分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型广西贵港市2016高考英语二轮阅读理解基础训练(6)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:351039
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:95KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西 贵港市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 基础训练 答案
    资源描述:

    1、广西贵港市2016高考英语阅读理解基础训练(6)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Todays children are the “result” of the modern society. Our parents have jobs that keep them busy almost all day long. They only have a free day in a week. This doesnt allow them to keep an eye on their children.On the other hand, the mod

    2、ern society gives more freedom to the children than they could “handle”. As a child, you dont know how to grow up by yourself until you reach a certain age. That is why you need school and parents to be by your side all the time. If you dont have either of them you may make a lot of mistakes. The so

    3、cial system of the modern society is very lenient especially with the children.Most of the children today are rebels (判逆者). They are rude. They are given too much freedom by their families. This is their parents mistake. They ought to know that the freedom they give to their children is misunderstoo

    4、d.For example it is a bad thing for a 17 year old child to go out in the evening on weekends. Parents are also guilty of the way their children show up in the street or at school. The same guilt belongs to the teaching system as well. Pupils shouldnt be allowed to dress like they were on a fashion p

    5、resentation at school.Another important fact we can think of regarding the freedom of children is their free will of spending money. Parents shouldnt allow their children to spend money on whatever they want.I think children are given too much freedom not only by their parents, but also by the socie

    6、ty. The latter is more to be blamed!64The writer implies that parents busy lifestyle .Amakes their children become independentBmay lead to a tense parent child relationshipCis harmful to their childrens healthDis likely to create a troubled generation65What does the underlined word “lenient” (in Par

    7、a 2) mean?ANot responsible BNot strict.CUnkind.DUnfair.66It seems that the writer agrees that students .Ashould stay at home on weekendsBcan wear trendy clothes at schoolChad better wear school uniform at schoolDcan be allowed to go out in the evenings67According to the writer, which of the followin

    8、g takes the primary responsibility for childrens problems?AThe social environment.BThe educational system.CEach family.DThe school.孩子不公平。【考点定位】考查词义猜测能力。66.【答案】C【解析】根据第四段Pupils shouldnt be allowed to dress like they were on a fashion presentation at school.可知孩子在校应该穿校服【考点定位】考查细节推理能力。67.【答案】A【解析】根据文章第一

    9、句和最后一段可知是现代社会应该对孩子的问题负主要责任。【考点定位】考查细节理解能力。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Dear Daughter,As we drove off from Columbia, I wanted to write to tell you all that is on my mind. First, I want to tell you how proud we are. Getting into Columbia is a real testament (证明) of what a great well-rounded stud

    10、ent you are. You should be as proud of yourself as we are.Your college years will be the most important of your life. It is in college that you will discover what learning is about. This will be the period when you go from teacher taught to master inspired, after which you must become a self-learner

    11、. So do take each subject seriously, and even if what you learn is of no practical use in real life, the learning skills you get will be something you will value forever.Follow your passion in college. Take courses you think you will enjoy, dont be bothered by what others think or say, but make up y

    12、our own mind. Most importantly, make true friends and be happy. Dont worry about their hobbies, grades, looks, or even personalities.Start planning early what youd like to do. Where would you like to live? What would you like to learn? I think your plan to study fashion is good, and you should decid

    13、e where you want to be, and get onto the right courses. I will always be there for you, but the time has come for you to be in the drivers seat-this is your life, and you need to be in control. Being in control feels great. Try it, and youll love it!So please treasure your college years - make the b

    14、est use of your free time, become an independent thinker in control of your destiny, and learn through your successes and challenges.May your years at Columbia be the happiest of your life, and may you grow into just what you dream to be.LoveDad & Mom 68. We can read between the lines that _. A. Dad

    15、 has a strong love for his daughter B. Dad is very strict with his daughter C. Dad always worries about his daughter D. Dad is much concerned about his daughters health 69. The underlined word destiny in the passage is the closest in meaning to _.A. weight B. life C. position D. time70. Which of the

