分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型Unit 3 单元测试(A卷·夯实基础)-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781362
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:710.15KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元测试A卷·夯实基础-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练外研版2019 单元测试 夯实 基础 2023 2024 学年 英语 必修 一册 单元 难点 易错题
    资源描述:

    1、 Unit 3 Family Matters单元测试(A卷夯实基础)(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给

    2、的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AOn Mothers Day, surprising your mother with a delicious cake is a must. Before you order a cake, you need a Mothers Day cake design. Dessert(甜点) Chocolate CakeWho in the world can say no to a cake that is chocolate inside? This cake design is uniqueother than the chocolate, ther

    3、e are delicious and lovely desserts on top of it. Price: $42, 6-inch/$58, 8-inch Black Velvet CakeBlack is forever beautiful! And as mothers are a long preference for love and beauty, you can pick this Black Velvet Cake to surprise your mother. As beautiful as the cake looks outside, when you cut th

    4、e cake, it is relaxing to see the red and black delicious layers(夹层)inside. Price, $32, 6-inch/$42, 8-inchNaked Rose CakeWe know you came across the thought of surprising your mom with a bunch(束)of flowers as gifts for.Mothers Day, and you should go with it. With the cake design that we bring here,

    5、you can take a floral surprise ahead. Three layers of baked batter, three layers of whipped cream, and the topping of real strawberries and real pink roses!Price: $36, 6-inch/$48, 8-inchWafers and Chocolate Strawberries CakeDoes your mom love wafers? Is she a fan of chocolate? And is she also mad on

    6、 strawberries? Breaking the usual round shape, here is a Mothers Day cake design in a square, which is covered with breakable wafers on the sides. Also, there is white and black chocolate and fresh strawbemes on top of itPrice: $38,6-inch/$50,8-inch1How much does a 6-inch Dessert Chocolate Cake cost

    7、?A$ 36.B$42.C$48.D$58.2What is special about Wafers and Chocolate Strawberries Cake?AIts black.BIts sweet.CIts square.DIts round.3Which cake will you order if you want to surprise your mother with flowers?ANaked Rose Cake.BBlack Velvet Cake.CDessert Chocolate Cake.DWafers and Chocolate Strawbemes Ca

    8、ke.BMy dad doesnt seem like the kind of guy who would bake great bread, but he is and he does. Every Saturday he produces homemade bread. When hes done, the whole house smells delicious.The rest of the week, Dad fixes cars at work. The shop where Dad works is running so well that he is always occupi

    9、ed. He is under a lot of stress. I think Dad began baking bread to help him relax.Ive been feeling kind of stressed out myself since I found out I didnt make the school swim team. Now Ill have to wait a whole year to try out again. Plus, Im taking some difficult classes this year.I think Dad knew I

    10、was feeling bad. Last Saturday he asked me how things were going. I said OK, even though I didnt feel OK at all. He looked at me for a moment, and then he said it was time for me to help. Then he headed to the kitchen.I followed right behind him. Once we were there, Dad got out his big mixing bowl,

    11、handed me a large wooden spoon, and told me to mix while he added the ingredients. Dad isnt big on measuring. He knows how much of each ingredient to use, and the bread always turns out great.When I finished stirring, Dad showed me how to knead the dough (揉面团). Next came the most difficult part doin

    12、g nothing. We put the dough back into the bowl and then we waited for more than an hour for the dough to slowly rise and double in size. Next, we divided it into two and waited for it to rise again. Afterward, we put the dough into pans and waited another hour for the dough to rise and double.Dad sa

    13、id the waiting is always the hardest part. “Its hard to resist putting the dough directly into the oven, but if you do, the bread will be hard. The most important lesson of all is learning to be.” Dad taught me more than how to bake bread.4What can we learn about the authors father?AHe is living a r

    14、elaxing life.BHe tries his best to make ends meet.CHe has a special way to deal with stress.DHe is more like a baker than a mechanic.5Why is the author feeling stressed?ASchool isnt going well.BShe dislikes making bread.CShe feels sorry for her father.DSome classes arent worth it.6What does the unde

    15、rlined sentence “Dad isnt big on measuring” in Paragraph 5 mean?ADad is unskilled.BDad dislikes measuring.CDad has a craze for measuring.DDad is careful about ingredients.7What lesson has the author learned from her dad?ANever give up.BTake life easily.CBelieve in yourself.DEnjoy time with family.CI

    16、t was the scene from every parents worst nightmare when 8-year-old Rihaan was left lying in the middle of the road, with his bike bent beside him as the car that hit him stopped suddenly.On hearing the loud bang, my husband, Ashish, ran down the driveway, picked his limp son up into his arms and car

    17、ried him inside. Seeing Rihaan was bleeding badly from his head, legs and arms, my husband and I were both terrified hed been so seriously injured.I called triple zero. But I was overcome with shock and struggling to speak. It was young Aarush, Rihaans brother, who took over the call, communicating

