分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型Unit 2 Morals and Virtues单元综合检测-2022-2023学年高一英语必修第三册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780603
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:150.31KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit Morals and Virtues单元综合检测-2022-2023学年高一英语必修第三册单元重难点易错题精练人教版2019 Virtues 单元 综合 检测 2022 2023 学年 英语
    资源描述:

    1、Unit 2 Morals and Virtues单元综合检测(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、

    2、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AGreat Barrier Reef (礁)Marine Conservation Volunteer Program CairnsAre you looking for meaningful travel opportunities that put the focus on the protection of easily-damaged ecosystems and threatened marine species? This project is well suited to volunteers who want to help with the

    3、 reef species monitoring, sea turtle recovery and weekly beach plastic removal.Volunteers must be at least 18 years old, unless volunteering with a friend or family member who is 18 or older. You arent required to have any specialized experience, as youll receive comprehensive training to prepare fo

    4、r carrying out research-based activities at sea. Please note that you need to be able to float and swim at least 50 meters. Please be sure to rate your swimming ability when you apply to volunteer in Australia. All volunteers will be tested upon arrival to the program.Volunteer schedule First Day: O

    5、n your first day of volunteering, you will be accompanied to your project by our local staff. Volunteers typically work in morning and afternoon shifts (换班) that last around 3 to 5 hours each.Weekdays: A typical volunteer day is as follows:7:30 AM Breakfast at the volunteer accommodation.8:00 AM Vol

    6、unteers leave home and travel to their project.8:30 AM-1:00 PM Volunteer work and a lunch break.1:00 PM-3:30 PM Volunteer work.6:30 PM Dinner at the volunteer accommodation.Please note this schedule will vary depending on the needs of your particular project. To ensure the safety of our volunteers a

    7、nd respect of others in the volunteer apartment, a curfew (宵禁) of 11:00 PM has been put in place from Sunday to Thursday and a 2:00 AM curfew for Friday and Saturday.1What can you do in this project?ADo daily beach clean-ups.BCount the number of reefs.CDo research on ecosystems.DHelp improve turtles

    8、 population.2Which of the following is the requirement of the program?APrevious training experience.BAdequate professional knowledge.CBasic swimming ability in the ocean.DParticipation with a family member.3What do we know about the volunteer schedule?AYou dont need to work all day long.BYou have to

    9、 follow the fixed schedule.CYou take all meals at the accommodation.DYou are guided by the local staff every day.BMarco Polo was born in Italy in 1254. When he was 17 years old, he traveled across Europe and Asia with his father, who wanted to do trade with the Chinese.When they eventually arrived i

    10、n Beijing, they were warmly welcomed by Kublai Khan, the Yuan Dynasty Emperor. Marco was very clever and could speak four languages. The Emperor was impressed by him and they became friends. He asked Marco to serve in his court and sent him to so many important tasks across the country.Marco Polo, i

    11、n turn, was amazed by how beautiful and powerful China was. He was very impressed by Beijing and the Emperors Palace, especially the Summer Palace. There were many inventions and developments in China, which were not available in Europe at that time. Marco Polo was amazed to see Chinese people using

    12、 paper money in markets. In Europe, people paid for goods with gold pr silver. He was also confused by the black stones people used to burn for fuel, as he had never seen coal before!After 17 years of service to the Emperor, Marco Polo returned to Italy. Unluckily, a local war broke out, and he was

    13、caught and put into prison. He met another prisoner who enjoyed listening to his stories about China. The prisoner was an author and he took dictation while listening. Later he wrote the stories in a book called The Description of the World, one of the best sellers (畅销书) in Europe.4Why did Marco Pol

    14、o and his father travel to China?A. To write a book about China.BTo draw a map of China.CTo trade with ChineseDTo make friends with the Chinese.5Marco Polo was amazed to see Chinese people paying for goods with_.Apaper moneyBsilverCgold.Dblack stones6Who wrote the book The Descriptions of the World?

    15、AKublai KhanBMarco Polos fatherCMarco PoloDA prisoner7What do you know about Marco Polo from the passage?AHe helped his father learn four languagesBHe serves the Emperor for 17 years.CHe became a prisoner in Beijing. DHe taught Chinese people how to use coalCI have just completed my first year as a

    16、volunteer befriender (帮扶人)with the North Lanarkshire Befriending Project. I was matched with a young girl called Amy, who had been struggling (挣扎) with different aspects of her life and suffered from low self-confidence. At first, I was a bit worried about whether Amy would like me or want to spend

    17、time with me. These fears soon disappeared when I quickly formed a strong bond (关系) with Amy. She trusted me and felt like she could depend on me. During our time together, I took Amy out twice a month. I must say, collecting her for the first time and deciding what we were going to do was difficult

    18、! I quickly learned that it was best to plan what we would do on the next outing before collecting her. Over the course of the year we got to do lots of things: cinema trips, bowling, ice-skating, and shopping. I have noticed a positive change in Amy since I met her. At first she lacked (缺乏) confide

