《高优指导》2017高三英语(重大版)一轮复习考点规范练1(必修1 THEME A) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高优指导 高优指导2017高三英语重大版一轮复习考点规范练1必修1THEME A WORD版含答案 指导 2017 英语 重大 一轮 复习 考点 规范 必修 THEME WORD 答案
- 资源描述:
-
1、考点规范练1(必修1Theme A)考点规范练第2页.阅读理解(2016重庆一诊)We live in a world where the great majority of our attention is focused on what we can see.Whether were watching TV or working on a computer,sight has become the leading sense in modern life.But have we lost touch with our other senses?Dr.Charles Spence of Ox
2、ford University thinks so.In his latest report,he argues that the use of all senses is central to health.However,sensory deprivation is common in modern life,and it is harmful to our health.Indeed,we take it for granted that most information we use to understand our world comes through our eyes.But
3、our other senses may be suffering.Consider the sense of touch.According to Dr.Spence,children may grow up “touch-hungry” because they are not getting enough tactile(触觉的) sensations.He suggests that we put more tactile objects into our schools to help develop this sense.Dr.Spence may be exploring som
4、ething deeper than our five senses.Life in the industrialized world is often far removed from nature,and it is no accident.For example,whether it is day or night no longer matters as much.Video arcades(电动游乐场) are open around the clock.In modern-day casinos(赌场),there are no clocks,no windows.Just the
5、 ringing of slot machines and cold hard coins.The owners there want you to lose track of time,and to be cut off from reality.Ironically,most popular video games are those modeled on real-life experiences.You can surf,snowboard or even fish!But again,you dont feel the rise of the waves,the softness o
6、f snow,or the slipperiness of a freshly caught fish.It is upsetting that on weekends we rush to crowded video arcades for unreal experiences.Theres nothing wrong with a little stimulation,but theres more to life.We mustnt forget to feed our other senses.Right now,theyre starving,and that may not be
7、good for our health.【语篇导读】本文主要介绍了牛津大学的Charles Spence博士关于感官的发现和观点。1.What does the underlined phrase “sensory deprivation” probably refer to?A.The inadequate use of a sense.B.The excessive dependence on one sense.C.The loss of a sense related to poor health.D.The failure for a sense to function proper
8、ly.答案:A解析:词义猜测题。根据第一段的最后一句“But have we lost touch with our other senses?”以及第二段第二句中的“he argues that the use of all senses is central to health”可知,博士认为所有感官的使用对人都重要,但是现在人们往往依赖视觉,而不太重视其他感官,导致其他感觉的缺乏。因此答案为A项。2.In addition to the senses,what else is Dr.Spence probably exploring?A.The development of indust
9、rialization.B.The availability of various means of entertainment.C.The disconnection between modern life and nature.D.The comfort and ease of life brought by businesses.答案:C解析:推理判断题。根据第四段的第二句“Life in the industrialized world is often far removed from nature,and it is no accident.”可知,工业化世界的生活与自然界的联系太
10、不紧密,这绝非偶然;再结合该段后面的例子可知选C项。3.What is ironical about video games?A.People could be crazy about them.B.They stop us from contacting the real world.C.They enable people to do things they cant do in reality.D.People turn to the unreal world for the enjoyment of the real one.答案:D解析:细节理解题。根据第五段的第一句“Ironica
11、lly,most popular video games are those modeled on real-life experiences.”可知,讽刺的是,大多数受欢迎的游戏是那些模拟真实生活体验的游戏。4.What is the purpose of the passage?A.To call for a return to the full use of all senses.B.To warn of the danger of modern entertainment.C.To show the consequences of losing other senses.D.To cr
12、iticize the hunger for profits in the industrialized world.答案:A解析:目的意图题。根据最后一段的最后两句“We mustnt forget to feed our other senses.Right now,theyre starving,and that may not be good for our health.”以及全文内容可知,作者希望通过博士的发现来说明我们应该充分使用各种感官。.完形填空(2015江西南昌一模)Reading and learning new words is about finding their
13、meaning and use within a passage.The meaning of unknown words which you1 in your reading sometimes can be known by their 2,that is,their contexts.The context of the sentence can tell us the part of speech(词性)of the 3word.Using the context of the paragraph to define unknown words can also be 4.Reader
14、s often have trouble because they understand the sentence word by word instead of the5 meaning of a word,when they should identify the way it has been used in the passage.One consideration in using the context is to determine the unknown words part of speech.The words around the unknown word can giv
15、e you 6.Once you know that the word is a noun or an adjective,it is often enough for you to 7reading without having to stop to look up the meaning of the word.After coming across the word a few more times,you will know its meaning more 8 than if you had just looked it up.Comparison clues indicate th
16、at two or more things are9.A comparison is possible because the known and unknown words have 10.The likeness shows you that comparisons can be made.11 clues tell you an example of an unknown word.Example clues are usually 12 by the following words and phrases:such as,for example,and like.To find the
17、 meaning from text-based clues,you should look for clues in the sentence.A second kind of clue does not 13on specific words to indicate the meaning.This kind of context clue is called a framework-based clue.Your knowledge of the meaning of surrounding words 14 you discover the meaning of a word or s
18、entence.Common 15 and your knowledge of the part of speech also help define unknown words.For example,the angry driver shouted vehemently during his fight with the other driver.What does“vehemently”16?You know what 17means,and you know how people 18when they argue.From this,you can 19out that“veheme
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-795722.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2017高考语文(江苏专版)二轮复习与策略课件:高考第6大题 考点3 分析观点态度 .ppt