    18、key information to emergency services. Then, he quickly took clean towels to press on Rihaans wounds and stop the blood. When he noticed his brothers eyes wide with fear and tears falling down his cheeks, he also tried to comfort him.After a short time, an ambulance and the police arrived, and the p

    19、rofessionals could take over from Aarush. Rihaan was rushed to hospital where scans showed he was concussed (脑震荡) but luckily had broken no bones.“Hed been thrown 7 metres in the air.” Ashish recalled. “And wearing no helmet (头盔), he was very lucky the driver was not speeding. We dont blame the driv

    20、er, for it could have been anyone,” Ashish said.With Rihaan recovering well, it meant the focus turned quickly to his brave brother. After the accident the operator who took Ashishs call, Nick Smith, nominated (提名) him for a Junior Triple Zero Hero award. As for Rihaan who is back on the bike and al

    21、ways wears a helmet now he agrees his brother was a hero. “But Id quite like a medal too,” Rihaan, said cheerfully, “I suffered all the pain and then he got the award!”8What happened to Rihaan?AHe was hit by a car.BHe broke his arms.CHe was trapped in a car.DHe fell off his bike.9Why did Aarush take

    22、 over the call?AMom was helping his father.BMom was too nervous to speak.CMom wasnt sure what to say.DMom was taking care of Rihaan.10What did Ashish mean in Paragraph 5?AThe driver broke the speed limit.BTraffic rules should be improved.CThe family would charge the driver.DRihaan should have worn a

    23、 helmet.11Which of the following best describes Aarush?AActive and talented.BCalm and caring.CKind and humorous.DHonest and brave.DChildren should do housework. Thats a controversial (有争议的) idea, though not everyone will admit it. A few parents will say that their children are too busy for housework

    24、. Many more of us assign (分派) housework, or say we believe in them, but the housework just doesnt get done.Thats a problem. For starters, housework is good for kids. Being a part of the routine work of running a household helps children develop an awareness of the needs of others, while at the same

    25、time contributing to their emotional well-being.One small study, done over a period of 25 years, found that the best predictor (预测) for young adults success in their mid-20s was whether they participated in household tasks at age 3 or 4. Those early shared responsibilities extended to a sense of res

    26、ponsibility in other areas of their lives.But for all that their help matters, few kids are doing much around the house at all. In a survey of 1,000 American adults, 75 percent said they believed regular housework made kids “more responsible”. Yet while 82 percent reported having had regular housewo

    27、rk growing up, only 56 percent of those with children said they required them to do housework.Sports and homework are not get-out-of-housework-free cards. The goal, after all, is to raise adults who can balance a caring role in their families and communities with whatever lifetime achievement goals

    28、they choose. Housework teaches that balance.What should you do when getting children to do housework? Accept no excuses. Dont worry if you must repeat yourself again and again. If youre spending more time getting the child to do this job than it would take to do it yourself, then youre doing it righ

    29、t. Can a payment help? Maybe. But if youre trying to teach kids to share the responsibility of a home, paying them for routine housework is not the right message.12What can we infer from the first paragraph?AVery few children get housework done.BChildren are very busy with housework.CHousework is a

    30、must-do for parents.DFamily members should respect each other.13What is found in the small study?AHousework helps a man live a happy life.BA mans success depends on his housework.CHousework benefits a sense of responsibility.DA child must start doing housework at Age 3.14What does the author advise

    31、parents to do in the last paragraph?ABalance housework and study.BHelp the child do housework positively.CDo housework by themselves.DPay the child for housework.15What is the best title of the text?AAdults Do Less Housework in the USBHousework Matters to Children.CParents Words Speak LouderDChildre

    32、n Need More Care at Home第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Some people think only school children do not agree with their parents. However, it is not true. 16 If its hard for you to communicate with your parents, dont worry about it. Here is some advice for you to bri

    33、dge the generation gap (消除代沟).Dont argue with your parents. 17 Your parents possibly wont consider your ideas if you are shouting at them. And you cant express yourself well if you are angry. Go to some place to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then think about what you want t

    34、o say to your parents. If you dont think you can speak to them at the moment, try writing a letter.Try to reach a compromise (和解). 18 You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michaels mother didnt agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they f

    35、inally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days. Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect to them. 19 Talk about your values. The values of your parents are

    36、probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. 20 A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try.ATry to keep away from your parents.BMany children dont respect their parents.CDont get to your paren

    37、ts when you are angry.DShowing respect will keep your relationship strong.EPerhaps you and your parents disagree on something.FCommunication is a problem for parents and children of all ages.GUnderstanding your values might help them see your purposes in life.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分1

    38、5分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When I was little, I loved Irish dancing but I didnt have the chance to continue. So when Aofie-Mai was seven, I started sending her to 21 classes. I want to 22 her every possible chance. I suppose Im living my dream 23 her.At first, it was just for fun, bu

