2025版高考英语一轮总复习 选择性必修第三册 Unit 3 Environmental Protection提能训练.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2025版高考英语一轮总复习 选择性必修第三册 Unit Environmental Protection提能训练 2025 高考 英语 一轮 复习 选择性 必修 第三 Protection 训练
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Environmental Protection .阅读理解A(2023泰安市联考)A tiny Alaska village has experienced a boom (繁荣) in tourism in recent years as polar bears spend more time on land than on Arctic sea ice.More than 2, 000 people visited the northern Alaska village of Kaktovik in 2018 to see polar bears in the wild.T
2、he far north community lies in an area where increasingly higher temperature has sped up the movement of sea ice, the primary habitat(栖息地) of polar bears.As ice has gradually moved to deep water beyond the continental shelf, more bears are remaining on land to look for food.Polar bears have always b
3、een a common sight on sea ice near Kaktovik, but villagers started noticing a change in the mid-1990s.More bears seemed to stay on land, and researchers began taking note of more female bears making homes in the snow on land instead of on the ice to raise their babies.U.S.Fish and Wildlife Service b
4、iologists began hearing reports of the increasing number of polar bears in the area in the early 2000s.As more attention was given to the plight (困境) of polar bears about a decade ago, more tourists started heading to Kaktovik.The village had fewer than 50 visitors annually before 2011, said Jennife
5、r Reed, of the Arctic National Wildlife Refuge.“Today were talking about hundreds and hundreds of visitors, many from around the world each year,” Reed said.Most tourists visit in the fall, when bears are forced toward land because sea ice is farthest away from the shore.Bruce Inglangasak, a local h
6、unter who sometimes offers wildlife-viewing tours, said hes been offering polar bear tours since 2004.Most of his clients(客户) are from China and Europe, as well as from the lower 48 US. states.Many tourists stay several days in the village, which has two small hotels.The villagers have benefited a l
7、ot from that.In turn, they provide more effective protection for polar bears with financial support from tourism development.语篇导读:本文是一篇说明文。气候变暖导致海冰融化,北极熊登陆,为阿拉斯加的一个小村庄带来了巨大的人气,促进了当地旅游业发展,当地人又用旅游业的收入为北极熊提供积极的保护。1What causes more polar bears to stay on land in Kaktovik? B AFood shortage. BClimate chan
8、ge.CHabitats movement to shore. DTheir preference for land.解析:细节理解题。根据第二段中的“The far north community lies in an area where increasingly higher temperature has sped up.more bears are remaining on land to look for food.(北极熊群落位于一个温度越来越高的地区,这加速了海冰的移动,而海冰是北极熊的主要栖息地。随着冰逐渐移动到大陆架以外的深水区,更多的熊留在陆地上寻找食物。)”可知,全球变
9、暖加速了海冰融化,破坏了北极熊原本的栖息地,越来越多的北极熊待在陆地上以寻找食物。故选B。2How did common people feel about more sight of bears on land? C AExcited. BPuzzled. CConcerned. DShocked.解析:推理判断题。根据第三段“More bears seemed to stay on land, and researchers began.instead of on the ice to raise their babies.”(更多的熊似乎待在陆地上,研究人员开始注意到更多的雌熊在陆地上的
10、雪地里而不是在冰上安家来抚养它们的孩子。)和“As more attention was given to the plight (困境) of polar bears about a decade ago, more tourists started heading to Kaktovik.(大约十年前,人们对北极熊的困境给予了更多的关注,更多的游客开始前往Kaktovik。)”可知,随着越来越多的北极熊出现在陆地上,研究人员、生物学家等也越来越多地关注北极熊所处的这一困境,随后,更多游客前往Kaktovik。由此可推知,大众对更多北极熊登陆现象表示关注。故选C。3What can be i
11、nferred from the last paragraph? A AHotels in Kaktovik are in demand in autumn.BKaktovik has about 50 visitors annually.CInglangasak makes a living as a tour guide.DTourism affects the balance of nature.解析:推理判断题。根据最后一段中的“Most tourists visit in the fall(大多数游客在秋天参观)”及“Many tourists stay several days i
12、n the village, which has two small hotels.(许多游客会在村里呆上几天,村里有两家小旅馆。)”可知,大多数游客会选择在秋季去Kaktovik游览,而且很多游客会在这个小村庄待上几天,而这个小村庄只有两个小旅馆,故可推知在秋季,Kaktovik的旅馆很抢手。故选A。4Which saying can describe the text? D AThe fittest can survive.BAfter a storm comes a calm.CThere is always opportunity in crisis.DEvery coin has t
