河南省开封市二十八中2021-2022学年高二上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省开封市二十八中2021-2022学年高二上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 河南省 开封市 十八 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年河南省开封市二十八中高二上学期10月月考英语试题本试卷共四部分,满分150分。考试时间:120分钟 请同学们认真作答,预祝同学们取得佳绩!另注: 填涂答题卡E=AB; F=AC; G=AD第一部分听力 (共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conve
2、rsation take place?A. At home B. In a supermarket. C. In a restaurant.2.What does Marys father grow the most?A. Potatoes. B. Roses. C. Cabbages.3.What does the woman ask the boy to do?A.Feed the cat. B. Set the table. C . Throw away the fish bones.4.What are the speakers talking about?A scientist. B
3、. A TV program. C. A discovery.5.What lesson will Chris have first tomorrow?A.History. B. French. C. Math.第二节(共15小题; 每小题1.5分。满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题6. Who hunted a Siberian tiger (西伯利亚虎) accordi
4、ng to the man?A.His father. B. His grandfather. C. His great-grandfather.7.What is the mans attitude toward hunting animals?A. Positive. B. indifferent. C. Critical.听第7段材料,回答第8、9题。8.What is the relationship between the speakers?A.Husband and wife. B. Workmates. C. Classmates.9.What are the speakers
5、going to do this weekend?A.Go to the gym. B. Go running. C. Go swimming.听第8段材料,回答第10至12题。10.How did the woman know Systme?A. She looked through its ad.B. She saw it at a Fashion Fair.C. She read it in a newspaper.11.What does the woman say about developing a website?A. It is very simple. B. It is bo
6、ring. C. It is challenging.12.What does the man suggest the woman do?A. Read the page first. B. Email the page to him. C. Talk about the job with him.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why was the man late for his flight?A.He looked for his suitcase. B. His arranged taxi didnt turn upC He returned to get his pass
7、port.14. How did the man get to Lombok from Bali?A.By ship. B. By taxi. C. By plane.15.What happened when the man was swimming?A.He caught a fish. B. He had a headache. C. He got injured.16.What did the man do in Lombok?A.He enjoyed the sunset. B. He went climbing. C. He went hiking.听第10段材料,回答第17至20
8、题。17. Where is the talk being given?A. In the theater. B. On the phone. C. On the radio.18.How long is the running time of Road Trip?A. 1 hour 37 minutes. B. 1 hour 49 minutes. C. 1 hour 53 minutes.19.Which film can you see at 6:15?A. Friends Forever. B. Ships in the Night. C. Go for the Gold.20.How
9、 much are tickets on Tuesdays for adults?A. $2. B. $5. C. $6.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIn Washington,Virginia and Maryland,the final months of the year have many festivals.Whether youre into a theater environment,medieval(中世纪) times or
10、a book festival,theres an event for you.Maryland Renaissance FestivalThe festival features 12 stages and hundreds of costumed actors offering entertainment such as music and theater performances,sword swallowing and a human chess match.Temple Hall Corn Maize and Fall Festival in VirginiaThe 286acre
11、farm offers a lot of familyfriendly entertainment,including pig races,farm animals and camel rides.Grab seasonal goods at the farmers market,take part in the corn harvest,and hear live bluegrass and folk music.Baltimore Book Festival in MarylandThis threeday fair features talks and book signings fro
12、m more than 275 locally and nationally known authors,including Alice McDermott and Andre Dubus .The festival also includes live music and literary handson projects for kids.Kids Euro Festival in WashingtonHeres a chance to celebrate and experience European arts and culture,no passports required.Twen
13、tyeight European countries will be represented during the multicultural childrens event,which features more than 200 performances and workshops.The festival is for children aged 2 through 12,librarians and educators.Activities include puppet(木偶) shows,cooking and theater workshops.“It really brings
14、Europe to the children,” said organizer Sandi Auman.1. If youre interested in dangerous performances,which festival should you go to?A. Maryland Renaissance Festival.B. Temple Hall Corn Maize and Fall Festival.C. Baltimore Book Festival.D. Kids Euro Festival.2. What do the Baltimore Book Festival an
15、d the Kids Euro Festival have in common?A. They both have wonderful theater performances.B. They both invite famous writers to give lectures.C. They both have activities intended for kids.D. They both feature European culture.3. What is the purpose of this passage?A. To compare different features of
