分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型备战2021届高考英语二轮专题复习 爱尚阅读 实战篇 专题20 阅读综合演练(1)(含解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:959556
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:34.23KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    备战2021届高考英语二轮专题复习 爱尚阅读 实战篇 专题20 阅读综合演练1含解析 备战 2021 高考 英语 二轮 专题 复习 阅读 实战 20 综合 演练 解析
    资源描述:

    1、专题20 阅读综合演练(1)1McCoy was looking for a safe place to do drugs when something clearly out of place caught his eye: a luxurious brown leather handbag.McCoy, 36, could relate all too well. One of his few possessions, the sleeping bag he used in an abandoned house, had recently been stolen. Remembering

    2、how angered hed been by his own loss, he resolved to return the purse to its owner. After traveling much of the day and finally approaching the address on the bill, he was stopped by a woman, who asked whether she could buy the purse found in the handbag. McCoy refused, saying he was searching for i

    3、ts owner. “But I am the owner,” the woman said. “Thats my purse.”A month earlier, Kaitlyn Smith, had woken up to find her apartment broken into and her purse stolen. Now she came across a tall, messy-looking man holding it tightly. She could instantly tell he wasnt in good shape. Smith, amazed this

    4、stranger had gone to such great lengths to return her bag, asked whether there was anything she could do to help. “Im a drug addict,” McCoy warned. “I dont want to disturb your life.” Unafraid, Smith gave him her phone number, saying, “If you want to go to rehab (戒毒所), call me.” She then drove him b

    5、ack to his neighborhood and left, thinking that would be the end of it. Two days later, she got a call.Smith realized that McCoy was serious about getting better, so she dug into her savings account and bought McCoy a plane ticket to Florida. While there, he would call her to let her know how he was

    6、 doing. After 28 days at a rehab program at Johns Hopkins Hospital, McCoy is drug-free. He lives at a residential recovery center in Baltimore, and a GoFundMe page set up by Smith has covered his rent, groceries, and incidentals.1.What drove McCoy to look for the owner of the handbag?A.The urge to f

    7、ind a business partner.B.The resolution to recover his sleeping bag.C.His own unfortunate experience.D.His anger over the poor living conditions.2.What was McCoys initial reaction towards Smiths intention to help?A.Enthusiasm.B.Resistance.C.Hesitancy.D.Gratitude.3.It can be learned from the text tha

    8、t _.A.McCoy was a victim of an identity theftB.Smith offered McCoy a ride home at his requestC.McCoy looked unhealthy when he ran into SmithD.Smith covered McCoys living expenses in the recovery center4.Which of the following might be the best title for the text?A.Drug-abuse Can Heal.B.Lost and Foun

    9、d.C.Mutual Communication Matters.D.Good Deeds Repaid.【答案】1.C2.B3.C4.D【分析】这是一篇记叙文。讲述了吸毒者麦考伊捡到了史密斯的钱包,好意送回,而史密斯帮助麦考伊戒毒以报答的暖心故事。1.细节理解题。根据文章第二段第二句“Remembering how angered hed been by his own loss, he resolved to return the purse to its owner.”(想起自己丢失钱包时的愤怒,他决定把钱包还给失主。)可知,McCoy决定寻找手提包主人的原因是他想起了自己被偷睡袋后的愤

    10、怒,即自己不幸的经历,故选C。2.推理判断题。根据文章第三段第五句 “Im a drug addict,” McCoy warned.”(“我是个瘾君子,”麦考伊警告说。)和第六句 “I dont want to disturb your life.” (我不想打扰你的生活。)可知,对于史密斯的帮助意图,麦考伊最初的反应是拒绝。故选B。3.细节理解题。本文中麦考伊捡到了史密斯的钱包,并不是钱包盗窃案的受害者。A选项错误;第三段倒数第二句中“She then drove him back to his neighborhood and left”以及前后句并没有提到史密斯送麦考伊回家是应了麦考伊

    11、的要求。B选项错误;由最后一段最后一句中“a GoFundMe page set up by Smith has covered his rent, groceries, and incidentals”可知,是史密斯建立的GoFundMe page涵盖了他的生活费,而不是史密斯负责。D选项错误;由第三段第三句“She could instantly tell he wasnt in good shape. ”可知,麦考伊遇到史密斯时,看起来并不健康。“in good shape”意为健康。C选项正确。故选C。4.主旨大意题。 A选项“吸毒可以被治愈”,B选项“失去和找到”都不够全面,都只是文

    12、章中提到的部分,并不能够概括全文。C选项“相互沟通很重要”并不是全文主要表达的意思。短文讲述了吸毒者麦考伊捡到了史密斯的钱包,好意送回,而史密斯帮助麦考伊戒毒以报答的暖心故事。D选项“善行报答”为最佳标题。故选D。2 TOM RACHMANS latest novel records the life and legend of Bear Bavinsky, a painter of enormous appetites and all-consuming ego (自我), largely through the eyes of his son, Charles (known as Pinc

