分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型Unit 7 Films-【教材同步拓展阅读】2022-2023学年九年级英语上册(牛津译林版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:782989
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:166.13KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    教材同步拓展阅读
    资源描述:

    1、2022-2023学年 九年级英语上册单元话题拓展阅读 Unit 7 Films一、完形填空,选出最佳选项 Do you ever watch old movies? Maybe you will see one with Carole Lombard. She was a famous (1) in the 1930s. She died when she was only 34. In her (2) life she made 70 movies! Lombards real name was Jane Alice Peters. In 1921, she was playing bas

    2、eball in the (3) near her home. A movie director (4) her and decided to put her in a movie. She was only 13 at that time. The movie was one of the last silent movies. She acted so well that she (5) the hearts of some people. At 16, she left school to act. In 1925, she had an agreement with a (6) stu

    3、dio, 20th Century Fox. The studio gave her a (7) name, and she acted in several films. Then, at the age of 18, she was in a bad car accident. The accident left scars(伤疤) on her face. The studio broke the agreement, but she did not (8) . She continued to act. It was Paramount Studio that made Lombard

    4、 a (9) . She made many movies for the studio. She also married two of their stars. Lombard was married to actor William Powell for only 23 months. (10) seven years later, she married the great love of her life, actor Clark Gable. It was a great Hollywood love story. (1)AnurseBactressCdoctorDteacher(

    5、2)AshortBlazyClongDhumorous(3)AkitchenBclassroomCcinemaDstreet(4)AforgotBsawChurtDpushed(5)AbrokeBavoidedCwonDtreated(6)AdanceBfilmCmusicDschool(7)AoldBbigCnewDsmall(8)Agive upBbreak upCget upDlift up(9)AscientistBwriterCdriverDstar(10)AButBBeforeCSinceDAs二、 阅读理解A Good news!During the National Day h

    6、oliday, there are some promotions(优惠) in Wanda Cinema. This film festival lasts ten days (Sunday, 30 SeptemberTuesday, 9 October). Here is the poster.FilmHello, MrsMoneyProjectGutenbergRiverofSorrowShadowPrice¥70¥80 (50%off forstudents)¥50¥70Date30 Sep.1 Oct.3 Oct.1 Oct.3 Oct.5 Oct.30 Sep.1 Oct.4 Oc

    7、t.2 Oct.4 Oct.5 Oct.Time9:00 a. m.4:30 p. m.8:20 p. m.10:00 a. m.7:10 p. m.9:30 p. m.9:20 a. m.3:10 p. m.5:30 p. m.7:50 a. m.9:50 a. m.11:50 a. m.Tips50% off on Thursday for all.Free for children under 6 years old, half for people over 60 years old.A free large box of popcorn for students with stude

    8、nt ID during the film festival.For more details, please call us on 5556 8806.Please arrive early. Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows.(1)Which movie can you watch on the afternoon of 4 Oct. ? AHello, Mrs Money.BProject Gutenberg.CRiver of Sorrow.DShadow.(2)What

    9、will happen to a latecomer? AHe or she will fail to enter the theatre.BHe or she can still watch the whole show.CHe or she wont have a proper break.DHe or she can only enter during a proper break.(3)If Mrs Wang wants to watch Shadow with her 70-year-old father and her five-year-old son this Saturday

    10、, she needs to pay . A¥105B¥70C¥210D¥140(4)What can we learn about the poster from the passage? AAll the people can be offered a free large box of popcorn.BAll the people will pay for the tickets during the film festival.CYou will not be allowed to enter the cinema without student ID.DPeople without

    11、 student ID can also enjoy the special price on Thursday.B Chris Rock was born in the state of South Carolina in the United States. When he was a child, his family moved, and he grew up in a poor area in Brooklyn, New York. As a teenager, Rock left high school and started telling jokes in comedy clu

    12、bs in New York City, Even at age 18, Chris Rock was very funny. He told jokes about his family (his parents were very strict), and about growing up in Brooklyn in the 1980s. Many of his jokes were also about high school, which Rock says was terrible. Famous comedians (喜剧演员) went to see Rocks perform

    13、ances. One comedian(Eddie Murphy) helped him get work on television and in the movies. Chris Rock still acts in movies, but he does not want to be a serious actor. For him, comedy is more important. It makes people laugh, but it can also make people think. Today, Chris Rock still does live comedy sh

