分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022高考英语统考一轮复习训练模块二Unit3阅读理解题组_练速度含解析牛津译林版202103181211.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:748107
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:23.46KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 高考 英语 统考 一轮 复习 训练 模块 Unit3 阅读 理解 速度 解析 牛津 译林版 202103181211
    资源描述:

    1、高考题型组合规范练6模块二Unit3阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解ABecomeaVolunteerandMakeaDifferenceThe First Tee,as an outstanding youth development organization,is always searching for good people that want to volunteer at one of our many Pittsburgh area locations.WereLookingforYou!Developed with input from leading expert

    2、s in the field of positive youth development,our program focuses on making participants stronger and more confident through decision-making and exploring options,inspiring the golfers of tomorrow to look to the future,set goals,and unlock their potential.We also need more volunteers to make The Firs

    3、t Tee possible.Opportunities include:AssistantCoach:assist in our weekly golf clinics.All that we request is that you make a 7-week commitment (one day per week),for 2 hours each week.Each clinic is led by one of our trained staff members who creates a written lesson plan for our volunteers to follo

    4、w.DatabaseManager:input data entry of participants,volunteers,and community relation records and update chapter information for Home Office and community relations.The database manager is expected to update the data a minimum of every other week.EquipmentManager:organize and sort donated equipment,g

    5、et rid of unfit equipment,and arrange equipment for distribution to participants at least once a week.Greeter:register participants,hand information to parents,greet visitors,answer phone and provide general program information.ProcessofBecomingaVolunteerBegin by filling out the application below.On

    6、ce Alison Boyle (our Director of Volunteer and Participant Services) receives your completed application,she will contact you for an in-person interview.CLICK HERE to fill out a Volunteer Application.1.What does The First Tee Coach Program center on?A.Empowering participants.B.Training professional

    7、coaches.C.Attracting more visitors.D.Looking for golf stars.2.If you are good at using computers,which one may you choose to be?A.Greeter.B.Assistant coach.C.Database manager.D.Equipment manager.3.What must one do to become a volunteer at The First Tee?A.Be a good golfer.B.Have an interview.C.Consul

    8、t Alison Boyle.D.Promise to work 7 weeks.BThat morning,I dropped our eldest at kindergarten and returned home to let our two younger children play while I worked on my medical report.It was wonderful,but it hit me that my career in hospital wasnt making a difference in anyones life.I needed somethin

    9、g that would stretch my limits and push me to grow.My career enabled me to work from home.I could work from home,and become a foster(领养) mother,providing safety for a child who needed it desperately.On Monday morning,I picked up the phone and dialed the number I had searched for the nearest Departme

    10、nt of Childrens Services.The man on the other end was receptive to my questions and explained the next step of training,involving eight weeks of classes designed to prepare and educate foster parents.We continued through all the classes,the home visits,background checks,and seemingly endless steps.F

    11、ive long months after we were approved,the phone rang.In the middle of the night,I woke my husband and rushed to East Tennessee Childrens Hospital.Our placement was waiting for us in the emergency room,sick and lack of nutrition.It didnt take long for us to realize the full depth of her suffering.Si

    12、x months later,her half-brother came to us by our request.We now had five children under our care.On August 12,2016,our family of seven walked into a small courtroom.The childrens lawyer and social worker were there.With just a few words,our adoption was finalized.These two amazing children werent g

    13、oing home,because they were already home.We are their forever family,and they are our forever children.We may not be able to change the entire world,but we have changed the world entirely for our new children.4.How did the author feel about her hospital work?A.Lacking in motivation.B.Unusually deman

    14、ding.C.Filled with challenges.D.Packed with chances.5.What led the author to decide to adopt children?A.She felt sympathetic for abused children she knew.B.She wanted to make a difference in other people.C.She felt confident about her ability to raise children.D.She experienced training to raise chi

    15、ldren properly.6.What does the underlined word “placement” in Paragraph 3 refer to?A.The child to be adopted.B.The need to get trained.C.The approval of adoption.D.The official at the hospital.7.Why did the author appear at the courtroom?A.To put the adopted kids elsewhere.B.To receive another adopt