    13、h). Pinch shrinks, unable to escape the giants shadow, hoping only to avoid being stepped underfoot.Pinch is far from the only victim of the Bavinsky legend. Speaking to Natty, his current wifePinchs mother, and a potter whose insecurities provide the ripe target for his bossy (专横的) personalityBavin

    14、sky states,“You are a talent, my Natty, if you want to be. All it takes is a bit more charm.” Bear charms and bullies (霸凌), occupying physical and psychic space. Even his encouragement turns out to be another way to exercise control, proving how far those close to him have fallen short of his own ac

    15、hievement.“The Italian Teacher” unfolds a story over more than 60 years and across two continents. One of Mr Rachmans gifts is his ability to describe a time and place in a few skillful strokes. He describes the social and economic shifts of Italy in the 1950s through the Bavinskys downstairs neighb

    16、ors, “a family of workers who, for generations, carved traditional decorations but whose sons are now selling West German electrical devices”.Though Bear features in the novel, it is Pinch who commands the readers respect. Admittedly, he is wanting in confidence, filled with self-hatred, incapable o

    17、f standing up to his bullying father. Like Natty, he is all damage and insecurity, a victim of Bears endless needs. Yet he turns out to be far more than the sum of his failures. He is compensated by his integrity and intelligence. His struggle to find meaning in the mess holds readers interest to th

    18、e end. For all his faults, Pinch is gifted with wisdom, as is the author of this sad, funny and moving novel.5.Who is “the giant” mentioned in Paragraph One?A.Tom.B.Bear.C.Natty.D.Pinch.6.Bavinsky is described as follows except _.A.vainB.secureC.bossyD.considerate7.Why can Pinch earn respect accordi

    19、ng to the author?A.He was born into an artistic family, Father being a painter.B.He was honest and brilliant despite unfavorable conditions.C.He dared to fight against his father to find meaning in life.D.He went through the social and economic shifts of Italy.8.What is the purpose of this text?A.To

    20、 introduce a book.B.To explain an educational phenomenon.C.To recommend a writer .D.To bring back an era.【答案】5.B6.D7.B8.A【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了Tom Rachman的新书及书内角色的相关内容。5.推理判断题。根据第一段“TOM RACHMANS latest novel records the life and legend of Bear Bavinsky, a painter of enormous appetites and all-consuming e

    21、go (自我), largely through the eyes of his son, Charles (known as Pinch). Pinch shrinks, unable to escape the giants shadow, hoping only to avoid being stepped underfoot.(TOM RACHMAN的最新小说以Bear Bavinsky儿子Charles (人称Pinch)的视角来介绍极具吸引力和极度自负的画家Bear Bavinsky的生活和传奇。Pinch无法逃脱巨人的阴影,只希望避免被踩在脚下。)”可知 Bear Bavinsk

    22、y是大师,由此可推知giant所指的是 Bear Bavinsky,故选B项。6.细节理解题。根据第一段中 的“ all-consuming ego (自我)”可知他自信且自负,根据第二段“ bossy (专横的) personality(专横的性格)”以及“ charms and bullies (迷人又霸道)”可知A项“vain自负”,B项“secure自信”,C项“bossy(专横)”都是对Bavinsky的描述,D项“considerate(体贴周到)”没有提及,故选D项。7.推理判断题。根据第四段“His struggle to find meaning in the mess ho

    23、lds readers interest to the end. For all his faults, Pinch is gifted with wisdom, as is the author of this sad, funny and moving novel.(他努力在混乱中寻找意义,一直吸引着读者的兴趣。尽管他有种种缺点,但Pinch还是很有智慧,就像这本悲伤、有趣、感人的小说的作者一样。)”可知他身上有很多闪光点,并且对自己的缺点很诚实。由此推知,尽管条件不好但诚实而聪明是他赢得尊重的原因,故选B项。8.推理判断题。根据第一段“TOM RACHMANS latest novel

    24、(TOM RACHMAN的最新小说)”直接点明了本文的目的是介绍Tom Rachman的最新小说,第二段介绍了小说中Bear的性格,第三段介绍了“The Italian Teacher”这一故事,第四段介绍了小说中Pinch受尊重的原因,可知文章的主要目的是介绍一本书,故选A项。3For Stevens Point locals in the US, the city is flooded with delicious fried fish. Here are four top choices for the community to have a try.Hilltop Pub&GrillH

    25、illtop Pub&Grill first opened in the 1980s and took the Stevens Point community by storm with its delicious food and unique decoration style. Its fried fish are beloved due to the use of “high-quality North Atlantic fish, with a light beer batter (面糊)”.The Final Score Bar&GrillThe Final Score Bar&Gr

    26、ill aimed to become a local hot spot in 2001 when Jim Billings, the owner, took charge of the business. Billings feels that their five batter choices set them apart from their neighboring bars. Besides, various wines are available.Point After Pub&GrillPoint After Pub&Grill started serving delicious

    27、food and cold beers in a welcoming environment in 2009. But its history runs much longer. “Before it was Point After Pub&Grill, it had been Northside Bar for 30 plus years,” explained Molski, the owner. Molski feels that the pubs four special batter choices and other fish specials are what help make

