山东省烟台市2021届高三高考适应性练习(二)(二模)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省烟台市2021届高三高考适应性练习二二模英语试题 WORD版含解析 山东省 烟台市 2021 三高 适应性 练习 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年高考适应性练习(二)英 语注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3考试结束后,只交答题卡。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Best Books to Give as Graduation GiftsAny recent graduate wil
2、l enjoy reading through these books that make excellent graduation giftsThis Is Water by David Foster WallacePerfect for:All gradsHeres why:David Foster Wallace only delivered one graduation address in his career,and his message was so lasting that the entire speech was published in hardcoverWhats u
3、nique about Wallaces words:Though he warns graduates of the ordinariness of day-to-day adult life,he reminds them that their newly acquired skills can help them maintain awareness and sympathy as they move forward for success Bounce by Matthew SyedPerfect for:Both artists and athletesHeres why:In th
4、is optimistic guide to success,the United Kingdom table tennis champion Syed combines detailed research with his own experiences to backhand the general perception that talent is merely based on genetics(基因)In studying the achievements of great artists,composers,and athletes,Syed finds they have one
5、 thing in common:hours,and hours,and hours of practiceabout 10,000 hours eachLeave Your Mark by Aliza LichtPerfect for:The ambitious recent-grad trying to figure out how to make itHeres why:This is not just a career advice book,but a whole instructor in novel formFamous fashion communications execut
6、ive(总监)Aliza Licht shares her secrets for successful personal branding(品牌)and how to do well as someone just starting their careerIts just like meeting someone for coffee and career advice but in written form Rising Strong by Bren BrownPerfect for:People looking for ways to handle rejection betterHe
7、res why:Rejection is part of life,but it takes time to learn how to handle itIn this advicefilled book,Bren Brown teaches readers how to make the most out of rejections and failures that unavoidably happenReading it will make you view rejection emails in a new light1. What message is conveyed in the
8、 book This Is Water?A. Treasure every critical moment in lifeB. Learn to expand the comfort zoneC. Keep mastering various skillsD. Dig into recipes for success2. What can we learn from the book Bounce?A. Constant dropping wears the stoneB. Hope for the best,prepare for the worstC. A thousand-mile jo
9、urney begins with a single stepD. Success is how high you bounce when you hit bottom3. Whose book is targeted at an unsuccessful jobseeker?A. David Foster WallaceB. Matthew SyedC. Aliza LichtD. Bren Brown【答案】1. C 2. A 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。短文介绍了可以作为毕业礼物最好的几本书。【1题详解】细节理解题。根据This Is Water by David Foste
10、r Wallace中的“he reminds them that their newly acquired skills can help them maintain awareness and sympathy as they move forward for success.”可知,他提醒他们,新获得的技能可以帮助他们在迈向成功的过程中保持意识和同情心。由此可知,This Is Water传达出的信息是不断掌握各种技能。故选C项。【2题详解】推理判断题。根据Bounce by Matthew Syed中的“In studying the achievements of great arti
11、sts,composers,and athletes,Syed finds they have one thing in common:hours,and hours,and hours of practiceabout 10,000 hours each”可知,在研究伟大的艺术家、作曲家和运动员的成就时,赛义德发现他们有一个共同之处:时间,时间,练习时间每个人大约1万个小时的练习时间。由此可知,从Bounce这本书中,我们能学到滴水穿石。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Rising Strong by Bren Brown中的“In this advicefilled book,Bre
12、n Brown teaches readers how to make the most out of rejections and failures that unavoidably happenReading it will make you view rejection emails in a new light”可知,在这本充满建议的书中,Bren Brown教授读者如何从不可避免的拒绝和失败中获得最大的收获。阅读它会让你从一个新的角度看待拒绝邮件。由此可知,Bren Brown的书是针对不成功的求职者的。故选D项。BA couple of days ago I unexpectedl
13、y lost my job. It wasnt anything too important: I was just a carrier for the Scarborough Mirror, delivering newspapers every Wednesday and Friday. But it brought in a good amount of pocket money for a student like me.During the first week of September I planned to stop my job, as I wanted to focus o
14、n my academics with school to start. I found a family on my street who were willing to take over and so I took their names anti numbers and turned them in to my district representative along with my resignation.That was last week. This Tuesday came and I was supposed to get the newspapers to deliver
15、 on Wednesday. They didnt come. I just assumed there probably wasnt much to deliver so they would just give me everything tomorrow. Itd happened before so I wasnt too worried. There was a seed of doubt, however, in my mind, that maybe the handover of this job was misunderstood. But I pushed that tho
16、ught aside and just went on as usual.Wednesday morning came and the papers werent lying on my driveway as theyd done for the past 9 months. My mom reminded me to call my district representative, who told me the route had indeed been turned over to the other family. She couldnt have understood my mes