    16、ed child.C.To make the adoption officially legal.D.To begin the kids adoption in her home.CGeorge Nakashima always insisted that he was a simple woodworker,not an artist.Even though major museums exhibited his works and the director of the American Craft Museum called him a national treasure,Mr Naka

    17、shima rejected the label of artist.For almost fifty years he simply went on shaping wood into beautiful chairs,tables,and cabinets.Nakashima had a clear goal.He intended each piece of furniture he made to be as perfect as possible.Even making a box was an act of creation,because it produced an objec

    18、t that had never existed before.Initially Nakashima used local wood,sometimes from his own property.Later,he traveled to seek out English oak,Persian walnut,African zebra wood and Indian teak.He especially liked to find giant roots that had been dug out of the ground after a tree was taken down.Naka

    19、shima felt that making this wood into furniture was a way of allowing the tree to live again.Most furniture makers prefer perfect boards,but Nakashima took pleasure in using wood with interesting knots(节疤) and cracks.These irregularities gave the wood personality and showed that the tree had lived a

    20、 happy life.He never failed to create an object that was both useful and beautiful.One early piece Nakashima designed was a three-legged chair for his small daughter,Mira,to use when she sat at the table for meals.The Mira chair became so popular that Nakashima later made both low and high versions.

    21、Another famous piece,the Conoid chair,has two legs supported by bladelike feet.Always,Nakashimas designs were precise and graceful,marked by a simplicity that revealed his love for the wood.As the years passed,Nakashimas reputation grew and his work received many awards.His children Mira and Kevin,n

    22、ow adults,joined the team of crafts-people in their fathers studio.Nakashimas dream of integrating work and family had come true.8.Which of the following best describes Nakashima?A.Generous and outgoing.B.Honest and simple.C.Capable and friendly.D.Creative and modest.9.Why was Nakashima called a nat

    23、ional treasure?A.His art work made trees live again.B.He used precious wood materials.C.His chairs were beautifully designed.D.He was devoted to making furniture.10.What can we learn about Nakashima from the last two paragraphs?A.He loved his work and family.B.He made chairs of the same style.C.He s

    24、ought for a simple life and art.D.He was lost in researching the wood.11.What can be inferred about Mira and Kevin?A.They had an art studio of their own.B.They still lacked the ability to create art works.C.They had a common interest with their father.D.They enjoyed the same reputation with their fa

    25、ther.DTheyre orange,theyre robots and theyre capable of sailing the high seas without human intervention.On Tuesday the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) launched a pair of Saildrones(海洋无人机) in Pacific Northwest waters for the first time.Their summer long sailing journey will st

    26、retch from Vancouver Island to California.The Saildrone operators will collect data to help set future fishing seasons.The government wants to see whether seagoing robots can extend fishery surveys now performed by expensive manned ships.Nora Cohen from NOAA said,“The 23-foot long seagoing robots ca

    27、n follow a remotely programmed course for up to a year at a time.And they dont require any fuel.We use wind and solar power to drive the sensors.” He added,“It means that were able to go to places where we dont really want to send people,and go into weather that we really dont want anyone ever to be

    28、 in,and be able to send measurements back.”The primary mission is to investigate the species and the number of fish in existence and the places where they are.Larry Hufnagle,scientist of NOAA Fisheries in Seattle,said a traditional big NOAA research ship-based survey costs around $25,000 per day.By

    29、comparison,one Saildrone costs $2,500 per day.“It could be a significant saving,” Hufnagle said.“But like anything else,there is a trade-off in what you get and what you dont get.On the manned ship,we have limited time.It takes a lot of people.We spend a fair amount of money.But there is one thing t

    30、he Saildrone cant do that humans can:cast a net to catch and positively identify the fish detected below.The Saildrones are going to give us additional data,not replacement data.”Nora Cohen said Saildrone,a venture capital-backed company based in Alameda,California,expects to launch a total of 11 of

    31、 its seagoing robots to survey different waterbodies for NOAA this year.The Bering and Arctic seas,Coastal California and the Gulf of Mexico will be the locations of additional missions.12.What is the purpose of collecting fish data?A.To explore the ocean.B.To assist fishing industry.C.To learn the