    28、 it an area landmark.Two Harps PubThis Irish pub opened its doors to the public in 2017 and has been drawing fans and locals ever since. “I had done my career for a long time and was kind of bored with it,” said Nick Moore, the owner. “And this opportunity fell into my lap, so I went with it. It rea

    29、lly made sense to open up an Irish bar.” The growing pub advises guests to try a cold beer with their Friday fried fish.9.What makes Hilltop Pub&Grill popular with customers?A.The convenient location.B.The special food.C.The high-quality service.D.The unique wine.10.What do The Final Score Bar&Grill

    30、 and Point After Pub&Grill have in common?A.They are both run by the same company.B.They are both famous for great wines.C.They both feature some particular batter.D.They were both founded ten years ago.11.What is special about Two Harps Pub?A.It is the newest among the four pubs.B.It offers free co

    31、ld beers to customers.C.It only provides fried fish on Fridays.D.It has a unique decoration style.【答案】9.B10.C11.A【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了美国Stevens Point的几家特色烤鱼吧。9.细节理解题。根据第二段中的“Its fried fish are beloved due to the use of high-quality North Atlantic cod, with a light beer batter (面糊).(它的炸鱼很受欢迎,因为它使用了“高质

    32、量的北大西洋鳕鱼和淡啤酒面糊”)”可知,这种特殊的食物使Hilltop Pub&Grill深受顾客的欢迎。故选B。10.细节理解题。根据The Final Score Bar&Grill部分的“Billings feels that their five batter flavors set them apart from their neighboring bars.(Billings觉得他们的五种面糊口味使他们与邻近的酒吧与众不同)”和Point After Pub&Grill部分的“Molski feels that the pubs four special batter choice

    33、s and other fish specials are what help make it an area landmark.(莫尔斯基认为,酒吧的四个特殊的面糊选择和其他鱼类特色使它成为一个地区地标)”可知,这两家烤鱼吧有独特的面糊,这让它们与众不同。故选C。11.推理判断题。通读全文,根据Two Harps Pub部分的“This Irish pub opened its doors to the public in 2017 and has been drawing fans and locals ever since.(这家爱尔兰酒吧于2017年向公众开放,自那以后一直吸引着粉丝和

    34、当地人)”可知,Two Harps Pub于2017年开始营业,是四家烤鱼吧中最新的。故选A。4Laura Sides was a psychology major at the University of Nottingham in 2004. She first noticed signs of her dads developing dementia(痴呆) when she moved to Nottingham. She said, Dad was a doctor, so he knew exactly what had happened to him, but people tr

    35、y to hide it when they are ill. Then, I came home for my 21st birthday and arranged to meet him, but he never appeared as hed forgotten. Thats when I knew something serious had happened. So, at the age of 21, she decided to leave university and look after him herself. She lived close by, popping in

    36、every day to make sure he was eating, and that the house was tidy, before heading off to her work.Sadly, in 2009, 5 years later, Laura lost her father. Before he died, Laura went to a hospital appointment with him, where doctors mentioned that his form of Alzheimers disease was genetic meaning there

    37、 was a fiftyfifty chance that she had inherited (遗传) it. For several years Laura agonised over whether to be tested, finally finding out in August 2017 that she has the APP gene, meaning that, like him, she will develop the condition within a decade.At first, she struggled, feeling as if her life la

    38、cked purpose. Then, during a sleepless night in the summer of 2018, she decided at around 2 a. m. to enter the 2019 London Marathon sponsored (赞助) by the charities Alzheimers Society and Alzheimers Research UK.She hoped to start the conversation around earlyonset Alzheimers disease and to encourage

    39、people to talk about it more openly. I remember when Dad was ill, people wouldnt know how to react, and it all felt very hidden away, but I want to be honest and open, she added, The more information we can get, the less of a taboo (忌讳) this will feel. That said, the support Ive received so far afte

    40、r going public has been amazing thats what is carrying me through. 12.Laura noticed her fathers dementia when .A.her father told her his condition in personB.people nearby informed her of his fathers conditionC.her father forgot his own birthday partyD.her father forgot to attend her 21yearold birth

    41、day party13.The underlined word agonised in Paragraph 3 probably means .A.excitedB.struggledC.shockedD.delighted14.Laura started the open talk in the hope of .A.getting people to talk about Alzheimers disease openlyB.earning some money to help treat her Alzheimers diseaseC.making herself stronger to

    42、 fight against Alzheimers diseaseD.raising funds for charities Alzheimers Society and Alzheimers disease Research U.K.15.Which words can best describe Laura?A.Caring and positive.B.Careful and honest.C.Patient and kind.D.Devoted and modest.【答案】12.D13.B14.A15.A【分析】这是一篇记叙文。Laura Sides在读大学期间,父亲患上了阿兹海默症

