分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2021高三全国统考英语(话题版)一轮课时作业:第1编 话题七 BOOK 1 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:349332
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:72KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021高三全国统考英语话题版一轮课时作业:第1编 话题七 BOOK UNIT TRAVEL JOURNAL WORD版含解析 2021 全国 统考 英语 话题 一轮 课时 作业 WORD 解析
    资源描述:

    1、课时作业.完形填空(2019浙江高考)There are lots of ways to raise awareness for a cause. Usually, the _1_ the idea is, the more it gets noticed. And thats precisely why one _2_ Frenchman has caught our attention.Baptiste Dubanchet is biking across Europe, surviving _3_ on discarded (丢弃) food. The threemonth, 1,900

    2、mile journey from Paris to Warsaw is Dubanchets _4_ of raising awareness of food waste in Europe and throughout the world.As you can _5_, the trip is no piece of cake. While restaurants _6_ tons of food each year, much of it remains inaccessible because of _7_ garbage containers, health regulations,

    3、 or business policies. Only about one in ten places _8_ him food that would otherwise be discarded. For legal _9_, most restaurants have a policy against _10_ food waste. “Some people have even _11_ their jobs by giving me food,” Dubanchet said.Whats _12_ interesting is the attitude various cities h

    4、ave toward Dubanchets cause. Berlin has been the _13_ while the most difficult was the Czech town of Pilsen. There, he had to _14_ at some 50 different stores or restaurants before finding food. The _15_ is all the more serious when you consider the _16_ exercise required to bike from France to Pola

    5、nd.“I have to get food _17_ because after all the biking I am tired and I need the _18_,” Dubanchet explained. “Is my _19_ full or empty? That is the most important thing, not what I am eating.”He aims to _20_ his journey by midJuly. With any luck, hell turn a few more heads in the process.篇章导读:本文是一

    6、篇记叙文。文章讲述了为提高人们节约食物的意识,法国人Dubanchet 骑行穿越欧洲,途中靠人们丢弃的食物为生,并介绍了不同城市对食物垃圾的态度不同。1A.cleverer BolderCstranger Dsimpler答案:C引起人们对一项事业的关注有很多种方式。通常来说,想法越奇怪(stranger),得到的关注也越多。根据下文所述,骑行过程中以垃圾为食是一种奇怪行为。2A.garbageeating BsportslovingCfoodwasting Dlawbreaking答案:A根据第二段中的“surviving _3_ on discarded (丢弃) food”可知,这个法国

    7、人靠捡垃圾为食。句意:这就是一个吃垃圾的(garbageeating)法国人引起我们注意的原因。3A.secretly BfinallyCentirely Dprobably答案:CBaptiste Dubanchet 骑行穿越欧洲,途中完全(entirely)靠吃人们丢弃的食物为生。4A.purposeBwayCopinion Ddream答案:B根据第一段第一句可知,从巴黎到华沙,历时三个月,骑行1,900英里,这就是Dubanchet引起欧洲和世界对食物浪费这一现象关注的方式(way)。5A.observe BimagineCsuggest Dremember答案:B正如你能想象(ima

    8、gine)的,这趟骑行之旅并不容易。6A.store BcookCshop for Dthrow away答案:D根据上下文可知,饭店每年都要丢掉(throw away)大量的食物。7A.locked BdamagedCconnected Dabandoned答案:A虽然饭店每年都会丢掉大量的食物,但由于垃圾箱被锁(locked)、健康法规或商业政策的限制,大部分被丢弃的食物是不容易获得的。8A.bought BofferedCordered Dsold答案:B只有大约十分之一的地方为他提供了(offered)本要丢弃的食物。9A.reasons BrightsCfees Daids答案:A根

    9、据下文可知,送给别人被丢弃的食物是法律不允许的,因此此处指“出于法律原因(reasons)”。10A.begging for Bgiving awayChiding Dcausing答案:B大多数饭店都有政策禁止送给(give away)别人被丢弃的食物。11A.did BkeptCaccepted Drisked答案:D有些人因为给“我”食物而冒着丢掉工作的风险(risk)。12A.hardly BusuallyCparticularly Dmerely答案:C特别(particularly)有趣的是,各个城市对Dubanchet的事业的态度。13A.easiest BnearestCbig