    39、t she is naturally 24 and has won prizes and medals (奖牌). She dances four times a week and has between 15 and 20 competitions a year. She even won a world medal in a team dance 25 she was nine, which is a great 26 . Its a very expensive hobby. We cant 27 family holidays any more, so whenever were tr

    40、aveling around the UK or Ireland for 28 , we treat it as a break (休息). My 29 comes too, sometimes, but because hes self-employed, he doesnt 30 for days off. Additionally, each trip costs around 1,200.Its a crazy world of false eyelashes (假睫毛) and so much make-up (化妆), but the girls 31 it. I found th

    41、e heavy make-up a bit 32 at first, and still think theres no 33 . The dresses are beautifully made and cost around 2, 000 each. We go to a designer called Eire Designs by Gavin Doherty 34 theyre top quality. To have a Gavin 35 is amazing.We do make too many contributions. I no longer have a social l

    42、ife and I hardly have any time for myself. My husband and I hope she sticks to it, though, because it teaches discipline, hard work, helps her fitness and builds friendships with her teammates. I do fear adding up the cost (费用). I often think about what I could do with that money, but I love seeing

    43、her on the stage.21AsingingBdrivingCdancingDswimming22AofferBbuyClendDaward23AforBthroughCaboutDunder24ApreparedBtiredCworriedDgifted25AwhetherBwhereCwhenDif26AconcernBpityCachievementDagreement27AattractBappearCanswerDafford28AcompetitionsBmeetingsCgreetingsDjourneys29AmotherBhusbandCdaughterDaunt3

    44、0Aget hurtBget paidCget changedDget lost31AhateBloveChearDdislike32AstrangeBbeautifulCwhiteDcomfortable33AhopeBroadCneedDplan34AbecauseBalthoughCwhileDbefore35AnecklaceBhatCshirtDdress第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。When teenagers go through a period of rapid physical and

    45、mental development, every aspect of life 36 (affect) greatly, especially the relationships with their parents. It seems that they cant see eye 37 eye with their parents, so 38 (heat) arguments or cold silences are not uncommon between the both sides. Physical changes in 39 (teenager), including sudd

    46、en changes in their voices, shooting up in height, or weight problems, can cause family tensions. They enter a strange middle ground, 40 they are no longer a child but not quite an adult. As a result, they desire both independence and parental care. However, balancing their different mental needs ca

    47、n be 41 headache. For parents, they both want to treat them as children and expect them 42 (behave) like adults.Although it is impossible to solve the problem thoroughly, communicating frequently and honestly can ease the tension in the relationship. For children, learning to 43 (calm) understand th

    48、e situation from parents point of view is also a good solution. Besides, they should learn to back down and ask properly their parents to relax their controls over them. With this stormy period not 44 (last), the changes and challenges during this period 45 (turn) out all right in the end.第四部分 写作(共两

    49、节, 满分40分)第一节(满分15分)46假定你是李华,最近你很不开心,因为你经常和父母之间发生争执。你想给英国的笔友Tom写信,告诉他你成长的烦恼,并向他询求应对策略。注意: 1.词数80左右; 2.可以适当为加细节,以使行文连贯。_第二节(满分25分)47阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。A GIFT FOR GRANDPAJack and his brother Harry were filled with excitement, as they planned to visit their grandparents again this su

    50、mmer vacationThe big day came at last. After the happy family got ready, they set out for the grandparents cagerly On the way, the brothers were excitedly talking about the fun they had with grandparents. A little blue house with a tall white chimney finally appeared. Behind the house was the forest

    51、 carrying their good memories with Grandpa. They arrived at the driveway, at the end of which Grandma was waiting for them joyfully. Jack and Harry each gave Grandma a big hug and then swept to the living room, shouting excitedly “Grandpa, we are back!” Seeing his grandsons, Grandpa was wild with jo

    52、y and tried to get up with all his strength from the chair but in vain. A helpless expression flashed on his face. Grandma explained that his health was declining rapidly and maybe couldnt stand up on his own forever. But Grandpa declared stubbornly (倔强地), “I can!” Certainly, he was stuck in his boy

    53、ish way. Mum and grandparents were happy to meet again after a long time. They sat together and chatted about what happened recently. The brothers were soon bored with adult conversation, went out and wandered into the forest. Tall trees stretched up to the heavens with large branches crossing each

    54、other, while young ones rose straight like soldiers. Grandpa was once a great explorer full of wisdom. He could tell where the birds came from only by their calls and songs. The trees, birds, lizards, lots of bugs. . . How many merry moments they spent with Grandpa in the kingdom!But now Grandpa cou

    55、ldnt get up. This made them worried. “Wed think out a way to cheer him up. ” Jack said. “Grandpa is a bird lover, and we can catch him a bird. ” Harry suggested. “But he hates birds being caged!” Jack shook his headThen a bright idea came to Jacks mind. “Why not make a cane(扔杖) out of a young tree?”