    16、 following is NOT true according to the passage? A. Plan things before you do them. B. Selflearning is very important in college. C. Follow your passion and what other people say. D. Leading a life is just like driving a car. 71. The purpose of the author in writing the letter is to tell his daughte

    17、r to _. A. smile to her trouble in life B. fight till she succeeds C. be confident and happy D. make the most of her college70.【答案】C【解析】根据第四段可知,前半句对,后半句错【考点定位】考查细节判断能力。71.【答案】D【解析】。由最后一段可知,本题考查作者写作意图。【考点定位】考查逻辑推理判断能力。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013辽宁,A)China is a land of bicycles. At least

    18、 it was back in 1992 when I traveled the country. Back then everyone seemed to be riding a bicycle. Millions of them, all black. Cars were rare. Yet since my arrival in Beijing last year, Ive found the opposite is true. There are millions of cars. However, people still use their bicycles to get arou

    19、nd. For many, its the easiest and cheapest way to travel today. Bicycles also come in different colorssilver, green, red, blue, yellow, whatever you want.Its fun watching people biking. They rush quickly through crossroads, move skillfully through traffic, and ride even on sidewalks(人行道). Bicycles a

    20、llow people the freedom to move about that cars just cant provide.Eager to be part of this aspect of Chinese culture, I decided to buy a bicycle. Great weather accompanied my great buy. I immediately jumped up on my bicycle seat and started home.My first ride home was orderly(守秩序的). To be safe, I st

    21、ayed with a “pack” of bikers while cars on the streets came running swiftly out of nowhere at times. I didnt want to get hit. So I took the ride carefully.Crossing the streets was the biggest problem. It was a lot like crossing a major highway back in the United States. The streets here were wide, s

    22、o crossing took time, skill and a little bit of luck.I finally made it home. The feeling on the bicycle was amazing. The air hitting my face and going through my hair was wonderful. I was sitting on top of the world as I passed by places and people. Biking made me feel alive.文章大意:中国是个自行车大国,因为骑自行车方便省

    23、钱。作者为了体验中国文化的这一面,亲自骑自行车,结果感觉非常好。1According to the author, why are bicycles still popular in China today?ABecause they are traditional and safe.BBecause they are convenient and inexpensive.CBecause they are colorful and available.DBecause they are fast and environment friendly.答案:B推理判断题。从第一段中的For man

    24、y, its the easiest and cheapest way to travel today.可知答案。2The author decided to buy a bicycle because he intended _.Ato ride it for funBto use it for transportCto experience local cultureDto improve his riding skills答案:C细节理解题。从第三段的Eager to be part of Chinese culture, I decided to buy a bicycle.可知答案。

    25、3How did the author feel about his street crossing?AIt was boring. BIt was difficult.CIt was lively. DIt was wonderful.答案:B推理判断题。从文章倒数第二段中的Crossing the streets was the biggest problem.可知答案。4Which of the following best describes the authors biking experience?AThe author enjoyed showing off his biking

    26、 skills.BThe author was annoyed by the air while riding.CThe author was praised by the other bikers.DThe author took great pleasure in biking.答案:D推理判断题。从文章的最后一段的I was sitting on top of world as I passed by places and people. Biking made me feel alive.可知答案。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013辽宁,

    27、B)Going green seems to be a fad(时尚) for a lot of people these days. Whether that is good or bad, we cant really say, but for the two of us, going green is not a fad but a lifestyle.On April 22, 2011, we decided to go green every single day for an entire year. This meant doing 365 different green thi

    28、ngs, and it also meant challenging ourselves to go green beyond the easy things. Rather than recycle and reduce our energy, we had to think of 365 different green things to do and this was no easy task.With the idea of going green every single day for a year, Our Green Year started. My wife and I de

