分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 26

类型四川省绵阳南山中学2022-2023学年高二英语上学期期中考试试卷(Word版带解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:948950
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:26
  • 大小:50.27KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 绵阳 南山 中学 2022 2023 学年 英语 学期 期中考试 试卷 Word 解析
    资源描述:

    1、绵阳南山中学 2022 年秋季高 2021 级半期考试英语试题注意事项:1、本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两大部分,共 150 分。考试时间 120 分钟。2、答题前,考生务必将自己的姓名、班级、准考证号等信息填写在答题卡上相应的位置。3、全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。第卷(选择题 共 100 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节 (共 5 小题,每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间回答有关小题和阅读下

    2、一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man often do at weekends?A. He watches matches.B. He visits museums.C. He goes shopping.【答案】A【解析】【原文】W: There are many good places for shopping in London, and Ive been to lots of museums. I like living here.M: So do I. I like here because I can watch f

    3、ootball matches most weekends.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man suggest the woman do?A. Go back to look for it.B. Report to the police.C. Buy a new one.【答案】B【解析】【原文】W: Oh, Ive lost my mobile phone at the station.M: Oh dear. If I were you, I would report it to the police immediately.3. 【此处可播放相关音

    4、频,请去附件查看】What will the woman do first?A. Go to the teachers office.B. Go to the classroom.C. Go to the library.【答案】A【解析】【原文】M: Would you like to go to the library with me to return a book?W: Id like to, but I must go to the teachers office to hand in my homework first.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How many l

    5、anguages can the woman speak up to now?A. Two.B. FourC. Three.【答案】C【解析】【原文】M: Can you speak French now?W: Not yet, but I want to learn it next term. So far I have already mastered Japanese, Chinese and English.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable relationship between the two speakers?A. Classma

    6、tes.B. Manager and employee.C. Teacher and student.【答案】C【解析】【原文】W: Mike, I want to talk with you right now.M: Whats up?W: You promised to hand in perfect homework, but it is full of mistakes.第二节(共 15 小题,每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时

    7、间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第 6、7 题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the man asking the woman for?A. Help with his research.B. Advice on the companys products.C. Advice on his job interview.7. What is the woman always ready to do?A. Wear casual clothes.B. Go shopping with

    8、the man.C. Learn more about the company.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】M: Could you help me figure out how to get ready for my job interview?W: The most important thing is to make sure you know the company and what services or products it provides. Do you know all about them?M: Yes, I understand nearly everyt

    9、hing about the company.W: Whats more, you have to decide whether the company is casual or formal. When you are choosing what to wear, keep all of that in mind. Have you chosen what to wear in the company?M: No, not yet.W: Im always ready to go shopping with you! Anytime you need help, please let me

    10、know. Should we talk about other basics?M: OK, Im listening.听下面一段对话,回答第 8、9 题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8 What does the woman want to borrow?A. A dictionary.B. A notebook.C. Some money.9. How long does the woman work every evening?A. For three hours.B. For two hours.C. For four hours.【答案】8. B 9. A【解析】【原文】W:

    11、 Ted, can I borrow your notebook for chemistry?M: Here you are.W: You are a great help, Ted.M: I dont quite understand why you need my note book. You do well in making notes.W: Well, recently, I have to work in a restaurant from 7 oclock to 10 oclock every evening. And sometimes I cant follow the te

    12、acher.M: Oh, thats really bad for your study. Do you have to work part-time?W: Yeah. My father lost his job two months ago and I must make some money by myself.M: Hmm, I understand. Please take care of yourself!W: Thanks.听下面一段对话,回答第 10 至 12 题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. How long has the man lived in this

    13、area?A. For 5 years.B. For 20 years.C. For 10 years.11. How far is the gas station from the place where the two speakers are?A. About half a mile.B. About two and a half miles.C. About two miles.12. What can be known about the gas station?A. It is very small.B. It is very large.C. It has a red roof.

    14、【答案】10. C 11. B 12. C【解析】【原文】W: Excuse me, sir. Im a bit lost. Could you help me out, please?M: Sure! I can give you directions. I know this area well. Ive been living here for ten years. Where are you heading?W: I need to find a gas station. My car is low on gas.M: Alright. Go down this road and dr

    15、ive on for about two more miles.W: OK. Is it on this road?M: No. Take the third left and go for about half a mile. You will get to the gas station?W: Is the gas station on the left side or the right side of the road?M: It will be on the right.W: What does it look like?M: It has a red roof. You cant

    16、miss it.W: Thanks a lot!听下面一段对话,回答第 13 至 16 题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What does the woman suggest the man do?A. Buy a small family carB. Buy a sports car.C. Sell his family car.14. What season is it at the moment?A. It is winter.B. It is autumn.C. It is spring.15. Whats the possible relationship betwe

    17、en the speakers?A. Friends.B. Father and daughter.C. Husband and wife.16. Why doesnt the man want to get a new car?A. For the high price.B. For his feeling to the old one.C. For the season.【答案】13. A 14. A 15. C 16. B【解析】【原文】W: Jack, I think we should get a small family car.M: What? You mean we shoul

    18、d sell my sports car! Never!W: But its expensive to run and its really old. You bought it long before I met you.M: Thats true but I never have any trouble with it! It always starts at once when I press the starter!W: It didnt start at once yesterday morning!M: That was only because it was so cold no

    19、w in winter!W: Good cars should starts easily in any season.M: Thats right but I still dont want to sell my sports car. Its my old friend.听下面一段独白,回答第 17 至 20 题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Why did the lady want the pianist to sing?A. She was tired of listening to the piano.B. She knew he could sing well.C.

    20、 She wanted to make him famous.18. When did the pianist know he had a talent for singing?A. After he became a famous pianist.B. Long before he played the piano in the bar.C. That night after his first singing.19. What happened to the pianist at last?A. He became a well-known singer in America.B. He

    21、continued to play the piano in the bar.C. He had his own piano bar.20. Which of the following will the author of the passage agree on?A. People will succeed if they have talent.B. Few people have real talent.C. Everyone should make full use of his talent.【答案】17. A 18. C 19. A 20. C【解析】【原文】Once there

    22、 was a pianist in a bar. People came just to hear him play. But one night, a lady was tired of listening to the piano and asked him to sing a song. So he did. He had never sung in public before. Now he was singing for the very first time! Nobody had expected he could sing so beautifully! All the peo

    23、ple present had a good time and the pianist was also very happy because he found that he could sing well.He may have lived the rest of his life as a no-name pianist in a no-name bar. Now he found, by accident, his ability to sing, so he went on working hard on singing. Later, the pianist became one

    24、of the best-known singers in the US. His name was Nat King Cole. You, too, have skills and abilities that you havent found. You may not feel that your talent is great, but it may be better than you think. With hard work, most skills can be improved. Besides, you may have no success at all if you do

