2022秋新教材高中英语 综合检测 北师大版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋新教材高中英语 综合检测 北师大版选择性必修第一册 2022 新教材 高中英语 综合 检测 北师大 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、综合检测(满分:120分建议用时:120分钟)第一部分阅读(50分)第一节(共15小题,每题2.5分,37.5分)AIn the coming months, we are bringing together artists from all over the globe, to enjoy speaking Shakespeares plays in their language, in our Globe, within the architecture Shakespeare wrote for. Please come and join us.National Theatre Of C
2、hinaBeijing|ChineseThis great occasion(盛会) will be the National Theatre of Chinas first visit to the UK. The companys productions show the new face of 21st century Chinese theatre. This production of Shakespeares Richard will be directed by the Nationals Associate Director, Wang Xiaoying.Date & Time
3、: Saturday 28 April, 2:30 pm. & Sunday 29 April, 1:30 pm. & 6:30 pm.Marjanishvili TheatreTbilisi|GeorgianOne of the most famous theatres in Georgia, the Marjanishvili, founded in 1928, appears regularly at theatre festivals all over the world. This new production of As You Like It is helmed(指导) by t
4、he companys Artistic Director Levan Tsuladze.Date & Time: Friday 18 May, 2:30 pm. & Saturday 19 May, 7:30 pm.Deafinitely TheatreLondon|British Sign Language(BSL)By translating the rich and humourous text of Loves Labours Lost into the physical language of BSL, Deafinitely Theatre creates a new inter
5、pretation of Shakespeares comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by performing to both groups as one audience.Date & Time: Tuesday 22 May, 2:30 pm. & Wednesday 23 May, 7:30 pm.Habima National TheatreTel Aviv|HebrewThe Habima is the centre of Hebrewlanguage theatre worldwid
6、e. Founded in Moscow after the 1905 revolution, the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s. Since 1958, they have been recognized as the national theatre of Israel. This production of Shakespeares The Merchant of Venice marks their first visit to the UK.Date & Time: Monday 28 May,
7、7:30 pm. & Tuesday 29 May, 7:30 pm.1Which play will be performed by the National Theatre of China?ARichard .BLovers Labours Lost.CAs You Like It.DThe Merchant of Venice.2What is special about Deafinitely Theatre?AIt has two groups of actors.BIt is the leading theatre in London.CIt performs plays in
8、BSL.DIt is good at producing comedies.3When can you see a play in Hebrew?AOn Saturday 28 April.BOn Sunday 29 April.COn Tuesday 22 May.DOn Tuesday 29 May.【语篇解读】本文是一篇应用文。本文主要介绍了莎士比亚的戏剧被翻译成几个国家的语言,并将在这些国家的大剧院上映。1A细节理解题。根据题干the National Theatre of China定位到National Theatre of China段落处,根据“This production
9、of Shakespeares Richard will be directed by the Nationals Associate Director,Wang Xiaoying.”可知,Richard 将要在中国国家大剧院上演。故选A项。2C细节理解题。根据题干Deafinitely Theatre定位到Deafinitely Theatre,根据“Deafinitely Theatre London|British Sign Language(BSL)”可知,Deafinitely Theatre的特殊之处在于是用手语表演戏剧。故选C项。3D细节理解题。根据“Date&Time:Mond
10、ay 28 May,7:30 pm. &Tuesday 29 May,7:30 pm.”可知,可以在5月29日,星期二这一天,在希伯来观看戏剧。故选D项。BIt was a bitter cold evening in northern Virginia many years ago. The old mans beard was glazed by winters frost while he waited for a ride across the river. The wait seemed endless. His body became numb and stiff from the
11、 frigid north wind.It was long before he heard the faint, steady rhythm of hooves (马蹄) along the frozen path. Anxiously watching several horsemen coming up, he let the first one pass by without any effort to get his attention, then another passed by, and another. Finally, the last rider drew near wh
12、ere the old man sat like a snow statue when old man caught his eyes and said, “Sir, would you mind giving an old man a ride to the other side?”Stopping his horse, the rider replied, “Sure! Jump aboard.” Seeing the old man unable to lift his halffrozen body from the ground, the horseman got down to h
13、elp him. The horseman took him not just across the river, but to his destination just a few miles away.As they approached the tiny but cozy cottage, the horsemans curiosity caused him to inquire, “Sir, I noticed you let several other riders pass by without making an effort to secure a ride. Then I c
14、ame up and you immediately asked me for a ride. I am curious why, on such a bitter night, you would wait and ask the last rider. What if I had refused and left you here?”The old man looked the rider straight in the eyes and replied, “I reckon I know people pretty good. I looked into the eyes of the
15、other riders and immediately found no concern for my situation. It would have been useless even to ask them for a ride. But when I looked into your eyes, your gentle spirit would welcome the opportunity to give me assistance in my time of need.”Those heartwarming comments touched the horseman deeply
16、. “Im so grateful for what you have said,” he told the old man.“May I never get too busy in my own affairs that I fail to respond to the needs of others with kindness and compassion.”With that, Thomas Jefferson turned his horse around and made his way back to the White House.4Why didnt the old man a
17、sk the previous riders for a ride?ABecause he was waiting for the last rider.BBecause his efforts failed to get their attention.CBecause he assumed they had no concern for him.DBecause he was too numb to lift his halffrozen body.5What caused the last rider to stop and help the old man?AThe old mans
18、poor situation.BKindness and sympathy.CHis own affairs.DThe old mans warm comments.6What do you know about the old man?AHe gave the last rider an opportunity to help.BHe lived in a cozy cottage a few miles away.CHe judged people by looking into their eyes.DHe recognized the president at first sight.
