分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 33

类型江苏省泰州中学2020届高三英语第五次模拟考试试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:344119
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:33
  • 大小:137.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 泰州 中学 2020 届高三 英语 第五 模拟考试 试题 解析
    资源描述:

    1、江苏省泰州中学2020届高三英语第五次模拟考试试题(含解析)第I卷(选择题共85分)第一部分听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman imply?A. They should end the meeting now.B. The issue should be de

    2、alt with now.C. They can leave the issue until next week.2 Where will the speakers go?A. Swimming pool. B. A glasses shop. C. A suit shop.3. What might the man do about the restaurant?A. Write a good review.B. Come back tomorrow.C. Try another place next time.4. What are the speakers talking about?A

    3、. What to take up as a hobby.B. How to keep fit.C. How to handle pressure.5. When is the birthday of the womans daughter?A. In March. B. In April. C. In May.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时 间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Where doe

    4、s the conversation take place?A. At a train station. B. At Alices wedding. C. At Uncle Johns house.7. What was the woman like when she was little according to the man?A. Naughty. B. Smart. C. Quiet.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. Whats the most probable relationship between the speakers?A. Boss and secretary

    5、. B. Good friends. C. Husband and wife.9. How was Ms. Newtons work recently?A. She did quite well. B. She fell behind a lot.C. She got everything in order.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Who is the woman probably?A. A policewoman. B. A nurse. C. A telephone customer service staff.11. What does the woman s

    6、ay about her job?A Dangerous. B. Interesting. C. Boring.12. What impressed the woman most?A. Wanting the police and an ambulance. B. Asking for time.C. Finding out how to get a phone fixed.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Where is the woman going?A. To a classroom. B. To the library. C. To the playground.1

    7、4. What is the woman preparing for in her history class?A. A presentation. B. A discussion. C. A paper.15. What does the woman say about the topic?A. She hasnt started thinking about it.B. The group members have different opinions.C. It isnt specific enough yet.16. How does the woman feel at the mom

    8、ent?A. Upset. B. Excited. C. Confident.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. How does the speaker feel about the models* clothes?A. Theyre too simple. B. Theyre not very expensive.C. Theyre not very comfortable.18. In what way does the fashion industry make money?A. By selling products at high prices.B. By help

    9、ing you get rid of your shortcomings.C. By creating a need for you.19. Whats the reason for mentioning lipsticks?A. To give advice to girls. B. To show the secret of the fashion.C. To show that fashions are impossible to explain,20. What does the speaker say about fashion in the end?A. It can create

    10、 more job opportunities for people.B. It can help people succeed.C. Its only a waste of time and money.第二部分英语知识运用(共两节,满分35分)第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1.This information allowed our soldiers to prepare mentally and _ the actions they would be required t

    11、o take.A. imitateB. appreciateC. anticipateD. equate【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:这个信息使我们的士兵做好心理准备,并预测他们可能采取的行动。A. imitate模仿;B. appreciate感激;C. anticipate预料、预期;D. equate使相等。根据“prepare mentally”可知此处指“做好心理准备并预测可能采取的行动”,故C项正确。2.I truly believe that success should be defined _ health and happiness.A. in view

    12、 ofB. in terms ofC. in line withD. in sympathy with【答案】B【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:我坚信成功应该用健康和幸福来定义。A. in view of鉴于;B. in terms of方面、从角度;C. in line with符合;D. in sympathy with赞成。根据“health and happiness”可知此处表示“从角度”,故B项正确。3.The first Winter Olympic Games took place in 1924. It had a _ participation of only 29

    13、3 athletes from 16 countries.A. narrowB. shallowC. modestD. slight【答案】C【解析】【详解】考查形容词的词义辨析。句意:第一届冬季奥运会于1924年举行。只有来自16个国家的293名运动员参加。A. narrow狭窄的,精密的;B. shallow浅的;C. modest些许的;不太大(或太贵、太重要等)的;D. slight轻微的。根据句中“only 293 athletes from 16 countries.”只有来自16个国家的293名运动员,可知,参加比赛的人数少,modest可指(些许的;不太大(或太贵、太重要等)的

    14、。故选C项。【点睛】本题考查形容词的词义辨析,要求学生掌握大纲内每个形容词的意义及用法。在本类型题的解题过程中需要明确句子的大概意思,才能明确的判断出用来形容某人或者某事物的词语。当然明确辨析出各个形容词的含义也是很重要的,可以通过正反意词结合起来的记忆,也可以通过前缀、后缀来进行辨析。4.Although Ive called Edinburgh my home for the last nine years, I still feel a strong emotional _ to the place where I spent my childhood.A. attachmentB. a

    15、dmissionC. discriminationD. approach【答案】A【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:虽然在过去的九年里我一直把爱丁堡称为我的家,但我对这个我度过童年的地方仍然有一种强烈的情感依恋。A. attachment依恋;B. admission承认,入场费;C. discrimination歧视,区别;D. approach方法,接近。Although尽管,表转折,同时根据句意可知,尽管过去九年我把爱丁堡当家,但对童年生活的地方的感情应该为仍然有依恋。故选A项。【点睛】本题考查名词的词义辨析,要求学生掌握大纲内每个名词的意义及用法。在本类型题的解题过程中需要明确句

    16、子的大概意思,才能明确的判断出所要运用的词语,当然明确辨析出各个名词的含义也是很重要的。5.Mastering the art of presentation goes hand in hand with carefully packaging the content of what you want to _.A. polish upB. take inC. make outD. get across【答案】D【解析】【详解】考查短语。句意:掌握演讲的艺术与精心包装你想要表达的内容是密不可分的。A. polish up 擦亮;改善;B. take in吸收,欺骗;C. make out 辨认

    17、清楚; D. get across使明白,把讲清楚。根据句意,此处表示的是把你想表达的内容表达清楚。所以选项D符合题意。故选D。6.Those charged _ mend their ways within given periods, and those failing to do so will be shut down.A. shallB. mayC. canD. could【答案】A【解析】【详解】考查情态动词。句意:那些被指控的厂家必须在所给期限内做出整改,而没有这样做的将会被关停。分析句子可知,这里的mend their ways明显指的是依据相关规章、法令要做的动作,这种情况要

    18、用情态动词shall。故选A项。【点睛】情态动词shall用于第三人称作主语的陈述句中,表示条约、规定、法令等文件中的义务或规定,在该小题中是适用的。7._ the content of this letter can be confidential; security is an issue that you must address.A. AlthoughB. SinceC. UnlessD. After【答案】B【解析】【详解】考查从属连词辨析。句意:因为这封信的内容是保密的,安全性是您必须解决的问题。A. Although尽管;B. Since因为;C. Unless除非;D. Aft