    25、nothing about your talent.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。A8:30 PMOutlookOutlook is back with a new series of reports to keep you up to date with all thats new in the world of entertainment. Stories go all the way from the technical to the roma

    26、ntic, from stage to screen. There will be reports of the stars of the moment, the stars of the future and the stars of the past. The director with his new film, the designer with the latest fashion, and the musician with the popular song are part of the new Outlook. The program is introduced by Fran

    27、 Levine.9:00 PMDiscoveryWhen a 10-year-old boy gets a first class degree in mathematics or an 8-year-old plays chess like a future grand master, they are considered as geniuses. Where does the quality of genius come from? Is it all in the genes or can any child be turned into a genius? And if parent

    28、s do have a child who might become a genius in the future, what should they do? In this 30-minute film, Barry Johnson, the professor at School of Medicine, New York University will help you discover the answer.10:00 PMScience/HealthIs it possible to beat high blood pressure without drugs? The answer

    29、 is “yes”, according to the researchers at Johns Hopkins and three other medical centers. After a study of 800 persons with high blood pressure, they found that after 6 months, those devoted to weight-loss exercise and eating a low-salt, low-fat food lost about 13 pounds and became fitter. Plus, 35%

    30、 of them dropped into the “normal” category. This week, Dr. Alan Duckworth will tell you how these people reduce their blood pressure to a level similar to whats achieved with Hypertension drugs.21. From Outlook, you can get a great deal of information about _.A. famous starsB. story tellersC. film

    31、companiesD. music fans22. Who will be most probably interested in Discovery?A. Parents who want to send their children to a school of medicine.B. Children who are good at mathematics.C. Parents who want their child to become another Albert Einstein.D. Children who are interested in playing chess.23.

    32、 According to the third text, which of the following has almost the same effect as Hypertension drug?A. Low-salt and low-fat food.B. Loss of thirteen pounds in weightC. Six months of exercise without drugs.D. Exercise plus a healthy diet.【答案】21. A 22. C 23. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了电视节目,目的在于吸引更多的观众来收看

    33、电视节目。【21题详解】细节理解题。根据Outlook部分中的“There will be reports of the stars of the moment, the stars of the future and the stars of the past.”可知,将会有关于当下之星、未来之星和过去之星的报道。由此可知,从Outlook,你可以得到很多关于著名明星的信息。故选A。【22题详解】细节理解题。根据Discovery中的“Where does the quality of genius come from? Is it all in the genes or can any c

    34、hild be turned into a genius? And if parents do have a child who might become a genius in the future, what should they do? In this 30-minute film, Barry Johnson, the professor at School of Medicine, New York University will help you discover the answer.(天才的品质从何而来?是基因使然,还是任何一个孩子都能成为天才?如果他们的父母将来会成为一个天

    35、才呢?在这部30分钟的影片中,纽约大学医学院教授巴里约翰逊将帮助你找到答案)”可知,这些节目意在培养天才型儿童。由此可知,想让自己的孩子成为另一个爱因斯坦的父母最有可能对Discovery感兴趣。故选C。【23题详解】细节理解题。根据Science/Health 中的“After a study of 800 persons with high blood pressure,they found that after 6 months,those devoted to weight-loss exercise and eating a low-salt, low-fat food-lost a

    36、bout 13 pounds and became fitter.(经过对800名高血压患者的研究,他们发现6个月后,那些致力于减肥运动和吃低盐、低脂食物的人减掉了大约13磅,变得更健康了)”可知,运动加上健康饮食的效果几乎和高血压药物一样。故选D。【点睛】广告类阅读:1、品味广告的标题,联系平时所积累的知识,为了解材料大意作铺垫。2、要特别留意广告中包含的数字、联系人、地址等。3、要注意文中以黑体、大写、下划线等方式加以提示的文字,因为这很有可能是材料的核心或至少是一部分内容的概括。解题技巧点拨:阅读广告类文章时,也应该在整体把握文章结构的前提下,主要注意细节信息。细节题题干都是相应原文的变

    37、形(如同义改写、词性转换等),因此要找到答案一定要找到题干在原文中的出处,再把原文和选项相比较。做题时,根据所提问题用寻读、跳读的方法可达到事半功倍的效果。同时,在阅读时也要特别注意文中以粗体、大写、下划线等方式加以提示的文字,因为这很有可能是文章的核心或某一部分内容的概括。具体答题策略如下:1. 先题后文:先读试题,了解考点;明确目的,快速捕捉,获取信息。8:30 PM Outlook、9:00 PM Discovery、10:00 PM Science/Health这几个小标题就确定了这篇文章的主旨,与节目有关。2. 题干定向:根据题干关键词到文中定位答案范围,按照题目顺序依次而下:问题与

    38、材料相同;对号入座;问题与原文相同;同义替换、归纳事实等。比如第1题,根据题干定位到第一段。根据Outlook部分中的“There will be reports of the stars of the moment, the stars of the future and the stars of the past.”可知,将会有关于当下之星、未来之星和过去之星的报道。由此可知,从Outlook,你可以得到很多关于著名明星的信息。故选A。BPet adoption is the perfect way to add a new family member. But if a pet is t

    39、oo young to be adopted, it must be fostered (寄养) first. Thats how a puppy named Maggie that was rescued by the North Shore Animal League America (NSALA), ended up being fostered by a sweet six-year-old boy.The animal rescue organization in Port Washington needed to find a foster home for Maggie beca

    40、use she needed to be trained with basic obedience (顺从) skills and to become comfortable with a home environment. NSALA put out a call for a foster family.Roman Duncans family was the lucky one chosen for the job. The boy fell in love with the puppy and was able to be part of her growth during those

    41、formative months. The family always made it clear to Roman that Maggie would eventually be adopted and move to a different home.When it came time for Maggie to be adopted, Roman couldnt hold his tears. He decided to write letters to the puppys future family. He wrote letters about his furry friend,

    42、saying “Maggie is so cute and loves to play fetch. She is the best dog ever,” and slipped the notes and some photos into Maggies paperwork.The rescue team were surprised and then incredibly touched by the notes they found when opening Maggies file. NSALA made sure that Romans notes reached her adopt

    43、ed family. The boys gesture is exactly what pet fostering is about.A dog or cat that has gone through terrible sufferings such as being abusing needs to learn what it means to live in a home. Fostering helps reduce the animals stress and makes it trust people again. It is also an opportunity for peo

    44、ple who love pets but cant have them full-time due to some restrictions. Pet fosters can get to enjoy helping a pet in need. If you are interested in pet fostering, contact a local shelter or animal rescue near you.24. What happened to Maggie at first?A. She was released into the wild.B. She was set

    45、tled in a new home.C. She was saved by a rescue team.D. She was fostered by Romans family.25. Why did Roman write notes about Maggie?A. To express his mixed feelings.B. To preserve Maggies paperwork.C. To choose Maggies future family.D. To help Maggie adapt to new home.26. What is mainly discussed i

