2021-2022学年新教材高中英语 Unit 6 At one with nature单元测评训练(含解析)外研版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit At one with nature单元测评训练含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 nature 单元 测评 训练 解析
- 资源描述:
-
1、第六单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Darling,do you have any idea about our summer trip?W:Um,a moment,after the program.You see,the kids are talking about their school life,their worries
2、and problems,which may help us better understand our daughter.1.What is the woman talking about?A.A travel plan.B.A TV programme.C.Their school life.答案BW:Mike,this is the first time we have been invited to a Chinese dinner party.So please mind your table manners!Dont make noises when having dinner.D
3、ont speak too much at the table.Dont.M:OK!Im tired of so many donts.2.Whats the possible relationship between the speakers?A.Teacher and student.B.Customer and assistant.C.Mother and son.答案CW:They talked about the fashion show in the local club,saying that its great.M:Exactly.Lets go there together
4、tomorrow afternoon.You dress yourself like a housewife every day.I think this show is just held for you.W:But Im busy with my job.So,I have no time to go shopping.3.Whats on in the local club?A.A concert.B.A fashion show.C.A sports game.答案BW:Hey,George,here is the invitation for Marys wedding.M:I mu
5、st be crazy!This is the third invitation Ive received this month.W:A wedding is a good thing.New couples want to share their happiness.M:I am also happy.The only sad thing is my pocket.In this case Ill spend all my salary this month.4.What has the man received?A.A speeding ticket.B.A pay check.C.A w
6、edding invitation.答案CW:Mike,have you ever seen Peking Opera?M:Of course.Its seen as the symbol of China.I suppose every foreigner would manage to see one.W:Definitely.What do you think of Peking Opera?M:Well,it is an admirable art and at the same time difficult to understand.5.What does the man thin
7、k of Peking Opera?A.Its difficult to understand.B.Its great fun to learn.C.Its easy to perform.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:I heard the news on the radio that there was a hurri
8、cane in Florida yesterday.W:Oh,really? Were there any deaths?M:Yes,it was reported that 20 people were killed,including 4 children.And a lot of people lost their homes.The police and medical groups have been sent there.And the government calls on everyone to help them.W:What should we do?M:My classm
9、ates are going to hold a charity party to collect money for them.W:Cool!Please let me join in.6.Where does the man get the news?A.On TV.B.On the radio.C.On the Internet.答案B7.What does the woman want to do?A.Go to Florida.B.Join a medical group.C.Join in a charity party.答案C听第7段材料,回答第8、9题。W:Hi,Sandy.I
10、 am going to Isabel Shopping Center.Are you coming?M:No.The things are too expensive there for me.I cant afford it.W:That is no problem at all.Theyre having a general sale,and today is the last day.You dont want to miss such a good chance,do you?M:Really? Thats wonderful.Can you wait a second? I nee
11、d to change.W:All right,but hurry up.It takes you hours to change.M:I will.Do you think we can get something really nice and cheap? I mean this is the last day.W:I think so.They never sell clothes of poor quality.8.Why does the woman suggest going to the shopping centre?A.They have everything there.
12、B.Theyre having a general sale.C.They are within walking distance.答案B9.What does the man want to do before setting out?A.Get changed.B.Finish his work.C.Get some money from the bank.答案A听第8段材料,回答第10至12题。M:Hello,Miss.Im Sam,a journalist from the paper CampusWeekly.Now Im working on a report on difficu
13、lties living in the UK.May I ask you some questions?W:Sure!M:Whats your name? And how long have you been in the UK?W:Im Li Jie from China.I have been here for 5 years by January of 2019.M:Wow,pretty long.So do you think you can handle everything in your daily life?W:No,not really.I sometimes feel pu
14、zzled when talking with the natives.M:Would you share some examples?W:Err,for example,my friends told me “theres fat chance of losing weight with British food”.Gosh!What on earth will I be like,losing weight or gaining weight? I was confused.Then they laughed and told me “fat chance” means “unlikely
15、 to happen”.M:Yes.The idiom is always a headache to most international students.10.Who is the man?A.An international student.B.A journalist.C.A teacher.答案B11.When did the woman come to the UK?A.In 2014.B.In 2016.C.In 2019.答案A12.What sometimes makes the woman puzzled?A.The culture.B.The idiom.C.The s
16、chedule.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:Hey Rocky.Can I have a word with you?M:Whats up?W:Nothing major.How do you like it here?M:Its great.Everyone in the host family is good to me.W:Yeah,youre fitting in really well.Theres just a couple of things.Well,you answered your mobile at the table while we were havi
