新疆昌吉州教育共同体2020-2021学年高一年级第一学期英语学科期末质量检测试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆昌吉州教育共同体2020-2021学年高一年级第一学期英语学科期末质量检测试题 WORD版含解析 新疆 昌吉 教
- 资源描述:
-
1、昌吉州教育共同体2020-2021学年第一学期高一年级英语学科期末质量检测阅读理解(共20题,每小题2分,共40分)第一节(共15小题,每题2分,共30分) AHere at the Fort Collins Club, we love families! We offer a number of different kinds of activities to keep your kids active and also allow time to yourself. This webpage shows the details.Kids Club Kids have a place of
2、their own- Kids Club! A place for kids from 6 weeks to 12 years to have fun while you are working out. Our Kids Club childcare facility(设施) allows you to drop the kids off, do physical exercise or visit our spa.Please feel free to stop in during our regular hours to meet our friendly staff and to ge
3、t familiar with the Kids Club! Club House Check the Club House to see what games and youth activities are offered throughout the week. Our outdoor pool, open in summer, brings smiles and endless kid fun while you relax poolside. Children between the ages of 7-11 can be in the Club House unsupervised
4、(无需看管的) . However, parents need to sign them in and out. Kids Club Hours Monday and Wednesday 8:00 am-8:00 pm Tuesday, Thursday, Friday 8:30 am-8:00 pm Saturday 8:00 am-2:00 pm Sunday 9:00 am-4:00 pm More information about Fort Collins Club can be found on our website: www. .1. While children do act
5、ivities in Kids Club, their parents _.A. must play with themB. can take exerciseC. must leave the clubD. should stand by and watch2. Kids Club opens _.A. at 6:00 am on MondayB. at 7:00 am on MondayC. at 8:00 am on SundayD. at 9:00 am on Sunday3. Where does this text probably come from? A. A science
6、textbookB. A tourist mapC. A fitness websiteD. A news report【答案】1. B 2. D 3. C【解析】本文是一篇应用文,介绍了柯林斯堡俱乐部提供的活动的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据文章第二段“A place for kids from 6 weeks to 12 years to have fun while you are working out. (这是一个让6周到12岁的孩子在你锻炼的时候玩得开心的地方)”可知,当孩子们在参加活动时,家长可以进行锻炼。故此题选B。【2题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“Sunda
7、y 9:00 am-4:00 pm”可知,俱乐部在周日早上九点到下午四点开门营业。故此题选D。【3题详解】推理判断题。根据文章第一段“This webpage shows the details. (此网页显示详细信息)”可知,本文来自于网站。故此题选C。BA well-dressed man entered a famous jewelry shop. He explained that he wished to buy a pearl(珍珠)for his wifes birthday. The price didnt matter, since business had been ver
8、y good for him that year. After examining a nice black one that cost $5, 000, he paid for the pearl in cash, shook hands with the jeweler and left.A few days later the man returned and said that his wife liked the pearl so much that she wanted another one just like this. It had to be exactly the sam
9、e size and quality, as she wanted a pair of earrings made. “Can you give me any advice on how to get such a pearl?” said the man. The jeweler regretfully replied “I would say its absolutely impossible to find one exactly like that pearl”.The rich man insisted that the jeweler advertise in the newspa
10、pers, offering $25,000 for the matching pearl. Many people answered the advertisement but nobody had a pearl that was just right.Just when the jeweler had given up hope, a little old lady came into his store. To his great surprise, she pulled the perfect pearl from her purse.” “I dont like to part w
11、ith it”, she said sadly. “I got it from my mother, and my mother got it from hers. But I really need the money”.The jeweler was quick to pay her before she changed her mind. Then he called the rich mans hotel to tell him the good news. The man however was nowhere to be found.4. Who did the man prete
12、nd to buy a pearl for?A. His wife.B. His mother-in-law.C. His own mother.D. No one.5. Why did he pay $5,000 for the black pearl without bargaining?A. Because he was very rich.B. Because he wanted to make the jeweler believe him.C. Because his wife was anxious to get it.D. Because his business had be
13、en successful.6. Why did many people answer the advertisement?A. Because they wanted to see the perfect pearl.B. Because they wanted to buy some beautiful pearl too.C. Because they wanted to get in touch with the rich man.D. Because they wanted to sell their own pearl at a high price.7. The jeweler
14、couldnt find the man anywhere because _.A. he died suddenlyB. he happened to be outC. he got $20,000 by cheating and had run away with the moneyD. he wouldnt show up until the jeweler called him a second time Ramadan【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】本文是一篇记叙文。本文讲述了一个衣着讲究的男人假装给妻子购买珍珠,伙同老妇人骗取珠宝商20000美元然后逃之夭夭的
