高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套(39) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套39 WORD版含解析 高考 英语 一轮 复习 人教版 新课 单元 精品 阶段 测试 精选 八十 39 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套本卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。共150分。时间:120分钟。第卷(选择题共115分).听力理解(共两节,满分30分)(略).多项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)21Would you please give me a hand and take the bookcase upstairs?_.A. With pleasure B. Thats all rightC. My pleasure D. Dont hurry22(2010北黄卷)Shenzhou _ at about 9:10 pm. Thursday
2、, carrying three astronauts, one of whom became the first Chinese _ in space.A. lifted off; walking B. lifted off; to walkC. lifted up; to walk D. lifted up; walking23The little boy still needs the _ 20 dollars to do with some things _.A. remaining; remained to be settledB. remaining; remaining to b
3、e settledC. remained; remained to settleD. remained; remaining to settle24The early pioneers had to _ many difficulties to settle on the new land.A. go back on B. go throughC. go into D. go along with25Ive failed to _ him to change his mind.I know youve tried your best.A. allow B. suggestC. persuade
4、 D. advise26The _ is that the new machine will arrive tomorrow.A. chance B. luckC. accident D. possibility27The position, however, _ you are applying, is not a wellpaid one.A. that B. whichC. for which D. to which28We visited the school that lies in _ was a big factory more than twenty years ago.A.
5、what B. whichC. that D. where29_ some of this juice. Perhaps youll like it.A. Trying B. TryC. To try D. Have tried30_ repeated assurances that the product is safe, many people have stopped buying it.A. In spite of B. On account ofC. Because of D. As a consequence of答案21A。With pleasure表示愉快地接受,同意,“非常愿
6、意,可以,行”。22B。lift off“(火箭)发射”;lift up“举起,抬高”;Chinese前有序数词修饰所以后面要用动词不定式作定语。23B。考查非谓语动词。第一空remaining表“剩余的”;第二空是现在分词短语作定语,相当于定语从句which remain to be settled,后面有“将被解决”之意,所以用不定式的被动形式。24B。依题意该动词短语意义应为“经历,遭受”,go through正有此义。25C。persuadesucceed in advising sb. to do sth.,结合题意只有C最佳。26A。The chance is/The chance
7、s areIts likely that“有可能”。27C。考查定语从句。语境:然而,你申请的这个职位薪俸并不算(十分)优厚。however作为插入成分,容易使考生出错。其实本句可拆分为:“You are applying for the position.和The position is not quite a wellpaid one.”两个句子,故关系代词作apply for的宾语。28A。考查名词性从句的连接词。what引导名词性从句,相当于a place that。29B。祈使句连词简单句。30A。考查介词词组辨析。句意:尽管不断保证说该产品是安全的,但是很多人还是不再购买了。所以这
8、里选A。.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)(龙岩质检)My dad also taught me, by example, that a healthy lifestyle is important. He was _31_ ever sick. But I dont think my dad ever even had a cup of coffee. He seldom _32_ alcohol.He would say, “Bonnie, your _33_ is a reflection of your overall physical wellbeing. So _
9、34_ you want to sing well, take better care of yourself.” If I became hoarse(嘶哑) or caught a cold, he didnt _35_ me directly, “Well, Bonnie, you know, if you get to sleep a little earlier, that would probably be a good _36_.” When I decided to get silent about 18 years ago, he told me, “See, Bonnie,
10、 its so great to see you in such strong voice _37_.”He just did not complain(抱怨), even when he was uncomfortable towards the end, _38_ the cancer that eventually _39_ his life. He simply made a _40_ to be positive.I am so glad that we had the _41_ to perform together. I was touched that he tried sin
11、ging my music, _42_ the bluesy style didnt come _43_ to him. Then, when I had so much Grammy(格莱美奖) _44_ with my album Nick of Time in 1990, I _45_, Hey, I had one of the greatest _46_ of all time in my family. I was very _47_ about doing The Boston Pops Show on TV with my dad. To _48_ me, he said, “
