分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型呼和浩特专版2020中考英语复习方案速测08完形填空 阅读理解C D 选词填空 阅读理解填词试题202005181127.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:945217
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:2.29MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    呼和浩特专版2020中考英语复习方案速测08完形填空 阅读理解C 选词填空 阅读理解填词试题202005181127 呼和
    资源描述:

    1、速测(八)完形填空+阅读理解(C+D)+选词填空+阅读理解填词(限时:35分钟).完形填空Recently, great scientists around the world were able to create a real picture of a black hole. The black hole named Powehi is about 55 million light years from Earth. This means light travelling from that point takes 55 million years to be 1 on Earth. Wh

    2、en we look at the picture of Powehi, its like we are looking into the past. Light started a journey from Powehi to planet earth millions of years ago, 2 light from the sun takes only about 8 minutes and 20 seconds.Black holes have always attracted scientists because a black hole isnt a hole.3, it is

    3、 a place in space with a lot of matter(物质) inside. It has so much gravity that our sun can be pulled into it 4. Even light cant avoid it. As a result, its always black.It was an amazing discovery. It 5 many ideas about black holes. It also proved Albert Einstein was 6 about his Theory of General Rel

    4、ativity (相对论) which explains the relationship between space and time.This discovery is more than a story about the development of technology that7 humans to see a black hole for the first time. Its also a story of how these scientists from all over the world worked together for many years to have th

    5、is great 8.Scientists also point out that the first picture of Powehi is the 9 of many more discoveries. One of the important lessons we learn from this picture is to keep learning. Aristotle once said, “The more you know, the more you 10 you dont know.” You never know what amazing discovery you wil

    6、l find.()1.A.seenB.touchedC.coveredD.used()2.A.afterB.untilC.whileD.because()3.A.In allB.In factC.In placeD.In order()4.A.freelyB.easilyC.clearlyD.exactly()5.A.forgotB.choseC.doubtedD.confirmed()6.A.rightB.sorryC.worriedD.crazy()7.A.allowedB.forcedC.advisedD.invited()8.A.attractionB.applicationC.ach

    7、ievementD.agreement()9.A.chanceB.challengeC.beginningD.boundary()10.A.realizeB.reportC.refuseD.repeat.阅读理解Passage 1Do you find it difficult to put down your mobile phone?If yes, youre not alone. These days, many people are facing the stress in the use of mobile phones. They reach for their mobile ph

    8、ones when they wake up in the morning, and keep checking their social media apps to get the latest updates(更新).A report from Google shows that 70 percent of people dont want to spend much time on their phones. This is why Google introduced an app called Dashboard for the new Android operating system

    9、(安卓操作系统). This new app includes functions(功能) that help users manage the time. For example, users can see how many times theyve unlocked their phones, how many times theyve checked their social media apps, and how much time they spend on each app every day.Once the users see this information, theyll

    10、 be able to make some changes. With the App Timer(计时) function, users can set a time limit for how long they can use each app for every day. After theyve hit the limit, they wont be able to use the app until the next day. And with another function, the app gets incoming calls silent when the user pu

    11、ts the phone face down.If people truly want to make full use of their free time instead of losing hours on their phones, these new functions are just one way of doing that.After all, who needs to use an app to stop you from using other apps? The easiest answer would be just to use your willpower.11.

    12、Where does the users stress come from?()A.Too many updates of the apps.B.Too many functions of the apps.C.Too much information they receive.D.Too much time they spend on the phone.12.Which of the following is NOT included in Dashboards functions?()A.It stops the users from using their willpower.B.It

    13、 checks how much time the users spend on apps.C.It lists how many times the users have unlocked the phone.D.It shows how many times the users have checked social media apps.13.What does the underlined word “limit” in Paragraph 4 mean?()A.目的B.标准C.许可D.限制14.Which picture shows the phone gets incoming c

    14、alls silent?()A.B.C.D.15.What does the writer think of Dashboard?()A.Its design is perfect. B.It may be helpful to some people.C.It needs more functions. D.It has too many functions.Passage 2Dear Dr.Green,My relationship with my mother is worse and worse now. It seems shes never tired of talking. Sh

    15、e talks here and there, day and night. More seriously, I feel like we dont have much in common. She doesnt always understand what Im trying to say. What should I do?Yours,JimDear Jim,I know how you feel. Its not easy being your age. And its not easy being a mother, either.Its common for kids to have

    16、 trouble talking with parents, and talkative mothers are not new to teenagers. But remember,shes nagging(唠叨)you because she just wants whats best for you. Talking is her way to show love and care. And she also wants to know more about you. After a days work, shes tired too. But she will never be tir

    17、ed of caring about you. Kids should learn to understand and care about parents.In my opinion, its helpful to share school life with her. Then, you talk and she listens. Doing some housework together with her is another good way for you two to know each other better. And if possible, often tell her y

    18、our feelings about the things around you. Always keep in mind: be polite and patient.Yours,Dr.Green根据上文内容判断正(T)误(F)。16.Jim wrote to Dr.Green because he had trouble getting on with his friends.()17.In Jims eyes, his mother doesnt always understand what hes trying to say.()18.Dr.Green thinks its commo

    19、n for kids to have trouble talking with their parents.()19.In Dr.Greens opinion, talking is a way for mothers to relax after a days work.()20.Dr.Green explains three reasons for moms nagging and offers three suggestions.().选词填空terriblycreatework outnaturerather thanpunishwinfall in love withrun out

    20、offor free21.My African friend China and she wishes to live here forever.22.The soup tastes because its too salty. I put salt into it too carelessly in a hurry.23.This maths problem is too difficult for us .24.There will be four hours performances in the theatre.25.When the of the match returned hom