    29、cided to educate people about how they could go green in their lives and hoped we could show people all the green things that could be done to help the environment. We wanted to push the message that every little bit helps.Over the course of Our Green Year, we completely changed our lifestyles. We n

    30、ow shop at organic(有机的) stores. We consume less meat, choosing green food. We have greatly reduced our buying we dont need. We have given away half of what we owned through websites. Our home is kept clean by vinegar and lemon juice, with no chemical cleaners. We make our own butter, enjoying the sm

    31、ell of homemade fresh bread. In our home office anyone caught doing something ungreen might be punished.Our minds have been changed by Our Green Year. We are grateful for the chance to have been able to go green and educate others. We believe that we do have the power to change things and help our p

    32、lanet.文章大意:作者夫妇俩把绿色环保的生活作为了一种生活方式。不但自己在生活中注意绿色生活,还教育别的人拥有这种有利于环境保护的生活方式。5What might be the best title for the passage?AGoing GreenBProtecting the PlanetCKeeping OpenMindedDCelebrating Our Green Year答案:A主旨大意题。本文在第一段开篇点题。全文围绕绿色生活展开叙述。故A项为本题答案。6It was difficult for the couple to live a green life for t

    33、he whole year because _.Athey were expected to follow the green fadBthey didnt know how to educate other peopleCthey were unwilling to reduce their energyDthey needed to perform unusual green tasks答案:D推理判断题。从文章的第三段和第四段可知,作者夫妇要进行绿色生活必须要做一些不寻常的事情。故D项为正确答案。7What did the couple do over the course of Our

    34、 Green Year?AThey tried to get out of their ungreen habits.BThey ignored others ungreen behavior.CThey chose better chemical cleaners.DThey sold their homemade food.答案:A细节理解题。从文章的第四段特别是第四段的最后一句话In our home office anyone caught doing something ungreen might be punished.可知答案。8What can we infer from the last paragraph?AThe government will give support to the green project.BThe couple may continue their project in the future.CSome people disagree with the couples green ideas.DOur Green Year is becoming a national campaign. 答案:B推理判断题。文章最后一段说的是作者一家对自己的绿色生活很满意,并且对于自己对环境的作用充满信心,故会继续自己的这种活动。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西贵港市2016高考英语二轮阅读理解基础训练(6)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351039.html
    相关资源 更多
  • 云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高二英语下学期第四次月考试题.doc云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高二英语下学期第四次月考试题.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——时间状语从句和省略 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——时间状语从句和省略 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年高一英语人教版必修1专项训练:七选五 WORD版含答案.doc2019-2020年高一英语人教版必修1专项训练:七选五 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅰ WARMING UPPRE-READING .doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅰ WARMING UPPRE-READING .doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅴ WRITING——人物介绍 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅴ WRITING——人物介绍 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测4 WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测4 WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测2 WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测2 WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业7 MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业7 MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业12 MODULE 6 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业12 MODULE 6 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业11 MODULE 6 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业11 MODULE 6 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业10 MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业10 MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业1 MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业1 MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高一下学期第四次月考英语试题 WORD版含答案.doc云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高一下学期第四次月考英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 6 SECTION Ⅴ WRITING——介绍大自然神秘现象的说明文 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 6 SECTION Ⅴ WRITING——介绍大自然神秘现象的说明文 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:第一部分 话题18 自然(NATURE) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:第一部分 话题18 自然(NATURE) WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(五) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(五) WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习情态动词 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习情态动词 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(一) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(一) WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习被动语态和BY+V--ING形式 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习被动语态和BY+V--ING形式 WORD版含答案.doc
  • 云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题(含解析).doc云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题(含解析).doc
  • 云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题.doc云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试课件:第三部分 第Ⅴ题 书面表达 .ppt2019-2020年英语高中学业水平测试课件:第三部分 第Ⅴ题 书面表达 .ppt
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅲ GRAMMAR——条件状语从句和让步状语从句 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅲ GRAMMAR——条件状语从句和让步状语从句 WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1