分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型【高考专题辅导】安徽省2022版高考英语 专题检测卷(二十九)任务型读写.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:812324
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:18.40KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    高考专题辅导
    资源描述:

    1、任务型读写(建议用时:30分钟)1(2022马鞍山模拟)阅读下面短文, 根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意: 每个空格只填一个单词。More and more Chinese mainland buyers have in the past few weeks been queuing to cross the border into Hong Kong to lessen increasing financial pressure led by rising food prices at home. Their shopping baskets are full of suga

    2、r, salt and even tissue paper. While prices are rising so fast, many people are worrying out ways to cut down their expenses. Du Zhenqi, an 80-year-old Beijinger, grows different vegetables in the yard. But this year, before they turned ripe, they were all picked by his neighbours. “The prices of ve

    3、getables have gone up sharply, ”said Du. “So I understand those people and it pleased me to offer them my help. ”Du expressed his sympathy for those who took away his vegetables without permission. The rise of food price in China has made people with low incomes feel serious financial pressure and f

    4、orced them to spend wisely. A collection of practical money-saving tips is thus becoming increasingly popular among Chinese citizens. If you search“money-saving strategies”in Baidu, you will find 4. 27 million entries in 0. 19 seconds. The collection provides tips such as choosing local and seasonal

    5、 products, avoiding buying vegetables on rainy or snowy days when higher transport costs increase prices, using websites for purchases, and planting vegetables on the balcony(阳台). Some consider buying in large quantity to stay within a tight budget. Fei Yuqin, who lives in Shanghai, frequently hurri

    6、es to a farmers market before 6 am to buy large amounts of vegetables for her family and neighbours. “Instead of buying small amounts, I buy large amounts of vegetables at the market and get a 50-percent discount. ”With these tips, many people have been able to cut household expenses. However, finan

    7、cial pressure caused by the current round of price rising still troubles many Chinese people. Title: Money-saving tips to the financial pressureSituationIn order to lessen financial pressure, more mainland Chinese cross the border into Hong Kong to(1)the shopping baskets. Du Zhenqis(2) Du Zhenqi exp

    8、ressed sympathy to neighbours with low incomes(3)his vegetables without permission due to the sharply rising prices. (4)money-saving strategiesChoose seasonal goods which are(5)in the local area. (6)buying vegetables in bad weather in case of higher prices. Use(7)for purchases. Plant vegetables at h

    9、ome. Buy vegetables in large quantity to get a(8). ResultsBuyers succeed in cutting down(9). Many Chinese are still in(10)with financial pressure. 2(2022黄山模拟)阅读下面短文, 根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意: 每个空格只填一个单词。Farmers and gardeners have long used greenhouses to extend the growing season in cold weather. No

    10、w, hoop houses are gaining popularity. Some hoop houses are rounded; others are shaped more like a traditional house. A hoop house is basically a metal frame covered with plastic or other all-weather material. A common design looks like a high tunnel. Unlike a greenhouse, which uses a heating system

    11、, a hoop house is heated by the warmth of the sun. Now, the United States Department of Agriculture has announced a program to help farmers who want to build hoop houses. The department has been supporting a project in Michigan. That state has a short growing season. As part of the research project,

    12、 nine farmers were given materials and trained how to build and use a hoop house. The results showed that well-managed hoop houses can grow high-quality crops. However, crops are not the only things that grow well. The research found that weeds grew faster in a hoop house. Weeding(除草), seeding and w

    13、atering requires at least as much work as crops grown in the open air. The researchers also advise growers to add compost(堆肥)material to the soil in hoop houses to build nutrients. Eliot Coleman is an organic farmer and a writer in Maine who has helped popularize the idea of four-season farming. His

    14、 ideas about hoop houses sounded good to John Biernbaum in the Horticulture(园艺)Department at Michigan State University. Professor Biernbaum tried hoop houses on the Student Organic Farm at Michigan State and had success. Project director David Conner says it was a“test drive(试车)”for the research on

    15、private farms. The agricultural economist points to the demand for locally grown crops. “People are hungry for good, fresh vegetables, ”he says. Topic: Hoop housesDesign(1)Like a high tunnelSome round; others like a(2)house. MaterialMetal frame. Plastic or other all-weather material. (3)The warmth o

