江苏省镇江市镇江中学2020-2021学年高二上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省镇江市镇江中学2020-2021学年高二上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 江苏省 镇江市 镇江 中学 2020 2021 学年 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省镇江中学高二教学质量检测(英语)一、听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项. 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation take place?A. In a supermarket. B. In a classroom. C. At home.2. When do the speakers need to check their tickets
2、?A. At 7:15 pm. B. At 8:30 pm C. At 8:45 pm.3. What does the man like to play now?A. Basketball. B. Baseball. C. Tennis.4, What does the man say about Uncle Jim?A. He works hard. B. His is often late for work.C. He speaks with his mouth full of food5. What are the speakers talking about?A. The price
3、 of the bed.B. The price of the fridge.C. The price of the washing machine.第二节 供15小题;每小题15分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What color is the womans dog?A. Black. B. Brown. C. White.7. W
4、hat is the woman doing now?A. Buying a present. B. Looking for a cat. C. Attending a party.听第7段材料,回答第8至10题。8. Whats the probable relationship between the speakers?A. Neighbors. B. Colleagues. C. Teacher and student9. What month is it now?A. May. B. July. C. September.10. What does the woman offer to
5、 do for the man?A. Type his paper. B. Present his findings. C. Help do the research.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the man thought to be guilty of?A. Killing someone. B. Damaging something. C. Stealing something.12. Who is the victim?A. The mans secretary. B. The mans friend. C. The mans partner.13. W
6、hat do you think of the man?A. Happy. B. Excited. C. Calm.听第9段材料,回答第14至16题。14. What did the woman forget?A. Her briefcase. B. Her dog. C. Her friend15. What happened to the woman then?A. She broke her arm. B. She won a prize. C. She missed her fight.16. What was the womans flight like?A. Crowded but
7、 nice. B. Noisy and uncomfortable. C. Quiet and relaxing.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is it about?A. Weather. B. Books. C. Films.18. Which city does it talk about?A. New York. B. Melbourne. C. London.19. What is tomorrow like?A. It will be cold. B. It will be warm. C. It will be cool.20. Which day is
8、suitable for camping?A. Wednesday. B. Friday. C. Sunday.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题25分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AYou probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman
9、 of the past 100 years?Jane Addams (18601935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community (社区) by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931, Addam
10、s became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson (19071964)If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book SilentSpring raised awareness of the danger of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and o
11、n the worlds lakes and oceans.Sandra Day OConnor (1930present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator (参议员) and in 1981, the first woman to join the US Supr
12、eme Court. OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks (19132005)On December 1, 1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the
13、 Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil - rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in.” said Parks.1. What was the reason for OConnors being rejected by the law firm?A. Her lack of proper training in law.B. Her little work experience in co
14、urt.C. The discrimination against women.D. The poor financial conditions.2. Who made a great contribution to the equal rights of the citizens?A. Jane Addams.B. Rachel Carson.C. Sandra Day OConnor.D. Rosa Parks.3. What can we infer about the women mentioned in the text?A. They are highly educated.B.
