分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型Unit 3 单元话题七选五专项练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781368
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:145.84KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元话题七选五专项练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练牛津译林版2020 单元 话题 七选五 专项 练习 2022 2023 学年 英语 选择性 必修
    资源描述:

    1、Unit 3单元话题七选五专项练习(名校最新真题)(2022江苏苏州第二中学高二阶段练习)Its certain that were all getting older. And while the older among us may be no spring chickens any more, growing old gracefully is no bad thing._1_However, as the world population ages, will there be enough people to replace our younger selves?A situatio

    2、n where there are more old people than young certainly has an effect on the world. A report by the Pew Research Center says that globally the number of people over 65 years old will triple by 2050, drastically altering some countries demographic (人口的) make-up._2_Governments will struggle to provide

    3、satisfactory pensions, which are ultimately funded by taxes paid by the working population. And long-term, a smaller population of economically-active people may be a problem for companies trying to recruit staff._3_The Pew Research Center survey found that 87% of Japanese people were most concerned

    4、 about it, while only 26% of people from the USA were. Some countries thought the elderly should take care of themselves, while others thought it was the responsibility of the family._4_But old age shouldnt just be seen negatively. Elderly people have knowledge and experience to pass on. Some have w

    5、ealth which they can spend, helping the economy. And some do voluntary or charity work._5_And these include increasing the retirement age, encouraging people to save for the future, or even convincing people to have more children.AAnd with age comes wisdom.BOf course, solutions are needed to tackle

    6、the issue.CThe aging population can be potential new customersDMany thought the government should be responsible.EAttitudes to an aging population vary around the world.FIt also predicts that the world population will decline in the next century.GThis aging population means an increased demand for h

    7、ealth and social care.(2022江苏南京高二期末)How to Have a Successful Teenage LifeEveryone wants to succeed in their life, dont they? Even as a teenager, you can achieve success in your life; it really isnt so hard. _6_Do well in school. No matter how boring it is now, education will help you be a productive

    8、 member in society. Try your best for excellence in school: listen to the teachers, do your homework, study, and get good grades. Doing so will help you get into a better university, which will enable you to have a bright future._7_Do good in your community. Volunteering can not only improve your co

    9、mmunitys status, it could make you happier. Studies show that people who volunteer are less likely to develop depression than people who dont._8_ For example, if you love animals, volunteer at an animal shelter. If you love helping the environment, plant trees or pick up litter. When you help others

    10、, it will make you feel better about yourself. _9_Remember, theyre there to help you be the best that you can be. Respect them and value their opinions, even if they annoy you sometimes._10_You dont get to choose your teachers or your family, but you still have to put up with them. Learn how to deal

    11、 with people now, because when youre an adult, you dont get to choose your boss or your co-workers, so learn how to respect them now.ALive life to the fullest.BSchool sets you up on the right road!CBe nice to your parents and teachers.DFind chances to do volunteer work that interests you.EIt will he

    12、lp you pass time and develop your personality.FHere are some important points that you may find helpful.GKeep in mind that they do the things they do because they care about you.(2022江苏徐州高二阶段练习)First aid is an important tool in quickly responding to accidents to ensure that injuries can be efficient

    13、ly and immediately handled before a trained medical professional arrives. First aid in schools is especially helpful as children often get into accidents that need quick care. _11_ Here are some of the benefits coming from having a first aider on site. A quick response is guaranteed. First aid is th

    14、e initial treatment given to a victim. Some injuries do not require professional assistance. _12_ First aiders can help the affected person feel better and ease pain by performing simple procedures on the spot. First aid can save lives. People equipped with first aid skills can handle emergencies in

    15、 an efficient manner. Their professional knowledge and right methods of treatment can help preserve lives. A trained person is more composed(镇定的)and confident in critical situations. _13_ A greater sense of safety is promoted._14_ They are aware of the fact that they can treat themselves easily in c

    16、ase an accident occurs. Moreover, they are also trusted by their friends or loved ones. Having a well-trained first aider around help them relax and stay calm in the event of an emergency._15_ Therefore, it is a must for the teachers and students to get a proper first aid training so that they can c

