分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022年高考英语外研版一轮复习随堂练习:选择性必修第一册 UNIT 1 阅读题组——练速度 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:720007
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:36.38KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年高考英语外研版一轮复习随堂练习:选择性必修第一册 UNIT 1阅读题组练速度 WORD版含答案 2022 年高 英语 外研版 一轮 复习 练习 选择性 必修 一册 阅读 速度 WORD
    资源描述:

    1、高考题型组合规范练10选择性必修一册UNIT 1阅读题组练速度(35 mins).阅读理解ANew Yorks best classes for kids include sports classes,performing arts classes,art classes,language programs and baby classes.Make sure your kids are ready for new adventures with these super-cool offerings!92nd Street Y ClassesAt this institution your m

    2、usician can learn how to play an instrument.After-school classes examine different musical pieces and encourage work in a group setting.At the end of the program,mini Mozarts can impress their family and friends at open-house performances.Plus,when theyre not jamming(干扰),kids can take advantage of h

    3、omework help in the Clubhouse,where they are divided up by grade level.Ages 5-15.The Cliffs at LICAfter a day of fighting the academic obstacle course at school,your favorite achievers can reach new heights on a rock-climbing wall.The Cliffs offerings allow developing bodies to build muscle strength

    4、.For example,introductory sessions teach climbers how to tie safety knots(结) as well as other basics,mastering them with hands-on games and activities.The Cliffs at LIC,Long Island City.Ages 6-18.Staten Island Skating PavilionThis large area maintains its year-round frosty temperatures for ice-skati

    5、ng fun.Courses are offered every day for a variety of interests and skill levels,and public and freestyle sessions are available for children who want to spend some afternoons there without instruction.Ages 4 and up.West Side YMCAIf your child wants to learn how to swim,youd be pressed to find more

    6、options than those offered at the Y.Kids are grouped by age and capability.The courses cover personal safety and stroke techniques.If your offspring prefer dry land,the Y also offers dance,basketball and football.Visit the website for class descriptions and detailed price information.Ages 5-18.1.Who

    7、 is the passage intended for?A.Elementary school teachers.B.Children around school age.C.Families looking for attraction.D.Parents with under-age children.2.Which event will you attend for occasional academic help?A.The Cliffs at LIC.B.West Side YMCA.C.92nd Street Y Classes.D.Staten Island Skating P

    8、avilion.3.What does Staten Island Skating Pavilion provide?A.A mini open-house performance at the end of the program.B.Cold temperatures all the year round for ice-skating.C.Teaching of skating in divided groups according to their age.D.Introductory lessons on how to overcome the learning obstacles.

    9、BLiving Life to Its FullestOn the afternoon of September 10,2001,everything changed when my friends car hit a wall with me inside.I lost most of my right leg,and I was left bleeding with several broken bones.At the hospital,although my body was weak,my mind was still very clear.I just kept telling m

    10、yself to hold on.A week later,I made a deal with the doctors that once I could roll onto my side,I could leave.Two weeks later,I was allowed to go home.Although I left the hospital,the fight was far from over.My left knee was badly injured,which resulted in different operations over the next few yea

    11、rs.And soon,more of my right leg had to be removed.This made it harder to wear my false leg,so I donated it to a nurse who couldnt afford one for herself.The joy of being able to provide this gift for someone else was greater than the happiness I felt on any day I was able to wear it myself.People o

    12、ften tell me theyre proud of me for staying strong.But in my mind,staying strong has always been my only choice.So,on the day I left the hospital,I made a promise to myself to always live life to the fullest.Now,I may not be able to do things the way everybody else does them,but still,I always find

    13、a way to do them.I soon settled into everyday life again,until one day I realized I wasnt living my life as fully as I wanted to.After 13 years of thinking that I was confident,I had an unfamiliar feeling sweep over me.For the first time in my life,I was not only confident but I wanted to help those

    14、 around me.In 2014,I even started modeling.My dream is that one day a little girl will see me in a magazine and say,“Wow,shes beautiful,and she only has one leg.I could do that too someday,even though I have a disability.” My dream is simple:to inspire every man,woman,and child into knowing and beli

    15、eving that they are beautiful just the way they are.4.How did the author feel after the car accident?A.She complained that life was unfair to her.B.She was unable to accept the loss of her leg.C.She kept a positive attitude toward life.D.She felt lucky that she was still alive.5.Why did the author f

    16、eel happy in Paragraph 3?A.She was able to offer help to others.B.She could wear her false leg again.C.She had lived her life to the fullest.D.She could do everyday things the same as everybody else.6.Why did the author begin modeling in 2014?A.She wanted to be a famous magazine star.B.She wanted to