    46、n the last paragraph?A. The benefits of pet fostering.B. The access to fostering a pet.C. A homeless animals barriers.D. The restrictions to adopting a pet.27. What is the best title of the text?A. Maggie Lives Happily in a Comforting Foster HomeB. A Boy Writes Sweet Letter to Puppys Forever FamilyC

    47、. Pet fostering Plays Great Roles in Rescuing Lost AnimalsD. Roman Duncans Family Adopts a new Family Member【答案】24. C 25. A 26. A 27. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了6岁男孩代养了一只宠物狗,到其被收养时,给收养家庭写信表达自己的爱与不舍的故事。【24题详解】细节理解题。根据第一段“Thats how a puppy named Maggie that was rescued by the North Shore Animal League Ame

    48、rica (NSALA), ended up being fostered by a sweet six-year-old boy.(这就是被美国北岸动物联盟(NSALA)拯救的一只名叫Maggie的小狗,最后被一个可爱的6岁男孩代养的原因)”可知,Maggie最初是被一个救援队拯救的。故选C。【25题详解】推理判断题。根据第四段“When it came time for Maggie to be adopted, Roman couldnt hold his tears. He decided to write letters to the puppys future family. (到

    49、了收养Maggie的时候,Roman忍不住流下了眼泪,他决定给小狗未来的家人写信)”可推知,Roman给Maggie未来的家人写信,是因为想要表达对小狗的热爱和不舍。故选A。【26题详解】主旨大意题。根据最后一段“Fostering helps reduce the animals stress and makes it trust people again. It is also an opportunity for people who love pets but cant have them full-time due to some restrictions. Pet fosters

    50、can get to enjoy helping a pet in need.(寄养可以帮助动物减少紧张,让它们再次相信人类。对于那些喜欢宠物但由于一些限制不能全职养宠物的人来说,这也是一个机会。宠物寄养人可以享受帮助有需要的宠物的乐趣)”可知,最后一段主要讨论了宠物寄养的好处。故选A。【27题详解】主旨大意题。根据第一段“Thats how a puppy named Maggie that was rescued by the North Shore Animal League America (NSALA), ended up being fostered by a sweet six-

    51、year-old boy.(这就是被美国北岸动物联盟(NSALA)拯救的一只名叫Maggie的小狗,最后被一个可爱的6岁男孩代养的原因)”及第四段“When it came time for Maggie to be adopted, Roman couldnt hold his tears. He decided to write letters to the puppys future family. (到了收养Maggie的时候,Roman忍不住流下了眼泪,他决定给小狗未来的家人写信)”可知,全文叙述6岁男孩代养一只宠物狗一段时间,到其被收养时,给收养家庭写信表达自己的爱与不舍。由此可知

    52、,B项“A Boy Writes Sweet Letter to Puppys Forever Family(一个男孩给小狗永远的家庭写一封甜蜜的信)”适合作本文最佳标题。故选B。CMarathon runner Gerima Mustafa of Uganda walked some 664 kilometers across East Africa earlier this year to call attention to threats to the shea (乳木果) nut tree, a source of food, medical products and income f

    53、or the many living from West Africa to Somalia.Now research scientists studying the shea tree in Burkina Faso have found that it is the natural ecosystem that is getting degraded in this region that might do harm to the shea, which is often targeted by charcoal (木炭) traders who kill and sell the tre

    54、es for far less than the long-term worth of their benefits. The habitats are lost to ever-increasing agricultural shifts too, with a clear overall link to the impacts of human activity.Scientist Aoife Delaney of the UK, along with Burkinabe researchers and British ecologists, studied 10 different pa

    55、rkland locations in Burkina Faso where the trees are planted. They say the tree able to produce nuts for 200 years relies on pollinators (传粉者) that thrive when other trees and shrub (灌木) species around it create a habitat to support the pollinators, especially bees.“Consequently, shea productions ar

    56、e likely to benefit from the preservation of a range of different tree and shrub species in parklands,” Delaney and the research team said. Their work was recently published in the Journal of Applied Ecology.The authors recommend maintaining a range of native woody species throughout their lifespans

    57、, and planting new ones into farmland when cleared. The idea is to be intentional and active about protecting the trees.“Only separate parts of semi-natural habitat in the surrounding landscape may not be sufficient to provide the necessary pollination services,” they concluded. “In a region that is

    58、 subject to nutritional poverty and where the fund required to supply local foods is lacking for most families, maintaining natural ecosystem services that support food provision must be a priority.”28. Why is Gerima Mustafa mentioned in the first paragraph?A. To describe a marathon runners experien

    59、ce.B. To suggest the popularity of Gerima Mustafa.C. To introduce the importance of shea nut trees.D. To explain an approach to protecting the wildlife.29. What is a great threat to the shea nut trees in Burkina Faso?A. The agricultural development.B. The illegal hunting of animals.C. The disturbanc

    60、e of human activity.D. The pollution in their natural habitat.30. What does the underlined word “thrive” mean in paragraph 3?A. Increase.B. Spread.C. Escape.D. Change.31. What do the scientists recommend locals to do to protect the shea nut trees?A. Provide hand-pollination services.B. Keep the biod

    61、iversity within ecosystem.C. Replace the old shea trees with new ones.D. Open up more natural habitats for pollinators.【答案】28. C 29. C 30. A 31. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍科学家们研究乳木果树所面临的威胁及其保护措施。【28题详解】推理判断题。根据第一段中的“Marathon runner Gerima Mustafa of Uganda walked some 664 kilometers across East Africa ea

    62、rlier this year to call attention to threats to the shea (乳木果) nut tree, a source of food, medical products and income for the many living from West Africa to Somalia.(今年早些时候,乌干达的马拉松运动员穆斯塔法徒步664公里穿越东非,呼吁人们关注牛油果树面临的威胁。牛油果树是西非到索马里许多人的食物、医疗产品和收入来源)”可推知,第一段提及Gerima Mustafa是为了介绍乳木果树的重要性。故选C。【29题详解】推理判断题。

    63、根据第二段中的“Now research scientists studying the shea tree in Burkina Faso have found that it is the natural ecosystem that is getting degraded in this region that might do harm to the shea, which is often targeted by charcoal (木炭) traders who kill and sell the trees for far less than the long-term wort

    64、h of their benefits.(现在,研究布基纳法索牛油果树的科学家们发现,这一地区正在退化的自然生态系统可能会对牛油果树造成伤害。木炭商人经常把牛油果树作为目标,他们杀死牛油果树并以远低于其长期效益的价格出售)”可推知,人类活动的干扰是对布基纳法索乳木果树的巨大威胁。故选C。【30题详解】词句猜测题。根据划线词后文“when other trees and shrub (灌木) species around it create a habitat to support the pollinators, especially bees.(当周围的其他树木和灌木物种创造栖息地支持授粉者