    10、gest Drichest答案:A根据后面的“while the most difficult was the Czech town of Pilsen”可知,前面应该是与最困难的对比,因此柏林是最容易(easiest)得到食物的城市。14A.work BshoutCask Djump答案:C在最难获得食物的镇上,他要询问(ask)大约50家不同的商店或餐馆,才能找到食物。15A.competition BconversationCconflict Dchallenge答案:D当你考虑到从法国骑行到波兰所需要的锻炼时,这个挑战(challenge)就更加严峻了。16A.adequate Bre

    11、wardingCdemanding Dsuitable答案:C从法国到波兰,对人来讲应该是费力的(demanding)锻炼。17A.again BaloneClater Dfast答案:D“我”不得不很快(fast)获得食物,因为骑行之后,“我”很累,需要。18A.spirit BenergyCtime Deffort答案:B骑行之后很累,需要补充能量(energy)。19A.stomach BhandCpocket Dbasket答案:A“我的肚子(stomach)是不是饱了?”这是最重要的,而不是“我”在吃什么。20A.arrange BrestartCreport Dfinish答案:D

    12、他打算在7月中旬完成(finish)他的旅行。.阅读理解(2020成都市高中毕业班摸底测试)The Danish lifestyle concept of hygge means many indescribable feelings of comfortable things to many people. Now, join us in visiting some of the best hygge places.1Manshausen (Manshausen Island, Norway)Adventureseeking people neednt look further than M

    13、anshausen, a 55acre island in Norways Grotoya strait. Not to be missed: the saltwater hot tub overlooking the sea and familystyle meals enjoyed by the fireside at the main house. The babysitting service is also available.Get more information here.2Cedar Lakes Estate (Port Jervis, New York)Occupying

    14、500 bucolic (乡村的) acres, this turnofthecentury summer camp now houses a host of luxury, lodgestyle cabins. Bike on the grounds, paddle in the lakes, swim in the outdoor heated pool or head to a nearby mountain for a day of skiing. Then turn on your fireplace and lie down with a great book beneath a

    15、fur blanket.Get more information here.3Soho Farmhouse (Oxfordshire, England)This Oxfordshire countryside membersonly club offers a British version of hygge. Among the splendid propertys coziest offerings: the community farmyard and the Studio Cabin guest room, which boasts views of the lake.Get more

    16、 information here.4Salt House Inn (Provincetown, Massachusetts)This charming coastal town now boasts a 19thcentury shingled (盖木瓦的) cottageturned hotel. Book your visit during the quiet, windswept offseason (January through March) for some salty fresh air on the beach.Get more information here.篇章导读:本

    17、文是一篇应用文。文章解释了什么是丹麦人的hygge生活观,并对最具有hygge风格的几个旅游景点进行了介绍。1If you are taking a baby, which place may suit you best?AManshausen. BCedar Lakes Estate.CSoho Farmhouse. DSalt House Inn.答案:A细节理解题。根据Manshausen (Manshausen Island, Norway)部分的最后一句“The babysitting service is also available.”可知,Manshausen提供代人照看孩子的

    18、服务,故本题应选A。而对Cedar Lakes Estate, Soho Farmhouse, Salt House Inn进行介绍时,没有提到有关baby的内容。2What is special about Soho Farmhouse?AWater scenery. BLimited access.COutdoor activities. DFamilystyle meals.答案:B细节理解题。根据Soho Farmhouse (Oxfordshire, England)部分的第一句“This Oxfordshire countryside membersonly club offers

    19、 a British version of hygge.”可知,只有会员才可在Soho Farmhouse享受服务。故选B。3Where is this text most probably taken from?AA magazine. BA brochure.CA textbook. DA website.答案:D推理判断题。根据每个景点介绍后的“Get more information here.”可知,该文章最有可能选自一个网站。(2020安徽省黄山市屯溪一中高三月考)I took a motor rickshaw to the train station in the city of

    20、 Belapur. The driver didnt speak much English, but understood “Belapur Railway Station”. I had my tabla, a traditional drum from India, my suitcase with my clothes and other essentials. The feeling of flying by cars in this little machine is: as if you are inside a box with tiny wheels, dashing thro