    56、注意(1)续写词数应为150左右;(2)开头句已给出(3)请根据解析部分的己知线索及续写线索提示在答题卡的相应位置作答Paragraph 1:Harry thought it was a good idea._Paragraph 2:Jack and Harry handed the cane to Grandpa._参考答案:1B 2C 3A【导语】这是一篇应用文。文章介绍了母亲节可以为母亲订购的几种设计的蛋糕。1细节理解题。根据Dessert(甜点) Chocolate Cake下列“Price: $42, 6-inch/$58, 8-inch (价格:42美元,6英寸或58美元,8英寸)

    57、”可知,一个6英寸的甜品巧克力蛋糕要$42。故选B项。2细节理解题。根据Wafers and Chocolate Strawberries Cake下列段落中“Breaking the usual round shape, here is a Mothers Day cake design in a square, which is covered with breakable wafers on the sides. (打破了通常的圆形,这是一个方形的母亲节蛋糕设计,蛋糕侧面覆盖着易碎的晶圆)”可知,特别的是,威化饼巧克力草莓蛋糕是方形的。故选C项。3细节理解题。根据Naked Rose C

    58、ake中“We know you came across the thought of surprising your mom with a bunch(束)of flowers as gifts for. (我们知道你曾想过用一束花作为礼物给你妈妈一个惊喜)”以及“With the cake design that we bring here, you can take a floral surprise ahead. (有了我们带来的蛋糕设计,你可以提前获得一个花卉惊喜)”可知,如果你想用鲜花给妈妈一个惊喜,你应该选择裸玫瑰蛋糕。故选A项。4C 5A 6B 7B【导语】本文是一篇记叙文。文

    59、章讲述了作者的父亲通过烤面包来应对压力,在作者感到压力很大的时候,他教作者烤面包,告诉她要学会等待面团发酵,学会顺其自然。4推理判断题。根据第二段中“The shop where Dad works is running so well that he is always occupied. He is under a lot of stress. I think Dad began baking bread to help him relax. (爸爸工作的商店经营得很好,他总是忙得不可开交。他压力很大。我想爸爸开始烤面包是为了让自己放松。)”可知,作者的父亲忙碌,压力大,因此通过烤面包让自

    60、己放松。由此可知,他有特殊的处理压力的方法。故选C项。5细节理解题。根据第三段“Ive been feeling kind of stressed out myself since I found out I didnt make the school swim team. Now Ill have to wait a whole year to try out again. Plus, Im taking some difficult classes this year. (自从我发现自己没能进入学校游泳队后,我一直感到压力很大。现在我要等整整一年才能再试一次。另外,我今年要上一些很难的课。

    61、)”可知,作者感到压力大是因为学校生活不太顺利,没能进入校游泳队,还要再等一年才能尝试,而且课业比较难。故选A项。6句意猜测题。根据画线句下一句“He knows how much of each ingredient to use, and the bread always turns out great. (他知道每种食材该用多少,面包总是做得很好。)”可知,作者的父亲能精准地把握食材的用量。由此推知,画线句表示“爸爸不喜欢测量”。故选B项。7推理判断题。根据最后一段中作者父亲所说的话“Its hard to resist putting the dough directly into t

    62、he oven, but if you do, the bread will be hard. The most important lesson of all is learning to be. (把面团直接放进烤箱是很难抗拒的,但如果你这么做了,面包就会变硬。最重要的一课是学会顺其自然。)”可知,作者的父亲在教作者烤面包时,教她要学会等待面团发酵,学会顺其自然。因此,作者学到的是对待生活要放轻松,沉住气,慢慢来。故选B项。8A 9B 10D 11B【导语】这是一篇记叙文,文章主要讲的是在一起事故中Rihaan因为没有戴头盔所以头部受了伤,兄弟Aarush表现得很冷静并且对其伤口进行了的处

    63、理,并因此获得了奖章。8细节理解题。根据文章第一段“It was the scene from every parents worst nightmare when 8-year-old Rihaan was left lying in the middle of the road, with his bike bent beside him as the car that hit him stopped suddenly.(这是每个父母最可怕的噩梦:8岁的Rihaan躺在路中间,他的自行车在他身边弯曲,撞他的汽车突然停下来。)”可知Rihaan被汽车撞到了。故选A项。9细节理解题。根据文章第

    64、三段“I called triple zero. But I was overcome with shock and struggling to speak. It was young Aarush, Rihaans brother, who took over the call, communicating key information to emergency services.(我打了000。但我震惊得说不出话来。Rihaan的弟弟小Aarush接了电话,将关键信息传达给紧急服务部门)”可知,Aarush之所以接过电话是因为作为妈妈太紧张了以至于说不出话来。故选B项。10推理判断题。根