12、Bonnie, a beautiful song is a beautiful song. Just _49_ it.” I looked in my dads _50_, and there we were singing the Irving Berlin song. Of all the duets(二重唱) Ive done, that one will always be a highlight.31A. possibly B. hardlyC. nearly D. almost32A. avoided B. bannedC. served D. touched33A. voice
13、B. beautyC. habit D. health34A. whether B. whenC. if D. though35A. punish B. scoldC. blame D. order36A. idea B. questionC. decision D. deed37A. all in all B. all overC. all the time D. all right38A. from B. byC. in D. at39A. carried B. tookC. changed D. lost40A. plan B. livingC. choice D. promise41A
14、. time B. luckC. energy D. chance42A. if only B. even thoughC. whenever D. unless43A. happily B. fortunatelyC. truly D. naturally44A. difficulty B. successC. process D. effort45A. said B. guessedC. meant D. realized46A. dancers B. editorsC. listeners D. singers47A. nervous B. shyC. scared D. upset48
15、A. teach B. trainC. calm D. praise49A. forget B. believeC. make D. do50A. mind B. thoughtC. heart D. eyes答案文章讲述了作者从父亲那里学到了人生重要的一课,即人要保持健康的生活方式,保持乐观向上的心态。31B。根据第一段的第一句话和最后一句话可知,作者父亲的生活方式是健康的,因此这里填hardly符合语境,即他几乎从来不生病。32D。avoid“避免”;ban“禁止”;serve“提供,服务”;touch“接触”。显然D项符合语境,即他几乎从来不喝酒。33A。考查上下文语境。根据后面句子中的
16、sing可知,这里说的是嗓音。34C。if引导条件状语从句,符合题意。这句话的意思是:如果你想唱好歌,你要保护好自己(的嗓子)。35C。blame“责备”。根据她父亲说的话可知,他是在责备作者,但是他说得比较委婉。其他几项不符合语境:punish“惩罚”,order“命令”,显然都不符合语境;scold“责骂,训斥”,语气太重,不符合语境。36A。idea“主意,想法”,即你早点睡觉是个好主意。其他几项不符合题意。37C。all in all“总之”;all over“彻底地,完全地”;all the time“一直”;all right“好,同意”。根据文章内容可知C项正确。38A。from
17、表示原因。他从来不抱怨,甚至在他因为癌症而不舒服时都是如此,直到最后癌症夺走了他的生命。39B。take ones life是固定短语,意思是“夺去某人的生命”。40C。make a plan“制订计划”;make a living“谋生”;make a choice“作出选择”;make a promise“许诺”。根据上下文内容可知C项正确,即他选择的是积极(乐观)的生活方式。41D。这句话的意思是:我很高兴我们有机会同台演出。其他选项不符合语境。42B。even though/if表示“尽管”,引导让步状语从句,符合语境。43D。happily“高兴地”;fortunately“幸运地”
18、;truly“真实地”;naturally“自然地”。根据文章内容可知,D项符合题意。44B。success表示“成功”,即取得了很大的成功。其他选项不符合题意。45D。realize表示“感觉到,意识到”。这句话是说:当我获得成功的时候,我意识到家里一直有一位伟大的歌手(即父亲)。46D。“我”意识到自己家里有一个很伟大的“歌手”,即父亲。其他几个词不符合题意:dancers“舞蹈演员”;editors“编辑”;listeners“听众”。47A。nervous“紧张的,烦乱的”。从后面作者父亲说的话可知,他在安慰和鼓励作者,因此本题选nervous,即作者感到紧张。其他几个词不符合语境:s
19、hy“害羞的”;scared“恐惧的”;upset“烦乱的,不高兴的”。48C。calm“使平静”,符合语境。49B。父亲的意思是:你要相信这一点。即要作者相信他前面说的话。50D。根据looked in可知,只有D项符合题意,即望着父亲的眼睛(并从父亲的眼神中得到了鼓励)。.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)A(重庆)I was waiting for a phone call from my agent. He had left a message the night before, telling me that my show was to be cancelled. I
20、called him several times, but each time his secretary told me that he was in a meeting and that he would call me later. So I waited and waited, but there was still no call. Three hours passing by, I became more and more impatient. I was certain that my agent didnt care about my work, and he didnt ca
21、re about me. I was overcome with that thought. I started to shout at the phone, “Let me wait, will you? Who do you think you are?”At that time I didnt realize my wife was looking on. Without showing her surprise, she rushed in, seized the phone, tore off the wires, and shouted at the phone, “Yeah! W
22、ho do you think you are? Bad telephone! Bad telephone!” And she swept it into the wastebasket.I stood watching her, speechless. What on earth.?She stepped to the doorway and shouted at the rest of the house, “Now hear this! All objects in this roomif you do anything to upset my husband, out you go!”