    17、ontribute to a safe campus. To ensure the safety of all the staff members and students, it is important to have first aid in the schools. It is vital to make everyone aware of the basic methods they should apply after an accident occurs.ATo sum up, first aid offers a wide range of benefits.BOverall,

    18、 a quick response can make a big difference.CPeople who get first aid training are likely to feel secureDHe/She knows the best possible ways to help the victims make it.EFirst aid training gives an individual enough knowledge to last a lifetimeFThey can be treated with simple methods such as applyin

    19、g an ice pack etc.GWhether they are minor or more serious, preventing them worsening is important.(2022江苏高二期中)Kids Do More Sports After Tutoring BanChina Central Television reported that 33,000 arts and sports stores were launched in just over a month after the government published its “Double Reduc

    20、tion” document in late July._16_The government tutoring restriction is supposed to help improve the health of young people. Some Chinas school children are short-sighted and nearly one in five between the ages of 6-17 is overweight or obese, National Health Commission data show. _17_ The government

    21、has also promised to “gradually increase” the score of sports in the senior high school entrance exam.Schools are taking action to provide a variety of PE classes and clubs for children. Some schools are providing ice and snow sports optional courses for students. _18_ Every Wednesday afternoon chil

    22、dren wearing boxing gloves and shin guards sweat in the club as they punch and kick pads held by teachers in a school in east Beijing. It has been teaching children martial arts such as Thai boxing since 2018. Now it has provided regular classes such as wrestling, swimming and skating. _19_ Sitting

    23、on a couch in the reception area in a public park, Mr. Liu waits for her seven-year-old son when his son is playing basketball with classmates. A 39-year-old mother, who accompanies her son to the park nearby jogging every Sunday after his son finishes homework shortly after the company that provide

    24、d his math tuition was shut down. “My son and I can jog three times a week unless hes sick.” she said. And she thinks it is beneficial to their health and gives her more time to communicate with her child. Parents hold positive attitudes towards the new policy. Chinas Tiger moms used to find classes

    25、 after school to give our children an advantage in the intensely competitive education. _20_ They believe children cant be too weak if the nation has a strong desire to be strong. Children will be more and more strong both physically and mentally to adapt to their future study and career.ABut now th

    26、ey arent enrolling their children just to give them something to do.BThe Double Reduction policy also gives students time for exercise after school.CSome children are addicted to the video games and have no time to do homework.DParents are busy enrolling their children to all kinds of classes after

    27、school to improve their scores.ESo the government plans to get almost 20 millionmore peopleto participate in regular exercises withinfive years.FSome schools are organizing a variety of sports games like rope-skipping game, basketball, badminton, volleyball game and so on.GIt banned academic tutorin

    28、g during weekends and holidays and ordered schools to reduce both the amount and time needed for assignments.(2022全国高二课时练习)About five days ago, my back started tightening in the middle region. A couple of days ago, I was trapped in my bed, unable to move. _21_ So here I was, determined to make an ap

    29、pointment at an Eastern medicine school for my first experience getting acupuncture.It was a wonderful experience. The room looked no different from a Western medicine examination room. _22_ However, it differed from Western medicine in the way they sought to treat me._23_ I was asked about things i

    30、n my entire life, from my sleep patterns to my physical processes, to current life stressors. Then the medical student discussed a plan with the doctor. They came back, asked me to lie on my stomach, and started placing the needles. The needles didnt hurt. I could barely feel their presence.After th

    31、ey placed the needles, the doctor asked me how I felt. I told her I couldnt feel any pain._24_ So they left me in the room with a heat lamp for about twenty minutes. This “baking” time was amazing. It was subtle, but strong. _25_ When the appointment was over, I felt super relaxed, almost drunk. I w

    32、ould highly recommend this treatment option for anybody who thinks they may benefit.AThe mysterious ancient healing art of acupuncture was amazing.BChinese medicine tend to regard the patients symptoms as a whole.CI hated the looks from my doctor for symptoms that Western technology cant handle perf