    14、ows around the world. He also created a TV show called Everybody Hates Chris. It is about his teenage years growing up and going to school in Brooklyn. In 2006, it was considered as one of the best comedy shows on American television. (1)What is this passage mainly about? AHow to tell a good joke.BW

    15、here the best comedy clubs are.COne comedians life.DThe funniest people in the United States.(2)Chris Rock tells a lot of jokes about _. ASouth CarolinaBBrooklynCLos AngelesDTexas(3)Which sentence about Chris Rock is true? AAs a teenager, he was not funny.BHe started working in clubs after he gradua

    16、ted from college.CHe loved going to high school.DA famous comedian helped him get work on TV and in the movies.(4)Today, what does Chris Rock say is the most important? ABeing a serious actor.BMaking people laugh.CHelping teenagers.DHaving his own club.C Emma Watson brought her childhood Disney char

    17、acter to life in The British actress played the beautiful girl Belle in Disneys live-action movie Beauty and the Beast(美女与野兽). She also sang for the role, the first time she has done so in her career. Originally an animation film, it tells how a cursed man-beast is changed into a handsome prince by

    18、the love of Belle. To play the lead role in Beauty and the Beast, Watson turned down the offer of LaLaLand, which won six awards besides the Best Actress at the Oscars in 2017. However, she did not regret it. She told Vanity Fair that she believed the movie said something that was important for peop

    19、le to hear. This was not her first time being invited to play a Disney princess. She refused the offer to play Cinderella. But she happily took on Belle because she saw her as a better role model. Belle doesnt mind Beasts ugly appearance and sees his good heart within. She remains curious, compassio

    20、nate(有同情心) and open-minded, she told Total Film. Shes not easily swayed(动摇) by other peoples ideas. But to build her own version of Belle, Watson had a hand in shaping the character. She wanted Belle to be busy instead of just playing in the castle all day. So she had the idea of turning Belle into

    21、an inventor, like her father. And Belle even made a washing machine herself, though people broke it. She wanted it to free girls from chores and allow them to learn how to read. She told EntertainmentWeekly that people who broke the washing machine was symbolic of people who broke Belles spirit and

    22、pushed her to become the woman they wanted her to be.(1)Why did Emma play the lead role in Beauty and the Beast? ABecause she refused to play Cinderella.BBecause she had no chance to play in LaLaLand.CBecause she saw Belle as a better role model.DBecause she thought the movie would be popular.(2)Wha

    23、t does the underlined word symbolic mean in Chinese? A强制的B自由的C象征的D善良的(3)What may be the best title for the passage? AMore than a beautyBA Disneys princessCBeauty and the beastDA beautys love storyD Although half a century has passed, Shao Guohua never forgot the film ticket his teacher gave him that

    24、 warmed his heart when he was a boy. Shao entered primary school in Zigong, Sichuan Province, in 1960. Back then, sports and watching movies were the students favourite times. Once, the school organized a trip to the movies for the students, and many of Shaos classmates signed up(报名) for it. But the

    25、 boy had no money to buy the 0. 05-yuan ticket. When his classmates lined up to enter the movie theatre, the boy stood alone outside. Then Shaos Chinese teacher Mo Xunru saw him and bought a ticket for him. He cant remember what movie it was, but Shao never stopped being thankful to his teacher. “Ms

    26、 Mo made forty or fifty yuana month back then, so a 0. 05-yuan ticket may not be a big deal for her. But for me, it moved me deeply, ” said 63-year-old Shao. After graduating from primary school, Shao moved to another city along with his parents. In the following years, he tried to find his former t

    27、eachers and classmates, but failed. It wasnt until this year that Shao visited his teacher Mo Xunru after 50 years. “The reunion(重聚) was emotional, ” said Shao, who is over sixty himself now. “The 89-year-old Mo did not hear well any more and seemed to not know me at first sight, but she was still a

    28、s kind as she used to be. ” Shao left 1, 000 yuanto his teacher as well as a letter which reads, “Dear Ms Mo, wish you good health. Your student:Shao Guohua”. (1)What can we learn from the passage? AShao Guohua entered the primary school in 1961.BMo Xunru was Shaos Chinese teacher.CShao Guohua never

    29、 left his hometown.DMs Mo made forty or fifty hundred yuan a month fifty years ago.(2)Why didnt Shao Guohua enter the movie theatre at first? ABecause he didnt like the film.BBecause his classmates didnt like him.CBecause he had no money to buy the ticket.DBecause he left money at home.(3)When did S