    65、,特别是蜜蜂时)”及常识可知,这种情况下,授粉者会茁壮成长。由此可知,划线词thrive与increase(增长)意思接近。故选A。【31题详解】推理判断题。根据倒数第二段“The authors recommend maintaining a range of native woody species throughout their lifespans, and planting new ones into farmland when cleared. The idea is to be intentional and active about protecting the trees.(

    66、作者建议在其生命周期内保持一系列本土木本物种,并在农田被清理后种植新的木本物种。这个想法是有意和积极地保护树木)”及最后一段“In a region that is subject to nutritional poverty and where the fund required to supply local foods is lacking for most families, maintaining natural ecosystem services that support food provision must be a priority.(在一个营养贫困的地区,大多数家庭缺乏供

    67、应当地食物所需的资金,维持支持食物供应的自然生态系统服务必须成为优先事项)”可推知,科学家们建议当地人保持生态系统内的生物多样性,来保护乳木果树。故选B。DIts not just in your head: a desire to curl up on the sofa after a day spent toiling at the computer could be a physical response to mentally demanding work, according to a study that links mental exhaustion to changes in

    68、brain physiology that cause feelings of tiredness.The study was conducted by neuroscientist Antonius Wiehler at the Paris Brain Institute and his colleagues. To learn the cause of mental exhaustion, the research team chose 40 participants and assigned 24 of them to perform a challenging task.These i

    69、ncluded looking at a computer screen and matching different letters that appeared. The other 16 participants did a similar, but easier task. Both teams worked for six hours, and had two ten-minute breaks.While the study participants focused on their work, Wiehler and his team scanned the glutamate (

    70、谷氨酸) in the brains of the participants. Glutamate is an important signaling molecule (分子) in the brain that works in memory and learning.Too much glutamate may upset the brains functions, which means the brain is tired and it must rest.The researchers found that participants who laboured on the more

    71、 difficult task had higher levels of glutamate in the brain than those who worked on the easier task.The result suggested people who spend more than six hours working on a task that requires a lot of thought are more likely to feel tired.And now that a system has been established to measure metaboli

    72、c (新陈代谢的) changes in response to mental tiredness, the team hope to learn more about how to recover from mental exhaustion. While the researchers havent worked out a new solution, Wiehler offers that, “I would employ good old recipes: rest and sleep!There is good evidence that glutamate is removed f

    73、rom a period of rest. A good nap can be as short as 20 minutes, but can make us feel totally refreshed.”32. What do Wiehler and his colleagues try to study?A. Why thinking hard makes us feel tired.B. Why people spend long time on screen.C. How people can balance work and rest.D. Who prefers to take

    74、a challenging task.33. Which task may cause mental exhaustion more easily?A. Playing chess games on the computer for 7 hours.B. Climbing the Mountain Tai over 6 hours.C. Involving a simple economic-related decision.D. Watching a funny movie on TV.34. What is the attitude of the team toward the syste

    75、m?A. Negative.B. Skeptical.C. Supportive.D. Indifferent.35. What can be inferred from the last paragraph?A. A nap is the best way to reduce the mental tiredness.B. Further study is necessary for mental exhaustion.C. It is no use putting the system into reality.D. There is no need to find a new solut

    76、ion.【答案】32. A 33. A 34. C 35. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍一项对精神疲劳的研究,精神疲劳的原因及解决办法。【32题详解】推理判断题。根据第一段“a desire to curl up on the sofa after a day spent toiling at the computer could be a physical response to mentally demanding work, according to a study that links mental exhaustion to changes in brain phys

    77、iology that cause feelings of tiredness.(一项研究表明,在电脑前辛苦工作了一天之后,想要蜷缩在沙发上的欲望可能是对脑力劳动的一种生理反应。该研究将精神疲惫与导致疲劳感的大脑生理变化联系起来)”及第二段“To learn the cause of mental exhaustion, the research team enrolled 40 participants and assigned 24 of them to perform a challenging task.(为了了解精神疲惫的原因,研究团队招募了40名参与者,并让其中24人执行一项具有挑

    78、战性的任务)”,结合第四段的“The result suggested people who spend more than six hours working on a task that requires a lot of thought are more likely to feel tired.(研究结果表明,在一项需要大量思考的任务上花费6个小时以上的人更容易感到疲劳)”可知,Wiehler和他的同事试图研究为什么努力思考会让我们感到疲惫。故选A。【33题详解】细节理解题。根据第四段“The result suggested people who spend more than si

    79、x hours working on a task that requires a lot of thought are more likely to feel tired.(研究结果表明,在一项需要大量思考的任务上花费6个小时以上的人更容易感到疲劳)”并结合选项可知,更容易导致精神疲惫的是在电脑上下棋7个小时。故选A。【34题详解】推理判断题。根据最后一段“And now that a system has been established to measure metabolic (新陈代谢) changes in response to mental fatigue, the team

    80、hope to learn more about how to recover from mental exhaustion.(现在已经建立了一个测量精神疲劳时代谢变化的系统,该团队希望了解更多关于如何从精神疲劳中恢复的信息)”和“I would employ good old recipes: rest and sleep! There is good evidence that glutamate is eliminated from a period of rest. A good nap can be as short as 20 minutes, but can make us fe

    81、el totally refreshed.(我要采用古老的良方:休息和睡眠!有充分的证据表明,一段时间的休息可以消除谷氨酸。一个好的小憩可能只有短短20分钟,但却能让我们神清气爽)”可知,Wiehler对这个系统持支持的态度,即supportive,故选C。【35题详解】推理判断题。根据最后一段的“And now that a system has been established to measure metabolic (新陈代谢的) changes in response to mental fatigue, the team hope to learn more about how t

    82、o recover from mental exhaustion. While the researchers havent worked out a new solution(现在已经建立了一个测量精神疲劳时代谢变化的系统,该团队希望了解更多关于如何从精神疲劳中恢复的信息。虽然研究人员还没有找到新的解决方案)”可知,对于精神疲惫,进一步的研究是必要的。故选B。第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Have you ever embarrassed yourself in public and

    83、got laughed at? Say, have you accidentally knocked over the water when you were talking with someone? _36_ And its okay you should even have a laugh about them. _37_ Most of us have insecurities, or feel bad about ourselves because of past misfortune. However, its normal to be imperfect. You should

    84、stop worrying about having to convince others of your worth or maintaining an ideal image of yourself. You should be honest with yourself about who you. are and accept yourself despite your weaknesses. You wont be able to laugh at yourself without first accepting yourself. Being a little sceptical a

    85、bout yourself actually helps to promote your confidence. _38_ And optimistic people tend to be more successful. This is because making fun of ourselves contributes to our mental health and helps lift our mood in the face of difficulties or embarrassment. More importantly, it helps us realize our own

    86、 weaknesses so we know which areas to do better in. When you laugh at yourself, people will probably like you more because you re being real. While laughing at someone else may hurt their feelings even if you didnt intend to, laughing at yourself does not you might even bring a smile to their faces.