    33、ectly.DI felt like I was in an altered state of relaxation, a different dimension, even.EThe doctor told me to be patient and wait for the needles to take effect.FI sat down and discussed my symptoms with the medical student.GThis actually indicated that I was responding well to the treatment.(2022江

    34、苏高二课时练习)There are numerous reasons why people dont take First Aid training programs. _26_ Or they think that accidents happen to other people, not to them or their friends, family and colleagues. But if you ask any individual who has already taken a first aid training program if it was worth it, the

    35、ir answer will be “Yes!” Having some basic first aid knowledge is essential and here are the reasons._27_ Having a basic first aid knowledge means that youll be confident in your skills and abilities in relation to first aid administration. By taking first aid training, it helps you to reflect on yo

    36、urself and how you and others react in certain situations. Having this understanding will boost your confidence in a wide range of non-medical day-to-day situations.It does more than help save lives.Its true that having first aid training undoubtedly helps save lives. _28_ Giving appropriate first a

    37、id immediately can also help to reduce a persons recovery time and make the difference between the patient having a temporary (短暂的) disability and a long term disability.It enables you to increase patients comfort.Not all accidents, injuries or illnesses require a trip to the hospital but it doesnt

    38、mean they dont cause pain and suffering to the patient. _29_ By knowing how to act-even just by employing simple techniques such as applying an ice pack correctly, youll help to relieve his discomfort.It gives you tools to prevent the situation from becoming worse.By being able to provide basic care

    39、 you can stabilize a patient until emergency medical services arrive. Youll learn how to use basic household items as tools to cope with many situations. Youll also be trained in how to collect information and data about what happened and the patients condition. This information will be passed on to

    40、 the emergency services, which saves them time. _30_AThey are too busy.BHowever, thats not all.CIt creates the confidence to give first aid.DYou will be a valuable link in the chain of survival.EIt helps you reflect on how you react in certain situations.FYou must look after yourself and ensure your

    41、 own safety.GA child who is crying because of a sprained ankle is suffering.(2022湖北华中师大一附中高二期末)Besides individual models who choose to live a simple and sustainable life, a growing number of eco-minded business are going all out to lead a green living culture in communities. _31_This brand offers sh

    42、oppers all sorts of organic and green living necessities, including but not limited to spices, dry food, raw noodles, spaghetti, body wash, and skincare products. _32_Instead, customers are encouraged to bring their own containers when they shop.In 2018 when Dora Lam co-founder of slowood, gave birt

    43、h to her daughter. she and her husband wondered where they could find organic and sustainable products for the baby._33_ Therefore, the new parents decided to set up a one-stop environmentally friendly shop Where residents are able to buy almost all living necessities._34_According to Dora Lam, ther

    44、e are some misunderstandings over the price of “zero waste” products. Some people have the stereotype that these products are expensive or even unaffordable. Referring to the spices and food sold at Slowood she said they are more economical than those sold at supermarkets. For example, a bottle of b

    45、asil that is on sale at Slowood for less than HK$10 goes for about HKS35 at supermarkets._35_Dora Lam hopes the concept of zero waste could be more widely accepted in the future. “Everyone can help by forming easy eco-habits, such as using reusable bottles, ordering takeaway food as les s as possibl

    46、e, or using less tissues.” she said.AThis is how Slowood came into being.BSaving energy is for the Earth and the future of human beingsCThe extra cost comes mainly from the bottle itself and delivery expenses.DDisappointedly they found that the products were sold in deferent stores. EUnlike other sh

    47、ops, Slowood does not provide single use plastic bottles or bags.FWhen invited to speak in public, she advocates stainable and low-carbon lifestyles.GSlowood, a Hong Kong based chain, opened is fourth store at Central Market in August.参考答案:1A2G3E4D5B【导语】这是一篇议论文。文章介绍了人口老龄化问题的现状、社会各界对这个问题的态度以及相关的解决方案。

