分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 专题一 阅读理解 考点分类练02 细节理解题——间接信息类 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:755519
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:28.77KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届高考二轮总复习试题 英语 适用于老高考旧教材 专题一 阅读理解 考点分类练02细节理解题间接信息类 WORD版含解析 2023 高考 二轮 复习 试题 适用于 教材 专题 阅读 理解
    资源描述:

    1、考点分类练(二)细节理解题间接信息类Passage 1(2022贵州遵义三模)Few people knew about online food delivery apps ten years ago,but today,many would find it hard to live without them.In China alone,over 400 million people use such apps.For better or for worse,online food delivery services have changed the way we eat,and they

    2、are also having a huge impact on our society.These services have no doubt brought us many benefits.They provide jobs for millions of people and help restaurants find more customers.Since the apps are very convenient,they also benefit consumers:we can now have meals delivered at any time of day,despi

    3、te bad weather or busy schedules.This is especially important for people who work long hours,since they might not have time to cook.Not only do these apps save time,they also provide us with a wide variety of restaurants to choose from.They have proved to be useful for retired people as well:seniors

    4、 who live far away from restaurants and supermarkets can now get hold of meals and groceries more easily.However,we must not forget the drawbacks of online food delivery services.For one thing,they make it even easier to order unhealthy food,high in sugar,fat and salt.Food safety is another problem:

    5、it can be hard to establish where the food actually comes from,and whether the owner is legally permitted to run a restaurant.As couriers need to deliver the orders as quickly as possible,some pay little regard to traffic rules.In recent years,there have been a number of terrible traffic accidents b

    6、ecause of this.Moreover,the industry is creating unbelievable amounts of packaging waste:over a million tons of online food delivery boxes are thrown away every year.Experts assume that this number will continue to grow in the future,and this will have a negative impact on the environment.1.What can

    7、 we learn from paragraph 1?A.Many people knew about online food delivery apps ten years ago.B.The online food delivery apps are wildly welcomed now.C.Chinese people dont speak highly of the online food delivery apps.D.The online food delivery apps are having a positive impact on us.2.How many disadv

    8、antages of online food delivery services are mentioned in the passage?A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.3.What does the underlined word in paragraph 3 probably mean?A.Bosses.B.Consumers.C.Policemen.D.Deliverymen.4.What is the authors attitude to the apps?A.Objective.B.Opposed.C.Supportive.D.Indifferent.Pa

    9、ssage 2(2022广西柳州三模)After a long day under the beating sun,an ice cream might be a tempting treat.But would you be able to enjoy it if you knew it was made from insect “milk”?Gourmet Grubb,a food company,is hoping to use ice cream to introduce the public to the world of eating insects.Its ice cream u

    10、ses EntoMilk,a dairy alternative made from insects known as the black solider fly,which is full of nutrients and friendly to farm and produce.“The ice cream flavors include chocolate,peanut butter and Christmas spices.We set out to change the way insects were seen,produced and used in the food indus

    11、try,” said Leah Bessa,who co-founded Gourmet Grubb in 2017.“We were expecting a lot of push back.However,people said the first bite was not a taste of disgust but a pleasant surprise and they couldnt wait to have one more.”According to Bessa,EntoMilk has “a slightly taste of earth” and gives the ice

    12、 cream “a rich,creamy taste”.The insect “milk” ice cream is made with natural ingredients,such as raw honey,cocoa,spices and organic peanut butter.But its not just about the tasteBessa says the insect “milk” is also high in nutrients that are comparable to fish and meat like beef,chicken,and pork.En

    13、toMilk is five times higher in protein than dairy.“Insects need very little water,feed and space to grow,” Bessa explained.“They also produce little or no greenhouse gases compared to traditional livestock.” Insects can be farmed indoors in small,controlled environments and they can be raised in urb

    14、an areas,reducing the time of transporting the milk to the city.It also means they are less at risk of being impacted by outer climate patterns,which would affect cattle and crops.There is also potential for insect farming to reduce waste.The United Nations predicts that the world will need to doubl