    17、 encourage others to be confident about themselves.C.She wanted to challenge herself to be a speaker.D.She wanted to prove that disabled people could also succeed.7.What was the authors main purpose in writing the article?A.To stress the importance of having a dream.B.To show how difficult the life

    18、is for disabled people.C.To inspire others by sharing her past experiences.D.To give advice to disabled people on how to make a living.CPycnandra acuminata(喜树) is a rare tree native to New Caledonia that has the rare ability to collect heavy metals like nickel(镍)from the ground.The liquid circulated

    19、 in its body is blue-green and reportedly contains up to 25% nickel.In general,trees and heavy metals like nickel dont really go well together.But Pycnandra acuminata makes them live together.And thats what makes Pycnandra acuminata so special.It sucks out normally poisonous levels of heavy metals f

    20、rom the soil and store them in its trunk,leaves and seeds.The evolution of Pycnandra acuminata is believed to have occurred over millions of years,but scientists have yet to identify a universal principle of nickel intake and storage.The reason why such trees have formed the way of absorbing metals

    21、is also up for debate.The most popular theory states that the concentration of nickel protects such trees from leaf-chewing insects.And studies have shown that nickel accumulated by these trees indeed harms many insects though some have developed a high tolerance to it.Another theory says nickel has

    22、 effects of resisting bacteria,which protects the trees from various diseases.However,these theories are all just theories.One thing that has been proven is the ability of Pycnandra acuminata to clean the soil with poisonous materials caused by human activity.Theres also clear potential for collecti

    23、ng heavy materials like nickel in these kinds of soils that will bring a few profits by conventional ways of mining.People can collect minerals contained in such soils from the blue-green trees.Unfortunately,Pycnandra acuminata is recently in a bad situation.Human activity in forests of New Caledoni

    24、a has made Pycnandra acuminata in danger.Consequently,probably fewer than several hundred trees of this kind have remained as a result of the reduction of our forests.8.What do we know about Pycnandra acuminata?A.It has a blue-green color due to metals collected.B.It is able to collect some heavy me

    25、tals from the ground.C.It sucks out a great deal of poisonous underground water.D.It tends to grow in the soil with plenty of poisonous liquid.9.What do the theories in Paragraph 4 say about Pycnandra acuminata?A.It indeed protects many insects.B.It stores most nickel in its roots.C.It protects itse

    26、lf through the concentration of nickel.D.It makes its surrounding plants suffer from diseases.10.What does the author mainly want to express in the last paragraph?A.Pycnandra acuminata is in danger.B.Forests are to blame for the reduction of trees.C.Forests are decreasing as a result of human activi

    27、ty.D.Pycnandra acuminata is under the protection of people.11.In which section of a magazine is this text most likely to appear?A.Bacteria and disease.B.Health and life.C.Fashion and entertainment.D.Man and nature.DThe U.S.is still out in front of global competitors when it comes to innovation (革新),

    28、but American universitieswhere new ideas often spreadhave reason to look over their shoulders.Thats especially true for technologies like 5G phone networks and artificial intelligence and theyre exactly the fields where the U.S.has to leadand also the ones where Asia,especially China,is catching up.

    29、Universities from China get more patents than their U.S.peers in wireless communications,according to research firm GreyB Services.In AI,17 of the top 20 universities and public research organizations are in China,with the Chinese Academy of Sciences topping the list,says the World Intellectual Prop

    30、erty Organization in Geneva.Theres a special place for universities in the development of science.Universities educate future scientists and can be incubators (孵化器) for pie-in-the-sky ideassome of which turn out to be game-changers.The list ranges from search engines to DNA technology thats behind a

    31、 whole industry of gene-manipulating (基因编辑) treatments.However,government aids to universities havent been growing for more than a decade,meaning theyve declined in real terms and as a share of the economy,leading to the cost increase for universities and meanwhile somehow discouraging the teaching

    32、staff from putting all their hearts into their scientific research.“If you look at the federal dollars,theyve not really changed considerably,” says Stephen Susalka,head of AUTM,a technology transfer association whose members include 800 universities.“Other countries are catching up.We cant be satis

    33、fied with what we have achieved.”12.What does the underlined phrase “look over their shoulders” in Paragraph 1 mean?A.Watch out.B.Take off.C.Stand up.D.Hide away.13.The author mentions 5G phone networks in Paragraph 2 to show .A.Chinese universities have obtained more patents than other countriesB.t

