新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 1 CULTURAL HERITAGE PERIOD 3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT CULTURAL HERITAGEPERIOD WORD版含解析 新教材 2021 2022 学年 英语 人教版 必修 第二 课时
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 三Unit 1Period 3. 阅读理解ALocal officials in Beijing promised to further protect the citys cultural heritage, in particular the narrow streets known as Hutong. Hutongs are commonly found in the cities of North China, but they are at ri
2、sk. Beijing is currently believed to have fewer than 1, 000 Hutongs, most of which are near the Forbidden City. Only 60 years ago, the number was 3, 250. In the old districts of Dongcheng and Xicheng, some people will be asked to move from Hutong houses to avoid further damage to the ancient archite
3、cture. “On average more than 100, 000 people visit the Forbidden City during the National Day holidays. The visits put pressure on the protection of cultural relics, ” said the director of the Beijing Municipal Commission of Urban Planning, adding that Hutongs should be protected from human damage.
4、The government focused on how the protection plans were carried out and how the management of cultural heritage worked. The head of the Xicheng district government said the area has 182 cultural relics, many of which were built as far back as the Yuan Dynasty (12711368). “The most efficient way is t
5、o decrease the local population to reduce the possibility of causing harm to the heritage. ”“Each community has been required to report the status of its cultural heritage, especially Hutongs, and any action to damage the heritage will be punished. ”No one knows for sure how many Hutongs will be lef
6、t in the coming 100 years. 【语篇概述】北京的胡同不仅是小小的街道, 它承载着北京几百年的历史和文化。本文主要介绍了北京胡同的历史、现状及政府的保护措施。1. How many Hutongs have disappeared in the past sixty years in Beijing? A. Fewer than 1, 000. B. About 2, 000. C. More than 3, 000. D. Over 4, 000. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“Beijing is currently believed. . . was 3
7、, 250. ”可知, 北京胡同的数量由60年前的3 250条减少至现在的不到1 000条, 共减少了大约2 000条。2. According to Paragraph 3, which of the following is the main reason for the damage to cultural relics? A. Peoples activity. B. Residents attitude. C. Communities behavior. D. The governments policy. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段中的“The visits put pr
8、essure. . . relics”和“Hutongs should be protected from human damage”可知, 文化遗迹遭到破坏的主要因素是人们的活动。3. Which of the following is a useful way to protect Hutongs? A. To attract more visitors. B. To increase the local population. C. To punish anyone damaging it. D. To forbid everyone from getting close to it.
9、【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段中的“. . . any action to damage the heritage will be punished. ”可知, 加大对破坏胡同行为的惩罚是对保护胡同比较有用的措施。4. What is the authors attitude toward Hutongs? A. Optimistic. B. Pessimistic. C. Uninterested. D. Appreciative. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段“No one knows for sure. . . 100 years. ”可知, 作者对胡同未来的命运深感
10、担忧, 持悲观态度。BIn Europe, there is no escape for those who do not appreciate art and architecture(建筑). It is a heaven for people who want to feel like they have been transported to famous historical time periods from America. For me, Europe was a complete contrast from America. London and France had a m
11、ore royal feel than New York, and Rome felt more ancient. I wasnt just on a different continent; it felt like I was in a different century. My parents and I visited London, Paris and Rome this summer in celebration of the end of my high school experience. It was supposed to be a break from a life as
12、 busy as a bee in New York, the constant stress, the crowded subway rides, and the weary body that had accompanied me for the last four years. It was an opportunity to appreciate Europe the way I couldnt do it just by reading history books. My favorite parts of London were the Tower of London and th
13、e Churchill War Rooms. As a site of past executions(刑场), the Tower of London displayed punishing devices from the 16th and 17th century and told stories of various members of the royal family who had ever been imprisoned in the tower, some even imprisoned by their own family members when they were s
14、een as a threat to the crown. Besides that, I also got to see the royal familys crown jewels, amazingly beautiful. The Churchill War Rooms, though very different from the Tower of London, were also spellbinding from a historic perspective. I am not a history fan, but I enjoy museums, and I took fanc
15、y in the Churchill Museum inside the War Rooms that detailed the events of Churchills life and World War . Everything I saw in it built up his life from his childhood to his last years, creating a three-dimensional Churchill in my mind who was a person just like myself. He longed for more, he made m
16、istakes, he experienced loneliness and sadness. But he had also done some remarkable things like uniting Britain during World War . Our rewarding trip ended in Rome a couple of days later. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。文章记述了作者和父母为了庆祝作者高中毕业的一次欧洲行。作者游览过程中对比发现了欧洲和美国的不同之处, 并介绍了伦敦塔和丘吉尔博物馆两个令作者印象深刻的景点。5. What does the u
17、nderlined word “contrast” in Paragraph 1 mean? A. Something different. B. Something artistic. C. Something similar. D. Something faraway. 【解析】选A。词义猜测题。根据本段下文中关于美国与欧洲城市间的对比, 可知contrast意思为“对比; 不同; 差别”。6. Which of the following can best describe the writers life in New York? A. Relaxing and peaceful. B
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347025.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级下册语文习作指导课件-第4单元-写一篇参观记或游记-苏教版(共12张PPT).pptx
