分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型江苏省普通高等学校2017年高三英语招生考试资源练习:题型三 阅读理解 试卷四 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:340988
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:42KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省普通高等学校2017年高三英语招生考试资源练习:题型三 阅读理解 试卷四 WORD版含解析 江苏省 普通高
    资源描述:

    1、试卷四A(2015兰州一中期中)The kids in this village wear dirty, ragged clothes. They sleep beside cows and sheep in huts made of sticks and mud. They have no school. Yet they all can chant the English alphabet, and some can make words. The key to their success: 20 tablet computers(平板电脑)dropped off in their Eth

    2、iopian village in February by a US. group called One Laptop Per Child. The goal is to find out whether kids using todays new technology can teach themselves to read in places where no schools or teachers exist. The Massachusetts Institute of Technology researchers analyzing the project data say they

    3、re already amazed. “What I think has already happened is that the kids have already learned more than they would have in one year of kindergarten,” said Matt Keller, who runs the Ethiopia program. The fastest learnerand the first to turn on one of the tabletsis 8yearold Kelbesa Negusse. The devices

    4、camera was disabled to save memory, yet within weeks Kelbesa had figured out its workings and made the camera work. He called himself a lion, a marker of accomplishment in Ethiopia. With his tablet, Kelbesa rearranged the letters HSROE into one of the many English animal names he knows. Then he spel

    5、led words on his own. “Seven months ago he didnt know any English. Thats unbelievable,” said Keller. The project aims to get kids to a stage called “deep reading”, where they can read to learn. It wont be in Amharic, Ethiopias first language, but in English, which is widely seen as the ticket to hig

    6、her paying jobs. 1. How does the Ethiopia program benefit the kids in the village? A. It contributes to their selfstudy.B. It trains teachers for them.C. It helps raise their living standards.D. It provides funds for building schools. 2. It amazed Keller that with the tablet Kelbesa could _. A. draw

    7、 pictures of animals.B. learn English words quickly.C. write letters to researchers.D. make phone calls to his friends. 3. What is the aim of the project? A. To offer Ethiopians higher paying jobs. B. To make Amharic widely used in the world. C. To assist Ethiopians in learning their first language.

    8、 D. To help Ethiopian kids read to learn in English. B(2015河北名校联盟检测)Youve probably heard about sports coaches, fitness coaches, voice and music teachers, career counselors, psychiatrists(精神病医师) and other specialists who teach skills and help us cope with daily life. But theres a rapidly growing kind

    9、 of professional who does a little bit of everything. She or he is called a “_life_coach”. People who are at crossroads in their lives, and corporations that want to give certain employees a career boost, are turning to them for help.The idea that one persons success story can change other peoples l

    10、ives for the better goes back at least to the 1930s. Dale Carnegies famous selfimprovement program “How to Win Friends and Influence People” came along soon thereafter.But this new style of life coaches includes more than enthusiastic speakers or writers. They use their own experiences in business,

    11、sports, military service, or psychotherapy(心理疗法)to help others make critical life decisions.They often give their approach a slogan, such as “energy coaching” or “fearless living” or “working yourself happy”Dave Lakhani in Boise, Idaho, for instance, works with salespeople to develop what he calls a

    12、 “road map”. He says an ongoing relationship with a coach is like having a personal fitness trainer for ones career and life outside work.Lakhanis Bold Approach coaching firm also donates some of its time to help people who are anything but successfulincluding battered women and struggling single mo

    13、thers.But others in the socalled “helping professions” are not thrilled about the lifecoaching movement. They say that anyone, trained or untrained, can call himself or herself a life coach, and that slick(华而不实的) promoters who mess with peoples lives can do more harm than good.4. Which of the follow

    14、ing is the best title for the passage?A. Working Yourself HappyB. Life Coaches Help With Tough DecisionsC. How to Cope With Daily Life With Life CoachesD. The LifeCoaching Movement5. The underlined phrase “life coach” in Paragraph 2 means “_”A. the career counselor who teaches skillsB. the psychiatr

    15、ist who helps us cope with daily lifeC. the fitness coach who teaches us lessonsD. the specialist who helps us make important life decisions6. The last paragraph is mainly about_A. the introductions of life coachB. the disagreements of life coachC. the effects of life coachD. the experiences of life

    16、 coach7. What is the authors attitude towards life coaches?A. Cautious. B. Approving.C. Casual. D. Disapproving.C (2015全国卷) More students than ever before are taking a gap year(间隔年) before going to university. It used to be called the “year off” between school and university. The gap year phenomenon

    17、 originated(起源) with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year. This year, 25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year, according to statistics on unive

    18、rsity entrance provided by the University and College Admissions Service(UCAS) That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year. Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education. “Students who take a wellplanned year out are mo

    19、re likely to be satisfied with, and complete, their chosen course. Students who take a gap year are often more mature and responsible,” he said. But not everyone is happy. Owain James, the president of the National Union of Students(NUS), argued that the increase is evidence of student hardshipyoung

    20、 people are being forced into earning money before finishing their education. “New students are now aware that they are likely to leave university up to 15,000 in debt. It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree. NUS sta