    48、1根据下文“However, as the world population ages, will there be enough people to replace our younger selves?(然而,随着世界人口老龄化,会有足够的人来取代年轻的自己吗?)”可知,空处和下文形成转折关系,说明人们年龄增长的好处。A项:And with age comes wisdom.(智慧随着年龄的增长而增长)符合语境。故选A。2根据上文“A report by the Pew Research Center says that globally the number of people over

    49、 65 years old will triple by 2050, drastically altering some countries demographic (人口的) make-up.(皮尤研究中心(Pew Research Center)的一份报告称,到2050年,全球65岁以上的人口数量将增加两倍,这将极大地改变一些国家的人口构成)”和下文“Governments will struggle to provide satisfactory pensions, which are ultimately funded by taxes paid by the working popu

    50、lation. (政府将努力提供令人满意的养老金,这最终是由工作人口支付的税收)”可知,空处承上启下,说明老年人口增长给社会带来的影响。G项中的“This aging population”和上文“the number of people over 65 years old will triple”对应。G项:This aging population means an increased demand for health and social care.(人口老龄化意味着对保健和社会照顾的需求增加)符合语境。故选G。3空处为段落主题句。根据下文“The Pew Research Cente

    51、r survey found that 87% of Japanese people were most concerned about it, while only 26% of people from the USA were. Some countries thought the elderly should take care of themselves, while others thought it was the responsibility of the family.(皮尤研究中心的调查发现,87%的日本人最关心它,而只有26%的人来自美国。一些国家认为老年人应该照顾自己,而

    52、另一些国家则认为这是家庭的责任)”可知,本段主要讲述世界各地对人口老龄化的不同态度。E项:Attitudes to an aging population vary around the world.(世界各地对人口老龄化的态度各不相同)符合语境。故选E。4根据上文“Some countries thought the elderly should take care of themselves, while others thought it was the responsibility of the family.(一些国家认为老年人应该照顾自己,而另一些国家则认为这是家庭的责任)”可知,

    53、空处承接上文,说明谁应该为这些老年人负责。D项中的“be responsible”和上文“the responsibility”对应。D项:Many thought the government should be responsible.(很多人认为政府应该负责)符合语境。故选D。5根据下文“And these include increasing the retirement age, encouraging people to save for the future, or even convincing people to have more children.(这些包括提高退休年龄,

    54、鼓励人们为未来储蓄,甚至说服人们多生孩子)”可知,空处提出需要寻求解决方案。B项:Of course, solutions are needed to tackle the issue.(当然,解决这个问题需要处理方案)符合语境。故选B。6F7B8D9C10G【分析】这是一篇说明文。本文给出三个建议,帮助青少年拥有精彩成功的青春期。6根据上文“Even as a teenager, you can achieve success in your life, it really isnt that hard.(甚至作为一个青少年,你都可以在你的生活中取得成功,这真的不是那么困难。)”以及后文给出

    55、的三个建议,可知此处需要一个过渡句,起到承上启下的作用。F项“Here are some important points that you may find helpful(以下是一些你可能会发现有用的要点)”符合文意。故选F。7根据该段主题句“Do well in school.(在校表现好)”可知,该段主要阐述通过在校努力学习而取得成功。B项“School sets you up on the right track(学校让你走上正确的道路)”符合文意。故选B。8根据空格后句“For example, if you love animals, volunteer at an animal

    56、 shelter.(例如,如果你喜欢动物,那就去动物收容所做志愿者。)”可知,这里举例说明参加感兴趣的志愿者项目。所以前句应该说明要找一些感兴趣的志愿项目去做。D项“Find chances to do voluntary work that interests you(找机会做你感兴趣的志愿工作)”符合文意,下文是对选项内容的举例说明。故选D。9根据文章结构,可知空格处为该段主旨句。根据后文“You dont get to choose your teachers or your family, but you still have to put up with them.(你无法选择你的老

    57、师或家人,但你必须得忍受他们。)”可知,该段主要阐述青少年和父母及老师的关系。C项“Be nice to your parents and teachers(对你的父母和老师好一点)”符合文意。故选C。10根据空前句“Respect them and value their opinions, even if they annoy you sometimes.(尊重他们,重视他们的意见,即使有时他们会惹恼你。)”以及后句“You dont get to choose your teachers or your family, but you still have to put up with