    16、f the sun. Researchproject inMichiganThe programIt is(4)by the US Department of Agriculture. Michigan was chosen due to its short(5)season. Nine farmers were given materials and trained how to build and use a hoop house. It is greatly(6)by the ideas from Eliot Coleman. (7)High-quality crops can grow

    17、 in well-managed hoop houses. Weeds also grow faster in hoop houses. (8)Weeding, seeding and watering needs as much work as naturally grown crops. (9)should be added to the soil. SignificanceDemand for locally grown crops(10) further research on private farms. 3(2022江南模拟)阅读下面短文, 根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单

    18、词。注意: 每个空格只填一个单词。There are so many good reasons to send a child to camp. When children go to camp, they are on their own, sometimes for the very first time in their lives. They have to decide what to wear, what to eat and which activities to participate in. As a result they develop confidence and in

    19、dependence. As self-respect develops from learning to be on their own, children continue to try new activities. Also it is possible that they will engage in what they are unfamiliar with. In school, children do not experience success in the same way. Camp can be a school without failure because just

    20、 having fun makes them a success. One of the greatest benefits of a camp experience is that children develop social skills. In a camp setting, a good counselor will make sure that every camper is included in the activity and that each child interacts with the others in a positive way. They learn the

    21、 give and take, and they learn how to work and cooperate. Something as simple as clean-up, is not only there to get the cabin clean, but to promote a team atmosphere of working together which in turn results in friendship. The obvious benefit of camp is that campers make long lasting friendships. Th

    22、ese friendships can often be unique and special because campers are living with each other and see the true personalities. Children learn to see others from a different viewpoint. Children tend to be accepted for who they are and do not have to be concerned about what they wear, what they are good a

    23、t and how they look. This is because in a camp setting, respect and caring finally win out over materialistic objectives. In a word, camp does give children fun, friends and fulfillment. Title: Send You Children to CampReasons for sending your children to campChildren learn to be confident and(1)bec

    24、ause it may be the first time for them to be on their own. Children(2)their self-respect and continue trying new activities. Camp is a school without failure because just having fun makes children feel(3). (4)of campingCamping can develop childrens social skills. A good counselor will ensure that ev

    25、ery camper is included in the activity and that interacts with the others(5)Children learn to offer and to(6), and how to work together. Children make long lasting friendships.Children are living with each other and see the true personalities. Children learn to see others from a different point of(7

    26、). Campers avoid judging children from their backgrounds, abilities and(8). Respect and caring finally(9)materialistic objectives. (10)Camp does give children fun, friends and fulfillment.答案解析11. fill【解析】整合转换题。从第一段最后一句Their shopping baskets are full of sugar, salt and even tissue paper. 中提取句型be full

    27、 of, 在表格中转换为不定式动词原形fill。2. attitude/view/opinion/experience/story【解析】综合概括题。根据短文第二段和表格左右栏对应关系可以推知此处谈的是Du Zhenqis attitude/view/opinion/experience/story。3. picking/taking【解析】整合转换题。根据短文第二段第三句But this year, before they turned ripe, they were all picked by his neighbours. 老人的蔬菜在成熟之前就被邻居们采摘了。提取信息词picked,

    28、转换为picking。4. Practical/Popular【解析】信息筛选题。从短文第四段首句A collection of practical money-saving tips is thus becoming increasingly popular among Chinese citizens. 筛选出practical或popular, 注意首字母大写。5. produced/grown【解析】整合转换题。从短文第四段第三句The collection provides tips such as choosing local and seasonal products, avoi

    29、ding buying vegetables. . . 中提取对应信息词products, 根据表格需要转换为被动式的过去分词produced。6. Avoid【解析】整合转换题。从短文第四段第三句The collection provides tips such as choosing local and seasonal products, avoiding buying vegetables. . . 中提取对应信息词avoiding, 根据表格需要转换为动词原形, 并且首字母大写。7. websites/webs【解析】信息筛选题。从短文第四段第三句. . . using websit

    30、es for purchases, and planting vegetables on the balcony. 中筛选出单词websites/webs。8. discount【解析】信息筛选题。从短文第五段最后一句. . . I buy large amounts of vegetables at the market and get a 50-percent discount. 筛选出单词discount。9. expenses【解析】信息筛选题。短文最后一段首句提到With these tips, many people have been able to cut household