17、sage when I said I would work until September. So much for 2 more weeks of work!In a way, Im glad because I dont have to worry about delivering newspaper in the burning sun. On the other hand, I wasnt ready to give up my job so early, so the unexpected loss was a tiny blow to me.Despite these negati
18、ve feelings, Im looking forward to the next summer when Im getting promoted and my wage will rise from what I had with the job, which gave me good experience about hard work and chances to meet my neighbors.4. Why did the author plan to quit the job?A. He could barely put up with its hardship.B. He
19、hoped to shift his attention to studies.C. He had earned enough to afford schooling.D. He desired to turn it over to a needy family.5. What does the underlined word “they” in paragraph 3 refer to?A. The family to replace me.B. Messages of my dismissal.C. The papers to be delivered.D. The district re
20、presentatives.6. What do we know about the author?A. He got fired on account of his own fault.B. He didnt have his potential appreciated.C. He didnt submit his resignation as required.D. He had intended to stop the job in late September.7. In which aspect did the author benefit from the summer job?A
21、. Learning to live with his personal imperfection.B. Establishing a closer tie with his community.C. Facilitating his organizational skills.D. Breaking the habit of laziness.【答案】4. B 5. C 6. D 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者为了继续学业,打算停下送报纸的工作,结果发生了一些意料之外的事情,让作者提前停下了工作,但作者还是觉得能和社区建立更紧密的联系很有益处。【4题详解】细节理解
22、题。根据第二段中“During the first week of September I planned to stop my job, as I wanted to focus on my academics with school to start.(在9月的第一周,我打算停止我的工作,因为随着开学的临近我想专注于我的学业)”可知,作者打算辞职,是因为他希望把注意力转移到学习上。故选B。【5题详解】词句猜测题。根据画线词上文“This Tuesday came and I was supposed to get the newspapers to deliver on Wednesday
23、.”以及后文“didnt come”可知,这个星期二到了,作者本该收到星期三要送的报纸,它们没来。结合上下文语境推知画线词指的是“要送的报纸”。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第二段“During the first week of September I planned to stop my job,(在9月的第一周,我打算停止我的工作)”,第三段的“That was last week. This Tuesday came and I was supposed to get the newspapers to deliver on Wednesday. (那是上周。这个星期二来了,我本
24、该收到周三要送的报纸。)”和倒数第三段中“She couldnt have understood my message when I said I would work until September. So much for 2 more weeks of work!(当我说我要工作到9月的时候,她可能没明白我的意思。 再工作两周!)”可知,作者在九月的第一二个星期都在工作,本打算在工作两周。由此推知,作者本来打算在九月底停止这项工作。故选D。【7题详解】细节理解题。根据最后一段“Despite these negative feelings, Im looking forward to t
25、he next summer when Im getting promoted and my wage will rise from what I had with the job, which gave me good experience about hard work and chances to meet my neighbors. (尽管有这些消极的感觉,我还是期待着明年夏天我得到升职,我的工资也会从我之前的工作中提高,这让我有了努力工作的好经验,也有机会认识我的邻居)”可知,作者与他的社区建立更紧密的联系,从而从暑期打工中受益。故选B。CDogs began to branch o
26、ut from wolves tens of thousands of years ago, when their wild ancestors started interacting with humans. Over time, domestication shaped their behavior, and today pet dogs are especially expert at understanding cues(暗示)from humans. For example, when a person points at a bowl, a pet dog will usually
27、 approach itll kinds of complex pointing gestures have been tried with pet dogs, and they seem to do wel1.Wolves are a different story, however. When the same experiments are done with wolves, hey seem to be quite poor at it. So theres this big open question of how dogs became dogs.Bhadra, an Indian
28、 behavioral biologist, is interested in whether dogs require training to understand cues like pointing or if the behavior is inborn. Most studies have focused on pet dogs in developed countries but Bhadra thinks its an error to neglect how stray dogs respond to human cues.In India, theres a huge pop
29、ulation of stray dogs that live on the streets for generations. The researchers felt that the free-ranging dogs were a very nice system, which could give them inputs about what dogs could have been like before being made parts of human families.For the study, the researchers approached stray dogs on
30、 the Indian streets. One experimenter presented the dogs with a piece of raw chicken in a plastic bowl. About half of the time, the dogs ran away, scared. But the friendlier dogs that stuck around were tested for their ability to respond to pointing. Once a dog proved interested, the first experimen
31、ter put chicken in one of two bowls and covered both bowls. A second experimenter, who had no knowledge of which bowl contained the meat and thus couldnt give subconscious cue information, pointed at one of the bowls while the dog watched. About 80 percent actually followed the point and went to the
32、 bowl that the second experimenter pointed toward.Bhadra thinks this demonstration provides evidence that training is not required for dogs to understand complex pointing cues. Perhaps further studies with stray dogs can help reveal more about what makes dogs the best friends of human beings.8. What