    58、them.(你无法选择你的老师或家人,但你必须得忍受他们。)”可知,此处应该选择一句话来说明尊敬师长的原因。G项“Keep in mind that they do the things because they care about you(记住,他们做这些事情是因为他们关心你)”符合文意。故选G。11G12F13D14C15A【分析】本文为一篇说明文,介绍了接受急救培训的好处,并呼吁学校师生应该进行急救知识培训,为安全校园做贡献。【详解】1.空前一句“First aid in schools is especially helpful as children often get into

    59、accidents that need quick care.(学校里的急救尤其有用,因为孩子们经常会遇到需要快速护理的事故)”表示急救在学校里的重要性;G选项 “Whether they are minor or more serious, preventing them worsening is important.(无论它们是轻微的还是更严重的,防止它们恶化是重要的)”中they指代前句中的accidents,且具体说明为什么急救在学校是重要的,符合语境。故选G项。2.空前一句“Some injuries do not require professional assistance.(有

    60、些伤害不需要专业援助)”描述一些轻微的伤害不需要专业援助;F选项“They can be treated with simple methods such as applying an ice pack etc.(它们可以用简单的方法来治疗,如敷冰袋等)”同样描述轻微伤害的处理措施,且此句中的“simple methods”与前文“do not require professional assistance”对应一致。故选F项。3.小标题表示急救能拯救生命。空前一句“A trained person is more composed and confident in critical situ

    61、ations.(一个受过训练的人在危急情况下会更加沉着和自信)”中A trained person与D选项“He/She knows the best possible ways to help the victims make it.”中“He/She”对应,且表示经过训练的急救者能拯救生命,与本段主旨相符。故选D项。4.由本段标题句“A greater sense of safety is promoted.(提高人们的安全感)”可知,本段说明受过急救培训的人会带来安全感;空后“They are aware of the fact that they can treat themselve

    62、s easily in case an accident occurs.(他们意识到,一旦发生事故,他们可以很容易地治疗自己)”表示具有急救知识让自己有安全感;C选项“People who get first aid training are likely to feel secure.(接受过急救培训的人更可能会感到安全)”符合语境和本段主旨。故选C项。5.观察全文可知,最后一段进行总结,本文的结构是“总分总”。A选项“To sum up, first aid offers a wide range of benefits.(总之,急救提供了广泛的好处)”总结急救有很多好处,引出下文,表示应

    63、在学校普及急救知识,造福于校园安全。故选A项。16G17E18F19B20A【分析】本文是新闻报道。本文主要介绍了中国政府颁布的“双减”政策和政策实施后的效果。16根据上文“China Central Television reported that 33,000 arts and sports stores were launched in just over a month after the government published its “Double Reduction” document in late July. (中国中央电视台报道,在政府7月底发布“双减”文件后,仅一个多月

    64、内,就有3.3万家艺术和体育商店开业。)”可知,上文介绍的是“双减”政策,G项意为“它禁止在周末和节假日进行学术辅导,并命令学校减少作业的数量和所需的时间。”选项能够承接上文,选项中的“It”代指上文的“Double Reduction” document”,具体介绍了什么是“双减”政策。故选G。17根据上文“Some Chinas school children are short-sighted and nearly one in five between the ages of 6-17 is overweight or obese, National Health Commission

    65、 data show. (国家卫生委员会的数据显示,中国的一些学龄儿童近视,在6-17岁之间,近五分之一的儿童超重或肥胖。)”可知,上文介绍的是中国学龄儿童的不健康的现象,E项意为“因此,政府计划在五年内增加近2000万人参加定期锻炼。”选项与上文构成因果关系,正是因为学龄儿童的不健康的现象,所以中国政府决定让更多的人参加定期锻炼。故选E。18根据上文“Some schools are providing ice and snow sports optional courses for students. (一些学校为学生提供冰雪运动选修课。)”可知,上文是对学校为学生提供的体育锻炼的举例,F

