分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型Unit 4 单元测试(全国卷专用)-高二英语同步精品课件 课后习题(人教版2019选择性必修第二册).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781934
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:203.13KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元测试全国卷专用-高二英语同步精品课件 课后习题人教版2019选择性必修第二册 单元测试 全国卷 专用 英语 同步 精品 课件 课后 习题 人教版 2019 选择性 必修 第二
    资源描述:

    1、Unit 4 单元测试(全国卷专用)(考试时间:100分钟 试卷满分:120分)第一部分 阅读(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMount Storm King HikeDistance: 8.5km; Time: 34.5hWhen to do: AprilOctoberMount Storm King is a hard hike in Olympic National Park. This hike is the site where you can overlook lake Cresce

    2、nt, making it a popular destination for views. Mount Storm King has a rope climbing section to aid in getting up the steep summit. This hike isnt one to do in poor weather since the path can get too slippery to safely climb. If youre feeling adventurous, youll love the summit!Hurricane Ridge HikeDis

    3、tance: 5.5km; Time: 1.52.5hWhen to do: MayOctoberHurricane Ridge is a perfect hike for beginners, families with kids, and hikers using wheelchairs. This 5.5km route is paved and extremely easy to follow. With lots of beautiful views stretched out before you, youll see why this hike is used by so man

    4、y tourists every year. The hike is subject to seasonal closures, so make sure to check before planning a winter trip. Ruby Beach HikeDistance: 1.6km; Time: 0.5hWhen to do: Year-roundWashington has no shortage of incredible beaches, and the endless coastline is always a treat to explore. Ruby Beach i

    5、s an example of the scenery that makes the Pacific Northwest a dramatic sea. This beach walk is a go-to for locals and is often frequented by visitors as well. Its only 1.6 km in length and involves almost no elevation gain, making it a nice pick for tourists of all levels. Ruby Beach tends to be so

    6、mewhat busy, so try visiting in the mornings or midweek if possible. Hoh Rainforest HikeDistance: 1.8km; Time: 0.5hWhen to do: Year-roundHoh Rainforest is one of the most-visited hikes in Olympic National Park. Youll wander through the rainforest on an easy, family-friendly path, appreciating massiv

    7、e species of plants and animals on the way. As this path gets busy, you are recommended to make the trip on a weekday, which offers the best chance of a quieter hike.1Which hike do adventure lovers prefer to go?AMount Storm King Hike.BHurricane Ridge Hike.CRuby Beach Hike.DHoh Rainforest Hike.2What

    8、should visitors know about Hurricane Ridge Hike?AIts usually closed in winter.BThere are often hurricanes here.CThe trip is to be booked in advance.DIts dangerous to hike in poor weather.3What do the last two hikes have in common?AThey are usually busy on weekdays.BThey are open to visitors all the

    9、time.CThey both present species of wildlife.DThey are specially intended for locals.BDenmark is one of the happiest nations on earth with some of the best quality of life.You dont need statistics to understand the Danes happy lot.Walk around any Danish town and youll experience some of the most harm

    10、onious civic spaces anywhere.Their intimate scales and perfect transport systems combine the rich history and bold modern lines of the built environment to delight the eye,and the locals manners and sense of humor is refreshing.Denmarks capital Copenhagen is a remarkable city with wellpreserved medi

    11、eval streets,renowned art galleries,Michelinstarred restaurants and a healthy business center.Finding something to do is never a problem and if all else fails,just admiring the streets with a hotdog in hand is an enjoyable way to spend a few hours.Beyond the capital and the bigger cities,Denmark off

    12、ers a mix of lively towns such as Ribe and Odense plus rural countryside,medieval churches,Renaissance castles and tidy 18thcentury villages.The coastline of Denmark with its sand dunes and greenery is a sight that always attracts visitors.So,no matter what time of year youre in Denmark,you shouldnt

    13、 miss out on a trip to the nearest beach.Its hard,in short,to find fault with the place.The visitors most heartfelt complaint is usually the cost of visiting Denmark.True,it is not a cheap destination,but no more so than the UK,and which nations public transport system would you rather use?Cheer you

    14、rself up by thinking of the countrys remarkable organization and clockwork railway timetable as being financed by the extremely high taxes paid by your hosts.When viewed in this way,this firstrate destination seems like good value,and you get the fairy tales thrown in for free:the Danish royal famil

    15、y is genuinely loved and respected by the vast majority of its citizens,not least handsome Prince Frederik,his beautiful Australianborn princessbride,Mary,and their young family.4The writer implies in the last two paragraphs that_Avisiting the UK will cost less than travelling in DenmarkBthe transpo

    16、rt system in the UK cant equal that in DenmarkCpeople in Denmark pay high taxes to welcome visitorsDthe Danish royal family plays an important role in politics5How does the passage mainly develop?ABy providing examples.BBy making comparisons.CBy giving descriptions.DBy following time order.6What is

    17、the authors purpose in writing this passage?ATo introduce Danish culture.BTo show the attractions of Denmark.CTo share experiences of travelling in Denmark.DTo describe the happy life people live in Denmark.7Which of the following words can best describe Danes?APolite and humorous.BHappy and romanti

