新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 3 READING FOR WRITING .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT PERIOD 3READING FOR WRITING 新教材 2021 2022 学
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。Unit 1Teenage LifePeriod 3Reading for Writing & Assessing Your Progress & Video Time.单词拼写1.(2020全国卷)Finding common ground in communication style can be a challenge.2.The party is scheduled(预定) at 7:00 pm next Monday.3.She looked very calm
2、 but actually(实际上)she was anxious.4.His music is becoming more popular with teenagers.5.He was a cheerful young man in his youth(青年).6.Club members can use the gym at no extra(额外的) cost.7.(2020新高考全国卷)Finally,the “little popcorn boy” attracted much attention from the crowd.8.The writers name was prin
3、ted below the title(标题).9.Dont give me so much informationyou are confusing me!10.If you are going to come,please let me know in advance.单句语法填空1.There is a debate on/over/about whether students should carry cellphones on campus.2.She was fluent in French by the time she was five.3.(2020天津高考)It offer
4、s a new way to attract(attract)customers.4.There is no simple solution(solve) to this problem.5.This is the most advanced(advance) type of engine.6.You must quit smoking(smoke).Most important of all,you should start taking exercise.7.People addicted(addict) to cellphones are facing many health probl
5、ems.8.The course is specially designed for beginners like you,which focuses on listening and speaking practice.9.(2020天津高考)We stop challenging(challenge) custom.10.(2020全国卷)I love that the excitement of going to library lives on from generation to generation.汉译英1.由于沉迷游戏,他不能集中精力于学习。Because he is addi
6、cted to online games,he cant focus/concentrate on his study.2.他喜欢英语多于数学,所以他报名参加了高级文学。He prefers English to math,so he signed up for advanced literature.3.大学毕业后他戒掉了吸烟。He quit smoking after he graduated from college.4.当你评论别人的时候,你要为自己的话负责。When you comment on others,you should be responsible for what yo
7、u say.5.你们这一代的青少年被电脑游戏和网络世界吸引,这没有什么不正常的。Its not unusual for teenagers of your generation to be attracted to computer games and the online world.语法填空(2021青岛高一检测)One day,Jacks parents told him that his grandpa would retire(退休) the next week and that they were going to have a party for him.Jack loved h
8、is Grandpa 1 wanted to do something special for him.He remembered the business card his grandpa had given 2 (he) two years before.He knew that his grandpa would no longer have the position on that card,so he decided 3(build) a new one for his grandpa.When 4 big day came,Jack was ready.But he didnt w
9、ant to put his gift together with others.When all the other people left,he 5(take) his grandpas hand and gave him the gift.His grandpa smiled,“Well,it must be a beautiful gift.May I open it now?” “Sure!” Jack said 6(excited).As Grandpa opened the gift,7(tear) came into his eyes.Jack gave him the 8(g
10、reat) gift he had ever got! It was a business card on 9 was his new position: FULL-TIME GRANDPA! “Well,how much do I get paid?” his grandpa asked,10(smile).“As many hugs (拥抱) as you want!” With these words,Jack gave Grandpa a hug.“Well,I guess that means Im the richest man in the world!” said Grandp
11、a.1.and2.him3.to build4.the5.took6.excitedly7.tears8.greatest9.which 10.smiling.阅读理解话题体裁词数建议用时失学男子圆大学梦记叙文3336分钟When David Carter started to study art at The University of Texas (UT)at Austin in 1971,he had big dreams of becoming an artist or a writer.But his study came to a stop at 23 after he hurt
12、his hand in an unpleasant event.He developed schizophrenia(精神分裂症) later and spent many years without a home.Carter liked to spend time around UT,because he dreamed of being able to continue his study in the university and becoming a writer.After running into Carter many times,UT student Ryan Chandle
13、r decided to interview him for a project for the Daily Texan,the student newspaper of UT.“I interviewed him on Austins homeless problems.After I heard his story,we kept in touch and really became friends.I learned he wanted to get back to UT,so I decided to help him,” said Chandler.“He had got 87 ho
14、urs,very close to a degree.Now,with changing degree requirements,he only has 64 hours to go.”With the help of Chandler,who worked with the university office,Carter was assigned an adviser by UTs College of Fine Arts.“Its the greatest gift Ive ever received,” Carter said.“He did what had to be done t
15、o get me back to school,and I couldnt have done it without him.”After seeing a magazine article about Carter,a UT schoolmate decided to pay his tuition fees (学费)without telling Chandler his name.Doug Dempster,dean of the College of Fine Arts,said in a statement,“David Carters decision to complete hi
16、s degree is a testament (证明) to finishing well what was started,and stopped,even many years earlier.We welcome him back as we do many students each year whose education could not be completed easily.Were going to help him through his remaining course work.”【语篇概述】这是一篇记叙文。文章讲述了一个多年前因病中断了得克萨斯大学学业的男子,受到
17、学校同学和校方的关注和帮助,最终重返校园继续学业的故事。1.Why did Carter stop studying in the university?A.He hurt an artist.B.He couldnt afford his study.C.He got a strange disease.D.He had a hand injury.【解析】选D。细节理解题。根据第一段第二句可知,就是因为手部受伤所以学业被迫停止。故选D项。2.What was Chandlers purpose in interviewing Carter?A.To do a project on home
18、lessness.B.To know why he hung around UT.C.To make friends with a homeless person.D.To finish his homework on helping others.【解析】选A。细节理解题。根据第二段最后一句和第三段第一句可知,Chandler是为校报的一个关于流浪汉的专题而采访的Carter。故选A项。3.Which of the following words can best describe Chandler?A.Brave.B.Honest.C.Warm-hearted.D.Strong-minde
19、d.【解析】选C。推理判断题。根据第三段第二、三句可知,Chandler了解了Carter的事迹之后,就想帮助他重返校园,之后也付诸行动了,可见他是个热心的、乐于助人的人。故选C项。4.What can we learn from Dempsters words in the statement?A.He encourages Carter to study hard.B.He supports students who never give up.C.He calls on other students to help Carter.D.He suggests other students
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346966.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《全优设计》2017高三语文(山东专用)一轮课件:1.9 图文转换1 .pptx