    19、nce. In a 1:1 situation she was very talkative and open, but when another person joined the group I noticed she became more reserved (寡言少语的) especially around other teenagers. Thinking about this, I planned more public outings over time. Amy was nervous at first, but she grew in confidence over the

    20、year. I feel like befriending has been a very positive thing for Amy. She really enjoyed our outings. Her outlook on life (人生观) improved noticeably during the year too. I talked to her about my experience at university, and she then started to talk more about further education, something which I am

    21、told she had never really considered as a choice before. I feel that we all have a social responsibility to help others in our communities, and befriending is just one way in which I can do something meaningful.8How did the author feel when starting her befriending project?ARegretful.BConfident.CNer

    22、vous.DExcited.9What did the author learn from her first outing with Amy?AHard work pays off.BFriendship is the key to success.CThe simplest way is the best way.DPlanning ahead is a matter of great importance.10How has the authors befriending project turned out?AIt has helped her reach her educationa

    23、l goals.BIt has made her famous in North Lanarkshire.CIt has offered Amy a chance to go to college.DIt has made positive changes in Amys life.11What is the authors purpose in writing the text?ATo share her story as a volunteer.BTo introduce her best friend Amy.CTo discuss the benefits of volunteers.

    24、DTo show how to make friends with strangers.DHave you ever considered trading your everyday routine for a different experience and ever a new uniform? Although the world has nearly changed overnight, new opportunities have risen in light of the pandemic. Everyday heroes have appeared and adopted the

    25、 ways in which they can use their skills and newfound time to help others. One such hero who has made a career switch is Peter Login from Horsham, England. While previously he worked on a plane as a pilot, he has now taken on his new role as a Tesco supermarket delivery truck driver, bringing food t

    26、o those who need it most. For many of the customers who live alone, Login is bringing them not only the essentials (必需品) to survive but also something even more importanthope. In Italy, an experienced driver has also taken to the streets to lend a helping hand during these troubling times. F1 Ferrar

    27、i team boss, Maurizio Arrivabene, is now transporting sick Italians to the hospital as an ambulance driver. From a racer enjoying the excitement of a race track to becoming an essential part of Italys rescue team, Arrivabene didnt waste a minute putting his stellar driving experience to good use. Ov

    28、er in Edmonton, Canada, instead of showing off kitchens to potential buyers, house agent Jordan Zabloski is now busy baking hundreds of bread in the kitchen of The Mustard Seed, which supports Western Canadas homeless population. Zabloski thoughtfully states that there are always some ways to volunt

    29、eer or help out. These incredible workers are only three out of thousands worldwide who are finding new ways to apply their skills, experience and free time. As uncertain as our current reality may be, we can take comfort in knowing that people are still trying to do their best and look out for each

    30、 other.12How does Peter Login help others?ABy chatting with lonely people.BBy delivering food to people in need.CBy teaching people driving skills.DBy taking sick people to the hospital.13What does the underlined word “stellar” in paragraph 3 probably mean?AExciting.BUnique.CUnforgettable.DExcellent

    31、.14What does Jordan Zabloski do in The Mustard Seed?AHe takes care of patients.BHe provides jobs for the poor.CHe sells houses to customers.DHe bakes bread for the homeless.15What does the writer want to tell us in the passage?AHeroes are taking on new roles to help others.BMany people are out of wo

    32、rk during the pandemic.CPeople are creating new jobs to support themselves.DNeighbors work together to make communities better.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Animals are living creatures and most of us often forget about this. Although they cant speak our language

    33、, they can understand us. But some people treat them badly. Being stronger than them doesnt mean that humans have the right to treat them badly. _16_ So they need you to help them. You dont have to spend money, though. Here are a few ways you can contribute to animal welfare.Volunteer at the local a

    34、nimal sheltersIf you cant give money to animal shelters, you can visit a local animal shelter and offer your help. _17_ You can do the simplest things such as feeding animals or taking dogs for a walk.Report any form of animal abuseIf you know someone hits their pets to death or doesnt feed them for

    35、 weeks, report abuse. No one has the right to abuse animals or leave them hungry or sick. Dont keep silent. _18_ This way, you may save the lives of those poor animals._19_It is one of the easiest ways to reduce the demand for animal products. While meat tastes delicious, think of how one animal is

    36、killed so that you can eat that steak.Stop buying items that contain animal productsBreak a habit of buying things that contain animal products. Many beauty items, especially face creams, lotions and lipsticks, contain animal products. So be sure you dont buy them. _20_ Animals deserve to live their

    37、 lives free from abuse, pain and suffering. They are sensitive, emotional, and intelligent. They are living creatures that need our help. Dont neglect them.AHave a plant-based diet.BFeed wild animals and birds.CLet others know how that person treats animals.DYou dont have to have any special skills

    38、to help animals.ESometimes these little creatures cant help themselves.FEveryone should avoid anything that includes leather, silk or fur.GIts also important that you teach your children to be kind to animals.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A 12-yea