    18、c.CKind and friendly.DOutgoing and humorous.CHayley Arceneaux managed to live after bone cancer (癌症). So she isnt afraid of a little space travel. This fall, she will be on SpaceXs first private flight to circle Earth. St. Jude Childrens Research Hospital chose Arceneaux for the honor (荣誉). She was

    19、a patient before she got a job at St. Jude last spring. Arceneaux will join three other people on the flight. She will be the medical officer. At 29 years old, she will be the youngest American to go into space. Arceneaux will also be the first person in space with an artificial (人造的) body part. Whe

    20、n she was 10, Arceneaux was given an artificial knee at St. Jude.The SpaceX flight will circle Earth. It will last two to four days. Billionaire Jared Isaacman paid for the flight. He raised money for St. Jude, which researches childhood cancers. Isaacman asked St. Jude to pick one person. Without t

    21、elling its workers, leaders at the center chose from a group of workers who were also former patients.When Arceneaux was home in Tennessee, the call came out of the blue. Her answer was “Yes! Yes! Please!” .But she also checked with her family members. Her brother and sister-in-law work in the space

    22、 industry. They told her space travel is safe.Arceneaux is a life long space fan. She is also a risk-taker.“My fight against cancer really prepared me for space travel,” she said. “It made me strong.” .She cant wait to show kids with cancer that “the sky is not the limit (界限) anymore.”. She thinks i

    23、t will “mean so much to these kids to see a former cancer patient in space. ”.Isaacman, 38, is also a risk-taker. He will lead the spaceflight.He set out to raise $200 million for St. Jude. He said he would provide 50% of the money.“Its not all . about getting people excited to travel in space somed

    24、ay,” Isaacman said. “Its also . about an encouraging message of what we can achieve here on Earth.”8What did St.Jude offer to Arceneaux?AA chance to travel in space.BFree medical treatment.CA round-the-world trip.DAn artificial arm.9How did Arceneaux feel when she was called?AProud.BAngry.CUpsetDExc

    25、ited.10What did Arceneaux think of the trip?AIt would be supported by her family.BIt would encourage kids with cancer.CIt would be bad for her health.DIt would cost a lot of money.11Which of the following can best describe Arceneaux?AAdventurous and caring.BFriendly and hopeful.CHelpful and strict.D

    26、Honest and kind.DOn July 11th Virgin Galactic finally realized the promise that it would take passengers on life-changing trips in its spaceships. For 4 minutes, its six temporarily weightless passengers, including the firms co-founder, Sir Richard Branson, saw the planets curvature (曲度) against the

    27、 blackness of outer space. He may have gloated (窃喜) over beating Jeff Bezos(much richer), Amazons retired boss, who would go slightly higher, for slightly less time, in a vehicle built by his own company, Blue Origin, on July 20th. The two are among a growing group of enthusiasts who believe space t

    28、ourisms time has come. Suborbital (亚轨道) tourism is part of a broader space economy that has boomed over the past decade thanks to technological advances. Those at Morgan Stanley expect the entire space economy to generate$1trm in revenue by 2040, from $350bn today. UBS (瑞银集团) expects the entire spac

    29、e economy to produce $800 billion by the end of this decade. Space tourism,it thinks, will make “a big contribution” to that total. But that is highly unlikely. For example, space tourism is not even Blue Origins main goal. The company is focusing on developing a large new rocket for launching satel

    30、lites, on selling advanced rocket engines to other companies and on winning NASA contracts such as that for a system to land humans on the Moon. In the long run, Mr Bezos doesnt see Blue Origin as provider of services to thrill-seekers. The business could be profitable once regular flights begin to

    31、offset (抵消) the rockets development costs. But how fast and by how much is uncertain. Without tourist-friendly destinations to visit, space tourism, with its far higher ticket prices, will not be a huger earner. Another challengeand the biggest uncertaintyrelates to safety. History has shown that a

    32、disaster can set progress back by years. Even with no accidents, problems may arise. Strict top down regulation could mean that industry will no longer have the freedom to pursue new approaches to improving safety. Space tourism may remain a hobby for a few superrich with a desire to take risks and

    33、lots of time to spare. Not exactly a mass market, then, for the time being.12Why are Sir Richard Branson and Jeff Bezos mentioned in Paragraph 1?ATo draw readers attention to the two superrich.BTo introduce the topic of space travel.CTo describe a debate between the two.DTo prove Virgin Galactic is

    34、successful and reliable.13What does the underlined “that” in Paragraph 3 refer to?ASpace economy will produce $800 billion.BSpace tourism will contribute a lot to UBS.CSpace tourism will boom with a large profit.DSpace travels are offered to paying customers.14What does Blue Origin focus on?AFlying

    35、superrich to space.BSelling facilities to other companies or NASACImproving the safety of space travel.DDeveloping advanced satellites.15Why is space tourism not a mass market now?AProblems of security and costs remain to be solved.BSuperrich people are unwilling to pay for it.CThere are too many de

    36、stinations to choose from.DOnly superrich are permitted by the government.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)Wellness tourism refers to trips that are organized on the principle of wellness._16_The purpose of it is to allow tourists to enjoy healthy food, spa treatments, exercise, and other healthy experiences. Y

