分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型专题18交通运输 -备战2022年中考英语阅读理解热点话题特训.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:349471
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:15
  • 大小:470.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题18交通运输 -备战2022年中考英语阅读理解热点话题特训 专题 18 交通运输 备战 2022 年中 英语 阅读 理解 热点话题
    资源描述:

    1、 18交通运输Passage1With more and more cars on the road, the traffic jam will happen. How do we see it and how can we solve the problem?We know that the traffic jam happens in many places, especially in big cities. What are reasons for the problem? On one hand, some people think that they should have a c

    2、ar when they have enough money, and then its easy to go out and they can feel comfortable. On the other hand, a growing number of people hope to use their cars to show off (炫耀). Whats more, years of research has shown that one of other reasons for the traffic jam is the driving habit. For example, m

    3、any young people enjoy driving very fast, so they can feel excited. At last, most of them hardly care about the speed (速度) rules. Many governments are working at how to make the traffic better. In my opinion, firstly, the governments should educate those people who have cars or plan to buy cars. The

    4、 governments must make them know that the traffic jam is very serious, and set up a much more perfect traffic system (体系) to solve the traffic pressure.1What does the underlined word “jam” mean in Chinese?A事故B堵塞C规则D房间2Why is the traffic jam getting more and more serious?ABecause there are not enough

    5、 ways of transportation (交通方式).BBecause there are fewer speed rules.CBecause there are more and more cars on the roads.DBecause many governments are working at how to make the traffic better.3Which of the following is NOT true?AThe reason for the traffic jam is that people have too much work.BThe re

    6、ason for the traffic jam is the driving habit.CThe reason for the traffic jam is that some people want to show off.DSome people think that they should have a car when they have enough money, and then its easy to go out and they can feel comfortable4What should the governments do to make the traffic

    7、better?AThey should educate those people who are young.BThey should set up a much more perfect traffic system.CThey shouldnt allow people to buy so many cars.DThey should hardly care about the speed rules.5What does the passage mainly talk about?AReasons why people want to buy cars.BHow drivers shou

    8、ld drive.CThe traffic jam, reasons for it and solutions.DMany young people enjoy driving very fast, so they can feel excited. Passage2 Youre on the school bus. But as soon as you turn a corner, you 11 find yourself at the end of a very long queue. Its another traffic jam! Meanwhile, in Antarctica(南极

    9、洲), snow covers the land. A group of emperor penguins crowd together to keep warm, using stop-and-go movements to protect themselves from the winds. Can you see the connection?Emperor penguins move like cars in traffic jams to keep warm, according to a new research. A penguin only needs to move 2cm

    10、in any direction for its neighbor to do the same thing. These movements then flow(涌动) through the whole group of penguins like a traveling wave.These waves also help the smaller crowds join bigger groups, keeping more and more of their friends warm. A single Antarctic traffic jam has thousands of pe

    11、nguins. Interestingly, the technology once used for studying road traffic jams was used to study the penguins. It included studying time-lapse(延时) videos. Scientists also discovered that unlike on the road, these waves can be made by any penguin and in any direction.With temperatures usually droppin

    12、g 50 degrees below zero and winds reaching speeds of up to 200km/h, these traveling waves are very important for penguins to keep warm.These penguins can also teach us a lesson. In a big group, they learn to be orderly and patient, and never to crash into each other. These are skills that we should

    13、all learn from them when we are on the road!6According to the passage, emperor penguins get together to .Akeep warmBplay gamesClearn from each other7In a traffic jam on the road, .Adrivers can drive fastBdrivers can drive carelesslyCcars cannot move fast8From the passage, we learn that a traveling w

    14、ave is .Acaused by a traffic jam on the roadBcaused by the strong winds in AntarcticaCformed by the movement of penguins9If a penguin is in a group, it .Aneeds to move orderlyBcan move as fast as it likesCwill not leave others behind10The last paragraph wants to tell us that .Apenguins wont move tog

