分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(4)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350692
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:65.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西 防城港市 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 第一阶段 训练 答案
    资源描述:

    1、广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(4)及答案【2015高考复习】阅读理解Finally,I entered the university.Because of my careful savings,I did not have to work during the school years.Then,summer came and it was time to work harder than ever.I continued working as a waitress at night,instructed tennis camps several mornings

    2、 a week and worked as a secretary for a few hours in the afternoons.I even decided to take a class at a community (社区) college.This class at the community college saved me $650.It was an extremely tiring summer and made me anxious to return to my relatively easy life at the university.During my seco

    3、nd and third years of undergraduate schooling,I decided to work about five hours per week in the campus (校园)admissions office answering phones.This provided a little spending money and kept me from drawing my savings out.The overall situation looked hopeful as I approached my senior year as long as

    4、I could make as much money as I had the previous summer.I wanted to go to Israel to study for 3 weeks,but I hesitated in making this decision because it would cost me $1,600 more to get the credits in Israel.About two weeks later my mom called to tell me that I had $1,600 in the bank that I had forg

    5、otten about!One of my concerns about this trip was not only the cost,but the loss of time to make money;however,I made as much that summer in the ten weeks when I was at home as I had made during the fourteen weeks when I was at home the summer before.The way everything worked together to make this

    6、trip possible was one of the most exciting things that have ever happened to me.This experience has shaped me in many important ways.The first thing that I learned was the importance of a strong work ethic (道德准则)Working long hours did a lot to develop my character and helped me learn the value of a

    7、dollar.It also made me learn how to search for creative ways to settle difficult situations.【语篇解读】作者非常勤奋地做着各种兼职工作,既锻炼了自己,又挣到了钱,为以后自我的发展奠定了良好的基础。1Where did the writer probably work parttime before attending the university?AIn a restaurant.BIn the tennis camps.CIn a company. DIn the campus admissions

    8、office.解析细节理解题。根据第一段中的“I continued working as a waitress at night”可知,作者上大学前在饭店工作过。答案A2The writer took a class at a community college mainly because_.Ashe wanted to save money Blife there was relatively easyCsummer time was tiringDit was required by the university解析细节理解题。根据第一段中的“This class at the com

    9、munity college saved me $650.”可知,作者是为了省钱。答案A3The writers major concern about the trip to Israel was that_.Aher mother would not give her approvalBshe would fail to get credits in IsraelCa wellpaid summer job would be lostD$1,600 couldnt be drawn out in time解析推理判断题。根据第二段中的“One of my concerns about th

    10、is trip was not only the cost,but the loss of time to make money”可知,作者主要担心没有时间赚钱了,一分高薪的暑假工作失去了。答案C4The passage is mainly about how the writer_.Amade money on the college campusBmanaged to make full use of her vacationCwas forced to support herself by her motherDwas shaped by working parttime through

    11、 college解析主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要讲述了作者通过做各种兼职工作,学到了很多东西,塑造了自己的性格,懂得了金钱的价值。答案D阅读理解-(2)In a time of low academic (学术的) achievement by children in the United States, many Americans are turning to Japan, a country of high academic achievement and economic success, for possible answers. However, the answers

    12、provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find. In most Japanese preschools, surprisingly little emphasis is put on academic instruction. In one investigation, 300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists, and parents were asked about v

    13、arious aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese respondents (答问卷者) listed to give children a good start academically as one of their top three reasons for a society to have preschools. In contrast, over half the American respondents chose this as one of their top three ch

    14、oices. To prepare children for successful careers in first grade and beyond, Japanese schools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration, and the ability to function as a member of a group. The majority of young Japanese children are taught t

    15、o read at home by their parents.In the recent comparison of Japanese and American preschool education, 91 percent of Japanese respondents chose providing children with a group experience as one of their top three reasons for a society to have preschools. 62 percent of the more individually oriented

    16、(强调个性发展的) Americans listed group experience as one of their top three choices. An emphasis on the importance of the group seen in Japanese early childhood education continues into elementary school education.Like in America, there is diversity (多样性) in Japanese early childhood education. Some Japane

    17、se kindergartens have specific aims, such as early musical training or potential (潜力) development. In large cities, some kindergartens are attached to universities that have elementary and secondary schools.Some Japanese parents believe that if their young children attend a university-based program,

    18、 it will increase the childrens chances of eventually being admitted to top-rated schools and universities. Several more progressive programs have introduced free play as a way out for the heavy intellectualizing in some Japanese kindergartens.5. We learn from the first paragraph that many Americans

