全国通用2022高考英语二轮复习冲刺第13练阅读+完形+语法填空.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 通用 2022 高考 英语 二轮 复习 冲刺 13 阅读 完形 语法 填空
- 资源描述:
-
1、第13练阅读完形语法填空.阅读理解A体裁:说明文话题:儿童入学词数:312时间:5“Redshirting” is a term that comes from the world of college sports,describing athletes who are kept off the field until they develop certain skills.They often sit out a year or more.Many parents with children ready to start school have adopted(接受) the same l
2、ine of thinking.They are waiting until their children are 6 years old before sending them to kindergarten.Nationally,there has been a jump in the percentage of kids that were held back.Only 9 percent of children were being redshirted back in the mid1990s.By 2022,16.4 percent of children entering kin
3、dergarten were 6 or older,according to the National Center for Education Statistics.The jump likely has to do with schools increasing emphasis on academic achievement and parents growing attention to their kids emotional needs.Lisa DeLuna wonders whether her son,Jacob,might have benefited from being
4、 held back.He started kindergarten only weeks after turning 5,and he struggled to keep up socially and academically.“He seemed ready for kindergarten at the time,but it wasnt until 3rd grade that things really began to get better for him,” she says.On the contrary,Anna Sandler has few worries about
5、daughter Molly,who is also a 3rd grader and the youngest in her class.Molly also has a sister who just started kindergarten and she,too,is the youngest in her class.“I didnt hold either of my girls back.They both have good language skills and are actually quite tall for their ages.When Molly was in
6、2nd grade,her handwriting was worse than others.Now,a year later,her handwriting shows no difference,”Sandler says.The above childrens experiences agree neatly with data collected by the National Association for the Education of Young Children (NAEYC)“Our research shows that even if there is a benef
7、it from redshirting to a child in the first year or years,by 3rd grade any differences between children held back and those not are very slight,” says Kyle Snow,director of the Center for Applied Research at the NAEYC.【语篇解读】本文讨论了是否应该让适龄儿童延迟入学的问题。1The author gives the figures in Paragraph 2 to show _
8、Athe origins of redshirtingBthe increase in redshirtingCthe importance of kids emotional needsDschools emphasis on academic achievement答案B细节理解题。根据第二段“.there has been a jump in the percentage of kids that were held back.”可知,延迟入学的孩子的百分比提高了很多。2How does Lisa DeLuna seem to feel about the fact that her s
9、on started kindergarten at 5?ASatisfied. BEmbarrassed.CRegretful. DWorried.答案C推理判断题。根据第三段内容可知,Lisa DeLuna不确定自己的孩子是否会因为延迟入学而受益。她的孩子在刚入学的时候学得很吃力,直到三年级才有所好转。由此可推知,她对让自己孩子五岁入学感到后悔了。3What do we learn about Molly?AShe started kindergarten on time.BShe was short for her age as a 2nd grader.CShe studies wit
10、h her sister in the same class.DHer handwriting was good in 2nd grade.答案A细节理解题。根据第四段“I didnt hold either of my girls back.”可知,Molly按时入学了。4Kyle Snow will probably agree that _Achildren benefit a lot from redshirtingBredshirted children perform better at schoolCredshirting has negative effects on stud
11、entsDredshirting is unnecessary in the long term答案D推理判断题。根据最后一段“Our research shows that even if there is a benefit from redshirting to a child in the first year or years,by 3rd grade any differences between children held back and those not are very slight.”可知,Kyle Snow的研究表明让孩子延迟入学在短期内是有好处的,但是在三年级之后这
12、些差别会变得很小。由此可推知,Kyle Snow认为从长远来看延迟入学是没有必要的。B体裁:影评话题:电影故事词数:370时间:8Few of us havent read Cinderella,the story of a young woman living in poverty who meets the prince of her dreams.Some might not want to admit it,but there is a hidden Cinderella in everyones heartwe all wish we could achieve recognitio
13、n or success after a period of obscurity(默默无闻)Mary Santiago has that secret dream,too.Her story is featured in Another Cinderella Story,a film set in a US.high school.Mary is shy but loves to dance.Compared with other girls,she is invisible.However,her world changes completely when a famous teenager
14、 pop singer,Joey Parker,appears.Joey is everything the rest of the boys in her class are notkind,handsome and desirable.Mary and Joeys paths cross at a ball.They meet and fall in love with each other.But when Mary has to rush back home,she leaves behind her MP3 player,which becomes the only clue Joe
15、y has to find the girl of his dreams.Of course,there is a wicked stepmother,who turns out to be Dominique Blatt and she takes in Mary after her dancer mother dies.Dominique treats Mary like a maid and does everything she can to make sure Mary doesnt get into the top dance school.Her two daughters ar
16、e equally determined to stop Joey falling for Mary,even if that means embarrassing her.The story,though it mostly follows Cinderella,does add a few modern day twists to the classic fairy tale.Refreshingly,the film,unlike many high school films,does not focus on looks,although the actors are all beau
17、tiful.There is also a lot less materialism in Another Cinderella Story than in many similar movies.“The movie takes the Cinderella fairy tale as its jumpingoff point,” writes the movie critic Amber Wilkinson.“Yet the focus is firmly on following your dream.” 【语篇解读】本文是一篇影评。讲述的是一部以灰姑娘的童话故事为蓝本的新电影灰姑娘之舞
18、动奇迹。5In the movie,Mary Santiago is the main character who _Ais brave in expressing her loveBis badly treated by the stepmotherChas a dream of meeting a princeDis embarrassed by the pop singer答案B细节理解题。根据第四段第五句中的.there is a wicked stepmother.可知答案为B项。6What can we infer from the passage?AJoey is just li
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022四年级语文上册 第六单元 19 一只窝囊的大老虎教学课件 新人教版.pptx