    66、项意为“一些学校正在组织各种体育比赛,如跳绳比赛、篮球、羽毛球、排球比赛等。”选项能够承接上文,也是对学校为学生提供的体育锻炼的举例,学校会组织体育比赛,如跳绳比赛、篮球、羽毛球、排球比赛等。故选F。19根据下文“A 39-year-old mother, who accompanies her son to the park nearby jogging every Sunday after his son finishes homework shortly after the company that provided his math tuition was shut down. (一位

    67、39岁的母亲,在为儿子提供数学辅导的公司关闭后不久,在儿子完成家庭作业后,每个周日都会陪儿子去附近的公园慢跑。)”可知,下文举例说明“双减”政策后,学生增加了课后锻炼的时间,B项意为“双减政策也给学生放学后锻炼的时间。”选项能够引起下文,下文正是对“双减”政策给学生放学后锻炼的时间的举例说明。故选B。20根据上文“Chinas Tiger moms used to find classes after school to give our children an advantage in the intensely competitive education. (中国的“虎妈”们过去常常在放学

    68、后找班,让我们的孩子在竞争激烈的教育中占据优势。)”可知,上文介绍了中国的“虎妈”们过去执着于让孩子参加课外辅导,A项意为“但现在,她们不会再只是为了给孩子们找点事做就让孩子参加课外辅导班了。”选项与上文构成转折关系,中国的“虎妈”们过去常常在放学后给孩子找辅导班,但现在,“双减”政策后,她们不会再这样做了。故选A。21C22A23B24G25D【导语】这是一篇记叙文。文章主要描述了作者因为背痛,接受了中医针灸治疗之后的良好效果。21根据后文“So here I was, determined to make an appointment at an Eastern medicine scho

    69、ol for my first experience getting acupuncture.(于是,我决定在一所东方医学院预约第一次体验针灸)”可知,前文空格处为作者不想再接受西医治疗。根据后文的So可知,前后为因果关系。所以C项“I hated the looks from my doctor for symptoms that Western technology cant handle perfectly.(我讨厌看见西方医生无法完美地处理这些症状时的表情)”符合题意。故选C项。22根据后文“However, it differed from Western medicine in t

    70、he way they sought to treat me. (然而,它与西医治疗方式不同)”中的it可知,这里指代的是前文中的acupuncture(针灸)。所以A项“The mysterious ancient healing art of acupuncture was amazing.(神秘的古代针灸治疗艺术令人惊叹)”符合题意。故选A项。23根据后文“I was asked about things in my entire life, from my sleep patterns to my physical processes, to current life stressor

    71、s.(我被问及我的整个生活,从我的睡眠模式到我的生理过程,再到当前的生活压力)”可知,中医讲究整体调理。所以B项“Chinese medicine tend to regard the patients symptoms as a whole.(中医往往把病人的症状作为一个整体来看待)”符合题意。故选B项。24根据前文“I told her I couldnt feel any pain.(我告诉她我感觉不到疼痛)”可知,当针被插在身上之后,作者竟然感受不到一点疼痛,说明治疗反应很好。所以G项“This actually indicated that I was responding well

    72、 to the treatment.(这实际上表明我对治疗反应良好)”符合题意。故选G项。25根据前文“This “baking” time was amazing. It was subtle, but strong. (这段“烘烤”的时间太神奇了。这很微妙,但很强烈)”可知,针灸时,作者感觉很神奇;以及后文“When the appointment was over, I felt super relaxed, almost drunk. (治疗结束后,我感到非常放松,几乎都陶醉了)”可知,中间空格处承上启下。所以D项“I felt like I was in an altered sta

    73、te of relaxation, a different dimension, even(我感觉自己的放松状态发生了改变,甚至进入了一个不同的维度)”符合题意。故选D项。26A27C28B29G30D【导语】这是一篇说明文。文章讲述参加急救培训是必要的,并分析了原因。26根据上文“There are numerous reasons why people dont take First Aid training programs.(人们不参加急救培训课程的原因有很多)”以及后文“Or they think that accidents happen to other people, not

