析根据第一段最后一句可知,作者的这次志愿活动所在地是法国的一个农场。5.A.happyB.freeC.cheapD.moving答案B解析因为农场给作者提供食物和住宿,所以对作者来说这基本上是一个免费的假期。6.A.

    22、GenerallyB.MeanwhileC.HoweverD.Luckily答案C解析上一句提到作者参加的这次志愿活动基本上免费的,而这一句又叙述了作者要照顾十五匹马这个事实,前后构成了转折关系,故C项正确。7.A.brightB.suitableC.braveD.terrible答案D解析联系最后一段最后一句中的“terribleattemptatfarming”可知,此处是说作者很快就发现自己是一个糟糕的农民。8.A.matterB.failC.goD.continue答案A解析作者虽然不擅长喂养马匹,但是这不要紧,因为作者在这里交到了很多好朋友。9.A.dancingB.writingC

    23、.singingD.performing答案C解析根据本句中的“choir”和下一句中的“organisedaconcert”可知,作者喜欢的是“唱歌”。10.A.sendingB.debatingC.raisingD.using答案C解析根据上一句可知,作者组织的这场演唱会是慈善演唱会。由此可推知,举办这场演唱会的主要目的是筹钱。11.A.gaveB.showedC.toldD.spared答案A解析这场赛事的组织者为了感谢作者的志愿行为而赠送了作者很多杯形蛋糕。givesbsth“给某人某物”。12.A.serviceB.forceC.activityD.way答案A解析组织这场赛事的人送给作者昂贵的杯形蛋糕当然是为了感谢作者的服务。13.A.usefulB.advancedC.heavyD.nice答案D解析作者在商店做志愿者时,能够在商店找到漂亮而又便宜的衣服来更新自己的衣橱。14.A.confidentB.favouriteC.healthyD.right答案B解析志愿活动很有趣,作者最喜欢的是创造和分享期间有趣的故事。15.A.sharingB.makingC.writingD.publishing答案A解析根据第二段第一句和第四段第一句可知,作者喜欢分享自己志愿过程中的故事。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021年新教材高中英语 UNIT 2 TRAVELLING AROUND Section Ⅱ Reading and Thinking检测(含解析)新人教版必修第一册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-619080.html
    相关资源 更多
  • 专题27 函数单调性含参问题的研究(教师版).docx专题27 函数单调性含参问题的研究(教师版).docx
  • 专题27 函数单调性含参问题的研究(学生版).docx专题27 函数单调性含参问题的研究(学生版).docx
  • 专题27 倍长中线模型(解析版).docx专题27 倍长中线模型(解析版).docx
  • 专题27 倍长中线模型(原卷版).docx专题27 倍长中线模型(原卷版).docx
  • 专题27 以图形为背景的两角差的正切-2022年高考数学优拔尖必刷压轴题(选择题、填空题)(新高考地区专用).docx专题27 以图形为背景的两角差的正切-2022年高考数学优拔尖必刷压轴题(选择题、填空题)(新高考地区专用).docx
  • 专题27 以图形为背景的两角和与差的正切-2023年高考数学优拔尖核心压轴题(选择、填空题)(新高考地区专用).docx专题27 以图形为背景的两角和与差的正切-2023年高考数学优拔尖核心压轴题(选择、填空题)(新高考地区专用).docx
  • 专题27 二次函数与平行四边形存在问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(解析版).docx专题27 二次函数与平行四边形存在问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(解析版).docx
  • 专题27 二次函数与平行四边形存在问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(原卷版) .docx专题27 二次函数与平行四边形存在问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(原卷版) .docx
  • 专题27 不等式组-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(解析版).docx专题27 不等式组-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(解析版).docx
  • 专题27 不等式组-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx专题27 不等式组-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx
  • 专题27 三角形的内切圆(提优)-冲刺2021年中考几何专项复习(解析版).docx专题27 三角形的内切圆(提优)-冲刺2021年中考几何专项复习(解析版).docx
  • 专题27 三角形的内切圆(提优)-冲刺2021年中考几何专项复习(原卷版).docx专题27 三角形的内切圆(提优)-冲刺2021年中考几何专项复习(原卷版).docx
  • 专题27 三角形的内切圆(基础)-冲刺2021年中考几何专项复习(解析版).docx专题27 三角形的内切圆(基础)-冲刺2021年中考几何专项复习(解析版).docx
  • 专题27 8BU3-2023年牛津译林版初中英语单元知识点一遍过(江苏专用).docx专题27 8BU3-2023年牛津译林版初中英语单元知识点一遍过(江苏专用).docx
  • 专题27直线与圆的位置关系-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx专题27直线与圆的位置关系-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx
  • 专题27 法拉第电磁感应定律(解析版).docx专题27 法拉第电磁感应定律(解析版).docx
  • 专题27 法拉第电磁感应定律(原卷版).docx专题27 法拉第电磁感应定律(原卷版).docx
  • 专题26数据的收集与整理-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第02期).docx专题26数据的收集与整理-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题26数据的收集与整理-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx专题26数据的收集与整理-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题26平面几何B辑(教师版含解析)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛二试试题分专题训练.docx专题26平面几何B辑(教师版含解析)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛二试试题分专题训练.docx
  • 专题26平面几何B辑(学生版)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛二试试题分专题训练.docx专题26平面几何B辑(学生版)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛二试试题分专题训练.docx
  • 专题26圆周运动.docx专题26圆周运动.docx
  • 专题26以旋转为载体的几何综合问题 -挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx专题26以旋转为载体的几何综合问题 -挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx
  • 专题26以旋转为载体的几何综合问题 -挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx专题26以旋转为载体的几何综合问题 -挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题26二次函数与线段周长压轴问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx专题26二次函数与线段周长压轴问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx
  • 专题26 数据的分析.docx专题26 数据的分析.docx
  • 专题26.9 反比例函数与面积问题(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(人教版).docx专题26.9 反比例函数与面积问题(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(人教版).docx
  • 专题26.8 反比例函数与面积问题(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(人教版).docx专题26.8 反比例函数与面积问题(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(人教版).docx
  • 专题26.7 反比例函数(全章直通中考)(培优练)-2023-2024学年九年级数学下册全章复习与专题突破讲与练(人教版).docx专题26.7 反比例函数(全章直通中考)(培优练)-2023-2024学年九年级数学下册全章复习与专题突破讲与练(人教版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1