    65、据文章第五段“Hed been thrown 7 metres in the air.” Ashish recalled. “And wearing no helmet (头盔), he was very lucky the driver was not speeding. We dont blame the driver, for it could have been anyone,”Ashish said.(“他被抛到7米高的空中。”Ashish回忆道。“他没有戴头盔,很幸运司机没有超速。我们不怪司机,因为任何人都有可能。”)”可知,在Ashish看来因为Rihaan没有按规定配带头盔,所

    66、以导致被撞后头部受伤,所以可以推测Ashish的意思Rihaan本来应该带头盔。故选D项。11推理判断题。根据文章第三段“I called triple zero. But I was overcome with shock and struggling to speak. It was young Aarush, Rihaans brother, who took over the call, communicating key information to emergency services. Then, he quickly took clean towels to press on

    67、Rihaans wounds and stop the blood. When he noticed his brothers eyes wide with fear and tears falling down his cheeks, he also tried to comfort him.( 我打了000。但我震惊得说不出话来。Rihaan的弟弟小Aarush接了电话,将关键信息传达给紧急服务部门。然后,他迅速拿起干净的毛巾,按在Rihaan的伤口上,止住了血。当他注意到哥哥惊恐地睁大眼睛,眼泪顺着脸颊流下来时,他也试图安慰他。)”可知,Aarush在妈妈震惊得说不出来话时及时接过电话,

    68、将关键信息告诉了紧急服务部门,同时又对哥哥的伤进行了处理并且对其进行安慰,由此可以推断Aarush是个冷静且有爱心的孩子。故选B项。12A 13C 14B 15B【导语】本文是一篇议论文。文章主要以“孩子要做家务”为话题,通过研究和事例,论证做家务对孩子成长的重要性,鼓励家长督促孩子多参与家务活,培养责任意识。12推理判断题。根据第一段“Many more of us assign (分派) housework, or say we believe in them, but the housework just doesnt get done.(我们中有更多的人会分配家务,或者说我们相信家务,

    69、但家务只是没有被作。)”可推断,尽管分派了家务活,但是很少有孩子真正去做。故选A。13细节理解题。根据第三段“Those early shared responsibilities extended to a sense of responsibility in other areas of their lives.(这些早期共同承担的责任延伸到了他们生活中其他领域的责任感。)”可知,该研究发现做家务活有助于孩子们培养责任意识。故选C。14细节理解题。根据最后一段“What should you do when getting children to do housework? Accept

    70、no excuses. Dont worry if you must repeat yourself again and again. If youre spending more time getting the child to do this job than it would take to do it yourself, then youre doing it right.(当你让孩子做家务时,你应该怎么做?不要接受任何借口。如果你必须一遍又一遍地重复,也不要担心。如果你花在让孩子做这件事上的时间比你自己做这件事的时间还多,那么你做得对。)”可知,作者建议家长给孩子分派家务活时不接受

    71、孩子的任何托词,积极帮助孩子做家务。故选B。15主旨大意题。通读全文可知,第一段首句“Children should do housework.(孩子们应该做家务。)”为该文的核心话题,第二段“For starters, housework is good for kids. Being a part of the routine work of running a household helps children develop an awareness of the needs of others, while at the same time contributing to their

    72、emotional well-being.(首先,做家务对孩子有好处。作为日常家务的一部分,帮助孩子们培养对他人需求的认识,同时也有助于他们的情感健康。)”论述了做家务可以给孩子带来的好处,由此可知,本文主要论述做家务活对孩子成长的重要性,助力孩子的责任意识,因此最好的标题是B选项“Housework Matters to Children.(家务对孩子很重要。)”。故选B。16F 17C 18E 19D 20G【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了几个消除父母和孩子之间代沟的办法。16上文“Some people think only school children do not agree

    73、with their parents. However, it is not true.(有些人认为只有学龄儿童才不同意父母的意见。然而,事实并非如此。)”提出有人认为只有学龄儿童才不同意父母的意见,但这是错误观点,F项“Communication is a problem for parents and children of all ages.(沟通对父母和所有年龄段的孩子来说都是一个问题。)”承接上文,给出正确的观点:所有年龄段的孩子和父母之间都存在这一问题,进而引出下文消除代沟的建议,上下文语意连贯。故选F项。17下文“Your parents possibly wont consid

    74、er your ideas if you are shouting at them. And you cant express yourself well if you are angry.(如果你对父母大喊大叫,他们可能不会考虑你的想法。如果你生气了,你就不能很好地表达自己。)”假设了在生气的时候去与父母沟通可能会出现的问题,是对C项“Dont get to your parents when you are angry.(当你生气的时候不要去找你的父母。)”的解释,说明了为什么生气的时候不要去找父母,上下文语意连贯。故选C项。18小标题“Try to reach a compromise