    15、ether if they are not very coldBtraffic jams happen probably because people are patientCwe human beings should learn from penguins Passage3Some people have to use public transport, some dislike it and still some love it. If everyone has a car and drives anywhere they want to go, there will be seriou

    16、s traffic problems on the road. Luckily, trains are a good form of public transport. British people use trains a lot. This is especially so for people who are travelling from London to Paris. Every day about 20 trains leave London. They travel at a very high speed and people feel glad that the train

    17、s take only 2 hours and 30 minutes to reach Paris. Its much faster to travel by train than by bus or by car. This is because people have to drive cars or buses very carefully and slowly for many reasons, such as speed limits(限速) and traffic jams. However, when you are travelling by train, the speed

    18、is almost the same and there is no traffic jam for a train. Besides, Londoners think taking a train is one of the safest ways of travelling on the ground. Trains take quite a number of quality tests(质量测试) while they are made. More importantly, they have to take many safety checks before they are use

    19、d on the rail track(铁路轨道). Whats more, trains in Britain are comfortable and provide fine services for their users. When you are on a London train, you will find that the train has comfortable tables and seats where people can sit. They also provide food services and power plugs(电源插头) for personal c

    20、omputers or mobile phone.11The main idea of the passage is that _.ABritish people enjoy public transportBits fast to travel from London to ParisCtrains in Britain provide fine services for their usersDtrains are a good form of public transport for Londoners12In a traffic jams on the road, _.Adrivers

    21、 can drive fastBdrivers can drive carelesslyCcars are not moving fastDcars will stop working13How long does it take to get from London to Paris?Aonly 2 hoursBonly 2.5 hoursCless than 2 hoursD5 hours14Londoners often travel by train because trains are _.Aold and slowBlarge, clean and powerfulCfine an

    22、d importantDfast, safe and comfortable15What can we know from the passage?AWe can travel from London to Paris in less than 2 hours.BWe can do our work with personal computers on the train.CWe have to wait till we get off the train in order to have some food.DThe trains are only checked for quality r

    23、easons before they are used. Passage4Have you ever got caught in a traffic jam on the road? How about a traffic jam in one of the worlds busiest canals (运河)? According to the managers of the ship named Ever Given, the accident happened because of strong winds during a sandstorm. Ever Given is a huge

    24、 220,000-ton ship400 meters long and 59 meters wide. The ship got caught in the canals most narrow area, which is about 205 to 225 meters wide.By the end of last month, Ever Given had been caught in the Suez Canal for six days. It kept at least 422 ships waiting and cost 400 million dollars per hour

    25、, making it the worlds most expensive traffic jam ever. The accident made more people understand how important the Suez Canal is.Connecting the Mediterranean Sea (地中海)with the Red Sea, the Suez Canal is a main waterway for world trade. It allows ships to travel between Europe and South Asia without

    26、going around Africa, which makes the sea journey about 7,000 kilometers shorter.Now, around 10% of the world trade passes through the canal. About 1.9 million barrels (桶) of oil go through the canal every daythats about 7% of the worlds oil. Things like machines and car parts are carried by the ship

    27、s. Daily goods like furniture, clothing, toilet paper and coffee go through it as well. You can imagine what may happen if the canal stops working for a long time.Thats why the accident shocked the world. Experts from different countries flied to the Suez Canal to solve the problem. A large number o

    28、f big boats were sent to pull and push the ship Ever Given, but it was no use. After six days of hard work, the ship was at last freed by moving away the sand under it. “The rising tide (潮水) really helped a lot” an official said.Mohab Mamish, Egypts President adviser for the Suez Canal projects said

    29、 “The canal is now completely open for traffic, as the ship has moved” adding that they will increase the number of the working hours to move the other ships quickly.16Why did Ever Given get caught?AIt was too big and wide for the canal.BIt went to the canals most narrow area.CIt was too heavy to go

    30、 through the canalDIt met strong winds when passing the canal17Which is one of the reasons why the Suez Canal is important?AIt mainly connects Europe and Africa.BIt shortens the seaway from Europe to Asia.CIt has 7% of the world trade.DIt carries most of the daily goods,18Which of the following stat