    87、 _39_ People actually appreciate it when you laugh at yourself. Laughing at yourself shows that you are being real about your imperfections. Just remember: it is human to make mistakes, and you have to accept yourself just as you are. _40_A. Think about some past mistakes you made.B Dont worry about

    88、 losing respect from others.C. Chances are that we all have this kind of experience.D. Past experiences are perfect materials for good jokes.E. Laughing at yourself means accepting who you really are.F. Learn to laugh at yourself and you will be so much happier.G. Usually, people who are able to lau

    89、gh at themselves are the optimistic ones.【答案】36. C 37. E 38. G 39. B 40. F【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍在公众场合碰到尴尬和被嘲笑时,我们应当学会自嘲。这样,我们会更有吸引力。因为自嘲可以让我们在生活中更成功,也有利于精神健康。【36题详解】根据前文“Have you ever embarrassed yourself in public and got laughed at? Say, have you accidentally knocked over the water when you were

    90、talking with someone?(你是否曾在公共场合尴尬而被嘲笑?你有没有在和别人说话时候不小心打翻了水?)”可知,我们经常会在公众场合使自己尴尬,被嘲笑。以及下文“And its okay you should even have a laugh about them. (这没什么你甚至应该对他们一笑置之)”可知,作者认为这很正常。由此可知,选项C“Chances are that we all have this kind of experience.(很可能我们都有这样的经历)符合上下文语境。故选C。【37题详解】空处为小标题,为本段主要内容。根据下文“Most of us h

    91、ave insecurities, or feel bad about ourselves because of past misfortune. However, its normal to be imperfect. You should stop worrying about having to convince others of your worth or maintaining an ideal image of yourself. You should be honest with yourself about who you are and accept yourself de

    92、spite your weaknesses.(我们大多数人都有不安全感,或者因为过去的不幸而对自己感觉不好。然而,不完美是正常的。你不应该再为说服别人相信你的价值或维持自己的理想形象而烦恼。你应该诚实地面对自己。尽管你有弱点,你还是要接受自己)”可知,本段主要讲的是接受不完美的自己。由此可知,选项E“Laughing at yourself means accepting who you really are.(嘲笑自己意味着接受真实的自己)”适合作本段标题,符合本段主旨。故选E。【38题详解】根据下文“And optimistic people tend to be more success

    93、ful. This is because making fun of ourselves contributes to our mental health and helps lift our mood in the face of difficulties or embarrassment.(乐观的人往往更成功。这是因为自嘲有助于我们的心理健康,并帮助我们在面对困难或尴尬时提升情绪)”可知,此处解释了为什么乐观的人更容易成功,说明空处和乐观有关系。由此可知,选项G“Usually, people who are able to laugh at themselves are the opti

    94、mistic ones.(通常,能够自嘲的人都是乐观的人)”与下文一致。故选G。【39题详解】根据上文“While laughing at someone else may hurt their feelings even if you didnt intend to, laughing at yourself does not you might even bring a smile to their faces.(嘲笑别人可能会伤害他们的感情,即使你不是故意的,但嘲笑自己不会你甚至可能会让他们微笑)”及下文“People actually appreciate it when you la

    95、ugh at yourself. (当你自嘲时,人们实际上很欣赏)”可知,自嘲有很多好处。由此可知,选项B“Dont worry about losing respect from others.(不要担心失去别人的尊重)”符合上下文语境。故选B。【40题详解】根据上文“Just remember: it is human to make mistakes, and you have to accept yourself just as you are. (只要记住:犯错是人之常情,你必须接受本来的自己)”可知,文章最后点明主题:自嘲会让你变得更有魅力,更加健康。由此可知,选项F“Learn

    96、to laugh at yourself and you will be so much happier(学会自嘲,你会更快乐)”符合语境。故选F。第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分)第一节 完型填空 (共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。For me, one of the biggest joys is to succeed in something that others think it is impossible to succeed in. Several y

    97、ears ago, I really _41_ for a certain position, and I worked hard for it, but I _42_ to get it. I clearly remember when one of my _43_ bosses told me,“You _44_ leadership skills and that is why we _45_ somebody else.”One year later, I got a very nice _46_ from an organization called Toastmasters for

    98、 my voluntary work. The recognition was for my _47_ leadership skills which I testified in the organization as an area _48_ , and I got it from the _49_ of the organization. One of my first thoughts was the _50_ from the earlier boss. He made a(n) _51_ positive influence on me unintentionally (无意地).

    99、From that point on, I have been telling myself that when people say that I lack this or that, that it is _52_ , or that I can not do it, I will _53_ , because Im firmly _54_ that its _55_ .Since then, Ive been _56_ negative statements or expressions telling that something is not possible, because I

    100、know that when I _57_ my goals, it is a much bigger _58_ than in the case where everyone would say, “Go for it! It is _59_ . Everybody can be a CEO!” Now, I am a CEO and founder. I would like to ask you to prove others wrong who do not _60_ you. There is no bigger joy than that.41. A. longedB. allow

    101、edC. sentD. paid42. A. wantedB. meantC. failedD. managed43. A. averageB. traditionalC. specialD. previous44. A. deserveB. lackC. dropD. own45. A. attachedB. choseC. assistedD. deserted46. A. explanationB. suggestionC. ambitionD. recognition47. A. curiousB. equalC. outstandingD. single48. A. workerB.

    102、 clerkC. managerD. employee49. A. presidentB. crewC. staffD. members50. A. wordsB. criticismC. praiseD. phrase51. A. horribleB. unbelievableC. absurdD. fresh52. A. uselessB. responsibleC. helpfulD. important53. A. consultB. bargainC. smileD. shout54. A. involvedB. describedC. concernedD. convinced55

    103、. A. convenientB. tiringC. hopelessD. possible56 A. organizingB. wastingC. collectingD. publishing57. A. reachB. acquireC. concludeD. finish58. A. loadB. joyC. puzzleD. lie59. A. normalB. usefulC. regularD. easy60. A. see offB. believe inC. turn toD. come across【答案】41. A 42. C 43. D 44. B 45. B 46.