    39、r-old boy who has slept in a tent every night for two years is finally ending his charity camp out. For more than 700 days, he has _21_ freezing temperatures and a broken tent after storms but has now raised 700, 000 in total.The young boy is Max Woosey. The activity under the_22_ began after Max wa

    40、nted to help raise money for the North Devon Hospital. When Maxs friend Rick Abbott was dying, it was the hospital that looked after him carefully and allowed him to pass away _23_ at home with those closest to him, which was his _24_wish. Shortly before dying, Rick, who was 74, gave Max a tent and

    41、told him, “Promise me youll have your own _25_in it.” So the boy decided to _26_ out in the back garden of his home.“There have been lots of nights of awful weather and you want to go_27_ but you think, No, Im out here raising money; its a good _28_ . Youve got to keep on _29_ . ”Max said, “Looking

    42、back over the past two years, it is a really nice feeling inside _30_I have helped to raise so much money. I am just really thankful for everyone who has donated. ” The _31_workers from the hospital are the real _32_ and do all the hard work.His _33_mum, Rachael Woosey, said, “He has done it and we

    43、are all_34_of him. ” He has shown children can have a _35_ at something and make a difference.21AhelpedBbravedCnoticedDescaped22AstarsBtreesCplatesDgoals23AformallyBanxiouslyChopefullyDpeacefully24AfinalBpreciousCoriginalDsignificant25AsheltersBcompetitionsCopportunitiesDadventures26AflashBfindCcamp

    44、Dhide27AinsideBoutsideCaheadDaround28AdesignBtimeCcauseDway29AarguingBfightingCcontrollingDpractising30AwritingBjokingCknowingDpreferring31AcompetitiveBmedicalCcreativeDsensitive32AguidesBpartnersCgentlemenDheroes33AnativeBsupportiveCactiveDtalkative34AafraidBproudCfondDpatient35AgoBtalkCrestDlook第二

    45、节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In early December, Zhang Guimei was named a national outstanding (杰出的) member of the Communist Party of China for her Contribution to_36_(educate) in China. About 20 years ago, while on the way to visit a students house, Zhang Guimei, then a te

    46、acher in Huaping, Yunnan Province, noticed a girl_37_ (sit) on the hillside. The girl, 13, told Zhang she was about to get married. It was decided by her parents. “But I want to go to school,” the girl said. Zhang went to her house and tried to persuade (说服) her parents to let the girl return to sch

    47、ool and promised to pay for the school fees_38_ (her). However, they didnt agree.From then on, Zhang dreamed _39_building a free high school for girls. After years of trying to raise money,_40_ (final) in 2008, Huaping High School for Girls, a free public high school, was founded at the foot of the

    48、Shizi Mountain in Huaping,_41_Zhang is the headmaster.Her efforts have been worth it. Since 2008, more than 1,800_42_ (student) have been admitted to college, which is considered a “miracle (奇迹)” in that far area.Zhang plays_43_active part in local education. It _44_ (report) that she was given the

    49、honor at the countrys “role model for teachers” in February, 2021. Her_45_ (move) stories encourage thousands of people.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假如你是李华,你的朋友Mary想加入社区志愿者协会,但她的父母担心这会影响她的学业,所以不同意她参加,为此她和父母产生了矛盾。请你给她写一封邮件。写作内容:1.表示理解;2.提出建议;3.表达希望。写作要求:1.词数80左右;2.可以适当增加情节,以使行文连贯。参考词汇:社区community;志

    50、愿者协会volunteer associationDear Mary,Im sorry to hear _Yours,Li Hua第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之成为一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Every time Jim crossed the street on his way to work, he would see a little girl selling flowers on the street. She sat by a large green board with the names of the flowers

    51、and their prices on it. Unfortunately, no one paid attention to her, and she rarely sold anything. Jim wanted to help her, and one day he got his chance. His aunt would retire, and he thought a bouquet (花束) would be a great gift. “Hello, could you please make me a bouquet of roses?” Jim said as he a

    52、pproached the girl. The girl didnt raise her head and just stared at the same spot on the ground. “Im Cassy. Thank you for buying flowers from me,” she said. “Could you please select the flowers by yourself and give them to me? I will tie them together for you. I cant see. ”“Oh, Im sorry,” Jim said

    53、as he picked the flowers and handed them to her. Within several seconds, the girl made a lovely bouquet for Jim. “Here,” she said, holding the bouquet. “Thatll be $5.”“Thanks. Theyre beautiful,” Jim said and walked away after placing the money in the hat beside Cassy. The next day, Jim went to work

    54、and he decided to have a quick talk with Cassy on the way. However, he didnt see Cassy where she used to be that morning. He thought she might be late and decided to meet her the next day, but she didnt show up for the next few days in a row (连续地). Jim was concerned about Cassy, wondering if somethi

