2021高三全国统考英语(话题版)一轮课时作业:第1编 话题一 BOOK3 UNIT2 HEALTHY EATING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高三全国统考英语话题版一轮课时作业:第1编 话题一 BOOK3 UNIT2 HEALTHY EATING WORD版含解析 2021 全国 统考 英语 话题 一轮 课时 作业 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业.完形填空(2019成都市高中毕业班摸底测试)In April 1952, I was 11 years old and in the sixth grade at an elementary school. My teacher was Miss Pemberton. It was spelling bee time in our citystudents were issued with brochures of words to study in _1_ for the class spelldowns (比赛). They would lead to a schoolwide
2、contest and _2_ qualification for the citywide spelling bee, where school _3_ competed for the _4_ of being the spelling champion of Houston.The day _5_ the class spelling bee, my youngest brother was playing with matches and _6_ set a fire in our apartment. My mother made sleeping arrangements for
3、all of us and _7_ the school in the morning to inform Miss Pemberton of the accident, _8_ that the class spelling bee was that day.When I arrived at school, Miss Pemberton _9_ me aside. She asked if I wanted her to _10_ the spelling bee to another day because of my _11_ about the fire. I told her no
4、. That day, I won the spelling bee for my class.The next week was the school spelling bee, with class champions _12_. I won again! The _13_ spelling bee was one month away.Every Sunday afternoon, Miss Pemberton would pick me up, and we would go to her house, where she would help me _14_ by calling o
5、ut spelling words. After a couple of _15_, Miss Pemberton would _16_ me to Rettigs icecream parlor, where I could _17_ a hot chocolate sundae (圣代冰激凌) which Id never had. We practiced every _18_ until the citywide spelling bee. I did not win the citywide spelling bee, but I still felt _19_ to have pa
6、rticipated. I also felt grateful that I had such a _20_ teacher in elementary school. 篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了十一岁时“我”参加拼字比赛的故事。1A.need Bexchange Cpreparation Dreturn答案:C根据该句中的“students were issued with brochures of words to study in _1_ for the class spelldowns (比赛)”可知,老师给学生们分发了单词手册,以便他们为班级拼字比赛做准备。in p
7、reparation for为固定搭配,意为“为做准备”,故C项正确。2A.actual Bfinal Chopeful Dlucky答案:B根据该句中的“They would lead to a schoolwide contest and _2_ qualification for the citywide spelling bee”可知,班级比赛后便是校级比赛,最后选出参加市级比赛的合格人选。final意为“最后的”,符合语境,故B项正确。3A.studentsBparticipants Cwinners Dteams答案:C根据该句中的“where school _3_ compete
8、d for the _4_ of being the spelling champion of Houston”可知,学校的获胜者们将为休斯敦市拼字比赛的冠军荣誉而竞争。winner意为“获胜者”,符合语境,故C项正确。4A.prize Bbenefit Cfame Dhonor答案:D此处指冠军荣誉。honor意为“荣誉”,符合语境,故D项正确。5A.before Bafter Cduring Dfor答案:A根据语境可知,在参加班级拼字比赛的前一天,“我”最小的弟弟在家里玩火柴意外地引发了一场火灾。before意为“在以前”,符合语境,故A项正确。6A.stupidly Bsuccessf
9、ullyCshortly Daccidentally答案:D此处指意外引发火灾。accidentally意为“意外地,偶然地”,符合语境,故D项正确。7A.visited Bcalled Cemailed Dwrote答案:B“我”的妈妈安排好我们睡觉的地方,第二天早上就打电话将这次事故告诉了Pemberton老师。call意为“打电话”,符合语境,故B项正确。8A.believingBhoping Cknowing Dtelling答案:C“我”的妈妈在告诉老师这次事故时知道了班级的拼字比赛就在那天。know意为“知道,了解”,符合语境,故C项正确。9A.pulled Bdrove Clef