15、故事。【4题详解】细节理解题。.根据He explained that he wished to buy a pearl(珍珠)for his wifes birthday.可知这个商人跟珠宝商说想为妻子买珍珠,故选A。【5题详解】推理判断题。根据最后一段The jeweler was quick to pay her before she changed her mind. Then he called the rich mans hotel to tell him the good news. The man however was nowhere to be found.可知珠宝商花钱买
16、了老妇人的珍珠,却找不到要买珍珠的男人。这说明男人合伙老妇人设局骗了珠宝商。在开始的时候他毫不犹豫地花了$5,000是为了赢得珠宝商的信任,这样珠宝商才会买老妇人的珍珠。故选B。6题详解】细节理解题。根据The rich man insisted that the jeweler advertise in the newspapers, offering $25,000 for the matching pearl. 可知男人出高价购买他想要的珍珠,所以许多人回应是想高价出售他们自己的珍珠。故选D。【7题详解】推理判断题。根据全文可知男人买珍珠是一场骗局,男人以5000美元的价格买下了一颗珍珠
17、,然后假装出高价买一模一样的珍珠,伙同老妇人再以25000美元的价格把之前买的珍珠 卖给珠宝商,这样男人就骗取了20000美元并逃跑,所以珠宝商找不到他。故选C。CA teenager needs to have a sense of independence in their life to feel secure(安全的). To some teenagers independence means a lot to them, and I think that some parents dont allow their teenagers enough independence.Indep
18、endence has something to do with freedom. Some kids are not allowed to go anywhere alone, and the only thing their schedule includes is going to school, coming home, going to sleep, and repeating the process the next day. Parents tend to be afraid that their kids can get hurt if they go outside into
19、 the world. But if parents control their kids too much, they may never learn to live on their own. The best way for a teenager to learn lesson is through experience. I think it is beneficial for teenagers to have freedom.Teenagers lack of freedom can also stop them from having good friendship at sch
20、ool. Some might say this is a good thing, because it helps them focus more on their school work. I argue that this can only discourage them not to do their school work. Some parents do not allow their children to be around their friends outside the school, thinking that this will get them into troub
21、le. But I dont think so. Instead, isnt this a good reason for parents to get their children a cellphone? Cellphones allow teenagers to stay in touch with their parents, and communicate with friends.Privacy is another issue between parents and their teenagers. Teenagers tend to enjoy relaxation by th
22、emselves in their own room. This also gives them a sense of independence. It often annoys teenagers when their parents enter their room when they are not home. I know that my mom always goes in my room when Im not home, and this has brought me to the point where I have asked many times to get a lock
23、 on my door.8. What is the main idea of the second paragraph?A. Kids know how to live independently.B. Some parents allow their kids no freedom.C. It benefits teenagers to have freedom.D. Kids have a dull routine every day9. In the opinion of the author, _.A. parents should make it easy for kids to
24、communicate with their friendsB. good friendships between kids harm their school workC. it is unnecessary for a kid to have a cellphoneD. kids should focus on the school work10. How do teenagers usually feel when their parents enter their rooms in their absence?A. DisappointedB. LuckyC. AngryD. Calm
25、11. The author hopes to have her door locked in order to _.A. keep her father from reading her dairyB. prevent her mother entering her roomC. Protect herself from any harmD. Stop thieves from going in【答案】8. C 9. A 10. C 11. B【解析】这是一篇说明文。独立对青少年很重要,然而许多父母没有让孩子有足够的独立。独立与自主有关,青少年有自由是有益的,青少年缺乏自由会影响孩子在学校建
26、立良好的友谊。此外,有自己的隐私空间会给青少年一种独立感。【8题详解】主旨大意题。第二段作者提出独立与自由有关,他指出很多父母过分控制自己的孩子,这样孩子永远不可能学会独立,他认为为青少年有自由是有益的。也就是说青少年要独立就要有自由,青少年有自由是有好处的,故选C项。【9题详解】推理判断题。根据Instead, isnt this a good reason for parents to get their children a cellphone? Cellphones allow teenagers to stay in touch with their parents, and com
27、municate with friends.可知作者认为父母给孩子买手机可以让孩子和父母,朋友保持联系。这说明作者认为父母应该让孩子们能够轻易的与朋友交流。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据It often annoys teenagers when their parents enter their room when they are not home.可知对于青少年来说,父母在他们不在家的时候进入他们的房间经常会惹恼他们。故选C。【11题详解】细节理解题。根据I know that my mom always goes in my room when Im not home, an
28、d this has brought me to the point where I have asked many times to get a lock on my door.可知作者的妈总是在她不在家的时候走进她的房间,这让她多次要求在她的门上加一把锁。这说明作者希望锁门是为了不让自己的妈妈进入自己的房间。故选B。DStudying English for an hour once a week isnt usually enough to make any real progress. The best way to quickly improve your English is to