16、 some festivals.B. To introduce some festivals for people to enjoy.C. To tell people how to spend their free time.D. To explain the benefits of enjoying festivals.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【分析】本文是一则广告,介绍了华盛顿,弗吉尼亚和马里兰的年终节日Maryland Renaissance Festival、Temple Hall Corn Maize and Fall Festival in Virginia、
17、Baltimore Book Festival in Maryland、Kids Euro Festival in Washington,旨在吸引人们去参加这些节日。【1题详解】推理判断题。根据第二段“The festival features 12 stages and hundreds of costumed actors offering entertainment such as music and theater performances, sword swallowing and a human chess match.”可知Maryland Renaissance Festiva
18、l里面有一些危险的表演,如吞剑等。说明如果你对危险的表演感兴趣,你可以去Maryland Renaissance Festival。故A项正确。【2题详解】细节理解题。根据最后两部分“The festival also includes live music and literary hands on projects for kids. ”和“Twenty eight European countries will be represented during the multicultural childrens event, which features more than 200 per
19、formances and workshops. The festival is for children aged 2 through 12,librarians and educators”可知在the Baltimore Book Festival和the Kids Euro Festival里都有一些为儿童设置的活动。故C项正确。【3题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句“Whether youre into a theater environment, medieval(中世纪) times or a book festival, theres an event for you.”可
20、知本文是一则广告,介绍了最后一个月在华盛顿、纽约和马里兰有很多的节日,文章介绍了其中的四个节日Maryland Renaissance Festival、 Temple Hall Corn Maize and Fall Festival in Virginia、Baltimore Book Festival in Maryland、Kids Euro Festival in Washington的特色等信息,旨在于吸引人们去参加这些节日。故B项正确。BIn the United States, when one becomes rich, he wants people to know it.
21、 And even if he does not become very rich, he wants people to think that he is. That is what “keeping up with the Joneses” is about. It is the story of someone who tried to look as rich as his neighbors.The expression was first used in 1913 by a young American called Arthur Momand. He told this stor
22、y about himself. He began earning $ 125 a week at the age of 23. That was a lot of money in those days. He got married and moved with his wife to a very wealthy neighborhood outside New York City. When he saw that rich people rode horses, Momand went horseback riding every day. When he saw that rich
23、 people had servants, Momand and his wife also hired a servant and gave big parties for their new neighbors.It was like a race, but one could never finish his race because one was always trying to keep up. The race ended for Momand and his wife when they could no longer pay for their new way of life
24、. They moved back to an apartment in New York City.Momand looked around him and noticed that many people do things just to keep up with rich lifestyle of their neighbors. He saw the funny side of it and started to write a series of short stories. He called it “Keeping up with the Joneses” because “J
25、ones” is a very common name in the United States. “Keeping up with the Joneses” came to mean keeping up with rich lifestyle of the people around you. Momands series appeared in different newspapers across the country for over 28 years.People never seem to get tired of keeping up with the Joneses. An
26、d there are “Joneses” in every city of the world. But one must get tired of trying to keep up with the Joneses because no matter what one does, Mr. Jones always seems to be ahead.4. Some people want to keep up with the Joneses because they _.A. want to be as rich as their neighborsB. want to be happ
27、yC. dont want others to know they are richD. want others to know or to think that they are rich5. It can be inferred from the story that rich people like to _.A. live in New York CityB. live outside New York CityC. live in apartmentsD. have many neighbors6. Arthur Momand used the name “Jones” in his
28、 series of short stories because “Jones” is _.A. an important nameB. a popular name in the United StatesC. his neighbors nameD. not a good name7. According to the writer, it is _ to keep up with the Joneses.A. impossibleB. interestingC. correctD. good【答案】4. D 5. B 6. B 7. A【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议的文章。在美国,当一
29、个人变得富有,他想让人们知道。即使他不会变得非常富有,他希望人们认为他是富有的。这就是“跟上邻居”。人们似乎从不厌倦跟上邻居,但这没有必要,因为邻居“琼斯先生”似乎总是领先。【4题详解】细节理解题。根据第一段的“when one becomes rich, he wants people to know it. And even if he does not become very rich, he wants people to think that he is. That is what “keeping up with the Joneses” is about.”(当一个人变得富有,他