    75、(和解).(试着达成和解)”指出与父母相处需要让步。E项“Perhaps you and your parents disagree on something.(也许你和你的父母在某些事情上意见不一致。)”创设了让步的前提:与父母在某些事情上意见不一致,存在矛盾,引出下文“You can keep your disagreement and try your best to accept each other.(你们可以保留分歧,并尽最大努力接受对方。)”的应对办法,照应本段主题。故选E项。19上文“In these situations, it is especially important

    76、 to show love and respect to them. (在这种情况下,对他们表现出爱和尊重是特别重要的。)”提出表现对父母的爱和尊重,D项“Showing respect will keep your relationship strong.(表达尊重会让你们的关系更加牢固。)”说明这样做的作用,上下文语意连贯。故选D项。20上文“Tell your parents what you care about, and why.(告诉你的父母你关心什么,为什么。)”提出告诉父母对自己而言什么最重要并说明原因,G项“Understanding your values might he

    77、lp them see your purposes in life.(了解你的价值观可以帮助他们看到你的人生目标。)”说明这样做的作用,句中“your values”与上文“what you care about”相照应,同时呼应标题“Talk about your values.(谈谈你的价值观。)”,上下文语意连贯。故选G项。21C 22A 23B 24D 25C 26C 27D 28A 29B 30B 31B 32A 33C 34A 35D【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者小时候喜欢舞蹈,尽力支持女儿学习跳舞的事情,作者想给女儿一切可能的机会,而女儿也很有天赋,获得了很多奖项。虽

    78、然花费高昂,但是作者喜欢看女儿能够在舞台上表演。21考查动词词义辨析。句意:所以当Aofie-Mai七岁的时候,我开始送她去上舞蹈课。A. singing唱歌;B. driving驾驶;C. dancing跳舞;D. swimming游泳。根据第二段中“She dances four times a week”可知,作者送女儿去上舞蹈课。故选C。22考查动词词义辨析。句意:我想给她提供一切可能的机会。A. offer提供;B. buy购买;C. lend借;D. award授予。结合后文“her every possible chance”可知,作者小时候没有机会继续学跳舞,所以如今想给女儿提

    79、供一切可能的机会。故选A。23考查介词词义辨析。句意:我想我通过她实现了我的梦想。A. for为了;B. through通过;C. about关于;D. under在下面。结合上文“but I didnt have the chance to continue”以及“I suppose Im living my dream”可知,作者没有机会学习舞蹈,为女儿提供一切可能的机会学跳舞,作者觉得自己是通过了女儿实现了自己儿时的梦想。故选B。24考查形容词词义辨析。句意:起初,这只是为了好玩,但她很有天赋,并获得了奖项和奖牌。A. prepared准备的;B. tired疲惫的;C. worried

    80、担心的;D. gifted有天赋的。根据后文“has won prizes and medals”可知,女儿获得了奖项,可推知女儿跳舞是有天赋的。故选D。25考查连词词义辨析。句意:她甚至在九岁的时候在一个团体舞蹈中获得了世界性的奖牌,这是一个伟大的成就。A. whether是否;B. where在哪里;C. when当时候;D. if如果。根据后文的“she was nine”可知,此处为时间状语从句,表示“当女儿九岁的时候”应用when。故选C。26考查名词词义辨析。句意:她甚至在九岁的时候在一个团体舞蹈中获得了世界性的奖牌,这是一个伟大的成就。A. concern担心;B. pity同情

    81、;C. achievement成就;D. agreement同意。结合上文“She even won a world medal in a team dance”可知,女儿九岁就能获得世界性的奖牌,这是一项伟大的成就。故选C。27考查动词词义辨析。句意:我们再也负担不起家庭度假的费用了,所以每当我们为了比赛去英国或爱尔兰旅行时,我们就把它当作一种休息。A. attract吸引;B. appear出现;C. answer回答;D. afford负担得起。根据上文“Its a very expensive hobby.”可知舞蹈是一项昂贵的花费,所以作者他们再也负担不起家庭度假的费用了。故选D。2

    82、8考查名词词义辨析。句意:我们再也负担不起家庭度假的费用了,所以每当我们为了比赛去英国或爱尔兰旅行时,我们就把它当作一种休息。A. competitions比赛;B. meetings会议;C. greetings打招呼;D. journeys旅途。结合上文“were traveling around the UK or Ireland for”可知作者他们去英国或爱尔兰是为了女儿参加舞蹈比赛。故选A。29考查名词词义辨析。句意:我丈夫有时也会来,但因为他是自由职业者,他的休息日没有工资。A. mother妈妈;B. husband丈夫;C. daughter女儿;D. aunt阿姨。根据后文