    32、habits of fish.D.To improve fishing skills.13.What is mainly discussed about the Saildrone in Paragraph 3?A.Its advantages.B.Its appearance.C.Its power systems.D.Its primary mission.14.What does the underlined word “trade-off” in Paragraph 5 probably mean?A.Debate.B.Reason.C.Reality.D.Balance.15.Wha

    33、t can be inferred from the text?A.The Saildrone has a promising future.B.Hufnagle thinks little of the Saildrone.C.Manned ships will be completely replaced.D.Production of seagoing robots is restricted.阅读七选五When we meet the homeless,most of us might avoid eye contact and walk a little faster.1 Whats

    34、 his or her story?How long have they lived on the streets?Maybe you even wanted to help,but didnt know how to start a conversation.Then the following might help you.2IsthereanotherwayIcanhelp?This is an especially good thing to say if youre uncomfortable handing over cash or dont have any to offer.U

    35、ndoubtedly,money is something that a homeless person needs,but often there is a specific thing that can quickly help that person out of a terrible situation.Didyoucatchthegame?3 Talking about sports is a good idea.While there is a game,bring it up like talking about the weathersports is a topic of c

    36、onversation that you dont have to be of a certain class to experience.Goodmorning.Say “hi” or “hello” or try to acknowledge the person in some way.4 Regardless of what your greeting may be,its important to look the person in the eye when speaking.According to the homeless,one of the many difficult t

    37、hings about being homeless is that you feel less than human.Howareyoudoing?Wouldyouliketotalk?These questions are great because theyre open-ended.Dont be surprised if people are not interested in chatting,though.Youre getting into their personal lives.5 If,however,the person is open to talking,this

    38、can lead to a real conversationand maybe even provide a way for you to offer help.A.I dont have any money.B.Its good to hear kindness.C.But you might also think about the situation.D.Maybe they dont want to discuss that with a stranger.E.Athletic events are often shown on televisions on the street.F

    39、.The non-homeless person almost never looks the homeless in the eye.G.Offering a wish of good will can be a powerful thing to the homeless.模块二Unit3阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了TheFirstTee这个志愿者组织的基本信息以及招募志愿者的一些岗位说明、申请注意事项等。1.A细节理解题。根据WereLookingforYou!中的“ourprogramfocusesonmakingparticipantsstrongeran

    40、dmoreconfident.”可知,TheFirstTeeCoachProgram使参与者更强大、更自信。2.C推理判断题。根据DatabaseManager中的“Thedatabasemanagerisexpectedtoupdatethedataaminimumofeveryotherweek.”可知,如果你擅长使用计算机,你可以选择成为数据库管理员。3.B细节理解题。根据ProcessofBecomingaVolunteer中的“OnceAlisonBoyle(ourDirectorofVolunteerandParticipantServices)receivesyourcomple

    41、tedapplication,shewillcontactyouforanin-personinterview.”可知,为了在TheFirstTee成为一名志愿者,申请者必须接受面试。【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者在医院有一份满意的工作,但是作者想要通过自己的努力来改善他人的人生,于是走上了收养孩子的道路。4.A推理判断题。第一段说作者能在家工作很好(waswonderful),但是作者意识到自己在医院的工作不能让别人的生活发生改变(wasntmakingadifferenceinanyoneslife),需要做一些事来拓展自己(stretchmylimits),促使自己成长(pushme

    42、togrow),由此推断作者觉得自己在医院的工作缺少动力。5.B细节理解题。根据第一段中的“butithitmethatmycareerinhospitalwasntmakingadifferenceinanyoneslife.”可知,作者决定收养孩子是为了让他人的人生更有意义。6.A词义猜测题。根据下文的“.waswaitingforusintheemergencyroom,sickandlackofnutrition.”可知,在急诊室里,一脸病态而且营养不良指的是作者准备领养的孩子。7.C推理判断题。根据最后一段的“Thechildrenslawyerandsocialworkerwere

    43、there.Withjustafewwords,ouradoptionwasfinalized.”可知,作者全家七个人,包括两个被领养的孩子,一起来到一个小法庭,孩子的律师和社工也在这里是为了让作者的收养合法化。【语篇导读】这是一篇人物传记类记叙文。短文介绍了木工兼艺术家GeorgeNakashima以及他设计的作品的相关信息。8.D推理判断题。根据第一段“MrNakashimarejectedthelabelofartist.”可知,Nakashima拒绝艺术家的称号,由此判断他很谦虚;根据第二段“Evenmakingaboxwasanactofcreation,becauseitprodu