    55、ng bad had happened to Cassy. Surprisingly, he finally met Cassy again on the street with her flowers. Paragraph 1: Jim was so delighted to see Cassy that he ran to her at once. _Paragraph 2: Jim then drove Cassy to her home, where he met her sick mother, Jade. _参考答案:1D2C3A【导语】本文是一篇应用文。文章是一篇关于招募志愿者项

    56、目的介绍。1推理判断题。根据第一段最后一句“This project is well suited to volunteers who want to help with the reef species monitoring, sea turtle recovery and weekly beach plastic removal.(这个项目非常适合那些想要帮助监测珊瑚礁物种、海龟恢复和每周清理海滩塑料的志愿者)”可知,在这个项目中, 志愿者可以帮助恢复海龟的数量。由此推知,在这个项目中,志愿者可以参与到帮助提高海龟数量的工作中。故选D项。2细节理解题。根据第二段第三句“Please not

    57、e that you need to be able to float and swim at least 50 meters.(请注意,你需要能够漂浮和游泳至少50米)”可知,志愿者需要具备在海洋中游泳的基本能力。故选C项。3细节理解题。根据小标题Volunteer schedule下的段落中最后一句“Volunteers typically work in morning and afternoon shifts that last around 3 to 5 hours each.(志愿者通常在上午和下午轮班,每次工作大约3到5个小时)”可知,志愿者不需要全天工作。故选A项。4C5A6D

    58、7B【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了马可波罗出生在意大利,17岁跟父亲来到中国,对中国的美丽和强大感到惊讶,他为皇帝服务了17年后回到了意大利。4细节理解题。根据文章第一段“When he was 17 years old, he traveled across Europe and Asia with his father, who wanted to do trade with the Chinese. (17岁时,他随父亲游历欧洲和亚洲,父亲想和中国人做生意。)”可知马可波罗和他的父亲来中国是因为他的父亲想和中国人做生意;故选C项。5细节理解题。根据文章第三段中“Marco Polo

    59、was amazed to see Chinese people using paper money in markets. In Europe, people paid for goods with gold pr silver. (马可波罗惊讶地看到中国人在市场上使用纸币。在欧洲,人们用黄金或白银购买商品。) ”可知马可波罗看到中国人用纸币购物很惊讶;故选A项。6细节理解题。根据文章最后一段中“Unluckily, a local war broke out, and he was caught and put into prison. He met another prisoner wh

    60、o enjoyed listening to his stories about China. The prisoner was an author and he took dictation while listening. Later he wrote the stories in a book called The Descriptions of the World, one of the best sellers (畅销书) in Europe. (不幸的是,当地爆发了一场战争,他被抓进了监狱。他遇到了另一个喜欢听他讲中国故事的囚犯。囚犯是个作家,他一边听一边听写。后来,他把这些故事写

    61、进了一本名为世界描述的书中,这本书是欧洲最畅销的书之一。)”可知是那名囚犯将马可波罗所述的故事写进了一本名为世界描述的书中,故这名囚犯是这本书的作者;故选D项。7细节理解题。根据文章最后一段中“After 17 years of service to the Emperor, Marco Polo returned to Italy. (在为皇帝服务了17年之后,马可波罗回到了意大利。)”可知马可波罗为皇帝服务了17年;故选B项。8C9D10D11A【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者在北拉纳克郡做帮扶人项目志愿者的经历和感受。8推理判断题。根据文章第二段“At first, I was a

    62、 bit worried about whether Amy would like me or want to spend time with me.(一开始,我有点担心艾米是否会喜欢我,是否愿意和我在一起。)”可推知,作者刚开始参加这个项目时感到很紧张。故选C。9细节理解题。根据文章第三段“I must say, collecting her for the first time and deciding what we were going to do was difficult! I quickly learned that it was best to plan what we wou

    63、ld do on the next outing before collecting her.(我得说,第一次去接她,决定我们要做什么,真是太难了!我很快意识到,最好是在接她之前计划好我们下次出游的计划。)”可知,作者从和艾米的第一次外出旅行中学到提前计划是非常重要的。故选D。10推理判断题。根据文章第四段“I have noticed a positive change in Amy since I met her.(自从我认识艾米以来,我注意到她有了积极的变化。)”、“Amy was nervous at first, but she grew in confidence over the

    64、 year.( 艾米一开始很紧张,但一年过去了,她越来越自信了。)”和文章第五段“I feel like befriending has been a very positive thing for Amy. She really enjoyed our outings. Her outlook on life improved noticeably during the year too.(我觉得成为朋友对艾米来说是件很积极的事。她真的很喜欢我们的郊游。在这一年里,她的人生观也有了明显的改善。)”可推知,帮扶人项目给艾米的生活带来了积极的变化。故选D。11推理判断题。根据文章第一段“I ha