    83、“because hes self-employed, he doesnt _10_ for days off.”可知,丈夫有时候也会一起来。故选B。30考查动词短语辨析。句意:我丈夫有时也会来,但因为他是自由职业者,他的休息日没有工资。A. get hurt受伤;B. get paid得到报酬;C. get changed换衣服;D. get lost迷路。根据上文“because hes self-employed”可知丈夫是自由职业者,所以他的休息日没有工资。故选B。31考查动词词义辨析。句意:假睫毛和浓妆艳抹是一个疯狂的世界但女孩们喜欢它。A. hate憎恨;B. love爱;C. h

    84、ear听见;D. dislike不喜欢。上文“but”表示转折,说明虽然假睫毛和浓妆艳抹是一个疯狂的世界但女孩们喜欢它。故选B。32考查形容词词义辨析。句意:一开始我觉得浓妆有点奇怪,觉得没必要。A. strange奇怪的;B. beautiful美丽的;C. white白色的;D. comfortable舒服的。结合上文“Its a crazy world of false eyelashes and so much make-up”可推知,作者一开始觉得浓妆有点奇怪。故选A。33考查名词词义辨析。句意:一开始我觉得浓妆有点奇怪,觉得没必要。A. hope希望;B. road道路;C. ne

    85、ed必须,需要;D. plan计划。根据前文“I found the heavy make-up a bit_12_ at first”可知,一开始作者觉得浓妆有点奇怪,觉得没必要。故选C。34考查连词词义辨析。句意:我们去找一个叫Eire Designs by Gavin Doherty的设计师,因为他们的质量一流。A. because因为;B. although虽然;C. while当时候;D. before在之前。根据后文“theyre top quality”可知,此处为原因状语从句,表示“因为”应用because。故选A。35考查名词词义辨析。句意:有一件Gavin的裙子是惊人的。A

    86、. necklace项链;B. hat帽子;C. shirt衬衫;D. dress连衣裙。结合上文“The dresses are beautifully made and cost around 2, 000 each.”可知,这些裙子制作精美,每件售价约2000英镑。故此处指有一件Gavin的裙子很惊人。故选D。36is affected 37to 38heated 39teenagers 40where 41a 42to behave 43calmly 44lasting 45will turn【导语】本文是一篇说明文。当青少年经历一个身心快速发展的时期时,生活的方方面面都会受到很大影响

    87、,尤其是与父母的关系。沟通、换位思考等可以缓解紧张关系。36考查动词语态和主谓一致。句意:当青少年经历一个身心快速发展的时期时,生活的方方面面都会受到很大影响,尤其是与父母的关系。分析句子结构可知,空处是句子的谓语部分。结合上下文语境可知,此处在叙述客观事实,因此使用一般现在时;主语every aspect of life和affect之间是被动关系,应用被动语态;主语为every所修饰的名词,故谓语动词用单数形式。故填is affected。37考查介词。句意:他们似乎与父母意见不一致,因此双方之间激烈的争论或冷淡的沉默并不罕见。see eye to eye是固定搭配,意为“(两个人)看法一

    88、致,观点相同”,to是介词。故填to。38考查形容词。句意:同上。空处修饰arguments,应填形容词heated,表示“激烈的”,作定语。故填heated。39考查名词复数。句意:青少年的身体变化,包括声音的突然变化、身高飙升或体重问题,都会导致家庭紧张。teenager意为“青少年”,为可数名词,其前无限定词,应填复数名词teenagers。故填teenagers。40考查定语从句。句意:他们进入了一个奇怪的中间地带,在那里他们不再是一个孩子,而是一个成年人。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,先行词为middle ground,且空处在定语从句中作地点状语,应填关系副词wher

    89、e。故填where。41考查冠词。句意:然而,平衡他们不同的心理需求可能会让人头疼。空后为名词headache,表示“使人头痛的事,棘手的事,难题”,为可数名词,此处表示泛指,且headache的发音以辅音音素开头,故填a。42考查非谓语动词。句意:对于父母来说,他们都想把他们当作孩子对待,并希望他们表现得像成年人。expect sb. to do sth. 为固定用法,表示“要求期望某人做某事”。故填to behave。43考查副词。句意:对于孩子来说,学会从父母的角度冷静地理解情况也是一个很好的解决方案。空处修饰动词understand,应填副词,作状语。故填calmly。44考查非谓语动

    90、词。句意:由于这段暴风雨时期不会持续,这段时期的变化和挑战最终会好起来。此处为“with宾语宾补”结构,宾语this stormy period和last之间为逻辑上的主谓关系,应用现在分词,作宾补。故填lasting。45考查动词的时态。句意:同上。联系语境可知,此处表示将来的动作,故用一般将来时。故填will turn。46One possible version:Dear Tom,These days, I feel upset. At school I am good at maths and English, while I find physics difficult to lea

    91、rn. But my parents think I should always do best in every subject. Whenever I come back home late, they will get very angry with me. You know I like playing basketball, but when weekends come, they dont allow me to do anything except studying. Now I am no longer interested in my study. Can you give