    34、he Chinese government provides aids to Chinese universitiesC.wireless communications are changed dramatically these yearsD.U.S.universities may lose their lead in some high-tech fields14.What is the main idea of Paragraph 3?A.Universities can be birthplaces of game programmers.B.Pie-in-the-sky ideas

    35、 from universities can be revolutionary.C.Universities play an important role in science development.D.Gene-manipulation helps to develop DNA technology.15.Whats Stephen Susalkas attitude towards the future development of U.S.universities?A.Worried.B.Disapproving.C.Positive.D.Unconcerned.阅读七选五Some h

    36、igh school students think it useless to receive higher education.1 If youre one of them,think again.Here are some reasons why you should go to college and receive a good education there.2 We take that knowledge later on to build our careers after graduation.More knowledge will be gained after you st

    37、art working but without education,that job will not be within easy reach.Knowledge leads to knowledge.While limited within the walls of the educational places,we openly explore other cultures of the world!3 Other cultures have valuable things to share,enriching our own.Education also makes us want t

    38、o travel and exchange with various cultures,getting more experience.When theres a recession(衰退) in the economy,those who attended college will be more likely to find a new job than those who only finished high school and have a limited skill set.The more education you have,the more chances you will

    39、get to improve the quality of your life as you have a better job and earn a higher salary.When youre skillful and knowledgeable,you gain access to people of similar backgrounds and tastes.4 Good networking can benefit you a lot in your later life.5 You can talk about ideas and events instead of just

    40、 other people and whats on sale in stores.An educated person doesnt gossip (说闲话),priferring to discuss ideas and listen to what other people have to say.A.Therefore,they choose not to go to college.B.We come to know that ours is not the only culture.C.There is a negative side to earning a good educa

    41、tion too.D.A good education makes you a more interesting person.E.It means a good education leads to excellent networking.F.Schools and universities are the first places to get knowledge.G.It has long been understood that an education can lead to long-term financial success.参考答案UNIT 1阅读题组练速度.【语篇导读】本

    42、文是一则广告应用文。文章介绍几项面向青少年的培训班,包括乐器培训班、攀岩课、滑冰课、游泳课。1.D推理判断题。第一段中“确保你家孩子准备参与这些超级棒的活动安排”,以及第一则广告中“你的音乐家”等信息判断,本文的读者是家里有小孩的父母。2.C细节理解题。第一则广告中的“Plus,when theyre not jamming(干扰),kids can take advantage of homework help in the Clubhouse”可知,当学员不多的时候孩子们在俱乐部可以得到家庭作业方面的帮助。3.B细节理解题。根据第三则广告中的“This large area maintai

    43、ns its year-round frosty temperatures for ice-skating fun.”可知,这个大型滑冰场终年提供霜冻的气温,以保证滑冰的乐趣。【语篇导读】本文是一篇记叙文,讲述了“我”过去的经历和如何发现自己的梦想的。4.C细节理解题。根据文章第四段中“But in my mind,staying strong has always been my only choice.So,on the day I left the hospital,I made a promise to myself to always live life to the fullest

    44、.” 可知,作者在经历了车祸之后仍然保持坚强,还向自己许下了一个承诺:要一直过最充实的生活,所以作者面对生活仍然保持积极向上的态度。5.A细节理解题。根据文章第三段中“The joy of being able to provide this gift to someone else was greater than the happiness I felt on any day I was able to wear it myself.” 可知,对作者而言,能把这份礼物送给别人比她能自己穿戴更幸福,所以作者快乐的原因在于能够帮助别人。6.B细节理解题。根据文章倒数第二段中“I was not

    45、 only confident but I wanted to help those around me.”可知,作者不仅自信了,她还想把这种自信传递给他人,去帮助别人,使别人也充满自信。7.C写作目的题。文章主要介绍了作者与读者分享她过去与残疾做斗争的经历,以及在这个过程中发现了自己的人生梦想。根据文章最后一段中的“My dream is that one day a little girl will see me in a magazine”可知,作者的梦想是有一天小女孩能够在杂志上看到她,从而激励身有残疾的小女孩。【语篇导读】本文是说明文。文章主要介绍了可以从土壤中吸收重金属的树木,中文

    46、名为“喜树”。8.B细节理解题。根据第一段的第一句“Pycnandra acuminata is a rare tree native to New Caledonia that has the rare ability to collect heavy metals like nickel from the ground.”可知,喜树能吸收土壤中的重金属。9.C推理判断题。根据第四段的第一句“The most popular theory states that the concentration of nickel protects such trees from leaf-chewing