    31、expenses. , 从中提取出信息词expenses。10. trouble【解析】整合转换题。短文最后一段最后一句提到However, financial pressure caused by the current round of price rising still troubles many Chinese people. , 从中提取信息词troubles, 根据表格需要将其转换为名词trouble。21. Shape【解析】综合概括题。通过短文第一段和表格左中右三栏的对应关系可知是shape, 第一段中也能提取信息词shaped, 注意首字母大写。2. traditional

    32、【解析】信息筛选题。从短文第一段最后一句. . . others are shaped more like a traditional house. 中筛选出traditional直接填入。3. Heating【解析】信息筛选题。从短文第二段中第三句Unlike a greenhouse, which uses a heating system, a hoop house is heated by the warmth of the sun. 中提取信息词heating和heated, 根据表格结构需要填入heating, 注意首字母大写。4. supported/helped【解析】整合转换

    33、题。从第三段第一、二句Now, the United States Department of Agriculture has announced a program to help farmers who want to build hoop houses. The department has been supporting a project in Michigan. 中可提取出对应信息词help和supporting, 依照表格应使用被动式, 填入过去分词supported或helped。5. growing【解析】信息筛选题。从短文第三段第三句That state has a sho

    34、rt growing season. 中直接查找筛选出单词growing。6. inspired/popularized【解析】整合转换题。从短文第五段第一句Eliot Coleman is an organic farmer and a writer in Maine who has helped popularize the idea of four-season farming. 中提取信息词popularize, 根据表格需要填入过去分词popularized。7. Results【解析】综合概括题。根据短文结构和表格对应关系可知是项目的结果。8. Advice/Suggestions

    35、/Tips【解析】综合概括题。根据短文结构和表格左中右三栏对应关系可知此题谈的是Advice/Tips/ Suggestions, 注意首字母大写。9. Compost【解析】信息筛选题。根据第四段最后一句可提取出单词compost, 直接填入, 注意首字母大写。10. requires/needs/encourages【解析】综合概括题。此题较难。通过将短文最后一段后两句进行综合, 整合归纳出单词requires/needs/encourages。31. independent【解析】整合转换题。由短文第二段最后一句As a result they develop confidence an

    36、d independence. 提取信息词independence, 结合表格句型, 应填形容词independent。2. develop/build【解析】信息筛选题。由第三段首句As self-respect develops from learning to be on their own, children continue to try new activities. 查找出单词develops, 根据句型需要填入原形。3. successful【解析】整合转换题。从短文第三段最后一句Camp can be a school without failure because just

    37、 having fun makes them a success. 中提取信息词success, 根据句意和表格需要进行转换。填入形容词successful作表语。4. Benefits【解析】信息筛选题。由短文第四段第一句One of the greatest benefits of a camp experience is that children develop social skills. 可查找出信息词benefits填入, 注意首字母大写。5. positively【解析】整合转换题。由短文第四段第二句In a camp setting . . . and that each c

    38、hild interacts with the others in a positive way. 提取短语in a positive way, 根据表格语法需要转换成副词positively填入。6. accept/take【解析】信息筛选题。由短文第四段第三句They learn the give and take, and they learn how to work and cooperate. 筛选出单词take, 直接填入。7. view【解析】整合转换题。从短文第五段第三句Children learn to see others from a different viewpoin