    30、hao see Ms Mo again? A50 years after he graduated from primary school.BAfter he graduated from university.CAfter he returned to his hometown.DThe writer doesnt tell us.(4)Whats the main idea of the passage? AShao Guohua gave his teacher 1, 000 yuan.BA teacher bought a movie ticket for her student.CA

    31、 man repaid his teacher for a movie ticket after half a century.DThe movie Shao Guohua saw in his childhood changed his future life.E Science fiction is a popular kind of writing, and many people think of Jules Verne(凡尔纳) as the father of science fiction. He was born in France in 1828. His father wa

    32、nted him to become a lawyer, but from his early 20s Verne decided to become a writer. At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth(18

    33、64) and From the Earth to the Moon(1865). In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. Vernes writing included many predictions(预言) for the 20th century and many of the

    34、m came true. He described space flight, movies, and air conditioning, a long time before they appeared. These books were very successful and they made Verne rich. Jules Vernes books have been the subjects for many movies. 20, 000 Leagues under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was t

    35、he first time that Disney movie had used real actors instead of cartoon drawings. Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Vernes books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always on time!(1)What does the

    36、phrase the father of science fiction mean? AThe father who has several children.BThe man who loves science and inventions.CThe writer whose father wrote science fiction.DThe man who first started writing science fiction successfully.(2)What encouraged Jules Verne to write more stories? AThe plays he

    37、 wrote for the theater.BThe encouragement from his father.CThe success of Five Weeks in a Balloon.DThe scientific subjects in his stories.(3)Why were Jules Vernes books very popular in the 19th century? ABecause his books made him rich and famous.BBecause he wrote many plays for the theater at that

    38、time.CBecause his books were the subjects for many movies.DBecause many people were interested in science and inventions.(4)Which of the following has the main character called Phileas Fogg? AFive Weeks in a Balloon.BAround the World in Eighty Days.CA Journey to the Center of the Earth.DFrom the Ear

    39、th to the Moon.(5)According to the passage, which of the following is TRUE? AThe space flight Verne described was different from others.BThe main characters in Vernes books are always on time.CJules Verne only wrote in the 19th century.DMany of the predictions in Vernes stories came true.F As far ba

    40、ck as he could remember, Larry had wanted to go to Hollywood and become a film star. The young mans hopes for success were broken again and again. However, Hollywood was just everything to him. When he first came to California? Larry had decided never to give up and return home without success. Ther

    41、efore, he kept on trying. Some day, he told himself, my big chance would come. Larry found a jobparking cars at one of Hollywoods big restaurants. His pay was low, but since the guests were kind enough to give him more money, he managed to make a living. One day he recognized an important film direc

    42、tor driving into the parking lot and getting out of his car. Larry had recently heard that the man was ready to make a new picture. Larry got into the car and prepared to drive it on into the lot and park it. Then he stopped, jumped out, and ran over to the director. Excuse me, sir, but I think its

    43、only fair to tell you that its now or never if you want me in your next picture. A lot of big companies are after me.Instead of pushing away the boy, the director laughed, then wrote something on a card and handed it to the young man. Come and see me tomorrow. Larry got a small part in the directors

    44、 next film. He was on his way!(1)Its clear that Larrys jobparking cars _. Ahelped him make a lot of moneyBbrought him the hope to be a film starCmade him fail again and again in getting into HollywoodDgave him few chances to meet stars(2)The film director asked Larry to meet him the next day because

    45、 _. Ahe needed a driver very muchBLarry would become a starCsome big companies would give him a jobDLarry expressed his hope in a wise way(3)We can learn from the story that _. Athe film director knew Larrys hard experience beforeBLarry managed to be a part in the new filmCthe job parking cars could

    46、 bring young people everythingDthe new film was not so important for the director(4)He was on his Way refers to the fact that _. Ahe gave up and returned homeBhe began to work towards successChe drove the directors car to HollywoodDhe had a long way to go to be in the film(5)The story mainly wants t

    47、o tell us _. Ait was hard for Larry, to find a job in a restaurant in HollywoodBLarry was so lucky to meet the director in the parking lotCwhy Larry could remember many things beforeDhow Larry succeeded- in his new life in HollywoodG If you could see a movie of your life before you lived it, would y

