四川省成都市第十二中学2022-2023学年高二英语下学期期末模拟检测试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 第十二 中学 2022 2023 学年 英语 学期 期末 模拟 检测 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、成都市第十二中学高 2024 届高二下学期期末模拟检测试题英语注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小
2、题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是 C。1. How much more does Mike need for the laptop?A.$500. B.$700. C.$1,200.2. Where does the conversation probably take place?A.In a supermarket. B.In a restaurant. C.In a sho
3、p.3. What is the woman trying to do?A.Express appreciation. B.Send an invitation. C.Offer a suggestion.4. Whats Mr Stephens doing?A.Hiking with his friends. B.Having a CT scan. C.Seeing a doctor.5. How will Susan spend most of her summer vacation?A.Volunteer in an orphanage. B.Stay with her grandpar
4、ents. C.Read some professional books.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. How much pocket money does Lily get a month?A.5 pounds. B.15 pounds. C.20 pounds.7. What does David suggest
5、 Lily do?A.Forgive her friends. B.Improve her schoolwork. C.Have a talk with her mum.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. What does the woman think of the room at the University Hotel?A.Nice and large. B.New and small. C.Clean and busy.9 When did the mans brother have a graduation party?A.Last month. B.Last year.
6、C.Last week.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. Which crop does the man not grow often?A.Corn. B.Cotton. C.Wheat.11. How does the man pay the employces?A.Hourly. B.Weekly. C.Monthly.12. What work does the man need to do?A.Irrigate his fields. B.Fix his machines. C.Apply farm chemical.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。1
7、3. Why did Mel Flynn become interested in diving? A.To learn more about things living underwater.B. To join a group of teenagers.C. To help with her parents research.14. How old was Mel Flynn when she started diving?A.7. B.10. C.12.15. What did Mel Flynn do to stay safe underwater? A.She always kept
8、 close to other divers.B. She didnt go deeper than seven meters.C. She stayed away from dangerous fish.16. Why does Mel Flynn like working with the scientists? A.She can earn some allowances.B. She can gain some experience.C. She can earn extra college credits.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. When will I
9、ts My Opinion be broadcast?A.At 8:30. B.At 10:30. C.At 11:30.18. What songs will be broadcast on Radio 3?A.American songs. B.Brazilian songs. C.Italian songs.19. Whats the program about on Radio 2?A.Music. B.Sports. C.News.20. Where can the audience enjoy the London Pop Spectacular?A.On Radio 4. B.O
10、n Radio 3. C.On Radio 1.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AAccommodation is available for Alt University students in a number of dorms (宿舍) for girls and boys as separated. These dorms are located in Matbey campus and are designed to provide a cl
11、ean, comfortable, secure and civilized environment for the students. FEE STRUCTURERoom TypeAnnual Rate (9 months) Per SemesterDescriptionSingle Room$3,750$1,875Front view (14 m2) Single Room$3,550$1,775Front view (10 m2) Single Room$3,450$1,725Back view (14 m2) Triple Room$2,250$1,125Back view (30 m
12、2) Quadruple Room$2,450$1,225Front view (32 m2) Quadruple Room$2,100$1,050Back view (30 m2) Room fee includes accommodation, electricity, heating and water, WiFi, cleaning services and laundry. Room charges and meal plans are for 9 months (one academic year) or 1 semester during the study period at
13、the university. Once students register for the dorm or meal plan, it cannot be refunded (退款) in case of canceling the stay or the meal service. FACILITIES Meal Plan: Students can choose a meal plan including three courses in a day during their stay. For one semester it costs $810, for two semesters
14、$1620. Cleaning Service: The cleaning of dorm rooms and common spaces is provided by professional cleaners. Cooking:Residents can either dine at the in-house restaurant or cook their own meals at the common kitchen area. Leisure Time Activities and Relaxation: Music room and gym are available for th
