2022届高考英语一轮复习第二部分高考题型组合练组合练11阅读理解 阅读七选五含解析牛津译林版202107061115.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习第二部分高考题型组合练组合练11阅读理解 阅读七选五含解析牛津译林版202107061115
- 资源描述:
-
1、组合练(十一)阅读理解阅读七选五.阅读理解A(2021衡阳毕业班联考) WISCONSIN WINTER WELCOME EVENTSThe spring semester is here, and were excited to welcome both returning and new students to campus. The start of a new semester is an exciting time of the year. Its the perfect time to step out of your comfort zone, meet new people,
2、and create memorable new experiences.During the first four weeks of the semester, Wisconsin Welcome offers events for students to meet new friends and find community. Weve highlighted just a few of the events offered below: MSC Comeback CarnivalThursday, January 23 Ready to get involved in a multicu
3、ltural student organization? Want to catch up with friends over some free food and fun activities? Stop by the MSC to meet with over 45 multicultural student organizations, have fun, and connect with new and old friends!6:00 pm to 8:00 pm, MSC Lounge on the 2nd Floor of the Red Gym.Public Service Fa
4、irWednesday, January 29The Morgridge Center for Public Service hosts two Public Service Fairs per year. The fairs draw hundreds of students eager to learn about work and internship (实习) opportunities with local and national organizations.3:00 pm to 6:00 pm, Gordon Dining & Event Center.Winter Carniv
5、alTuesday, February 4 to Sunday,February 9The Wisconsin Unions Winter Carnival is a longstanding tradition. It challenges you to embrace the cold, snow and play crazily! When you need to warm up a bit, head indoors for hot chocolate and food specials!Memorial Union. Spring Student Organization FairT
6、uesday, February 11The Student Organization Fair is a great opportunity to explore your hobbies and meet different student organizations on campus. Stop by, meet new people, and maybe join a new student organization!5:00 pm to 8:00 pm, Kohl Center. These are just a few of the many events you can che
7、ck out during Wisconsin Welcome. Go to www.go.wisc.edu/welcome for more events and information, and use WiWelcome on social to stay connected.We hope you have a great semester!语篇解读本文是一篇应用文。文章主要介绍了Wisconsin Welcome在春季学期为学生们提供的一些关于认识新朋友和寻找社团的活动。1If you want to improve your foreign languages, which eve
8、nt are you expected to join in?AMSC Comeback Carnival.BPublic Service Fair.CWinter Carnival.DSpring Student Organization Fair.解析:细节理解题。根据MSC Comeback CarnivalThursday,January 23部分第一句“Ready to get involved in a multicultural student organization?”可知,MSC Comeback Carnival是一个有着多元文化的学生组织,所以如果你想提高外语能力,你可
9、以加入此活动组织。故选A。答案:A2Public Service Fairs will help students Amake friendsBdevelop hobbiesCfind jobsDpurchase textbooks解析:细节理解题。根据关键句“The fairs draw hundreds of students eager to learn about work and internship opportunities with local and national organizations.”可知,Public Service Fairs为学生们提供找工作的机会,即帮助
10、学生们找工作。故选C。答案:C3Which of the following is TRUE of the Wisconsin Unions Winter Carnival?AIt has a quite short history.BIt will be held in the open air.CIt will take place on Monday.DIt will offer free hot chocolate.解析:推理判断题。根据Winter CarnivalTuesday,February 4 to Sunday,February 9部分第二、三句“It challenges
11、 you to embrace the cold,snow and play crazily! When you need to warm up a bit, head indoors for hot chocolate and food specials!”可知,Wisconsin Unions Winter Carnival是一个挑战你面对寒冷、下雪和疯狂玩耍的活动!当你想要暖和一点时,你可以到室内享用热巧克力和特色食物!由此可推知,Wisconsin Unions Winter Carnival是一项在户外进行的活动。故选B。答案:BB(2021威海高考模拟)When people th
12、ink about British music, for the most part they think about the 60s or 70s with the likes of The Beatles and The Rolling Stones or more modern artists like Adele or Ed Sheeran. However,stuck between these two ages was, in my opinion, British musics best period. The 90s were an optimistic time for Br