17、ng dinner tonight.M:Oh,Im sorry.Thats indeed a bit impolite.W:And Ive noticed after the meal you got up and left without saying anything.M:These things dont matter at home.I guess Ive got a lot to learn.W:Dont worry about it.I had a lot more to learn when I first arrived.They told me I was standing
18、too close to people.They care about space here.M:Yeah,new culture,new rules.Thanks for telling me all this.This weekend Ill look for an English class.Id like to do a short course while Im here.W:Well,I went to school in the city.I really liked it there.Ill look it up for you.13.How does the man like
19、 his host family?A.Theyre nice to him.B.Theyre busy at work.C.Theyre a bit selfish.答案A14.What did the man do after the meal?A.Staying at the table till the others left.B.Answering his mobile in front of others.C.Leaving the table without saying anything.答案C15.What was the woman told when she first a
20、rrived?A.She had spent too much money.B.She stood too close to people.C.She should make more friends.答案B16.What does the man plan to do for the weekend?A.Attend an English class.B.Treat the woman to dinner.C.Take a family trip.答案A听第10段材料,回答第17至20题。M:With the development of science and technology,peo
21、ple have more spare time.But how do we spend the free time? I prefer to go outdoors and spend my free time in some different places and with some different people.The first reason for outdoor activities is that I have spent too much time indoors.Most of the time I sit in the classroom,listen to the
22、teachers and do my exercises.The outdoor activities are too limited.Fresh air,sunlight and most important,enough physical exercise are needed for a healthy body.So when I am free,I should go out.The second reason is that I want to have more experiences in my life.When you go out,far away from your d
23、aily life,you will meet a lot of people who are quite different from you.It will give you a lot of exciting experiences.However,outdoor activities will take a lot of money and energy.So if you have not prepared enough,having some amusement indoors is also a good choice,which may be much cheaper and
24、easy to carry out.Reading some books and enjoying music are also very good.17.What does the speaker prefer to do in the spare time?A.Stay at home.B.Go outdoors.C.Watch TV.答案B18.What is most important for a healthy body?A.Enough physical exercise.B.Strong sunlight.C.Fresh air.答案A19.Why does the speak
25、er prefer outdoor activities?A.He can save a lot of time and money.B.He can make a lot of good friends.C.He has spent too much time indoors.答案C20.Which is the advantage of having some amusement indoors?A.Expensive to plan.B.Simple to conduct.C.Interesting to organise.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;
26、每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGet ready to fill your days full of fun and adventure.West Dorset,an area of outstanding natural beauty,is always a place to go and there is always something going on.The following are some of the star attractions.Mapperton House & GardensImpressive
27、valley gardens surrounded by wooded landscape.Gardens open: Daily 11 am5 pm except Fridays,March to October included.Booking through Tel: (0103) 959203 or Bridport MuseumThe local history museum attracts every history lover.We also have a year-round Local History Centre nearby where you can complete
28、 local and family history research.Open: MondaySaturday,April to October included.Booking through Tel: (0103) 959711 or Furleigh Estate Wine ToursThe vineyard and winery,producers of the UKs most outstanding sparkling wine.Come and see how the 2019 Winemaker of the Year makes wine.Open for sales: 11
29、 am4 pm Fridays and Saturdays,tours at 2 pm.Booking through Tel: (0103) 906323 or Old Crown Court and CellsExperience two hundred years of shocking crime and punishment.Tours of court room and cells on selected afternoons mid July to end August.Open: TuesdaySunday,March to September included.Booking
30、 through For all the latest information about attractions including opening times,reasonable prices and special offers,please go to .【语篇解读】本文是一则广告。如果你准备好让你的日子充满乐趣和冒险,那么就来本文介绍的这四个明星景点吧。21.Where can you learn about wine making?A.At Mapperton House & Gardens.B.At Bridport Museum.C.At Furleigh Estate Wi
31、ne Tours.D.At Old Crown Court and Cells.答案C解析细节理解题。根据FurleighEstateWineTours中的“Thevineyardandwinery,producersoftheUKsmostoutstandingsparklingwine.Comeandseehowthe2019WinemakeroftheYearmakeswine.”可知,在FurleighEstate可以了解到葡萄酒的制作。22.Whichwebsiteshouldyouvisitifyouwanttogetagoodprice?A.B.C.D.答案D解析细节理解题。根据
32、最后一段“Forallthelatestinformationaboutattractionsincludingopeningtimes,reasonablepricesandspecialoffers,.”可知,登录可以得到好价格的信息。23.Onwhatdayoftheweekcanyouvisitallthefourplaces?A.Monday.B.Tuesday.C.Friday.D.Saturday.答案D解析推理判断题。根据MappertonHouse&Gardens中的“Gardensopen:Daily11am5pmexceptFridays”,BridportMuseum中
33、的“Open:MondaySaturday”,FurleighEstateWineTours中的“Openforsales:11am4pmFridaysandSaturdays,toursat2pm”,OldCrownCourtandCells中的“Open:TuesdaySunday,MarchtoSeptemberincluded.”可知,在星期六可以拜访这四个地方。BI love to wander through the Blue Ridge Mountains on sunny days,so clear that it seems you can see landscapes se