    65、ve just completed my first year as a volunteer befriender (帮扶人)with the North Lanarkshire Befriending Project.(我刚刚结束了我作为北拉纳克郡帮扶人项目志愿者的第一年。)”以及下文的描述可知,作者写这篇文章的主要目的是为了分享自己做志愿者的故事。故选A。12B13D14D15A【导语】本文是说明文。由于大流行病,每天都有英雄出现,他们利用自己的技能和新获得的时间来帮助别人。文章介绍了一些转变职业帮助别人的英雄。12细节理解题。根据第二段“One such hero who has mad

    66、e a career switch is Peter Login from Horsham, England. While previously he worked on a plane as a pilot, he has now taken on his new role as a Tesco supermarket delivery truck driver, bringing food to those who need it most. (来自英国霍尔舍姆的Peter Login就是这样一个转变了职业的英雄。此前,他在飞机上做过飞行员,而现在他的新角色是特易购超市的送货卡车司机,把食

    67、物送到最需要的人那里)”可知,Peter Login通过把食物运送到最需要的人那里来帮助别人。故选B。13词义猜测题。根据第三段“In Italy, an experienced driver has also taken to the streets to lend a helping hand during these troubling times. F1 Ferrari team boss, Maurizio Arrivabene, is now transporting sick Italians to the hospital as an ambulance driver. Fro

    68、m a racer enjoying the excitement of a race track to becoming an essential part of Italys rescue team, Arrivabene didnt waste a minute putting his stellar driving experience to good use.(在意大利,一位经验丰富的司机也走上街头,在这一困难时期伸出援助之手。F1法拉利车队老板Maurizio Arrivabene现在作为救护车司机将生病的意大利人送往医院。从一名享受赛道刺激的赛车手,到成为意大利救援队的重要一员,

    69、Arrivabene没有浪费一分钟来充分利用他stellar驾驶经验)”可知,作为一名F1赛车手Maurizio Arrivabene一定有非常棒的驾驶经验。由此猜测划线词意为“出色的,非常棒的”,与excellent同意。故选D。14细节理解题。根据倒数第二段“Over in Edmonton, Canada, instead of showing off kitchens to potential buyers, house agent Jordan Zabloski is now busy baking hundreds of bread in the kitchen of The Mu

    70、stard Seed, which supports Western Canadas homeless population. Zabloski thoughtfully states that there are always some ways to volunteer or help out. (在加拿大的埃德蒙顿,房产经纪人Jordan Zabloski没有向潜在买家炫耀厨房,而是忙着在“榨菜种子”的厨房里烤制数百个面包,该公司为加拿大西部的无家可归者提供帮助)”可知,乔丹扎布罗斯基在“榨菜种子”的厨房里为无家可归的人烤面包。故选D。15推理判断题。根据第一段“Everyday her

    71、oes have appeared and adopted the ways in which they can use their skills and newfound time to help others. (每天都有英雄出现,他们利用自己的技能和新获得的时间来帮助别人)”以及下文转变职业帮助别人的例子可知,本文主要想告诉我们英雄们正在扮演帮助他人的新角色。故选A。16E17D18C19A20F【导语】这是一篇说明文。介绍了四种帮助动物的方法。16根据空后句“So they need you to help them. (所以他们需要你的帮助。)”可知,前后为因果关系,所以结合选择E“

    72、Sometimes these little creatures cant help themselves. (有时这些小生物无法帮助自己。)”可知,因为无法自救,所以需要你的帮助。故选E。17根据小标题“Volunteer at the local animal shelters (在当地的动物收容所做志愿者)”以及空后句“You can do the simplest things such as feeding animals or taking dogs for a walk. (你可以做一些最简单的事情,比如喂动物或带狗去散步。)”可知,选项D“You dont have to ha

    73、ve any special skills to help animals. (你不需要有任何特殊的技能来帮助动物。)”即照应了小标题,当志愿者做一些事情,又照应了空后句,不需要特殊技能,只需做最简单的事情。故选D。18根据小标题“Report any form of animal abuse (报告任何形式的虐待动物行为)”以及空前句“ Dont keep silent. (不要保持沉默。)”可知,选项C“Let others know how that person treats animals. (让别人知道那个人是如何对待动物的。)”即照应了小标题“报告虐待动物行为”又承接了空前句“不

    74、要保持沉默”,让别人知道那人虐待动物的行为。故选C。19观察整篇文章格式可知,空处为小标题。根据空下面“It is one of the easiest ways to reduce the demand for animal products. While meat tastes delicious, think of how one animal is killed so that you can eat that steak. (这是减少动物产品需求最简单的方法之一。 虽然肉尝起来很美味,但想想为了吃到那块牛排,你是如何杀死一只动物的。)”可知,为了减少动物产品,我们最好以素食为主。故选

    75、A。20根据小标题“Stop buying items that contain animal products (停止购买含有动物产品的商品)”可知,F选项“Everyone should avoid anything that includes leather, silk or fur. (每个人都应该避免任何包括皮革、丝绸或毛皮的东西。)”照应标题,标题中“含有动物产品的商品”照应了F项中的“包括皮革、丝绸或毛皮的东西”,为上义词和下义词的关系。故选F。21B22A23D24A25D26C27A28C29B30C31B32D33B34B35A【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了12岁的小