30、想让人们知道。即使他不会变得非常富有,他希望人们认为他是富有的。这种情况就是 “跟上琼斯”。)可知,一些人想要跟上“琼斯”,是因为他们想让别人知道或认为他们很富有。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段的“He got married and moved with his wife to a very wealthy neighborhood outside New York City.”(他结婚,和他的妻子搬到纽约市外,那有一个非常富有的邻居。)可推知,富人都喜欢住在纽约郊外。故选B【6题详解】细节理解题。根据第四段的“He called it “Keeping up with the
31、Joneses” because “Jones” is a very common name in the United States. ”(他把他的系列故事叫做“跟上琼斯”,因为“琼斯”在美国是一个非常常见的名词)可知, “琼斯”这个名字在美国很常见。故选B【7题详解】细节理解题。根据最后一段的“But one must get tired of trying to keep up with the Joneses because no matter what one does, Mr. Jones always seems to be ahead.”(但一个必须对更上琼斯感到厌烦,因为无论
32、一个人做什么,琼斯先生似乎总是领先)可知,作者认为追上 “琼斯”是不可能的。故选A。CIn between all the measures to battle the severe air pollution in Delhi, India, theres one more option a bar that has “pure air”.Founded by Aryavir Kumar, Oxy Pure, Delhis first-ever oxygen bar, offers 15 minutes of 80-90 percent pure oxygen, costing Rs 299
33、 ($4.2). Customers are given a lightweight tube for oxygen intake. The device (装置) is placed near the customers nostrils (鼻孔) through which they are advised to breathe in the oxygen.The bar also offers its customers several aromas (气味) to go with oxygen, including lemongrass, cherry and more. Accord
34、ing to the aroma people choose, each session promises to improve sleep patterns and digestion, cure headaches, and even claims to work as a treatment for depression.Bonny Irengbam, a senior sales assistant at the bar, said, “Some people, who try it for the first time, will feel relaxed and fresh. Bu
35、t only people who do this regularly will get real benefits. By regularly, I mean once or twice a month. We dont encourage back-to-back sessions, as increased levels of oxygen in the body can make a person dizzy.”Dr. Rajesh Chawla, a senior doctor at the Indraprastha Apollo Hospital, said, “Even if y
36、ou breathe in the so-called pure oxygen for two hours in a day, you will go back to breathing the polluted air for the rest of the 22 hours. The concept is purely money-driven.”Recalling the first few months of the bar, Irengbam admitted that people were sceptical. “Many people criticised, saying we
37、 were selling air. Others were simply scared to breathe through the tube.”Irengbam said the bar saw a significant rise in the number of customers two to three days after Diwali, an Indian festival mainly celebrated by fireworks and lights, as the pollution levels were high.8. What do we know about t
38、he oxygen intake?A. It surely has a promising future.B. It will always cause side effects.C. It was not well received at first.D. It can cure people of depression.9. Which of the following can replace “back-to-back” in Paragraph 4?A. Once-a-month.B. Once-in-a-while.C Once-and-for-all.D. One-after-an
39、other.10. What is Dr. Rajetha Chawlas attitude towards the bar?A. Doubtful.B. Favorable.C. Unconcerned.D. Unclear.11. What is the writing purpose of the passage?A. To explain how to breathe in the oxygen.B. To introduce the first oxygen bar in India.C. To show peoples responses to the device.D. To a
40、dvertise for Aryavir Kumars business.【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。介绍了在印度为了应对环境污染开“氧吧”,以及人们对此的看法。【8题详解】细节理解题。根据倒数第二段第一句“Recalling the first few months of the bar,Irengbam admitted that people were sceptical. ”回想最初几个月,Irengbam承认人们持怀疑态度。可知“氧吧”一开始受到人们的质疑,所以一开始并没有被很好地接受。故选C项。【9题详解】词义猜测题。根据第四段
41、中“But only people who do this regularly will get real benefits.By regularly,I mean once or twice a month。”可知,一月吸氧一次或者两次是有益于健康的,而后文中作者不鼓励“back to back”,因为这样会增加氧气水平从而让人眩晕。通过语境可知 “back to back”应是“常常,连续不断”的意思,因为连续不断地吸入纯氧会导致氧气水平上升,让人眩晕。D. One-after-another(连续地)符合以上猜测,故选D项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第三段中“Even if yo
42、u breathe in the so-called pure oxygen for two hours in a day,you will go back to breathing the polluted air for the rest of the 22 hours.The concept is purely money-driven”可知,Dr.Rajetha Chawla认为即使一天呼吸两个小时所谓的“纯氧气”,剩下22个小时都呼吸污染的空气,那这个完全就是受金钱驱使的概念。由此推知,他对“氧吧”持怀疑的态度。故选A项。【11题详解】推理判断题。根据第一段“In between a
43、ll the measures to battle the severe air pollution in Delhi, India, theres one more option a bar that has pure air”可知,在针对印度德里严重的空气污染采取的所有措施之中,还有另一种选择,拥有“纯净空气”的“氧吧”。并结合全文理解可知,文章是介绍为了应对环境污染在印度开的“氧吧”。由此推知,文章的目的是介绍印度的第一所“氧吧”。故选B项。DMost of us marry creativity to our concept of self, either were creative