    21、ugh terrible traffic.I arrived at the station safely, and took a heavy breath as I unloaded my baggage before the ticket office. It was the first time that I had taken a train in India. I wanted to go to Tilak Nagar, where I was going to learn traditional vocal music. Standing in line, I counted at

    22、least 20 people staring at me. I bought my ticket, which was only 55 cents for a 20minute train ride. The prices still blow me away.When the train came after 15 minutes or so, I got on with all speed, as the train only stops for a few seconds. The locals again stared at me. This was a train especial

    23、ly for local transport. After a while, a young man asked me if he could talk to me. He wanted to know if I was in a band. I stated no, but I love to play the tabla. Through the conversation I knew he was a student of engineering with his exams being tomorrowI wished him good luck for the exams since

    24、rely, as I know what it means to Indian students to get good marks on their exams. If students do not get good enough scores, job opportunities will be few in a highlycompetitive environment.The student I met helped me unload my luggage as the train reached Tilak Nagar Station. He shook my hand stro

    25、ngly and looked into my eyes with marks of genuine care and friendship, despite us meeting for only 20 minutes.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在印度乘车的经历,与一名学生的交谈使他感悟很深。4Which of the following best explains the authors feeling of riding in a motor rickshaw?ARelaxed. BCourageous.CFrightened. DExcited.答案:B推理判断题。根据

    26、第一段作者描述乘motor rickshaw时“The feeling of flying by cars in this little machine is: as if you are inside a box with tiny wheels, dashing through terrible traffic.”可推知,坐这样的车是需要勇气的(courageous),故选B项。5Why did so many people stare at the author at the station?ABecause he was carrying a strange instrument.BB

    27、ecause his suitcase was too large for him.CBecause he was a foreigner to the local people.DBecause he couldnt understand what they said.答案:C推理判断题。根据第三段中的“The locals again stared at me. This was a train especially for local transport.”可推知,这些人盯着他看是因为他不是当地人,故选C项。6What do we know about the young man men

    28、tioned in the passage?AHe wanted to learn to play tabla from the author.BHe was a student on the way to a university.CHe was a genuine and helpful university student.DHe wished to find a job in Tilak Nagar.答案:C细节理解题。根据第三段和第四段的叙述可知,这个学生乐于助人,而且很真诚,是一名要参加考试的大学生,故选C项。7What can be the best title for the

    29、text?ATraveling Is the Most Memorial TimeBA Warmhearted Indian Student I MetCI Learn to Play the Tabla in IndiaDMy First Train Travel in India答案:D主旨大意题。本文讲述的是作者第一次在印度乘火车的旅行经历,故选D项。.短文改错Last weekend I asked my parents whether I could go to the countryside, pay a visit to my grandparents. My parents a

    30、greed to me, so I booked a ticket online. After three hours ride, I arrived there. When I saw my grandpa, and he was playing chess with other. My arrival made him obvious excited. After lunch, my grandparents show me around the village. I felt the air was fresher than those in our city. At that time

    31、, I decided visit them more often. I also thought that when I graduated from college, I would go there to build a nursing home for an elderly. 答案:Last weekend I asked my parents whether I could go to the countryside, a visit to my grandparents. My parents agreed me, so I booked a ticket online. Afte

    32、r three ride, I arrived there. When I saw my grandpa, he was playing chess with . My arrival made him excited. After lunch, my grandparents me around the village. I felt the air was fresher than in our city. At that time, I decided visit them more often. I also thought that when I graduated from col

    33、lege, I would go there to build a nursing home for elderly. 1paypaying考查非谓语动词。此处作状语,表示主动的动作,用paying。2towith考查介词。agree with sb.“同意某人的看法”。3hourshours考查名词所有格。此处表示“三个小时的路程”,故用名词的所有格形式。4去掉and考查连词。前面是when引导的从句,此处是主句。5otherothers考查代词。此处是名词作介词with的宾语。而other是形容词。6obviousobviously考查副词。修饰excited用副词形式。7showshowed考查时态。因为是过去发生的动作,所以用一般过去时。8thosethat考查代词。指代前面提到的不可数名词air。而those用来指代复数名词。9visit前加to考查非谓语动词。decide to do sth.“决定做某事”。10anthe考查冠词的用法。the elderly “老年人”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高三全国统考英语(话题版)一轮课时作业:第1编 话题七 BOOK 1 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349332.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1