    76、男孩麦克斯因为受离世的朋友艾伯特的影响,在后花园的帐篷里住了2年,为医院筹集了70万英镑的资金的故事。21考查动词词义辨析。句意:在超过700天的时间里,他经受严寒和暴风雨后破碎的帐篷,但他现在已经总共筹集了70万英镑。A. helped帮助;B. braved经受;C. noticed注意到;D. escaped逃脱。根据上文“A 12-year-old boy who has slept in a tent every night for two years”和“freezing temperatures and a broken tent”可知,这个12岁的男孩在帐篷里住了2年,所以他经

    77、受了恶劣的天气和环境。故选B项。22考查名词词义辨析。句意:马克斯想为北德文郡医院筹集资金,于是开始了这场星星下的活动。A. stars星星;B. trees树木;C. plates盘子;D. goals目标。根据下文“So the boy decided to 6 out in the back garden of his home.”可知,马克斯的帐篷搭在后花园里,所以在星空之下。故选A项。23考查副词词义辨析。句意:当麦克斯的朋友里克艾伯特病入膏肓时,是医院精心照顾他,让他最亲近的人陪伴身边,在家里平静地去世,这是他最后的愿望。A. formally正式地;B. anxiously不安地

    78、;C. hopefully有希望地;D. peacefully平静地。根据下文“at home with those closest to him”可推知,麦克斯的朋友是在最亲近的人的陪伴下平静地离世的。故选D项。24考查形容词词义辨析。句意:当麦克斯的朋友里克艾伯特病入膏肓时,是医院精心照顾他,让他最亲近的人陪伴身边,在家里平静地去世,这是他最后的愿望。A. final最终的;B. precious珍贵的;C. original起初的;D. significant重要的。根据下文“Shortly before dying”可知,麦克斯的朋友即将离世,所以这是他最后的愿望。故选A项。25考查名

    79、词词义辨析。句意:74岁的瑞克临终前给了马克斯一个帐篷,并告诉他:“答应我,你会在里面冒险。”。A. shelters避难所;B. competitions比赛;C. opportunities机会;D. adventures冒险活动。根据第一段中“A 12-year-old boy who has slept in a tent every night for two years is finally ending his charity camp out.”和下文“So the boy decided to 6 out in the back garden of his home.”可知,

    80、朋友临终前的话让马克斯开始了长达2年的帐篷生活,由此推知,朋友建议他去做一些冒险的刺激的活动。故选D项。26考查动词词义辨析。句意:于是男孩决定在他家的后花园露营。A. flash闪光;B. find找到;C. camp露营;D. hide隐藏。根据第一段中“A 12-year-old boy who has slept in a tent every night for two years is finally ending his charity camp out.”可知,马克斯在自己的后花园里搭帐篷露营。故选C项。27考查副词词义辨析。句意:有很多夜晚天气很糟糕,你想进屋,但你会想,不,

    81、我在这里筹集资金;这是一个很好的目标。 你必须坚持下去。A. inside在(或向)里面;B. outside在外面;C. ahead在前面;D. around围绕。根据上文“lots of nights of awful weather”可推知,糟糕的天气让马克斯想放弃,想回到屋子里。故选A项。28考查名词词义辨析。句意:有很多夜晚天气很糟糕,你想进屋,但你会想,不,我在这里筹集资金;这是一个很好的目标。 你必须坚持下去。A. design设计;B. time时间;C. cause(支持或为之奋斗的)事业,目标;D. way方法。根据第一段中“has now raised 700, 000

    82、in total.”和上文“Im out here raising money”可知,马克斯做的事情是值得坚持的目标。故选C项。29考查动词词义辨析。句意:你必须继续战斗。A. arguing争吵;B. fighting战斗,努力争取;C. controlling控制;D. practising练习。根据上文可知,马克斯意识到自己做的是正确的事情,所以觉得自己必须坚持下去,继续为之而战斗。故选B项。30考查动词词义辨析。句意:回顾过去的两年,知道我帮助筹集了这么多钱,心里真的很高兴。A. writing写作;B. joking开玩笑;C. knowing知道;D. preferring偏爱。根

    83、据上文“a really nice feeling inside”可知,马克斯知道自己筹集了很多钱,所以心里很高兴。故选C项。31考查形容词词义辨析。句意:医院的医务工作者是真正的英雄,他们做了所有艰苦的工作。A. competitive好胜的;B. medical医学的;C. creative创造(性)的;D. sensitive敏感的。根据下文“from the hospital”可知,指的是医院的医务工作者。故选B项。32考查名词词义辨析。句意:医院的医务工作者是真正的英雄,他们做了所有艰苦的工作。A. guides指南;B. partners伙伴;C. gentlemen先生;D. h