    21、e, they were warmly welcomed.26.These shoes are comfortable pretty.27.Nothing around us is a waste if you have a mind.28.We have rice.Would you please buy some in the nearby supermarket?29.As is known to all, anyone who breaks the law .30.Id like to spend some time enjoying the world.阅读理解填词。VaakEye

    22、is AI software developed by a Japanese companyVaak. It can find out suspicious(可疑的) behavior and 31.p shoplifting(商店行窃) before it happens. 32.I it is sure that a person is at high risk of shoplifting, it sends alerts(警报) through a smartphone app to prevent crime.VaakEye first made headlines in Decem

    23、ber 2018 when it discovered undetected shoplifting 33.w wasnt found out at a store in Yokohama.Today, Vaak is 34.t its software in a few stores in the Tokyo area. And Vaak plans to have it installed(安装) in 100,000 stores across Japan in the next three years.Vaak founder Ryo Tanaka recalled, “VaakEye

    24、 helped find out shoplifting purpose 35.f the first time. And we took an 36.i step closer to a society where we can use AI to prevent crime.”It is reported the new software had helped find out at least 7 shoplifters(商店行窃者) in tests by December 12th last year. And shoplifting cases have 37.r by 75%.

    25、However, VaakEye would rather help business owners prevent the crime 38.t help the police catch shoplifters after the crime.Now, Vaak is working to prevent shoplifting. They also have plans to improve the softwares function. 30-year-old Tanaka said that it could 39.a be used to analyze(分析) the way c

    26、onsumers interact(互动) with different products to help businesses better display their products, and also find out suspicious behavior in 40.p places and on train platforms and prevent suicide attempts(自杀企图).“We want to continue to develop the business of the company,” Tanaka said.【参考答案】.15ACBBD610AA

    27、CCA.Passage 1主旨大意本文是一篇议论文。文章主要介绍了一款新的APP,这款新应用可以帮助用户管理使用手机的时间,以此来减少手机依赖。11.D细节理解题。根据第二段第二句“These days, many people are facing the stress in the use of mobile phones.”可知许多人在使用手机时面临压力;根据第三段第一句“A report from Google shows that 70 percent of people dont want to spend much time on their phones.”可知70%的人不想花

    28、太多时间在手机上。综合以上可知选D。12.A细节理解题。根据第三段中的“For example, users can see how many times theyve unlocked their phones, how many times theyve checked their social media apps, and how much time they spend on each app every day.”可知,用户可以看到他们解锁手机的次数,检查使用社交媒体应用的次数,以及他们每天花在每个应用上的时间,B、C、D均包括在内,故答案为A。 13.D词义猜测题。根据“how

    29、long they can use each app for every day(每天使用每个应用程序的时间长短)”和“they wont be able to use the app until the next day(直到第二天才能使用该应用)”可知limit应该是指限制,规定时间, 故选D。14.A细节理解题。根据第四段最后一句“And with another function, the app gets incoming calls silent when the user puts the phone face down.”可知,当用户把手机面朝下时,应用程序可以让来电保持静音。

    30、故选A。15.B推理判断题。根据第五、六段可知,作者认为如果人们真的想充分利用他们的空闲时间,而不是在手机上浪费时间,这些新功能只是其中一种方式。毕竟,谁需要使用应用程序来阻止你使用其他应用程序呢?最简单的答案就是运用你的意志力。然而这取决于个人,这款app对意志不够强大的人还是有用的,故选B。Passage 2主旨大意本文是一封求助信和回信。吉姆和妈妈的关系变得很糟,格林博士给他提出了一些建议。16.F细节理解题。 根据“My relationship with my mother is worse and worse now.”可知,他和母亲的关系越来越糟了。故答案为F。17.T细节理解题

    31、。根据“She doesnt always understand what Im trying to say.”可知在吉姆看来,他妈妈并不总是理解他想说的话。故答案为T。18.T细节理解题。根据“Its common for kids to have trouble talking with parents”可知格林博士认为,孩子和父母说话有困难是很常见的。故答案为T。19.F20.T.21.falls in love with22.terrible23.to work out24.for free25.winners26.rather than27.creative28.run out of

    32、29.will be punished30.natural.主旨大意本文是一篇说明文。日本一家科技初创企业声称研发出了一款人工智能软件,能够通过分析监控摄像头拍下的视频画面识别出可疑行为,在小偷下手前就加以阻止。31.prevent考查动词。根据语境可知,它可以识别可疑行为并且在商店盗窃发生前阻止它。and表并列,前后动词形式要一致,用原形,故答案为 prevent。32.If考查连词。如果明确认定某个人偷窃的可能性足够高,它就会通过智能手机应用发送警报以阻止犯罪。前半句为条件状语从句,要用连词If。33.which考查关系代词。VaakEye首次登上新闻头条是在2018年12月,当时该软件在

    33、横滨的一家便利店发现了此前未被察觉到的偷窃行为。空白处引导定语从句,先行词shoplifting指物,作主语,故答案为 which。34.testing考查动词。如今,Vaak公司正在东京地区的几家商店测试这一软件。故答案为 testing。35.for考查介词。Vaak的创始人Ryo Tanaka回忆:“VaakEye首次帮助找到了商店盗窃的目的。”for the first time为固定搭配,意为“首次”,故答案为 for。36.important37.reduced考查动词。并且商店盗窃已经减少了75%。reduce by 常加分数/百分比,意为“减少了”。故答案为 reduced。38.than考查介词。would rather do A than do B为固定句型,意为“宁愿做A也不做B”。故答案为than。39.also40.public

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:呼和浩特专版2020中考英语复习方案速测08完形填空 阅读理解C D 选词填空 阅读理解填词试题202005181127.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-945217.html
    相关资源 更多
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1