    47、 insects.”和第三句“Another theory says nickel has effects of resisting bacteria,which protects the trees from various diseases.”可知,喜树通过收集起来的镍杀死昆虫和细菌来保护自己。10.A推理判断题。根据最后一段的第一、二句“Unfortunately,Pycnandra acuminata is recently in a bad situation.Human activity in forests of New Caledonia has made Pycnandra

    48、acuminata in danger.”可知,最近喜树的生存状况很糟,人类的活动已使喜树处于危险之中。11.D推理判断题。文章主要介绍了可以从土壤中吸收重金属的喜树,这种树木因人类活动的影响处于濒危状态。由此推测,文章最有可能出自杂志的“人与自然”专栏。【语篇导读】本文是一篇议论文。文章从5G和AI领域的现状、大学在科学发展中的特别地位、美国政府对大学科研在经济上的援助等方面,论述了虽然美国在创新方面仍然处于世界前列,但是美国高校的科研能力正面临挑战。12.A词义猜测题。根据第一段“The U.S.is still out in front of global competitors whe

    49、n it comes to innovation(革新),but American universitieswhere new ideas often spreadhave reason to look over their shoulders.”,特别是转折连词but可知,前后两个分句为转折关系,意为虽然美国在创新方面仍然处于世界前列,但是美国大学却有理由要当心了。13.D推理判断题。根据第二段前两句“Thats especially true for technologies like 5G phone networks and artificial intelligence.Univer

    50、sities from China get more patents than their U.S.peers in wireless communications,according to research firm GreyB Services.”可知,作者提到5G电话网络是举例说明美国在一些高科技领域可能失去领先。14.C主旨大意题。根据第三段第一句(主旨句)“Theres a special place for universities in the development of science.”以及本段的主要内容可知,大学在科学发展中起重要的作用,所以选C项。15.A推理判断题。根

    51、据最后一段尤其是末尾两句“Other countries are catching up.We cant be satisfied with what we have achieved.”可知,Stephen Susalka对美国大学未来发展持担忧态度,所以选A项。.【语篇导读】本文为议论文。一些高中生认为高等教育是没用的,因此他们选择不上大学。作者认为应该上大学接受良好教育并说明上大学的理由以及大学教育的好处。1.A上文提到“有些高中生认为上大学无用”,下文提到“如果你是他们(选择不上大学的)中的一员,要三思”。由此可知,A项“他们选择不上大学”和上文构成因果关系。2.F根据下文“We ta