    104、D 47. C 48. C 49. A 50. A 51. B 52. A 53. C 54. D 55. D 56. C 57. A 58. B 59. D 60. B【解析】【导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过讲述自己的工作经历,表达了自己最快乐的一件事就是成功地做到别人认为不可能的事情,也以此告诉读者要相信自己。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:几年前,我非常渴望得到一个职位,我为它努力工作,但是没能得到它。A. longed渴望;B. allowed允许;C. sent发送;D. paid支付。根据下一句“and I worked hard for it”可知,作者为这个职位努力

    105、工作,说明非常渴望得到它。故选A。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:几年前,我非常渴望得到一个职位,我为它努力工作,但是没能得到它。A. wanted想要;B. meant打算;C. failed未能做到;D. managed设法做到。根据“but”可知,作者虽然很努力,但是没能如愿,所以应该是未能得到这个职位。故选C。【43题详解】考查形容词词义辨析。句意:我清楚地记得我以前的一位老板告诉我:“你缺乏领导才能,这就是为什么我们选择了别人。”A. average平均的;B. traditional传统的;C. special特殊的;D. previous以前的。根据老板的话可知,这位老板聘

    106、用了别人,所以现在已经不是作者的老板了,而是以前的老板。故选D。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:你缺乏领导才能,这就是为什么我们选择了别人。A. deserve值得;B. lack缺乏;C. drop掉落;D. own拥有。根据第3题可知,这是作者以前的老板,即老板最终选择了别人,说明作者有所欠缺,所以应该是缺乏领导才能。故选B。【45题详解】考查动词词义辨析。句意:你缺乏领导才能,这就是为什么我们选择了别人。A. attached附加;B. chose选择;C. assisted协助;D. deserted抛弃。结合第3、4题可知,以前的老板因为作者缺乏领导才能,所以最终没有选择他,而

    107、是选择了其他人。故选B。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:一年后,一个叫Toastmasters的机构对我的志愿工作给予了很好的认可。A. explanation解释;B. suggestion建议;C. ambition雄心;D. recognition认可。根据下一句的“The recognition”可知,这里应该是指作者的志愿者工作得到了较好的认可。故选D。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:这个认可是因为我优秀的领导才能,我在机构担任区域经理时就证明了这一点。A. curious好奇的;B. equal平等的;C. outstanding优秀的;D. single单一的。句中

    108、提到了“recognition”,结合第6题可知,作者的志愿者工作得到了认可,说明他工作出色,有较好的能力;结合本句,应该是有优秀的领导才能。故选C。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:这个认可是因为我出色的领导才能,我在机构担任区域经理时就证明了这一点,而且我得到了机构负责人的认可。A. worker工人;B. clerk职员;C. manager经理;D. employee员工。根据句中提到的“leadership skills”可知,作者在机构是一名领导,所以应该是区域经理较为合理。故选C。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:这个认可是因为我出色的领导才能,我在机构担任区域经理时就证

    109、明了这一点,而且我得到了机构负责人的认可。A. president负责人;B. crew全体船员;C. staff全体员工;D. members成员。根据上一句“The recognition was for my outstanding leadership skills which I testified in the organization as an area manager”可知,作者在作区域经理时就体现出了优秀的领导才能,并得到了认可;结合常识可知,对于员工领导才能的认可应该来自他的上司,所以这里指机构的负责人。故选A。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:我首先想到的是之前的老

    110、板说的话。A. words话语;B. criticism批评;C. praise称赞;D. phrase短语。根据第一段“ my previous bosses told me”可知,作者想到了以前的老板告诉他的话。故选A。【51题详解】考查形容词词义辨析。句意:他在无意中对我产生了难以置信的积极影响。A. horrible可怕的;B. unbelievable 难以置信的;C. absurd荒谬的;D. fresh新鲜的。根据第一段老板告诉他的话“You lack leadership skills”到第二段“The recognition was for my outstanding le

    111、adership skills ”可知,老板的话使他的领导才能得到了提高,对他产生了积极的影响;结合句中的“unintentionally”可知,这个影响是无意识的,没有预料到的,因此是难以置信的。故选B。【52题详解】考查形容词词义辨析。句意:从那时起,我就一直告诉自己,当别人说我缺少这个或那个,说这是没用的,或是说我做不到的时候,我会一笑而过,因为我坚信这是可能的。A. useless没用的;B. responsible负责任的;C. helpful有帮助的;D. important重要的。根据“or”可知,“say”后为三个以“that”引导的并列宾语从句,表示选择关系;所以根据句中“l

    112、ack this or that”和“I can not do it”可知,空处应该指人们认为作者做什么都是没用的,故“useless”符合句意。故选A。【53题详解】考查动词词义辨析。句意:从那时起,我就一直告诉自己,当别人说我缺少这个或那个,说这是没用的,或是说我做不到的时候,我会一笑而过,因为我坚信这是可能的。A. consult咨询;B. bargain讨价还价;C. smile微笑;D. shout喊叫。根据前文“He made an unbelievable positive influence on me”及多次提到的“recognition”可知,作者以前老板的话对他产生了积极

    113、的影响,他因此努力提升自己,获得了认可;所以再遇到别人不信任自己的时候,他不会争辩或大喊大叫,而是一笑而过,相信自己可以做到,故“smile” 符合语境。故选C。【54题详解】考查动词词义辨析。句意:从那时起,我就一直告诉自己,当别人说我缺少这个或那个,说这是没用的,或是说我做不到的时候,我会一笑而过,因为我坚信这是可能的。A. involved涉及;B. described描述;C. concerned关心;D. convinced使相信。根据第13题可知,作者再次遇到别人的不信任时,会一笑而过,说明作者对自己是充满自信的,以往的经历让他相信自己可以做到别人认为不可能的事情。故选D。【55题

    114、详解】考查形容词词义辨析。句意:从那时起,我就一直告诉自己,当别人说我缺少这个或那个,说这是没用的,或是说我做不到的时候,我会一笑而过,因为我坚信这是可能的。A. convenient便利的;B. tiring令人疲倦的;C. hopeless没有希望的;D. possible可能的。根据前文“that I can not do it”可知,人们会说作者不可能做到,但是作者却一笑而过,因为作者相信自己是有可能做到的。故选D。【56题详解】考查动词词义辨析。句意:从那以后,我一直在收集那些告诉人们某事是不可能的消极的话语或表达,因为我知道,当我实现这些目标时,要比人人都说“去做吧!这很容易。人人

    115、都能当CEO!”快乐得多。A. organizing组织;B. wasting浪费;C. collecting收集;D. publishing出版。根据下文“it is a much bigger 18 than in the case where everyone would say, “Go for it! It is 19 . Everybody can be a CEO!”可知,作者认为做到了别人认为你不可能做到的事要比别人觉得人人都能做到的事更加让人开心,所以他会有意识地收集一些消极的话语,再去挑战这些人们认为的不可能,从而获得成功,获得快乐,所以“collecting”符合语境。故

    116、选C。【57题详解】考查动词词义辨析。句意:从那以后,我一直在收集那些告诉人们某事是不可能的消极的话语或表达,因为我知道,当我实现这些目标时,要比人人都说“去做吧!这很容易。人人都能当CEO!”快乐得多。A. reach达到;B. acquire获得;C. conclude推断出;D. finish结束。根据下文“Now, I am a CEO and founder.”并结合本句句意,这里应该指作者达到了自己的目标。故选A。【58题详解】考查名词词义辨析。句意:从那以后,我一直在收集那些告诉人们某事是不可能的消极的话语或表达,因为我知道,当我实现这些目标时,要比人人都说“去做吧!这很容易。人