    43、,她休学悉心照料父亲直到他去世;后来她被医生告知她在十年后也会患上同样的病。短暂的痛苦之后,她便振作了起来,积极面对生活,参加马拉松比赛,并进行阿兹海默症方面的公开对话,鼓励人们公开谈论这种疾病,而不是回避它。12.细节理解题。根据第一段“Then, I came home for my 21st birthday and arranged to meet him, but he never appeared as hed forgotten. Thats when I knew something serious had happened. (然后,我回到家庆祝我的21岁生日,并安排见他,但

    44、他从未出现,因为他已经忘记了。就在那时,我知道发生了严重的事情。”)”可知父亲忘记参加女儿的生日会,在那时Laura意识到父亲已患病,故选D项。13.词义猜测题。根据上文“where doctors mentioned that his form of Alzheimers disease was genetic meaning there was a fiftyfifty chance that she had inherited (遗传) it.( 医生提到他的阿尔茨海默病遗传意义有55%的几率)”结合画线词所在句的“whether to be tested(是否去检查一下)”可推知ago

    45、nised的意思为“挣扎,苦恼”,故选B项。14.细节理解题。根据最后一段“She hoped to start the conversation around earlyonset Alzheimers disease and to encourage people to talk about it more openly.( 她希望开始讨论早期的阿尔茨海默氏病并鼓励人们更公开地谈论它。)”可知Laura公开谈论阿兹海默症是为了鼓励人们公开地谈论此病。故选A项。15.推理判断题。由第二段“So, at the age of 21, she decided to leave universit

    46、y and look after him herself.( 所以,在她21岁的时候,她决定离开大学,自己照顾他。)”可知Laura在21岁时休学照顾生病的父亲。结合下文医生给出诊断说Laura10年后也会患上阿兹海默症,她还是能够积极地面对生活并且公开讨论阿兹海默症鼓励人们积极面对疾病,由此可知Laura是一个关心他人又积极向上的人。结合选项A. Caring and positive关心他人,积极向上的;B. Careful and honest小心,诚实的;C. Patient and kind耐心善良的;D. Devoted and modest忠诚谦虚的。故选A项。5The idea

    47、 that having narrow local focus leaves little room for anything but a selfish mindset is a misconception, according to a new study that found that concern for local affairs could help with global environmental conservation.You might have heard of NIMBY which means “not in my back yard” and describes

    48、 an individual or group opposed to a new addition to the neighborhood, typically a factory, roadway or power station. Nimbyism and parochialism(眼界狭小), which is a focus on a local area, can go hand in hand, and there are concerns that parochialism paves the way for prejudice, narrowmindedness, and se

    49、lfishness.But researchers found the exact opposite to be true in a new study published. The researchers argue that positive parochialism can inspire a larger awareness of global environmental problems and encourage people to action.“We did not find evidence that parochialism was necessarily negative

    50、 and inward -looking,” said Patrick, a researcher for the study. “It can be those things, but theres no necessary conflict between feeling connected to your local area and feeling connected to the wider world. ”For the study, the researchers reviewed documents from the 1987 Parish Maps project. The

    51、researchers showed how the Parish Maps project also demonstrated a passion for the environment and conservation. The researchers say that the Parish Maps project is a strong example of “positive parochialism”, and shows that thinking locally can influence a global mindset.“For a long time, it has be

    52、en generally agreed that if we want people to think about global affairs they need an international worldview-but this may not be the case,” said Patrick. “Given where we are now in terms of trying to encourage people to make changes to help the environment, positive parochialism offers something th

    53、at has been overlooked.”16.Which behavior can best illustrate NIMBY?A.Criticizing a friend for his selfish action.B.Accepting a proposal beneficial to locals.C.Supporting a neighborhood construction plan.D.Objecting to building an airport in the neighborhood.17.Why does the author mention the Parish

    54、 Maps project?A.To explain how to protect the environment.B.To offer an example of positive parochialism.C.To encourage people to take part in the project.D.To stress the importance of global mindset.18.How does Patrick feel about “positive parochialism phenomenon”?A.Appreciative.B.Cautious.C.Negati

    55、ve.D.Puzzled.19.What may be the best title for the text?A.Parochialism, a better practice?B.International view, more popular?C.Thinking locally, acting globallyD.Bigger thinking, better environment【答案】16.D17.B18.A19.C【分析】这是一篇说明文。文章讲述了一项新的研究发现,关注地方事务有助于全球环境保护,认为狭隘的地方关注只会让人产生自私的心态,是一种误解。16.推理判断题。根据文章第

    56、二段“You might have heard of NIMBY which means “not in my back yard” and describes an individual or group opposed to a new addition to the neighborhood, typically a factory, roadway or power station.”(你可能听说过NIMBY这个词,意思是“不在我的后院”,它指的是一个人或一个团体反对在社区内新建新设施,通常是工厂、道路或发电站。)可知, NIMBY反对在附近建设一些项目。由此推知,反对在附近建机场能属

    57、于NIMBY。故选D。17.推理判断题。根据文章第五段“For the study, the researchers reviewed documents from the 1987 Parish Maps project. The researchers showed how the Parish Maps project also demonstrated a passion for the environment and conservation. The researchers say that the Parish Maps project is a strong example o