    52、ke that knowledge later on to build our careers after graduation.More knowledge will be gained after you start working.”可知,本段叙述学校中获取知识对工作的影响。由此可推断出空格处是与从学校教育中获取知识有关。F项“学校和大学是获取知识的第一个地方”符合语境,而且knowledge为同词复现。3.B根据空格后的“Other cultures have valuable things to share,enriching our own.”可知,我们的文化并不是唯一的,还有其他的文化丰富我们的知识,所以B项“我们逐渐了解我们的文化并不是唯一的文化”可引出下文。4.E上文提到“当你技术娴熟、知识渊博时,你就能接触到有着相同背景和品位的人”。由此可知,因为接触到更多有相同背景和品位的人,自然会让你有更多更好的人际关系。E项“这意味着良好的教育会带来良好的人际关系网”符合题意。5.D空格处是本段的总结。根据空格后提到的“你可以谈论一些想法和事件,而不仅仅是谈论其他人和商店里的特价商品。一个受过教育的人不会说闲话,他喜欢讨论想法,倾听别人的意见”可知,本段是说良好的教育会让你谈吐恰当,成为有能力的人,有趣的人。D项“良好的教育使你成为一个更有趣的人”与本段意义一致。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年高考英语外研版一轮复习随堂练习:选择性必修第一册 UNIT 1 阅读题组——练速度 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-720007.html
    相关资源 更多
  • 专题12 词汇考点汇总-2023年江苏中考英语一轮复习(牛津译林版).docx专题12 词汇考点汇总-2023年江苏中考英语一轮复习(牛津译林版).docx
  • 专题12 词汇替换句式应用及高考应用文练习-备战2022年高考英语书面表达应用文满分攻略.docx专题12 词汇替换句式应用及高考应用文练习-备战2022年高考英语书面表达应用文满分攻略.docx
  • 专题12 解放战争 2023年中考历史一轮复习专题训练(湖南专用).docx专题12 解放战争 2023年中考历史一轮复习专题训练(湖南专用).docx
  • 专题12 补全对话-2020-2021学年八年级英语下学期期中专项复习(外研版).docx专题12 补全对话-2020-2021学年八年级英语下学期期中专项复习(外研版).docx
  • 专题12 自测section 23---24-2021高考英语3500考纲词汇自测.docx专题12 自测section 23---24-2021高考英语3500考纲词汇自测.docx
  • 专题12 胡不归求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(解析版).docx专题12 胡不归求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(解析版).docx
  • 专题12 胡不归求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(原卷版).docx专题12 胡不归求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(原卷版).docx
  • 专题12 综合与实践(教师版).docx专题12 综合与实践(教师版).docx
  • 专题12 综合与实践(学生版).docx专题12 综合与实践(学生版).docx
  • 专题12 简单机械-(3大模块知识清单 5个易混易错 5种方法技巧 典例真题精析)-【口袋书】2024年中考物理一轮复习知识清单(解析版).docx专题12 简单机械-(3大模块知识清单 5个易混易错 5种方法技巧 典例真题精析)-【口袋书】2024年中考物理一轮复习知识清单(解析版).docx
  • 专题12 简单机械-(3大模块知识清单 5个易混易错 5种方法技巧 典例真题精析)-【口袋书】2024年中考物理一轮复习知识清单(原卷版).docx专题12 简单机械-(3大模块知识清单 5个易混易错 5种方法技巧 典例真题精析)-【口袋书】2024年中考物理一轮复习知识清单(原卷版).docx
  • 专题12 空间向量的坐标表示8种常见考法归类(原卷版) .docx专题12 空间向量的坐标表示8种常见考法归类(原卷版) .docx
  • 专题12 祈使句 八年级英语提分方案(人教新目标)【学.docx专题12 祈使句 八年级英语提分方案(人教新目标)【学.docx
  • 专题12 祈使句 2020-2021学年【教育机构专用教材 寒假作业】八年级英语提分方案(外研版)【学科网名师堂】.docx专题12 祈使句 2020-2021学年【教育机构专用教材 寒假作业】八年级英语提分方案(外研版)【学科网名师堂】.docx
  • 专题12 短文首字母填空15篇(解析版).docx专题12 短文首字母填空15篇(解析版).docx
  • 专题12 短文首字母填空15篇(名校最新期中真题)-2021-2022学年七年级英语下学期期中复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx专题12 短文首字母填空15篇(名校最新期中真题)-2021-2022学年七年级英语下学期期中复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx
  • 专题12 短文首字母填空15篇(原卷版).docx专题12 短文首字母填空15篇(原卷版).docx
  • 专题12 盐和化肥(原卷版).docx专题12 盐和化肥(原卷版).docx
  • 专题12 电磁感应-【口袋书】2024年高考物理一轮复习知识清单(全国通用).docx专题12 电磁感应-【口袋书】2024年高考物理一轮复习知识清单(全国通用).docx
  • 专题12 电流 电压 电阻和电路-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx专题12 电流 电压 电阻和电路-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx
  • 专题12 电功和电功率---四川省2019年、2020年物理中考试题分类汇编(含解析)-试卷中心.docx专题12 电功和电功率---四川省2019年、2020年物理中考试题分类汇编(含解析)-试卷中心.docx
  • 专题12 环形跑道问题(二)-2022-2023学年小升初数学行程问题高频常考易错真题专项汇编(通用版).docx专题12 环形跑道问题(二)-2022-2023学年小升初数学行程问题高频常考易错真题专项汇编(通用版).docx
  • 专题12 物质的量浓度-【题高分】2022-2023学年高一化学同步教学专题讲义(人教版2019必修第一册).docx专题12 物质的量浓度-【题高分】2022-2023学年高一化学同步教学专题讲义(人教版2019必修第一册).docx
  • 专题12 牛津译林版初中英语单元错题集—9AU4.docx专题12 牛津译林版初中英语单元错题集—9AU4.docx
  • 专题12 牛津译林版初中英语单元错题集—8BU4.docx专题12 牛津译林版初中英语单元错题集—8BU4.docx
  • 专题12 概率(学生版).docx专题12 概率(学生版).docx
  • 专题12 概率(3大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(解析版).docx专题12 概率(3大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(解析版).docx
  • 专题12 概率(3大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(原卷版).docx专题12 概率(3大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(原卷版).docx
  • 专题12 椭圆、双曲线的焦点弦被焦点分成定比-2021-2022学年高二数学培优辅导(人教A版2019选择性必修第一册).docx专题12 椭圆、双曲线的焦点弦被焦点分成定比-2021-2022学年高二数学培优辅导(人教A版2019选择性必修第一册).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1