    19、 believe _.A. Japanese parents pay more attention to preschool education than American parentsB. Japans economic success is a result of its scientific achievementsC. Japanese preschool education emphasizes academic instructionD. Japans higher education is better than theirs6. Most American responden

    20、ts believe that preschools should also attachimportance to _.A. problem solvingB. group experienceC. parental guidanceD. individually oriented development7. In Japans preschool education, the focus is on _.A. preparing children academicallyB. developing childrens artistic interestsC. tapping childre

    21、ns potentialD. shaping childrens character8. Why do some Japanese parents send their children to university-based kindergartens?A. They can do better in their future studies.B. They can gain more group experience there.C. They can be individually oriented when they grow up.D. They can have better ch

    22、ances of getting a first-rate education.5. C 推断题。从第一段的第一、二句我们可以看出因为美国孩子的学术成就缓慢,很多美国家长到日本取经,然而他们看到的不是他们所预料的,由此我们知道,很多美国人认为日本非常重视孩子的学术教育。6. B 细节题。从第二段我们知道,62的美国人把group experience作为他们的三个最重要的选择之一。7. D 细节题。从第一段的To prepare children for successful careersand the ability to function as a member of a group可知

    23、。8. D 细节题。从最后段的第一句可知。阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列四篇短文,从每题所给的四个选项(A、B/C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 AWe live in central Phoenix, near the canal. Every day I used to see a homeless old man and his scruffy little dog hanging out down there.I would tell my husband we should give him food for the little dog.

    24、 It wouldnt have been a problem; we have our own mini farm of animals! But he would say OK! and then blow the idea off because of our business.Being in Phoenix, Arizona, you can just imagine how hot it gets here, but his winter was really chilly! I had just come from KFC with take-out food for dinne

    25、r. As I was turning by the canal, the man and his dog were sitting right there all bundled up. Even the doggy had a coat on! Not even thinking about it, I pulled into the parking lot along the canal and piled up a plate of chicken with al the fixings for the man and his little buddy. I gave it to hi

    26、m with a soda and a bottle of water for the little dog. He said, Thank you, sweetie. You are an angel. And there were tears welling up in his eyes! I told him he ws so welcome, and then went home.When my husband dug into the KFC gag he asked, Were you hungry, or what? I told him what I did and he sa

    27、id, Only you! Then he told me I had done a good thing.A few weeks later, we were walking along the canal and found the man walking to me, with his little dog. He asked whether I would mind adopting the dog. With tears in eyes, he said it had gotten too hard for him to care for the dog. He added that

    28、 he was planning on heading to Washington State but his dog wouldnt have been up to it, so he hoped to give it to me. Only you! In this city, you are the only person I can believe in!Now, every time I watch and pat the puppy lying near the fireplace, I will recall the old mans words and wish him goo

    29、d luck.26. The author and her husband didnt kelp the old man at the beginning because _ A.they had a farm of animals to feed B.they didnt have food even for themselves. C.they worked busily and often forget it. D.they were unwilling to help a man with a dog.【答案】C【解析】细节理解题。由“But he would say OK! and

    30、then blow the idea off because of our business.”可知我们一开始没有帮助老人是因为生意太忙,而忘记了。故选C。27. What can we learn about the author from Paragraph 3? A. She gave the old man some food on a cold day. B. She met the old man after finishing her dinner. C. She offered the old man nothing but chicken. D. She burst into

    31、 tears after helping the old man.【答案】A【解析】细节理解题。由“I pulled into the parking lot along the canal and piled up a plate of chicken with al the fixings for the man and his little buddy. I gave it to him with a soda and a bottle of water for the little dog.”可知在那个寒冷的日子,作者给了老人一些食物。28. What did the authors

    32、husband feel when she told him what she had done? A. Grateful. B. Delighted C. Indifferent D. Disappointed【答案】B【解析】细节理解题。由“Then he told me I had done a good thing.”可知作者的丈夫为她所做的事情感到高兴。故选B。29. Why did the old man hope to give the dog to the author? A. Because he knew thee author was also a dog lover.