15、e use of students, free of charge. Safety: Alt University Dormitory offers students a safe accommodation with its 24/7 security and 24/7 available staff. HOW TO APPLY? Students can prefer to stay at the dormitory for the first semester only or two semesters both (the whole academic year). In order t
16、o make a room reservation, you should fill in the online application form. Due to limited space, applications will be processed on a first-come first-served basis. Overseas students, students living in distance in the city and students with handicap will be given priority over the others.1. Xie Lei
17、is going to spend $1,200$1,400 on accommodation for the first semester in Alt University, what room type can she apply for?A. Quadruple Room with front view.B. Quadruple Room with back view.C. Single Room with front view.D. Triple Room with back view.2 Students living in the dorm can _.A. use the gy
18、m at a lower priceB. enjoy free heating and waterC. cook meals in a particular areaD. stop the meal plan anytime and get the money back3. What may help a student successfully apply for a dorm?A. Applying for accommodation for the whole academic year.B. Sending the application form as early as possib
19、le.C. Applying for a dorm in a distant campus.D. Volunteering for the dorm cleaning job.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了Alt 大学的学生宿舍情况,包括费用,设施及申请方式。【1题详解】细节理解题。根据文中表格第三栏Per Semester(每学期)下的第五行“$1,225(1225美元)”可知,第五行对应的是“Quadruple Room(四人间房间)”和“Front view (32 m2)(阳面(32平方米))”可知,Xie Lei预计一学期在住宿上花
20、费1200-1400美元,所以他可以申请阳面的四人间(Quadruple Room with front view),故选A。【2题详解】细节理解题。根据Cooking(做饭)下的“Residents can either dine at the in-house restaurant or cook their own meals at the common kitchen area.(住宿学生可以在室内餐厅用餐,也可以在公共厨房区域自己做饭。)”可知,住在宿舍的学生可以在公共厨房区域,即特定区域做饭,故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中“Due to limited space,
21、 applications will be processed on a first-come first-served basis.(由于场地有限,申请将以先到先得方式处理。)”可知,尽早寄出申请表格将有助于学生成功申请宿舍。故选B。BIn 2020, American National Youth Tobacco Survey found that more than 3.6 millon youth had used e-cigarettes. That means e-cigarette use has gone beyond traditional cigarette use in
22、young people. There are some reasons for that. Many young people are curious to try out some new flavors (味道) in e-cigarettes, like chocolate, lemon and strawberry. In fact, research has shown that the interesting flavors are what lead kids to experiment with e-cigarettes in the first place. Besides
23、, when seeing some friends using them, the youth would probably have a try, too, believing that e-cigarettes are much cooler than traditional cigarettes. Last, they falsely believe me-cigarettes are harmless to their health since no smelly gases are produced in the process. Many young users do not r
24、ealize e-cigarettes have dangerously high levels of nicotine (尼古丁), sometimes as much as that of an entire pack of cigarettes, so that they are pretty harmful to their health and highly addictive. There has been a rise of stories in the media about kids who use e-cigarettes developing serious breath
25、ing problems. And nicotine may harm their developing brain, as brain development continues through about age 25. Also, nicotine can affect their ability to concentrate, learn and exercise. Another huge risk is the fact that e-cigarettes blow up, thus causing serious injuries. According to a 2019 stu
26、dy from the U.S. Fire Department, e-cigarettes caused serious injuries to users including breaking their jaws (下巴 ) or knocking out their teeth. Meanwhile, another study found that injuries from e-cigarette use resulted in nearly 2,000 emergency room visits between 2018and 2020. In the U.S, it is no
27、w illegal for anyone under the age of 21 to buy e-cigarettes. Whats more, the government now requires e-cigarettes to contain a warning about the addictiveness of nicotine.4. What is the major reason why teenagers begin to smoke e-cigarettes?A. They want to copy what their friends have done.B. They
28、think using e-cigarettes makes them look cooler.C. They believe e-cigarettes are much safer than cigarettes.D. They are curious about the inviting flavors of e-cigarettes.5. According to the passage,what may result in the concentration problem in young people?A. Nicotine in e-cigarettes.B. Slow brai
