2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 专题一 阅读理解 考点分类练02 细节理解题——间接信息类 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023届高考二轮总复习试题 英语 适用于老高考旧教材 专题一 阅读理解 考点分类练02细节理解题间接信息类 WORD版含解析 2023 高考 二轮 复习 试题 适用于 教材 专题 阅读 理解
- 资源描述:
-
1、考点分类练(二)细节理解题间接信息类Passage 1(2022贵州遵义三模)Few people knew about online food delivery apps ten years ago,but today,many would find it hard to live without them.In China alone,over 400 million people use such apps.For better or for worse,online food delivery services have changed the way we eat,and they
2、are also having a huge impact on our society.These services have no doubt brought us many benefits.They provide jobs for millions of people and help restaurants find more customers.Since the apps are very convenient,they also benefit consumers:we can now have meals delivered at any time of day,despi
3、te bad weather or busy schedules.This is especially important for people who work long hours,since they might not have time to cook.Not only do these apps save time,they also provide us with a wide variety of restaurants to choose from.They have proved to be useful for retired people as well:seniors
4、 who live far away from restaurants and supermarkets can now get hold of meals and groceries more easily.However,we must not forget the drawbacks of online food delivery services.For one thing,they make it even easier to order unhealthy food,high in sugar,fat and salt.Food safety is another problem:
5、it can be hard to establish where the food actually comes from,and whether the owner is legally permitted to run a restaurant.As couriers need to deliver the orders as quickly as possible,some pay little regard to traffic rules.In recent years,there have been a number of terrible traffic accidents b
6、ecause of this.Moreover,the industry is creating unbelievable amounts of packaging waste:over a million tons of online food delivery boxes are thrown away every year.Experts assume that this number will continue to grow in the future,and this will have a negative impact on the environment.1.What can
7、 we learn from paragraph 1?A.Many people knew about online food delivery apps ten years ago.B.The online food delivery apps are wildly welcomed now.C.Chinese people dont speak highly of the online food delivery apps.D.The online food delivery apps are having a positive impact on us.2.How many disadv
8、antages of online food delivery services are mentioned in the passage?A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.3.What does the underlined word in paragraph 3 probably mean?A.Bosses.B.Consumers.C.Policemen.D.Deliverymen.4.What is the authors attitude to the apps?A.Objective.B.Opposed.C.Supportive.D.Indifferent.Pa
9、ssage 2(2022广西柳州三模)After a long day under the beating sun,an ice cream might be a tempting treat.But would you be able to enjoy it if you knew it was made from insect “milk”?Gourmet Grubb,a food company,is hoping to use ice cream to introduce the public to the world of eating insects.Its ice cream u
10、ses EntoMilk,a dairy alternative made from insects known as the black solider fly,which is full of nutrients and friendly to farm and produce.“The ice cream flavors include chocolate,peanut butter and Christmas spices.We set out to change the way insects were seen,produced and used in the food indus
11、try,” said Leah Bessa,who co-founded Gourmet Grubb in 2017.“We were expecting a lot of push back.However,people said the first bite was not a taste of disgust but a pleasant surprise and they couldnt wait to have one more.”According to Bessa,EntoMilk has “a slightly taste of earth” and gives the ice
12、 cream “a rich,creamy taste”.The insect “milk” ice cream is made with natural ingredients,such as raw honey,cocoa,spices and organic peanut butter.But its not just about the tasteBessa says the insect “milk” is also high in nutrients that are comparable to fish and meat like beef,chicken,and pork.En
13、toMilk is five times higher in protein than dairy.“Insects need very little water,feed and space to grow,” Bessa explained.“They also produce little or no greenhouse gases compared to traditional livestock.” Insects can be farmed indoors in small,controlled environments and they can be raised in urb
14、an areas,reducing the time of transporting the milk to the city.It also means they are less at risk of being impacted by outer climate patterns,which would affect cattle and crops.There is also potential for insect farming to reduce waste.The United Nations predicts that the world will need to doubl
15、e food production to feed the global population by 2050 and has long promoted insect farming as a sustainable alternative protein source to traditional livestock.Although over 1,900 insect species are estimated to be consumed by humans worldwide,insects are yet to reach the mainstream of Western cui
16、sine.5.What did customers think of the insect-made ice cream?A.Really unpleasant.B.Easily acceptable.C.Slightly sweet.D.Extremely disgusting.6.Which of the statements is true according to the passage?A.EntoMilk has an advantage over dairy in taste.B.Gourmet Grubbs ice cream is produced with man-made
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-755519.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
年会晚会策划方案【青年家庭联欢晚会策划方案】.pdf