23、Then she turned to me, kissed me, and said calmly, “Honey, you just have to learn how to take control.” With that, she left the room.After watching a crazy woman rushing in and out, shouting at everything in sight, I noticed that something in my mood(情绪) had changed. I was laughing. How could I have
24、 trouble with that phone? Her antics helped me realize I had been driven crazy by small things. Twenty minutes later my agent did call. I was able to listen to him and talk to him calmly.51Why did the author shout at the telephone?A. He was mad at the telephone.B. He was angry with his agent.C. He w
25、as anxious about his wife.D. He was impatient with the secretary.52What did the authors wife do after she heard his shouting?A. She said nothing.B. She shouted at him.C. She called the agent.D. She threw the phone away.53What made the author laugh?A. His own behavior.B. His wifes suggestion.C. His c
26、hangeable feelings.D. His wifes sweet kiss.54What does the underlined word “antics” refer to?A. Smart words. B. Unusual actions.C. Surprising looks. D. Anxious feelings.答案作者给我们讲述了他亲身经历的一件事情:作者收到他的经纪人的信息,说自己的演出被取消了,但当他给经纪人打电话的时候,秘书总是说他在开会,并说晚些时候他会给作者回电话。总等不到电话的作者变得不耐烦了,对着电话大吼。他的妻子听到后,便将电话机扔进了垃圾箱,说是电话
27、惹他生气了。作者从妻子的举动中突然有所醒悟,感觉自己不应该发火,最后耐心地等待并等到了电话,而且还心平气和地和对方交谈。51B。推理判断题。根据文章第一段可知,“我”对着电话大吼是因为等“我”的经纪人(agent)的电话等得不耐烦了,对经纪人感到很生气。因此B项与原文内容相符。52D。细节理解题。由文章第二段内容可知,听到“我”的怒吼后,“我”的妻子将电话机扔进了垃圾箱。53A。细节理解题。根据最后一段第二、三句话“I was laughing. How could I have trouble with that phone?”可知,作者是笑自己失控的行为。54B。词义猜测题。根据文章内容可
28、知,作者的妻子听到作者的吼叫声后,做了一些很古怪的事情,如将电话机扔进垃圾箱、对着屋子里的东西喊话等。而正是她的这些古怪的行为让作者突然意识到了自己的失控。由此可推知B项正确。B(2007全国)Anyone who cares about what schools and colleges teach and how their students learn will be interested in the memoir(回忆录) of Ralph WTyler, who is one of the most famous men in American education.Born in
29、Chicago in 1902, brought up and schooled in Nebraska, the 19yearold college graduate Ralph Tyler became hooked_on_teaching while teaching as a science teacher in South Dakota and changed his major from medicine to education.Graduate work at the University of Chicago found him connected with honorabl
30、e educators Charles Judd and W. W. Charters, whose ideas of teaching and testing had an effect on his later work. In 1927, he became a teacher of Ohio State University where he further developed a new method of testing.Tyler became wellknown nationally in 1938, when he carried his work with the Eigh
31、tYear Study from Ohio State University to the University of Chicago at the invitation of Robert Hutchins.Tyler was the first director of the Center for Advanced Study in the Behavioral Sciences at Stanford, a position he held for fourteen years. There, he firmly believed that researchers should be f
32、ree to seek an independent(独立的) spirit in their work.Although Tyler officially retired in 1967, he never actually retired. He served on a long list of educational organizations in the United States and abroad. Even in his 80s he traveled across the country to advise teachers and management people on
33、 how to set objectives(目标) that develop the best teaching and learning within their schools.55Who are most probably interested in Ralph W. Tylers memoir?A. Top managers. B. Language learners.C. Serious educators. D. Science organizations.56The words “hooked on teaching” underlined in Paragraph 2 pro
34、bably mean _.A. attracted to teachingB. tired of teachingC. satisfied with teachingD. unhappy about teaching57Where did Tyler work as the leader of a research center for over 10 years?A. The University of Chicago.B. Stanford University.C. Ohio State University.D. Nebraska University.58Tyler is said
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-1003516.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