    19、er在之后。分析句子可知,前后句为从属关系,前句是后句的原因,因为信得内容是保密的,所以必须保证安全性,故用引导原因状语从句的从属连词。故选B项。【点睛】从结构上说,英语连接词分两大类:并列连词(coordinating conjunctions)和从属连词(subordinating conjunctions)。并列连词连接两个或两个以上地位平等的字、词组或分句。从属连词连接两个或两个以上的分句,形成复杂句中的从属分句。从属连词是连词的一种,从属连词这种连词是用以引导名词性从句和状语从句的。连词通常引导一个从句,修饰主句。 由从属连词所引导的句子叫从句,而含有从句的句子叫作复合句。从属连词大

    20、致可分为两大类:1、名词性从句里的从属连词:that (无词义,不做成分),if、whether (表达是否的意义,但不做句子成分);2、状语从句里的从属连词:before、after、since、if、because、though等。8.Mr. Smith gave her one of the pills that he _ for stomachache or something like that.A. will have takenB. had been takenC. has takenD. had been taking【答案】D【解析】【详解】考查动词时态。句意:Smith先生

    21、给了她一片他一直服用的治胃病之类的药。分析句子可知,这是一个定语从句,根据从句句意得知,这个药是Smith先生之前就在服用,而且这个药也会一直持续服用下去,所以动词时态应该是现在完成进行时。又因为定语从句前面的主句部分是用的一般过去时,也就是说在Smith先生给她药之前,他就在服用这个治胃病的药,所以综上所述,动词应该用过去完成进行时,故选D项。9.I always read newspapers backwards because the back pages are _ the sport is.A. thatB. whereC. howD. what .【答案】B【解析】【详解】考察名词

    22、性从句。句意:我总是倒着看报纸,因为报纸的后页是关于运动的。分析句子可知,表语从句“_ the sport is”中缺少地点状语,故选B。10.Shes always suggesting ways _ I can improve my cooking. I know she means well but this really annoys me.A. thatB. whichC. howD. when【答案】A【解析】【详解】考查定语从句。句意:她总是建议我改进厨艺的方法。我知道她是好意,但这真的让我很恼火。句中先行词为ways,在定语从句中作方式状语,则关系词选用以下三种其中任意一种:i

    23、n which, that或省略不用关系词。故选A。11._ as a platform, the Belt and Road Initiative strengthens the ties between China and the rest of the world, as well as between various regions with China.A. To serveB. Having servedC. ServedD. Serving【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:作为一个平台,“一带一路”倡议增强了中国和世界其他国家的联系,也增强了不同区域和中国之间的联系

    24、。分析句子结构可知,动词serve在句中作状语,和主语“the Belt and Road Initiative”之间是主动关系,需用现在分词Serving。故选D。12.But for his determination to stick it out, he _ it as a top-ranked player in tennis.A. shouldnt have madeB. could makeC. wouldnt have madeD. wouldnt make【答案】C【解析】【详解】考查虚拟语气。句意:要不是他坚持到底的决心,他就不会成为一流的网球选手。but for表示“要不

    25、是、倘若没有”,需要用虚拟语气,属于隐含虚拟条件句,根据“his determination to stick it out”可知此处表示对过去情况的虚拟,主句谓语用would(not)+have done,故C项正确。13._ the opening ceremony of the first China International Import Expo in Shanghai was President Xi, where he announced new measures to further expand opening-up,A. AttendingB. AttendedC. To

    26、 attendD. Having attended【答案】A【解析】【详解】考查完全倒装和表语提前。句意:参加首次中国国际进口博览会开幕仪式的是习主席,他在此宣布将会采取新的措施扩大对外开放。动词的现在分词一般式和过去分词适用于表语提前,主语President Xi和attend(出席)构成主动关系,所以用现在分词一般式的主动,表示“正在参加”,故选A。14.I just feel _! How could I have made such a stupid mistake in yesterdays competition? Hi, come on cheer up! Its not tha

    27、t bad.A. off the top of my headB. down in the dumpsC. hot under the collarD. on cloud nine【答案】B【解析】【详解】考查情景交际及习惯表达。句意:我实在心情太失落了。我怎么能在昨天的竞赛中犯如此愚蠢的错误呢?嗨,加油,振作起来!没有那么差。A. off the top of my head 不假思索;B. down in the dumps 情绪低落;C. hot under the collar 怒气冲冲;D. on cloud nine 九霄云上。由后文“Hi, come on cheer up! I

    28、ts not that bad.” 表达的是“嗨,加油,振作起来!没有那么差。”,这是一种对对方的鼓励和安慰。由此可见,我此时的心情是失落的,选项B. down in the dumps 情绪低落,符合语境。故选B。15.I will hang out with friends this afternoon. May I do the homework tomorrow?_ You have to finish it today.A. What of it?B. You dont sayC. Whats upD. Not on your life!【答案】D【解析】【分析】【详解】考查情景交际

    29、。句意:今天下午我要和朋友们出去玩。我可以明天做作业吗?绝对不行,你必须今天完成它。A. what of it?是什么事情? B. You dont say你还别说。C.Whats up? 到底怎么了?D.Not on your life.绝对不可以。第一个人说:要出去逛街,提出明天做家庭作业的要求。根据You have to finish it today.可知家长显然是不同意的。“绝对不可以”符合语境,故选D。第二节完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。Since the age

    30、 of three, Hill had dreamed of becoming a dancer. The only thing that I loved was dance, she told CBS News. That ambition nearly _16_ in 2010. Hill, then a 17-year-old student in a small town, was in an accident that left her paralyzed from the _17_ down. For most people, that would have _18_ any ho

    31、pe of a dancing career. For Hill, it was the beginning. _19_ being an obstacle, her wheelchair empowered her. I wanted to _20_ to my myself I was still normal.Hill danced in her wheelchair alongside her school dance team. Half of my body was _21_ from me, Hill told Today. and it definitely took a lo

    32、t of learning and _22_ After graduation, Hill wanted to _23_ her dance network to include women who had _24_ various spinal cord injuries but shared her _25_. It was such an amazing experience?”Hoping to reach more people in a _26_ city, Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed the Rollettes. I

    33、want to _27_ the stereotype (模式化观念)of wheelchair users., Dancing on wheels can be just as artful as the foot-based _28_ . In dance competitions, they rocked their bodies to _29_, and struck poses in dynamic routines. Theyre having fun, and as the audiences reactions _30_ , the fun is infectious. Hil

    34、l has _31_ what many of us never will: her childhood dream. _32_ the Rollettes have helped her find something else just as _33_. Every year she holds a dance camp for wheelchair users to help them find their _34_ strength theyve never seen before. In 2019, 173 participants who used to be restricted

    35、lonely attended her camp. For many, it was the first time theyd felt they _35_.16. A. initiatedB. endedC. withdrewD. postponed17. A. headB. kneeC. waistD. ankle18. A. dashedB. quitC. lostD. abandoned19. A. Regardless ofB. Far fromC. Out ofD. Apart from20. A. justifyB. convinceC. confirmD. prove21. A

    36、. taken awayB. cleared awayC. worn awayD. turned away22. A. patienceB. competenceC. intelligenceD. independence23. A. accumulateB. attractC. boycottD. expand24. A. multipliedB. submittedC. sufferedD. possessed25. A. virtueB. determinationC. dimensionD. identity26. A. riperB. remoterC. largerD. busie

    37、r27. A. break offB. break upC. break inD. break down28. A. practiceB. varietyC. performanceD. access29. A. musicB. beatsC. instructionsD. directions30. A. indicateB. expressC. illustrateD. conclude31. A. comprehendedB. compensatedC. adoredD. attained32. A. ButB. InsteadC. SoD. Still33. A. superiorB.