    92、me some advice on how to get along with my parents? Yours, Li Hua【导语】本题是一篇应用文,要求考生以李华的身份,向英国的笔友Tom写一封求助信,寻求经常和父母之间发生争执的应对策略。【详解】1.词汇积累不高兴的:upsetjoyless允许: allowpermit喜欢:likebe fond of建议:advicesuggestion2.句式拓展简单句变复合句原句: Can you give me some advice on how to get along with my parents?拓展句:Can you give

    93、me some advice on how I can get along with my parents?【点睛】【高分向型1】But my parents think I should always do best in every subject. (运用了省略that引导的宾语从句)【高分向型2】 Whenever I come back home late, they will get very angry with me.(运用了whenever引导的状语从句)47One possible version:Harry thought it was a good idea. When

    94、 the two brothers reached an agreement, they quickly ran back to their grandfathers house, got the tools they needed to make the cane, and ran back to the woods. In the woods, they worked hard to find a straight tree and set to work. After cutting the tree down, they took the bark(树皮) off with a kni

    95、fe. After an hour, a hand-made cane was finally made, which was smooth and was just of the right size. The two brothers were sure that their grandpa would love it!Jack and Harry handed the cane to Grandpa. The moment grandpa took the cane with shaking hands, he cried with joy, “This is made by my gr

    96、andsons themselves. How precious it is!”Jack shouted, “Grandpa, we hope this cane will help you stand up and come with us to explore the woods!” Grandpa smiled at the boys and seized the cane in his right hand, trying to stand up. To their amazement, he did it! Everyone was excited to see grandpa st

    97、and up. At that moment, Jack noticed grandfathers eyes were wet. What a wonderful gift he had ever got!【导语】本文以人物为线索展开,讲述杰克一家暑假去看望他们的祖父母,爷爷奶奶看到他们欣喜若狂,但是爷爷不能站起来了,这让他们很担心。所以在森林闲逛时,杰克提出给爷爷做一根手杖。【详解】1. 段落续写由第一段首句内容“哈利觉得这是个好主意。”可知,本段可以写兄弟俩如何做手杖。由第一段首句内容“杰克和哈利把手杖递给爷爷。”可知,本段可以写爷爷受到手杖后的反应。2. 续写线索:兄弟俩找做手杖的工具他

    98、们开始制作制作完成送给爷爷爷爷激动爷爷借助手杖努力站起来3. 词类激活行为类认为:think/believe/consider喜欢:love/like/be fond of喊:shout/yell情绪类哭:cry/weep/sob快乐:joy/delight/happiness/pleasure惊讶:amazement/surprise/astonishment【点睛】【高分句型1】After an hour, a hand-made cane was finally made, which was smooth and was just of the right size. (运用了which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】What a wonderful gift he had ever got! (运用了what引导的感叹句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 3 单元测试(A卷·夯实基础)-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781362.html
    相关资源 更多
  • 上海版九年级化学第三章第三节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第三节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第三章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第三章第一节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第一节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第四节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第四节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第四节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第四节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节基础题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节基础题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第一节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第一节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级上册《2.2氧气》测试(含答案).docx上海版九年级上册《2.2氧气》测试(含答案).docx
  • 上海浦东新区侨光中学2022-2023学年六年级上学期期中英语试卷.docx上海浦东新区侨光中学2022-2023学年六年级上学期期中英语试卷.docx
  • 上海浦东区进才中学2020-2021学年高一上学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx上海浦东区进才中学2020-2021学年高一上学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 上海浦东上外附中高三上学期英语9月第三周周练.docx上海浦东上外附中高三上学期英语9月第三周周练.docx
  • 上海杨浦高级中学2018届高三上学期第一次月考数学试题.docx上海杨浦高级中学2018届高三上学期第一次月考数学试题.docx
  • 上海杨浦区初三 期中数学试卷(手写答案).docx上海杨浦区初三 期中数学试卷(手写答案).docx
  • 上海期末全真模拟试卷(5)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(5)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(3)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(3)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)解析版.docx上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(1)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(1)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期中解答题精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx上海期中解答题精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中解答题精选50题(压轴版)-(沪教版)解析版.docx上海期中解答题精选50题(压轴版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中填选精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx上海期中填选精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)解析版.docx上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)原卷版.docx上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海明珠中学沪教版七年级上整式的乘除 练习二(无答案).docx上海明珠中学沪教版七年级上整式的乘除 练习二(无答案).docx
  • 上海新版九年级化学第四单元第二节《反应中的质量关系》基础题(word版有答案解析).docx上海新版九年级化学第四单元第二节《反应中的质量关系》基础题(word版有答案解析).docx
  • 上海新版九年级化学第四单元第二节《化学反应中的质量关系》难度偏大尖子生题(word版有答案).docx上海新版九年级化学第四单元第二节《化学反应中的质量关系》难度偏大尖子生题(word版有答案).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1