    31、ements is TRUE according to the passage?AEver Given was pushed away by big boats.BThere was too much sand in the canal.CThe rising tide moved Ever Given away.DMany ships were still waiting after the accident.19What is the purpose of the passage?ATo introduce the Suez Canal to the readers-BTo share t

    32、he sorrow of the accident of Ever Given,CTo show the process of saving Ever Given.DTo introduce the expensive traffic jam in the Suez CanalPassage5 New York is a very large city with 8 million people. How do so many people move on their way to work and school? So, we should know something about its

    33、transport.In New York you can travel around the city by subway, by bus, by taxi and by car. The subway runs on the railroad lines under the city. It crosses the city at different points and goes to all parts of the city. Travelling by subway is the fastest way to get around the city.The second way t

    34、o travel around the city is by bus. Its a slower way to travel. This is because the bus moves in road traffic which is often heavy.You can also travel around the city by taxi. This is the most expensive way, but the taxi will take you to the very place you want to go to. If the traffic is heavy, the

    35、 taxi will be slow. During the mornings and afternoons, there is the rush hour. This is the time when the traffic is very heavy with people going to and from work.The last way to get around New York is using your own car. However, its not easy for you to drive, especially when you are driving in the

    36、 rush hour. If there is an accident on the road, you will have to wait for a long time.The best time to travel around the city is from 9:00 am to 4:00 pm. This is the time after the morning rush hour and before the evening rush hour. Traffic will be less crowded because most people are already at sc

    37、hool or at work.20The text is mainly about _.Athe weather of New YorkBthe transport in New YorkCthe people in New YorkDtraffic accidents in New York21The most expensive way to travel in New York is by _.AsubwayBtaxiCbusDcar22The phrase “rush hour” in the fifth paragraph means “_” in Chinese.A比赛中的冲刺时

    38、刻B一小时内所跑的路程C(上下班)交通高峰时刻D匆匆忙忙的一小时23If you travel around New York in your own car, which of the following is the best time?AFrom 8:00 am to 10:00 am.BFrom 3:00 pm to 5:00 pm.CFrom 10:00 am to 5:00 pm.DFrom 10:00 am to 3:00 pm. Passage6Sitting among a sea of cars, have you ever dreamed about your car t

    39、aking off and flying over the road? Many of us spend an hour or so stuck in traffic every week. The main problem is that we are not expanding (扩展) our transportation systems fast enough to meet ever increasing demands (需求). One solution is to create a new type of transportation that doesnt rely on r

    40、oads.In the last century, planes and cars changed the way we lived. Cars which can be afforded by the general population, have allowed us to move farther. Planes have also cut travel time to faraway destinations (目的地). At the beginning of a new century, we may see the realization of a century-old dr

    41、eam-the mix of cars and planes or flying cars.You might have heard news about flying cars before. The technology to make them safe and easy to fly may finally be here. With progress in lightweight material, computer models and no-man control, the dream is very close to becoming real.Car maker Moller

    42、 went public with the Skycar M400 in 2011. It is the first car that can take off and land straight. The four-seat Skycar is powered by eight engines (引擎). The cost of a car is about $1 million at first, but when it begins to be produced in large amounts, that price could come down to as low as $60,0

    43、00.The latest flying car CityHawk is predicted to be tested between 2021 and 2022. It is similar to the Skycar except for its power source. The important difference lies in the power fans (风扇) that seem much quieter on the road. The CityHawk is about as large as a middle-sized car. It could be used

    44、as an air taxi for news collection and traffic control.The popularity of flying cars could be very exciting or very scary, depending on how you look at it. If proper rules are put in place, they could be the answer to our ever-heavier traffic pressure.24According to the first paragraph, the new type

    45、 of transportation should be used to _.Ashare the traffic pressureBimprove the speed of carsCincrease peoples demandsDreplace the present transportation system25Whats the second paragraph mainly about?AThe development of transport.BThe advantages of modern transport.CThe standards of flying cars.DTh