    37、ou also get to learn how to take better care of yourself, psychologically and physically.On a wellness trip you usually visit locations where food and activities support your best health. This is the very foundation on which a wellness trip is built.When you take a wellness trip, you get a chance to

    38、 taste many healthy cuisine styles._17_Nutrition experts will educate you on how to nourish(滋养)your soul and body through a balanced diet. Most of the food will come straight from the farms, ensuring that you only eat fresh healthy food._18_You can enjoy water rafting, zip-lining, scuba diving, surf

    39、ing, and other popular activities. After these adventurous experiences you can have deep relaxation. There are activities that are suitable for the elderly as well, like biking.However, you cant expect wellness tourism to be a perfectly enjoyable experience._19_Thus, you have to be able to adjust, a

    40、ct, and respond, so that you keep moving forward. You need to be realistic. A day in the spa will not immediately bring wellness into your life._20_Your general attitude toward life has to be positive. This should also go hand in hand with being open-minded and tolerant.AThere will be difficulties a

    41、nd disappointments.BYou can make choices according to your personal taste.CThese trips are wellness experiences that expand your cultural views.DYour expectations can never be too high for such a perfect experience.EYou need to develop goals that you can reach in a given amount of time.FWellness tou

    42、rism also combines the best physical options: nature and activity.GYoull understand the importance of health over flavor when selecting your meals.第二部分 语言运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)Super Nintendo World theme parkThe Super Nintendo World theme park is to open in Japan next year, and ha

    43、s opened a Mario Cafe and Shop before the_21_.Opening this month, it is the first Mario Cafe and Store in the world which will have exclusive(独有的) _22_ and souvenirs. Pancake sandwiches in the _23_ of Mrios and Luigis hats will be _24_ . Cream sodas and soft drinks in super mushroom cups will also b

    44、e _25_, along with Nintendo _26_.While exact dates have not been given, it aims to open early 2021. Japan remains off the travel list for Brits. Japan is not letting UK _27_ into the country _28_ British people will have to wait a while longer to visit.Fans of the game will be able to play Yoshis Ad

    45、ventures, a ride which takes _29_ along a track with views of the park as well as animatronics scenes. Guests will sit in Yoshi-themed cars_30_ they travel throughout the land. There will also be a real-life Mario kart ride where you can _31_ your friends.In the park, guests will play Super Mario in

    46、 real life _32_ “power-up bands”. The bands will track and sync(同步) activities _33_ walking around the park, letting guests collect_34_ and compete with other people. The bands have six options_35_ on the characters -Mario, Luigi, Princess Peach, Princess Daisy, Toad and Yoshi.The app will show visi

    47、tors _36_ to find coins, and feature a map of the attractions. After_37_a profile, fans of the games can beat each other.Last year, Tom Williams explained that the scores could be sent back to the game console to_38_for another visit. An officer with Universal Creative, Thierry Coup said, “think of

    48、Super Nintendo World as a life-size, living video game where you are a _39_ . You are not just playing the game but living in the game.”The next Nintendo land is _40_ to open in Universal Studios Hollywood, with Orlando opening after that. There are also rumors of a Donkey Kong and Princess Peach ri

    49、de at the Super Nintendo Land in Universal Studios Orlando.21AleaveBlaunchCcloseDwelcome22AsnacksBalcoholsCperformancesDdrinks23AchargeBhopeCorderDshape24Aon showBon purposeCon offerDon duty25AadjustableBadmirableCadequateDavailable26AsouvenirsBflowersCticketsDfoods27AdesignersBstudentsCtouristsDvol

    50、unteers28AandBsoCbutDor29ApassengersBworkersCmanagersDcleaners30AafterBasCbeforeDsince31AhelpBbeatCraceDteach32AusingBvisitingCtreatingDwatching33AifBthoughCwhileDunless34AstonesBfireworksCbooksDcoins35AfocusedBbasedCagreedDpassed36AwhatBhowCwhereDwhen37AdeletingBcreatingCbetteringDadapting38Abuild

    51、upBcome upCput upDhold up39AfanBvisitorCcharacterDkeeper40AcertainBsureCimpossibleDlikely第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Located in southwest Chinas Sichuan Province, Jiuzhaigou Valley is famous _41_ its greenish-blue lakes, beautiful waterfalls, colorful forests, snow-capp

    52、ed peaks _42_ the local Tibetan ethnic culture.Jiuzhaigou got _43_(it) name because there are nine Tibetan villages in the valley. For centuries Tibetan people have lived in the region, but it was not officially discovered by the government until 1972. It _44_(declare) a UNESCO World Heritage Site i

    53、n 1992.The valley is the _45_(nature) habitat for two of Chinas most treasurable endangered species the giant panda and the Sichuan takin(羚牛). You are likely to see other _46_(creature) including birds, insects and fish.Over 80 percent of the scenic area is covered by forests. In the lower regions,

    54、there are plenty of grasses and reeds. These are quickly replaced by bamboo forests _47_ in turn give way to conifers(针叶树) at the upper regions. Beyond them, snow-capped peaks of the Minshan Mountains are also very _48_(attract).The most comfortable climate _49_(visit) Jiuzhaigou is in July. Umbrell