10、t Dhelped答案:A根据该句“When I arrived at school, Miss Pemberton _9_ me aside.”并结合下文内容可知,Pemberton老师在“我”到学校时将“我”拉到一边,询问“我”的情况。pull意为“拉”,符合语境,故A项正确。10A.call off Btake off Cput off Dsend off答案:C根据上文可知,“我”家遭遇了火灾;结合该句“She asked if I wanted her to _10_ the spelling bee to another day because of my _11_ about t
11、he fire.”可知,老师问“我”是否因为“我”的烦闷而需要推迟拼字比赛。put off意为“推迟”,符合语境,故C项正确。11A.upset Bcuriosity Cdoubt Danger答案:A此处指因大火而产生的烦闷。upset意为“不痛快,烦闷”,符合语境,故A项正确。12A.waitingBcompeting Cwinning Dapplying答案:B根据语境可知,下一周校级拼字比赛上,所有班级获胜者参与竞争(competing),故B项正确。13A.schoolwide BcitywideCnationwide Dworldwide答案:B根据上文可知,“我”在参加校级拼字比
12、赛时获胜了;结合下文中的“until the citywide spelling bee”可知,此处表示市级拼字比赛一个月后进行。citywide意为“全市范围的”,故B项正确。14A.review Bremember Clearn Dpractice答案:D根据该句中的“by calling out spelling words”和下文中的“We practiced”可知,Pemberton老师帮助“我”练习(practice),故D项正确。15A.minutes Bhours Cdays Dweeks答案:B根据该句中的“After a couple of _15_, Miss Pembe
13、rton would _16_ me to Rettigs icecream parlor”可知,在练习几个小时后,Pemberton老师会将“我”带到Rettig冰激凌店。hours意为“小时”,故B项正确。16A.rush Bdrag Ctake Dsend答案:Ctake sb. to some place为固定搭配,意为“将某人带到某地”,故C项正确。17A.order Buse Cmake Denjoy答案:D在Rettig冰激凌店“我”可以享用从来没有品尝过的一种热巧克力圣代冰激凌。enjoy意为“享受”,故D项正确。18A.weekendBafternoon Cmoment Dn
14、ight答案:A根据该段第一句中的“Every Sunday afternoon”,又结合该句“We practiced every _18_ until the citywide spelling bee.”可知,我们每周末训练,直到市级拼字比赛时间来临。weekend意为“周末”,故A项正确。19. Aproud Bwelcome Cdisappointed Dsurprised答案:A根据该句“I did not win the citywide spelling bee, but I still felt _19_ to have participated.”可知,尽管“我”没有在市级
15、拼字比赛中获胜,但是“我”仍然为参加了这次比赛而感到骄傲。proud意为“自豪的,骄傲的”,故A项正确。20A.successful Bpatient Cprofessional Dcaring答案:D根据上文可知,每周末Pemberton老师都帮“我”练习拼字,还带“我”去冰激凌店吃冰激凌;结合该句“I also felt grateful that I had such a _20_ teacher in elementary school.”可知,“我”对有这样一位关心他人的(caring)小学老师充满感激,故D项正确。.阅读理解(2018全国卷)Good Morning Britain
16、s Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning, but she is cooking up a storm in her latest roleshowing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.In Save Money: Good Food, she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt
17、 offers top tips on how to reduce food waste, while preparing recipes for under 5 per family a day. And the Good Morning Britain presenter says shes been able to put a lot of what shes learnt into practice in her own home, preparing meals for sons, Sam, 14, Finn, 13, and Jack, 11.“We love Mexican ch
18、urros, so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant,” she explains. “I pay 5 for a portion (一份), but Matt makes them for 26p a portion, because they are flour, water, sugar and oil. Everybody can buy takeaway food, but sometimes were not aware how cheaply we can make this food
19、 ourselves.”The eightpart series (系列节目), Save Money: Good Food, follows in the footsteps of ITVs Save Money: Good Health, which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market.With food our biggest weekly household expense, Susanna and Matt spend time wit
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349329.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