33、 does the example in paragraph 1 show about pet dogs?A. They can figure out some human gestures.B. Theyre particularly attached to their owners.C. They may make sense of specific human speech.D. Theyre easily distinguished from wolves in intelligence.9. What does the underlined word“neglect”in parag
34、raph 3 mean?A. Ignore.B. Estimate.C. Guarantee.D. Claim.10. How did the second experimenter give dogs directions?A. By mistake.B. In a logical manner.C. At random.D. Through trial and error.11. In which section of a newspaper can we read the text?A. Environment.B. Technology.C. Discovery.D. Chemistr
35、y.【答案】8. A 9. A 10. C 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述生物学家Bhadra关于狗是否需要经过训练还是天生就能理解指向之类的线索的研究。【8题详解】细节理解题。根据第一段“For example, when a person points at a bowl, a pet dog will usually approach it. All kinds of complex pointing gestures have been tried with pet dogs, and they seem to do wel1.(例如,当一个人指着一个碗时,宠物
36、狗通常会靠近它。人们在宠物狗身上尝试过各种复杂的指向手势, 它们似乎表现得很好。)”可知, 此处例子说明狗狗能够读懂人类的手势。故选A项。9题详解】词义猜测题。划线词所在句“Most studies have focused on pet dogs in developed countries but Bhadra thinks its an error to neglect how stray dogs respond to human cues.(大多数研究都集中在发达国家的宠物狗身上, 但巴德拉认为,忽视流浪狗对人类暗示的反应是错误的。)”中but表示前后句转折,划线词neglect和前
37、面的focused on相对,说明大多数研究都集中在宠物狗身上,忽视了流浪狗,所以neglect意为“忽视”。A. Ignore忽视;B. Estimate估计;C. Guarantee担保;D. Claim索赔。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“A second experimenter, who had no knowledge of which bowl contained the meat and thus couldnt give subconscious cue information, pointed at one of the bowls while the
38、dog watched.(第二个实验者不知道哪个碗里有肉,因此无法给出潜意识的暗示信息,当狗在看的时候,他指着其中一个碗。)”可知,第二个实验者不知道哪个碗里有肉,所以他给狗随机地指了一个碗。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据文章第三段“Bhadra, an Indian behavioral biologist, is interested in whether dogs require training to understand cues like pointing or if the behavior is inborn. Most studies have focused on
39、 pet dogs in developed countries but Bhadra thinks its an error to neglect how stray dogs respond to human cues.(印度行为生物学家Bhadra感兴趣的是,狗是否需要经过训练才能理解指向之类的线索,还是这种行为是天生的。大多数研究都集中在发达国家的宠物狗身上, 但Bhadra认为,忽视流浪狗对人类暗示的反应是错误的。)”以及全文内容可知,文章主要讲述生物学家Bhadra关于狗是否需要经过训练还是天生就能理解指向之类的线索的研究。所以可以推断,这篇文章可以在报纸的研究发现版块被读到。故选
40、C项。DWith over 4.1 billion people, or around 55 percent of the worlds population, living in urban areas, cities and towns worldwide are getting increasingly jammed. In addition to spending hours stuck in traffic, residents are also exposed to high air pollution levels caused by transportation emissio
41、ns(排放). Now, Saudi Arabia hopes to overturn urban living with “The Line”a futuristic city designed around nature, without cars, roads and crowded places! The totally different city, announced on January 10, 2021, is the brainchild of Saudi Crown Prince(王储)Mohammed bin Salman(MBS).Located in Neom, a
42、10, 000-square-mile high-tech planned development on the Red Sea coast. The Line will be the base of MBSs Saudi Vision 2030. The strategic plan aims to diversify Saudi Arabias oil-dependent economy into other fields, like tourism, and create exciting job opportunities for its citizens.The 105-mile-l
43、ong city, expected to cost between $100 billion and $200 billion, will be built along a straight line and comprise several self-sustaining communities. To ensure all services are within a short, five-minute walk, each community will feature a three-layer infrastructure(基础设施)There will be no cars or
44、roads on the top “pedestrian layer”, so residents can freely walk and bike in the surrounding green spaces. The second “service layer”, will include all essential daily services, such as schools, medical clinics, leisure facilities, and grocery stores. The third “spine layer” will house ultra-high-s
45、peed transportation and autonomous vehicles transporting residents across communities in less than 20 minutes. The entire city will be powered with renewable clean energy sources such as solar and wind, and possibly even hydrogenIf all goes according to the plan, construction of this groundbreaking,
46、 complex infrastructure project will start before the end of 2021. In addition to providing up to a million residents with a clean and stress-free living environment, the Line is expected to create 380, 000 new jobs, promote economic diversification, and contribute a shocking $48 billion to Saudi Ar
47、abias Gross Domestic Product(GDP)by 2030. More importantly, MBS believes it will provide governments worldwide a blueprint for how people and planet can co-exist in harmony.12. Where can you purchase a bike if living in The Line?A. Pedestrian layer.B. Service layer.C. Spine layer.D. The green spaces
48、.13. Which of the following can best describe the project of The Line?A. Widely-accepted.B. Ill-considered.C. Risk-taking.D. Mind-blowing.14. What does MBS think is the most important effect of The Line?A. To facilitate Saudi economic diversification.B. To offer a model for nature-man integration.C.