    84、eroes英雄。根据下文“do all the hard work”可知,马克斯称赞医务工作者为英雄,他们做了所有艰苦的工作。故选D项。33考查形容词词义辨析。句意:支持他的母亲瑞秋伍西说:“他做到了,我们都为他感到骄傲。”。A. native本地出生的;B. supportive支持的;C. active好动的;D. talkative健谈的。根据下文妈妈的话“He has shown children can have a 15 at something and make a difference.”可知,马克斯的妈妈是支持他的。故选B项。34考查形容词词义辨析。句意:支持他的母亲瑞秋伍西

    85、说:“他做到了,我们都为他感到骄傲。”。A. afraid害怕的;B. proud自豪的;C. fond喜爱的;D. patient有耐心的。根据上文“He has done it”和下文“He has shown children can have a 15 at something and make a difference.”可知,家里人都支持马克斯,所以也会为他的成功感到骄傲。故选B项。35考查名词词义辨析。句意:他证明了孩子们可以尝试一些事情,并有所作为。A. go尝试;B. talk谈话;C. rest休息;D. look看。have a go at.为固定短语,意为“尝试”,符合

    86、语境。故选A项。36education37sitting38herself39of40finally41where42students43an44is reported45moving【导语】本文为一般新闻报道。文章介绍了为女生建立一所免费的高中,对中国教育事业作出贡献的华坪女中的校长张桂梅。36考查名词。句意:12月初,张桂梅因对中国教育事业的贡献被评为中国共产党全国杰出党员。contribution to后接名词形式,educate的名词为education,作介词的宾语。故填education。37考查非谓语动词。句意:大约20年前,当时还是云南华坪教师的张桂梅在去一个学生家的路上注意到

    87、一个女孩坐在山坡上。此处考查动词短语notice sb doing sth,意为“注意到某人正在做某事”,sit与逻辑主语girl之间为主动关系,应用现在分词,作宾补。故填sitting。38考查反身代词。句意:张去了她的家,试图说服她的父母让女孩回到学校,并承诺自己支付学费。此处应用反身代词,表张桂梅“本人”,故填herself。39考查介词。句意:从那时起,张的梦想是为女生建立一所免费的高中。此处考查动词短语dream of,意为“梦想”,后接名词或动名词。故填of。40考查副词。句意:经过多年的筹款努力,终于在2008年,一所免费的公办中学华坪女中在华坪狮子山脚下成立了,张是这个学校的校

    88、长。修饰句子用副词,final的副词为finally,作状语。故填finally。41考查定语从句。句意:经过多年的筹款努力,终于在2008年,一所免费的公办中学华坪女中在华坪狮子山脚下成立了,张是这个学校的校长。句子主语 Huaping High School for Girls为先行词,在定语从句中作地点状语,设空处应用关系副词where引导从句。故填where。42考查名词复数。句意:自2008年以来,有1800多名学生被大学录取,这在那个遥远的地区被认为是一个“奇迹”。划线词为主语,前有数字1800,后接现在完成时态的助动词have,设空处应用名词复数。故填students。43考查冠

    89、词。句意:张积极参与当地的教育事业。此处考查短语paly a part in,划线处为不定冠词,修饰名词part,但part前有形容词active,为元音音素开头的单词,故用不定冠词an。44考查固定句型。句意:据报道,她于2021年2月被授予全国“教师模范”荣誉。此处考查句型Its reported that.,意为“据报道”,it为形式主语,that引导主语从句,report与从句之间为动宾关系,应用被动语态,故填is reported。45考查形容词。句意:她感人的故事鼓舞了成千上万的人。修饰名词stories应用形容词,move的形容词moving,修饰物,意为“动人的,感人的”,作定

    90、语。故填moving。46Dear Mary,Im sorry to hear that your parents dont approve of your joining the volunteer association in your community, because they are concerned that it will influence your study. However, this problem can be solved with the following tips.To begin with, tell them you will do the volun

    91、tary work in your spare time, which wont affect your study. Besides, its a good chance to communicate with more people, thus helping you accumulate social experience. Last but not least, it is important to improve your grade in school to make your parents believe your devotion.I hope my advice will

    92、be of some help to you. Looking forward to your reply.Yours,LiHua【分析】本篇书面表达属于应用文。你的朋友Mary想加入社区志愿者协会,但她的父母担心这会影响她的学业,所以不同意她参加,为此她和父母产生了矛盾。请考生根据提示给她写一封邮件给出合理的建议。【详解】1.词汇积累赞成:approve ofagree with担心:be concerned thatbe worried that空闲时间:spare timefree time献身,投入:devotioncommitment有帮助的:be of helpbe helpful

    93、2.句式拓展简单句变复合句原句:Last but not least, it is important to improve your grade in school to make your parents believe your devotion.拓展句:Last but not least, what is important is to improve your grade in school to make your parents believe your devotion.【点睛】高分句型1Im sorry to hear that your parents dont appr