    46、e need to improve public transport.26Whats the difference between the Skycar and the CityHawk?AThe Skycar has fewer seats.BThe Skycar is more expensive.CThe City Hawk is much smaller. DThe CityHawk produces less noise. 27We can infer that the writer _ about the future of flying cars.Adoesnt careBfee

    47、ls hopefulCdoesnt questionDfeels worriedPassage7Food deliverymen(外卖员)can be seen on nearly every street in many Chinese cities. However, the job is becoming increasingly dangerous. Recently, an article in the Chinese magazine showed how difficult the job can be. It describes the physical and mental(

    48、身心的)pressure that delivery workers face because of time limits(限制)set by food delivery apps. Delivering an order late, even by one second, results in a fine(罚款). The time limit has increased the risk of traffic accidents. According to a 2017 report, a serious injury or death involving(涉及)a delivery

    49、worker happens every 2.5 days in Shanghai. According to the article, the time limit for each order is set by an algorithm(算法). If an order is finished within the time limit, the limit will be shortened for every delivery worker. But the algorithm doesnt consider real-life situations. To solve the pr

    50、oblem, a food delivery company Eleme said it will add something new to its delivery app. Customers can choose to click a button(点击按钮)which means they are willing to wait longer to give riders more time.However, some people questioned that change. “Will riders be forced to take more orders if I choos

    51、e to click that button?” said Wang Fang, a 17-year-old student from Hefei. “It is much better to let the apps change their algorithms. We customers are not responsible for this matter.”28The first and second paragraphs show that _.Amore and more people choose to be food deliverymenBthe job for food

    52、deliverymen is dangerous and stressfulCfood deliverymen face heavy fine if they fail to deliver the food in timeDfood delivery apps are hard on deliverymen29What is the problem of the algorithm of the time limit?AThe algorithm is wrong.BThe algorithm is out of fashion.CThe algorithm doesnt consider

    53、the real situation.DThe algorithm has changed many times.30Which of the following is TRUE?AMany food delivery apps take action to protect the deliverymen.BThe time limit has been shortened by Eleme.CMany customers dont want to give riders more delivery time.DSome people are not satisfied with the ne

    54、w method that Eleme adopted(采用).31What is the writers main purpose in writing this passage?ATo show how terrible the traffic jam in China isBTo ask the food delivery companies to pay more for deliverymen.CTo call on food delivery companies to take more useful action.DTo encourage customers to be pol

    55、ite to food deliverymen. Passage8Car Free Day began in France on September 22, 1998. It aimed to make people realize the bad effects that cars had on the quality of life in cities. Later, it became a worldwide event. Now it has been celebrated around the world by more than 100 million people in abou

    56、t 1,500 cities. On this day, people are encouraged to give up driving private cars and take public transport(交通) so that they can experience their local area free from traffic. The purpose of this event is to draw peoples attention to environmental protection.Many cities in China also celebrate this

    57、 event every year. In 2004, Chengdu encouraged people to ride a bicycle on Car Free Day. In 2005, Xuzhou celebrated its first Car Free Day, whose theme was “Focus on the blue sky and white clouds”. On September 22, 2015, cars were restricted in three areas in Beijing from 9:00 a.m. to 16:00 p.m. Onl

    58、y pedestrians(行人) and bicycles were permitted to pass. In the past four years, Car Free Day has changed from a simple “no driving day” to a new tradition of the Shekou community, Shenzhen. People sing, dance, open creative markets and have a picnic on car-free roads to celebrate it. The organizers o

    59、f the event hope to create a greener and better community.32Which of the following activities is NOT encouraged on Car Free Day for travelling?ADriving a car.BTaking a subway.CRiding a bike.DTaking a Walk.33What kind of people may be interested in this event?APeople who like sports.BPeople who love

    60、traveling around the world.CPeople who can drive.DPeople who want to protect the environment.34What is the meaning of the underlined word “restricted” in Paragraph 2?Anot soldBnot allowedCnot madeDnot changed35Which city has a new way of celebrating Car Free Day?AChengdu.BXuzhou.CBeijing.DShenzhen.3