49、 To boost the governments finances.D. To create more job opportunities.15. What might be the best title of the text?A. Saudi Vision for Environmental ProtectionB. The Construction of The Line Is UnderwayC. MBS:An Influential Leader of Saudi ArabiaD. MBS Vision of a Futuristic Zero Carbon City【答案】12.
50、 B 13. D 14. B 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要介绍了沙特阿拉伯王储MBS预设的有关未来低碳生活的蓝图“The Line”计划一个围绕自然设计的未来主义城市。【12题详解】推理判断题。根据第四段“The second “service layer”,will include all essential daily services,such as schools,medical clinics,leisure facilities,and grocery stores(第二个“服务层”将包括所有基本的日常服务,如学校、诊所、休闲设施和杂货店。)”可知,“服务层”
51、将包括基本的日常生活服务,因此可以推知,可以在“服务层”购买自行车。故选B项。【13题详解】推理判断题。根据最后一段“In addition to providing up to a million residents with a clean and stress-free living environment, The Line is expected to create 380,000 new jobs,promote economic diversification, and contribute a shocking $48 billion to Saudi Arabias Gros
52、s Domestic Product(GDP)by 2030. More importantly,MBS believes it will provide governments worldwide a blueprint for how people and planet can co-exist in harmony.(除了为多达100万居民提供清洁和无压力的生活环境,“The Line”预计还将创造38万个新工作岗位,促进经济多样化,到2030年为沙特阿拉伯的国内生产总值贡献令人震惊的480亿美元。更重要的是,MBS相信,它将为世界各国政府提供一个人类与地球和谐共存的蓝图。)”可知,Th
53、e Line项目预计的效果和影响是惊人的,它将为世界各国政府提供一个人类与地球和谐共存的蓝图,所以可以推断它是令人激动的。A. Widely-accepted广为接受的;B. Ill-considered欠考虑的;C. Risk-taking冒险的;D. Mind-blowing令人激动的。故选D项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段“More importantly,MBS believes it will provide governments worldwide a blueprint for how people and planet can co-exist in harmony
54、.(更重要的是,MBS相信,它将为世界各国政府提供一个人类与地球和谐共存的蓝图。)”可知,MBS认为The Line工程为人与自然的和谐共存提供了一个模型。故选B项。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Now, Saudi Arabia hopes to overturn urban living with “The Line”a futuristic city designed around nature, without cars, roads and crowded places!(现在,沙特阿拉伯希望用“The Line”来颠覆城市生活一个围绕自然设计的未来主义城市,没有汽车、道路和
55、拥挤的地方!)”和全文内容可知,本文主要介绍了沙特阿拉伯王储MBS预设的有关未来低碳生活的蓝图“The Line”计划一个围绕自然设计的未来主义城市。D项“MBS Vision of a Futuristic Zero Carbon City(MBS的未来零碳城市愿景)”概括文章主旨,适合作为文章标题。故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。An effective team defines (定义) its own success. It becomes the backbone of a
56、ny organizations positive growth and development. _16_ Here is the answer. Putting a plan into action requires a team to complete multiple tasks and then achieve the set goal. For a team to know its agenda and direction, it needs its leader. However, a leader may not always be on the right track, In
57、 such a case, a good team player is the one who tables opinions in an effective manner,making the point well understood and not just voiced. _17_ Good team players enjoy working with their teammates. They are not merely willing to share the knowledge they have, learn from someones experience and add
58、 to their pool of information. _18_They take the initiative to keep other members informed about the latest developments and motivate the rest of the team, if the need arises.Good and active listeners are significant in a team. _19_ Good listening skills mean the ability to absorb, comprehend, analy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350200.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