    38、 premierC. normalD. meaningful34. A. mainB. innerC. uniqueD. physical35. A. scaredB. maturedC. belongedD. sustained【答案】16. B 17. C 18. A 19. B 20. D 21. A 22. A 23. D 24. C 25. B 26. C 27. D 28. B 29. B 30. A 31. D 32. A 33. D 34. B 35. C【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了主人公Hill,在半身残疾后,依然实现了舞蹈梦想,并成功帮助了很多跟她一样的人的故事。【1

    39、6题详解】考查动词辨析。句意:这个雄心壮志在2010年几乎终止。A. initiated启动;B. ended结束;C. withdrew取消;D. postponed延迟。后文讲述主人公发生了一次严重的事故,可知当时梦想几乎断送,故选B。【17题详解】考查名词辨析。句意:Hill当时是一个小镇上的17岁学生,一场事故让她腰部以下都瘫痪了。A. head头;B. knee膝盖;C. waist腰;D. ankle脚踝。根据后文讲Hill的身体的一半远离了她可知,是腰部以下瘫痪了,故选C。【18题详解】考查动词辨析。句意:对大部分人来说,这会让舞蹈生涯的任何希望都化为泡影。A. dashed 猛

    40、掷;B. quit 停止;C. lost失去;D. abandoned抛弃。that指半身瘫痪,可知是使希望化为泡影,用固定搭配dash ones hope (使某人的希望化为泡影),故选A。【19题详解】考查短语辨析。句意:轮椅并不是一个障碍,反而给了她力量。A. Regardless of不管不顾; B. Far from远非,绝不是;C. Out of出于;D. Apart from除了。现在分词being的逻辑主语是obstacle,因为轮椅给了她力量,所以不是障碍,故选B。【20题详解】考查动词辨析。句意:我想要向自己证明我仍然“正常”。A. justify证明是正确的;B. con

    41、vince使相信;C. confirm证实;D. prove证明。Hill努力继续舞蹈生涯是为了向别人展示自己依然正常,这是一种证明,故选D。【21题详解】考查动词短语辨析。句意:我的半个身体被带离了我。A. taken away带走; B. cleared away 清除;C. worn away磨损;D. turned away转过身去。那次事故让Hill腰部以下瘫痪,所以是她的半个身体被带走了,故选A。【22题详解】考查名词辨析。句意:它确实需要很多的学习和耐心。A. patience耐心;B. competence 本领;C. intelligence才智;D. independenc

    42、e独立。it是指半身瘫痪,瘫痪之后要学习新的生活方式,这很需要耐心,故选A。【23题详解】考查动词辨析。句意:毕业后,Hill想要扩张她的舞蹈网络。A. accumulate积累;B. attract吸引;C. boycott抵制;D. expand扩张。根据“to include”可知,是要包括更多的内容,所以是扩张,故选D。【24题详解】考查动词辨析。句意:毕业后,Hill想要扩张她的舞蹈网络,包括遭受各种各样脊髓损伤的女人。A. multiplied成倍增加;B. submitted递交;C. suffered遭受;D. possessed拥有。Hill 想要让这些人加入进来,说明这些人

    43、与她境遇相同,who代指women,在定语从句中充当主语,与脊髓损伤的关系是遭受,故选C。【25题详解】考查名词辨析。句意:毕业后,Hill想要扩张她的舞蹈网络,包括遭受各种各样脊髓损伤,但跟她有同样决心的女人。A. virtue美德;B. determination坚强,决心;C. dimension方面;D. identity身份。Hill 想要让这些人加入进来,说明这些人与她同样身患脊髓损伤,但很坚强有决心,故选B。【26题详解】考查形容词辨析。句意:希望能在更大的城市里接触更多的人,Hill在2014年搬到了洛杉矶,并组建了Rollettes。A. riper更成熟的;B. remot

    44、er更遥远的;C. larger更大的;D. busier更忙的。从小镇搬到洛杉矶,所以是更大的城市,故选C。【27题详解】考查动词短语辨析。句意:我想要打破轮椅使用者的固有观念。A. break off 折断;B. break up分手;C. break in闯入;D. break down破除。宾语是“模式化观念”,Hill做的事情是反其道而行的,故选D。【28题详解】考查名词辨析。句意:在轮椅上跳舞可以像用脚跳舞一样有艺术感。A. practice惯例; B. variety种类;C. performance表演;D. access通道。在轮椅上跳舞和用脚跳舞是两个不同的种类,故选B。【

    45、29题详解】考查名词辨析。句意:在舞蹈比赛中,她们随着节拍晃动身体A. music音乐;B. beats 节拍;C. instructions说明书;D. directions方向。跳舞时要随着节拍,故选B。【30题详解】考查动词辨析。句意:她们很快乐,随着观众们的反应显示出来,这种快乐就有了感染力。A. indicate显示;B. express表达;C. illustrate演示;D. conclude总结。在观看表演时,观众的反应要有从无到有的过程,当观众开始给出反应时,表演者的情绪会更有感染力,故选A。【31题详解】考查动词辨析。句意:Hill已经得到了我们许多人都没有得到的东西:她童

    46、年的梦想。A. comprehended理解,领悟;B. compensated补偿;C. adored热爱;D. attained获得。Hill成为了一名舞者,即使是在轮椅上,所以她得到了童年的梦想,what是指her childhood dream,故选D。【32题详解】考查连词辨析。句意:但是,Rollettes 帮助她发现了别的同样有意义的东西。A. But但是; B. Instead而不是;C. So所以;D. Still仍然。前文说Hill实现了梦想,该句讲Rollettes让她发现了别的东西,前后为转折关系,故选A。【33题详解】考查形容词辨析。句意:但是,Rollettes 帮

    47、助她发现了别的同样有意义的东西。A. superior 卓越的;B. premier首要的;C. normal正常的;D. meaningful有意义的。根据just as可知,是和实现梦想同样有意义的事情,故选D。【34题详解】考查形容词辨析。句意:每年她都会为轮椅使用者举办舞蹈野营,帮助她们发现她们之前从未看到的内在力量。A. main主要的;B. inner内在的;C. unique独特的;D. physical身体的。根据前文讲这需要很多的学习和耐心可知,残疾人在追逐梦想的时候需要内在力量,故选B。35题详解】考查动词辨析。句意:对于她们来说,这是第一次感觉到归属感。A. scared