    15、e food production to feed the global population by 2050 and has long promoted insect farming as a sustainable alternative protein source to traditional livestock.Although over 1,900 insect species are estimated to be consumed by humans worldwide,insects are yet to reach the mainstream of Western cui

    16、sine.5.What did customers think of the insect-made ice cream?A.Really unpleasant.B.Easily acceptable.C.Slightly sweet.D.Extremely disgusting.6.Which of the statements is true according to the passage?A.EntoMilk has an advantage over dairy in taste.B.Gourmet Grubbs ice cream is produced with man-made

    17、 ingredients.C.The insect “milk” ice cream will soon become a bestseller at Christmas.D.EntoMilk is as good as conventional meat in nutrients.7.What feature does insect farming possess?A.It is almost harmless to the environment.B.It needs a large area of land to raise the insects.C.It requires advan

    18、ced technology to keep insects alive.D.It saves huge amounts of labor to transport the milk.8.What can be inferred from the passage?A.Insects have already been well welcomed by Western people.B.Many countries will import insects to feed their population.C.Gourmet Grubb has expanded its business unde

    19、r the guidance of the UN.D.Insects may be a way to deal with the problem of food shortage.Passage 3(2022安徽合肥二模)City parks have long been a place for urban residents to get a small amount of green.As cities increasingly feel the impacts of rising seas and temperatures,people are rethinking the roles

    20、of urban parks.All of the dark-gray asphalt (沥青) in cities collect heat.Dallas is one of the countrys fastest-warming cities thanks in part to its extensive impervious (不透水的) surfaces,but with a new $312 million bond package,the city is hoping to change that.Using satellite data,the city is able to

    21、see what neighborhoods most needthe cooling effect of green spaces.Cities are increasingly flooding and city planners think parks can help with this issue too.A report published in February by The Nature Conservancy looked at the best ways to deal with flooding in Houston,a city with many neighborho

    22、ods built on floodplains and regularly flooded by rising waters.Offering affected homeowners buyouts and transforming homes into green spaces would save more money than installing infrastructure (基础设施) like pipes,they found.Brendan Shane,a climate program director,says parks can create opportunities

    23、 for people to exercise and play,in addition to cooling neighborhoods and absorbing floodwater.“The stronger the bonds are from neighbor to neighbor,the better they are able to react to a shock,” he says.“Not a single solution by itself will avoid the climate crisis.We see parks as an important part

    24、 of it,but there isnt a silver bullet,” says Diane Regas,CEO of The Trust for Public Land.“Parks are an example of what we in the environmental community need to do to reach solutions that address climate change and at the same time make peoples lives better.”9.What does the city Dallas want to deal

    25、 with?A.The lack of green spaces.B.The way of collecting heat.C.The effect of rising seas.D.The bond between neighborhoods.10.What can be inferred from the report by The Nature Conservancy?A.Cities in the world are frequently flooded.B.City parks may help prevent city flooding.C.Cities neednt invest

    26、 much money in infrastructure.D.City parks affect peoples choice of a neighborhood.11.What does Brendan Shane say about parks?A.They can enable people to get over a shock.B.They can reduce air pollution effectively.C.They can perform positive social functions.D.They can help people to keep a cool he

    27、ad.12.What does the underlined phrase “a sliver bullet” in paragraph 5 mean?A.A fast and effective solution.B.A successful example.C.An immediate and clear cause.D.An impractical method.考点分类练(二)细节理解题间接信息类Passage 1【语篇导读】本文是一篇议论文。文章主要讲述了在线食品配送服务的优势以及其缺点。1.B解析 细节理解题。根据第一段中的“Few people knew about online

    28、 food delivery apps ten years ago,but today,many would find it hard to live without them.In China alone,over 400 million people use such apps.”可知,网上送餐应用现在很受欢迎。2.B解析 细节理解题。根据最后一段中的“For one thing,they make it even easier to order unhealthy food.delivery boxes are thrown away every year.”可知,文章提到了在线食品配送

    29、服务的四个缺点,分别是:不健康的食物,食品安全,交通方面,环境污染四个方面。3.D解析 词义猜测题。根据画线词后半句“some pay little regard to traffic rules.In recent years,there have been a number of terrible traffic accidents because of this.”可知,快递员因为尽快递送订单而不顾交通规则,造成交通事故。所以couriers为“快递员”之意。4.A解析 推理判断题。本文作者讲述了在线食品配送服务现在广受欢迎,又介绍了其缺点,所以是客观的态度。Passage 2【语篇导读