29、n development.C. Lack of physical exercise.D. Serious breathing problems.6. Why does the author mention the two studies in Paragraph 4?A. To prove his opinion.B. To compare different results.C. To give detailed information.D. To explain research methods.7. What is the passage mainly about?A. E-cigar
30、ettes are rather harmful to young people.B. Many young people get addicted to e-cigarettes.C. People under 21 are forbidden to use e-cigarettes.D. Risk awareness of e-cigarette smoking should be raised.【答案】4. D 5. A 6. C 7. A【解析】【分析】本文是说明文。美国全国青少年烟草调查发现,超过36万名青少年使用过电子烟,使用电子烟超越了传统的香烟使用,文章主要讲述了电子烟对年轻人
31、的危害。【4题详解】细节理解题。根据第二段的“Many young people are curious to try out some new flavors(味道)in e-cigarettes, like chocolate, lemon and strawberry. In fact, research has shown that the interesting flavors are what lead kids to experiment with e-cigarettes in the first place.( 许多年轻人很好奇尝试电子烟中的新口味,比如巧克力、柠檬和草莓味道
32、。事实上,研究表明,这些有趣的味道是导致孩子们尝试使用电子烟的首要原因。)”可知,青少年开始吸电子烟的主要原因是他们对电子烟的诱人味道很好奇。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段的“And nicotine may harm their developing brain, as brain development continues through about age 25. Also, nicotine can affect their ability to concentrate, learn and exercise.(尼古丁可能会损害他们正在发育的大脑,因为大脑发育会持续到25岁
33、。此外,尼古丁还会影响他们集中注意力、学习和锻炼的能力。)”可知,电子烟中的尼古丁可能会导致年轻人的注意力的集中问题。故选A。【6题详解】推理判断题。第四段首句“Another huge risk is the fact that e-cigarettes blow up, thus causing serious injuries.(另一个巨大的风险是,电子烟会爆炸,从而造成严重的伤害)”提到电子烟的另一个风险,接下来阐述了两个研究“According to a 2019 study from the U.S. Fire Department, e-cigarettes caused ser
34、ious injuries to users including breaking their jaws(下巴)or knocking out their teeth. Meanwhile, another study found that injuries from e-cigarette use resulted in nearly 2,000 emergency room visits between 2018and 2020.( 根据美国消防部门2019年的一项研究,电子烟对使用者造成严重伤害,包括折断下巴或敲掉牙齿。与此同时,另一项研究发现,在2018年至2020年期间,使用电子烟造
35、成的伤害导致近2000人到急诊室就诊) ”,因此推断提到这两个研究是为了对电子烟的另一个风险:造成严重伤害,给出详细地信息。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据第三段的“Many young users do not realize e-cigarettes have dangerously high levels of nicotine(尼古丁), sometimes as much as that of an entire pack of cigarettes, so that they are pretty harmful to their health and highly addic
36、tive. ( 许多年轻使用者没有意识到电子烟含有危险的高水平的尼古丁,有时和一整包香烟一样高,所以它们对他们的健康非常有害,而且非常容易上瘾。)”和第四段的“Another huge risk is the fact that e-cigarettes blow up, thus causing serious injuries.(另一个巨大的风险是,电子烟会爆炸,从而造成严重的伤害)”以及文章其他内容可知,本文主要讲述电子烟对年轻人非常有害。故选A。CEric Moussambani is the first swimmer from Equatorial Guinea to compet
37、e in the Olympics. He found his passion for swimming shortly after high school. At the time, he didnt know how to swim, but he knew it was a sport he wanted to pursue. Unfortunately, there were no standard swimming pools in his country. Eventually,he found a hotel pool where he could only swim three
38、 hours a week. When he couldnt use the pool, he trained in rivers and the sea, with the local fishermen guiding him on how to use his legs and arms.After about eight months of swimming, Eric gained entry into the2000 Summer Olympics through a program designed to encourage sportsdevelopment in develo
39、ping countries.In Sydney, Eric saw an Olympic-size swimming pool for the first time. It was so big that Eric said he was so frightened to compete in it. In preparing for his event, Eric trained at the same time as the US team and took the opportunity tostudytheir techniques closely. A South African
40、coach gave him apairof competition trunks (泳裤) and some goggles (护目镜), which were what he needed badly.On September 19, 2000, Eric stepped out for the mens 100m freestyle competition. With his two fellow competitors stopped from taking part for making false starts, Eric suddenly found himself racing
41、 on his own. “Iswam the first 50m really well,” said Eric after the competition. “I focused all my energy on telling myself to keep going.” Afterturning for the second length, however, Eric began to pay for spending so much energy on the first. As his legs stiffened (变僵硬), he felt he was going nowhe
42、re. “It wasthen that I heard thecrowdshouting, encouraging me to Go, go, go. It gaveme the strength to make it to the end.”Eric finished the race with a time of 1:52.72, the slowest recorded time in Olympic history. Butthe audience did not care. They cheered him as if he had broken the world record.