    33、B. Because the author was the person he could trust. C. Because the author was the only person he knew. D. Because he believed that his dog liked the author.【答案】B【解析】细节理解题。由Only you! In this city, you are the only person I can believe in!可知老人把狗给她,是因为她是老人信任的人。故选B。30. What can we infer from the ending

    34、 of the passage? A. The author refused the old mans request. B. The author misses the old man and his dog. C. The author feels the old man was very lucky. D. The author adopted the old mans dog.【答案】D【解析】推理判断题。由最后一段“every time I watch and pat the puppy lying near the fireplace,”可知作者收养了老人的狗。故选D. 阅读理解-

    35、DCommunity theatre is a theatre that is run by a local district with the efforts of volunteers. They offer many different kinds of productions, such as musical theatre, dance theatre and childrens theatre. Usually, performers are amateurs who receive no pay, but at other times professionals get invo

    36、lved, and they are paid. Community theatres of today are a little different ftom the old “little theatres”,as most are simply run by colleges and their theatre departments. Community theatres are a great way to get involved with local actors. Now, most theatres put on shows that will entertain or be

    37、nefit the community.In the 1880s, “little theatre” was started in Europe so that poor people could see theatrical productions without having to travel far or pay a lot. In 1910,this idea traveled to the United States. In the early years, community theatres were even funded by the government, but whe

    38、n shows became too political, government funding was stopped.Community theatres of today are a little different from the old “little theatres”,as most simply want to infuse little culture into the lives of the local citizens. In many cases, these theatres are run by colleges and their theatre depart

    39、ments. These productions are often free of charge, or charge very little money to pay for costumes and other incidental expenses. Many also encourage the participation of children and other young people to let them develop theatrical skills, as well as to keep them busy so that they do not choose to

    40、 get into trouble. Additionally, for those who desire strongly to become professional actors and to one day get a chance to act in a national theatre production, it is an exciting place to learn and develop theatrical skills.41.Why was “little theatre” started in Europe?A.To put on shows for childre

    41、n.B.To collect money for poor people.C.To entertain poor people.D.To get people interested in theatrical productions.【答案】C【解析】细节理解题。由“little theatre”was started in Europe so that poor people could see theatrical productions without having to travel far or pay a lot.”可知,是为了让穷人娱乐。故选C。42. From the pass

    42、age we know that community theatres can _.A.help young people make more moneyB.prevent young people getting into troubleC.help young people enter the collegesD.encourage young people to become more responsible【答案】B【解析】细节理解题。由“Many also encourage the participation of children and other young people t

    43、o let them develop theatrical skills, as well as to keep them busy so that they do not choose to get into trouble.”可知社区剧院可以防止年轻人惹事。故选B。43.Which of the following is TRUE about community theatre?A.It is usually funded by the government.B.It is intended to train professional actors.C.It benefits the co

    44、mmunity in many ways.D.It is quite different from the old “little theatres”.【答案】C 【解析】推理判断题。由“Many also encourage the participation of children and other young people to let them develop theatrical skills, as well as to keep them busy so that they do not choose to get into trouble.”可知社区剧院在许多方面给社区带来利

    45、益。故选C。44.Which of the followings is closest in meaning to the underlined word “infuse” in Para. 3?A. get rid ofB. fill withC.cut downD. full of【答案】B【解析】词义猜测题。A。摆脱,除去;B。充入,装满;C.削减,砍倒,删节; D。装满。由上下文可知,它们想灌输一点文化到当地公民的生活中。45.We can infer from the last paragraph that _.A.some professional actors may come

    46、from the community theatresB.community theatres only charge for incidental expensesC.community theatres have lost their attraction todayD.people can live by acting in the community theatres【答案】A 【解析】判断推理题。由“for those who desire strongly to become professional actors and to one day get a chance to act in a national theatre production, it is an exciting place to learn and develop theatrical skills.” 可知一些专业演员可能出自社区剧院。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(4)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350692.html
    相关资源 更多
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高中英语必修二课件:UNIT 5 MUSIC READING .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高中英语必修二课件:UNIT 5 MUSIC READING .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Bodylanguage含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Bodylanguage含解析新人教版必修4.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Astronomythescienceofthestars含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Astronomythescienceofthestars含解析新人教版必修3.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Underthesea含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Underthesea含解析新人教版选修7.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Traveljournal含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Traveljournal含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 4 EARTHQUAKES-WARMING UP AND READING课件 (共22张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 4 EARTHQUAKES-WARMING UP AND READING课件 (共22张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL-LEARNING ABOUT LANGUAGE课件 (共37张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL-LEARNING ABOUT LANGUAGE课件 (共37张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 2 TRAVEL JOURNAL-GRAMMAR课件 (共40张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 2 TRAVEL JOURNAL-GRAMMAR课件 (共40张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-READING课件 (共38张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-READING课件 (共38张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Robots含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Robots含解析新人教版选修7.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-GRAMMAR课件 (共24张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-GRAMMAR课件 (共24张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Englisharoundtheworld含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Englisharoundtheworld含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Cloning含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Cloning含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1