    48、ou want to live it? Probably not. The excitement of living is that you dont know whats coming. Sure, its hard to see uncertainty in such positive(积极的)light when youre out of work, or when you feel like youre failing. But uncertainty is really another word for chance. When Allison graduated from Harv

    49、ard, she had chances all over the place but had no idea what she wanted to do. She took a job in consulting(咨询), but she knew she wouldnt stay there. She took the GRE and scored so high that she was able to increase her income(收入)by teaching students. Still, she didnt think she wanted to go to gradu

    50、ate school. Allison knew she wasnt doing what she wanted, but she didnt know what she wanted. She worried. All her friends were going to graduate school or starting their own businesses. She was lost and felt that she would never find anything out. After six years, Allison, by having a general(全面的)p

    51、lan in mind, got married, moved to the Midwest, and used her consulting experience to get a great job. Allison realized that she spent her years finding her way: time well spent, and time we must all take if were being honest with ourselves. The only way to lead an interesting life is to face uncert

    52、ainty and make a choice. Otherwise your life is not your ownit is a path someone else has chosen. Moments of uncertainty are when you create your life, when you become who you are. Uncertainty usually begins with a job hunt, but it doesnt end there. Every new role we take on means another round of u

    53、ncertainty. Instead of fearing it, you should find some ways to deal with uncertainty.(1)From the first two paragraphs, we can learn that .Abeing out of work is a sad thing Buncertainty is what makes life interestingClife in a film is more exciting than real life.Dchance never appears when we need i

    54、t(2)What troubles Allison after graduation?AShe couldnt find a well-paid job. BShe had no money to start a business.CShe was not sure what to do. DShe didnt score high enough for graduate school.(3)How did Allison feel about her six years working experience?AUncertain.BAmazed .CSorry.DSatisfied.(4)W

    55、hat may be discussed in the following paragraph?AHow to deal with uncertainty.BWhat role uncertainty plays in life.CWhy people fear uncertainty.DWhom to go to when facing uncertainty.参考答案一、【答案】(1)B;(2)A;(3)D;(4)B;(5)C;(6)B;(7)C;(8)A;(9)D;(10)A【解析】本文介绍了著名演员Lombard。她是二十世纪三十年代的一个著名演员,在她短暂的一生中她拍了70部电影。在

    56、她13岁时,被一位电影导演看到,邀请去拍电影。她表演地如此好以至于赢得了一些人的心。发生车祸后,她没有放弃,继续表演。最后成为一个明星。(1)句意:她是二十世纪三十年代的一个著名演员。A. nurse护士; B.actress 女演员;C.doctor医生 ; D. teacher教师; 根据Do you ever watch old movies?可知此处指的是电影里演员,故选B。(2)句意在她短暂的一生中她拍了70部电影。A. short 短的;B.lazy 懒惰的;C.long长的; D. humorous幽默的。根据She died when she was 34.可知她只活到34岁,

    57、因此她的一生是短暂的,故选A。(3)句意在1921年,她正在她家附近的街道上打篮球。A.kitchen厨房; B.cassroom教室; C. cinema电影院;D. street街道。根据playing basketball可知此处打篮球,应在街道上,故选D。(4)句意一位电影导演看见了她,决定让她拍一部电影。A. forgot忘记;B.saw看见 ; C.hurt受伤;D. pushed推。根据decided to put her in amovie.可知决定让她拍电影之前,应先看见了她。故选B。(5)句意:她表演地如此好以至于赢得了一些人的心。A. broke 折断; B.avoide

    58、d避免; C.won赢; D.treated治疗。根据She acted so well可知表演地好,因此赢得大家的喜欢。故选C。(6)句意:在1925年,她与20世纪福克斯公司电影制片厂签订了一项协议。A. dance舞蹈; B.film 电影;C.music音乐; D.school学校。根据and she acted in several films.可知她演电影,因此与电影制片厂签协议。故选B。(7)句意这家电影制片厂给她起了一个新的名字。A me我;B.it 它; C. her她; D. him他。此处代指Lombard,故用代词her,故选C。(8)句意那家电影制片厂违背了协议,但是

    59、她没有放弃。A.give up 放弃;B. have a try 试试; C.make sure 确保;D. lit up抬起来。根据She continued to act.可知她继续表演,因此她没有放弃。故选A。(9) 句意:正是派拉蒙电影制片厂使Lombard成为一个明星。A.scientist科学家;B.writer作家;C.driver司机; D.star明星。根据后文 She made many movies for the studio. 可知,此处指使她成为了电影明星。故选D。(10)句意:但是在七年后,她嫁给了她一生中的真爱,演员Clark Gable。A. But但是; B