43、 To this day, Eric is still an Olympic hero.8. What is true about Eric before he participated in the Sydney Olympics?A. He had nobody to teach him how to swim.B. He had never trained in a standard swimming pool.C. He developed his love for swimming from his childhood.D. He entered the Olympics by be
44、ating all the other competitors.9. What can we learn from paragraph 4?A. Eric had made full preparations for his event.B. The US team offered to teach Eric some techniques.C. Eric was eager to compete in the Olympic swimming pool.D. Eric didnt even have proper equipment for the competition.10. Which
45、 of the following best describes Erics 100m freestyle competition?A. Inspiring.B. Competitive.C. Successful.D. Meaningless.11. What is Eric mainly remembered for?A. His outstanding talent for swimming.B His strong willpower to reach his goal.C. His record-breaking performance at the Olympics.D. His
46、great achievements in the worlds sports development.【答案】8. B 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了赤道几内亚的游泳选手Eric Moussambani通过自己决不放弃的精神,参加2000年悉尼奥运会的100m游泳比赛并赢得人们敬意的故事。【8题详解】细节理解题。根据第二段“Unfortunately, there were no standard swimming pools in his country.”(不幸的是,他的国家没有标准的游泳池。)可知,在参加悉尼奥运会之前,他从没在标准游泳池
47、里训练过。故选B项。【9题详解】推理判断题。根据第四段“A South African coach gave him a pair of competition trunks and some goggles, which were what he needed badly.”(一位南非教练给了他一双竞赛泳裤和护目镜,这正是他急需的。)可推知,埃里克甚至没有适合比赛的设备。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据第五段“It was then that I heard the crowd shouting, encouraging me to Go, go, go. It gave me th
48、e strength to make it to the end.”(就在那时,我听到人群在大喊,鼓励我加油,加油,加油。这给了我力量,让我坚持到底。)以及最后一段“They cheered him as if he had broken the world record. To this day, Eric is still an Olympic hero.”(他们为他欢呼,仿佛他打破了世界纪录。直到今天,埃里克仍然是奥运英雄。)可知,人们为埃里克加油欢呼,埃里克的100米自由泳比赛是鼓舞人心的。故选A项。【11题详解】推理判断题。通读全文,文章主要讲述了即使缺少必要的训练场地和设备,埃里克
49、还是努力想办法训练,参加2000年悉尼奥运会时努力坚持到底,赢得了人们的敬意,所以埃里克被人记住是因为他实现目标的坚强的意志。故选B项。DFrom Dusner (3 speakers) to Kelabit (5 thousand) to Yiddish (1.5 million), these languages are spread, but like the Indian elephant, they are in danger of dying out. Dr. Chris Mazdzer, a researcher at Oxford University, organizing
50、a meeting on endangered languages thinks there could be a novel way to keep minority languages alive: social media. He says, “Because young people text each other how they speak, even if they dont know how to spell it.”Minority languages are often at risk of being drowned out by the bigger ones, whi
51、ch are spoken at school and in the media. But the appearance of Facebook and Twitter might just have the unexpected effect. Dr. Mazdzer speaks Frisian, which has 350,000 speakers. Communicating with his own language has given him thought about how languages could be saved in the future. “In Frieslan
52、d, young people who dont learn much Frisian at school send each messages on social media in Frisian”, he says. In this way, a new generation of Frisian speakers keeps the language alive.Though many of these languages only have a few speakers, its not just a small number of speakers that make a langu
53、age endangered. Some languages were once widely spoken, but lost speakers over time. This can happen for many reasons, like only one language spoken in school or people moving away from their home and losing their language.Tweeting and texting in Frisian (or Sorbian, or Breton) is not enough in the
54、long term, though. There are many other things we need to do. But why is a language worth saving in the first place? Because our languages are natural creations. Natural beauty needs to be protected.12. What can prevent a language from dying out according to Dr. Mazdzer?A. Speaking and spelling it f
55、requently.B. Communicating in it on social media.C. Keeping reading texts written in the language.D. Organizing meetings on endangered language.13. How did Dr Mazdzer find a way to keep a language alive?A. Through the lab experiments.B. Through his early study.C. Through his first-hand experience.D.
56、 Through the analysis of numbers.14. Whats the major cause of languages becoming endangered according to Paragraph 3?A. Losing speakers over time.B. A small number of speakers.C. Being drowned out by bigger languages.D. The appearance of Facebook and Twitter.15. For what purpose does the author writ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-947986.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