34、veral states away.But I also love it when fog goes down and surrounds me in a state of peace and quietness.One day while I was visiting a familiar mountain top,the fog blew in.I was disappointed because Id gone there to take some photographs and needed a clear shot of the mountains in the distance.I
35、nstead I was stuck in the middle of a damp,gray cloud.I carried my camera over my shoulder and made my way back to the car to wait,hoping the fog would lift.As I sat there,still,I began to see things that Id never noticed before.I spied an old tree,with rough trunks and branches of interesting shape
36、s.I observed the cliffs behind me and the beautiful designs made with rocks and bush.All this new-to-me scenery drew me back out of the car,and soon I was happily exploring a part of this landscape Id never seen before.The fog never did lift,but I saw things Id never seen before.As I drove home,with
37、 a camera full of images and a heart full of gratitude for nature,I thought about what had happened.Nature has used those times where everything around me seems like gray to show me things I wouldnt have seen otherwise.I experienced that especially when our son was in the military.Often the weight o
38、f what he was facing covered me with despair.It was in those times that nature revealed itself the most warmly.So if youre engulfed by any kind of fog,take a deep breath.Stop struggling to see too far ahead and look close by.Thats where youll find nature waiting to open up your eyes in ways you neve
39、r imagined.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者喜欢登高望远,但有一次登上山顶之后,因为浓雾的原因拍不了照,只好回到车上等。没有想到的是,平常视而不见的车旁的景色吸引了作者。人生不如意时,大可不要想太远,深吸一口气,美好的事物就在眼前。24.Why did the author climb up the mountain top that day?A.To take some photos of scenery close by.B.To enjoy the landscape of the mountain top.C.To get some images of faraway
40、mountains.D.To take pleasure bathed in the mountain fog.答案C解析细节理解题。根据第二段第二句可知,作者去登山就是为了拍摄照片,而大雾使得作者看不清远处的山峦,所以作者非常失望。可见,作者去就是拍摄山峦远景的。故选C项。25.What contributed to the authors getting out of the car again?A.Lifting of the fog.B.Landscape outside the car.C.Natural scenery nearby.D.Strange things that ha
41、ppened.答案B解析细节理解题。根据第三段可知,作者一直以为美景在人迹罕至的山顶,所以忽视了附近的景色。回到车上,却看到了一些平时视而不见的景色,于是才下车探个究竟。故选B项。26.What is the meaning of the underlined word “engulfed” in the fourth paragraph?A.Surrounded.B.Covered.C.Buried.D.Floated.答案A解析词义猜测题。根据第一段最后一句可知,此处表示人全身“沉浸”在大雾中,覆盖、埋葬和漂浮不能表达这种完全笼罩的状态。故选A项。27.What can we conclu
42、de from the last paragraph?A.The author felt alone with his son serving in the military.B.The author returned with fruitful results after the fog lifted.C.Nature has a tendency to show miracles in those difficult times.D.People are advised to look nearby instead of far away in hard times.答案D解析推理判断题。
43、根据最后一段倒数第二句可知,与其努力挣扎去远方,不如看看常被忽视的周边,自然早就为你准备了奇迹。故选D项。CHow crowded your neighbourhood is can affect the health of our planet,a new study finds.Scientists measured the effect that people have on the environment using a carbon footprint.That footprint reflects the amount of carbon dioxidea greenhouse g
44、asthat is sent into the atmosphere because of peoples daily activities.Carbon footprints tend to be low for citizens.Living in a suburb(郊区) outside a city,however,can be opposite(相反的).People living in city centres have low carbon footprints,the researchers found.“It is much easier to have a low carb
45、on effect if your home is close to where you work,shop and play,” explains Jones.Living within walking or biking distance cuts back on the amount of carbon dioxide compared with moving people by cars.And cities with bus and subway networks allow people to travel great distances while keeping the amo
46、unt of greenhouse gases low.Not everyone can afford to live in the city,however.Suburbs offer more space,allowing people to build larger homes.Suburbs may offer better schools to kids.But those homes are usually far away from where their owners work,play or learn.So people who live in suburbs often
47、drive long distances.The average household in a large city sends out about 40 tons of carbon dioxide per year.The average suburban household,however,sends out close to 50 tons of carbon dioxide per year.The new findings are an important contribution to climate research.They would give scientists a b
48、etter feel for how culture might mix with locations to influence our carbon footprints.You may not have any control over the location of your home.Still,everyone can take steps to shrink their carbon footprints.Thats because how much we pollute is influenced not just by where we live,but also by how
49、 we live.To shrink your footprint,start small.Turn off lights when theyre not in use.Recycle or reuse things instead of throwing them away.And as people get used to making small changes,the leap to bigger ones will get easier.【语篇解读】本文是一篇说明文。最新研究发现,城市居民更容易产生较低的碳排放量,从而有利于环保。28.Why do people living in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392817.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
八年级英语下学期期中评估检测题pdf无答案新版外研版.pdf