    60、.Before在前; C.Since自从; D.As作为。按照时间发展,此处指之后。故选A。【点评】考查完形填空,首先通读一遍文章,跳过缺失的单词,再根据上下文来判断所缺单词的含义,最后对选项进行区别,选出正确的那一项。二、A【答案】(1)C(2)D(3)A(4)D【解析】本文主要介绍了万达电影院在国庆期间的优惠海报。(1)细节理解题。根据第四列,可知十月四号可以看River of Sorrow,故选C。(2)细节理解题。根据Tips的最后一句,Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows,可

    61、知迟到的人只在合适的休息时间能进入,故选D。(3)推理判断题。根据最右侧一列,可知Shadow的票价是70元,根据Tips,Free for children under 6 years old, half for people over 60 years old,可知六岁以下的孩子免费,60岁以上的老人半价,王夫人票价70元,70岁的父亲35元,5岁的儿子免费,共105元,故选A。(4)细节理解题。根据Tips,50% off on Thursday for all,可知所有人在周四都能半价,包含没有学生证的人,故选D。【点评】考查阅读理解,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题目和选项,到

    62、文章找到相关内容进行判断和选择。B 【答案】(1)C(2)B(3)D(4)B【解析】文章大意:主要介绍了Chris Rock的个人简历。(1)理解归纳题。 通过阅读全文可知本文中讲述了喜剧演员Chris Rock的一生,故选C。(2)细节理解题。根据文中语句He told jokes about his family (his parents were very strict),and about growing up in Brooklyn in the 1980s可知他讲述的笑话主要是关于Brooklyn的,故选B。(3)细节理解题。根据文中的语句One comedian (Eddie M

    63、urphy) helped him get work on television and in the movies可知一个著名的喜剧演员帮助他在电视上和电影中找到的工作,故选D。(4) 细节理解题。根据文中的语句For him,comedy is more importantIt makes people laugh,but it can also make people think可知他认为喜剧能逗人笑,让人思考是最重要的,故选B。【点评】考查阅读理解。本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题的大意;然后带着问题阅读短文,抓住关键信息,选择正确答案。C【答案】(1)C(2)

    64、C(3)A【解析】文章大意:本文主要讲了 美女与野兽 的扮演者 Emma Watson 的故事。(1)细节理解题。根据原文第三段 But she happily took on Belle because she saw her as a better role model. 可知她高兴的接受出演贝尔 是因为听认为她是一个更好的人,故选C。(2)词义猜测题。根据原文最后一段 She told Entertainment Weekly that people who broke the washing machine was symbolic of people who broke Belles

    65、 spirit and pushed her to become the woman they wanted her to be. 可知破坏了她洗衣机的那些人和破坏贝尔精神的那些人有共同点,都推动她前进,由句意和文章大意可知A、B、D项不正确,故选C。(3)主旨大意题。A More than a beauty,不仅仅美丽;B A Disneys princess 一个迪士尼公主;C Beauty and the beast,美女与野兽;DA beautys love story, 一个美人的爱情故事。根据原文第二段 She told Vanity Fair that she believed

    66、the movie said something that was important for people to hear. 和原文第三段 But she happily took on Belle because she saw her as a better role model. 可知她不仅仅长得美丽,而且出演一些人们看重的电影,并且认为贝儿是一个更好的榜样,因此可知她也是一个追求品德美的人,故选A。【点评】考查阅读理解。先通读一篇文章,再看问题,带着问题在文章中找到关键句,然后对比选项,最后选出答案。有些题可以用排除法。D【答案】(1)B(2)C(3)A(4)C【解析】本文主要介绍了

    67、邵国华在上小学时没钱买电影票,后来老师给他买了,半个世纪后,他报答了老师。(1)细节理解题。根据第二段Then Shaos Chinese teacher Mo Xunru saw him and bought a ticket for him,可知莫训茹是邵国华的语文老师,故选B。(2)细节理解题。根据第二段But the boy had no money to buy the 0. 05-yuan ticket. When his classmates lined up to enter the movie theatre, the boy stood alone outside,可知一开