    55、as and wet weather clothing, as well as sun protection cream and hats are _50_(high) recommended as the weather is often changing.第四部分 写作(共两节, 满分35分)第一节 短文改错(满分10分)51假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(/),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横

    56、线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Im glad to hear that you are coming to Sichuan in August. Youve made a wise choose to travel there. As we all know it, Sichuan Province is rich in tourist attractions, enjoy many world-famous places of interest, such as Jiuzhaigou and the Duj

    57、iangyan Irrigation Project.Jiuzhaigou is well-known as its beautiful lakes, of which the water is clearly and looks colorful. It can excite visitors imagination. Another attraction is the Dujiangyan Irrigation Project. It is built twenty century ago. And it is still playing so important part in irri

    58、gation today. Beside, the nice weather and convenience transportation there can make your trip more enjoyable.第二节 书面表达(满分25分)52假设你是红星中学高三学生李华。你的英国好友Jim打算暑假期间来中国旅游,发来邮件请你推荐两个目的地城市。请你给他回复邮件,内容包括:1. 推荐城市及理由;2. 其他建议。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_参考答案:1A2A3B【解析】【导语】本文是一篇应用文,介绍几个徒步项目的相关信息。1细节理解题。根据Mou

    59、nt Storm King Hike部分中“If youre feeling adventurous, youll love the summit!(如果你喜欢冒险,你一定会喜欢这个山峰的!)”可知,爱冒险的人更喜欢去Mount Storm King徒步旅游。故选A。2推理判断题。根据Hurricane Ridge Hike部分中“When to do: MayOctober;The hike is subject to seasonal closures, so make sure to check before planning a winter trip.( 开放时间:5月到10月;此次

    60、徒步旅行可能会因季节性关闭而取消,因此在计划冬季旅行之前务必进行核实)”可推断,游客应该知道Hurricane Ridge Hike一般冬季不开放。故选A。3细节理解题。根据Hoh Rainforest Hike部分中“When to do: Year-round(开放时间:全年)”和Ruby Beach Hike部分中“When to do: Year-round(开放时间:全年)”可知,两个徒步旅行项目都是对游客全年开放。故选B。4B5C6B7A【解析】【分析】这是一篇说明文。作者主要描写了丹麦的城市、建筑、交通以及美景等来说明丹麦是世界上最幸福的国家之一,生活质量最高。4推理判断题。根据

    61、最后一段“True, it is not a cheap destination, but no more so than the UK, and which nations public transport system would you rather use?Cheer yourself up by thinking of the countrys remarkable organization and clockwork railway timetable as being financed by the extremely high taxes paid by your hosts.

    62、When viewed in this way, this firstrate destination seems like good value,”(的确,它不是一个便宜的目的地,但也不比英国便宜,你更愿意使用哪个国家的公共交通系统?想到这个国家卓越的组织和精密的铁路时刻表是由东道主支付的极高税收资助的,那就很高兴。从这个角度来看,这个一流的目的地似乎很有价值)可知,作者在最后两段暗示英国的交通系统比不上丹麦。故选B。5推理判断题。根据第一段“Denmark is one of the happiest nations on earth with some of the best quali

    63、ty of life.”(丹麦是世界上最幸福的国家之一,生活质量最高。)可知,这是这篇文章的主题句。根据第二段“Denmarks capital Copenhagen is a remarkable city with wellpreserved medieval streets,renowned art galleries,Michelinstarred restaurants and a healthy business center.”(丹麦首都哥本哈根是一座非凡的城市,拥有保存完好的中世纪街道、著名的艺术画廊、米其林餐厅和健康的商业中心。)以及第三段的“Beyond the capit

    64、al and the bigger cities,Denmark offers a mix of lively towns ”(除了首都和大城市,丹麦还有许多充满活力的城镇)可知,这两段都是在描写丹麦的城市和城镇。还有最后一段“Cheer yourself up by thinking of the countrys remarkable organization and clockwork railway timetable as being financed by the extremely high taxes paid by your hosts.”(想到这个国家卓越的组织和精密的铁路

    65、时刻表是由东道主支付的极高税收资助的,那就很高兴。)可知,这是在描写丹麦的交通。所以综上所述,这篇文章主要是通过作者对丹麦的描述展开的。故选C。6推理判断题。根据第二段“Denmarks capital Copenhagen is a remarkable city with wellpreserved medieval streets,renowned art galleries,Michelinstarred restaurants and a healthy business center.”(丹麦首都哥本哈根是一座非凡的城市,拥有保存完好的中世纪街道、著名的艺术画廊、米其林餐厅和健康的

    66、商业中心。)还有第三段“Beyond the capital and the bigger cities,Denmark offers a mix of lively towns such as Ribe and Odense plus rural countryside,medieval churches,Renaissance castles and tidy 18thcentury villages.”(除了首都和更大的城市,丹麦还提供了充满活力的城镇,如里贝和欧登塞,以及乡村、中世纪教堂、文艺复兴时期的城堡和整洁的18世纪村庄。)以及第四段“The coastline of Denma