    48、吓到;B. matured成熟;C. belonged 有归属感;D. sustained持久。根据“restricted lonely”可知这些参与者在此之前很孤独,参加野营后,第一次感到了归属感,故选C。第三部分阅读理解 (共15小题;每小题2分,满分30分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。ABeneath the joy of music lies the often mysterious field of music theory. But what if you could learn to understand

    49、 the often intimidating (使人望而生畏的)language of key signatures, pitch (音高),mode (音乐的调式),melody and more? What if you could recognize these components at work while listening to your favorite music? What if you could speak the language of music?In Understanding the Fundamentals of Music, award winning c

    50、omposer and professor Greenberg offers you a spirited introduction to this magnificent language, avoiding what for many of us has long been the principal roadblock: the need to read music. With these 16 fascinating lectures, discover what parts of musical speech sound like, rather than what they loo

    51、k like on paper. Youll quickly find yourself listening to music with new levels of understanding and appreciation whether at a concert, at home or in your car.Offer expires (到期)06/22/18THEGREATCOURSES.COM/8CSM1-800-832-2412SAVE UPTO $185DVD $254.95 NOW $69.95Video Download $214.95 NOW $49.95CD $179.

    52、95 NOW $49.95Audio Download $129.95 NOW $29.95(+ $10 Shipping & Processing (DVD & CD only) and Lifetime Satisfaction Guarantee)For over 25 years, The Great Courses has brought the world S foremost educators to millions who want to go deeper into the subjects that matter most. No exams. No homework.

    53、Download or stream to your laptop or PC, or use our free apps for iPad, iPhone, Android, Kindle Fire, or Roku.36. Anyone ordering a CD of Understanding the Fundamentals of Music will .A. obtain a paper version for freeB. be offered the highest discountC. be required to pay for transportation costsD.

    54、 get other musicians instruction besides Robert Greenbergs .37. Whats special about The Great Courses?A. Its academic tests are optional.B. It focuses on readers speaking skills.C. It is recommended by many a musician.D. It is readily accessible to its subscribers.【答案】36. C 37. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章介

    55、绍了怎样更好更深层次的理解音乐的讲座。【36题详解】细节理解题。由文章倒数第二段“+ $10 Shipping & Processing”这里表示要加十美元的运输费用,所以预定了CD就需要支付运输费用。故选C项。【37题详解】细节理解题。由文章最后一段“For over 25 years, The Great Courses has brought the world S foremost educators to millions”25年来,The Great Courses处于教育者的领先行业,有数百万的人订阅,后文有提到没有家庭作业,没有考试,下载起来很方便,所以对于订阅者来说很容易得到

    56、。故选D项。【点睛】文章总体难度不大,考到的都是细节理解题,可以根据关键句来判断,比如第一题需要找到和金钱相关的信息来引到花费cost,shipping和transportation 是近义词。BWe must learn not to take traditional morals (道德)too seriously. So said the biologist J. B. S. Haldane in a 1923 talk on science and the future. Haldane forecasted that scientific progress would destroy

    57、 every belief and value. The future would be bright only if mankind can adjust its morality to its powers. Haldane had a point: our powers have led to challenges that have never existed before. Climate change is a threat unlike any we have ever seen. Our machines might become smarter than us. Geneti

    58、c engineering(基因工程)could change humanity forever.In the face of such challenges, our evolved moral sense often proves not enough. Part of the problem is scale (规模).The anthropologist Robin Dunbar says we can keep no more than about 150 meaningful relationships at once. But today, all 7 billion of us

    59、 are connectedif not in meaningful relationships, not in meaningless ones, either. “Society is now too big a concept for our brains to analyze.One result is conflicting demands that are hard to solve. The bad situation of our fellow humans makes us use every possible way to deal with climate change.

    60、 But that could hurt our own way of life. And then theres the urge to just forget all that pressure and get on a plane to somewhere sunny. Given this cognitive(认知的)overload, our original emotional responses tend to win out. We do what feels right. But such responses dont necessarily produce the best

    61、 results. So how can we make sure we do what really is right?Its a hard nut, but never fear: moral philosophers are on the case. Some, such as those based at the Centre for Effective Altruism in Oxford, UK, aim to maximize the good we can do by quantifying the results of our actions. Many of their s

    62、uggestions have raised eyebrows: that it may be better to become a generous banker than work for a charity, for example.Others suggest modifying our moral brains directly, through drugs. The difficulties with this idea are obvious: who decides what makes improvement? Given the practical difficulties

    63、 of large-scale morality hacking (入侵),we should perhaps stick to education. We are not simply prisoners of our emotions: we can reason our way to workable solutions. Science alone will not get us there. So no, we shouldnt take traditional morality too seriously where it fails to address modem proble

    64、ms.38. J. B. S. Haldane forecasted that scientific development would _.A. lead to the corruption of public moralsB. present a challenge to traditional moralsC. bring disasters and fears to human beingsD. affect human beings powers of adjustment39. We can learn from Paragraph 2 that _.A. collective w

    65、isdom is a good solution to modem challengesB. Robin Dunbar thinks it is hard to build up meaningful relationshipsC. our evolved moral sense is too limited to solve the problems of modem societyD. the large scale of social connections makes our relationships less meaningful40. What is implied in the

    66、 last paragraph?A. Most people put the blame for modem problems on science.B. Science can help with the modification of our moral brains.C. The combination of reason and humanity can make more effective morality.D. Human beings have a long way to go before they can overcome modem problems.【答案】38. B

    67、39. C 40. C【解析】这是一篇说明文。文章通过引用生物学家J. B. S. Haldane的预测,讲述了科学进步会给传统道德标准带来挑战,最终提出:理性与人性的结合可以创造更有效的道德。【38题详解】细节理解题。根据题干关键词J. B. S. Haldane forecasted可以定位到文章第一段。结合第一段第二句Haldane forecasted that scientific progress would destroy every belief and value. Haldane预测科学的进步会摧毁所有的信仰和价值。第四句Haldane had a point: our p

    68、owers have led to challenges that have never existed before. 霍尔丹有一个观点: 我们的力量带来了前所未有的挑战。据此可以得出,霍尔丹预言科学的发展将对传统道德提出挑战。故选B项。【39题详解】推理判断题。根据题干关键词,结合文章第二段第一句In the face of such challenges, our evolved moral sense often proves not enough. “Society is now too big a concept for our brains to analyze.面对这样的挑战,