19、7Which can be the best title for this text?ALook into Your EyesBCompassion of a Great ManCThe Last Rider to HelpDReturn to the White House【语篇解读】这是一篇记叙文。在一个寒冷的傍晚,一个老人等待过路的骑者带他过河。然而好几个骑者过去了,老人都无动于衷。当最后一个骑者过来的时候,老人请求他的帮助。他们顺利地到达了目的地。骑者很好奇地问老人为什么不寻求前面几个人的帮助。老人回答说没有在他们的眼中看到关心,而从这个骑者的眼中看到了关心。而这个骑者正是托马斯杰斐逊
20、。4C细节理解题。根据第五段第二句“I looked into the eyes of the other riders and immediately found no concern for my situation.”可知老人没有请求前面骑者的帮助是因为他在这些骑者的眼中没有看到关心。故选C项。5B推理判断题。根据最后两段“But when I looked into your eyes, your gentle spirit would welcome the opportunity to give me assistance in my time of need.”“Those he
21、artwarming comments touched the horseman deeply. Im so grateful for what you have said, he told the old man.May I never get too busy in my own affairs that I fail to respond to the needs of others with kindness and compassion.”可知最后一个骑者帮助老人是出于本身的善良和同情。故选B项。6C推理判断题。根据文章第五段“The old man looked the rider
22、 straight in the eyes and replied, I reckon I know people pretty good. I looked into the eyes of the other riders and immediately found no concern for my situation.”可知,老人是从他们的眼神判断人的。故选C项。7B主旨大意题。短文叙述了在一个寒冷的傍晚,一个老人等待过路的骑者带他过河。然而好几个骑者过去了,老人都无动于衷。当最后一个骑者过来的时候,老人请求他的帮助。他们顺利地到达了目的地。骑者很好奇地问老人为什么不寻求前面几个人的帮
23、助。老人回答说没有在他们的眼中看到关心,而从这个骑者的眼中看到了关心。而这个骑者正是托马斯杰斐逊。所以短文最佳标题为“一个伟人的同情心”。故选B项。CThe idea of low material desire, low consumption and refusing to work, marry and have children, concluded as a “lying down” lifestyle, recently struck_a_chord with many young Chinese who are eager to take pause to breathe in
24、this fastpaced and highlycompetitive society.Many millennials(千禧一代) and generation Zs complained to Global Times that burdens, including work stress, family disputes(纷争) and financial strains, have pushed them “against the wall”. They said they hate the “involution(内卷),” joking that they would rathe
25、r give up some of what they have than get trapped in an endless competition against peers.“Instead of always following the virtues of struggle, endure and sacrifice to bear the stresses, they prefer a temporary lying down as catharsis(宣泄) and adjustment,” said a scholar. “It is no wonder that some y
26、oung people, under the growing pressures from childraising to paying the mortgage(按揭) today, would try to live in a simple way and leave the worries behind.”Interestingly, the majority of millennials and Gen Zs reached by Global Times, who claim to be big fans of the lying down philosophy, acknowled
27、ged that they only accept a temporary lying down as a short rest. It is true that with the great improvement of living conditions, some Chinese youth have partially lost the spirit of hardship and are not willing to bear too much hard work. But in fact, lying down is not entirely comfortable. Young
28、people who lie down always feel guilty about their constant loss of morale(士气) far beyond their reach.“Young people on campus have both aspirations and confusion about their future, but most of us have rejected setting ourselves up in chains to waste opportunities and challenges,” a postgraduate stu
29、dent told Global Times. “Its no use running away. I have to stand up and face the reality sooner or later.”8What does the underlined phrase in Paragraph 1 mean?AWarned.BCriticized.CTouched.DAmused.9What might have caused the “lying down” lifestyle among the young?AImprovements in living conditions.B
30、Growing pressure from family and social life.CIncreasing material possessions from families.DTemporary adjustment to failure in competitions.10Whats the scholars attitude toward the “lying down” group according to the third paragraph?AUnderstanding.BIntolerant.CSupportive.DUnclear.11What can be infe
31、rred about the young generation from the text?AThey never really drop their responsibilities.BThey really enjoy the “lying down” lifestyle.CThey find their dreams far beyond their reach.DThey would rather escape than take challenges.【语篇解读】这是一篇议论文。在这个快节奏、竞争激烈的社会中,许多年轻人渴望暂时停下来喘口气,因此他们选择“躺平”,他们不愿总是遵循奋斗