    67、rk with its sand dunes and greenery is a sight that always attracts visitors.So,no matter what time of year youre in Denmark,you shouldnt miss out on a trip to the nearest beach.”(丹麦海岸线上的沙丘和绿色植物总是吸引着游客。所以,无论你在丹麦的什么时候,你都不应该错过最近的海滩之旅。)可知,作者写这篇文章的目的是展示丹麦的景点。故填B。7推理判断题。根据第一段“ the locals manners and sens

    68、e of humor is refreshing.”(当地人的举止和幽默感让人耳目一新)。可知,丹麦人是有礼貌并且幽默的。故填A。8A9D10B11A【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了38岁的骨癌幸存者Arceneaux被St. Jude儿童研究医院选中去参加今年秋天的亿万富翁Isaacman资助的 SpaceX的第一次私人环绕地球飞行,她认为这能给患有癌症的孩子们带来希望。8细节理解题。根据第一段第三四句“This fall, she will be on SpaceXs first private flight to circle Earth. St. Jude Childr

    69、ens Research Hospital chose Arceneaux for the honor (荣誉).”(今年秋天,她将乘坐SpaceX的第一次私人飞行环绕地球。St. Jude儿童研究医院为了这份荣誉选择了Arceneaux。)可知,St. Jude提供了一个在太空旅行的机会给Arceneaux。故选A。9推理判断题。根据第三段第一二句When Arceneaux was home in Tennessee, the call came out of the blue. Her answer was “Yes! Yes! Please!”.(当阿塞诺在田纳西州的家中时,电话突然响

    70、起。她的回答是:“是的!是的!太好了!”。)可知,Arceneaux接到电话时感觉是激动的。故选D。10细节理解题。根据第五段最后两句She cant wait to show kids with cancer that “the sky is not the limit (界限) anymore.”.She thinks it will “mean so much to these kids to see a former cancer patient in space. ”.(她迫不及待地想向患有癌症的孩子们展示“天空不再是极限”。她认为“在太空中看到一位前癌症患者对这些孩子来说意义重大。

    71、”。)可知,Arceneaux觉得这次旅行会鼓励患癌症的孩子。故选B。11推理判断题。根据第四段“Arceneaux is a life long space fan. She is also a risk-taker.”(Arceneaux是一个终生的太空迷。她也是一个冒险者。),可知Arceneaux是一个有冒险精神的人;第五段最后两句She cant wait to show kids with cancer that “the sky is not the limit (界限) anymore.”.She thinks it will “mean so much to these ki

    72、ds to see a former cancer patient in space. ”。(她迫不及待地想向患有癌症的孩子们展示“天空不再是极限”。她认为“在太空中看到一位前癌症患者对这些孩子来说意义重大。”。)可知,Arceneaux是一个关心他人的人。A选项(有冒险精神和关心他人的。)符合题意。故选A。12B13C14B15A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了现在很多的富豪都热衷于太空旅行,而且很多大型公司都在努力实现它。但是现在太空旅行还不太现实,一是因为它会耗费太多的成本,二是因为安全问题。12推理判断题。根据第一段第一句话“On July 11th Virgin Ga

    73、lactic finally realized the promise that it would take passengers on life-changing trips in its spaceships.”(7月11日,Virgin Galactic终于实现了它将乘坐宇宙飞船带乘客进行改变生活的旅行的承诺。)以及第二段第一句话“The two are among a growing group of enthusiasts who believe space tourisms time has come.”(越来越多的爱好者相信太空旅游的时代已经到来,这两位也是其中之一。)可推知,第

    74、一段提到理查德布兰森爵和士杰夫贝佐斯都是为了说明他们两个都是太空旅行的爱好者,从而引出文章的主题太空旅行。故选B。13指代猜测题。根据第二段最好两句话“UBS(瑞银集团)expects the entire space economy to produce $800 billion by the end of this decade. Space tourism,it thinks, will make “a big contribution” to that total.”(瑞银预计,到本世纪末,整个太空经济将产生8000亿美元。该公司认为,太空旅游业将对这一总量做出“巨大贡献”。)以及画线

    75、所在词后面的一句话“For example, space tourism is not even Blue Origins main goal. ”(例如,太空旅游甚至不是Blue Origin的主要目标。)可知,虽然太空旅游会创造很大的经济利润,但是太空旅游不是Blue Origin的主要目标,说明这个经济利润不好实现。所以that是指前文提到的巨大的经济利润。故选C。14细节理解题。根据第三段第三句话“The company is focusing on developing a large new rocket for launching satellites, on selling a

    76、dvanced rocket engines to other companies and on winning NASA contracts such as that for a system to land humans on the Moon. ”(该公司正专注于开发一种用于发射卫星的新型大型火箭,向其他公司出售先进的火箭发动机,并赢得美国宇航局的合同,例如人类登月系统的合同。)可知,Blue Origin公司关注的是向其他公司或NASA出售用于发射卫星的新型火箭。故选B。15细节理解题。根据第五段第一句话“Another challengeand the biggest uncerta