    58、f “positive parochialism” ,and shows that thinking locally can influence a global mindset.”(在这项研究中,研究人员回顾了1987年教区地图项目的文件。研究人员还展示了教区地图项目如何表现出对环境和保护的热情。研究人员表示,教区地图项目是“积极狭隘主义”的一个强有力的例子,表明本地思维可以影响全球思维。)可知,作者提到Parish Maps project是为了提供一个积极狭隘主义的例子。故选B。18.推理判断题。根据文章最后一段“For a long time, it has been generall

    59、y agreed that if we want people to think about global affairs they need an international worldview-but this may not be the case,” said Patrick. “Given where we are now in terms of trying to encourage people to make changes to help the environment,4 positive parochialism offers something that has bee

    60、n overlooked.”(帕特里克说:“长期以来,人们普遍认为,如果我们想让人们思考全球事务,他们需要一种国际世界观。但事实可能并非如此。”“考虑到我们现在在鼓励人们做出改变来帮助保护环境方面所做的努力,积极的狭隘主义提供了一些被忽视的东西。”)可推知,Patrick对“积极的狭隘主义”是持欣赏的态度的。故选A。19.主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其第一段“The idea that having narrow local focus leaves little room for anything but a selfish mindset is a misconception, ac

    61、cording to a new study that found that concern for local affairs could help with global environmental conservation.”(一项新的研究发现,关注地方事务有助于全球环境保护,认为狭隘的地方关注只会让人产生自私的心态,这是一种误解。)可知,文章讲述了一项新的研究发现,关注地方事务有助于全球环境保护,认为狭隘的地方关注只会让人产生自私的心态,是一种误解。故C项:Thinking locally, acting globally(立足本地,放眼全球)可以作为本文的最佳标题。故选C。6On t

    62、he outside, 12-year-old Luna seems like your average kid. Its not until you get to know her that you learn that Luna is anything but average.Bom with a heart defect (缺陷)called dextrocardia, Luna has had three open-heart operations and continues to pursue her interests in art and fashion. But when Lu

    63、na was approached by athletic shoe company Saucony to design a shoe for sale across the country, it came as quite a surprise.“This is so incredible. I got to use my art and creativity for something new that Id never thought Id be able to design,“ Luna said. She is one of six patients from Boston Chi

    64、ldrens Hospital ( BCH) who have partnered with Saucony to design their own shoe to launch the Shoes with Soul campaign.“Rather than just a donation, we wanted to create an experience and a moment that would not only raise money, but also awareness to highlight all the amazing work thats being done a

    65、t BCH,“ says Chris, Sauconys vice president. “Specifically, we wanted to give some of the BCH kids an opportunity to share their story and their talents with the world. ”Lunas design is fashion. u On the tongue ,they digitalized one of my drawings, and then on bottom its a really bright pink color,

    66、and on the inside ,the sole of the shoe is actually another drawing I did of a sunset,“ she said. Thinking about kids everywhere around the world wearing my shoe is amazing. It blows my mind.”The income from the shoe sales will benefit the Boston Childrens Hospital Cardiac Fitness Program, which enc

    67、ourages kids to “find your possible through personalized exercise programs tailored for each individual patients heart condition.“It feels really good to help people and its really something I can relate to,“ says Luna. “The advice I would give a kid or someone like me is never give up. There are a

    68、lot of kids out there with your condition and youre not alone.”20.What can we learn from Chris words?A.Its unwise to raise money.B.Its optional to seek donations.C.Its wonderful to study art.D.Its necessary to show kids talents.21.What does Luna mean by “It blows my mind in paragraph 5?A.Im overjoye

    69、d.B.m very serious.C.My mind goes blank.D.My mind is racing.22.Which of the following best describes Luna?A.Gifted and determined.B.Generous and serious.C.Grateful and helpful.D.Creative and sensitive.23.What is the text mainly intended to do?A.Tell us a story of a disabled girl.B.Set a good example

    70、 to the disabled.C.Launch Sauconys new brand shoes.D.Introduce a campaign with kid patients.【答案】20.D21.A22.A23.D【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了一个有着先天性心脏缺损的12岁孩子Luna没有选择放弃,而是与Saucony公司合作,用自己的艺术天赋和坚持,设计出了自己的鞋子,发起“Shoes with soul(有灵魂的鞋子)”活动,最终通过这项活动来帮助其他患有心脏疾病的人。20.推理判断题。根据文章第四段“Rather than just a donation, we wan

    71、ted to create an experience and a moment that would not only raise money, but also awareness to highlight all the amazing work thats being done at BCH”(不仅仅是捐款,我们想创造一种体验和时刻,不仅是为了筹集资金,也是为了让人们意识到BCH正在做的所有了不起的工作)和“Specifically, we wanted to give some of the BCH kids an opportunity to share their story a