    44、cedanobjectthathadneverexistedbefore.”可知,他很有创造力。9.A细节理解题。根据第二段最后一句“Nakashimafeltthatmakingthiswoodintofurniturewasawayofallowingthetreetoliveagain.”可知,Nakashima被称为国宝,是因为他的艺术作品使树木重获新生。10.A推理判断题。根据倒数第二段中的“OneearlypieceNakashimadesignedwasathree-leggedchairforhissmalldaughter”以及最后一段中的“Nakashimasdreamof

    45、integratingworkandfamilyhadcometrue.”可知,Nakashima爱他的工作和家人。11.C推理判断题。根据最后一段第二句“HischildrenMiraandKevin,nowadults,joinedtheteamofcrafts-peopleintheirfathersstudio.”可知,Mira、Kevin和父亲有共同的兴趣。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了海洋无人机的相关情况。12.B细节理解题。根据第二段第三句“TheSaildroneoperatorswillcollectdatatohelpsetfuturefishingseasons

    46、.”可知,海洋无人机操作员收集数据的目的是协助渔业,故选B项。13.A细节理解题。根据第三段的内容可知,本段主要介绍了海洋无人机可以遵循远程编程航线,每次航行长达一年,不需要任何燃料等,这些都是它的优势,故选A项。14.D词义猜测题。根据画线词前后的内容可知,海洋无人机可以节省一大笔开销,但是也有我们人类可以做到而海洋无人机无法做到的事情,即它有利有弊,我们要权衡得失,故选D项。15.A推理判断题。综合全文可知,海洋无人机具有使用成本低、遵循远程编程航线的时间长、不需要任何燃料等优点,能够帮助确定未来的捕鱼季节及进行渔业调查;且在最后一段提到Saildrone公司今年将预计总共推出11款远洋航