    30、】本文是一篇说明文。食品公司Gourmet Grubb希望用冰激凌将公众引入到吃昆虫的世界。该公司的冰激凌使用EntoMilk,一种由被称为黑兵蝇的昆虫制成的奶制品替代品,这种昆虫营养丰富,对农场和农产品都很友好。这些冰激凌的口味包括巧克力味、花生黄油味和圣诞香料味。文章还介绍了昆虫以及昆虫养殖业的好处和优势。5.B解析 细节理解题。根据第一段中“However,people said the first bite was not a taste of disgust but a pleasant surprise and they couldnt wait to have one more.

    31、”可知,顾客认为这种昆虫制作的冰激凌很容易接受。6.D解析 细节理解题。根据第二段中“But its not just about the tasteBessa says the insect milk is also high in nutrients that are comparable to fish and meat like beef,chicken,and pork.”可知,D项“昆虫在营养上和传统肉类一样好”正确。7.A解析 细节理解题。根据倒数第二段内容可知,昆虫养殖的特点是对环境几乎是无害的。8.D解析 推理判断题。根据最后一段中“The United Nations pr

    32、edicts that the world will need to double food production to feed the global population by 2050 and has long promoted insect farming as a sustainable alternative protein source to traditional livestock.”可推知,昆虫可能是解决食物短缺问题的一种方法。Passage 3【语篇导读】本文是一篇说明文。文章讲述了,随着城市的出现,人们正在重新思考城市公园的作用,让公园成为人们锻炼和玩耍、为社区降温和吸