15、They are truly creative.C. They are pioneers.D. They are peace-lovers.【答案】1. C 2. D 3. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四位伟大又有影响力的女性,以及她们在各自领域的成就。【1题详解】细节理解题。根据Sandra Day OConnor部分的“she could not find work at a law firm because she was a woman.”可知,因为是女性,她在律师事务所找不到工作。由此可知,桑德拉戴奥康纳被律师公司拒绝是因为对妇女的歧视。故选C。【2题详解】细节理解题。根
16、据Rosa Parks部分的“Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement.”可知,罗莎帕克斯不会在公共汽车上给白人乘客让座。她的简单行为使帕克斯进了监狱。但这也引发了蒙哥马利的公车抵制运
17、动。它持续了一年多,拉开了民权运动的序幕。由此可知,罗莎帕克斯对美国民权运动做出了巨大的贡献。故选D。【3题详解】推理判断题。根据文章内容可知:珍妮亚当斯是第一个获得诺贝尔和平奖的美国女性;雷切尔卡森的作品寂静的春天提高了人们对污染的危险性和化学物质对人类和世界湖泊和海洋的危害性的认识;桑德拉戴奥康纳是美国首位联邦最高法院女法官;罗莎帕克斯在公共汽车上拒绝为白人让座,拉开了民权运动的序幕。由此推知,文中提到的几位女性都是先锋人物。故选C。BWhen Jennifer Doudna was in sixth grade, she came home one day to find that he
18、r dad had left a book titled The Double Helix on her bed. She put it aside, thinking it was one of those detective tales she loved.On a rainy Saturday, she picked up the book. As she sped through the pages, she became fascinated by the drama, which encouraged her to explore natures wonders. Even tho
19、ugh her high school teacher told her that girls didnt become scientists, she decided she would.She worked with a biologist, Charpentier, to turn a curiosity of nature into an inventionan easy-to-use tool that can edit DNA. Known as Crispr, the tool will transform the human race. James Watson, the au
20、thor of The Double Helix, later told her it was the most important biological advance: since he and Francis Crick discovered the structure of DNA.For this achievement, Doudna and Charpentier were awarded the Nobel Prize in Chemistry in 2020. Until now, only five women, beginning with Marie Curie in
21、1911, had won or shared the Nobel for Chemistry out of 184 award winners. When this years prize was announced, Dr. Charpentier said it would provide a message specifically to young girls who would like to follow the path of science and to show them that women can also be awarded prizes.A few decades
22、 from now, if it becomes possible and sate to edit DNA, should we allow parents to improve the IQ and physical strength of their kids? Should we let them decide eye color? Skin color? Height? After helping to discover Crispr, Dr. Doudna has become a leader in considering these moral issues. Thats th
23、e main message we should take from this Nobel: New technologies can be a huge benefit to the human race, but in order to make sure they are used wisely, its important for people to understand them.4. Jennifer Doudna decided to become a scientist because,_A. her father pushed herB. a book inspired he
24、rC. her teacher encouraged herD. James Watson motivated her5. Dr. Doudna was awarded the Nobel Prize because,_.A. she wrote the book “The Double HelixB. she discovered the structure of DNAC. she is a hardworking woman scientistD. she helped invent a tool for editing DNA6. According to passage, which
25、 of the following is NOT true?A. The two womens success will inspire more girls to be devoted to science.B. Since 1911, there have been 184 people who won the Nobel for chemistry.C. If girls follow the path of science, they will surely achieve their goals.D. Crispr will make a big difference to the
26、human race.7. Which words can best describe Jennifer Doudna?A. Determined and responsible.B. Ambitious and humorous.C. Cruel and indifferent.D. Fearless and stubborn.【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】这是一篇记叙文。文中主要介绍了女科学家Jennifer Doudna的个人经历和成就。她与生物学家Charpentier合作,发明了一种易于使用的可以编辑DNA的工具,这个被称为Crispr的工具将改变人类。由于这