    61、6Why do people in Shekou celebrate Car Free Day?ATo call on people to live a green life.BTo collect money for the community.CTo create more space for picnic lovers.DTo encourage people to give up driving.【答案】1B2C3A4B5C【分析】本篇文章难度适中,主要讲述交通堵塞的原因以及解决办法。1词义猜测题。根据第一段第一句With more and more cars on the road,

    62、 the traffic jam will happen可知,车多了,交通堵塞就自然而然发生了,故选B。2细节理解题。根据第一段With more and more cars on the road, the traffic jam will happen以及第二段的描述可知,交通堵塞越来越严重的原因主要是路上的车更多了,故选C。3细节理解题。根据第二段 On one hand, some people think that they should have a car when they have enough money, and then its easy to go out and t

    63、hey can feel comfortable. On the other hand, a growing number of people hope to use their cars to show off (炫耀). Whats more, years of research has shown that one of other reasons for the traffic jam is the driving habit. 可知,第一,人们有钱之后就考虑买车;第二,有一些人买车是为了炫耀;第三,驾驶习惯也是交通堵塞的原因之一,但是并没有提到工作太多导致交通堵塞,故选A。4细节理解

    64、题。根据最后一段The governments must make them know that the traffic jam is very serious, and set up a much more perfect traffic system (体系) to solve the traffic pressure可知,作者建议政府要创建更加完美的交通体系来解决交通压力,故选B。5主旨大意题。文章第一段引入主题交通拥堵,第二段讲解交通拥堵的成因有哪些,第三段讲了如何解决交通拥堵,故选C。6A7C8C9A10C【分析】本文根据一项新的研究发现,帝企鹅像交通堵塞中的汽车一样移动来保暖。通过

    65、企鹅告诉我们在一个大的群体中,要学会有序和耐心,永远不要撞到对方。这些都是我们在旅途中应该学习的技能!6细节理解题。根据第二段中“Emperor penguins move like cars in traffic jams to keep warm, according to a new research.”可知,帝企鹅聚在一起是为了取暖。故选A。7推理判断题。根据第二段中“Emperor penguins move like cars in traffic jams to keep warm, according to a new research. A penguin only need

    66、s to move 2cm in any direction for its neighbor to do the same thing.”可知,交通拥堵跟企鹅移动相似,企鹅每次移动2厘米,所以路上堵车时,汽车是开不快的。故选C。8推理判断题。根据第二段中“A penguin only needs to move 2cm in any direction for its neighbor to do the same thing. These movements then flow(涌动) through the whole group of penguins like a traveling

    67、 wave.”可知,企鹅只需要向任何方向移动2厘米,它的邻居就会做同样的事情,然后,这些运动像“行波”一样在整个企鹅群中流动。所以traveling wave由企鹅的运动形成的。故选C。9推理判断题。A:需要有序移动;B:能想多快就多快;C:不会丢下别人。根据最后一段中“These penguins can also teach us a lesson. In a big group, they learn to be orderly and patient, and never to crash into each other.”可知,企鹅在队伍中时要有序和耐心,不要互相撞击。故选A。10段

    68、落大意题。A:如果不是很冷,企鹅就不会一起行动;B:交通堵塞的发生可能是因为人们有耐心;C:我们人类应该向企鹅学习。根据最后一段内容可知,本段告诉我们在大团体,要向企鹅一样学会有序和耐心,不要互相撞击。这些技能我们在路上时都可以学习。故选C。11D12C13B14D15B【分析】这篇短文主要介绍了英国人经常使用火车作为他们的交通工具。因为他们认为火车是最安全的陆上交通,而且伦敦的火车提供了非常舒服的座位和优质的服务。11主旨大意题。根据“the train is a good form of public transport”和通读全文,可知文章主要介绍了英国的火车十分受英国人欢迎,尤其是在伦