    69、我们进化出来的道德感往往证明是不够的。“社会”现在是一个太大的概念,我们的大脑无法分析。由此判断出,我们进化出来的道德观念太过局限,无法解决现代社会的问题。故选C项。【40题详解】推理判断题。根据最后一段We are not simply prisoners of our emotions: we can reason our way to workable solutions. 我们不仅仅是情感的囚徒,我们可以通过理性的方法找到可行的解决方案。由此判断出理性与人性的结合可以创造更有效的道德。故选C项。CSomewhere in the highlands of Afghanistan, a

    70、hungry fox pounces (猛扑)on a tasty-looking leopard gecko (豹纹 壁虎).But the lizard has a get out of jail free card: a separable tail. The dropped part waves in an energetic but uncontrolled way around long enough to distract the fox, allowing the gecko itself to run off and hide.Leopard geckos are one o

    71、f a few lizard species that possess this ability, known as autotomy (自切).The technique is effective, but the tail can account for about a quarter of the lizards body mass. So how do these animals adapt to losing so much of it that quickly?When geckos lose their tail, they take this more sprawled pos

    72、ture (四肢伸开的姿势)and walk with their limbs spread out farther from their body, says Chapman University biologist Kevin Jagnandan. Most researchers initially assumed this posture was a response to a suddenly shifted center of mass. But when Jagnandan observed leopard geckos with a tail in his laboratory

    73、, he realized that they wag it as they walk, suggesting that these movements may be key to the lizards movements.To test this assumption, Jagnandan and his team assessed the postures of 10 geckos walking in various conditions: with their tail intact (完整的);with their tail restricted by a small sectio

    74、n of glued-on fishing rod (whose mass can be neglected); and with their tail self-amputated. These comparisons allowed the researchers to distinguish the effects of lost mass from those of lost tail-wagging on the geckos movements.The lizards with an immobilized tail adopted ways similar to those wi

    75、th no tail, the researchers reported in a study published in Scientific Reports. This result suggests the sprawling walk they adopt after losing their tail is not compensating for the missing mass but rather for the lack of tail-wagging. Jagnandan thinks tail movements help the lizards keep balance

    76、and stability as they walk. He suspects that the tails of mammals living in trees, such as cats and monkeys, serve a similar purpose.Bill Ryerson, a biologist at Saint Anselm College, who was not involved in the study, was surprised by the findings. We thought we had settled it it seemed pretty open

    77、-and-shut that mass was the main factor, he says. The new study challenges this earlier idea in a beautifully simple way, Ryerson adds.Jagnandan hopes that understanding how animals react to missing body parts could ultimately help engineers design robots that can move more efficiently as heavy load

    78、s or even entire limbs - are added and removed.41. From the first two paragraphs we can learn that _.A. the fox likes to play with the geckos tailB. the fox falls for the trick of the geckoC. moving without a tail is much tougher for the geckoD. the gecko becomes inactive when losing its tail42. Mos

    79、t researchers once thought geckos adopted the sprawled posture because _A. the posture was key to their movementsB. their center of mass had changedC. the posture was their unique survival skillD. they imitated other mammals behavior43. What can we know about the findings of the study?A. They are in

    80、 accordance with the expectation of Bill Ryerson.B. They were obtained after researchers compared three geckos movements.C. They solved several mysteries concerning other mammals.D They can be applied to the field of artificial intelligence.44. What does the passage mainly talk about?A. Why leopard

    81、geckos prefer a habitat in the highlands.B. How leopard geckos play hide and seek games.C. How leopard geckos adapt to losing their tails.D. What role tails play in leopard geckos life.【答案】41. B 42. B 43. D 44. C【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述研究发现蜥蜴在失去尾巴之后,采用四肢伸开的姿势行走是为了弥补摇尾巴这个动作,而不是为了失去的重量。【41题详解】推理判断题。由第一段的最后一

    82、句“The dropped part waves in an energetic but uncontrolled way around long enough to distract the fox, allowing the gecko itself to run off and hide.”可知,这个脱落部分以一种剧烈,但不受控制的方式一直挥动着,这足以使这只狐狸分心,从而使这只壁虎能自己逃脱和躲藏起来。由此可见,这只狐狸受到了这只壁虎的欺骗。结合选项可知,选项B正确。【42题详解】细节理解题。由第三段的第二句“Most researchers initially assumed thi

    83、s posture was a response to a suddenly shifted center of mass.”可知,大部分的研究者们一开始假设这个姿势是对突然重心转移的一种反应。由此可见,大部分研究者们曾经认为壁虎采用四肢展开姿势是因为它们的重心发生变化了。结合选项可知,选项B正确。【43题详解】推理判断题。由最后一段“Jagnandan hopes that understanding how animals react to missing body parts could ultimately help engineers design robots that can m

    84、ove more efficiently as heavy loads or even entire limbs - are added and removed.”可知,Jagnandan希望了解动物对身体缺失部分是如何做出反应的,这最终能够帮助工程师设计出当超重负荷或者甚至是整个肢体被增加或者移开时,仍然能够更加有效地移动的机器人。 由此可见,这项研究的发现可能会被应用到人工智能领域。结合选项可知,选项D正确。【44题详解】主旨大意题。由全文内容可知,第二段最后一句“So how do these animals adapt to losing so much of it that quic

    85、kly?”,第三段的第一句“When geckos lose their tail, they take this more sprawled posture (四肢伸开的姿势)and walk with their limbs spread out farther from their body, says Chapman University biologist Kevin Jagnandan.”,以及第五段第二句“This result suggests the sprawling walk they adopt after losing their tail is not compen

    86、sating for the missing mass but rather for the lack of tail-wagging.”可知,这些动物是如何迅速地适应失去如此多的尾巴?查普曼大学生物学家Kevin Jagnandan说,当壁虎失去它们的尾巴时,它们会采用这种四肢伸开的姿势,然后用从身体伸展开来的四肢来行走。这个结论表明它们在失去它们的尾巴之后采用的四肢伸开行走不是对缺失重量的弥补,而是对摇尾巴动作缺失的弥补。由此可见,本文都是在讲述壁虎是如何去适应失去尾巴的。结合选项可知,选项C正确。DFor most of recorded history, the struggle to

    87、 eat has been the main focus of human activity, and all but a handful of people were either farmers or farm workers. Starvation was ever-present threat. Even the best years rarely yielded much of a surplus to carry over as an insurance against leaner times. In the worst situation, none but the power

    88、ful could be sure of a full stomach.Now most people in rich countries never have to worry about where the next meal is coming from. In 1900 two in every five American workers laboured on a farm: now one in 5Q does. Even in poor places such as India, where famine still struck until the mid-20th centu

    89、ry, the assumption that everyone will have something to eat is increasingly built into the rhythm of life.That assumption, though, leads to complacency(自满情结). Famine has ended in much of the world, but it still stalks parts of Africa -Ethiopia, Mozambique and Zimbabwe, to name three countries, depen