27、一成就,她也与Charpentier在2020年被授予诺贝尔化学奖。【4题详解】细节理解题。根据第二段“On a rainy Saturday, she picked up the book. As she sped through the pages, she became fascinated by the drama, which encouraged her to explore natures wonders. Even though her high school teacher told her that girls didnt become scientists, she de
28、cided she would. (在一个下着雨的星期六,她拿起那本书。当她快速浏览书页时,她被戏剧迷住了,这鼓励她去探索大自然的奇迹。尽管她的高中老师告诉她,女孩不能成为科学家,但她还是决定成为科学家)”可知,Jennifer Doudna是因为受到一本书的启发,决心成为一名科学家。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“She worked with a biologist, Charpentier, to turn a curiosity of nature into an inventionan easy-to-use tool that can edit DNA. Known
29、as Crispr, the tool will transform the human race.(她与生物学家Charpentier合作,将对大自然的好奇转化为一项发明一种易于使用的可以编辑DNA的工具。这个被称为Crispr的工具将改变人类)”以及第四段中“For this achievement, Doudna and Charpentier were awarded the Nobel Prize in Chemistry in 2020.(由于这一成就,Doudna和Charpentier在2020年被授予诺贝尔化学奖)”可知,Doudna因帮助发明了DNA编辑工具而获得诺贝尔奖。
30、故选D。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“Known as Crispr, the tool will transform the human race.( 这个被称为Crispr的工具将改变人类)”可知D选项“Crispr将对人类产生重大影响”正确;以及第四段中“Until now, only five women, beginning with Marie Curie in 1911, had won or shared the Nobel for Chemistry out of 184 award winners. When this years prize was announc
31、ed, Dr. Charpentier said it would provide a message specifically to young girls who would like to follow the path of science and to show them that women can also be awarded prizes.(到目前为止,在184位诺贝尔化学奖得主中,只有5位女性获得或与他人共同获得诺贝尔化学奖,这始于1911年的Marie Curie。当今年的奖项宣布时,Charpentier博士说,它将特别向那些想要走上科学道路的年轻女孩们传递一个信息,并
32、向她们展示女性也可以获奖)”可知A选项“两位女士的成功将激励更多的女孩投身科学”、B选项“自1911年以来,已有184人获得诺贝尔化学奖”正确。故C选项“如果女孩们遵循科学的道路,她们一定会实现她们的目标”文中没有提到,不正确。故选C。【7题详解】推理判断题。根据第二段中“Even though her high school teacher told her that girls didnt become scientists, she decided she would.(尽管她的高中老师告诉她,女孩不能成为科学家,但她还是决定成为科学家)”可知Jennifer Doudna是一个意志坚定
33、的人;以及最后一段中“After helping to discover Crispr, Dr. Doudna has become a leader in considering these moral issues.(在帮助发现Crispr之后,Doudna成为了考虑这些道德问题的领军人物)”可知这位杰出的女科学家目前正在积极应对基因编辑技术的应用所引起的伦理问题,可见Jennifer Doudna是一个负责任的人。故选A。CStudying how people move to music is a powerful tool for researchers looking to und
34、erstand how and why music affects us the way it does. Over the last few years, researchers at the Center for Interdisciplinary Music Research in Finland have used motion capture (运动捕捉) technology to learn that your dance moves say a lot about you, such as what mood you happen to be in, and even how
35、much you understand other peoples feelings. Recently, however, they discovered something amazing.In fact, we werent looking for this result, as we set out to study something completely different, explains Dr. Emily Carlson, the first author of the study. “Our original idea was to see if we could use
36、 machines to identify which category of music our participants were dancing to, based on their movements.”The 73 participants in the study were motion captured dancing to eight different categories. The only instruction they received was to listen to the music and move any way they felt natural. The
37、 researchers then analyzed their movements using machine learning, trying to distinguish between the different kinds of music. Unfortunately, their computer algorithm (算法) was able to identify the correct kind less than 30% of the time. They were shocked to discover, however, that the computer could
38、 correctly identify which of the 73 individuals was dancing 94% of the time. Left to chance (that is, if the computer had simply guessed without any information to go on), the expected accuracy would be less than 2%.“It seems as though a personas dance movements are a kind of fingerprint,” says Dr.