    77、intyrelates to safety. ”可知,现在太空旅行最大的问题是安全问题,这也是太空旅行没有进入大众市场的原因。故选A。16C17G18F19A20E【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要介绍了健康旅游需要注意的一些方面。16空前一句“Wellness tourism refers to trips that are organized on the principle of wellness.(健康旅游是指以健康为原则组织的旅行)”表示什么是健康旅游;空后一句“The purpose of it is to allow tourists to enjoy healthy foo

    78、d, spa treatments, exercise, and other healthy experiences.(它的目的是让游客享受健康的食物、水疗、锻炼和其他健康的体验)”表示健康旅游的目的;C选项“These trips are wellness experiences that expand your cultural views.(这些旅游是拓展你文化视野的健康体验)”也为介绍健康旅游这个概念的范畴,These trips指代健康旅游,承接上文。故选C项。17空前一句“When you take a wellness trip, you get a chance to tast

    79、e many healthy cuisine styles.(当你进行健康之旅时,你有机会品尝许多健康的美食风格)”可知,本段描述健康饮食;空后一句“Nutrition experts will educate you on how to nourish your soul and body through a balanced diet.(营养专家会教你如何通过均衡的饮食来滋养你的灵魂和身体)”描述均衡饮食;G选项“Youll understand the importance of health over flavor when selecting your meals.(当你选择你的食物

    80、时,你会明白健康比味道更重要)”同样强调健康饮食,与本段主旨相符。故选G项。18空处为所在段落的主题句,根据空后“You can enjoy water rafting, zip-lining, scuba diving, surfing, and other popular activities.(你可以享受漂流、滑索、戴水肺潜水、冲浪和其它受欢迎的活动)”可知,本段谈论的话题与“physical options(身体选择)”有关;F选项“Wellness tourism also combines the best physical options: nature and activity

    81、.(健康旅游还结合了最好的身体选择:自然和活动)”符合本段主旨。故选F项。19空前一句“However, you cant expect wellness tourism to be a perfectly enjoyable experience.(然而,你不能期望健康旅游是一个完美的愉快体验)”可知,空处讲的是健康旅游的不完美之处;A选项“There will be difficulties and disappointments.(会有困难和失望)”与上文话题一致,符合语境。故选A项。20空前一句“A day in the spa will not immediately bring w

    82、ellness into your life.(泡一天的spa不会立刻让你的生活变得健康)”可知,旅行目标要在特定时间内可及;E选项“You need to develop goals that you can reach in a given amount of time.(你需要制定在给定时间内可以达到的目标)”与前文“You need to be realistic.(你需要现实一点)”对应一致。故选E项。21B22A23D24C25D26A27C28B29A30B31C32A33C34D35B36C37B38A39C40D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了“超级任天堂世界

    83、”主题公园将于明年在日本开业,届时游客们可以去亲身体验游戏里的角色和活动。21考查名词词义辨析。句意:“超级任天堂世界”主题公园将于明年在日本开业,并在开业前开设了一家马里奥咖啡馆和商店。A. leave离开;B. launch发布,启动;C. close关闭;D. welcome欢迎。根据“open”可知,指代前面主题公园的开业,即“启动”。故选B。22考查名词词义辨析。句意:本月即将开业,这是世界上第一家将会提供专属小吃和纪念品的马里奥咖啡馆和商店。A. snacks小吃,零食;B. alcohols酒;C. performances表演;D. drinks饮料。根据后文的“Pancake

    84、 sandwiches”可知,提供的东西包括小吃、零食。故选A。23考查名词词义辨析。句意:马里奥和路易吉帽子形状的煎饼三明治也将上市。A. charge收费,指控;B. hope希望;C. order订购,命令,秩序;D. shape形状。根据“Mrios and Luigis hats ”可知,是帽子形状的三明治。故选D。24考查短语词义辨析。句意同上。A. on show上演,展出;B. on purpose故意;C. on offer提供,待售;D. on duty当值。根据上文“Opening this month”可知,马里奥和路易吉帽子形状的煎饼三明治也将上市。用on offer

    85、表达“提供,待售”之意。故选C。25考查形容词词义辨析。句意:同时提供装在蘑菇杯里的奶油汽水和软饮料,并附送任天堂纪念品。A. adjustable可调节的;B. admirable值得赞赏的;C. adequate充足的;D. available可得到的。根据“ Cream sodas and soft drinks in super mushroom cups”可知,同时提供装在蘑菇杯里的奶油汽水和软饮料。故选D。26考查名词词义辨析。句意同上。A. souvenirs纪念品;B. flowers花;C. tickets票;D. foods食品。根据前文“souvenirs. ”可知,并附

    86、送纪念品。故选A。27考查名词词义辨析。句意:日本不允许英国游客进入该国所以英国人还得再等一段时间才能到日本旅游。A. designers设计师;B. students学生;C. tourists游客;D. volunteers志愿者。根据上文“ Japan remains off the travel list for Brits”可知,日本不允许英国游客进入该国。故选C。28考查并列连词词义辨析。句意同上。A. and和,并且;B. so因此,所以;C. but但是;D. or或者。结合上下文逻辑关系可知,是因果关系。故选B。29考查名词词义辨析。句意:游戏迷将可以玩Yoshis Adve