    47、行机器人,为NOAA调查不同的水体。由此可推知,海洋无人机有美好的前景,故选A项。.【语篇导读】本文是说明文。主要给那些想帮助无家可归者,却又不知如何开启对话的人提供了建议。1.C空前提到“当我们遇到无家可归的人时,我们大部分人可能会避免眼神交流,而且走得更快点”,空后提到“他或她有怎样的故事?他们露宿街头多久了?”,这些是人们在路遇无家可归者时可能会思考的问题。C项“但是,你也可能会思索他们的境遇”,可承前启后,符合语境。2.A根据本空后面的“我能以别的方式帮助吗?”和下文中的“毫无疑问,钱是一个无家可归者需要的东西,但是经常会有比较具体的事物可以很快地帮助无家可归者摆脱困境”可知,A项“我没钱”符合语境。3.E根据本空前面的主题句中的game和后面的sports,可以锁定E项中的Athleticevents。E项“大街上的电视里经常会放一些体育赛事”符合语境。4.B根据本空前的主题句“Goodmorning.”和“Sayhiorhello”可以锁定B项中的“hearkindness”。B项“听到善意是挺好的”符合语境。5.D根据本空前面的“Dontbesurprised.Youregettinginto.”可知,“如果人们不愿意与你交谈也不足为怪,你正在进入他们的个人生活”,因为他们或许不愿意与陌生人讨论自己的私人生活,D项“或许他们不想与一个陌生人谈论那个”符合语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022高考英语统考一轮复习训练模块二Unit3阅读理解题组_练速度含解析牛津译林版202103181211.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-748107.html
    相关资源 更多
  • 专题03 导数多选题 (解析版).docx专题03 导数多选题 (解析版).docx
  • 专题03 Unit1-Unit4—八年级英语第一学期期中考试重难点梳理(江苏专用).docx专题03 Unit1-Unit4—八年级英语第一学期期中考试重难点梳理(江苏专用).docx
  • 专题02:经过时间的计算-2023年三年级数学寒假专项提升(人教版).docx专题02:经过时间的计算-2023年三年级数学寒假专项提升(人教版).docx
  • 专题02:小数乘法的口算、笔算以及简便计算-2023-2024学年五年级数学寒假专项提升(人教版).docx专题02:小数乘法的口算、笔算以及简便计算-2023-2024学年五年级数学寒假专项提升(人教版).docx
  • 专题02:大数的近似与改写-2023-2024学年四年级数学寒假专项提升(人教版).docx专题02:大数的近似与改写-2023-2024学年四年级数学寒假专项提升(人教版).docx
  • 专题02:100 以内加减法及应用-2023年二年级数学寒假专项提升(人教版).docx专题02:100 以内加减法及应用-2023年二年级数学寒假专项提升(人教版).docx
  • 专题02高难词汇 .docx专题02高难词汇 .docx
  • 专题02重难题型特训(二)-作图题-2022年物理中考抢分特训.docx专题02重难题型特训(二)-作图题-2022年物理中考抢分特训.docx
  • 专题02站起来、富起来、强起来(练习)(解析版).docx专题02站起来、富起来、强起来(练习)(解析版).docx
  • 专题02电学基础【考点清单 18题型练】九年级物理(人教版)(解析版).docx专题02电学基础【考点清单 18题型练】九年级物理(人教版)(解析版).docx
  • 专题02电学基础【考点清单 18题型练】-2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx专题02电学基础【考点清单 18题型练】-2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx
  • 专题02构词法-2023年高中英语学业水平考试必备考点归纳与测试(通用版).docx专题02构词法-2023年高中英语学业水平考试必备考点归纳与测试(通用版).docx
  • 专题02完形填空-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编(1).docx专题02完形填空-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编(1).docx
  • 专题02圆锥曲线有关的取值范围与最值问题的解法讲义-2022届高三数学二轮专题复习 WORD版含答案.docx专题02圆锥曲线有关的取值范围与最值问题的解法讲义-2022届高三数学二轮专题复习 WORD版含答案.docx
  • 专题02函数的概念、性质及应用全章复习攻略(16个核心考点)与难点强化训练(解析版).docx专题02函数的概念、性质及应用全章复习攻略(16个核心考点)与难点强化训练(解析版).docx
  • 专题02函数的概念、性质及应用全章复习攻略(16个核心考点)与难点强化训练(原卷版).docx专题02函数的概念、性质及应用全章复习攻略(16个核心考点)与难点强化训练(原卷版).docx
  • 专题02函数A辑(教师版含解析)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx专题02函数A辑(教师版含解析)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx
  • 专题02函数A辑(学生版)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx专题02函数A辑(学生版)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx
  • 专题02二次根式的乘除重难点专练(解析版)-【考点培优尖子生专用】(沪教版).docx专题02二次根式的乘除重难点专练(解析版)-【考点培优尖子生专用】(沪教版).docx
  • 专题02一元二次方程的解法重难点专练(解析版)-【考点培优尖子生专用】(沪教版).docx专题02一元二次方程的解法重难点专练(解析版)-【考点培优尖子生专用】(沪教版).docx
  • 专题02《分数的认识与运算》2020-2021学年小升初数学真题汇编专项复习训练(全国通用).docx专题02《分数的认识与运算》2020-2021学年小升初数学真题汇编专项复习训练(全国通用).docx
  • 专题02 字母-2023-2024学年三年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx专题02 字母-2023-2024学年三年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx
  • 专题02  词汇-2023-2024学年四年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx专题02  词汇-2023-2024学年四年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx
  • 专题02  词汇-2023-2024学年六年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx专题02  词汇-2023-2024学年六年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx
  • 专题02-建议信.docx专题02-建议信.docx
  • 专题02-2021届高考英语阅读理解完型填空600高频单词20练(2).docx专题02-2021届高考英语阅读理解完型填空600高频单词20练(2).docx
  • 专题02-19天晨读 晚练四步轻松掌握高考英语核心词汇词形转换.docx专题02-19天晨读 晚练四步轻松掌握高考英语核心词汇词形转换.docx
  • 专题02 高频语法之形容词、副词与语法填空 (原卷版).docx专题02 高频语法之形容词、副词与语法填空 (原卷版).docx
  • 专题02 高频语法之形容词、副词与语法填空(解析版).docx专题02 高频语法之形容词、副词与语法填空(解析版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1