29、 spend at least a few minutes practicing every day. Get yourself concentrated as much as possible every time you study, and challenge yourself to listen to , read ,and even say things in English that you think might be too difficult for you.The right attitude can make the difference between failure
30、and success. Stop thinking of yourself as someone who is learning English, and start thinking of yourself as someone who speaks English. Its a small change, but it will make you feel more confident and help you to use the English you already know more effectively.This also means you need to start th
31、inking in English. If you want to say the word “apple” in English, for example, right now you probably think of the word in your native language first, and then try to think of the correct word in English. Instead, try imaging a picture of an apple, and then just think the English word “apple”. Real
32、 fluency happens when you stop mentally translating conversations.When most students listen to a native English-speaker, they focus on understanding what all the words mean. This is definitely important, but there is a lot more you can learn from listening. Try listening not just to what the words m
33、ean, but to how the person says them. Notice which words the person links together in a sentence, or when they say “ya” instead of “you”. Try to remember these details the next time you speak and your English will begin to sound more natural.12. What can we do if we want to make progress in English
34、learning ?A. We need to practice English every day.B. We should study English for an hour once a week.C. We must be concentrated as much as possible all the time.D. We should challenge ourselves to speak at a higher level.13. What can we infer from the text?A. With more words we can speak English fl
35、uentlyB. We have to read enough before speakingC. Confidence comes from the right attitude.D. Imagination is very important in speaking English.14. What does it take to speak English like a native speaker?A. Sharp observationB. Rich imaginationC. Translating abilityD. Careful reading15. What can be
36、the best title of the text?A. Making Your English Sound NaturalB. Tips on Learning English WellC. Challenging Difficulties in Learning EnglishD. Be Attentive when Learning English【答案】12. A 13. C 14. A 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一些学好英语的建议,包括每天练习英语、树立正确的态度、开始用英语思考等。【12题详解】细节理解题。根据第一段“The best way to quic
37、kly improve your English is to spend at least a few minutes practicing every day. .(快速提高英语的最好方法是每天至少花几分钟练习)”可知,如果我们想在英语学习中取得进步,我们需要每天练习英语。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第二段“The right attitude can make the difference between failure and success. Stop thinking of yourself as someone who is learning English, and s
38、tart thinking of yourself as someone who speaks English. Its a small change, but it will make you feel more confident and help you to use the English you already know more effectively.(正确的态度能决定成败。不要再把自己当成一个正在学习英语的人,开始把自己当成一个说英语的人吧。虽然变化不大,但它会让你更自信,并帮助你更有效地使用已经学到的英语)”可推知,自信来自正确的态度。故选C。【14题详解】推理判断题。根据最
39、后一段中“Try listening not just to what the words mean, but to how the person says them. Notice which words the person links together in a sentence, or when they say “ya” instead of “you”. Try to remember these details the next time you speak and your English will begin to sound more natural.( 试着不仅去听这些话
40、的意思,还要去听他们是怎么说的。注意这个人在句子里把哪些词连在一起,或者他们说“ya”而不是“you”。下次你开口说话的时候,试着记住这些细节,你的英语就会听起来更自然)”可推知,想要把英语说得像母语一样流利需要敏锐的观察。故选A。【15题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了一些学好英语的建议,包括每天练习英语、树立正确的态度、开始用英语思考等。因此,B选项“学好英语的建议”最符合文章标题。故选B。第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项Five tips for safe runningWe all
41、 know that exercise is good for our health. But some kinds of exercise may be better than others. Running, for example, may help to protect against heart disease and other health problems.Running is good exercise, but it can be hard on the body. _16_Take it easy. Do not run too much, too soon or too
42、 fast. Most people get running injuries when they push themselves too bad. The body needs time to get used to increases in distance or speed._17_Listen to your body. Most running injuries do not come unexpectedly. _18_ They may include body aches, sore muscles(肌肉酸痛) and pain that does not go away._1
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346823.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