    94、ove of your joining the volunteer association in your community, because they are concerned that it will influence your study. (运用了that引导的宾语从句和because引导的原因状语从句)高分句型2To begin with, tell them you will do the voluntary work in your spare time, which wont affect your study.(运用了省略了引导词that的宾语从句和which引导的非限

    95、制性定语从句)高分句型3Besides, its a good chance to communicate with more people, thus helping you accumulate social experience.(运用了现在分词作结果状语)高分句型4I hope my advice will be of some help to you.(运用了省略了引导词that的宾语从句)47Jim was so delighted to see Cassy that he ran to her at once. However, to his shock, Cassy seeme

    96、d tired and pale. He approached her worriedly. “Cassy, what happened to you? Do you still remember me?” “The one who bought roses?” “Yes, thats me. Im worried about you. You havent been here for days.” “Well, I am okay,” she said. “Mom suffered from an illness, and I had to look after her. She needs

    97、 surgery (手术), so I have to work harder to earn more money.” Jim listened, and tears welled up in his eyes. He told Cassy that he wanted to visit her mother, and Cassy agreed.Jim then drove to her home, where he met her sick mother, Jade. Jim noticed the poor conditions they were living in and decid

    98、ed to do something to help them. He posted their story online and many people offered help. Thanks to Jim and those kind-hearted people, Cassys mother underwent surgery and finally recovered. On the day Jade was discharged from hospital, Jim bought a bouquet for her from Cassy. Jim hoped they could

    99、live a happy life with love.【分析】本文讲述了一位小女孩每日在街角卖花,吉姆想要帮助她,而后在他阿姨即将退休时,找到了买花的机会,从而得知,这位女孩是一位盲人,然后想要和她说些什么,却惊讶的发现女孩很长一段时间没来了,担心了一段时间后,惊讶地发现女孩又出现了,于是了解情况得知她母亲生病了,而后帮助她及其家人的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“吉姆很高兴见到凯西,立刻奔向她。”可知,第一段可描写吉姆向凯西询问这些天发生了什么,以及由第二段首句内容“吉姆开车驾驶到凯西家,在家里看到了他生病的母亲。”可推知这些天发生在凯西身上的事情。故该段还可以写凯西身上所发

    100、生的事。由第二段首句内容“吉姆开车驾驶到凯西家,在家里看到了他生病的母亲。”可知,第二段可描写吉姆看到了这样的情况是如何帮助她们的。2.续写线索:得知凯西母亲生病去了解情况安慰且帮助她们母亲情况好转幸福生活3.词汇激活行为类决定:decide/determine出现:show up/appear注意:notice/observe康复:recover/cure情绪类流泪:tears welled up/shed tears高兴:delight/happy【点睛】高分句型1He told Cassy that he wanted to visit her mother, and Cassy agreed.(运用了that引导的宾语从句)高分句型2Jim noticed the poor conditions they were living in and decided to do something to help them.(运用了省略that的定语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 2 Morals and Virtues单元综合检测-2022-2023学年高一英语必修第三册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780603.html
    相关资源 更多
  • 上海版九年级化学第三章第三节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第三节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第三章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第三章第一节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第一节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第四节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第四节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第四节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第四节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节基础题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节基础题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第一节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第一节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级上册《2.2氧气》测试(含答案).docx上海版九年级上册《2.2氧气》测试(含答案).docx
  • 上海浦东新区侨光中学2022-2023学年六年级上学期期中英语试卷.docx上海浦东新区侨光中学2022-2023学年六年级上学期期中英语试卷.docx
  • 上海浦东区进才中学2020-2021学年高一上学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx上海浦东区进才中学2020-2021学年高一上学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 上海浦东上外附中高三上学期英语9月第三周周练.docx上海浦东上外附中高三上学期英语9月第三周周练.docx
  • 上海杨浦高级中学2018届高三上学期第一次月考数学试题.docx上海杨浦高级中学2018届高三上学期第一次月考数学试题.docx
  • 上海杨浦区初三 期中数学试卷(手写答案).docx上海杨浦区初三 期中数学试卷(手写答案).docx
  • 上海期末全真模拟试卷(5)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(5)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(3)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(3)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)解析版.docx上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(1)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(1)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期中解答题精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx上海期中解答题精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中解答题精选50题(压轴版)-(沪教版)解析版.docx上海期中解答题精选50题(压轴版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中填选精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx上海期中填选精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)解析版.docx上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)原卷版.docx上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海明珠中学沪教版七年级上整式的乘除 练习二(无答案).docx上海明珠中学沪教版七年级上整式的乘除 练习二(无答案).docx
  • 上海新版九年级化学第四单元第二节《反应中的质量关系》基础题(word版有答案解析).docx上海新版九年级化学第四单元第二节《反应中的质量关系》基础题(word版有答案解析).docx
  • 上海新版九年级化学第四单元第二节《化学反应中的质量关系》难度偏大尖子生题(word版有答案).docx上海新版九年级化学第四单元第二节《化学反应中的质量关系》难度偏大尖子生题(word版有答案).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1