32、、忍受和牺牲的美德来承受压力。但他们大多数人都不想浪费了机会和挑战,也不会真正放下自己的责任。8C词义猜测题。根据第一段“The idea of low material desire, low consumption and refusing to work, marry and have children”对这种生活方式和“many young Chinese who are eager to take pause to breathe in this fastpaced and highlycompetitive society.”对年轻一代的生存状态的描述,可知,年轻人对这种观念是认同
33、并受其影响的。画线词意为“触动,影响”。故选C项。9B细节理解题。根据第二段“Many millennials(千禧一代) and generation Zs complained to Global Times that burdens, including work stress, family disputes(纷争) and financial strains, have pushed them against the wall”可知,来自家庭和社会生活的日益增长的压力可能是致使年轻人“躺平”的生活方式的原因。故选B项。10A推理判断题。根据第三段“Instead of always
34、following the virtues of struggle, endure and sacrifice to bear the stresses, they prefer a temporary lying down as catharsis (宣泄) and adjustment”和“It is no wonder that some young people, would try to live in a simple way and leave the worries behind.”可知,学者对“躺平”群体的态度是理解的。故选A。11A推理判断题。根据最后一段“Young pe
35、ople on campus have both aspirations and confusion about their future, but most of us have rejected setting ourselves up in chains to waste opportunities and challenges”和“Its no use running away. I have to stand up and face the reality sooner or later.”可知,他们从未真正放下自己的责任。故选A项。DBrown cows may not actua
36、lly make chocolate milk, but pink silkworms(蚕) do produce pink silk, a team of scientists has discovered. To see if they could produce predyed silksilk that comes colored, straight from the sourcethe team fed ordinary silkworms mulberry(桑树) leaves that had been sprayed(喷洒) with fabric(织物) dyes(染色剂).
37、 Out of seven tested dyes, only one worked, producing a thread that reminded me of pinkdyed hair.And yes, the worms themselves take on some color before they produce silk. Their colorful diets did not affect their growth, the team, which included engineers and biologists from the CSIRNational Chemic
38、al Laboratory in India, reports in the journal ACS Sustainable Chemistry & Engineering. (The researchers didnt look too deeply into how the dyes affected the silkworms health. After all, silkworms die when people harvest their silk.)The team made dyeing silk this way because coloring fabric normally
39、 uses large amounts of fresh water. The water gets polluted with dangerous chemicals in the process, requiring costly treatment before factories can send it back into waterways. Dyeing silk directly by feeding silkworms would avoid those waterwashing steps. Scientists are just starting to study this
40、 idea. However, it remains to be seen if its commercially successful. In this experiment, the Indian team tested seven dyes, which are cheap and popular in the industry.The scientists found different dyes moved through silkworms bodies differently. Some never made it into the worms silk at all. Othe
41、rs colored the worms and their silk but the color disappears before the silk is turned into fabric. Only one dye, named “direct acid fast red”, showed up in the final, washed silk threads. By the time it made it there, it was a pleasant, light pink.12The text is most probably a(n) _.Ascience report
42、Btourist guideCanimal experiment Dfashion advertisement13Silkworms can produce pink silk because _.Athey are born pink Bthey are dyed pinkCthey grow in pink waterDthey are fed dyed food14Where is the experiment carried out?AIn America. BIn India. CIn Israel. DIn China.15How many dyes have been prove
43、d successful in the experiment?AOne. BThree. CFive. DSeven.【语篇解读】本文是一篇说明文。你听说过蚕能吐出粉色的丝吗?印度的科学家做了大量的实验,他们通过给蚕喂一些喷过染色剂的桑树叶子,最终成功地使蚕吐出了粉色的丝。12A推理判断题。根据文章第一句话“Brown cows may not actually make chocolate milk, but pink silkworms(蚕) do produce pink silk, a team of scientists has discovered.”,再对全文的理解可知,科学家们
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
