2024七年级英语下册 Unit 2 What time do you go to school单元阅读专练(新版)人教新目标版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2024七年级英语下册 Unit What time do you go to school单元阅读专练新版人教新目标版 2024 年级 英语 下册 school 单元 阅读 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、Unit 2单元阅读专练Day 1Im Maliya.I am American.I study at Shanghai International School now.I usually get up at 6:30 in the morning and then I take a shower.I go to school at 7:30.We have the first class at 8:10 in the morning.At 12:00 I eat lunch at school.Hamburgers are my favorite food.We finish school
2、 at 3:30 in the afternoon.After school,I either go to the library or play tennis with my friends.I never watch TV on school days.I go to bed at 9:00 in the evening.Mike is my father.He gets up early every day,at about 5:30 am.And then he runs for half an hour.After a quick breakfast,he starts to wor
3、k.He works on the computer at home.He usually works until(直到) about 12:00 pm.He always has a big lunch.After lunch,he goes on to work on the computer until about 6:00 pm.In the evening,he always takes a walk after dinner.1Maliya _ at seven thirty.Agets up Btakes a showerCgoes to school Dhas her firs
4、t class2Where does Maliya eat lunch?AAt home. BAt school.CAt her friends home. DAt her grandmas home.3Maliya never _ on school days.Awatches TV Bplays tennisCeats hamburgers Dgoes to the library4Its about _ in the morning after Mike finishes running.A5:30 B6:00 C6:30 D7:005Mike always _ after dinner
5、.Aworks on the computer Bplays basketballCreads in bed Dtakes a walk【文章大意】本文主要介绍了美国女孩Maliya和她的父亲Mike各自的生活习惯。1C细节理解题。根据第一段第五句“I go to school at 7:30.”可知,Maliya早上七点半去上学。2B细节理解题。根据第一段第七句“At 12:00 I eat lunch at school.”可知,Maliya在学校吃午饭。3A细节理解题。根据第一段倒数第二句“I never watch TV on school days.”可知,Maliya在上学的日子从
6、来不看电视。4B细节理解题。根据第二段第一、二、三句“Mike is my father.He gets up early every day, at about 5:30.And then he runs for half an hour.”可知,Mike早晨大约5:30起床,然后去跑步半个小时,因此判断他跑完步大约是早晨六点。5D细节理解题。根据第二段最后一句“In the evening, he always takes a walk after dinner.”可知,Mike晚饭后总是散步。Day 2Mr. Lee is a teacher.He is strict with his
7、students.He asks them not to be late for school.Never! Sometimes the students are late,and Mr. Lee is not happy.This morning,Mr. Lee gets up at 7:40.Oh,no! He must be late for class.Mr. Lee doesnt have breakfast or take a shower.He runs to the station quickly.Many people are at the station,but there
8、 is no bus for Mr. Lee to take.So Mr. Lee takes a taxi.Mr. Lee works at No. 15 Middle School,but the taxi takes him to No. 50 Middle School.At last,Mr. Lee gets to school at 8:35.“Im sorry,boys and girls.Im late for school today,” Mr. Lee says to his students.“Everyone(每个人) can make mistakes(错误).Fro
9、m today on,I dont ask you never to be late for school.Please do your best not to be late.Can you do it?”“Yes,we can,” the class says happily.1What does the underlined word “strict” mean in Chinese?A友好的 B吝啬的 C善良的 D严格的2Which is the right order(顺序)?Mr. Lee takes the taxi.Mr. Lee runs to the bus stop.Mr
10、. Lee gets to No. 15 Middle School.Mr. Lee gets to No. 50 Middle School.A B C D3Why does Mr. Lee say sorry to the class?ABecause he is late for school. BBecause he cant teach them.CBecause he is not happy today. DBecause he wants to go home.4What can we know from the passage?AMr. Lee usually gets up
11、 at 7:40. BThere are lots of people at the station.CMr. Lee works at No. 50 Middle School. DThe class doesnt like Mr. Lee.5What does the passage mainly tell us?AStudents can be late for school. BTeachers cant be late for school.CEveryone can make mistakes. DTeachers are students friends.【文章大意】本文主要讲述
12、的是Mr. Lee上班迟到的故事。文章告诉我们:每个人都有可能犯错,但是我们要尽自己最大的努力不去犯错。1D词义猜测题。根据画线单词后面的“He asks them not to be late for school.Never!”可知,Mr. Lee要求他的学生上学从不迟到,据此可猜测出画线单词的意思是“严格的”。2B细节排序题。根据第二段和第三段内容可知,Mr. Lee先是跑到公共汽车站,然后乘坐出租车,接着出租车把他送到五十中,最后Mr. Lee在八点三十五分到十五中。3A细节理解题。根据第四段第一、二句“Im sorry,boys and girls.Im late for schoo
13、l today, Mr. Lee says to his students.”可知,Mr. Lee向学生们说抱歉是因为他上班迟到了。4B细节理解题。根据第二段第一、二、三句“This morning,Mr. Lee gets up at 7:40.Oh,no!He must be late for class.”可知,Mr. Lee今天早上起床晚了,故A选项错误;根据第二段第六句“Many people are at the station.”可知,车站有很多人,故B选项正确;根据第三段第一句“Mr. Lee works at No. 15 Middle School,but the taxi
14、 takes him to No. 50 Middle School.”可知,Mr. Lee在十五中工作,故C选项错误;根据第五段“Yes,we can, the class says happily.”可推测,学生喜欢Mr. Lee,故D选项错误。5C主旨大意题。根据第四段中的“Everyone can make mistakes.From today on, I dont ask you never to be late for school.Please do your best not to be late.”可知,文章主要通过讲述Mr. Lee迟到的故事,告诉我们每个人都有可能犯错,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-765585.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
人教部编版六年级语文上册《只有一个地球》教学课件优秀公开课课件 (6).pdf