    74、to them or their friends, family and colleagues.(或者他们认为事故发生在其他人身上,而不是发生在他们自己或他们的朋友、家人和同事身上)”可知,上文提到人们不参加急救培训项目的原因有很多,接下来举例说明原因,后文Or说明这里列举了两个原因。那么不参加培训应该是因为人们太忙,没有时间,这是其中的一个原因。A项的主语They指代前一句中的people,并且与后一句中的they一致。A选项“他们太忙了”符合语境,故选A。27根据本段内容“Having a basic first aid knowledge means that youll be conf

    75、ident in your skills and abilities in relation to first aid administration. By taking first aid training, it helps you to reflect on yourself and how you and others react in certain situations. Having this understanding will boost your confidence in a wide range of non-medical day-to-day situations.

    76、(有一个基本的急救知识意味着你将对你的技能和能力在急救管理方面有信心。通过接受急救培训,它可以帮助你反思自己,以及你和其他人在某些情况下的反应。有了这方面的了解,你会在日常的非医疗状况中增强信心)”可知,本段主要讲述具备基本的急救知识意味着对自己在急救管理方面的技能和能力充满信心。C选项“它增加了进行急救的信心”符合语境,故选C。28根据上文“Its true that having first aid training undoubtedly helps save lives.(的确,接受急救训练无疑有助于拯救生命)”以及后文“Giving appropriate first aid imm

    77、ediately can also help to reduce a persons recovery time and make the difference between the patient having a temporary (短暂的) disability and a long term disability.(立即给予适当的急救也可以帮助减少病人的恢复时间,并使患有暂时或长期残疾的患者之间产生差异)”可知,本段主题句是“急救知识不仅有助于拯救生命”,后文则指出立即给予适当的急救也有助于缩短患者的恢复时间,并影响到患者会产生暂时性残疾还是长期残疾。说明本句与上文构成转折,指出有

    78、助于拯救生命还不是急救知识的全部。B选项“然而,这还不是全部”符合语境,故选B。29根据上文“Not all accidents, injuries or illnesses require a trip to the hospital but it doesnt mean they dont cause pain and suffering to the patient.(并非所有的事故、受伤或疾病都需要去医院,但这并不意味着它们不会给病人带来痛苦)”以及后文“By knowing how to act-even just by employing simple techniques suc

    79、h as applying an ice pack correctly, youll help to relieve his discomfort.(只要知道如何行动哪怕只是运用一些简单的技巧,比如正确使用冰袋,你就能帮助他减轻不适)”可知,本句提到具体的一个需要急救的人。后文his即G项的A child。G选项“一个因为脚踝扭伤而哭泣的孩子是痛苦的”符合语境,故选G。30根据上文“By being able to provide basic care you can stabilize a patient until emergency medical services arrive. Yo

    80、ull learn how to use basic household items as tools to cope with many situations. Youll also be trained in how to collect information and data about what happened and the patients condition. This information will be passed on to the emergency services, which saves them time.(通过提供基本的护理,你可以在紧急医疗服务到来之前

    81、稳定病人的病情。你将学习如何使用基本的家庭用品作为工具来应对许多情况。你还将接受如何收集关于发生了什么和病人情况的信息和数据的培训。这些信息将被传递给紧急服务部门,这就节省了他们的时间)”可知,上文提到你还将接受培训,了解如何收集有关发生事件和患者病情的信息和数据。这些信息将传递给应急服务部门,从而节省他们的时间,本句为本段最后一句,应说明这一行动的意义:你将成为生存链条中有价值的一环。D选项“你将成为生存链条中有价值的一环”符合语境,故选D。31G32E33D34A35C【分析】这是一篇说明文。作者主要介绍了具有生态意识的企业正在社区中引领绿色生活文化,Slowood 就是一个典型的例子。3

    82、1下文“This brand offers shoppers all sorts of organic and green living necessities, including but not limited to spices, dry food, raw noodles, spaghetti, body wash, and skincare products.(该品牌为消费者提供各种有机绿色生活必需品,包括但不限于香料、干粮、生面条、意大利面、沐浴露、护肤品等。)”可知下文提到的“this brand ”指的是Slowood。而选项G“Slowood, a Hong Kong bas