    117、人都能当CEO!”快乐得多。A. load负担;B. joy快乐;C. puzzle困惑;D. lie谎言。根据最后一句“There is no bigger joy than that.”可知,作者认为实现人们认为不可能的目标要比做到人人都觉得简单的事快乐得多,“joy”为原词重现。故选B。【59题详解】考查形容词词义辨析。句意:去做吧!这很容易。A. normal正常的;B. useful有用的;C. regular规律的;D. easy容易的。根据下一句“Everybody can be a CEO!”可知,这是很容易的事情。故选D。【60题详解】考查动词短语辨析。句意:我想请你证明那些

    118、不相信你的人是错的。A. see off送行;B. believe in相信;C. turn to求助于;D. come across偶然遇到。根据上一段“people say that I lack this or that, that it is useless, or that I can not do it,”和最后一段“telling that something is not possible”可知,人们对作者是不信任的,所以这里是那些不信任你的人。故选B。第卷(非选择题 共 50 分)第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适

    119、当的单词或括号内单词的正确形式。Swiss tennis icon Roger Federer announced _61_ Thursday night that he would retire from Grand Slams and the ATP Tour after the Laver Cup the next week.In a video posted on social media, _62_ 20-time Grand Slam winner said, “Injuries and surgeries over the past three years _63_ (prese

    120、nt) me with big challenges.”“Ive worked hard to return to full competitive form. But I also know my body has _64_ (limit) capacities, and its message to me lately has been clear,” said the legend, _65_ has not played since Wimbledon last year.“I am 41 years old. I have played more than 1,500 matches

    121、 over 24 years.Tennis has treated me more generously than I ever would have dreamt,” he added._66_ (wide) seen as one of the greatest tennis players of all time, Federer _67_ (make) his professional debut in 1998 at 16 years old, before winning his first Grand Slam title at Wimbledon in 2003.In 2009

    122、, he took his 15th Grand Slam title at Wimbledon, _68_ (surpass) his idol Pete Sampras to become the most decorated major title winner until 2022. Only Spains Rafael Nadal (22) and Novak Djokovic of Serbia (21) have more Grand Slams than him.After thanking his family, team members and fans, Federer

    123、said that _69_ (retire) only means he would leave the Grand Slams and the ATP events, but he would set out _70_ (promote) tennis throughout the world in the future.“To the game of tennis: I love you and will never leave you,” he said.【答案】61. on 62. the 63. have presented 64. limited 65. who 66. Wide

    124、ly 67. made 68. surpassing 69. retirement 70. to promote【解析】【导语】本文是一篇新闻报道。文章指出瑞士网球偶像罗杰费德勒周四宣布,在下周的拉沃尔杯结束后,他将退出大满贯和ATP巡回赛。【61题详解】考查介词。句意:瑞士网球偶像罗杰费德勒周四晚宣布,他将在下周的拉沃尔杯赛后退出大满贯和ATP巡回赛。表示在具体某天的晚上应用介词on。故填on。【62题详解】考查冠词。句意:在社交媒体上发布的一段视频中,这位20次大满贯得主说:“过去三年的伤病和手术给我带来了巨大的挑战。”winner此处为特指应用定冠词。故填the。【63题详解】考查时态。

    125、句意:在社交媒体上发布的一段视频中,这位20次大满贯得主说:“过去三年的伤病和手术给我带来了巨大的挑战。”空处在句中作谓语,根据上文“over the past three years”可知应用现在完成时,主语为Injuries and surgeries,助动词用have。故填have presented。【64题详解】考查形容词。句意:“但我也知道我的身体能力有限,它最近向我传达的信息已经很明确了,”这位传奇人物说,他自去年温布尔登以来就没有参加过比赛。修饰后文名词capacities应用形容词limited,作定语。故填limited。【65题详解】考查定语从句。句意:“但我也知道我的身

    126、体能力有限,它最近向我传达的信息已经很明确了,”这位传奇人物说,他自去年温布尔登以来就没有参加过比赛。非限制性定语从句修饰先行词legend,从句缺少主语,指人,故用who引导。故填who。【66题详解】考查副词。句意:费德勒被广泛认为是有史以来最伟大的网球运动员之一,1998年,16岁的他首次参加职业比赛,2003年在温网赢得了他的第一个大满贯冠军。修饰动词see应用副词widely,作状语。句首单词首字母要大写。故填Widely。【67题详解】考查时态。句意:费德勒被广泛认为是有史以来最伟大的网球运动员之一,1998年,16岁的他首次参加职业比赛,2003年在温网赢得了他的第一个大满贯冠军

    127、。根据后文in 1998可知为一般过去时。故填made。【68题详解】考查非谓语动词。句意:2009年,他在温布尔登获得了自己的第15个大满贯冠军,超越了他的偶像皮特桑普拉斯,成为在2022年之前获得最多荣誉的大满贯冠军。分析句子结构可知surpass与逻辑主语he构成主动关系,故用现在分词作状语。故填surpassing。【69题详解】考查名词。句意:在感谢了家人、球队成员和球迷之后,费德勒表示,退役只意味着他将离开大满贯和ATP赛事,但他将在未来开始在全世界推广网球。作从句的主语,应用名词retiremen,由谓语动词means可知,此处表示单数。故填retirement。【70题详解】考

    128、查非谓语动词。句意:在感谢了家人、球队成员和球迷之后,费德勒表示,退役只意味着他将离开大满贯和ATP赛事,但他将在未来开始在全世界推广网球。短语set out to do sth.表示“开始做某事”。故填to promote。第四部分 写作 (共两节,满分 35 分)第一节 短文改错 (共 10 小题;每小题 l 分,满分 10 分)71. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(/),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:

    129、在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。Boys and girls, with the college entrance examination drawing near, some of us begin to feel more or less stressful. They say it takes a little long to fall asleep than usual, which has greatly affected their daily performance

    130、s. Additionally, not being able to focus on the teachers lectures make them fall behind. As result, they feel even more nervous than before and dont know how to do. In order not to make their parents concerned, they choose to bury their problems. As a senior student, I think its very much normal to

    131、feel the great pressure when we are exposed with such a tense exam-preparing atmosphere. So keep optimistic and dont lose hearts. If dealing with properly, the pressure can motivate us to go further and further on the way to their dreams.【答案】1.stressfulstressed 2.longlonger 3.makemakes 4. as后加a 5.ho