    21、tistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods,” he said.8. What do we learn about the gap year from the text?A. It is flexible in length.B. It is a time for relaxation.C. It is increasingly popular.D. It is required

    22、 by universities.9. According to Tony Higgins,students taking a gap year_A. are better prepared for college studiesB. know a lot more about their future jobsC. are more likely to leave university in debtD. have a better chance to enter top universities10. How does Owain James feel about the gap year

    23、 phenomenon?A. Hes puzzled. B. Hes worried.C. Hes surprised. D. Hes annoyed.11. What would most students do on their vacation according to NUS statistics?A. Attend additional courses.B. Make plans for the new term.C. Earn money for their education.D. Prepare for their graduate studies.D(2015全国卷) Sal

    24、vador Dali (19041989) was one of the most popular of modern artists. The Pompidou Centre in Paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing together over 200 paintings, sculptures, drawings and more. Among the works and masterworks

    25、on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly The Persistence of Memory. There is also LEnigme sans Fin from 1938, works on paper, objects, and projects for stage and screen and selected parts from television programmes reflecting the artists showman qualities.The visitor wil

    26、l enter the World of Dali through an egg and is met with the beginning, the world of birth. The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain.The exhibition shows how Dali draws the viewer between two infinities(无限). “From the infinity small to the infinity

    27、 large, contraction and expansion coming in and out of focus: amazing Flemish accuracy and the showy Baroque of old painting that he used in his museumtheatre in Figueras,” explains the Pompidou Centre.The fine selection of the major works was done in close collaboration(合作) with the Museo Nacional

    28、Reina Sofia in Madrid, Spain, and with contributions from other institutions like the Salvador Dali Museum in St. Petersburg, Florida.12. Which of the following best describes Dali according to Paragraph 1?A. Optimistic. B. Productive.C. Generous. D. Traditional.13. What is Dalis The Persistence of

    29、Memory considered to be?A. One of his masterworks.B. A successful screen adaptation.C. An artistic creation for the stage.D. One of the best TV programmes.14. How are the exhibits arranged at the World of Dali?A. By popularity.B. By importance.C. By size and shape.D. By time and subject.15. What doe

    30、s the underlined word “contributions” in the last paragraph refer to? A. Artworks. B. Projects.C. Donations. D. Documents.试 卷 四A【文章大意】 本文是一篇调查研究。讲的是美国一个团体在埃塞俄比亚没有学校和老师的地方,通过给孩子们20台平板电脑来看使用新技术的孩子是否能够教会自己阅读。1.A 解析:细节理解题。根据第三段中的“The goal is to find out. teachers exist.”可知该项目是帮助孩子学会自学。故选A。2.B 解析:细节理解题。根

    31、据文章倒数第二段中“Seven months. unbelievable”可知Keller对Kelbesa在短短七个月里从不认识英语到会拼写英语感到不可思议。故选B。3.D 解析:细节理解题。根据最后一段中的“The project aims to get. language, but in English.”可知选D。B【文章大意】 本文讲述生活中出现一些生活教练,他们会给你的生活指引、激励,但也有些华而不实的生活教练相反会扰乱人们的生活。4.B 解析:文章标题题。本文讲述生活中出现一些生活教练,他们会给你的生活指引、激励。故选B项。5.A 解析:词义猜测题。根据第二段中的“People w

    32、ho are at crossroads. them for help.”可知选A项。6.B 解析:段落大意题。根据最后一段中的“They say that anyone, trained. =harm than good.”可知选B。7.A 解析:作者态度题。文中最后一段提到生活教练的负面作用,他们有的会激励你的生活,有的会扰乱你的生活,说明作者很谨慎表明自己的态度。故选A项。C【文章大意】 本文主要介绍了越来越多的学生在上大学之前采取了“间隔年”的方式,即推迟上大学的时间,在此期间挣钱赚取上学的学费等,以及人们对于这种做法的赞成和反对的观点。8.C 解析:细节理解题。根据第一段第一句和第三

    33、段的第一句可知,采取“间隔年”的学生的人数在不断增加,说明了它越来越受学生们的欢迎,所以选C项。 9.A 解析:细节理解题。根据第三段中的“Students who take a. chosen course.”可知,采取“间隔年”的学生们对于所选择的课程更加满意,更有可能完成这些课程,故A项正确。10.B 解析:推理判断题。最后一段中的“evidence of student hardship(学生们的艰难)”和“young people are being forced into earning money before finishing their education(学生们被迫在完成