    72、nd their talents with the world.”(特别地,我们想给BCH的孩子们一个机会,与世界分享他们的故事和他们的才能。)可知,展示孩子的才能是必要的。故选D。21.词句猜测题。根据文章第五段Luna的话“Thinking about kids everywhere around the world wearing my shoe is amazing.”(想到世界各地的孩子都穿着我的鞋,真是太棒了。)可找到关键词amazing,表示“惊人的,了不起的”,可知,Luna觉得若是每个孩子都能穿上她设计的鞋子,是一件令她高兴惊喜的事。因此推断“It blows my mind

    73、”表明Luna是极为高兴的。故选A。22.推理判断题。根据文章第二段的“continues to pursue her interests in art and fashion”( 继续追求她在艺术和时尚方面的兴趣)、第三段的“I got to use my art and creativity for something new”( 我开始用我的艺术和创造力去做一些新的事情)以及第四段的“share their story and their talents”(分享他们的故事和他们的天赋)可以看出Luna是有才华,有天赋的(talented/gifted),又根据文章第二段“Luna has

    74、 had three open-heart operations and continues to pursue her interests in art and fashion.”( Luna做过三次心脏手术,并继续追求她对艺术和时尚的兴趣。)以及最后一段“The advice I would give a kid or someone like me is never give up.”( 我给孩子或像我这样的人的建议是永远不要放弃。)可以看出Luna是意志坚定的(determined)。故选A。23.主旨大意题。全文围绕“Luna是如何参与到这个活动的?”“这个活动是什么内容?”“活动的

    75、目的是什么?”以及“活动有什么重要意义?”“Luna想通过这个活动传递什么?”来讲述。因此推断D项:Introduce a campaign with kid patients.(介绍一项针对儿童患者的活动)是文章的目的。故选D。7The Assassins Creed series has been about building immersive (沉浸式的)and accurate historical worlds. As their newest game releases f Assassins Creed Origins, they have also released thei

    76、r Discovery Tours. These tours give players a chance to walk the streets of ancient Egypt, explore Alexandria and the pyramids, and learn about wildlife and geography. For students, experiencing the ancient world in this interactive way can be more interesting and effective than just reading a textb

    77、ook or watching a documentary about what they are studying.Assassins Creed is not the only game series that can be educational either. What is important about the role of historical games is the level of choice. When watching a film, students are passive receivers of content. However, when playing a

    78、 game students have an active role to play in history. A focus on choice and consequence is an important element of teaching and understanding history, so historical games can be a valuable teaching tool even if they arent completely historically accurate. They have the power to immerse students in

    79、faraway worlds and allow them to think critically about cause and consequence, think about why historical events unfolded the way they did, and even think about possible alternative outcomes. All of these are critical for historical thinking processes. No longer do students need to rely only on read

    80、ing textbooks or on instructors for knowledge.When carrying this out in your class, remember that not all students enjoy playing video games, but they can still be a valuable learning tool. The instructor also needs to be an active facilitator and taking note of teachable moments. A video game is no

    81、t going to teach a class ; it requires an awesome instructor to make everything come together. With the power of video games, ancient worlds no longer need to be limited to the pages of a textbook.24.What does the underlined phrase “this interactive way“ in paragraph 1 refer to?A.Walking an ancient

    82、street.B.Playing a new game.C.Reading a textbook.D.Watching a documentary.25.What does paragraph 2 mainly tell us about Assassins Creed?A.Why it is different from the film.B.Why it gains popularity.C.How it benefits teaching.D.How it came into being.26.Who plays a core role in game-aided teaching?A.

    83、The teachers.B.The players.C.The designers.D.The audiences.27.Whats the key message of this text?A.A vivid description of ancient architecture.B.An account of a new history learning method.C.A detailed explanation of a social problem.D.An online advertisement of a stylish trend.【答案】24.B25.C26.A27.B【

    84、分析】本文是一篇说明文,以最新发行的游戏刺客信条起源为例介绍了游戏可以在历史教学中扮演重要作用,可以作为一种新的学习历史的方法。24.词句猜测题。根据第一段“As their newest game releases f Assassins Creed Origins, they have also released their Discovery Tours. These tours give players a chance to walk the streets of ancient Egypt, explore Alexandria and the pyramids, and lear

    85、n about wildlife and geography.”可知,随着最新游戏刺客信条起源的发行,他们也发布了他们的探索之旅。这些旅行让玩家有机会在古埃及的街道上漫步,探索亚历山大港和金字塔,了解野生动物和地理。此处承接上文,说的是学生以这种游戏的方式体验古代世界比仅仅阅读课本或看纪录片更有趣、更有效,因此“这种互动的方式”指的就是“玩一种新游戏”,故选B。25.主旨大意题。根据第二段“However, when playing a game students have an active role to play in history. A focus on choice and con

    86、sequence is an important element of teaching and understanding history, so historical games can be a valuable teaching tool even if they arent completely historically accurate. They have the power to immerse students in faraway worlds and allow them to think critically about cause and consequence, t