13、wo sides.解析:推理判断题。通读文章可知,并根据第一段“A tiny Alaska village has experienced a boom(繁荣).than on Arctic sea ice.(近年来,由于北极熊待在陆地上的时间比待在北极海冰上的时间更长,阿拉斯加的一个小村庄迎来了一波旅游业热潮。)”和第二段描述可知,因为全球气候变暖,北极熊被迫登陆来寻找食物以生存下去,这本来是北极熊的困境,然而北极熊登陆却促进了一个小村庄旅游业的发展,这对小村庄来说是一个机遇。再结合最后一段的“The villagers have benefited a lot from that.from
14、 tourism development.” (村民们从旅游业中受益匪浅。反过来,他们用旅游业得来的财政支持为北极熊提供更有效的保护。)可推知,D项Every coin has two sides.“事物都有两面性。”可以描述本文讲述的情况 。故选D。B(2024八省八市高三第 一 次学业质评)Since the 1950s,some 9.2 billion tonnes of plastic have been produced globally,of which only about 10% has ever been recycled.Yet environmentally consci
15、ous companies and consumers continue to look to recycling as a way to ease the plastic problem.Manufacturing giants claim to be committed to making more of their products and packaging from recycled materials.However,this confidence masks(掩饰)a complex web of issues around plastic recycling.Recycling
16、 rates remain extremely low and critics argue that we should look at alternative ways to tackle plastic pollution.While many plastics have the potential to be recycled,most are not because the process is costly,complicated and the resulting product of a lower quality than the original.Despite rising
17、 demand for recycled plastic,few waste companies turn a profit.Part of this is because virgin plasticlinked to oil pricesis often cheaper than recycled plastic,meaning there is little economic incentive to use it.Worse yet,much of our plastic waste is difficult to recycle.Lightweight food packaging,
18、like a mozzarella packet,contains different plastics, dyes and toxic additives(添加剂)This dirty mix means plastic recycled through mechanical methodsthe most common formcan only be melted down and moulded again a couple of times before it becomes too fragile to be reused.And the nature of the process
19、means plastic recycling has a carbon footprint of its own.Given all of these difficulties,environmental critics say recycling is not the solutionand argue that creating more products from recycled material to attract environmental consciousness merely worsens the problem.“The solution is to use less
20、 plastic and to stop misleading the public about the recyclability,” says Enck,president of Beyond Plastics,a US campaign group with a mission to end single-use plastic.“They should stop making false claims about the recyclability of plastics since they know most will either be littered or burned or
21、 landfilled(填埋). Using less plastics means shifting to reusable products and relying more on paper,cardboard,glass and metalall of which should be made from recycled content.”语篇导读:本文是一篇说明文。公众期望用回收方式来解决塑料污染问题,但实际回收率很低。导致回收率低有很多因素回收过程代价大、回收公司不能盈利、回收过程复杂且回收本身也有碳排放等。因此,批评人士认为,靠回收不能解决问题,而应该少用塑料制品或用可循环使用的
22、物品替代。5What is an environmentally conscious customers attitude towards recycling plastics? B ASuspicious BFavorable.CIndifferent. DDisapproving.解析:细节理解题。根据第一段中的“Yet environmentally conscious companies and consumers continue to look to recycling as a way to ease the plastic problem.”可知,他们对待塑料回收 的态度是支持
23、的(favorable)。故选B。6What does the underlined word“incentive”in Paragraph 2 probably mean? A AMotive. BIssue.CCrisis. DPolicy.解析:词义猜测题。根据第二段中的“Despite rising demand for recycled plastic,few waste companies turn a profit. Part of this is because virgin plasticlinked to oil pricesis often cheaper than re
24、cycled plastic,meaning there is little economic incentive to use it.”可知,几乎没有回收公司能从中盈利,部分原因是原生塑料(其价格与石油挂钩)经常比再生塑料还便宜,这就意味着没有经济方面的动力(motive)去回收塑料。故选A。7What is Paragraph 2 mainly about? D AThe recycling process of plastics.BPollutants contained in recycled plastics.CReasons why users dislike recycled p
25、lastics.DFactors contributing to low plastic recycling rates.解析:段落大意题。根据第一段中的“However,this confidence masks(掩饰) a complex web of issues around plastic recycling.”可知,人们试图依赖回收解决塑料污染问题,这掩盖了一系列有关塑料回收的复杂问题。接下来第二段就谈到导致回收率低的诸多因素回收过程代价大、回收公司不能盈利、回收过程复杂且回收本身也有碳排放等。因此,D项“导致回收率低的各种因素。”正确。故选D。8What will the env