    34、教育之前挣钱)”,说明了Owain James对此现象的担心,故B项正确。11.C 解析:细节理解题。根据最后一段中的“NUS statistics show. vacation periods”可知C项正确。D【文章大意】 本文是一篇说明文。文章介绍了在巴黎 Pompidou Centre举办的著名画家萨尔瓦多达利的画展。12B 解析:细节理解题。根据文章第一段第二句“The Pompidou. together over 200 paintings, sculptures, drawings and more.”可知达利是一位多产的画家。故选B。13A 解析:细节理解题。根据文章第一段第三句“Among the works. The Persistence of Memory.”可知The Persistence of Memory是他的杰作之一。故选A。14D 解析:细节理解题。根据文章第二段第二句“The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain.”可知,展品是根据时间和主题安排的。故选D。15A 解析:词义猜测题。根据文章最后一段“The fine selection of. St. Petersburg, Florida.”可知选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省普通高等学校2017年高三英语招生考试资源练习:题型三 阅读理解 试卷四 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-340988.html
    相关资源 更多
  • 2020-2021学年高二人教版英语选修7课件:UNIT 3 LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt2020-2021学年高二人教版英语选修7课件:UNIT 3 LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt
  • 六年级上册 英语教案 Unit3 Festivals 外研剑桥版.doc六年级上册 英语教案 Unit3 Festivals 外研剑桥版.doc
  • 2020-2021学年高二人教版英语选修7课件:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt2020-2021学年高二人教版英语选修7课件:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt
  • 四川省攀枝花市米易中学高中英语语法复习课件:英语音标(外研社版).ppt四川省攀枝花市米易中学高中英语语法复习课件:英语音标(外研社版).ppt
  • 四川省攀枝花市米易中学高中英语语法复习课件:强调句复习(外研社版).ppt四川省攀枝花市米易中学高中英语语法复习课件:强调句复习(外研社版).ppt
  • 四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:完形填空解题技巧和策略(共22张PPT).ppt四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:完形填空解题技巧和策略(共22张PPT).ppt
  • 四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:同义词辨析(共91张PPT).ppt四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:同义词辨析(共91张PPT).ppt
  • 四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:介词 关系代词(共28张PPT).ppt四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:介词 关系代词(共28张PPT).ppt
  • 2022高一(上)英语1-5单元基础知识复习测验.docx2022高一(上)英语1-5单元基础知识复习测验.docx
  • 四川省成都市第七中学高中英语外研版必修三课件:MODULE 3-LANGUAGE-PRACTICE (共20张PPT).ppt四川省成都市第七中学高中英语外研版必修三课件:MODULE 3-LANGUAGE-PRACTICE (共20张PPT).ppt
  • 六合高级中学高三课堂训练(英语).doc六合高级中学高三课堂训练(英语).doc
  • 四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 2 NO DRUGS GRAMMAR(共18张PPT).ppt四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 2 NO DRUGS GRAMMAR(共18张PPT).ppt
  • 四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS LANGUAGE POINTS(共23张PPT).ppt四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS LANGUAGE POINTS(共23张PPT).ppt
  • 四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS GRAMMAR(共14张PPT).ppt四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS GRAMMAR(共14张PPT).ppt
  • 四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版英语选修8课件:MODULE 6 THE TANG POEMS READING(共34张PPT) .ppt四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版英语选修8课件:MODULE 6 THE TANG POEMS READING(共34张PPT) .ppt
  • 四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版英语选修8课件:MODULE 5 THE CONQUEST OF THE UNIVERSE READING PRACTICE BY XGH(共14张PPT) .ppt四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版英语选修8课件:MODULE 5 THE CONQUEST OF THE UNIVERSE READING PRACTICE BY XGH(共14张PPT) .ppt
  • 2020-2021学年新教材译林版英语必修第二册课时分层作业:UNIT 2 突破语法大冲关 WORD版含解析.doc2020-2021学年新教材译林版英语必修第二册课时分层作业:UNIT 2 突破语法大冲关 WORD版含解析.doc
  • 六下册英语期中试题.doc六下册英语期中试题.doc
  • 兴农中学2004——2005学年第二学期第一次月考高二英语试卷.doc兴农中学2004——2005学年第二学期第一次月考高二英语试卷.doc
  • 兴元中学度七年级英语上册期中试题及答案.doc兴元中学度七年级英语上册期中试题及答案.doc
  • 2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 5 ON THE ROAD PERIOD 1 WORD版含解析.docx2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 5 ON THE ROAD PERIOD 1 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 4 STAGE AND SCREEN PERIOD 4 WORD版含解析.docx2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 4 STAGE AND SCREEN PERIOD 4 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 1 FOOD FOR THOUGHT PERIOD 4 WORD版含解析.docx2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 1 FOOD FOR THOUGHT PERIOD 4 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第二册课时作业(二) UNIT 1 GROWING UP SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第二册课时作业(二) UNIT 1 GROWING UP SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第二册课件:5-1 SECTION Ⅰ STARTING OUT UNDERSTANDING IDEAS .ppt2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第二册课件:5-1 SECTION Ⅰ STARTING OUT UNDERSTANDING IDEAS .ppt
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第一册课时作业:UNIT 5 REVEALING NATURE 第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第一册课时作业:UNIT 5 REVEALING NATURE 第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 4 EVERYDAY ECONOMICS DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 4 EVERYDAY ECONOMICS DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 3 THE WORLD MEETS CHINA STARTING OUT & UNDERSTANDING IDEAS WORD版含解析.doc2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 3 THE WORLD MEETS CHINA STARTING OUT & UNDERSTANDING IDEAS WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 2 LESSONS IN LIFE WORD版含解析.doc2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 2 LESSONS IN LIFE WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1