    90、d on handouts of food. And millions of people still suffer from malnutrition. According to the UNs Food and Agriculture Organisation(FAO), some 2 billion of the worlds 7.3 billion people do not have enough to eat. Moreover, by 2050, the total population is projected to grow to almost 10 billion. Add

    91、 this to the rising demand for meat, fish, milk and eggs, which is born of prosperity and which requires extra fodder to satisfy, and 70% more food will be needed in 2050 than was produced in 2009, the year the FAO did the calculation. That is a tall order. But it is not impossible.Since the time of

    92、 Thomas Malthus, an economist writing a little over 200 years ago, people have worried that population growth would outstrip(超过)food supply. So far, it has not. But neo-Malthusians spot worrying signs. One is that in some places the productivity of staples(主食)such as rice and wheat has reached a pla

    93、teau(停滞期).Neither new strains nor fancy agrochemicals are raising yields. Nor is there much unfarmed land left that is suitable to be brought under the plough. Neo-Malthusians also suggest that, if global temperatures continue to rise, some places will become unfarmable -particularly poor, tropical

    94、regions.These are reasonable, concerns. But they can be overcome by two things: the application and spread of technology, and the implementation of sensible government policies.Agricultural technology is changing fast. Much of this change is brought about by rich-world farmers and by rich fanners in

    95、 middle-income places like Brazil. Techniques developed in the West 一 especially genome-based breeding that can create crops with special properties almost to order 一 are being adapted to make tropical crops. Such smart breeding, in alliance with new, precise techniques of genetic modification, shou

    96、ld break through the yield plateaus. It can also produce crops with properties such as drought and heat-resistance that will. reduce the effects of global warming. Drought-resistant maize created in this way is already on the market.The developing world applies as little to existing farming techniqu

    97、es as it does to the latest advances in genetic modification. Yield plateaus are a phenomenon only of the most intensively farmed parts of the world. Extending to the smallholders and subsistence farmers of Africa and Asia the best of todays agricultural practices, in such simple matters as how much

    98、 fertilizer to apply and when, would get humanity quite a long way towards a 70% increase in output.Indeed, government policy on reducing waste more generally would make a huge difference. The FAO says that about a third of food is lost during or after harvest. In rich countries a lot of food is thr

    99、own away by consumers. In poor ones it does not reach consumers in the first place. Bad harvesting practices, poor storage and slow transport mean that food is damaged, spoiled or lost to pests. Changing that, which is mostly a question of building things like better, pest-proof grain silos and moni

    100、toring their contents properly, would take a big bite out of the 70% increase.The neo-Malthusians may throw up their hands in despair, but consider this: despite all the apparent obstacles, from yield plateaus to climate change, in the six years following the FAO analysis cereal production rose by 1

    101、1%. If growth like that continues it should not only be possible to feed the 10 billion, but to feed them well.45. According to Paragraphs 1 and 2, we can know that most people in the modern world _ .A. usually take food for granted .B. are successfully getting rid of farmingC. tend to deal with lea

    102、n years skillfullyD. enjoy equal rights to get good food46. What does the underlined sentence, in Paragraph 3 probably mean?A. Feeding a population of almost 10 billion can be expensive.B. A precise calculation of the food growth rate is hard to make.C. Increasing the output of food by 70% in given

    103、years is very difficult.D. There is no parallel to the rising demand for high-quality food in history.47. According to the passage, neo-Malthusians _.A. have disproved Thomas Malthus argumentB. have contributed to the increased output of cropsC. have found that population growth will exceed food sup

    104、plyD. have claimed that climate change may influence food production48. What can we infer from the example of the develop world in Paragraph 7?A. Technology is of little use if it is not adopted.B. Yield plateaus are common to see all over the world.C. The developing world has got used to existing f

    105、arming techniques.D. More advanced agricultural practices should be introduced to the developing world.49. The underlined part take a big bite out of in the last but one paragraph is closest in meaning to “_ A. make a big profit of.B. take full advantage ofC. indicate the influence of.D. reduce a si

    106、gnificant amount of50. What does the author think of the future of le worlds food supply?A. It is worrying.B. It is promising.C. It is controversial.D. It is uncertain.【答案】45. A 46. C 47. D 48. A 49. D 50. B【解析】本文是一篇说明文。文章作者分析了世界粮食的状况以及随着人口增长人们对粮食供应的担忧,指出粮食增长的一些措施并且认为未来世界粮食供应是有希望的。【45题详解】推理判断题。根据文章第

    107、一段“For most of recorded history, the struggle to eat has been the main focus of human activity(在有记录以来的大部分历史中,人类活动的主要焦点是争夺食物)”和第二段“Now most people in rich countries never have to worry about where the next meal is coming from.(现在,富裕国家的大多数人从来不用担心下一顿饭从哪里来。)”和“the assumption that everyone will have some

    108、thing to eat is increasingly built into the rhythm of life.(人人都有东西吃的假设也越来越成为生活节奏的一部分。)”可知,其实食物缺乏一直都存在,从而推断,现代社会的大多数人通常认为食物是理所当然的。故选A。【46题详解】句意猜测题。根据文章第三段划线句That is a tall order. 字面意思是“这是一个很高的要求。”结合前句“Add this to the rising demand for meat, fish, milk and eggs, which is born of prosperity and which r

    109、equires extra fodder to satisfy, and 70% more food will be needed in 2050 than was produced in 2009, the year the FAO did the calculation.( 再加上人们对肉、鱼、奶和蛋不断增长的需求,这些都源于经济繁荣,需要额外的饲料来满足需求,2050年的粮食需求量将比2009年(粮农组织计算的那年)高出70%。)”可猜测,这句话的意思是“在特定年份将粮食产量提高70%是非常困难的。”故选C。【47题详解】细节理解题。根据文章第四段“Neo-Malthusians als

    110、o suggest that, if global temperatures continue to rise, some places will become unfarmable -particularly poor, tropical regions.( 新马尔萨斯主义者还认为,如果全球气温继续上升,一些地方将无法耕种尤其是贫穷的热带地区。)”可知,新马尔萨斯主义者声称气候变化可能会影响粮食生产。故选D。【48题详解】细节理解题。根据文章第七段“The developing world applies as little to existing farming techniques as

    111、 it does to the latest advances in genetic modification. (发展中国家对现有农业技术的应用和对转基因技术的最新进展一样少。)” 及发展中国家的例子可知,如果技术不被采用,它就没有什么用处。故选A。【49题详解】词义猜测题。根据文章倒数第二段划线句take a big bite out of字面意思是“咬一大口”,结合本段中心句“Indeed, government policy on reducing waste more generally would make a huge difference.(事实上,政府在更广泛的范围内减少浪费

    112、的政策将会产生巨大的影响。)”及划线句前句“Changing that, which is mostly a question of building things like better, pest-proof grain silos and monitoring their contents properly,( 改变这一现状,主要的问题是建造更好的、防虫害的谷物筒仓,并对其内容进行适当的监控,)”可猜测,这里指“大量减少”之意。故选D。【50题详解】推理判断题。根据文章最后一段“The neo-Malthusians may throw up their hands in despair