39、Pasi Saari, co-author of the study and data analyst, “Each person has a unique movement signature that stays the same no matter what kind of music is playing.” Some kinds, however, had more effect on individual dance movements than others. The computer was less accurate in identifying individuals wh
40、en they were dancing to Metal music.8. What did the researchers originally intend to find?A. What dance moves could say about people.B. Whether computers could tell dancers music category.C. How dance movements reflected ones personality.D. What effects music category had on dance moves.9. What mess
41、age is conveyed in the last paragraph?A. Dance movements depend on the kind of music.B. All participants dont have their specific dance moves.C. Computers are better at recognizing music category.D. A persons dance style almost remains unchanged.10. What is the purpose of the text?A. To inform reade
42、rs of the finding of a study.B. To explain the link between dance and music.C. To tell the differences in various music dances.D. To show how powerful the computer is.11. Which is the text probably taken from?A. A scientific magazine.B. A biology textbook.C. A book review.D. A health newspaper.【答案】8
43、. B 9. D 10. A 11. A【解析】这是一篇说明文。文章讲述了,一个人舞蹈动作就像是一种指纹,不受伴奏的音乐风格的影响。【8题详解】细节理解题。由第二段中的“Our original idea was to see if we could use machines to identify which category of music our participants were dancing to, based on their movements.”(我们最初的想法是,看看我们是否可以使用机器,根据参与者的动作,识别出他们是在哪一类音乐下跳舞的。),可知研究人员最初打算看机器是
44、否能区分舞者的音乐类别。故选B项。【9题详解】细节理解题。由最后一段中的“Each person has a unique movement signature that stays the same no matter what kind of music is playing.”(每个人都有一个独特的动作特征,无论演奏什么样的音乐,它都保持不变。),可知每个人独特的舞蹈动作会保持不变,说明一个人的舞蹈风格几乎不变。故选D项。【10题详解】推理判断题。由其他段落关于“舞蹈动作与音乐风格”的相关研究和最后一段中的“It seems as though a personas dance move
45、ments are a kind of fingerprint,” says Dr. Pasi Saari, co-author of the study and data analyst, “Each person has a unique movement signature that stays the same no matter what kind of music is playing.”(“似乎一个人的舞蹈动作是一种指纹,”这项研究的合著者和数据分析师帕西萨里博士说,“每个人都有一个独特的动作特征,无论演奏什么样的音乐,它都保持不变。”),可知本文主要介绍了一项研究发现:一个人的
46、舞蹈动作是独特的,不受伴奏的音乐风格的影响,可知课文的目的是告诉读者一项研究发现。故选A项。【11题详解】推理判断题。由其他段落关于“舞蹈动作与音乐风格”的相关研究和最后一段中的“It seems as though a personas dance movements are a kind of fingerprint,” says Dr. Pasi Saari, co-author of the study and data analyst, “Each person has a unique movement signature that stays the same no matter
47、 what kind of music is playing.”(“似乎一个人的舞蹈动作是一种指纹,”这项研究的合著者和数据分析师帕西萨里博士说,“每个人都有一个独特的动作特征,无论演奏什么样的音乐,它都保持不变。”),可知本文主要介绍了一项研究发现:一个人的舞蹈动作是独特的,不受伴奏的音乐风格的影响,属于科学研究文章,可能会出现在科学杂志。故选A项。DAs a CEO of a startup, you get used to hearingno.You also face an endless continuation of what feels like shocking crises,
48、 like nearly running out of cash, losing a key customer,discovering a widespread product failure, or having to shut down operations because of a global pandemic. But it turns out that these disasters can actually be good for you. In fact,Im not sure whether you can innovate without them. Heres what
49、all our crises have taught me.Its good to be uncomfortable. We once had a key customer request-a battery capability that wed never developed before. The customer made it clear that if we couldnt develop this capability, theyd be less confident in our product. We wrestled with the risks, not least of
50、 which was the potential embarrassment if we couldnt meet the customers needs. We knew wed face many technical problems if we tried to go into operation. Yet we decided to try to satisfy the customer, even if it wasnt obvious at first how we could get it done. A few weeks later we delivered somethin
51、g beyond what the customer had asked for, and weve since grown this capability into a powerful sales tool and potential revenue stream-not to mention it strengthened our relationship with the customer.Short-term failure is good. A few years ago, our company began to expand our manufacturing output i
52、n response to a customers need. In the process we discovered something unusual we hadnt seen during smaller-scale production. Our team dived into failure analysis, and we finally put the problem down to a single material within the battery. Wed used this material for years, but now we needed a repla
53、cement. Once we made that change,the battery quality and reliability greatly improved.Its okay to show weakness. One of my hardest days as CEO was the day when I found out I was pregnant.We were in the middle of raising a funding round, and I had been traveling nonstop for a year. Until that day, I
54、had assumed that my role as CEO was to display strength and confidence. With the mounting pressure I was harder on myself than I needed to be, and now I had the added stress of being pregnant.I decided to acknowledge to my team that I was breaking down. They united together and found ways to operate
55、 more smoothly and communicate more effectively, supporting me to focus my time on most pressing goals. This gave me not only the space to plan for the companys future,but also to prepare for my own new normal: leading while becoming a first-time mother.12. What does the underlined word them in Para
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-340992.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