    87、hink about why historical events unfolded the way they did, and even think about possible alternative outcomes. All of these are critical for historical thinking processes. No longer do students need to rely only on reading textbooks or on instructors for knowledge.”(而,当学生玩游戏时,他们在历史中扮演着积极的角色。对选择和结果的

    88、关注是教学和理解历史的一个重要因素,因此历史游戏可以是一个有价值的教学工具,即使它们不是完全准确的历史。它们有能力让学生沉浸在遥远的世界里,让他们批判性地思考原因和后果,思考历史事件为什么会以那样的方式展开,甚至思考可能的替代结果。所有这些对于历史思维过程都是至关重要的。学生不再需要仅仅依靠阅读课本或教师来获取知识。)可知,本段主要讲的是刺客信条起源这款游戏对历史教学的好处,故选C。26.推理判断题。根据第三段“A video game is not going to teach a class ; it requires an awesome instructor to make every

    89、thing come together. With the power of video games, ancient worlds no longer need to be limited to the pages of a textbook.”(一个电子游戏不是用来教课的;这需要一个很棒的老师来让所有的事情都结合在一起。有了电子游戏的力量,古代世界不再需要局限在教科书上)可知,老师在游戏辅助教学上起着核心作用,故选A。27.主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段“For students, experiencing the ancient world in this interactive

    90、 way can be more interesting and effective than just reading a textbook or watching a documentary about what they are studying.”(对学生来说,以这种互动的方式体验古代世界比仅仅阅读课本或看纪录片更有趣和有效)可知,本文以最新发行的游戏刺客信条起源为例介绍了游戏可以在历史教学中扮演重要作用,可以作为一种新的学习历史的方法,故选B。8My twin sister is in therapy(治疗). The other day, she missed an appoint

    91、ment for no good reason. She had been doing some law school work on her computer and making lunch, and when she looked at the time, her appointment had passed. “My therapist said it was time blindness,” she told me later. “Were all time-blind,” I thought. Time blindness is just like being unable to

    92、distinguish between red and blue.Im living in New York, 3,000 miles away from my twin and our parents in Southern California. We video chat every day, but I havent seen her in person since Christmas. I know how much time has officially passed. But it feels much longer, like we have unknowingly enter

    93、ed a new century since then. I swear I heard her laugh just the other day.Time blindness is a term invented by doctors who treat people with ADHD (注意缺陷多动障碍 ). Psychologist Ari Tuckman says adults typically develop an awareness of time and an ability to track its passing. Some people have what he cal

    94、ls harder or sharper time awareness: they know when theyve been out for lunch too long, or when something hasnt been in the oven for long enough. Others have much softer time awareness: they can miss appointments and trains, or play a game for hours and not realize they havent eaten dinner. Time bli

    95、ndness can greatly impact someones life, if they cant ever meet deadlines. People with ADHD are often more time-blind than others.Besides our own time awareness, Tuckman says, context plays a role: Sleep loss, anxiety, or being drunk. It might impact how we deal with the world and can make us feel m

    96、ore time-blind. Without the usual time-marker reminders that we might use to divide up our days: the school bus arriving, the line at the coffee shop, or weekend nights spent at restaurants with friends, were swimming in a sea of sameness.Tuckman says it might be nice for more people to understand t

    97、ime blindness, if only to help normalize this feeling that clocks have stopped working. Trains and appointments are our context reminders, and so are other people. He says talking to them, even while physically apart, can be a way to keep time. Loved ones are good clocks.28.What do we know about the

    98、 author when it comes to her sister?A.She is not optimistic about her sisters health.B.It has been years since they chatted face to face.C.She really cares about her sister who is far away.D.She has learned that her sister was seriously ill.29.What are people having harder time awareness like accord

    99、ing to AriTuckman?A.They are often productive in a limited time.B.They tend to spend less time in having lunch.C.They usually need stronger time management.D.They are good at keeping track of time passing.30.What do the time-marker reminders in Paragraph 4 refer to?A.Common events in our daily life.

    100、B.Troubles we are suffering from in life.C.Good friends in our social life.D.The same things we share regularly.31.What might Ari Tuckman suggest to deal with time blindness?A.Just setting your clock forward.B.Being open with your loved ones.C.Showing negative feelings bravely.D.Staying with your fa

    101、mily all the time.【答案】28.C29.D30.A31.B【分析】这是一篇说明文。文章通过作者发现妹妹患上了“时间盲症”,向人们具体说明了这一种病理,并且针对这个病给出一些建议。28.细节理解题。根据文中“Im living in New York, 3,000 miles away from my twin and our parents in Southern California. We video chat every day, but I havent seen her in person since Christmas. I know how much time

    102、has officially passed. But it feels much longer”(我住在纽约,离我妹妹和在南加州的父母3000英里。我们每天视频聊天,但是自从圣诞节后我很久没见她本人了,我知道时间过了很久了,但是感觉时间会更久一些。)可知,妹妹离我很远,但是距离没有阻止我们,我们每天视频聊天,而且尽管只是有一段时间没见她本人,我就会感觉很久很久没见她了,由此可以看出作者很在乎离自己很远的妹妹,结合选项,故选C项。29.细节理解题。根据文中“they know when theyve been out for lunch too long, or when something h