    33、收洪水的地方。9.A解析 推理判断题。由第二段可知,达拉斯是美国变暖速度最快的城市之一,需要绿地来降温,可得出达拉斯市要应对缺乏绿地的问题。10.B解析 推理判断题。由第三段可知,针对像休斯顿这样容易被洪水淹没的城市,应对洪水的最佳方法是建设更多的绿色空间,可得出城市公园可能有助于防止城市洪水。11.C解析 细节理解题。由第四段中的“Brendan Shane,a climate program director,says parks can create opportunities for people to exercise and play,in addition to cooling neighborhoods and absorbing floodwater.”可知,布伦丹沙恩认为城市公园于人与社会都有好处,城市公园可以发挥积极的社会功能。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 专题一 阅读理解 考点分类练02 细节理解题——间接信息类 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-755519.html
    相关资源 更多
  • 专题03 牛顿运动定律的综合运用(讲义)(解析版).docx专题03 牛顿运动定律的综合运用(讲义)(解析版).docx
  • 专题03 牛顿运动定律的综合运用(讲义)(原卷版).docx专题03 牛顿运动定律的综合运用(讲义)(原卷版).docx
  • 专题03 牛津译林版初中英语单元错题集—7AU3 .docx专题03 牛津译林版初中英语单元错题集—7AU3 .docx
  • 专题03 溶液与物质溶解【考点清单】(解析版).docx专题03 溶液与物质溶解【考点清单】(解析版).docx
  • 专题03 溶液与物质溶解【考点清单】(原卷版).docx专题03 溶液与物质溶解【考点清单】(原卷版).docx
  • 专题03 氧气(第01期)-学易金卷:2023年中考化学真题分项汇编(全国通用)(解析版).docx专题03 氧气(第01期)-学易金卷:2023年中考化学真题分项汇编(全国通用)(解析版).docx
  • 专题03 氧气(第01期)-学易金卷:2023年中考化学真题分项汇编(全国通用)(原卷版).docx专题03 氧气(第01期)-学易金卷:2023年中考化学真题分项汇编(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题03 氧气(原卷版).docx专题03 氧气(原卷版).docx
  • 专题03 氧化还原反应(知识串讲)-2021-2022学年高一化学上学期期末考点大串讲(人教版2019).docx专题03 氧化还原反应(知识串讲)-2021-2022学年高一化学上学期期末考点大串讲(人教版2019).docx
  • 专题03 氧化还原反应 离子反应-【口袋书】2023年高考化学必背知识手册.docx专题03 氧化还原反应 离子反应-【口袋书】2023年高考化学必背知识手册.docx
  • 专题03 欧姆定律之多种方法测电阻(解析版).docx专题03 欧姆定律之多种方法测电阻(解析版).docx
  • 专题03 欧姆定律之多种方法测电阻(原卷版).docx专题03 欧姆定律之多种方法测电阻(原卷版).docx
  • 专题03 欧姆定律【考题猜想 10题型专练】九年级物理(解析版).docx专题03 欧姆定律【考题猜想 10题型专练】九年级物理(解析版).docx
  • 专题03 欧姆定律【考题猜想 10题型专练】2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(原卷版).docx专题03 欧姆定律【考题猜想 10题型专练】2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(原卷版).docx
  • 专题03 欧姆定律【考点清单 10题型练】-2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx专题03 欧姆定律【考点清单 10题型练】-2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx
  • 专题03 欧姆定律【考点清单 10题型练】-2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(原卷版).docx专题03 欧姆定律【考点清单 10题型练】-2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(原卷版).docx
  • 专题03 概率投影和视图(考点清单)(原卷版).docx专题03 概率投影和视图(考点清单)(原卷版).docx
  • 专题03 根的检测器_答案.docx专题03 根的检测器_答案.docx
  • 专题03 根据首字母填空100题(重难词汇)-2021-2022学年八年级英语下学期期中复习挑战满分百题斩(牛津译林版).docx专题03 根据首字母填空100题(重难词汇)-2021-2022学年八年级英语下学期期中复习挑战满分百题斩(牛津译林版).docx
  • 专题03 根据首字母填单词(2014-2023年杭州中考真题)-2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递(浙江专用).docx专题03 根据首字母填单词(2014-2023年杭州中考真题)-2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递(浙江专用).docx
  • 专题03 根据汉语提示填词(重难词汇)100题-2022-2023学年九年级英语上学期期中考点大串讲(牛津译林版).docx专题03 根据汉语提示填词(重难词汇)100题-2022-2023学年九年级英语上学期期中考点大串讲(牛津译林版).docx
  • 专题03 根据汉语提示填词100题(重难词汇)-2022-2023学年八年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版).docx专题03 根据汉语提示填词100题(重难词汇)-2022-2023学年八年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版).docx
  • 专题03 根据汉语提示填词100题(重难词汇)-2022-2023学年八年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx专题03 根据汉语提示填词100题(重难词汇)-2022-2023学年八年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx
  • 专题03 根据汉语提示填单词150道(重点单词全覆盖)-2021-2022学年七年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版).docx专题03 根据汉语提示填单词150道(重点单词全覆盖)-2021-2022学年七年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版).docx
  • 专题03 根据汉语提示填单词100道(重点单词全覆盖)-2021-2022学年八年级英语下学期期中复习查缺补漏冲刺满分(牛津译林版).docx专题03 根据汉语提示填单词100道(重点单词全覆盖)-2021-2022学年八年级英语下学期期中复习查缺补漏冲刺满分(牛津译林版).docx
  • 专题03 根据汉语提示填单词100道(重点单词全覆盖)-2021-2022学年七年级英语下学期期中复习查缺补漏冲刺满分(仁爱版).docx专题03 根据汉语提示填单词100道(重点单词全覆盖)-2021-2022学年七年级英语下学期期中复习查缺补漏冲刺满分(仁爱版).docx
  • 专题03 根据中文提示填词(重难词汇)100题-2022-2023学年七年级英语上学期期中复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx专题03 根据中文提示填词(重难词汇)100题-2022-2023学年七年级英语上学期期中复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx
  • 专题03 核心句型-2020-2021学年八年级英语下学期期中专项复习(外研版).docx专题03 核心句型-2020-2021学年八年级英语下学期期中专项复习(外研版).docx
  • 专题03 条件状语从句-备战2022年高考英语状语从句精讲及练习.docx专题03 条件状语从句-备战2022年高考英语状语从句精讲及练习.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1