    83、ed chain, opened is fourth store at Central Market in August.(总部位于香港的连锁店Slowood今年8月在中环市场开了第四家店。)”就是对这个品牌的介绍,符合题意。故选G。32下文“Instead, customers are encouraged to bring their own containers when they shop.(相反,他们鼓励顾客在购物时自带容器)”根据instead可知上文的内容应该与此是相反的。选项E“Unlike other shops, Slowood does not provide singl

    84、e use plastic bottles or bags.(与其他商店不同,Slowood 不提供一次性塑料瓶或塑料袋。)”符合题意。故选E。33下文“Therefore, the new parents decided to set up a one-stop environmentally friendly shop Where residents are able to buy almost all living necessities.(因此,新父母决定建立一个一站式的环保商店,居民可以购买几乎所有的生活必需品。)”可知上文是原因。选项D“Disappointedly they fo

    85、und that the products were sold in deferent stores.(令人失望的是,他们发现产品在不同的商店销售。)”根据因果关系,符合题意。故选D。34上文“Therefore, the new parents decided to set up a one-stop environmentally friendly shop Where residents are able to buy almost all living necessities.(因此,新父母决定建立一个一站式的环保商店,居民可以购买几乎所有的生活必需品。)”可知这段是在讲Slowood

    86、 是如何产生的。选项A“This is how Slowood came into being.(Slowood 就是这样诞生的。)”起到了总结段意的作用,是本段的中心句。故选A。35上文“For example, a bottle of basil that is on sale at Slowood for less than HK$10 goes for about HKS35 at supermarkets.(例如,一瓶罗勒在Slowood售价不到10港元,在超市售价约为35港元)”可知这是在举例解释人们对“零浪费”产品的价格存在的一些误解。选项C“The extra cost comes mainly from the bottle itself and delivery expenses.(额外的成本主要来自瓶子本身和送货费用。)”也是在解释这个误解,根据递进关系。故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 3 单元话题七选五专项练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781368.html
    相关资源 更多
  • 上海版九年级化学第三章第三节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第三节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第三章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第三章第一节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第一节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第四节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第四节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第四节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第四节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节基础题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节基础题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第一节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第一节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级上册《2.2氧气》测试(含答案).docx上海版九年级上册《2.2氧气》测试(含答案).docx
  • 上海浦东新区侨光中学2022-2023学年六年级上学期期中英语试卷.docx上海浦东新区侨光中学2022-2023学年六年级上学期期中英语试卷.docx
  • 上海浦东区进才中学2020-2021学年高一上学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx上海浦东区进才中学2020-2021学年高一上学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 上海浦东上外附中高三上学期英语9月第三周周练.docx上海浦东上外附中高三上学期英语9月第三周周练.docx
  • 上海杨浦高级中学2018届高三上学期第一次月考数学试题.docx上海杨浦高级中学2018届高三上学期第一次月考数学试题.docx
  • 上海杨浦区初三 期中数学试卷(手写答案).docx上海杨浦区初三 期中数学试卷(手写答案).docx
  • 上海期末全真模拟试卷(5)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(5)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(3)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(3)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)解析版.docx上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(1)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(1)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期中解答题精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx上海期中解答题精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中解答题精选50题(压轴版)-(沪教版)解析版.docx上海期中解答题精选50题(压轴版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中填选精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx上海期中填选精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)解析版.docx上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)原卷版.docx上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海明珠中学沪教版七年级上整式的乘除 练习二(无答案).docx上海明珠中学沪教版七年级上整式的乘除 练习二(无答案).docx
  • 上海新版九年级化学第四单元第二节《反应中的质量关系》基础题(word版有答案解析).docx上海新版九年级化学第四单元第二节《反应中的质量关系》基础题(word版有答案解析).docx
  • 上海新版九年级化学第四单元第二节《化学反应中的质量关系》难度偏大尖子生题(word版有答案).docx上海新版九年级化学第四单元第二节《化学反应中的质量关系》难度偏大尖子生题(word版有答案).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1