    113、, but consider this: despite all the apparent obstacles, from yield plateaus to climate change, in the six years following the FAO analysis cereal production rose by 11%. If growth like that continues it should not only be possible to feed the 10 billion, but to feed them well.”可知,粮农组织分析认为之后的六年里谷物产量

    114、会增长了11%。如果这样的增长继续下去,那么不仅有可能养活这100亿人口,而且还能养活好他们。由此可以推断出,作者认为未来的世界粮食供应是很有希望的。故选B。第II卷(非选择题,共三大题,35分)第四部分:任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意;每个空格只填1个单词.请将答案写在答题纸上相应题号的横线上。The future belongs to the flexible mind. This is the argument behind best-selling author Leonard Miod

    115、inows new book, Elastic(灵活的),which examines the ever-increasing changes we find ourselves living through, and the ways of thinking best suited to them.Do we need to develop a flexible mind?Times we live in demand a flexible style of thinking. In politics, we now have to cope with more scandals in a

    116、single year than we used to encounter in a lifetime. Meanwhile, the speed and processing power of computers makes it difficult for us to navigate a landscape in which, the number of websites has been doubling every two to three years, and the way we use and access them is subject to frequent disastr

    117、ous changes. More importantly, social attitudes are changing just as fast.Logical thought is an analysis that can be described by an algorithm (算术)of the kind that computers follow. Elastic thought cannot. Logical thought is solved to help us face the everyday challenges of life while elastic though

    118、t helps us succeed when circumstances change. Elastic thought is where our new ideas come from. Logical thought can determine how to drive from our home to the grocery store most efficiently, but its elastic thought that gave us the automobile.What makes it hard to think flexibly?Flexible thinking c

    119、omes naturally to all humans, but one way it may be blocked is through another power exercised by our brain, the ability to tune out crazy” ideas. A single information processor depends on an algorithm to solve a problem. The human brain, instead, acts as a set of interacting and competing systems.

    120、They use our knowledge and expectations of the world to assess ideas. That approach is well suited to a stable environment. But it can be less productive when circumstances change.How can we learn to be more flexible in our own thinking?One of the abilities most important to flexible thinking is the

    121、 power to relax our mind and let our guard down. If we are constantly alerted, our ideas may have a narrow range, and tend to be conventional.One can also cultivate flexible thinking by adjusting ones external conditions. Studies show that sitting in a darkened room, or closing our eyes, can widen o

    122、ur perspective. Low ceilings, narrow corridors, and windowless offices have the opposite effect. Being able to think without any kind of time pressure is also important when striving for novel ideas. Just as important, interruptions are deadly. A short phone call, e-mail or even a text message can r

    123、edirect your attention and thoughts.As a more general exercise to nurture our mental flexibility we can try to pay special attention to one of our strongly held beliefs, take it seriously and recall times in the past that we were wrong about something, our intellectual interactions may also be helpf

    124、ul.Deep _51_ into Flexible ThinkingPassage outlineSupporting details_52_ to possess a flexible mindPolitical change along with technological and social changes in our times _53_ for flexible thinking.Flexible thinking and logical thinking are playing different roles in our daily lives. The latter he

    125、lps make what we analyze accurate while the former enables us to be _54_._55_ to thinking flexibly _56_ information processors, our brain can either ignore new ideas or kill them _57_ on our experience and expectations.Ways to cultivate flexible thinking It is better to let our mind off guard occasi

    126、onally so as to avoid _58_ our ideas to conventional ones. Adjusting external surroundings _59_ and thinking without time pressure and distractions is also important. _60_ on one of our strongly held beliefs and having some doubt about it may be of help.【答案】51. Insight(s) 52. Necessity 53. calls 54.

    127、 innovative/creative 55. Barriers/Obstacles 56. Unlike 57. based/depending/relying 58. limiting/restricting 59. matters/counts 60. Focusing/ Concentrating【解析】这是一篇议论文。文章从培养灵活思维的必要性、可能遇到的障碍和具体的培养方法三个方面深入剖析了灵活思维这种思维方式。【51题详解】总览全文,文章从培养灵活思维的必要性、可能遇到的障碍和具体的培养方法三个方面做出了深入的剖析,可以说是对灵活思维的一次洞察之旅和深入理解,可以用insigh

    128、t(s)来表示“洞察、深入理解”(理解为整体或个体概念,用单复数都是合理的),作为标题,首字母要大写。故填Insight(s)。【52题详解】根据第一部分小标题提出的问题“Do we need to develop a flexible mind?”和文段内容可知,其答案显然是肯定的,也就是说本段就是在围绕着“发展、具备灵活的思维是必要的”这一主题在展开,可以用Necessity to possess a flexible mind表示“具有灵活的思维的必要性”,符合文意,位于句首,首字母要大写。故填Necessity。【53题详解】正如第一部分第一段第一句“Times we live in

    129、demand a flexible style of thinking.”所述,本段从政治、科技和社会三方面的变化指出处在当前时代的人们都需要灵活的思维,这里call for与demand含义相近,都可以表示“要求,需要”,符合文意。其中主语是Political change,视为第三人称单数。故填calls。【54题详解】根据第一部分第二段中“Logical thought is solved to help us face the everyday challenges of life while elastic thought helps us succeed when circumst

    130、ances change. Elastic thought is where our new ideas come from.”可知,灵活思维可以帮助我们在情况变化时做出应变,而且是我们的创意、想法的来源,也就是说它能使得人们更具创造性,可以用creative或者innovative来表达这一意思。故填innovative/creative。【55题详解】根据第二部分小标题提出的问题“What makes it hard to think flexibly?”和文段内容可知,本段在围绕培养灵活思维可能存在的障碍和困难进行讲述,可以用barriers或者obstacles表示“障碍”,位于句首,

    131、首字母要大写。故填Barriers/Obstacles。【56题详解】根据第二部分中“A single information processor depends on an algorithm to solve a problem. The human brain, instead, acts as a set of interacting and competing systems.”可知,人类的大脑与信息处理器在解决问题的过程上是完全不一样的,可以用unlike引导状语,表达与instead相对应的含义,位于句首,首字母要大写。故填Unlike。【57题详解】根据第二部分中“They u

    132、se our knowledge and expectations of the world to assess ideas.”可知,人脑是使用或依据已有的知识和期待来评估想法的,这里与前文中讲述信息处理器时使用的“depend on”对应,可以用based on(与主语存在动宾关系故用过去分词)、depending on或relying on(与主语存在主谓关系故用现在分词)表示“依据,凭借”。故填based/depending/relying。【58题详解】根据第三部分第一段最后一句“If we are constantly alerted, our ideas may have a na