26、ironmental critics be happy to see according to the text? A AUsing metal or glass food containers.BLittering recycled plastics in a landfill.CProcessing plastics in a mechanical way.DLaunching campaigns to promote recyclability.解析:推理判断题。根据第三段中的“The solution is to use less plastic and to stop mislead
27、ing the public about the recyclability.”和“Using less plastics means shifting to reusable products and relying more on paper.”可知,解决塑料污染的办法是少用塑料制品或用可循环使用的纸、玻璃、金属等来替代。故选A。C(2024镇江市模拟)Natural silencethe kind when you hear nothing but the sound of nature around youis becoming increasingly scarce.The man-
28、made noise can be heard even in the remote corners of national parks and deep in the Arctic Ocean.This is having some troubling effects.In humans, noise pollution has been linked to physical, mental health problems and cognitive impairment (认知功能障碍) in children.In wildlife, its disturbing navigation,
29、 pairing, communication and can cause hearing loss. “Were losing the ability to listen to nature without noise pollution,” says sound recordist Matt Mikkelsen.Hes part of the non-profit organization Quiet Parks International, which aims to identify and preserve the planets last quiet places.Recently
30、, this took him to Boundary Waters Canoe Area Wilderness in northeastern Minnesota.No cars, motor boats, electricity or telephone lines are allowed in the one-million-acre area, making it a strong candidate for Quiet Park status.But listening back to the recording, Mikkelsen can hear the low hum(嗡鸣声
31、) of a commercial jet flying far away.Quiet Parks hasnt yet decided if Boundary Waters meets its criteriaits one of 260 potential sites around the world that the organization is currently exploring.The team will analyze the sound recordings from each location and consider them alongside other data.I
32、n recent years, the world has been getting louder, with cities and towns expanding and an increasing number of noises from cars, airplanes or ships.But during the COVID-19 pandemic(流行病), there has been momentary delay.In 2020, global air travel was down by 60% and road transport decreased by almost
33、half.Scientists in Europe found that noise caused by humans fell by up to 50% after lockdowns were carried out.“People enjoyed the silence,” says Mikkelsen.“There were no airplanes in the sky and cars werent on the street.It was an incredible thing to be able to hear the world, all of a sudden, free
34、 from noise pollution,” he says.Since the start of the pandemic, Quiet Parks says it has experienced a huge increase in interest for quiet places.“I hope that we can take that desire for a world with less noise forward,” says Mikkelsen, “and appreciate the spots we have, where we can go and not expe
35、rience noise pollution.”语篇导读:本文主要介绍了自然寂静之地越来越稀少,世界变得越来越吵这一现象。录音师马特米克尔森是非营利组织“国际宁静公园”的一员,该组织旨在识别和保护地球上最后的安静之地。米克尔森希望人类能够渴望拥有噪声更少的世界,并珍惜所拥有的、不受到噪声污染的景点。9What does the underlined word “scarce” probably mean in Paragraph 1? B ASpecial. BRare.CCommon. DTypical.解析:词义猜测题。根据画线词后面的“The man-made noise can be
36、heard even in the remote corners of national parks and deep in the Arctic Ocean.”可知,人造的噪声越来越多,而自然的寂静变得越来越少了。因此,画线词 scarce 与 rare(少见的,罕见的)意思接近。故选B。10What is Paragraph 2 mainly about? C ACauses of hearing loss.BTips on protecting the nature.CHarmful effects of noise pollution.DUnidentified problems fr
37、om human beings.解析:主旨大意题。根据本段的首句“This is having some troubling effects.”再结合本段后面的内容可知,这一段主要说的是噪声对人以及野生动植物带来的有害影响。故选C。11What will Matt Mikkelsens team analyze according to the text? A AThe sound recordings.BGlobal air travels.CQuiet Parks criteria.DData of the pandemic.解析:细节理解题。根据第四段中的“The team will a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346133.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文练习课件-口语交际·习作八|人教新课标 (共10张PPT).ppt