    68、始他没进去,是因为没钱买票,故选C。(3)细节理解题。根据第四段It wasnt until this year that Shao visited his teacher Mo Xunru after 50 years,可知毕业50年之后,邵国华再一次见到了莫老师,故选A。(4)主旨大意题。通过通读全文,可知本文主要介绍了邵国华在上小学时没钱买电影票,后来老师给他买了,半个世纪后,他报答了老师,故选C。【点评】考查阅读理解,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题目和选项,根据关键词到文章进行定位、理解和判断。E【答案】(1)D(2)C(3)D(4)B(5)D【解析】文章大意:许多人认为朱勒凡

    69、尔纳是科幻小说之父,他的父亲希望他能成为一名律师,但是当他二十岁的时候,凡尔纳决定成为一名作家,他的书写的非常受欢迎,朱勒凡尔纳的书已经成为许多电影的主题。(1)词语理解题。根据短语the father of science fiction 科幻小说之父。可知,Jules Verne被认为是第一个写科幻小说的人,故选D。(2)细节理解题。根据文中的语句he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories”可知故事Five Wee

    70、ks in a Balloon的成功让凡尔纳更有动力写更多的小说,故选C。(3)细节理解题。根据文中的语句由文中 In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. 可知在19世纪,许多人对科学和发明感兴趣。儒勒凡尔纳在他的小说中写下了科学主题,因此很受欢迎。故选D。(4)细节理解题。根据文中的语

    71、句Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Vernes books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg.可知八十天环游世界是根据凡尔纳的一本书改编的另一部著名电影。主角是一个叫斐利亚福克的英国人。故选B。(5)理解判断题。根据文中的语句Vernes writing included many predictions (预言) for the 20th century and many of them came tr

    72、ue.可知凡尔纳的作品包括了许多对20世纪的预言,其中许多预言都实现了,故选D。【点评】考查阅读理解。 本题主要考查了细节理解题,词义理解归纳题以及判断题,做题的时候,先从题目中找到一个关键词,它可以帮助我们很快地定位原文,找到答案。F【答案】(1)B(2)D(3)B(4)B(5)D【解析】本文介绍了Larry在好莱坞寻求机会的故事。(1)推理题。根据Larry found a jobparking cars at one of Hollywoods big restaurant拉里找到了一份工作在好莱坞的一家大餐馆停车One day he recognized an important fi

    73、lm director driving into the parking lot and getting out of his car. Larry had recently heard that the man was ready to make a new picture一天,他认出了一位重要的电影导演,他开车进了停车场,下了车。拉里最近听说这个人准备拍一张新照片 可知, 很明显拉里停车的工作是给他带来了成为电影明星的希望,故选B。(2)推理题。根据 I think its only fair to tell you that its now or never if you want me

    74、 in your next picture. A lot of big companies are after me.我想告诉你现在或者永远都不会是你想让我出现在你的下一张照片里才是公平的。许多大公司都在追我 可知, 电影导演让拉里第二天见他,因为拉里以明智的方式表达了他的希望,故选D。(3)细节题。根据 Larry got a small part in the directors next film 可知, 拉里设法在这部新电影中扮演了一个角色 ,故选B。(4)推理题。根据拉里在导演的下一部电影中扮演了一个小角色可知,He was on his Way是他开始走向成功,故选B。(5)主旨题

    75、。根据本文介绍了Larry在好莱坞寻求机会的故事可知本文讲述拉里是如何成功的在好莱坞的新生活中,故选D。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。G【答案】(1)B(2)C(3)D(4)A【解析】这是一篇关于人生的议论性短文。短文以艾莉森为例描写了人生的不确定性,也正是正在不确定性才让我们的生活变得更加有趣。但是短文最后并没有提出解决办法。(1)细节理解。根据The excitement of living is that you dont know whats com

    76、ing.可知生活的刺激性正是因为他的不可预知性,故选B。(2)细节理解。根据but had no idea what she wanted to do.及下文描述可知选C。(3)细节理解。根据Allison realized that she spent her years finding her way:及本段描述可知选D。(4)推理判断。根据you should find some ways to deal with uncertainty.及上文描述可知本段对不确定性进行了描述,但是并没有提出解决办法,故选A,如何处理不确定性。点评:阅读中,要注意作者的观点,注意根据关键语句了解作者要表达的观点。然后带着问题,再读全文,完成阅读。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 7 Films-【教材同步拓展阅读】2022-2023学年九年级英语上册(牛津译林版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-782989.html
    相关资源 更多
  • 全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1