    69、敦。故选D。12细节理解题。根据“This is because people have to drive cars or buses very carefully and slowly for many reasons, such as speed limits and traffic jams.”可知,交通拥堵时,汽车行驶的不快。故选C。13细节理解题。根据“Every day about 20 trains leave London. They travel at a very high speed and people feel glad that the trains take on

    70、ly 2 hours and 30 minutes to reach Paris.”可知,从伦敦到巴黎坐火车只需要2.5小时。故选B。14细节理解题。根据“Its much faster to travel by train than by bus or by car Besides, Londoners think taking a train is one of the safest ways of travelling on the groundWhats more, trains in Britain are comfortable and provide fine services

    71、for their users.”可知,伦敦人喜欢坐火车旅行是因为它快、安全和舒适。故选D。15细节理解题。根据“They also provide food services and power plugs for personal computers or mobile phone.”可知,火车上为个人电脑或手机提供食物服务和电源插头,由此可知,我们可以在火车上用个人电脑做我们的工作。故选B。16D17B18D19D【分析】本文主要介绍了苏伊士运河一次昂贵的交通堵塞。16细节理解题。根据第二段“According to the managers of the ship named Ever

    72、 Given, the accident happened because of strong winds during a sandstorm. Ever Given is a huge 220,000-ton ship400 meters long and 59 meters wide.”可知,事故是由于沙尘暴期间的强风造成的,这艘船被困在运河最狭窄的区域。故选D。17细节理解题。根据第四段“Connecting the Mediterranean Sea (地中海)with the Red Sea, the Suez Canal iswhich makes the sea journey

    73、 about 7,000 kilometers shorter.”可知,苏伊士运河连接地中海和红海,是世界贸易的主要航道。它允许船只在欧洲和南亚之间航行,而不需要绕过非洲,这使海上旅程缩短了约7000公里,B选项表述正确。故选B。18推理判断题。根据第三段“By the end of last month, Ever Given had been caught in the Suez Canal for six days. It kept at least 422 ships waiting and cost 400 million dollars per hour, making it th

    74、e worlds most expensive traffic jam ever.”可知,Ever Given在苏伊士运河被困,它让至少422艘船等待,每小时花费4亿美元,使它成为世界上有史以来最昂贵的交通堵塞,可推知,事故发生后,许多船只仍在等待,D选项表述正确。故选D。19主旨大意题。根据第一段“Have you ever got caught in a traffic jam on the road? How about a traffic jam in one of the worlds busiest canals (运河)?”及全文内容可知,本文介绍了苏伊士运河一次昂贵的交通堵塞,

    75、故选D。20B21B22C23D【分析】本文主要介绍了纽约的交通运输情况。20主旨大意题。根据“So, we should know something about its transport”及通读全文可知,本文主要介绍了纽约的城市交通,故选B。21细节理解题。根据“You can also travel around the city by taxi. This is the most expensive way”可知,乘出租车是最贵的交通方式,故选B。22词义猜测题。根据“The best time to travel around the city is from 9:00 am to

    76、 4:00 pmTraffic will be less crowded because most people are already at school or at work”可知,9:00到4:00是最好的时间,因为大部分都已经上班了,这是错过交通高峰期的时间,所以rush hour表示“交通高峰时刻”,故选C。23细节理解题。根据“The best time to travel around the city is from 9:00 am to 4:00 pm”可知,上午9点到下午的4点是最好的时间,D选项符合,故选D。24A25A26D27B【分析】本文是一篇说明文。文章主要说明了

    77、现在交通压力大,随着交通工具的发展,人类在本世纪初发明了飞机汽车并不断优化,在不久的将来有望解决现在的交通问题。24细节理解题。根据“The main problem is that we are not expanding (扩展) our transportation systems fast enough to meet ever increasing demands (需求). One solution is to create a new type of transportation that doesnt rely on roads.”可知,采用新型运输方式来缓解交通压力。故选A。