    87、ntures,这是一种游乐设施,可将乘客带到一条可欣赏公园和电子动画场景的轨道上。A. passengers乘客;B. workers工人;C. managers经理;D. cleaners清洁工。根据“a ride”可知,乘坐骑乘类的游乐设施的人应称为“乘客”。故选A。30考查状语从句连词词义辨析。句意:当游客在游览时,他们将乘坐Yoshi主题的汽车。A. after在之后;B. as当时候,随着;C. before在之前;D. since自从。结合主从句逻辑关系,此处表达“当时候”。故选B。31考查动词词义辨析。句意:还将有一个真实的Mario卡丁车之旅,游客可以在这里与朋友比赛。A. h

    88、elp帮助;B. beat打败;C. race比赛;D. teach教。根据空前的“a real-life Mario kart ride”可知,游客可以和朋友一起开卡丁车比赛。故选C。32考查动词词义辨析。句意:在公园里,客人将使用“助力小队”在现实生活中玩超级马里奥。A. using使用;B. visiting拜访,参观;C. treating对待,治疗;D. watching观看。根据“ power-up bands”可知,客人将使用“助力小队”在现实生活中玩超级马里奥。故选A。33考查状语从句连词词义辨析。句意:小队将在公园散步时跟踪和同步活动,让游客收集硬币并与其他人竞争。A. if

    89、如果,是否;B. though尽管,虽然;C. while当时候,尽管,然而;D. unless除非。根据句意可知,设空处用表达“当时候”,强调两个动词同时发生。故选C。34考查名词词义辨析。句意同上。A. stones石头;B. fireworks烟花;C. books书;D. coins硬币。根据后文“The app will show visitors 16 to find coins, and feature a map of the attractions.(该应用程序将向访问者显示在哪里可以找到硬币的地方,并显示景点地图)”可知,玩家收集的是硬币。故选D。35考查动词词义辨析。句意

    90、:小队似乎根据角色有六个选择-马里奥,路易吉,桃子公主,黛西公主,蟾蜍和耀西。A. focused集中,聚焦;B. based基于;C. agreed同意;D. passed经过,通过。根据后文给出的角色“Mario, Luigi, Princess Peach, Princess Daisy, Toad and Yoshi.”可知,可以根据这六个角色选择,表达“根据”之意。故选B。36考查名词性从句连词词义辨析。句意:该应用程序将向访问者显示在哪里可以找到硬币的地方,并显示景点地图。A. what什么;B. how怎样;C. where哪里;D. when什么时候。根据上文在公园散步收集硬币

    91、可知,表达“在哪里”找到硬币。故选C。37考查动词词义辨析。句意:在创建了个人资料之后,这些游戏的粉丝们就可以互相较量了。A. deleting删除;B. creating创建;C. bettering胜过,改善;D. adapting适应,改编。根据空后的“a profile(个人资料)”和句意可知,先创建资料,然后开始玩游戏。故选B。38考查短语词义辨析。句意:去年,Tom Williams解释说,这些分数甚至可以被送回任天堂的游戏机上,为下次来乐园游玩积累分数。A. build up建立,积聚;B. come up出现,走近;C. put up建造,搭起,张贴;D. hold up举起,

    92、支撑。根据本句句意,边玩游戏边积累分数,一点点积累再用于下次游戏。故选A。39考查名词词义辨析。句意:Thierry Coup曾说过:“可以把超级任天堂世界想象成真人大小的真人视频游戏,你可以成为其中的一个角色。A. fan粉丝;B. visitor游客;C. character人物,角色;D. keeper看守人。根据上文 “on the characters”可知,在真人游戏中,玩家就是其中一个角色。故选C。40考查形容词词义辨析。句意:下一个任天堂乐园可能会在好莱坞环球影城开业,之后将在奥兰多开业。A. certain一定的,肯定的;B. sure确定的;C. impossible不可能

    93、的;D. likely可能的。根据第一段可知,目前这是日本的第一家主题公园,对下一个要在好莱坞环球影城开的任天堂乐园只能是做出可能的推测。故选D。41for42and43its44was declared45natural46creatures47which#that48attractive49to visit50highly【解析】【导语】本文是说明文。介绍了九寨沟的美丽景色、名字的由来以及去旅游所注意的事项。41考查介词。句意:九寨沟位于中国西南部的四川省,以其蓝绿色的湖泊、美丽的瀑布、五彩缤纷的森林、雪峰和当地的藏族文化而闻名。be famous for“因而闻名”,是固定短语,故填fo

    94、r。42考查连词。句意:九寨沟位于中国西南部的四川省,以其蓝绿色的湖泊、美丽的瀑布、五彩缤纷的森林、雪峰和当地的藏族文,化而闻名。前后文是并列关系,所以用and连接。故填and。43考查形容词性物主代词。句意:九寨沟因山谷中有九个藏族村庄而得名。放在名词前面,所以用形容词性物主代词作定语,故填its。44考查时态语态和主谓一致。句意:1992年,它被联合国教科文组织宣布为世界遗产。根据时间状语“in 1992”可知描述过去的事情,所以用一般过去时态,declare和主语之间是被动关系,所以用被动语态,主语为it,是第三人称单数,故谓语动词用第三人称单数,故填was declared。45考查形