13、itain and indeed Europe, with the economy recovering from the lows of the 80s and the Cold War ending.One of the defining features of the 90s music was the birth of “Britpop”. This was a style of pop music that aimed to promote “Britishness” and commonly featured electric guitars, drums and male sin
14、gers. Britpop was the style used by worldfamous bands such as Oasis, Blur, Pulp and Suede who became known as “The Big Four”. The summer of 1995 was dominated by the “Battle of Britpop” which was between Blur and Oasis for the number one spot. Eventually, Blur won the battle and Oasis settled for se
15、cond best.However, the 90s werent only for the boys, with major female groups also finding fame, the most wellknown of which were “The Spice Girls” who were extremely popular in Britain and around the world. Once again they promoted “Britishness” and had catchy melodies and lyrics, but they also sta
16、rted the “Girl Power” movement which helped empower girls and women worldwide. It isnt too far to assume that without their music, many female singers and artists who we love today would not have had the confidence to pursue their dream.British music may have had many great times, however, the 90s a
17、re often overlooked. Although I was not alive to enjoy the music properly, the 90s had a huge impact on British culture that can be felt today and I feel that the decade should get the recognition it deserves!语篇解读本文是一篇说明文。主要介绍了90年代的英国音乐及其对英国文化产生的巨大影响。4What can we infer from the first paragraph?AThe
18、Cold War came to an end in the 80s.BBritains economy began to pick up in the 90s.CThe Beatles represented the best British music.DAdele is better than Ed Sheeran in modern music.解析:细节理解题。根据第一段中的“The 90s were an optimistic time for Britain and indeed Europe, with the economy recovering from the lows
19、of the 80s and the Cold War ending.”可知,90年代是英国乃至欧洲的乐观时期,在这个时期经济从80年代的低点开始复苏,故选B。pick up在此处表示“改进,提高,好转”。答案:B5What is paragraph 2 mainly about?ABritpop.BBritishness.CThe Big Four. DThe Battle of Britpop.解析:段落大意题。通过分析第二段的结构可知,段首句为主题句,其后句子为主题的延伸和拓展。首句“One of the defining features of the 90s music was th
20、e birth of Britpop”的中心词为Britpop,故本段主要围绕Britpop展开。答案:A6Whats the most important influence of “The Spice Girls” according to the text?APromoting “Britishness”BEmpowering girls and women.CCreating catchy melodies.DFinding fame for female groups.解析:细节理解题。根据第三段中的“but they also started the Girl Power move
21、ment which helped empower girls and women worldwide. their dream.”可知,“辣妹”组合还发起了“女孩力量”运动,帮助增加全世界女孩和妇女的自主权,故选B。答案:B7The writer thinks the impact of the 90s music on British culture is Aunderestimated BwellrecognizedCfairly evaluated Dreasonably doubted解析:细节理解题。根据最后一段中的“British music may have had many
22、great times, however, the 90s are often overlooked.”可知,作者认为英国音乐可能有很多伟大的时代,但90年代的音乐往往没有被给予应有的重视。故选A。答案:AC(2021菏泽临考强化)A half century ago, vegetarian (avoiding flesh foods) and vegan (consuming no animal products) diets were viewed with concern by some professionals. Charlie Wilson, a knowledgeable die
23、titian once wrote in his book, “Even if its tasty and green, plantbased food should be the last option for the love of our body.” In decades since, these have been the focus of vast amounts of research. Today, a dietary shift in the direction of plant foods is regarded as a very positive step by nut
24、ritional scientists and by a growing number of the general public.Actually, the shift is completely good news for our body. Two areas of welldesigned research centred on health conscious individuals with different dietary patterns, all of whom were in good physical condition at the beginning of the
25、study and who were followed for many years, are shown in the chart below. VegetariansVegansDeath rate9% lower15% lowerHeart trouble23% lower42% lower Cancer8% lower19% lowerType 2 diabetes (糖尿病)38% lower62% lowerPlant foods are concentrated sources of fibre (纤维素), consistently linked with favourable
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347348.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