    78、25推理判断题。根据第二段的结构“In the last centuryAt the beginning of a new century.”可知,本段主要描述了交通工具的发展历史。故选A。26细节理解题。根据“The important difference lies in the power fans (风扇) that seem much quieter on the road.”可知,重要的区别在于CityHawk的动力风扇在路上似乎更安静,产生的噪音更少。故选D。27作者态度题。根据“If proper rules are put in place, they could be th

    79、e answer to our ever-heavier traffic pressure.”可知,作者认为只要指定合适的规则,飞行汽车将能解决交通压力问题,由此推出作者对飞行汽车的未来是充满希望的。故选B。28B29C30D31C【分析】这篇短文主要讲述了外卖员工的艰辛,呼吁外卖企业采取更有效的行动。28细节理解题。根据文中“However, the job is becoming increasingly dangerous.”及“It describes the physical and mental(身心的)pressure that delivery workers face bec

    80、ause of time limits(限制)set by food delivery apps.”可知,送餐员的工作既危险又有压力。故选B。29细节理解题。根据文中“But the algorithm doesnt consider real-life situations.”可知,这种算法没有考虑现实生活中的实际情况。故选C。30细节理解题。根据文中“However, some people questioned that change.”可知,一些人不满意Eleme采用的新方法。故选D。31主旨大意题。通读整篇短文可知,这篇短文主要介绍了外卖员工的艰辛,及呼吁外卖企业采取更好的行动措施。

    81、选项C符合题意,故选C。32A33D34B35D36A【分析】本文是一篇说明文,介绍了源起自法国的“无车日”如今在我国许多城市变得越来越流行。32细节理解题。根据原文“On this day, people are encouraged to give up driving private cars and take public transport”可知,这天人们都被鼓励放弃驾车,转而乘坐公共交通出行。故选A。33推理判断题。根据原文“The purpose of this event is to draw peoples attention to environmental protect

    82、ion”可知,本次活动的目的是提醒人们注意环境保护,故可推断那些想要保护环境的人们会对这一活动感兴趣。故选D。34词句猜测题。根据原文“Only pedestrians(行人) and bicycles were permitted to pass”可知,只有行人和自行车被允许通行,车子不得通行。故restricted有“不被允许”之意,故选B。35细节理解题。根据原文“Car Free Day has changed from a simple “no driving day” to a new tradition of the Shekou community, Shenzhen”可知,深圳的无车日庆祝方式有了不同于以往的创新。故选D。36细节理解题。根据原文“The organizers of the event hope to create a greener and better community”可知,深圳蛇口的人们举办“无车日”活动是为了号召人们过一种更加绿色的生活。故选A。15原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题18交通运输 -备战2022年中考英语阅读理解热点话题特训.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349471.html
    相关资源 更多
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 1 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 1 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 4 WORD版含答案.doc
  • 仁爱版 英语八年级上册Unit2topic1 SectionC(共21张PPT).ppt仁爱版 英语八年级上册Unit2topic1 SectionC(共21张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 11 THE MEDIA单元跟踪测评 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 11 THE MEDIA单元跟踪测评 WORD版含答案.doc
  • 仁爱新版英语八年级上册unit3--topic1-复习课件(共24张PPT).ppt仁爱新版英语八年级上册unit3--topic1-复习课件(共24张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业3 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册Unit1 topic2 SectionA 课件(共13张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册Unit1 topic2 SectionA 课件(共13张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业1 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业1 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册 Unit2 topic1 SectionD (共18张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册 Unit2 topic1 SectionD (共18张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY单元跟踪测评 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY单元跟踪测评 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册 Unit1 topic2 SectionB 1a--1c (共25张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册 Unit1 topic2 SectionB 1a--1c (共25张PPT).ppt
  • 仁爱初中英语九年级上册第一单元Topic 1SectionD(共17张PPT).ppt仁爱初中英语九年级上册第一单元Topic 1SectionD(共17张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 4 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 云南省玉溪第一中学2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省玉溪第一中学2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业20 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业20 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业17 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业17 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课后限时作业9 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课后限时作业9 WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1