    39、t. 中提取信息词viewpoint, 转换成point of view。8. appearances【解析】整合转换题。短文第五段中提到Children tend to be accepted for who they are and do not have to be concerned about what they wear, what they are good at and how they look. , 分别可以转换成表格中的backgrounds, abilities and appearances. 9. defeat【解析】整合转换题。从短文第五段倒数第一句This is because in a camp setting, respect and caring finally win out over materialistic objectives. 中提取短语win out over, 转换成defeat。10. Conclusion【解析】综合概括题。由短文最后一段内容可知道本段总结全文, 根据表格内的逻辑关系, 应填conclusion, 注意首字母大写。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【高考专题辅导】安徽省2022版高考英语 专题检测卷(二十九)任务型读写.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-812324.html
    相关资源 更多
  • 人教版高中历史必修二第七单元 第二十一课 二战后苏联经济的改革 同步测试.docx人教版高中历史必修二第七单元 第二十一课 二战后苏联经济的改革 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修二第24课世界经济全球化趋势教学设计.docx人教版高中历史必修二第24课世界经济全球化趋势教学设计.docx
  • 人教版高中历史必修二第18课《罗斯福新政》优质教学设计(7页).docx人教版高中历史必修二第18课《罗斯福新政》优质教学设计(7页).docx
  • 人教版高中历史必修二模拟题精选:第八单元 世界经济的全球化趋势.docx人教版高中历史必修二模拟题精选:第八单元 世界经济的全球化趋势.docx
  • 人教版高中历史必修二 第四单元 中国特色社会主义建设的道路 单元测试.docx人教版高中历史必修二 第四单元 中国特色社会主义建设的道路 单元测试.docx
  • 人教版高中历史必修二 第二单元 资本主义世界的市场的形成和发展 单元测试.docx人教版高中历史必修二 第二单元 资本主义世界的市场的形成和发展 单元测试.docx
  • 人教版高中历史必修二 第七单元 苏联的社会主义建设 单元测试.docx人教版高中历史必修二 第七单元 苏联的社会主义建设 单元测试.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:第四单元近代以来世界的科学发展历程.docx人教版高中历史必修三试题:第四单元近代以来世界的科学发展历程.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:第五单元近代中国的思想解放潮流.docx人教版高中历史必修三试题:第五单元近代中国的思想解放潮流.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:第三单元古代中国的科学技术与文学艺术.docx人教版高中历史必修三试题:第三单元古代中国的科学技术与文学艺术.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:8.23美术的辉煌.docx人教版高中历史必修三试题:8.23美术的辉煌.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:7.21 现代中国教育的发展.docx人教版高中历史必修三试题:7.21 现代中国教育的发展.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:7.20“百花齐放”“百家争鸣”.docx人教版高中历史必修三试题:7.20“百花齐放”“百家争鸣”.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:6.18 新时期的理论探索.docx人教版高中历史必修三试题:6.18 新时期的理论探索.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:6.16三民主义的形成和发展.docx人教版高中历史必修三试题:6.16三民主义的形成和发展.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:4.13从蒸汽机到互联网.docx人教版高中历史必修三试题:4.13从蒸汽机到互联网.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:4.12破解生命起源之谜.docx人教版高中历史必修三试题:4.12破解生命起源之谜.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:4.11物理学的重大进展.docx人教版高中历史必修三试题:4.11物理学的重大进展.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:3.9辉煌灿烂的文学.docx人教版高中历史必修三试题:3.9辉煌灿烂的文学.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:2.7启蒙运动.docx人教版高中历史必修三试题:2.7启蒙运动.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:1.1“百家争鸣”和儒家思想的形成.docx人教版高中历史必修三试题:1.1“百家争鸣”和儒家思想的形成.docx
  • 人教版高中历史必修三第四单元 第12课 探索生命起源之谜 同步测试.docx人教版高中历史必修三第四单元 第12课 探索生命起源之谜 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修三第四单元 第11课 物理学的重大进展 同步测试.docx人教版高中历史必修三第四单元 第11课 物理学的重大进展 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修三第四单元 《近代以来世界的科学发展历程》单元测试题(解析版).docx人教版高中历史必修三第四单元 《近代以来世界的科学发展历程》单元测试题(解析版).docx
  • 人教版高中历史必修三第六单元 第18课 新时期的理论探索 同步测试.docx人教版高中历史必修三第六单元 第18课 新时期的理论探索 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修三第六单元 第17课 毛泽东思想 同步测试.docx人教版高中历史必修三第六单元 第17课 毛泽东思想 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修三第三单元测评.docx人教版高中历史必修三第三单元测评.docx
  • 人教版高中历史必修三第三单元 第10课 充满魅力的书画和戏曲艺术 同步测试.docx人教版高中历史必修三第三单元 第10课 充满魅力的书画和戏曲艺术 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修三第七单元 第20课 百花齐放、百家争鸣 同步测试.docx人教版高中历史必修三第七单元 第20课 百花齐放、百家争鸣 同步测试.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1