    95、容词。句意:大峡谷是中国最珍贵的两种濒危物种大熊猫和四川羚牛的自然栖息地,你可能还会看到鸟类、昆虫和鱼类等其他生物。作定语修饰名词,所以用形容词,故填natural。46考查名词。句意:你很可能还会看到鸟类、昆虫和鱼类等其他生物。creature为可数名词,根据下文“including birds, insects and fish”可知,此处用复数名词。故填creatures。47考查定语从句。句意:这些很快被竹林所取代,反过来竹林又被上层地区的针叶林所取代。分析句子可知,空处引导定语空间,先行词forests,指物,在定语从句中作主语,引导定语从句用关系代词which或者that,故填wh

    96、ich/that。48考查形容词。句意:除了它们,岷山的白雪皑皑的山峰也非常吸引人。are是系动词,very是副词,空处用形容词作表语,所以用形容词attractive“吸引人的”。故填attractive.49考查不定式。句意:去九寨沟旅游最舒适的气候是七月。形容词最高级修饰名词,后跟不定式作后置定语。故填to visit。50考查副词。句意:由于天气经常变化,因此强烈建议使用雨伞和潮湿天气服装,以及防晒霜和帽子。修饰动词所以用副词作状语。故填highly。511.choosechoice2.去掉it3.enjoyenjoying4.asfor5.clearlyclear6.iswas7.c

    97、enturycenturies8.important后添加a9.BesideBesides10.convenienceconvenient【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了四川省旅游景点丰富,享有许多世界著名的名胜古迹,如九寨沟和都江堰灌溉工程。详细介绍了九寨沟的情况。【详解】1.考查名词。句意:你去那里旅游是明智的选择。作宾语,表示“选择”应用名词choice,不定冠词提示用单数。故choose改为choice。2.考查固定句型。句意:众所周知,四川省旅游景点丰富,享有许多世界著名的名胜古迹,如九寨沟和都江堰灌溉工程。此处为as引导的非限制性定语从句,表示“众所周知”句型为as

    98、we all know。know的宾语为后面的句子,故去掉it。3.考查非谓语动词。句意:众所周知,四川省旅游景点丰富,享有许多世界著名的名胜古迹,如九寨沟和都江堰灌溉工程。分析句子结构可知enjoy在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语Sichuan Province构成主动关系,故用现在分词作状语。故enjoy改为enjoying。4.考查介词。句意:九寨沟以其美丽的湖泊而闻名,湖水清澈,色彩斑斓。结合句意表示“以而闻名”可知短语为be well-known for。故as改为for。5.考查形容词。句意:九寨沟以其美丽的湖泊而闻名,湖水清澈,色彩斑斓。此处作表语,应用形容词clear,表示

    99、“清澈的”。故clearly改为clear。6.考查时态。句意:它是二十世纪以前建造的。根据后文twenty centuries ago可知应用一般过去时。故is改为was。7.考查名词的数。句意:它是二十世纪以前建造的。century为可数名词,由twenty修饰应用复数形式。故century改为centuries。8.考查冠词。句意:时至今日,它仍在灌溉中扮演着重要的角色。结合句意表示“扮演重要角色”可知短语为play an important part in,此处so修饰important,且part是发音以辅音音素开头的单词,应用a。故important后添加a。9.考查副词。句意:此

    100、外,那里宜人的天气和便利的交通可以使你的旅行更愉快。修饰后文整个句子,表示“此外”应用副词besides。故Beside改为Besides。10.考查形容词。句意:此外,那里宜人的天气和便利的交通可以使你的旅行更愉快。修饰后文名词transportation应用形容词convenient,作定语。故convenience改为convenient。52Dear Jim,Glad to know that youre coming to visit China this summer vacation. Its my pleasure to offer my recommendation.You

    101、may begin from Beijing, our capital city, an ideal place to witness Chinas glorious past and everchanging present. It has the richest tourist resources with numerous historical sites and modern complexes. The second destination is Chengdu, a southwestern pearl, home to the cute giant pandas. It has

    102、ranked among the most livable cities in China for years, owing to its pleasant environment and leisure lifestyle.There are various transportation and accommodation services available in both cities so youd better check online and find the ones that suit you best.Looking forward to your arrival and w

    103、ish you a wonderful trip then. (120词)Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给英国好友Jim写信推荐两个目的地城市去旅游。【详解】1.词汇积累高兴的:gladdelighted理想的:ideal perfect 各种各样的:various multifarious提供:offer provide2.句式拓展简单句变复合句原句:You may begin from Beijing, our capital city, an ideal place to witness Chinas glorious past and ever

    104、changing present. 拓展句:You can start from our capital, Beijing, which is an ideal place to witness Chinas glorious past and everchanging present. 【点睛】【高分句型1】Glad to know that youre coming to visit China this summer vacation.(运用了that引导的宾语从句)【高分句型2】 Its my pleasure to offer my recommendation.(运用了it作形式主语)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 4 单元测试(全国卷专用)-高二英语同步精品课件 课后习题(人教版2019选择性必修第二册).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781934.html
    相关资源 更多
  • 全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1