44、or we arent, without much of a middle ground. Im just not a creative person! a frustrated student might say in art class, while another might blame her talent at painting for her difficulties in math, giving a comment such as, Im very right-brained.Dr. Pillay, a tech entrepreneur and an assistant pr
45、ofessor at Harvard University, has been challenging these ideas. He believes that the key to unlocking your creative potential is to ignore the traditional advice that urges you to believe in yourself. In fact, you should do the opposite: believe you are someone else.Dr. Pillay points to a 2016 stud
46、y demonstrating the impact of stereotypes on ones behavior. The authors, educational psychologists Denis Dumas and Kevin Dunbar, divided their college student subjects into three groups, instructing the members of one to think of themselves as romantic poets and the members of another to imagine the
47、y were serious librarians (the third group was the control). The researchers then presented all the participants with ten ordinary objects, including a fork, a carrot, and a pair of pants, and asked them to come up with as many different uses as possible for each one. Those who were asked to imagine
48、 themselves as romantic poets came up with the widest range of ideas, whereas those in the serious librarian group had the fewest. Meanwhile, the researchers found only small differences in students creativity levels across academic majors.These results suggest that creativity is not a fixed individ
49、ual characteristic but a malleable product of context and perspective, as long as he or she feels like a creative person. Dr. Pillay argues that, besides identifying yourself as creative, taking the bold, creative step of imagining you are somebody else is even more powerful. So, wish you were more
50、creative? Just pretend!12. According to the passage, who is more likely to unlock his creative potential?A. An biology major who always believes in himself.B. A math major who has excellent academic performance.C. A physics major who likes to imagine himself as a poet.D. A history major who works as
51、 a librarian on weekends.13. What does the Study conducted by Denis Dumas and Kevin Dunbar focus on?A. The creativity of the college students.B. The stereotypes of the college students.C. The impact of stereotypes on ones behavior.D. The influence of creativity on ones behavior.14. The underlined wo
52、rd in the last paragraph probably means ?A. understandableB. bearableC. predictableD. changeable15. Dr Pillay may agree with the statement that .A. there is no doubt that we are either creative or notB. a student who doesnt do well in art class is not creativeC. right brain determines whether a pers
53、on is creative or notD. if we pretend to be creative, then we might be really creative【答案】12. C 13. C 14. D 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要讲述一个人怎样去释放自己的创造力,就是把自己想象成另一个人,假装自己有创造力,你就会更加有创造力。【12题详解】推理判断题。根据文章第二段第二句和第三句“He believes that the key to unlocking your creative potential is to ignore the traditional
54、advice that urges you to “believe in yourself. ” In fact, you should do the opposite: believe you are someone else.” 他认为,释放你的创造潜力的关键是忽略那些敦促你“相信自己”的传统建议。事实上,你应该反其道而行之:相信自己是另一个人。所以把自己想象成另一个人才更有可能释放他的创造力。由此推断C选项“一个喜欢把自己想象为诗人的物理专业的学生”更有可能释放他的创造潜力,故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段第一句“Dr. Pillay points to a 2016 stu
55、dy demonstrating the impact of stereotypes on ones behavior. ” Pillay博士提到了2016年的一项研究,该研究展示了刻板印象对人的行为的影响。由此可知Denis Dumas 和Kevin Dunbar的研究的重点是刻板印象对人的行为的影响,故选C。【14题详解】词义猜测题。根据划线部分的前半句“These results suggest that creativity is not a fixed individual characteristic”这些结果表明,创造力不是一个固定的个人特征,而下文but进行转折,可推断mall
56、eable和fixed互为反义词,由此可知划线词的意思是“是可改变的”,同changeable同义,故选D。【15题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Dr. Pillay argues that, besides identifying yourself as creative, taking the bold, creative step of imagining you are somebody else is even more powerful. So, wish you were more creative? Just pretend! ”Pillay博士认为,除了将自己定位为有创
57、造力的人之外,采取大胆而有创造性的步骤,把自己想象成另一个人,这样会更有力量。所以,希望自己更有创造力?假装就可以!由此推断,你只要假装自己有创造力,那么就会更加有创造力。故选D。【点睛】推理判断题的推断对象主要包括隐含意思、目标读者、观点态度、文章出处、写作意图等。以推断隐含意义的题目居多。推断隐含意义,即要求根据文章的某个句子、段落或全文所提供的事实进行逻辑推理,推断出作者没有提到、没有明说或者可能发生的事实。题干中常含infer(推断),suggest(暗示),imply(暗示),indicate(暗示),conclude(推断,得出结论)等词语。解此类题,首先找到相关信息,然后细读、理
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346394.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(人教新课标)五年级语文下册第13课《打电话》课件(共17张PPT).ppt