    132、w what 6.删掉much 7. withto 8.hearts heart9.dealingdealt 10.theirour【解析】【导语】本文是演讲稿。作者对面临高考的临近一些人开始或多或少地感到压力现象提供了一些建议。【详解】1.考查形容词。句意:男孩女孩们,随着高考的临近,我们中的一些人开始或多或少地感到压力。人感到有压力是形容词stressed,stressful表示有压力的,通常修饰事物。故stressful改为stressed。2.考查形容词比较级。句意:他们说,入睡需要的时间比平时长一些,这极大地影响了他们的日常表现。根据than usual可知,是和平时做对比,用形容词

    133、比较级。故long改为longer。3.考查主谓一致。句意:此外,不能专注于老师的讲座使他们落后。动名词作主语,谓语动词用单数。故make改为makes。4.考查冠词。句意:因此,他们感到比以前更紧张,不知道做什么。表示“因此”用短语as a result。故as后加a 。5.考查疑问词。句意:结果,他们感到比以前更紧张,不知道做什么。动词后用疑问词+不定式,表示“什么”且作do的宾语用what。故how改为what。6.考查副词。句意:作为一名高中生,我认为当我们暴露在如此紧张的备考氛围中时,感到巨大的压力是非常正常的。very修饰形容词,作状语,much是多余的,故删掉much。7.考查介

    134、词。句意:作为一名高中生,我认为当我们暴露在如此紧张的备考氛围中时,感到巨大的压力是非常正常的。“接触,暴露于”是be exposed to,故with改为to。8.考查名词。句意:所以保持乐观,不要灰心。如果处理得当,压力可以激励我们在通往梦想的路上走得越来越远。“灰心”是固定短语lose heart。故hearts改为heart。9.考查非谓语动词。句意:如果处理得当,压力可以激励我们在通往梦想的路上走得越来越远。deal with和逻辑主语the pressure是被动关系,用过去分词,作状语。故dealing改为dealt。10.考查代词。句意:如果处理得当,压力可以激励我们在通往梦想

    135、的路上走得越来越远。根据us可知,是在通往我们梦想的路上,应用our修饰dreams。故their改为our。第二节 书面表达(25 分)72. 学校下个月将举办以“Show Yourself”为主题的校园艺术节。学校英语报请你用英语为本次活动写一则宣传稿,内容包括:1:活动的目的;2:活动内容;3:参加方式。注意:1:词数 100 左右 2:可适当增加细节,以使行文连贯。An Art Festival You wont Want to Miss_【答案】参考范文:An Art Festival You wont Want to MissIn an attempt to/Aimed to en

    136、rich students school life and release/ease the heavy academic pressure on students, an Art Festival with the theme of “Show Yourself” is scheduled to take place on our school playground in December, which, I bet, is definitely an event that nobody wants to miss.The coming festival will serve as a pl

    137、atform to show our talents for arts and cultivate our interest in arts. Based on such a meaningful theme, the festival will consist of various activities, ranging from solo shows to group performances. Additionally, several music teachers, musicians and artists will be invited to give lectures about

    138、 how to promote our taste in arts. If interested, every student and class is supposed to submit your application forms to the Students Union Office before November 15th. I believe every participant will achieve something amazing.Looking forward to your participation!【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生用英语为学校下个月

    139、将要举办的以“Show Yourself”为主题的校园艺术节写一则宣传稿。【详解】1.词汇积累压力:pressurestress才能:talentgift另外:additionallymoreover由组成:consist ofbe made up of2.句式拓展简单句变复合句原句:The coming festival will serve as a platform to show our talents for arts and cultivate our interest in arts.拓展句:The coming festival will serve as a platform

    140、 where we can show our talents for arts and cultivate our interest in arts.【点睛】高分句型1 In an attempt to/Aimed to enrich students school life and release/ease the heavy academic pressure on students, an Art Festival with the theme of “Show Yourself” is scheduled to take place on our school playground in December, which, I bet, is definitely an event that nobody wants to miss. (运用了which引导的非限制性定语从句)高分句型2 If interested, every student and class is supposed to submit your application forms to the Students Union Office before November 15th. (运用了if引导的条件状语从句的省略)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省绵阳南山中学2022-2023学年高二英语上学期期中考试试卷(Word版带解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-948950.html
    相关资源 更多
  • 2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第四章第三节第1课时实验:探究动能定理 .ppt2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第四章第三节第1课时实验:探究动能定理 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【重点班】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【重点班】.docx
  • 2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第三章第二节万有引力定律的应用 .ppt2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第三章第二节万有引力定律的应用 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【重点】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【重点】.docx
  • 2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第三章第一节万有引力定律 .ppt2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第三章第一节万有引力定律 .ppt
  • 2016-2017年高中学业水平测试.ppt2016-2017年高中学业水平测试.ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【达标题】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【达标题】.docx
  • 2016-2017年高中地理人教版必修2课件:第六章第二节中国的可持续发展 含解析.ppt2016-2017年高中地理人教版必修2课件:第六章第二节中国的可持续发展 含解析.ppt
  • 2016-2017年高中地理人教版必修2课件:第五章第二节交通运输方式和布局变化的影响 含解析.ppt2016-2017年高中地理人教版必修2课件:第五章第二节交通运输方式和布局变化的影响 含解析.ppt
  • 2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第四章第三节通向可持续发展的道路 .ppt2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第四章第三节通向可持续发展的道路 .ppt
  • 2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第二章第一节城市的空间结构 .ppt2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第二章第一节城市的空间结构 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考试直接用】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考试直接用】.docx
  • 2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第一章第二节人口的迁移 .ppt2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第一章第二节人口的迁移 .ppt
  • 2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第一章第三节环境承载力与人口合理容量 .ppt2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第一章第三节环境承载力与人口合理容量 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点精练】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点精练】.docx
  • 2016-2017年高中历史人民版必修2课件:专题三二伟大的历史性转折 .PPT2016-2017年高中历史人民版必修2课件:专题三二伟大的历史性转折 .PPT
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点梳理】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点梳理】.docx
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点提分】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点提分】.docx
  • 2016-2017年高中历史人教版必修2课件:第五单元第14课物质生活与习俗的变迁 .PPT2016-2017年高中历史人教版必修2课件:第五单元第14课物质生活与习俗的变迁 .PPT
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【综合题】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【综合题】.docx
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【综合卷】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【综合卷】.docx
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精选题】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精选题】.docx
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精练】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精练】.docx
  • 2016-2017年生物高中学业水平测试课件:专题八遗传的基本规律 .ppt2016-2017年生物高中学业水平测试课件:专题八遗传的基本规律 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精品】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精品】.docx
  • 2016-2017年物理粤教版选修3-2 课件:第二章第六节变压器 .ppt2016-2017年物理粤教版选修3-2 课件:第二章第六节变压器 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精华版】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精华版】.docx
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【突破训练】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【突破训练】.docx
  • 2016-2017年数学选修1-2人教A版课件:4.ppt2016-2017年数学选修1-2人教A版课件:4.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1