    133、rrow range, and tend to be conventional.”可知,这里给出的第一条建议是适当地让头脑放松下来,否则一直保持警惕,想法的范围就会缩小,换句话说就是受到了限制,可以用restricting或limiting(avoid doing sth.)表示“限制”。故填limiting/restricting。【59题详解】根据第三部分第二段第一句“One can also cultivate flexible thinking by adjusting ones external conditions.”可知,作者给出的培养灵活思维的方法之一就是调整外部条件、环境,再

    134、根据本段下一条建议中的“also important”推断,就是要表达该方法起作用、很重要,可以用count和matter表达这层意思,动名词作主语要用第三人称单数形式。故填matters/counts。【60题详解】根据第三部分第一句“As a more general exercise to nurture our mental flexibility we can try to pay special attention to one of our strongly held beliefs”可知,作者给出的另一种方法是专注于我们持有的某种强烈信念,空白后搭配的介词是on,可以用focu

    135、s on或concentrate on表示与pay attention to相似的含义,这里也是动名词作主语,且位于句首,首字母要大写。故填Focusing/ Concentrating。第五部分:书面表达(满分25分) 61.请阅读下面文字,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。The University of Cambridge confirmed on Monday that it had been using scores from Chinas national college entrance examination, or gaokao, as part of its ad

    136、mission criteria for Chinese students for several years.It says in Weibo post, however, that it does not admit students only based on their test scores.The University statement came after some Chinese media reported over the weekend that the university would start to admit Chinese students that rank

    137、ed in the top 0.1 percent in the gaokao in their province, indicating that it would try to compete for talent with top universities in China.The news immediately became one of the most viewed topics on social media, being read by 280 million users on Sina Weibo.The gaokao is increasingly accepted by

    138、 universities in Australia, the United States, Canada and Europe. The University of New Hampshire became the first US state university to accept the gaokao in its entrance criteria last year. The test is also recognized by 30 universities in Australia and 30 in Canada, as well as colleges in Italy,

    139、France and Spain.写作内容1.用约30个单词概述上述信息的主要内容;2.谈谈剑桥大学接受中国高考成绩对你的启示,用2-3个理由或论据支撑你的看法。 写作要求1.写作过程中不能直接引用原文语句;2.作文中不能出现真实姓名和学校名称;3.不必写标题。评分标准内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。_【答案】The University of Cambridge announced that it had been accepting Chinas gaokao scores when admitting students for several years. Actually, m

    140、ore and more universities in Western countries have begun to accept the gaokao.From where I stand, the gaokaos gaining more international acceptance conveys the messages that China is becoming much stronger and more influential on the world stage. First of all, China has created numerous economic mi

    141、racles since its reform and opening up. Its known to all that China is the worlds second largest economy and its GDP has been increasing rapidly in the past 40 years. Secondly, China has made great achievements in science and technology. Lets take four new great inventions for example. High-speed ra

    142、ilways, electronic payments, shared bicycles and online shopping have completely changed the world. Last but not the least, Chinas soft power has been improved. As a country with a history of 5000 years, China has been spreading its culture throughout the world. More and more foreign countries begin

    143、 to show interest in, and respect for China.【解析】【分析】本篇书面表达属于读后任务类作文,要求考生根据题干所给文章,按照写作要求写出写作内容。详解】第一步:审题类别:读后任务时态:根据提示,时态应为一般现在时和现在完成时为主。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1.概述上述信息的主要内容;2. 剑桥大学接受中国高考成绩的启示,以及理由。第二步:列提纲 (行文脉络)第一段,通过阅读所给文章,可以总结出主要内容:剑桥大学宣布,它在录取学生时已经接受中国的高考分数很多年了。事实上,越来越多的西方国家的大

    144、学已经开始接受高考。第二段为启示部分,要从个人角度来看,根据题目要求,需要写出2-3个理由或论据支撑个人看法。启示为:高考获得更多的国际认可,传达出中国在世界舞台上变得更强大、更有影响力的信息。理由如下:首先,改革开放以来,中国创造了无数的经济奇迹。众所周知,中国是世界第二大经济体,在过去的40年里,中国的GDP一直在快速增长。第二,中国在科学技术方面取得了巨大成就。让我们以“四大发明”为例。高速铁路、电子支付、共享单车和网上购物彻底改变了世界。最后,中国的软实力得到了提升。作为一个有五千年历史的国家,中国一直在向世界传播自己的文化。越来越多的国家开始对中国表现出兴趣和尊重。列提纲 (重点词组

    145、)Admit; on the world stage; First of all; Its known to all; GDP; Secondly; make achievements; for example; Last but not the least; soft power; show interest in; show respect for.第三步:连词成句1. From where I stand, the gaokaos gaining more international acceptance conveys the messages that China is becomi

    146、ng much stronger and more influential on the world stage.2. China has created numerous economic miracles since its reform and opening up.3. Its known to all that China is the worlds second largest economy and its GDP has been increasing rapidly in the past 40 years.4. China has made great achievemen

    147、ts in science and technology.5. High-speed railways, electronic payments, shared bicycles and online shopping have completely changed the world.6. Chinas soft power has been improved.7. More and more foreign countries begin to show interest in, and respect for China.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步

    148、:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On th

    149、e one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了较多主从复合句,如From where I stand, the gaokaos gaining more international acceptance conve

    150、ys the messages that China is becoming much stronger and more influential on the world stage.这句话运用了that引导的同位语从句;since引导的时间状语从句First of all, China has created numerous economic miracles since its reform and opening up. it做形式主语Its known to all that China is the worlds second largest economy and its GDP has been increasing rapidly in the past 40 years.使用了一些固定词组,如Last but not the least,show interest in,show respect for等。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省泰州中学2020届高三英语第五次模拟考试试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344119.html
    相关资源 更多
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高中英语必修二课件:UNIT 5 MUSIC READING .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高中英语必修二课件:UNIT 5 MUSIC READING .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Bodylanguage含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Bodylanguage含解析新人教版必修4.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Astronomythescienceofthestars含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Astronomythescienceofthestars含解析新人教版必修3.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Underthesea含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Underthesea含解析新人教版选修7.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Traveljournal含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Traveljournal含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 4 EARTHQUAKES-WARMING UP AND READING课件 (共22张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 4 EARTHQUAKES-WARMING UP AND READING课件 (共22张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL-LEARNING ABOUT LANGUAGE课件 (共37张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL-LEARNING ABOUT LANGUAGE课件 (共37张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 2 TRAVEL JOURNAL-GRAMMAR课件 (共40张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 2 TRAVEL JOURNAL-GRAMMAR课件 (共40张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-READING课件 (共38张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-READING课件 (共38张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Robots含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Robots含解析新人教版选修7.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-GRAMMAR课件 (共24张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-GRAMMAR课件 (共24张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Englisharoundtheworld含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Englisharoundtheworld含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Cloning含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Cloning含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1