    103、asnt been in the oven for long enough.”(他们知道出去吃午饭太久了,或者烤箱里的东西时间不够长。)可知有这种“harder time”意识的人,他们对时间的流逝很敏感,即他们擅长记录时间的流逝,结合选项,故选D项。30.词句猜测题。根据文中“the school bus arriving, the line at the coffee shop, or weekend nights spent at restaurants with friends”(校车到达,咖啡店排队,或者周末晚上和朋友一起在餐厅度过。)可知这些事情是日常生活常出现的事情,而这些事情在

    104、文章中是出现在Without the usual time-marker reminders that we might use to divide up our days后面的,而且句子后面有“:”,表示解释的,说明冒号后面的是对前面的解释,分析冒号前面的句子,可知句意为如果没有我们用来划分我们白天的这个“the usual time-marker reminders”,也就是说冒号后面出现的事情是对the usual time-marker reminders进行解释,即the usual time-marker reminders是指日常生活中出现的普通的事情,结合选项,故选A项。31.

    105、推理判断题。根据文中是了后一段内容“ Tuckman says it might be nice for more people to understand time blindness, if only to help normalize this feeling that clocks have stopped working. Trains and appointments are our context reminders, and so are other people. He says talking to them, even while physically apart, can be a way to keep time. Loved ones are good clocks”(塔克曼说,对更多的人来说,理解时间盲可能是件好事,只要能帮助人们正常化时钟停止工作的感觉就好了。火车和约会都是我们的背景提醒者,同时其他人也是。他说,跟他们说话,即使是身体上的分开,也可能是一种计时的方法。爱的人是很好的时钟。)可知,Tuckman建议有两点:一是让更多人去理解无时间辨别能力这种病,二是要跟他们说话,敞开心扉,爱的人是很好的时钟。故选B项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:备战2021届高考英语二轮专题复习 爱尚阅读 实战篇 专题20 阅读综合演练(1)(含解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-959556.html
    相关资源 更多
  • 2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第四章第三节第1课时实验:探究动能定理 .ppt2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第四章第三节第1课时实验:探究动能定理 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【重点班】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【重点班】.docx
  • 2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第三章第二节万有引力定律的应用 .ppt2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第三章第二节万有引力定律的应用 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【重点】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【重点】.docx
  • 2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第三章第一节万有引力定律 .ppt2016-2017年高中物理粤教版必修2课件:第三章第一节万有引力定律 .ppt
  • 2016-2017年高中学业水平测试.ppt2016-2017年高中学业水平测试.ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【达标题】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【达标题】.docx
  • 2016-2017年高中地理人教版必修2课件:第六章第二节中国的可持续发展 含解析.ppt2016-2017年高中地理人教版必修2课件:第六章第二节中国的可持续发展 含解析.ppt
  • 2016-2017年高中地理人教版必修2课件:第五章第二节交通运输方式和布局变化的影响 含解析.ppt2016-2017年高中地理人教版必修2课件:第五章第二节交通运输方式和布局变化的影响 含解析.ppt
  • 2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第四章第三节通向可持续发展的道路 .ppt2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第四章第三节通向可持续发展的道路 .ppt
  • 2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第二章第一节城市的空间结构 .ppt2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第二章第一节城市的空间结构 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考试直接用】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考试直接用】.docx
  • 2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第一章第二节人口的迁移 .ppt2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第一章第二节人口的迁移 .ppt
  • 2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第一章第三节环境承载力与人口合理容量 .ppt2016-2017年高中地理中图版必修2课件:第一章第三节环境承载力与人口合理容量 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点精练】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点精练】.docx
  • 2016-2017年高中历史人民版必修2课件:专题三二伟大的历史性转折 .PPT2016-2017年高中历史人民版必修2课件:专题三二伟大的历史性转折 .PPT
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点梳理】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点梳理】.docx
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点提分】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【考点提分】.docx
  • 2016-2017年高中历史人教版必修2课件:第五单元第14课物质生活与习俗的变迁 .PPT2016-2017年高中历史人教版必修2课件:第五单元第14课物质生活与习俗的变迁 .PPT
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【综合题】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【综合题】.docx
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【综合卷】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【综合卷】.docx
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精选题】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精选题】.docx
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精练】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精练】.docx
  • 2016-2017年生物高中学业水平测试课件:专题八遗传的基本规律 .ppt2016-2017年生物高中学业水平测试课件:专题八遗传的基本规律 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精品】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精品】.docx
  • 2016-2017年物理粤教版选修3-2 课件:第二章第六节变压器 .ppt2016-2017年物理粤教版选修3-2 课件:第二章第六节变压器 .ppt
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精华版】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【精华版】.docx
  • 小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【突破训练】.docx小学二年级数学 1--9的乘法 专项练习题【突破训练】.docx
  • 2016-2017年数学选修1-2人教A版课件:4.ppt2016-2017年数学选修1-2人教A版课件:4.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1